Android Auto apps toevoegen: zo doe je dat eenvoudig!

Wil je applicaties zoals Waze bekijken en in de auto gebruiken? Ontdek dan hoe je Android Auto-apps, zoals de nieuwste versie van Waze, veilig en gemakkelijk aan je rijervaring toe kunt voegen. Met het Android Auto platform van Google kun je terwijl je onderweg bent jouw favoriete applicaties veilig en gemakkelijk gebruiken. Of je nu met Google Maps wilt navigeren, naar muziek wilt luisteren of berichten wilt beantwoorden, Android Auto maakt dit allemaal mogelijk.

Je kunt aan Android Auto apps eenvoudig toevoegen. Leer meer over de compatibiliteit en de vereisten voor het gebruik van applicaties binnen dit platform en neem deze simpele stappen vervolgens door om het systeem makkelijk en snel te kunnen personaliseren. In dit artikel vertellen wij hoe je het meeste uit jouw rijervaring kunt halen door de handige functies van Android Auto te gebruiken!

Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog hoe jij jouw autoritten met behulp van Android Auto-apps kunt verbeteren! En het mooiste van alles, je kunt deze apps met behulp van de nieuwste versie van Google Assistent zelfs met behulp van spraakcomando’s bedienen.

Tips voor het vinden van apps buiten de App Launcher:

Als je een Android Auto-gebruiker bent, ben je waarschijnlijk bekend met de standaard App Launcher. Hier vind je een scala aan handige applicaties die speciaal voor tijdens het rijden zijn ontworpen. Maar wist je dat je daarnaast nog veel andere Android Auto apps kunt toevoegen? Hieronder geven we enkele tips waarmee je op een manier aan Android Auto apps kunt toevoegen, zodat je ook Google Assistent, WhatsApp en andere apps vanuit het dashboard kunt gebruiken.

Android Auto apps toevoegen aan Android auto

Wil jij je Android auto radio personaliseren?

Android Auto draadloos cta

Door apps op Android auto te installeren kun jij je radio personaliseren

 • Dat is: de mogelijkheid om je eigen apps te gebruiken
 • Kiezen welke navigatie app je wilt gebruiken
 • Alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Ontdek verborgen apps

Allereerst leer je hoe je verborgen apps die speciaal voor Android Auto zijn geoptimaliseerd kunt ontdekken. Deze apps kunnen een geweldige aanvulling op je rijervaring zijn en bieden extra functionaliteit die mogelijk niet in de standaardapps beschikbaar zijn. Met Google Assistent kun je deze apps ontdekken en hieronder geven we tips hoe je deze kunt gaan gebruiken. Hieronder staan enkele stappen waarmee je verborgen apps kunt vinden:

 1. Open de Google Play Store op je telefoon.
 2. Zoek naar “Android Auto” in de zoekbalk.
 3. Blader door de lijst met resultaten en bekijk welke interessante apps voor het scherm van de auto beschikbaar zijn. Zo zie je welke apps je kunt gebruiken.
 4. Druk op een van de Android Auto apps om meer informatie over de geselecteerde app te bekijken, zoals beoordelingen en de functies van de app. Op het scherm van je auto zie je alle details die je nodig hebt.
 5. Om Android auto apps te installeren, moet je de app selecteren en vervolgens op de knop met de tekst’Installeren drukken. Tijdens de installatie moet je de instructies op het scherm opvolgen. Nadat je de app hebt geïnstalleerd kun je deze meteen openen en gebruiken om zo jouw rij beleving te verbeteren.

