AirDrop gebruiken op iPhone, iPad en Mac: Bestanden delen in een handomdraai

Ben je het zat om eindeloos met kabels en gedoe met het verzenden van bestanden naar je vrienden of collega’s te klooien? Dan is het tijd om AirDrop te ontdekken! Met deze handige functie op je Apple-apparaten kun je bestanden zonder gedoe moeiteloos delen.

In dit artikel laten we je zien hoe AirDrop werkt en hoe je het kunt gebruiken om bestanden met anderen of tussen verschillende Apple apparaten te delen. Of je nu foto’s, video’s, documenten of zelfs apps wilt delen, AirDrop maakt het met slechts een paar tikken op het scherm allemaal mogelijk. Geen gedoe meer met mailtjes versturen of USB-sticks uitwisselen. Met AirDrop gaat het allemaal snel en simpel.

Ontdek de voordelen van AirDrop en waarom het voor iedere Apple-gebruiker een onmisbare tool is geworden. Dus waar wacht je nog op? Lees verder en ontdek hoe jij van de magie van AirDrop kunt profiteren.

Wat is AirDrop?

AirDrop is een handige functie waarmee je bestanden draadloos tussen verschillende Apple apparaten in de buurt kunt delen en alleen op Apple apparaten beschikbaar is. Met AirDrop kun je foto’s, video’s, documenten en andere bestanden zonder dat je een internetverbinding nodig hebt snel en gemakkelijk naar andere Apple-gebruikers verzenden.

AirDrop gebruiken om bestanden met anderen te delen

Hieronder staan enkele kenmerken, de voordelen en de verschillen van AirDrop:

FunctiesVoordelenVerschillen
Draadloos delenBestanden snel en gemakkelijk delenAlleen beschikbaar op Apple-apparaten
Geen internetverbinding nodigGeen dataverbruikWerkt alleen binnen een beperkte afstand
Ondersteunt verschillende bestandstypenHandig voor het delen van foto’s, video’s en documentenVereist dat beide apparaten AirDrop hebben ingeschakeld 
Eenvoudige gebruikersinterfaceGebruiksvriendelijk en intuïtiefKan alleen tussen Apple-apparaten worden gebruikt 

Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe je AirDrop kunt gebruiken:

 1. Foto’s delen: Open de Foto’s-app op je iPhone, selecteer de foto’s die je wilt delen, druk op de deelknop en kies de ontvanger in de AirDrop-lijst.
 2. Documenten overzetten: Open de Bestanden-app op je iPad, selecteer het document dat je over wilt zetten, druk op de deelknop en selecteer de ontvanger in de AirDrop-lijst.
 3. Video’s verzenden: Open de Foto’s-app op je Mac, selecteer de video die je wilt verzenden, druk met de rechtermuisknop en kies ‘Delen’ en kies vervolgens de ontvanger in de AirDrop-lijst.

Met AirDrop kun je bestanden zonder gedoe met kabels of internetverbindingen met andere Apple-gebruikers in de buurt delen. Het is een handige functie die het gemakkelijk maakt om content tussen verschillende apparaten te delen. Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig en snel het is om bestanden met AirDrop te delen!

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met Airdrop kun jij grote bestanden gemakkelijk tussen Apple apparaten delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden kunnen direct tussen Apple apparaten met anderen worden gedeeld
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

AirDrop op Apple-apparaten

Met de AirDrop functie op Apple-apparaten kun je bestanden eenvoudig tussen verschillende apparaten delen. Met slechts een paar drukken kun je bestanden snel en gemakkelijk vanaf je iPhone, MacBook, Mac Mini, iMac of iPad naar andere Apple-apparaten, zoals MacBooks, iPads en iPhones versturen. Het is een handige functie die ervoor zorgt dat je bij het delen van bestanden geen gedoe met kabels of andere ingewikkelde methoden hebt.

Wanneer je de AirDrop functie wilt gebruiken om bestanden met andere Apple gebruikers te delen hoef je in de app alleen maar op de AirDrop optie te drukken. Vervolgens kun jij je bestanden van andere gebruikers met compatibele Apple-producten openen en ontvangen. Het is een snelle en efficiënte manier om informatie uit te wisselen zonder dat je afhankelijk bent van internetverbindingen of cloudopslag.

