Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A review

Als je op het punt staat om een laptop voor onderweg te kopen kan de keuze erg lastig zijn. Er zijn veel verschillende formaten laptops te koop en ook de prestaties kunnen per laptop erg verschillen. De compacte laptops beschikken vaak over minder goede prestaties, terwijl grote beeldschermen het vervoeren moeilijker kunnen maken.

Bij het ontwerpen van de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A heeft Acer hier goed over nagedacht. Deze laptop is een combinatie van goede prestaties in combinatie met een compact formaat. Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben deze laptop getest en vertellen onze bevindingen in dit artikel.

Werken met een Chromebook

Tijdens de zoektocht naar een goede laptop is het je waarschijnlijk opgevallen dat er verschillende besturingssystemen op de markt zijn.

Het besturingssysteem is de belangrijkste software wat de computer nodig heeft om met de computer te kunnen werken.

Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A uiterlijk

Zo wordt het besturingssysteem gebruikt voor het herkennen van de hardware en het installeren van programma’s om taken op de computer uit te kunnen voeren. De Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A werkt met het besturingssysteem ChromeOS. Dit besturingssysteem werkt voor een groot gedeelte via het internet. 

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A uiterlijk

Om de belangrijke bestanden tegen de gevaren van het internet te beveiligen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd. Tijdens het ontwikkelen van Bitdefender Total Security is hier goed over nagedacht. Dit programma is erg uitgebreid en heeft hierdoor verschillende opties waarmee de belangrijke bestanden tegen de gevaren van buitenaf kan worden beveiligd.

Chromebook installeren

Voordat de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A gebruikt kan worden zal deze eerst moeten worden geïnstalleerd. De installatie van de laptop verloopt voor een groot gedeelte via het internet. Hierdoor moet de laptop voor de installatie met het internet worden verbonden.

Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A met het internet verbinden

Om de laptop met het internet te kunnen verbinden moet je met de linkermuisknop op de netwerknaam van het thuisnetwerk drukken. Als deze naam niet gewijzigd is, kan deze naam aan de achterkant van het modem op de sticker worden gevonden. De netwerknaam wordt ook wel SSID genoemd. Als je het thuisnetwerk hebt geselecteerd moet het wifi wachtwoord worden ingevoerd. Dit wachtwoord is terug te vinden op de sticker aan de achterkant van het modem.

Het wachtwoord voor het thuisnetwerk staat met de tekst wpa key op de sticker aan de achterkant van het modem vermeld. Nadat de juiste gegevens zijn ingevoerd kan de laptop met het thuisnetwerk verbonden worden. Om de verbinding met het thuisnetwerk tot stand te brengen moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst verbinding maken drukken. 

Aanmelden met het Google account

Nadat de laptop met het thuisnetwerk is verbonden zal de installatie verder gaan.

In een van de volgende stappen wordt er gevraagd of je in het bezit bent van een Google account. 

Het Google account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. De gebruikersnaam van het Google account is een e-mail adres wat eindigt op @gmail.com.

Aanmelden met het google account op de Acer Chromebook 314 CB314-1H-C57A

Met het Google account kun je alle diensten van Google gebruiken. Bij een Chromebook wordt dit account voor verschillende doeleinden gebruikt. Voorbeelden waarvoor het Google account wordt gebruikt zijn onder andere: 

 • Bestanden opslaan in de cloud van Google (Google Drive) 
 • Apps installeren vanuit de Google Play Store en de Chrome Webstore
 • De computer met het besturingssysteem ChromeOS gebruiken

Als je nog geen gebruik hebt gemaakt van de diensten van Google ben je waarschijnlijk nog niet in het bezit van een Google account. In dat geval kan het account via de website van Google worden aangemaakt. In het artikel “Google account aanmaken” kun je lezen welke stappen hiervoor genomen moeten worden.  

Tijdens het installeren van de Chromebook worden de apps die in het persoonlijke Google account staan automatisch vanuit de Google Chrome Store en de Google Play Store gedownload. Dit zijn programma’s die je in het verleden op een andere Chromebook, tablet of telefoon hebt geïnstalleerd. Op deze manier kan de laptop na de installatie meteen voor diverse taken worden gebruikt. 

