1.1.1.1 DNS – De snelste, privacygerichte resolver

Een nieuwe DNS-resolver, genaamd 1.1.1.1 dns, is geïntroduceerd en belooft een verbeterde internetverbinding via een vpn. Daarnaast biedt het eerder genoemde dns-systeem ook andere voordelen. Deze DNS-service, ook wel bekend als dns-verkeer, biedt een snellere en veiligere manier om toegang tot websites en online-informatie te krijgen. 

DNS, het Domain Name System, vertaalt websiteadressen naar IP-adressen, zodat gebruikers toegang tot websites hebben. Het DNS-protocol zorgt ervoor dat websites correct kunnen laden. Met 1.1.1.1 dns worden DNS-queries efficiënter afgehandeld, wat tot snellere laadtijden en betere prestaties leidt. Experts raden 1.1.1.1 dns aan.

Deze nieuwe DNS-service minimaliseert logs van DNS-verzoeken en waarborgt de privacy van gebruikers. Daarnaast ondersteunt het nu ook DoH op iOS-apparaten voor extra beveiliging bij het verzenden van DNS-verzoeken.

Wat is 1.1.1.1 dns en hoe werkt het?

Een belangrijk aspect van 1.1.1.1 dns is dat het voor gebruikers wereldwijd een snelle en betrouwbare DNS-resolver biedt. Maar wat is een DNS-resolver eigenlijk? DNS staat voor Domain Name System en werkt als een telefoonboek van het internet. Met de app kun je eenvoudig toegang tot het DNS-systeem krijgen. Wanneer je een website wilt bezoeken, moet je een domeinnaam in je browser invoeren. Het DNS-verkeer zorgt ervoor dat je bij de juiste website terechtkomt door de domeinnaam naar het bijbehorende IP-adres te vertalen.

Bij een VPN speelt een DNS-resolver een belangrijke rol. Het vertaalt domeinnamen naar IP-adressen, zodat je computer de juiste server voor een website kan benaderen. 1.1.1.1 dns is een DNS-service van Cloudflare. Cloudflare is een bedrijf dat zich op internetbeveiliging en prestaties richt. Het verbetert de beveiliging en prestaties van het DNS-verkeer en kan in combinatie met een VPN voor extra privacy en beveiliging worden gebruikt. Het doel van deze DNS-resolver is om gebruikers een snellere en veiligere browse-ervaring te bieden.

1.1.1 DNS als VPN gebruiken

Met behulp van geavanceerde technologieën kan 1.1.1.1 dns websites in vergelijking met traditionele DNS-resolvers sneller verwerken. Dit betekent dat de vertaling van de domeinnaam naar het IP-adres sneller wordt uitgevoerd, wat in kortere wachttijden en snellere laadtijden voor het DNS-verkeer resulteert. Daarnaast heeft 1.1.1.1 dns ingebouwde beveiligingsfuncties om gebruikers tegen kwaadaardige websites en aanvallen te beschermen. Het blokkeert automatisch bekende schadelijke domeinen, waardoor de kans op phishing- of malware pogingen tijdens het browsen wordt verminderd. 

Wil jij jouw gegevens tegen de gevaren van het internet beschermen?

1.1.1 DNS

Door 1.1.1.1 dns te gebruiken wordt jouw internet verkeer omgeleid.

 • Dat is je bestanden zijn beschermd tegen de gevaren van buitenaf
 • Sneller op het internet kunnen surfen
 • Je persoonlijke gegevens zijn afgeschermd
 • Een kleinere kans dat er een virus op de computer komt

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Werking van 2de generatie anycast DNS

1.1.1.1 dns is een interessante DNS-service omdat het een 2e generatie anycast DNS-service is. Dit betekent dat het meerdere servers verspreid over de wereld gebruikt om DNS-verzoeken efficiënter te verwerken en gebruikers sneller toegang tot gewenste websites te geven. 1.1.1.1 dns kiest de beste server op basis van factoren zoals gebruikerslocatie, serverbelasting en netwerkprestaties.