Compatibiliteit

AirDrop werkt op recente Apple-apparaten met iOS 7 of hoger en macOS Yosemite of hoger. Voordat je AirDrop probeert te gebruiken, is het belangrijk dat je de compatibiliteit van je apparaat controleert. Daarnaast moet je zowel Bluetooth als Wifi op beide apparaten zijn ingeschakeld, omdat deze technologieën voor de draadloze communicatie tussen de apparaten worden gebruikt.

Instellingen aanpassen

Met AirDrop kun jij je instellingen aanpassen om aan hun behoeften te voldoen. Wanneer je AirDrop opent worden er verschillende opties weergegeven waar je uit kunt kiezen. Zo kun je ervoor kiezen dat alleen contacten of iedereen in de buurt meldingen kan sturen. Op deze manier krijg je de controle over wie jouw bestanden kan zien en wie niet.

Een van de grote voordelen van AirDrop is dat je het kunt gebruiken om bestanden snel en eenvoudig naar vrienden en andere apparaten te versturen. Of je nu een foto met een vriend wilt delen of een presentatie naar een collega over moet zetten, met AirDrop kun je dit zonder gedoe met kabels of het gebruik van externe opslagapparaten probleemloos doen.

Bluetooth en wifi

Om AirDrop te gebruiken, moeten zowel Bluetooth als wifi op je apparaat zijn ingeschakeld. Om de draadloze communicatie soepel te laten verlopen moeten beide apparaten zich binnen het bereik van elkaar bevinden. Wanneer een van de apparaten een zwakke Bluetooth- of wifi-verbinding heeft, kan dit invloed op de prestaties van AirDrop hebben.

Ontvangst opties

Bij het ontvangen van een AirDrop-bestand heb je verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt ervoor kiezen dat het bestand direct in de juiste app wordt geopend, bijvoorbeeld als het een foto is die rechtstreeks naar de Foto’s-app moet worden gestuurd. Als alternatief kun je het bestand in de Bestanden-app opslaan, waar je al je gedownloade bestanden kunt vinden.

AirDrop ontvangst opties instellen

Als je vaak AirDrop-bestanden ontvangt en geen tijd aan het accepteren van ieder afzonderlijk bestand wilt verspillen, kun je ervoor kiezen dat AirDrop-bestanden automatisch worden geaccepteerd. Dit kan handig zijn als je regelmatig bestanden van vertrouwde contacten ontvangt en het proces wilt versnellen.

Bestanden met AirDrop delen

AirDrop is een handige functie waarmee je bestanden gemakkelijk tussen Apple-apparaten kunt delen. Met slechts een druk op het AirDrop-pictogram kun je bestanden naar vrienden, collega’s en andere gebruikers in de buurt verzenden. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het delen van bestanden, informatie en meer.

Versturen en ontvangen

Als je een bestand via AirDrop wilt verzenden, hoef je alleen maar het gewenste bestand te selecteren en vervolgens op ‘Delen’ te drukken. Je krijgt dan een lijst met beschikbare apparaten waaruit je de ontvanger kunt kiezen te zien. 

Via AirDrop kan een bestand net zo eenvoudig worden ontvangen. Zodra iemand een bestand via AirDrop naar jou verstuurt, verschijnt er een melding op je scherm. Om het bestand te ontvangen hoef je de melding alleen maar te accepteren.

Accepteren en weigeren

Wanneer je een AirDrop-bericht ontvangt, heb jij de controle over wat je wilt accepteren of weigeren. Je kunt ervoor kiezen om alle inkomende airdrops automatisch te accepteren of ieder individueel verzoek handmatig goedkeuren.

Als extra beveiligingsmaatregel kun je ervoor kiezen dat alleen contactpersonen jouw apparaat via AirDrop kunnen vinden en contact met jou op kunne nemen. Dit geeft jou de volledige controle over wie er toegang tot jouw apparaat heeft.

Daarnaast krijg je bij het ontvangen van een AirDrop-bericht een melding op je scherm met informatie over wie het bestand verstuurt. Dit helpt je om te bepalen of je de airdrop wilt accepteren of weigeren.

Mobiele data uitschakelen

Mobiele data op je smartphone uitschakelen kan handig zijn om de batterij te besparen, kosten te verminderen of om je privacy te beschermen. Een manier waarop je de mobiele data uit kunt schakelen is via de AirDrop functie. AirDrop is een draadloze technologie die op Apple-apparaten, zoals iPhones en iPads beschikbaar is. Met deze functie kun je bestanden gemakkelijk tussen verschillende apparaten delen.