Apps van Google voor de basistaken

Naast de persoonlijke apps vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store worden de apps van Google tijdens de installatie van ChromeOS geïnstalleerd. Deze apps worden voornamelijk gebruikt voor de basistaken zoals: 

 • Google Drive (de clouddienst van Google voor het opslaan van bestanden) 
 • Google Docs voor het werken aan tekstdocumenten
 • Google Speadsheets voor het maken van berekeningen 
 • Google Slides voor het werken aan presentaties
Apps voor de Acer Chromebook 314 CB314-1H-C57A

Het uiterlijk van de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A

Voor de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A is er gebruik gemaakt van een aluminium compacte behuizing. Om het formaat van de laptop compact te houden heeft deze laptop dunne randen om het beeldscherm. 

Deze dunne randen zorger ervoor dat de laptop er erg strak uit ziet en met zijn 14” beeldscherm compact kan blijven. De combinatie van het lichte gewicht en het compacte formaat zorgt ervoor dat de laptop makkelijk kan worden vervoert.

Uitelijk van de Acer Chromebook 514 CB314 1H C57A

Dit maakt de laptop ideaal voor tijdens het reizen of voor het maken van aantekeningen tijdens een vergadering of studie. Tegelijkertijd maakt de aluminium behuizing de laptop robuust waardoor hij tegen een klein stootje kan. 

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A uiterlijk

Om de belangrijke bestanden tegen de gevaren van het internet te beveiligen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd. Tijdens het ontwikkelen van Bitdefender Total Security is hier goed over nagedacht. Dit programma is erg uitgebreid en heeft hierdoor verschillende opties waarmee de belangrijke bestanden tegen de gevaren van buitenaf kan worden beveiligd.

Bediening van de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A

Een groot voordeel van een laptop is dat alles wat je nodig hebt om met de computer te kunnen werken aanwezig is. Voor het bedienen van de laptop is de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A uitgerust met een geïntegreerd toetsenbord, een muis (het touchpad) en een 14” IPS Full-HD beeldscherm. Het touchpad van de laptop kan goed gebruikt worden voor de basistaken. Bij deze basistaken kun je denken aan onder andere:

 • Werken aan documenten, 
 • Maken van presentaties 
 • Berekeningen maken in een spreadsheet. 
 • Zoeken op internet naar informatie

Als je de laptop voor de preciezere taken wilt gaan gebruiken kan het zijn dat het touchpad niet nauwkeurig genoeg is. Vooral tijdens het bewerken van foto’s of video’s is nauwkeurigheid gewenst. In zo’n geval is het handig als er een losse muis met de computer verbonden kan worden. Voor het aansluiten van een losse muis is deze laptop uitgerust met 4 USB 3.2 poorten. 

Door een losse muis met de computer te verbinden kunnen de taken een stuk nauwkeuriger worden uitgevoerd. De eigenschappen van de losse muis bepalen hoe nauwkeurig er op de computer gewerkt kan worden.

Snelheid

Tijdens het zoeken naar een goede laptop kan de snelheid een belangrijke rol spelen. Als je lang moet wachten totdat de laptop is gestart en de taken kunnen worden uitgevoerd kan dat erg vervelend zijn. Bij Acer hebben ze hier tijdens het ontwikkelen van de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A rekening mee gehouden.

Zo hebben ze een laptop ontwikkeld die snel kan worden gestart en goede prestaties in huis heeft om efficiënt aan de basistaken te kunnen werken. Als de laptop uit staat kan de laptop binnen 8 seconde worden gestart. Na het starten van de laptop kan de laptop meteen worden gebruikt voor het uitvoeren van de verschillende taken. 

De snelle starttijd heeft de laptop te danken aan de eigenschappen van de computer en het gebruikte besturingssysteem. Het besturingssysteem ChromeOS wat op deze laptop is geïnstalleerd werkt voor een groot gedeelte via het internet. 

Een voordeel van het werken via het internet is dat de bestanden tijdens het starten niet geladen hoeven te worden. Bestanden die op deze laptop worden opgeslagen worden namelijk in de cloud bewaard. Hierdoor komen de bestanden pas op de computer nadat de laptop is verbonden met het internet.  

Beeldscherm van de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A

Een belangrijk onderdeel van een laptop is het beeldscherm. Het kiezen van een goed beeldschermformaat kan soms best lastig zijn. Voor het maken van de juiste keuze is het belangrijk om te weten waarvoor je de laptop wilt gaan gebruiken. Een groot beeldscherm kan het vervoeren moeilijker maken en op een klein beeldscherm is het lastiger om te kunnen werken.

De Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A heeft een beeldschermformaat van 14”. Dit zorgt ervoor dat de laptop compact is en tegelijkertijd groot genoeg is om goed op de laptop te kunnen werken.  

Beeldschermformaat van de Acer Chromebook 514 CB314 1H C57A

Het beeldscherm wat voor de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A is gebruikt is niet alleen compact, het beschikt ook over goede eigenschappen. De eigenschappen van dit beeldscherm zorgen ervoor dat de beelden mooi worden weergegeven. Enkele eigenschappen die hierbij helpen zijn onder andere: 

 • Grote kijkhoek waardoor het beeldscherm vanuit verschillende hoeken bekeken kan worden 
 • Full-HD zorgt voor gedetailleerde scherpe beelden
 • Het matte scherm zorgt ervoor dat de beelden ook in het zonnetje bekeken kunnen worden

Media

Als je de laptop wilt gebruiken voor het luisteren naar geluid zijn speakers nodig. Bijvoorbeeld voor het luisteren naar muziek, tijdens het kijken naar video’s of om met elkaar te communiceren. 

De Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A heeft alles in huis waardoor de laptop gebruikt kan worden voor communicatie of een vergadering. Voor het communiceren is de laptop uitgerust met:

 • 2 stereo speakers voor het luisteren naar geluiden
 • Webcam voor het opnemen van beelden
 • Microfoon om de geluiden op te nemen en te kunnen communiceren
Video bellen met Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A

De geluidskwaliteit van de laptop is redelijk goed. Als je graag echt goede geluidskwaliteit wilt hebben kan de laptop worden verbonden met een bluetooth speaker. Deze laptop kan overweg met bluetooth 4.2 waardoor de nieuwste geluidsapparatuur met de computer verbonden kan worden. 

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A uiterlijk

Om de belangrijke bestanden tegen de gevaren van het internet te beveiligen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd. Tijdens het ontwikkelen van Bitdefender Total Security is hier goed over nagedacht. Dit programma is erg uitgebreid en heeft hierdoor verschillende opties waarmee de belangrijke bestanden tegen de gevaren van buitenaf kan worden beveiligd.

Accuduur

De accuduur is een belangrijk onderdeel van een laptop. Vooral als je de laptop voor onderweg wilt gaan gebruiken waarbij er geen stopcontact in de buurt is. Bijvoorbeeld tijdens het reizen of bij het maken van aantekeningen tijdens een vergadering / studie. 

Als de accu van de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A volledig is opgeladen kan er een hele werkdag op gewerkt worden. Bijvoorbeeld voor het werken aan documenten of het kijken naar een video.  

Bestanden opslaan

Doordat de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A werkt met het besturingssysteem ChromeOS werken veel functies via het internet. Ook het opslaan van de bestanden gebeurd op het internet. 

Als de laptop is verbonden met het internet worden de bestanden in de cloud van Google opgeslagen.

De cloud van Google wordt ook wel Google Drive genoemd. Het opslaan van bestanden in Google drive geeft verschillende voordelen. 

Chromebook opslag

Het grootste voordeel is dat de bestanden in Google Drive behorende bij het Google account worden opgeslagen. Hierdoor kunnen de bestanden vanaf iedere computer die verbonden is met het internet benaderd worden. Om bij de bestanden in de cloud te komen moet je naar de website van Google Drive toe. Als je op de website van Google Drive bent kun je met het Google account inloggen. Voor het inloggen heb je de gebruikersnaam en het daarbij behorende wachtwoord nodig.