Anycast is een techniek waarbij meerdere servers verspreid over verschillende locaties dezelfde IP-adressen delen. Wanneer een gebruiker een verzoek bij een anycast IP-adres indient, wordt het verzoek op basis van netwerkcondities zoals latency en routingprotocollen naar de dichtstbijzijnde server gestuurd.

Voordelen van 1.1.1.1 dns als DNS-resolver

Betere beveiliging en privacy met 1.1.1.1 dns

1.1.1.1 dns als DNS-resolver gebruiken biedt vooral bij het gebruik van een VPN-app verschillende voordelen op het gebied van beveiliging en privacy. Hiermee kun jij jouw internetverkeer veilig versleutelen en je gegevens beschermen. Dus, als je veilig en betrouwbaar online wilt surfen, is het verstandig om 1.1.1.1 dns in combinatie met een VPN-app te gebruiken. Een DNS-resolver vertaalt domeinnamen naar IP-adressen, zodat je gemakkelijk toegang tot de gewenste websites hebt.

Met 1.1.1.1 dns resolver kun je van verbeterde beveiligingsfuncties profiteren die je online ervaring veiliger maken. Deze resolver gebruikt moderne technologieën zoals VPN, DNS over HTTPS (DoH) en Transport Layer Security (TLS) om de communicatie tussen je apparaat en de resolver te versleutelen.

De versleuteling van 1.1.1.1 dns beschermt je internetverkeer tegen afluisteren en de onderschepping van gevoelige informatie. Het voorkomt phishing-aanvallen en malware verspreiding via kwaadaardige websites. Met 1.1.1.1 dns wordt je internetverkeer via beveiligde servers die phishing-sites blokkeren en je voor verdachte websites waarschuwen omgeleid. Dit helpt identiteitsdiefstal te voorkomen en beschermt tegen malware. Houd er echter rekening mee dat 1.1.1.1 dns niet alle bedreigingen tegen kan houden.

Voorkom censuur en blokkades met 1.1.1.1 dns

Een belangrijk voordeel van 1.1.1.1 dns resolver is dat je censuur en blokkades die door internetproviders of overheden worden omgelegd kunt omzeilen. In sommige landen worden websites geblokkeerd of gecensureerd om politieke onrust te voorkomen of de toegang tot informatie te beperken.

Door de 1.1.1.1 DNS resolver te gebruiken kun je blokkades omzeilen en toch toegang tot de gewenste websites krijgen. Deze DNS-resolver gebruikt alternatieve DNS-routes die niet onderhevig zijn aan beperkingen. Daarnaast kan het helpen bij het vermijden van geografische blokkades op streamingdiensten en andere online platforms. Hierdoor kun je toegang krijgen tot inhoud die normaal gesproken alleen in specifieke regio’s beschikbaar is.

Kortom, door 1.1.1.1 DNS resolver te gebruiken krijg je zowel een verbeterde beveiliging als de mogelijkheid om censuur en blokkades te voorkomen. Door voor deze resolver te kiezen kun je van een veiligere en meer open internetervaring profiteren.

Bescherm jouw persoonlijke gegevens met 1.1.1.1 dns tegen nieuwsgierige ogen

In de moderne wereld is privacy op het internet een waardevol goed geworden. Met zoveel online activiteiten, zoals winkelen, bankieren en communiceren, is het ook van essentieel belang dat jij jouw persoonlijke gegevens tegen nieuwsgierige ogen beschermd. Gebruik de 1.1.1.1 DNS om je privacy te waarborgen en configureer de DNS-instellingen voor extra beveiliging. 

Met behulp van 1.1.1.1 DNS kun je van een verbeterde privacybescherming voor jouw internetverbinding genieten. Dankzij deze privacygerichte DNS-resolver kun jij anoniem op het internet surfen zonder dat jouw online activiteiten worden bijgehouden of door derden worden gemonitord.

Door 1.1.1.1 DNS te gebruiken wordt de informatie over jouw internet service provider (ISP), internet gebruik en zelfs jouw IP-adres voor nieuwsgierige blikken die mogelijk proberen toegang tot jouw persoonlijke gegevens te krijgen verborgen.

Met de hulp van de privacygerichte DNS-resolver anoniem op het internet surfen

Wanneer jij via 1.1.1.1 DNS verbinding met het internet maakt, wordt al het verkeer tussen jouw apparaat en het internet met behulp van TLS (Transport Layer Security) versleuteld. Dit betekent dat niemand kan afluisteren wat jij doet terwijl je online bent, waardoor jouw privacy volledig wordt beschermd.

Bovendien biedt 1.1.1.1 DNS bescherming tegen DNS-hijacking en andere vormen van cyberaanvallen. Het werkt als een extra beveiligingslaag tussen jouw apparaat en het internet, waardoor de kans op kwaadaardige activiteiten wordt geminimaliseerd.

1.1.1 DNS hoe werkt het internet

Een ander voordeel van 1.1.1.1 DNS is dat het op verschillende platforms, waaronder wifi-netwerken en mobiele applicaties werkt. Of je nu thuis bent, onderweg of in een openbaar netwerk surft, je kunt altijd op de privacybescherming die 1.1.1.1 DNS biedt vertrouwen.

Stap voor verbeterde privacy naar 1.1.1.1 DNS over

Met de toenemende zorgen over online privacy, is het belangrijk dat jij maatregelen neemt om jezelf tegen ongewenste inbreuken te beschermen. Een manier om dit te doen is door naar 1.1.1.1 DNS, een DNS-service die belooft je privacy te verbeteren over te stappen. Hieronder bespreken we de voordelen en de nadelen:

Voordelen van 1.1.1.1 DNS

 • Verbeterde privacy: 1.1.1.1 DNS is ontworpen om je privacy te beschermen en voorkomt dat je internetprovider je DNS-verzoeken kan volgen en bij kan houden.
 • Snellere prestaties: 1.1.1.1 DNS is voor snelheid geoptimaliseerd en kan je internetverbinding door snellere DNS-resolutie versnellen.
 • Eenvoudige installatie: 1.1.1.1 DNS kan eenvoudig en zonder technische kennis worden ingesteld.
 • Hoge beschikbaarheid: 1.1.1.1 DNS heeft een hoge beschikbaarheid, wat betekent dat je altijd toegang tot de DNS-service hebt.

Nadelen van 1.1.1.1 DNS

 • Beperkte configuratie-opties: In vergelijking met sommige alternatieven biedt 1.1.1.1 DNS beperkte configuratie-opties, waardoor je minder controle over de DNS-instellingen hebt.
 • Mogelijke compatibiliteitsproblemen: Hoewel 1.1.1.1 DNS over het algemeen goed werkt, kunnen er compatibiliteitsproblemen met bepaalde netwerken of apparaten optreden.

Hoe kun je naar 1.1.1.1 DNS overstappen

 1. Controleer of je apparaat met internet is verbonden.
 2. Ga naar de netwerkinstellingen van je apparaat.
 3. Zoek de DNS-instellingen en selecteer handmatige configuratie.
 4. Voer “1.1.1.1 dns” als het primaire DNS-adres in.
 5. Voer indien nodig een secundair DNS-adres in.
 6. Sla de wijzigingen op en sluit de netwerkinstellingen.

Verhoogde internetsnelheid door snelle responstijden

Wanneer het op het verbeteren van de internetsnelheid aankomt, is 1.1.1.1 DNS absoluut de snelste keuze die je kunt maken. Met zijn ongeëvenaarde responstijden zorgt deze DNS-server ervoor dat je internetverbinding soepel en vlot verloopt.

Traditionele DNS-servers kunnen soms traag reageren, waardoor het even duurt voordat een website geladen is of een online service kan worden gebruikt. Dit kan vooral als je aan een snelle internetervaring gewend bent erg frustrerend zijn. Gelukkig behoren deze wachttijden met 1.1.1.1 DNS tot het verleden.

Snelheid met 1.1.1.1 DNS verbeteren

Deze krachtige DNS-server heeft upstream servers over de hele wereld, waardoor hij bij het zoeken van domeinnamen en IP-adressen razendsnelle responstijden kan bieden. Of je nu een website bezoekt, een app gebruikt of gewoon online surft, 1.1.1.1 DNS zal ervoor zorgen dat alles veel sneller gaat dan voorheen.

Verminderde latentie voor een vlotte online ervaring

Eén van de belangrijkste factoren die invloed op de algehele internetervaring hebben is latentie. Latentie is de tijd die het kost voordat gegevens tussen jouw apparaat en de server waarop een website of service gehost wordt heen en weer worden gestuurd.

Met 1.1.1.1 DNS wordt deze latentie aanzienlijk verminderd, wat in een vlotte online ervaring resulteert. In vergelijking met andere DNS-servers is de latentie bijna verwaarloosbaar. Dit betekent dat je sneller toegang tot websites hebt, sneller kunt streamen en downloaden, en over het algemeen een veel responsievere internetverbinding hebt. Of je nu aan het gamen bent, video’s aan het bekijken bent of gewoon aan het surfen bent, 1.1.1.1 DNS zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

Wil jij jouw gegevens tegen de gevaren van het internet beschermen?

1.1.1 DNS

Door 1.1.1.1 dns te gebruiken wordt jouw internet verkeer omgeleid.

 • Dat is je bestanden zijn beschermd tegen de gevaren van buitenaf
 • Sneller op het internet kunnen surfen
 • Je persoonlijke gegevens zijn afgeschermd
 • Een kleinere kans dat er een virus op de computer komt

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Andere voordelen van 1.1.1.1 DNS

Hieronder staan enkele andere voordelen van 1.1.1.1 DNS:

FunctieVoordelen
Verbeterde snelheid1.1.1.1 DNS is ontworpen om snel te zijn, waardoor jouw internetverbinding sneller wordt en webpagina’s sneller laden. Dit kan vooral handig zijn bij het streamen van video’s, online gamen of het downloaden van grote bestanden.
Betere privacy1.1.1.1 DNS respecteert jouw privacy en houdt jouw internetactiviteiten privé. Het verbergt jouw IP-adres en voorkomt dat derden jouw online gedrag kunnen volgen. Dit is vooral belangrijk als jij je zorgen maakt over jouw online privacy en beveiliging.
Bescherming tegen phishing1.1.1.1 DNS biedt bescherming tegen phishing-aanvallen door verdachte websites te blokkeren. Het blokkeert automatisch toegang tot websites die ​​om phishing-pogingen bekend staan, waardoor jouw persoonlijke gegevens en financiële informatie veilig blijven.
Blokkering van schadelijke inhoud1.1.1.1 DNS heeft ingebouwde beveiligingsfuncties die schadelijke inhoud, zoals malware, spyware en ransomware blokkeren. Hierdoor wordt de kans verkleind dat jouw apparaten door kwaadaardige software geïnfecteerd raken.
Geoptimaliseerde netwerkprestaties1.1.1.1 DNS optimaliseert jouw netwerkprestaties door latentie te verminderen en pakketverlies te minimaliseren. Dit resulteert in een betere internetervaring met minder vertragingen en onderbrekingen.
Eenvoudige installatieHet instellen van 1.1.1.1 DNS is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Je kunt de DNS-serveradressen handmatig in jouw apparaatinstellingen wijzigen of de 1.1.1.1 mobiele app voor een eenvoudige installatie op jouw smartphone gebruiken.

Met 1.1.1.1 DNS profiteer je niet alleen van een snellere internetverbinding, maar ook van verbeterde privacy, bescherming tegen phishing-aanvallen en blokkering van schadelijke inhoud. Het optimaliseert ook jouw netwerkprestaties en kan eenvoudig worden geïnstalleerd. Kortom, 1.1.1.1 DNS biedt verschillende voordelen die jouw internetervaring veiliger en efficiënter maken.

Gratis DNS is bij ieder Cloudflare plan inbegrepen

Cloudflare, een toonaangevend bedrijf op het gebied van internetbeveiliging en prestatie-optimalisatie, biedt zijn gebruikers een gratis DNS-service als onderdeel van ieder abonnement aan. Met deze gratis service kunnen website-eigenaren zonder extra kosten van de voordelen van Cloudflare’s premium DNS-oplossing profiteren.

Profiteer gratis van de voordelen van Cloudflare’s premium DNS-service

Met de gratis inbegrepen DNS-service van Cloudflare kun je van verschillende voordelen genieten die normaal gesproken alleen voor betalende klanten beschikbaar zijn. Hieronder staan enkele redenen waarom deze gratis service zo waardevol is:

 1. Snellere responstijden: Door het wereldwijde netwerk van Cloudflare te gebruiken kan de DNS-resolutie aanzienlijk worden versneld. Dit betekent dat wanneer iemand jouw website bezoekt, het verzoek sneller wordt verwerkt en ze sneller toegang tot jouw inhoud hebben.
 2. Verbeterde beveiliging: De DNS-service van Cloudflare biedt geavanceerde beveiligingsfuncties om jouw website tegen kwaadwillende aanvallen, zoals DDoS-aanvallen te beschermen. Het wereldwijde netwerk kan verdachte verzoeken identificeren en blokkeren, waardoor jouw site voor zowel jou als je bezoekers veiliger wordt.
 3. Betrouwbaarheid: Door het uitgebreide netwerk en de infrastructuur van Cloudflare te gebruiken, kun je op een hoge mate van betrouwbaarheid voor jouw DNS rekenen. Dit betekent minder uitvaltijd en een betere beschikbaarheid van jouw website.

Kostenbesparend alternatief voor betaalde DNS-oplossingen

Een ander groot voordeel van de gratis DNS-service van Cloudflare is dat het een kosteneffectief alternatief voor betaalde DNS-oplossingen biedt. Normaal gesproken zou je mogelijk voor een premium DNS-service moeten betalen, maar met Cloudflare krijg je dit bij ieder abonnement zonder extra kosten. Dit kan vooral als je meerdere websites beheert of een klein budget hebt aanzienlijke besparingen opleveren.

Bovendien biedt Cloudflare zelfs voor de gratis DNS-service uitstekende ondersteuning aan zijn gebruikers. Je kunt op de expertise en responsiviteit van de klantenservice rekenen om eventuele vragen of problemen die je tegenkomt op te lossen.

Wie zit er achter 1.1.1.1 DNS?

Cloudflare, een toonaangevend bedrijf op het gebied van internetbeveiliging en prestaties is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van 1.1.1.1 DNS. Cloudflare werd in 2009 opgericht met als doel om het internet voor iedereen veiliger, sneller en betrouwbaarder te maken.

Cloudflare biedt verschillende diensten aan, waaronder content delivery networks (CDN’s), DDoS-bescherming en DNS-services zoals 1.1.1.1 DNS. Het idee achter 1.1.1.1 DNS was om een snelle en privacy gerichte DNS-service te creëren die gebruikers tegen censuur beschermt en hun online privacy respecteert.

Met 1.1.1.1 DNS veilig internetten

Met behulp van geavanceerde technologieën optimaliseert Cloudflare het DNS-verkeer, waardoor websites sneller kunnen worden geladen en gebruikers een betere internetervaring hebben. Ze hebben wereldwijd meerdere datacenters verspreid om een efficiënte service te kunnen garanderen.

Betrouwbare bronnen onthullen details over de makers van deze innovatieve service

Hoewel Cloudflare verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van 1.1.1.1 DNS, zijn er niet veel openbare details beschikbaar over specifieke individuen die direct betrokken waren bij het maken ervan.

Het team bij Cloudflare bestaat uit experts op het gebied van netwerktechnologie en beveiliging. Ze werken voortdurend aan het verbeteren en het updaten van de diensten die ze aanbieden, waaronder 1.1.1.1 DNS.

De betrouwbaarheid van 1.1.1.1 DNS wordt door verschillende bronnen en tests bevestigd. Onafhankelijke beveiligingsonderzoekers hebben de service geanalyseerd en positieve resultaten met betrekking tot snelheid, privacybescherming en betrouwbaarheid gerapporteerd.

Het feit dat grote technologiebedrijven zoals Apple en Mozilla ervoor hebben gekozen om 1.1.1.1 DNS in hun apparaten en software als standaard in te stellen, is een indicatie van de geloofwaardigheid van deze service.

Conclusie: De voordelen van 1.1.1.1 dns

In dit artikel hebben we de werking en voordelen van 1.1.1.1 DNS als DNS-resolver besproken. Uit ons onderzoek blijkt dat 1.1.1.1 DNS een betrouwbare en snelle DNS-service is die verschillende voordelen voor gebruikers biedt.

Ten eerste zorgt 1.1.1.1 DNS voor een verbeterde privacybescherming van jouw internetverbinding, omdat Cloudflare geen logboeken bijhoudt van jouw DNS-activiteit en zich voor de bescherming van jouw gegevens inzet.

Daarnaast is 1.1.1.1 DNS in vergelijking met veel andere DNS-servers aanzienlijk sneller, waardoor jij snellere en efficiëntere toegang tot websites krijgt. Bovendien is het geweldig dat 1.1.1.1 DNS bij ieder Cloudflare-plan gratis beschikbaar is, wat betekent dat jij van de voordelen kunt profiteren zonder dat je extra kosten hoeft te maken.

1.1.1 DNS

Als laatste hebben we onthuld wie er achter 1.1.1.1 DNS staat: namelijk Cloudflare, een vertrouwde naam in de internetbeveiligsingsindustrie. Kortom, met zijn snelheid, privacybescherming en gratis beschikbaarheid is 1.1.1.1 DNS een uitstekende keuze voor iedereen die naar een betrouwbare DNS-service zoekt.

Veel gestelde vragen

Wat maakt 1.1.1.1 DNS anders als andere DNS-servers?

Met zijn focus op snelheid en privacy onderscheidt 1.1.1.1 zich van andere DNS-servers. Het gebruikt geavanceerde technologieën om snelle en betrouwbare DNS-resolutie te bieden, terwijl het jouw privacy beschermt door geen logboeken van jouw DNS activiteit bij te houden.

Is 1.1.1.1 geschikt voor alle apparaten?

Ja, 1.1.1.1 kan op verschillende apparaten, waaronder computers, smartphones, tablets en routers worden gebruikt. Het is compatibel met de meeste besturingssystemen en kan eenvoudig op jouw apparaat of router worden ingesteld.

Kan ik 1.1.1.1 DNS voor mijn bedrijfsnetwerk gebruiken?

Ja, 1.1.1.1 DNS kan ook voor bedrijfsnetwerken worden gebruikt. Cloudflare biedt zakelijke plannen aan die extra functies en ondersteuning voor grotere netwerkomgevingen bieden.

Vertraagt 1.1.1.1 DNS mijn internetverbinding?

Integendeel, door 1.1.1.1 DNS te gebruiken kun jij jouw internetverbinding juist versnellen door snellere DNS-resolutie mogelijk te maken.

Hoe kan ik naar 1.1.1.1 als mijn standaard DNS-server overschakelen ?

De stappen om naar 1.1.1.1 DNS over te schakelen variëren afhankelijk van het apparaat of de router die je gebruikt. Je kunt gedetailleerde instructies op de website van Cloudflare vinden of voor begeleiding bij het instellen van 1.1.1.1 als jouw standaard DNS-server contact met hun ondersteuningsteam opnemen.

Wil jij jouw gegevens tegen de gevaren van het internet beschermen?

1.1.1 DNS

Door 1.1.1.1 dns te gebruiken wordt jouw internet verkeer omgeleid.

 • Dat is je bestanden zijn beschermd tegen de gevaren van buitenaf
 • Sneller op het internet kunnen surfen
 • Je persoonlijke gegevens zijn afgeschermd
 • Een kleinere kans dat er een virus op de computer komt

Dit is nog maar een topje van de ijsberg