Hieronder staat een vergelijkingstabel waarin de functies, de voordelen en de nadelen van het uitschakelen van mobiele data met behulp van AirDrop met andere methoden worden vergeleken:

MethodeFunctiesVoordelenNadelen
AirdropBestanden draadloos delenGemakkelijk te gebruikenAlleen op Apple-apparaten beschikbaar 
Via instellingen uitschakelen Mobiele data via de instellingen van je smartphone uitschakelen Geen extra apps of instellingen vereistKan enige tijd duren om uit te schakelen
VliegtuigmodusSchakelt alle draadloze verbindingen uitBespaart batterijKan geen oproepen of berichten ontvangen

Om mobiele data met behulp van AirDrop uit te schakelen moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Open het Bedieningspaneel op je iPhone of iPad door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen.
 2. Druk op het Airdrop-pictogram om Airdrop op de iPhone in te schakelen.
 3. Selecteer de optie “Ontvangen uit” en kies “Niemand” om te voorkomen dat anderen bestanden naar jouw apparaat sturen.
 4. Schakel de mobiele data uit door naar de instellingen van je apparaat te gaan.
 5. Zoek de optie “Mobiel netwerk” en schakel deze uit.

Nu is je mobiele data op je apparaat succesvol uitgeschakeld. Je kunt het op ieder gewenst moment inschakelen door dezelfde stappen te volgen en de mobiele data-optie in te schakelen.

Met behulp van AirDrop kun je mobiele data op je Apple-apparaat gemakkelijk en snel uitschakelen. Het biedt een handige manier om batterij te besparen, kosten te verminderen en je privacy te beschermen. Probeer deze methode uit en ervaar zelf de voordelen!

AirDrop op iPhone en iPad gebruiken

Op de iPhone en de iPad is AirDrop een handige functie waarmee je bestanden draadloos met andere Apple-apparaten in de buurt kunt delen. Of je nu foto’s, video’s, documenten of contactgegevens wilt delen, AirDrop maakt het snel en gemakkelijk. Hieronder laten we je zien hoe je AirDrop op je iPhone en iPad kunt gebruiken.

AirDrop op iPad en iPhone gebruiken

AirDrop inschakelen

Voordat je AirDrop kunt gebruiken, moet je deze functie op je apparaat inschakelen. Volg de onderstaande stappen om AirDrop in te schakelen:

 1. Open het Bedieningspaneel door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen (of vanaf de rechterbovenhoek op oudere modellen).
 2. Druk op het AirDrop-pictogram.
 3. Kies uit de opties “Ontvangen uit”, “Iedereen” of “Uit” om AirDrop naar eigen voorkeuren in te stellen.

Bestanden met AirDrop delen

Nu AirDrop is ingeschakeld, kun je bestanden met andere apparaten in de buurt delen. Volg de onderstaande stappen om bestanden met AirDrop te delen:

 1. Zoek het bestand dat je wilt delen, bijvoorbeeld een foto in de Foto’s-app.
 2. Druk op het deelicoon (het vierkantje met de pijl omhoog).
 3. Druk op de AirDrop-optie en selecteer het apparaat waarmee je wilt delen.
 4. Wacht totdat de ontvanger het bestand accepteert en het overzetten is voltooid.

Tips voor het gebruik van AirDrop

 • Zorg ervoor dat Bluetooth en Wi-Fi op zowel je apparaat als het apparaat waarmee je wilt delen zijn ingeschakeld.
 • Houd er rekening mee dat AirDrop alleen tussen Apple-apparaten die zich binnen elkaars bereik bevinden werkt.
 • Als je AirDrop met iemand die niet in je contactenlijst staat wilt gebruiken, kies dan tijdens het instellen van AirDrop voor de optie “Iedereen”.
 • Als je bij het delen van bestanden geen AirDrop-optie ziet, controleer dan in het Bedieningspaneel of AirDrop is ingeschakeld.

Met AirDrop kun je bestanden gemakkelijk tussen je iPhone en iPad, of met andere Apple-apparaten in de buurt delen. Het is een snelle en handige manier om informatie te delen zonder dat je kabels of andere externe apparaten nodig hebt. Probeer AirDrop vandaag nog uit en ontdek hoe eenvoudig het is om bestanden met je Apple-apparaten te delen.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met Airdrop kun jij grote bestanden gemakkelijk tussen Apple apparaten delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden kunnen direct tussen Apple apparaten met anderen worden gedeeld
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

AirDrop op de Mac

AirDrop is een handige functie op de Mac waarmee je bestanden draadloos met andere Apple-apparaten in de buurt kunt delen. Deze functie gebruikt Bluetooth- en Wi-Fi-technologie om bestanden snel en gemakkelijk te verzenden zonder dat er een internetverbinding nodig is.

Met AirDrop op de Mac kun je verschillende bestanden, waaronder foto’s, video’s, documenten en meer delen. Het is een geweldige manier om bestanden zonder gedoe met kabels of e-mailbijlagen met vrienden, collega’s of familieleden te delen.

Hieronder staan enkele voordelen van AirDrop op de Mac:

 • Snelheid: AirDrop gebruikt snelle draadloze verbindingen om bestanden in een mum van tijd over te zetten.
 • Gemak: Met AirDrop hoef je geen kabels aan te sluiten of ingewikkelde instellingen te configureren. Het is eenvoudig te gebruiken en werkt naadloos met andere Apple-apparaten.
 • Veiligheid: AirDrop gebruikt versleutelde verbindingen waardoor je bestanden veilig worden gedeeld.

Hoewel AirDrop op de Mac veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Compatibiliteit: AirDrop werkt alleen met andere Apple-apparaten. Als je bestanden met niet-Apple-gebruikers wilt delen, moet je een andere methode gebruiken.
 • Afstandslimiet: AirDrop heeft een beperkt bereik, meestal ongeveer 9 meter. Als je verder weg bent van het apparaat waarmee je bestanden wilt delen, moet je dichterbij gaan staan.

Om AirDrop op de Mac te gebruiken moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Zorg ervoor dat Bluetooth en Wi-Fi op zowel jouw Mac als het andere Apple-apparaat waarmee je bestanden wilt delen zijn ingeschakeld.
 2. Open Finder op jouw Mac en druk in de zijbalk op “AirDrop”.
 3. Wacht totdat andere Apple-apparaten in de buurt in het AirDrop-venster worden weergegeven.
 4. Sleep het bestand dat je naar het Apple-apparaat wilt delen in het AirDrop-venster.
 5. Bevestig de overdracht op het andere Apple-apparaat.

Nu zou het bestand via AirDrop naar het andere Apple-apparaat moeten worden overgedragen.

Met AirDrop op de Mac kun je bestanden snel en gemakkelijk met andere Apple-apparaten in de buurt delen. Het is een handige functie die het delen van bestanden een fluitje van een cent maakt. Probeer het zelf uit en ervaar de voordelen van AirDrop op de Mac!

Tips voor succesvol gebruik van AirDrop

AirDrop is een handige functie waarmee je bestanden, foto’s en documenten snel en eenvoudig tussen Apple-producten kunt delen. Of je nu een iPhone, iPad of Mac gebruikt, AirDrop biedt een naadloze manier om informatie met andere gebruikers in de buurt te delen. Hieronder staan enkele tips om het meeste uit AirDrop te halen.

AirDrop succesvol gebruiken

Trucs en tips

 1. Selecteer meerdere bestanden: Als je verschillende bestanden tegelijk wilt via AirDrop verzenden, kun je ze eenvoudig samen selecteren voordat je de deelopties kiest. Op deze manier kun je tijd besparen en meerdere bestanden efficiënter tegelijkertijd delen.
 2. Voeg favoriete contactpersonen toe: Als je bestanden regelmatig via AirDrop naar dezelfde personen bestanden stuurt, kun je ze voor snellere toegang aan je favorietenlijst toevoegen. Hierdoor hoef je wanneer je iets wilt delen hun apparaat niet iedere keer opnieuw te zoeken.
 3. Oudere apparaten: Houd er rekening mee dat sommige oudere Apple-apparaten bij het gebruik van AirDrop mogelijk beperkte functionaliteit hebben. Controleer of jouw apparaat compatibel is voordat je probeert om bestanden met andere gebruikers te delen.

NameDrop functie

Naast de mogelijkheid om bestanden via AirDrop naar bekenden te sturen kun je bestanden via de NameDrop-functie snel met mensen die niet in jouw contactenlijst staan delen.

 1. Handmatig invoeren: Om de NameDrop-functie te gebruiken, hoef je alleen maar de naam van de ontvanger handmatig in te voeren. AirDrop zal het bestand vervolgens zelfs als ze niet in jouw contactenlijst staan naar hun apparaat verzenden.
 2. Handig bij nieuwe kennissen of collega’s: Deze functie kan vooral handig zijn wanneer je bestanden met nieuwe kennissen of collega’s wilt delen. Je hoeft hun contactgegevens niet op te slaan om informatie snel met hen te kunnen delen.

AirDrop is een geweldige manier om bestanden en informatie tussen Apple-apparaten te delen. Door deze tips en trucs toe te passen, kun je AirDrop optimaal benutten en bestanden efficiënt met andere Apple apparaten in de buurt delen.

Veelvoorkomende AirDrop-problemen

AirDrop is een handige functie waarmee je bestanden gemakkelijk met andere gebruikers in de buurt kunt delen. Het maakt draadloze overdracht tussen Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en Macs mogelijk. Hoewel AirDrop over het algemeen probleemloos werkt, zijn er enkele veelvoorkomende problemen waar gebruikers tegenaan kunnen lopen.

Gebruikers kunnen bij het openen van de opties van AirDrop alleen contacten zien

Een veelvoorkomend probleem dat gebruikers ervaren, is dat ze wanneer ze de opties van AirDrop openen alleen hun contacten kunnen zien. Dit betekent dat je geen andere apparaten kunt zien die zich in de buurt bevinden en waarmee je bestanden wilt delen. Dit kan frustrerend zijn als je met iemand die niet in je contactlijst staat wilt samenwerken.

Gebruikers kunnen een melding ontvangen wanneer ze bestanden via AirDrop willen delen

Een ander probleem dat zich bij het gebruik van AirDrop voor kan doen is dat gebruikers soms een melding ontvangen wanneer ze bestanden willen delen. Deze melding kan aangeven dat het verzenden of ontvangen van bestanden via AirDrop op dit moment niet mogelijk is. Dit kan met verschillende factoren, zoals een zwakke internetverbinding of technische problemen met de apparaten zelf te maken hebben.

AirDrop accepteren of weigeren

Een veelvoorkomend probleem is dat gebruikers per ongeluk bestanden naar de verkeerde ontvanger sturen

Eén van de meest voorkomende problemen bij het gebruik van AirDrop is dat gebruikers bestanden per ongeluk naar de verkeerde ontvanger sturen. Dit kan gebeuren als er meerdere apparaten met dezelfde naam in de buurt zijn of wanneer gebruikers bij het selecteren van de juiste ontvanger niet goed opletten. Het kan erg vervelend zijn als je vertrouwelijke informatie per ongeluk naar de verkeerde persoon stuurt.

Probleemoplossing

Als je problemen met AirDrop ervaart, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om ze op te lossen:

 • Controleer eerst of AirDrop op zowel jouw apparaat als het apparaat waarmee je wilt delen is ingeschakeld.
 • Zorg ervoor dat beide apparaten zich binnen het bereik van elkaar bevinden en dat er geen obstakels die het signaal kunnen blokkeren zijn.
 • Als je bij het openen van de opties van AirDrop alleen contacten kunt zien, kun je proberen om ‘Iedereen’ in plaats van ‘Alleen contacten’ te selecteren. Hierdoor wordt AirDrop voor alle apparaten in de buurt beschikbaar.
 • Als je een melding ontvangt dat AirDrop niet mogelijk is, controleer dan jouw internetverbinding en zorg ervoor dat beide apparaten met de nieuwste softwareversie up-to-date zijn.

Alternatieven voor AirDrop

Wanneer je geen Apple-apparaten hebt of AirDrop niet kunt gebruiken, zijn er alternatieve methoden waarmee je bestanden kunt delen:

 • Je kunt apps zoals Dropbox, Google Drive of WeTransfer gebruiken om bestanden naar andere apparaten te verzenden. Deze apps werken op verschillende platforms en kunnen handig zijn als je bestanden met niet Apple-gebruikers wilt delen.
 • Een andere optie is bestanden via Bluetooth tussen apparaten delen. Hoewel dit misschien niet zo snel als AirDrop is, kan het nog steeds een handige oplossing zijn als je geen toegang tot AirDrop hebt.

AirDrop is een handige functie voor het delen van bestanden, maar het kan soms problemen veroorzaken.

De magie van delen met AirDrop

AirDrop is een geweldige functie die op Apple-apparaten beschikbaar is en het maakt het delen van bestanden tussen apparaten echt magisch. Met AirDrop kun je foto’s, video’s, documenten en andere bestanden draadloos met andere Apple-apparaten in de buurt delen. Het enige wat je nodig hebt, is een actieve Wi-Fi- of Bluetooth-verbinding en de mogelijkheid om AirDrop op je apparaat in te schakelen.

AirDrop is snel en gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft geen e-mails te sturen, bestanden te uploaden of kabels aan te sluiten. Met een paar drukken kun je bestanden met anderen delen. Deze functie is handig om foto’s van een feestje of om documenten tijdens een vergadering met anderen te delen. AirDrop is veilig: bestanden worden versleuteld verzonden en je moet altijd toestemming geven voordat je een bestand ontvangt.

Met AirDrop wordt het delen van bestanden tussen je apparaten een fluitje van een cent. Stel je voor dat je met je iPhone een foto maakt en deze meteen op je MacBook wilt hebben. Met AirDrop is dit geen probleem. Je hoeft alleen de foto te selecteren en kunt deze vervolgens direct via AirDrop naar je MacBook versturen. Het is een snelle en handige manier om bestanden tussen al je Apple-apparaten te delen.

Conclusie: AirDrop

Je hebt nu een goed begrip van AirDrop en hoe je het op je Apple-apparaten kunt gebruiken. Of je nu bestanden tussen je iPhone en iPad wilt delen, of met je Mac wilt communiceren, AirDrop maakt het allemaal mogelijk. We hebben ook enkele handige tips gegeven om AirDrop succesvol te gebruiken en veelvoorkomende problemen op te lossen.

AirDrop

Nu is het aan jou om van de magie van AirDrop te profiteren en het gemak ervan te ervaren. Of je nu foto’s, video’s, documenten of andere bestanden wilt delen, AirDrop biedt een snelle en eenvoudige manier om dit te doen. Dus ga aan de slag, deel je bestanden en geniet van de naadloze verbinding die AirDrop biedt!

Veel gestelde vragen

Wat is AirDrop en hoe werkt het?

AirDrop is een functie op Apple-apparaten waarmee je bestanden draadloos met andere gebruikers in de buurt kunt delen. Deze functie gebruikt Bluetooth en Wi-Fi om verbinding te maken en bestanden over te dragen. Je kunt foto’s, video’s, documenten en meer met slechts een paar drukken delen.

Kan ik AirDrop op mijn iPhone of iPad gebruiken?

Ja, AirDrop is op iPhones en iPads die op iOS 7 of hoger draaien beschikbaar. Zorg ervoor dat je Bluetooth en Wi-Fi hebt ingeschakeld, ga naar het Bedieningspaneel en druk op “AirDrop”. Kies vervolgens wie jouw apparaat kan zien: “Iedereen”, “Alleen contacten” of schakel het uit als je niet wilt dat anderen jouw apparaat kunnen vinden.

Hoe kan ik AirDrop op mijn Mac gebruiken?

Op een Mac kun je AirDrop gebruiken om bestanden tussen verschillende Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en andere Macs te delen. Open Finder en druk in de zijbalk op “AirDrop”. Zorg ervoor dat zowel Bluetooth als Wi-Fi zijn ingeschakeld. Sleep vervolgens de gewenste bestanden naar het pictogram van de ontvanger die wordt weergegeven.

Wat zijn tips om AirDrop succesvol te gebruiken?

Zorg ervoor dat beide apparaten binnen het bereik van elkaar zijn en dat zowel Bluetooth als Wi-Fi zijn ingeschakeld. Zorg er ook voor dat je de juiste instelling hebt gekozen voor wie jouw apparaat kan zien (bijvoorbeeld “Iedereen” of “Alleen contacten”). Probeer indien mogelijk AirDrop in een omgeving met minder interferentie van andere draadloze apparaten te gebruiken.

Wat zijn veelvoorkomende AirDrop-problemen en hoe los ik ze op?

Veelvoorkomende problemen zijn onder meer het niet kunnen vinden van andere apparaten, het niet kunnen verzenden of ontvangen van bestanden en trage overdrachtssnelheden. Om deze problemen op te lossen, kun je proberen om zowel Bluetooth als Wi-Fi uit en weer aan te zetten, je apparaat opnieuw op te starten, ervoor zorgen dat de nieuwste software-updates op beide apparaten zijn geïnstalleerd en door te controleren of er in de instellingen geen beperkingen voor AirDrop zijn ingesteld.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met Airdrop kun jij grote bestanden gemakkelijk tussen Apple apparaten delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden kunnen direct tussen Apple apparaten met anderen worden gedeeld
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg