AirPlay configureren: Zo stel je draadloos delen op Apple apparaten in 

Wist je dat meer dan 70% van de Apple-gebruikers geen idee heeft hoe ze AirPlay in moeten stellen? Het is tijd om je entertainment naar een hoger niveau te brengen. Ontdek in deze blogpost stapsgewijze instructies om AirPlay op al je apparaten in te stellen en voor het delen van foto’s, video’s en muziek te gebruiken.

Wil je niet meer worstelen met het detecteren en het verbinden van je Apple-apparaten om content via AirPlay te streamen? Door AirPlay te configureren, breng je eenvoud terug in jouw multimedia-ervaring. Blijf bij ons terwijl we je laten zien hoe je deze functie optimaal voor al je streaming behoeften kunt benutten.

AirPlay begrijpen

Configuratie stappen

Om AirPlay op je Apple apparaten in te kunnen stellen moet je enkele eenvoudige stappen volgen. Allereerst moet jij je Wi-Fi netwerk op de juiste manier instellen voordat je AirPlay kunt configureren. Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwste software versie op je apparaten is geïnstalleerd. Zodra je de nieuwste software op je Apple apparaten hebt geïnstalleerd kun je moeiteloos en zonder problemen AirPlay configureren.

Wanneer alles up-to-date is moet je op je apparaat naar het bedieningspaneel en naar de optie voor AirPlay-configuratie zoeken. Doorloop vervolgens de eenvoudige installatiestappen die worden weergegeven om de verbinding met andere compatibele apparaten in jouw netwerk te maken.

AirPlay configureren om het te kunnen gebruiken

Wil jij je media op een groter scherm kunnen bekijken?

Multimedia via Airplay streamen

Met AirPlay kun je alles wat je maar wilt streamen naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • real-life gamen
 • presentaties delen als een pro

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Gebruiksmogelijkheden

De AirPlay configuratie biedt verschillende mogelijkheden om apparaten te verbinden, content te delen en te communiceren. Een van de handigste functies is de gedeelde modus, waarmee je meerdere apparaten tegelijk aan kunt sluiten en content af kunt spelen. Stel je voor dat je een feestje hebt en muziek naar verschillende luidsprekers in huis wilt streamen – met behulp van AirPlay kan dit moeiteloos worden bereikt.

Daarnaast biedt het bedieningspaneel op je apparaat snelle toegang tot alle benodigde instellingen voor de AirPlay configuratie. Hiermee kun jij gemakkelijk selecteren welke apparaten er moeten worden verbonden of welke specifieke media er moet worden gestreamd.

Bij het configureren van Airplay kun je op de ondersteuning van fabrikanten rekenen. Zij hebben handleidingen en documentatie ontwikkeld om je bij het configureren te helpen. Of je nu een beginner of al gevorderd bent, de fabrikanten staan klaar om je bij vragen en problemen te assisteren. Wetende dat er altijd ondersteuning beschikbaar is kun je optimaal van AirPlay genieten

Wat is AirPlay

Basisprincipes

Airplay is een streaming technologie die voornamelijk op Apple-producten werkt. Hiermee kun je audio en video draadloos vanaf je iPhone, iPad of Mac naar een ander apparaat, zoals een luidspreker of smart-tv streamen. Om AirPlay te gebruiken, hoef je alleen maar op de AirPlay-knop te drukken en het gewenste apparaat waar je naartoe wilt streamen te selecteren. Het bedieningspaneel maakt dit proces eenvoudig en intuïtief.

Voordat je AirPlay gaat configureren, is het belangrijk dat je controleert of je apparaat deze technologie ondersteunt. AirPlay wordt niet dooor alle apparaten ondersteund. Het is daarom belangrijk dat je apparaat de juiste versie van AirPlay heeft en de benodigde instellingen ondersteunt. Om een soepele streaming ervaring te kunnen garanderen is dit van essentieel belang.

De voordelen van AirPlay 2

AirPlay 2 heeft ten opzichte van de vorige versie, zoals peer-to-peer streaming verschillende voordelen. Met deze verbeterde versie kun je video’s op meerdere schermen afspelen. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot het afspelen van video’s op slechts één scherm. In plaats daarvan kun je dezelfde inhoud tegelijkertijd naar meerdere compatibele apparaten streamen.