Verken verschillende bronnen

Naast de Google Play Store kun je ook andere bronnen verkennen om onze nieuwe en interessante apps voor een betere rijervaring met Android Auto te vinden. Hier zijn enkele alternatieve bronnen die je kunt overwegen:

 • Officiële websites van automerken: Veel autofabrikanten bieden specifieke apps aan die op hun voertuigen zijn afgestemd. Bezoek de officiële website van jouw automerk om te zien welke apps er beschikbaar zijn.
 • Android Auto-forums en communities: Sluit je aan bij online forums en communities waar Android Auto-gebruikers samenkomen. Hier kun je tips, aanbevelingen en zelfs APK-bestanden vinden om nieuwe apps uit te proberen.
 • Sociale media: Volg Android Auto-gerelateerde pagina’s en groepen op sociale media zoals Facebook en Reddit. Deze platforms kunnen een schat aan informatie over nieuwe app-releases, updates en gebruikerservaringen bieden.

Handige tips en trucs

Tot slot, hier zijn nog enkele handige tips en trucs om de gewenste Android Auto app snel en zonder door lange lijsten te hoeven scrollen te vinden.

 1. Gebruik spraakopdrachten: Activeer de spraakbesturing van Android Auto door “Hey Google” te zeggen gevolgd door de naam van de app die je wilt openen. Bijvoorbeeld: “Hey Google, open Spotify.”
 2. Favorieten instellen: Markeer voor snelle toegang de meest gebruikte Android auto apps als favorieten in de App Launcher.

Android Auto-apps downloaden en installeren:

Downloaden en installeren van Android Auto apps is een eenvoudig proces waarmee je de smartphone of infotainmentsysteem in de auto van handige applicaties kunt voorzien. In deze handleiding leer je stap voor stap hoe je dit kunt doen, zodat je de functionaliteiten die deze apps bieden optimaal kunt gebruiken.

Beschikbare app-winkels

Voordat je Android Auto-apps gaat downloaden, is het belangrijk om te weten welke app-winkels er beschikbaar zijn. De Google Play Store is de meest populaire en betrouwbare app-winkel voor Android-gebruikers. Hier vind je een breed scala aan officiële Android Auto-apps die speciaal zijn ontworpen om naadloos met jouw infotainmentsysteem samen te werken.

Navigeren met android auto apps toevoegen

Stapsgewijze handleiding

Om ervoor te zorgen dat je alle benodigde instellingen bij het downloaden en installeren van apps op Android Auto op de juiste manier te configureren, volg je onderstaande stapsgewijze instructies:

 1. Zorg ervoor dat je smartphone via een USB-kabel of draadloze verbinding met het infotainmentsysteem in de auto is verbonden.
 2. Open de Google Play Store op jouw smartphone.
 3. Zoek naar de gewenste Android Auto-app door relevante zoekwoorden te gebruiken zoals “Android Auto” of een specifieke apps zoals “WhatsApp”.
 4. Selecteer de gewenste app uit de zoekresultaten.
 5. Druk op de knop met de tekst “Installeren” om de Android auto app vanuit de Google Play Store te downloaden en op de smartphone te installeren.
 6. Zodra de installatie van de gewenste apps zijn voltooid, kun je de Android auto apps toevoegen aan het Android Auto-menu op jouw infotainmentsysteem.
 7. Ga naar het Android Auto-menu op jouw infotainmentsysteem en zoek de geïnstalleerde app.
 8. Druk op de gewenste app om deze te openen en begin met het gebruik ervan.

Updates en nieuwe releases

Om altijd met de nieuwste functionaliteiten van je favoriete Android Auto-apps up-to-date te blijven, is het belangrijk om regelmatig updates uit te voeren. Ontwikkelaars brengen met enige regelmaat updates uit om bugs op te lossen, prestaties te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Om updates voor Android Auto-apps uit te voeren, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Open de Google Play Store op jouw smartphone.
 2. Ga naar “Mijn apps en games” in het zijmenu.
 3. Zoek naar de geïnstalleerde Android Auto-apps die updates beschikbaar hebben.
 4. Tik op “Update” naast elke het android auto app om de nieuwste versie te downloaden en installeren.