Als gebruikersnaam moet hier het e mail adres wat eindigt op @gmail.com ingevoerd worden. Dit is hetzelfde account wat je nodig hebt om gebruik te maken van de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A. Nadat je bij Google Drive bent ingelogd kun je de bestanden op het persoonlijke account bekijken en aan de documenten werken. Voor het werken aan de documenten binnen Google Drive zijn dezelfde programma’s van Google aanwezig als die op de Chromebook staan geïnstalleerd. 

Zonder internet op de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A werken

Als de laptop onderweg gebruikt wordt kan het voorkomen dat er geen internetverbinding in de buurt is. Dit betekent niet dat de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A niet gebruikt kan worden voor het werken aan documenten. De bestanden die in de cloud staan kunnen namelijk ook op de interne opslagruimte van de laptop worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden heeft de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A een interne opslagruimte met een grootte van 64GB tot zijn beschikking.

Deze opslagruimte is groot genoeg om aan documenten te kunnen werken. Wanneer er ook foto’s en video’s worden bewaard kan deze ruimte al snel beperkingen met zich meebrengen. Gelukkig heeft de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A verschillende opties voor het vergroten van de opslagruimte. Zo kunnen de 4 USB 3.2 poorten gebruikt worden voor het aansluiten van USB-opslag apparaten. Bij USB-opslag apparaten kun je denken aan een USB-stick of een Externe harde schijf. 

Naast de USB poorten heeft deze laptop een kaartlezer aan bord.
Deze kaartlezer is geschikt voor het lezen van SD-kaarten waarmee de opslagruimte van de laptop kan worden vergroot. Het voordeel van een SD-kaart is dat je deze altijd in de laptop kan laten zitten. Voor het vergroten van de opslagruimte is de SD kaart dan ook de beste keuze.  

Bestanden delen

Als je bestanden op de computer hebt staan kan het handig zijn om deze met anderen te kunnen delen.

Voor het delen van bestanden heeft deze laptop verschillende opties. Bij deze opties kun je denken aan:

Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A bestanden delen
 • 4 USB 3.2 poorten voor het razendsnel uitwisselen van bestanden
 • Google Drive waarmee je documenten kunt delen met een e mail adres
 • Bluetooth verbinding om bestanden draadloos te versturen
 • SD kaart om de bestanden op te kunnen slaan

De Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A is voorzien van twee verschillende USB3.2 versies. Zo heeft deze laptop 2 USB3.2-A en 2 USB3.2-C poorten aanwezig. USB3.2-C geeft verschillende voordelen: 

 • Gegevens razend snel uitwisselen
 • Beeldscherm met de laptop verbinden. 
 • Aangesloten apparaten opladen en zelf opgeladen worden met een powerbank   

Draadloze verbindingen

Als veel functies van het besturingssysteem via het internet werken is een goede internetverbinding belangrijk. Om verbinding te kunnen maken met het internet moet de laptop voorzien zijn van een netwerkadapter. 

Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A draadloze verbinding

Voor de Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A is er gebruik gemaakt van een goede netwerkadapter. Met deze netwerkadapter kan de laptop verbonden worden met het 2.4GHZ en het 5GHZ netwerk. Dit betekend dat de laptop met iedere internetverbinding overweg kan. 

Om de laptop met het internet te kunnen verbinden moet je wel weten wat de netwerknaam en het wachtwoord van het internet is. Deze gegevens staan eigenlijk altijd op de sticker aan de achterkant van het modem. De netwerknaam staat op de sticker aangegeven met de tekst SSID
Het wachtwoord wordt op de sticker aangegeven met WPA of WPA2 

Voor het verbinden van draadloze apparaten of het uitwisselen van bestanden kan naast de internetverbinding gebruik gemaakt worden van een bluetooth verbinding. De netwerkadapter van deze laptop is geschikt voor de nieuwste bluetooth 4.2 verbinding waardoor het overweg kan met de nieuwste bluetooth apparaten. 

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Acer Chromebook 514 CB314-1H-C57A uiterlijk

Om de belangrijke bestanden tegen de gevaren van het internet te beveiligen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd. Tijdens het ontwikkelen van Bitdefender Total Security is hier goed over nagedacht. Dit programma is erg uitgebreid en heeft hierdoor verschillende opties waarmee de belangrijke bestanden tegen de gevaren van buitenaf kan worden beveiligd.

Geef een reactie