De gedeelde modus, waarmee meerdere gebruikers muziek aan een afspeellijst die via AirPlay wordt gestreamd toe kunnen voegen, is een andere handige functie van AirPlay 2. Hierdoor kun je muziek tijdens feestjes op een naadloze en manier tussen vriendengroepjes delen.

Bij het gebruiksgemak van Airplay 2 speelt het bedieningspaneel een cruciale rol. Hiermee kun je AirPlay gemakkelijk en zonder gedoe met ingewikkelde instellingsschermen in of uit schakelen en snel tussen verschillende beschikbare apparaten schakelen.

Geschikte toestellen voor AirPlay

Apple apparaten

Alle recente Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads, Macs en Apple Watches, ondersteunen AirPlay. Je kunt AirPlay op iOS-apparaten met iOS 4.2 of hoger en op Macs met OS X Mountain Lion of hoger gebruiken. Met de nieuwste versies van iOS en macOS kun je ook AirPlay 2 gebruiken.

Als je een iPhone, iPad of Mac bezit kun je muziek en video’s via AirPlay eenvoudig draadloos op geschikte apparaten in de buurt  afspelen. Dit betekent dat jij je favoriete nummers naar een draadloze speaker die compatibel is met AirPlay kunt streamen, of zelfs films kunt bekijken op een televisie die deze functie ondersteunt of waarop je een Apple TV hebt aangesloten.

Om de beschikbare AirPlay-koppelingen te bekijken en te selecteren hoef je alleen maar het bedieningspaneel van je apparaat te openen. Vervolgens kun je direct vanaf jouw Apple-apparaat naar het gewenste scherm of speakersysteem van hoogwaardige audio- en videostreaming genieten.

Niet Apple apparaten

Zelfs als je geen Apple-apparaat bezit, kun je AirPlay gebruiken door eenvoudigweg de juiste instellingen te configureren. Door het bedieningspaneel op niet Apple apparaten te gebruiken, kun je AirPlay snel inschakelen en alle beschikbare kanalen waarop jij content af wilt spelen detecteren.

AirPlay configureren en met niet Apple producten gebruiken

Wanneer je op de “Airplay” koppeling tikt, krijg je de toegang tot informatie over welke versies door jouw specifieke apparaat worden ondersteund. Hierdoor weet jij precies wat er met betrekking tot het afspelen van media via deze handige technologie mogelijk is.

Bovendien kunnen niet Apple apparaten wanneer ze in de buurt van andere compatibele apparaten die ook met Airplay werken zijn van de gedeelde modus profiteren. Hierdoor kunnen verschillende merken elektronica voor een soepele ervaring bij het streamen van muziek of video’s naadloos met verschillende merken elektronica verbinden.

AirPlay configureren op Apple apparaten

iPhone en iPad

Wil je AirPlay configureren op je iPhone of iPad? Dit is via het bedieningspaneel heel eenvoudig te doen. Met slechts één tik op de AirPlay knop kun je video’s en foto’s moeiteloos naar andere apparaten die AirPlay ondersteunen streamen. Het bedieningspaneel biedt handige tips om Airplay op zowel iPhones als iPads te gebruiken, waardoor je snel aan de slag kunt.

Als je graag video’s wilt streamen, dan is Airplay de ideale technologie om dit te realiseren. Door simpelweg op de Airplay-knop te tikken kun je video’s met gemak vanaf je apparaat naar verschillende kanalen zoals je tv of luidsprekers streamen.

Het scherm spiegelen

Om de functie voor scherm delen in te schakelen, hoef je alleen maar naar het bedieningspaneel te gaan en erop te tikken. Als je de functie voor scherm delen uit wilt schakelen, kun je eenvoudig “Uitschakelen” in het bedieningspaneel selecteren. Het systeem detecteert beschikbare apparaten voor scherm delen automatisch, waarna je het gewenste apparaat kunt kiezen om een gedeelde modus te creëren en informatie te delen.

AirPlay configureren op Apple Watch

AirPlay is een handige functie op de Apple Watch waarmee je draadloos media kunt streamen naar andere apparaten, zoals een Apple TV of een luidspreker. Met AirPlay kun je bijvoorbeeld muziek afspelen vanaf je Apple Watch op je home cinema-systeem of een presentatie tonen op een groot scherm. Het configureren van AirPlay op je Apple Watch is eenvoudig en kan in slechts een paar stappen worden gedaan.

Volg deze stappen om AirPlay op je Apple Watch te configureren:

 1. Zorg ervoor dat je Apple Watch is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als het apparaat waarnaar je wilt streamen.
 2. Open het bedieningspaneel op je Apple Watch door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm.
 3. Tik op het AirPlay-pictogram in het bedieningspaneel. Dit pictogram lijkt op een driehoek met cirkels eromheen.
 4. Je ziet nu een lijst met beschikbare AirPlay-apparaten. Tik op het apparaat waarnaar je wilt streamen.
 5. Als er een wachtwoord wordt gevraagd, voer dit dan in en tik op “Verbinden”.
 6. Je Apple Watch is nu verbonden met het geselecteerde AirPlay-apparaat. Je kunt nu media streamen vanaf je Apple Watch naar het gekoppelde apparaat.

Enkele handige tips voor het gebruik van AirPlay op je Apple Watch:

 • Zorg ervoor dat het volume op zowel je Apple Watch als het gekoppelde apparaat is ingesteld op een geschikt niveau.
 • Controleer of het gekoppelde apparaat is ingeschakeld en verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
 • Als je problemen ondervindt bij het verbinden met een AirPlay-apparaat, kun je proberen om zowel je Apple Watch als het gekoppelde apparaat opnieuw op te starten.

AirPlay kan eenvoudig op je Apple Watch worden ingesteld. Nadat je AirPlay hebt geconfigureerd kun je media draadloos naar andere apparaten streamen. Met AirPlay kun je optimaal van de mogelijkheden van je Apple Watch profiteren en op grotere schermen of luidsprekers van je favoriete media genieten. Probeer het zelf en ervaar het gemak van AirPlay op je Apple Watch!

AirPlay configureren op Mac en MacBook

AirPlay is een handige functie waarmee je media draadloos vanaf je Mac of MacBook naar andere apparaten, zoals een Apple TV of een AirPlay-compatibele luidspreker kunt streamen. Hieronder geven we de stappen die je kunt volgen om AirPlay te configureren op je Mac en MacBook.

AirPlay configureren en op Apple apparaten gebruiken

Stap 1: Controleer de compatibiliteit

Voordat je AirPlay kunt configureren, moet je Mac of MacBook compatibel met AirPlay zijn. Controleer of je apparaat voor AirPlay aan de minimale systeemvereisten voldoet.

Stap 2: Verbind je apparaat met hetzelfde Wi-Fi-netwerk

Om AirPlay te kunnen gebruiken, moeten zowel je Mac of MacBook als het apparaat waar je naartoe wilt streamen met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden zijn. Voordat je verdergaat moeten beide apparaten met hetzelfde netwerk zijn verbonden.

Stap 3: Open de systeemvoorkeuren

Ga op je Mac of MacBook naar de systeemvoorkeuren. Je kunt dit doen door op het Apple-menu te klikken en “Systeemvoorkeuren” te selecteren.

Stap 4: Ga naar het AirPlay-menu

Ga naar de systeemvoorkeuren en zoek het “Beeldschermen”  icoon. Druk hierop en ga vervolgens naar het tabblad “AirPlay”.

Stap 5: Selecteer het apparaat waarnaar je wilt streamen

In het menu van AirPlay staat een overzicht van de apparaten die beschikbaar zijn om naar te streamen. Om het apparaat van jouw keuze te selecteren, dien je erop te drukken.

Stap 6: Pas de instellingen aan

Je kunt de instellingen voor AirPlay aanpassen door op de knop “Opties” te klikken. Hier kun je bijvoorbeeld de schermresolutie en het geluidsniveau instellen.

Stap 7: Start het streamen

Zodra je alle instellingen hebt geconfigureerd, kun je naar het geselecteerde apparaat streamen. Als je nu op je Mac of MacBook een video of audio afspeelt, zou het nu op het gekozen AirPlay apparaat moeten worden weergegeven of afgespeeld.

Met deze eenvoudige stappen kun je AirPlay configureren op je Mac of MacBook en van draadloos streamen naar andere apparaten genieten. Het is een handige functie waarmee jij je media-ervaring kunt verbeteren en met anderen kunt delen. Probeer het zelf en ontdek het gemak van AirPlay!

AirPlay op Android TV gebruiken

Inhoud weergeven

Om AirPlay te gebruiken en inhoud weer te geven, hoef je alleen maar in het bedieningspaneel van je apparaat op de “AirPlay” knop te drukken. Vervolgens kun je het gewenste apparaat, zoals je Android TV eenvoudig selecteren. Daarna kun je video’s en muziek direct vanaf verschillende apparaten afspelen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een video op je iPhone hebt die je graag via de gedeelde modus op een groter scherm wilt bekijken.

AirPlay configureren en video streamen

AirPlay werkt met verschillende Apple-apparaten, waaronder de iPhone, de iPad en de Mac. Voor optimale prestaties is het belangrijk dat je de nieuwste versie van AirPlay hebt geïnstalleerd. Als extra voordeel ondersteunt AirPlay de mogelijkheid om inhoud van meerdere apparaten tegelijkertijd af te spelen door de gedeelde modus in te schakelen.

 • Druk in het bedieningspaneel op “AirPlay” 
 • Selecteer het gewenste apparaat
 • Zorg ervoor dat jouw Apple-apparaat compatibel is met Airplay
 • Voor optimale prestaties moet je altijd de nieuwste versie van Airplay installeren 

Wil jij je media op een groter scherm kunnen bekijken?

Multimedia via Airplay streamen

Met AirPlay kun je alles wat je maar wilt streamen naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • real-life gamen
 • presentaties delen als een pro

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Synchroon afspelen

Naast het feit dat je audio, video en foto’s met Airplay draadloos vanaf je Apple-apparaat naar een ander apparaat zoals een Apple TV of luidspreker kunt streamen, biedt het ook de mogelijkheid om synchroon afspelen in te schakelen. Hiermee kun je dezelfde inhoud gelijktijdig op meerdere apparaten afspelen. Hieronder leggen we uit hoe je Airplay kunt configureren om synchroon af te kunnen spelen.

Voordat je via Airplay synchroon af kunt spelen, moet je alle apparaten met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbinden . Volg deze stappen om Airplay in te schakelen en synchroon af te spelen:

 1. Verbind het apparaat, zoals een iPhone of iPad waarmee je wilt streamen als het apparaat, zoals een Apple TV waarop je wilt streamen met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
 2. Open het bedieningspaneel op je iPhone of iPad door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen (voor oudere modellen) of vanaf de rechterbovenhoek omlaag te vegen (voor nieuwere modellen).
 3. Druk in het bedieningspaneel op het Airplay-pictogram. Dit ziet eruit als een rechthoek met een driehoek erboven.
 4. Nu zie je een lijst met beschikbare apparaten waarop je kunt streamen. Druk op het apparaat waarop je wilt streamen\.
 5. Schakel de optie “Synchrone weergave” in. Hiermee zorg je ervoor dat het geselecteerde apparaat synchroon met het bronapparaat afspeelt.
 6. Start de media-app op je bronapparaat en speel de gewenste media af. De media wordt nu synchroon op het geselecteerde apparaat afgespeeld.

Airplay configureren om synchroon af te spelen is een eenvoudige manier om bij het kijken naar films, het luisteren naar muziek of het tonen van foto’s een meeslepende ervaring te creëren. Daarnaast kun je meerdere apparaten synchroniseren om een groter geluidsveld te creëren, perfect voor feestjes of het kijken van sportevenementen. Experimenteer met verschillende combinaties van apparaten en ontdek wat voor je behoeften het beste werkt.

Bij het streamen van media biedt Airplay veel flexibiliteit en gemak. Of je nu een film op een groter scherm wilt kijken of je favoriete nummers op meerdere luidsprekers af wilt spelen, met Airplay is het mogelijk. Probeer deze stappen uit en geniet met Airplay van een synchrone weergave!

AirPlay beveiliging en detectie

Bonjour overzicht: Airplay configureren

Met Bonjour kun je Airplay configureren en ervoor zorgen dat al je apparaten naadloos met elkaar kunnen communiceren. Hieronder volgt een overzicht van hoe je Airplay kunt configureren met behulp van Bonjour.

Stap 1: Controleer de compatibiliteit

Voordat je Airplay kunt configureren, moet je ervoor zorgen dat al je apparaten compatibel zijn met Airplay. Controleer of je Apple-apparaat de nieuwste versie van iOS heeft en of je andere apparaten de nieuwste firmware hebben geïnstalleerd.

Stap 2: Verbind je apparaten met hetzelfde netwerk

Verbind al je apparaten met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Dit is belangrijk om AirPlay goed te kunnen laten werken.

Stap 3: Activeer Airplay op je Apple-apparaat

Ga op je Apple apparaat naar de instellingen en zoek daar naar de “Airplay” optie. Om AirPlay te activeren moet je deze optie inschakelen.

Stap 4: Naar beschikbare apparaten zoeken

Nu kun je op je Apple apparaat naar beschikbare Airplay apparaten zoeken. Dit kunnen speakers, televisies of andere compatibele apparaten zijn. Zorg ervoor dat het gewenste apparaat is ingeschakeld en met hetzelfde netwerk is verbonden. 

Stap 5: Selecteer het gewenste apparaat

Zodra je de beschikbare Airplay-apparaten hebt gevonden, kun je het gewenste apparaat selecteren. Dit kun je via een menu of een knop op je Apple-apparaat doen.

Stap 6: Stream je media

Nu kun je media naar het geselecteerde Airplay apparaat streamen. Dit kunnen muziek nummers, video’s of foto’s zijn. Daarnaast kun je de afspeelopties, zoals het volume en de afspeelvolgorde aanpassen.

Stap 7: Geniet van je draadloze streaming ervaring

Nu je Airplay succesvol hebt geconfigureerd, kun je op al je compatibele apparaten van een draadloze streaming ervaring genieten. Je kunt je favoriete media streamen en het met anderen delen.

Airplay configureren met Bonjour is een eenvoudig proces waarmee je media snel en gemakkelijk tussen al je apparaten kunt streamen. Door de bovenstaande stappen te volgen kun je in je hele huis van draadloos entertainment genieten.

AirPlay configureren voor een Bluetooth en peer-to-peer verbinding

Als je AirPlay wilt configureren voor zowel een Bluetooth- als een peer-to-peer verbinding, zijn er enkele stappen die je hiervoor moet volgen. Hieronder staat een overzicht van de stappen die je hiervoor moet nemen:

 1. Zorg ervoor dat je apparaten compatibel zijn met AirPlay. Controleer de specificaties van je apparaten om er zeker van te zijn dat ze AirPlay ondersteunen.
 2. Schakel Bluetooth op zowel het afspeelapparaat als het ontvangende apparaat in. Ga op beide apparaten naar de Bluetooth instellingen en schakel Bluetooth in.
 3. Verbind de apparaten via Bluetooth. Zoek in de Bluetooth instellingen naar beschikbare apparaten en selecteer het ontvangende apparaat om de verbinding tot stand te brengen.
 4. Open de AirPlay instellingen op het afspeelapparaat. Dit kan meestal worden gedaan door in de muziek- of video-app die je gebruikt op het AirPlay pictogram te drukken.
 5. Selecteer het ontvangende apparaat in de lijst met beschikbare apparaten. Dit zou het apparaat moeten zijn waarmee je zojuist via Bluetooth hebt verbonden.
 6. Schakel de peer-to-peer modus op het ontvangende apparaat in. Om de peer-to-peer modus in te schakelen moet je op het ontvangende apparaat naar de instellingen gaan.
 7. Controleer of beide apparaten via AirPlay zijn verbonden. Nu zou je audio of video via AirPlay op het ontvangende apparaat af moeten kunnen spelen.

Hoewel het configureren van AirPlay voor zowel een Bluetooth- als een peer-to-peer verbinding enige tijd kan kosten, biedt het de flexibiliteit om audio en video draadloos tussen compatibele apparaten te streamen. Hierdoor kun jij je favoriete media delen en van een naadloze ervaring kunnen genieten. Zorg ervoor dat je apparaten up-to-date zijn en volg de bovenstaande stappen om AirPlay te configureren voor zowel Bluetooth- als peer-to-peer verbindingen.

Problemen bij de AirPlay installatie oplossen

Veel voorkomende problemen

Bij het configureren van AirPlay kunnen er verschillende veelvoorkomende problemen optreden. Deze zijn vaak gerelateerd aan verouderde producten of softwareversies. Als je merkt dat AirPlay niet goed werkt, kan dit te wijten zijn aan het feit dat jouw apparaten de nieuwste versie van AirPlay niet ondersteunen. Om compatibiliteitsproblemen te voorkomen is het belangrijk dat al je apparaten en software up-to-date zijn.

Soms kun je ook merken dat AirPlay detectie niet door alle apparaten en kanalen wordt ondersteund, wat tot frustrerende koppelingsproblemen kan leiden. Dit betekent simpelweg dat bepaalde apparaten via AirPlay geen verbinding met anderen apparaten kunnen maken, waardoor je bij het delen van content tussen verschillende toestellen mogelijk geen naadloze ervaring hebt.

Een ander probleem kan zich voordoen wanneer apparaten in de gedeelde modus niet worden gedetecteerd en via AirPlay niet zichtbaar zijn. Dit kan onbedoeld gebeuren en vervelend zijn als je deze functie wilt gebruiken. Om deze hinderlijke problemen te vermijden, kan het voorkomen dat je voor een soepele werking zonder afleiding instellingen aan moet passen of andere stappen moet ondernemen.

AirPlay 2 speakers en upgrades

Ondersteunende merken

AirPlay 2 speakers zijn compatibel met toonaangevende merken zoals Apple, Samsung, Sony en LG. Dit betekent dat je een breed scala aan apparaten hebt waar je uit kunt kiezen als je naar een speaker die AirPlay ondersteunt zoekt. Of het nu om het streamen van video’s vanaf je iPad of het afspelen van muziek op meerdere kanalen gaat, deze merken bieden diverse opties voor jouw behoeften.

AirPlay configureren en muziek streamen

Als je overweegt om een AirPlay configuratie uit te voeren, is het belangrijk dat je weet welke producten dit ondersteunen. Deze informatie helpt je bij de aanschafbeslissing en zorgt ervoor dat je apparaten naadloos met elkaar kunnen communiceren.

Upgrade mogelijkheden

Om AirPlay te upgraden, moet je eerst controleren of je de nieuwste versie gebruikt. Door regelmatig updates te installeren, zorg je ervoor dat de AirPlay knop op het bedieningspaneel van al je apparaten beschikbaar blijft.

Door de meest recente firmware of software te installeren kun je op het gebied van draadloze streamingtechnologie van de laatste ontwikkelingen profiteren. Met een upgrade krijg je de toegang tot nieuwe mogelijkheden, zoals verbeterde stabiliteit, snellere connectiviteit en extra functies die je gebruikservaring naar een hoger niveau tillen.

Voor een soepele configuratie ervaring is Informatie over hoe jij met AirPlay apparaten kunt koppelen van essentieel belang. Om eventuele complicaties tijdens het proces te minimaliseren is het belangrijk dat deze stappen in handleidingen of online bronnen duidelijk worden gecommuniceerd.

Muziek en media via AirPlay afspelen

Met AirPlay kun je muziek en media eenvoudig op verschillende apparaten in je huis afspelen. Of je nu naar je favoriete nummers wilt luisteren of een film wilt kijken, AirPlay biedt een naadloze en draadloze manier om je entertainmentervaring te verbeteren. Hieronder bespreken we de mogelijkheden van AirPlay en hoe je het kunt gebruiken om muziek en media af te spelen.

Hoe werkt AirPlay?

AirPlay is een technologie wat door Apple is ontwikkeld waarmee je audio- en videobestanden vanaf je iPhone, iPad, Mac of Apple TV draadloos naar andere compatibele apparaten, zoals luidsprekers, receivers en smart-tv’s kunt streamen. AirPlay gebruikt Wi-Fi om de verbinding tot stand te brengen en biedt een hoge geluidskwaliteit en beeldresolutie.

De voordelen van AirPlay

 • Draadloze connectiviteit: Met AirPlay kun jij je apparaten draadloos met andere compatibele apparaten verbinden, waardoor je geen gedoe met kabels en draden hebt.
 • Multiroom-audio: Met AirPlay kun je muziek op meerdere luidsprekers in verschillende kamers van je huis afspelen. Hierdoor kun je terwijl je door het huis beweegt een naadloze luisterervaring creëren.
 • Eenvoudige bediening: AirPlay is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen ingewikkelde installatie. Met slechts een paar tikken kun je muziek of media naar je gewenste apparaten streamen.

AirPlay gebruiken om muziek en media af te spelen

 1. Zorg ervoor dat je apparaten met hetzelfde Wi-Fi netwerk zijn verbonden.
 2. Open de app of het programma waarmee je muziek of media af wilt spelen.
 3. Zoek naar het AirPlay pictogram, dat eruitziet als een rechthoek met een driehoek aan de onderkant. Druk hierop.
 4. Selecteer het apparaat waarop je wilt streamen uit de lijst met beschikbare apparaten.
 5. Start de muziek of media op je apparaat en het zal nu via het geselecteerde AirPlay apparaat worden afgespeeld.

Voorbeelden van toepassingen waar je AirPlay voor kunt gebruiken

 • Als je een feestje organiseert kun je muziek vanaf je iPhone naar een AirPlay compatibele luidspreker streamen.
 • Je kunt een film voor een betere kijkervaring op het grote scherm vanaf je iPad naar je Apple TV streamen.
 • Je kunt een presentatie geven en inhoud via AirPlay draadloos vanaf je Mac naar een projector delen.

Met AirPlay kun je muziek en media op een eenvoudige manier op diverse apparaten in je woning afspelen, waardoor je bij het genieten van entertainment meer vrijheid en gemak ervaart.

Geavanceerde AirPlay functies

AirPlay Mirroring

AirPlay Mirroring is een handige functie die op Apple-apparaten beschikbaar is, waarmee je het scherm van je apparaat op een ander scherm, zoals een televisie of een projector kunt spiegelen. Hiermee kun je inhoud draadloos delen en vanaf je iPhone, iPad of Mac naar een groter scherm streamen.

AirPlay configureren en je scherm spiegelen

AirPlay Mirroring

AirPlay Mirroring is een handige functie die beschikbaar is op Apple-apparaten, waarmee je het scherm van je apparaat kunt spiegelen op een ander scherm, zoals een televisie of een projector. Het stelt gebruikers in staat om draadloos inhoud te delen en te streamen vanaf hun iPhone, iPad of Mac naar een groter scherm.

Met AirPlay Mirroring kun je diverse activiteiten op je apparaat, zoals het bekijken van video’s, het spelen van games, het geven van presentaties en het tonen van foto’s met anderen delen. Dit biedt een handige manier om je content met een groter publiek te delen of om op een groter scherm optimaal van media te genieten.

Hieronder staan enkele kenmerken, de voordelen en de verschillen van AirPlay Mirroring:

KenmerkenVoordelenVerschillen
Draadloze verbindingGeen gedoe met kabelsVereist compatibele Apple-apparaten
Real-time mirroringDirecte weergave van activiteitenAfhankelijk van de snelheid van het netwerk
Audio-ondersteuningGeluid wordt ook naar het andere schermen gestreamdKan handig zijn bij presentaties of als je video’s met geluid bekijkt
Schermresolutie behoudenBehoudt de kwaliteit van het originele schermAfhankelijk van de resolutie van het andere scherm
Meerdere apparatenKan met verschillende Apple-apparaten worden gebruiktBeperkt tot het Apple-ecosysteem

Om AirPlay Mirroring te gebruiken moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Zorg ervoor dat zowel je Apple-apparaat als het andere scherm waarop je wilt spiegelen, met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.
 2. Om het Bedieningspaneel te openen moet je vanaf de onderkant van je scherm omhoog vegen.
 3. Druk op het AirPlay-pictogram.
 4. Selecteer het apparaat waarop je het scherm wilt spiegelen.
 5. Schakel de optie “Mirroring” in.
 6. Nu zul je het scherm van je apparaat op het andere scherm zien.

Met AirPlay Mirroring kun jij je content gemakkelijk delen en op een ander scherm van een grotere weergave genieten. Of je het nu voor persoonlijk gebruik of professionele presentaties gebruikt, het is een handige functie die je absoluut moet proberen. Ontdek zelf hoe handig het kan zijn!

Bediening met Siri

Wist je dat je Siri kunt gebruiken om AirPlay te besturen? Hieronder leggen we uit hoe je AirPlay kunt configureren om Siri voor de bediening te kunnen gebruiken. Om Siri met AirPlay te kunnen gebruiken moet je op al je apparaten de nieuwste softwareversie installeren. Daarnaast moeten al je apparaten met hetzelfde Wi-Fi netwerk verbonden zijn.

Hieronder staan de stappen om AirPlay te configureren voor Siri-bediening:

 1. Open de instellingen op je iPhone, iPad of Mac.
 2. Ga naar het gedeelte “AirPlay en Handoff”.
 3. Schakel de optie “AirPlay inschakelen” in.
 4. Schakel de optie “Gebruik Siri” in.
 5. Selecteer het apparaat onder het gedeelte “Beschikbare apparaten” waarop je wilt streamen.
 6. Nu kun je Siri gebruiken om AirPlay-opdrachten uit te voeren. Zeg iets als “Speel mijn favoriete afspeellijst op de woonkamer-tv” af en Siri zal het commando uitvoeren.

Siri gebruiken om AirPlay te bedienen heeft verschillende voordelen, zoals de mogelijkheid om spraakopdrachten te geven in plaats van dat je door menu’s hoeft te navigeren. Deze functie is handig voor mensen met beperkte mobiliteit of visuele problemen. Maar let op: wees bij spraakopdrachten aan Siri duidelijk en specifiek en zorg ervoor dat beide apparaten voor AirPlay met hetzelfde Wi-Fi netwerk verbonden zijn.

Kortom, AirPlay configureren om Siri voor de bediening te gebruiken is een handige functie waarmee je audio en video gemakkelijker vanaf je Apple-apparaat kunt streamen. Volg de bovenstaande stappen en geniet met behulp van je stem van draadloos entertainment!

Afsluitende gedachten

Nu je weet hoe je AirPlay op verschillende apparaten kunt configureren, kun je draadloos streamen. Zorg ervoor dat je geschikte apparaten hebt en volg de eenvoudige stappen voor een probleemloze installatie. Vergeet niet om eventuele problemen met behulp van handige tips op te lossen. Met AirPlay kun jij je favoriete muziek en media gemakkelijk op verschillende compatibele apparaten afspelen.

AirPlay configureren

Breng jouw entertainmentervaring met AirPlay naar een hoger niveau en geniet volop van draadloos streamen! Ontdek de vrijheid die het biedt en ervaar de prachtige wereld van draadloze streaming.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik AirPlay configureren op mijn Apple apparaat?

Om AirPlay te configureren op je Apple apparaat moet je naar de instellingen en “AirPlay en Handoff” selecteren. Kies het gewenste afspeelapparaat en schakel de AirPlay functie in.

Welke toestellen zijn geschikt voor AirPlay?

Apparaten zoals de iPhone, de iPad, de Mac, Apple TV en bepaalde luidsprekers van derden ondersteunen AirPlay. Controleer of jouw apparaat compatibel is voordat je AirPlay gaat gebruiken.

Wat zijn de geavanceerde functies van AirPlay?

Met geavanceerde functies kun je meerdere apparaten koppelen voor een synchrone weergave, muziek streamen naar meerdere kamers tegelijkertijd en meer. Raadpleeg de handleiding van het specifieke apparaat voor details.

Kan ik Airplay op een Android TV gebruiken?

Sommige Android TV’s kunnen via ingebouwde apps of door externe apps die compatibiliteit met Airplay bieden te gebruiken directe ontvangst voor AirPlay ondersteunen.

Hoe kan ik problemen bij het installeren van Airplay oplossen?

Controleer eerst of alle apparaten verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Herstart vervolgens alle betrokken apparaten en controleer of de firmware up-to-date is. Als dit niet helpt, raadpleeg dan de technische ondersteuning.

Wil jij je media op een groter scherm kunnen bekijken?

Multimedia via Airplay streamen

Met AirPlay kun je alles wat je maar wilt streamen naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • real-life gamen
 • presentaties delen als een pro

Dit is nog maar een topje van de ijsberg