Gebruik van Android Auto: een naadloze rijervaring

Ervaar een naadloze en intuïtieve rijervaring met Android Auto. Met dit handige systeem kun je de smartphone eenvoudig met het infotainmentsysteem van de auto verbinden, waardoor je toegang tot verschillende apps en functies hebt terwijl je veilig op de weg blijft.

Zonder afleiding tussen apps navigeren

Een van de belangrijkste voordelen van Android Auto is dat het je in staat stelt om moeiteloos te navigeren tussen verschillende apps tijdens het rijden, zonder afgeleid te worden. Met een gebruiksvriendelijke interface kun je gemakkelijk schakelen tussen bijvoorbeeld navigatie-apps, muziek-apps en berichten-apps, allemaal met minimale afleiding. Dit betekent dat je altijd verbonden kunt blijven en toegang hebt tot de functies die je nodig hebt, zonder dat dit ten koste gaat van je veiligheid achter het stuur.

Handige functies voor een geoptimaliseerde rijervaring

Naast de mogelijkheid om naadloos tussen apps te kunnen wisselen, biedt Android Auto ook handige functies waarmee de rijervaring kan worden geoptimaliseerd. Een daarvan is spraakbesturing. Met spraakopdrachten kun je taken eenvoudig uitvoeren zoals het bellen van contactpersonen, het verzenden van berichten of zelfs door de muziekbibliotheek navigeren en de muziek wijzigen. Hierdoor kun je de ogen op de weg houden en tegelijkertijd de functionaliteit die Android Auto biedt gebruiken.

Een ander voordeel van Android Auto is dat je de mogelijkheid hebt waarmee instellingen naar jouw voorkeur kunnen worden aangepast. Zo kun je het uiterlijk en de indeling van het scherm aanpassen, zodat je snel toegang tot de apps hebt die je tijdens het rijden het vaakst gebruikt. Daarnaast kun je bepaalde meldingen uitschakelen, zodat je tijdens het rijden minder wordt afgeleid.

Veilige communicatie en entertainment

Bij Android Auto staat veiligheid voorop. Door dit systeem te gebruiken kun je veilig communiceren en terwijl je achter het stuur zit van entertainmentmogelijkheden genieten. Met spraakbesturing kun je eenvoudig handsfree bellen en berichten verzenden, waardoor je niet wordt afgeleid door de telefoon tijdens het rijden te gebruiken.

Android Auto apps toevoegen voor social media

Daarnaast kun je met Android Auto van verschillende entertainmentopties genieten. Luister via streaming-apps zoals Spotify of Apple Music naar je favoriete muziek, of luister tijdens lange ritten naar podcasts en audioboeken.

MyTuner: De ultieme radio-app voor Android Auto

MyTuner is de ultieme radio-app voor Android Auto en biedt een scala aan geweldige functies waarmee je volop van muziek in de auto kunt genieten. Met deze populaire app kun je rechtstreeks vanuit Android Auto naar duizenden radiostations van over de hele wereld luisteren.

Met MyTuner kun je terwijl je onderweg bent eenvoudig naar muziek luisteren. Of je nu naar nieuws, sportuitslagen op zoek bent of gewoon naar je favoriete muziek wilt luisteren, deze app heeft het allemaal. Hier zijn enkele redenen waarom MyTuner de perfecte keuze is voor iedereen die tijdens het autorijden graag naar muziek luistert:

Ontdek de geweldige functies van MyTuner

Met MyTuner, de beste app waarmee je radiostations kunt ontdekken en aan de lijst met jouw favoriete radiostations toe kunt voegen. Hierdoor wordt jouw luisterervaring persoonlijk en aangenaam. Je kunt jouw favoriete radiostations gemakkelijk terug vinden en afspelen zonder door een lange lijst te hoeven bladeren. MyTuner is ook compatibel met het Android Auto-platform, waardoor je onderweg eenvoudig naar jouw favoriete stations kunt luisteren.

Daarnaast kun je met MyTuner afspeellijsten op basis van jouw persoonlijke voorkeuren   maken. Of het nu om relaxte achtergrondmuziek of energieke beats gaat, met deze app heb jij de controle over wat er uit jouw autospeakers klinkt.

Luister naar duizenden radiostations

Een van de grootste voordelen van de MyTuner’s Android Auto app is de enorme selectie aan radiostations die beschikbaar zijn. Met duizenden stations van over de hele wereld kun je altijd iets vinden wat bij jouw smaak en stemming past. Of je nu naar lokale zenders, internationale hits of specifieke muziekgenres op zoek bent, met de MyTuner’s Android Auto app heb je toegang tot een schat aan muziekopties.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, sportuitslagen en muziek

Met MyTuner hoef je terwijl je onderweg bent nooit meer belangrijk nieuws of sportuitslagen te missen. Deze app biedt toegang tot verschillende nieuws- en sportzenders, zodat jij altijd op de hoogte blijft. Of het nu om het laatste politieke nieuws, live verslaggeving van sportevenementen of updates over jouw favoriete artiesten gaat, met MyTuner ben jij altijd up-to-date.

Wil jij je Android auto radio personaliseren?

Android Auto draadloos cta

Door apps op Android auto te installeren kun jij je radio personaliseren

 • Dat is: de mogelijkheid om je eigen apps te gebruiken
 • Kiezen welke navigatie app je wilt gebruiken
 • Alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Gratis te gebruiken

Een ander groot voordeel van MyTuner is dat deze app gratis te gebruiken is. Je kunt van al deze geweldige functies genieten zonder dat het je een cent kost.

Geweldige telefoonaccessoires voor in de auto

Ontdek een scala aan handige telefoonaccessoires die speciaal zijn ontworpen om het gebruik van de telefoon in de auto te optimaliseren. Met deze accessoires kun je veilig multitasken en van een comfortabele reis te genieten zonder afgeleid te worden. Hier zijn enkele geweldige beschikbare opties:

Autoladers

Een van de meest essentiële accessoires is een autolader, waarmee je het scherm van de telefoon terwijl je onderweg bent op kunt laden. Met een goede autolader hoef je je nooit zorgen te maken dat de batterij tijdens lange ritten leeg raakt. Er zijn verschillende soorten autoladers beschikbaar, zoals USB-C-laders en draadloze opladers, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past.

Oplader voor in de auto

Telefoonhouders

Om ervoor te zorgen dat je telefoon terwijl je rijdt veilig op zijn plaats blijft, is een stevige telefoonhouder onmisbaar. Deze houders kunnen gemakkelijk aan het dashboard of de voorruit van de auto worden bevestigd en bieden een veilige plek om de telefoon in het zicht te houden. Zo kun je eenvoudig navigeren, berichtjes versturen of handsfree bellen zonder afgeleid te worden.

Bluetooth-adapters

Als jouw auto geen ingebouwde Bluetooth-functionaliteit heeft, kun je met behulp van een Bluetooth-adapter de draadloos verbinding met jouw telefoon toch tot stand brengen. Deze adapters kunnen eenvoudig op de AUX-ingang van de auto worden aangesloten, waardoor je draadloos naar muziek kunt luisteren of telefoongesprekken kunt voeren. Zo kun je met kabels zonder gedoe naar jouw favoriete nummers luisteren en gesprekken handsfree voeren.

Met deze geweldige telefoonaccessoires, zoals de Android Auto app, kun je terwijl je onderweg bent het maximale uit jouw telefoon halen. Maar hoe zorg je ervoor dat je zonder afgeleid te worden veilig kunt multitasken? Hieronder staan een paar tips.

 • Zorg ervoor dat je de verkeersregels altijd volgt en jouw ogen op de weg houdt. Gebruik de accessoires alleen wanneer het veilig is om tegelijkertijd achter het stuur te zitten en taken uit te voeren.
 • Stel voordat je gaat rijden belangrijke apps, zoals navigatie of muziekspelers, in om te voorkomen dat je tijdens het rijden met instellingen moet rommelen.
 • Gebruik spraakgestuurde functies die op veel smartphones en Bluetooth-adapters beschikbaar zijn, zodat je berichtjes kunt versturen of oproepen kunt beantwoorden zonder de handen van het stuur te halen.

Pocket Casts: De beste podcast-app voor Android Auto

Pocket Casts wordt als de beste podcast-app voor Android Auto beschouwd, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom dat zo is. Met deze app kun je onderweg naar je favoriete podcasts luisteren. Deze app heeft een gebruiksvriendelijke interface die speciaal voor Android Auto is ontworpen.

Een van de grootste voordelen van Pocket Casts is het brede scala aan podcasts die beschikbaar zijn. Of je nu in nieuws, comedy, true crime of technologie geïnteresseerd bent, er is altijd wel iets in de uitgebreide bibliotheek van Pocket Casts te vinden. Je kunt nieuwe en populaire podcasts in verschillende categorieën ontdekken om je luisterervaring te verbreden.

Met Pocket Casts kun je ook van handige functies die ontworpen zijn om jouw podcastservaring te verbeteren profiteren. Een van deze functies is de mogelijkheid om de afspeelsnelheid aan te passen. Als je graag op een hogere snelheid naar podcasts luistert, kun je dit eenvoudig binnen de app instellen. Deze functie kan handig zijn wanneer je veel tijd wilt besparen door sneller door afleveringen heen te gaan.

Een andere handige functie van Pocket Casts zijn de slimme afspeellijsten. Met deze functie kun je op basis van jouw interesses en voorkeuren gepersonaliseerde afspeellijsten maken. Je kunt bijvoorbeeld een afspeellijst maken met alleen comedy-podcasts of een mix van verschillende genres. Hierdoor kun je altijd naar iets luisteren dat bij jouw stemming en smaak past.

De interface van Pocket Casts voor Android Auto is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, zelfs tijdens het rijden. Je kunt eenvoudig door je bibliotheek bladeren, afleveringen als favoriet markeren en snel toegang tot recent beluisterde podcasts krijgen. Dit maakt het onderweg naar podcasts luisteren een naadloze en plezierige ervaring.

Kortom, als je naar de beste podcast-app voor Android Auto op zoek bent, hoef je niet verder dan Pocket Casts te zoeken. Met zijn uitgebreide bibliotheek van podcasts, gebruiksvriendelijke interface en handige functies zoals snelheidsaanpassing en slimme afspeellijsten, biedt Pocket Casts alles wat je voor een gepersonaliseerde podcastervaring nodig hebt.

Dus waar wacht je nog op? Download Pocket Casts vandaag nog en ontdek een wereld vol interessante podcasts die perfect bij jouw smaak en interessegebieden passen. Veel luisterplezier!

Conclusie: Optimaliseer je rijervaring met Android Auto-apps:

Met Android Auto-apps kun je jouw rijervaring naar een hoger niveau tillen. Of je nu naar handige tools, vermakelijke content of informatieve apps op zoek bent, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele tips zodat jij het meeste uit deze apps kunt halen:

Tips voor het vinden van apps buiten de App Launcher:

Wist je dat er meer apps beschikbaar zijn dan alleen degene die standaard in de App Launcher worden weergegeven? Je kunt eenvoudig nieuwe apps ontdekken door binnen de Google Play Store op de telefoon te zoeken. Kies simpelweg voor de gewenste apps en je kunt Android Auto apps toevoegen om de functionaliteiten van Android Auto uit te breiden.

Android Auto-apps downloaden en installeren:

Het downloaden en installeren van Android Auto-apps is net zo eenvoudig als bij andere apps. Ga gewoon naar de Google Play Store, zoek de gewenste app op en druk op ‘Installeren’. Op deze mmanier kun je Android Auto apps eenvoudig toevoegen aan de lijst met beschikbare apps binnen het dashboard.

Android Auto gebruiken: een naadloze rijervaring:

Android Auto biedt een naadloze integratie tussen jouw telefoon en het infotainmentsysteem van je auto. Met behulp van spraakopdrachten kun je gemakkelijk en zonder van de weg afgeleid te worden navigeren, bellen, berichten verzenden en muziek afspelen. Zo blijf jij op de weg gefocust terwijl je van alle functionaliteiten die Android Auto te bieden heeft kunt genieten.

MyTuner: De ultieme radio-app voor Android Auto:

Met de MyTuner-app kun je moeiteloos naar jouw favoriete radiostations luisteren terwijl je onderweg bent. Of je nu naar nieuws, muziek of podcasts op zoek bent, met deze app heb je toegang tot duizenden zenders van over de hele wereld. Zo blijf je altijd op de hoogte en vermaakt tijdens het rijden.

Geweldige telefoonaccessoires voor in de auto:

Naast het gebruik van Android Auto-apps, zijn er ook verschillende geweldige telefoonaccessoires waarmee jouw rijervaring kan worden verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan een handige telefoonhouder of een bluetooth carkit om handsfree te bellen. Deze accessoires maken het gemakkelijker en veiliger om de telefoon tijdens het autorijden te gebruiken.

Pocket Casts: De beste podcast-app voor Android Auto:

Ben jij een liefhebber van podcasts? Met Pocket Casts kun je terwijl je onderweg bent al jouw favoriete podcasts beluisteren. Met een uitgebreide bibliotheek en handige functies zoals automatische downloads en afspeellijsten, is dit de ideale app waarmee jouw luisterervaring kan worden geoptimaliseerd.

Kortom, Android Auto-apps te gebruiken kun jij jouw rijervaring personaliseren en nog plezieriger maken. Ontdek nieuwe apps, download ze eenvoudig en vervolgens kun je de Android Auto apps toevoegen aan het dashboard.

Heb je nog vragen voor Android Auto-apps toevoegen ? Bekijk hieronder onze veelgestelde vragen:

### Welke apps zijn compatibel met Android Auto?

Er zijn veel apps die compatibel zijn met Android Auto beschikbaar. Enkele populaire opties zijn Google Maps, Spotify, WhatsApp en Audible. Je kunt ook andere apps ontdekken door in de Google Play Store op de telefoon te zoeken.

### Kan ik Android Auto-apps zonder een compatibele auto gebruiken?

Ja, je kunt Android Auto-apps zonder een compatibele auto gebruiken. Hoewel Android Auto primair ontworpen is om in auto’s met een compatibel infotainmentsysteem te worden gebruikt, is het ook mogelijk om Android Auto te gebruiken op de smartphone of tablet zonder dat je een compatibele auto nodig hebt. 

Je kunt de Android Auto-app downloaden en op het Android-apparaat installeren en vervolgens verbinding met een ondersteunde Bluetooth-autoradio maken of een speciale houder gebruiken om je apparaat in je auto te bevestigen. Op deze manier kun je toegang tot de Android Auto-interface krijgen en de verschillende apps en functies die beschikbaar zijn gebruiken, zoals navigatie, muziek, berichten en meer. 

Wanneer je Android Auto op deze manier gebruikt is het belangrijk te beseffen dat niet iedere functie werkt / beschikbaar is. Dit komt doordat ze oorspronkelijk omdat ze oorspronkelijk voor gebruik in combinatie met een compatibel infotainmentsysteem zijn ontworpen.

Wil jij je Android auto radio personaliseren?

Android Auto draadloos cta

Door apps op Android auto te installeren kun jij je radio personaliseren

 • Dat is: de mogelijkheid om je eigen apps te gebruiken
 • Kiezen welke navigatie app je wilt gebruiken
 • Alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg