Android Auto werkt niet? 9 tips voor snelle oplossingen

Ben je gefrustreerd omdat je op jouw Android-apparaat problemen met Android Auto ervaart? Je bent niet de enige! Veel mensen hebben bij Android Auto weleens met problemen te maken. Maar waarom werkt Android Auto soms niet bij iedereen? Kijk hier voor meer informatie.

Android Auto is een geweldige tool waarmee je jouw telefoon met het entertainmentsysteem van de auto kunt verbinden. Het stelt je in staat om handsfree te bellen, berichten te verzenden en muziek af te spelen terwijl je onderweg bent, zelfs wanneer de app niet goed werkt.

Helaas kan het voorkomen dat Android Auto op je toestel helemaal niet of slechts gedeeltelijk functioneert. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals softwareproblemen, compatibiliteitsproblemen met de telefoon, een oudere versie van de app of instellingen die niet goed zijn geconfigureerd. Voor een optimale werking moet je hier rekening mee houden.

In dit artikel gaan we naar veelvoorkomende problemen met Android Auto kijken en vertellen we hoe je deze problemen bij het gebruik van een oudere versie van de app op kunt lossen. Dus als je wilt weten waarom Android Auto soms niet werkt en wat je eraan kunt doen, lees dan snel verder!

Hoe verbetert Android Auto de veiligheid tijdens het rijden?

Android Auto is een handige functie die ontworpen is om de veiligheid tijdens het rijden te verbeteren. Hieronder staan enkele manieren waarmee Android Auto voor een veiligere rijervaring zorgt:

 1. Handsfree bediening: Met Android Auto kun je de telefoon bedienen zonder dat je de handen van het stuur hoeft te halen. Je kunt oproepen eenvoudig beantwoorden, berichten verzenden en ontvangen, en muziek afspelen met spraakopdrachten. Dit minimaliseert afleiding en helpt je gefocust op de weg te blijven.
 2. Grote pictogrammen en eenvoudige interface: Android Auto heeft een eenvoudige en intuïtieve interface met grote pictogrammen, zodat je zonder veel moeite gemakkelijk door verschillende apps en functies kunt navigeren. Dit zorgt ervoor dat je je ogen minder van de weg hoeft te halen.
 3. Navigatie en verkeersinformatie: Met Android Auto kun je navigatie-apps zoals Google Maps gebruiken voor het plannen van de route en realtime verkeersinformatie te ontvangen. Dit helpt je om de snelste en veiligste route te kiezen en verkleint de kans op verdwalen.
 4. Veiligheidsmeldingen: Android Auto kan je veiligheidsmeldingen geven, zoals waarschuwingen voor naderende snelheidsbeperkingen, verkeersongevallen en wegwerkzaamheden. Dit helpt je om alert te blijven en potentiële gevaren te vermijden.
 5. Ondersteuning voor spraakopdrachten: Android Auto gebruikt geavanceerde spraakherkenningstechnologie, zodat je spraakopdrachten kunt geven om verschillende taken uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld zeggen “Bel mama” of “Navigeer naar het dichtstbijzijnde tankstation” en Android Auto zal dit voor je regelen.
 6. Muziek en media: Met Android Auto kun je tijdens het rijden ook van je favoriete muziek en media genieten. Je kunt muziek via apps zoals Spotify streamen of je eigen muziekbibliotheek afspelen. Dit zorgt voor een plezierige rijervaring zonder dat je de telefoon vast hoeft te houden.

Kortom, Android Auto biedt verschillende functies en mogelijkheden om de veiligheid tijdens het rijden te verbeteren. Het minimaliseert afleiding, biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke informatie en helpt je gefocust te blijven op de weg. Met Android Auto kun je terwijl je onderweg bent veilig en georganiseerd blijven.

Ervaar jij problemen met Android Auto?

Android auto werkt niet app wordt niet ondersteund

Door problemen met Android auto op te lossen kun jij alle mogelijkheden van Android Auto optimaal gebruiken.

 • Dat is: de mogelijkheid om je eigen apps te gebruiken
 • Kiezen welke navigatie app je wilt gebruiken
 • Alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Problemen met het infotainmentsysteem van uw auto:

Heb je problemen met het infotainmentsysteem van de auto? Dat kan veel frustraties met zich meebrengen. Hieronder vind je meer informatie over mogelijke oorzaken en gevolgen van een niet-werkend infotainmentsysteem, evenals tips om te controleren of het probleem bij de auto ligt.

Android auto werkt niet app wordt niet ondersteund

Oorzaken van problemen met het infotainmentsysteem

 • De software van het infotainmentsysteem is verouderd.
 • Er is tijdens het installeren van updates iets misgegaan.
 • De USB-kabel die je gebruikt om de smartphone met de auto te verbinden werkt niet. Werkt deze kabel wel wanneer je andere apparaten aansluit?
 • Er zijn compatibiliteitsproblemen tussen de software en jouw wagen.

Gevolgen van een niet-werkend infotainmentsysteem

Een niet-werkend infotainmentsysteem kan verschillende gevolgen hebben, zoals:

 • Verlies van functionaliteit, zoals navigatie, muziekstreaming en handsfree bellen.
 • Verminderd rijcomfort door gebrek aan entertainmentmogelijkheden.
 • Als je geen goede app hebt geïnstalleerd kan het bedienen van bepaalde functies moeilijker gaan. In dat geval moet er naar een vervangende / vernieuwde versie van de app worden gekeken.

Hoe kan ik controleren of het probleem bij mijn auto ligt?

Als je problemen met het infotainmentsysteem hebt, dan kun je de volgende stappen nemen om te controleren of het probleem bij de auto ligt.

 1. Controleer of andere apparaten wel via bluetooth of USB kunnen worden verbonden. Werkt Android Auto met een eerder verbonden auto? Controleer of de auto geschikt is.
 2. Probeer een andere USB-kabel om te controleren of dit het probleem met de app van Android Auto oplost. Is jouw auto geschikt voor Android Auto?
 3. Raadpleeg de handleiding van de auto voor meer details over het infotainmentsysteem en mogelijke oplossingen met betrekking tot Android Auto.
 4. Voor technische ondersteuning met betrekking tot de geschiktheid van de auto, kun je contact met de dealer of fabrikant opnemen. Als je vragen over de app van Android Auto hebt, dan kun je daarvoor vaak ook bij hen terecht.

Als het probleem met de auto aanhoudt, kan het voorkomen dat je deze naar een erkende garage voor verdere diagnose en reparatie moet brengen. Het is belangrijk om te weten dat de garage je graag bij het oplossen van eventuele problemen helpt.

Vergeet niet dat deze suggesties van algemene aard zijn en dat specifieke problemen met het infotainmentsysteem mogelijk andere oplossingen vereisen. Raadpleeg de handleiding van de auto of zoek naar professioneel advies voor jouw specifieke situatie. Op deze manier kun je vaak de juiste oplossing vinden.

Android Auto-verbinding herstellen:

Stappen om de verbinding met Android Auto te herstellen:

 1. Controleer of de telefoon compatibel is met Android Auto.
 2. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van zowel de apps binnen Android Auto als van de Android Auto-app op de telefoon is zijn geïnstalleerd.
 3. Controleer of de auto compatibel is met Android Auto en of deze correct is ingesteld.
 4. Sluit de telefoon met een originele USB-kabel op de USB-poort van de auto aan.
 5. Schakel bluetooth met behulp van de Google Assistent en de Play Store op zowel de telefoon als in de auto in.

Tips voor het oplossen van verbindingsproblemen:

 • Start zowel de telefoon als de auto opnieuw op en probeer het opnieuw.
 • Zorg ervoor dat er geen andere apps die mogelijk met Android Auto interfereren actief zijn.
 • Controleer of er software-updates voor zowel de telefoon als de auto beschikbaar zijn en installeer deze indien nodig.
 • Probeer een andere USB-kabel, aangezien sommige kabels mogelijk niet goed met Android Auto werken.

Veelvoorkomende foutmeldingen en hun oplossingen:

 1. Geen verbinding met de Google Assistent“: controleer of alle kabels correct zijn aangesloten en probeer het opnieuw.
 2. Android Auto wordt in dit land niet ondersteund“: controleer of je in een regio bent waar Android Auto wordt ondersteund.
 3. Geen audio“: controleer het volume van zowel de telefoon als de autoradio en zorg ervoor dat ze niet gedempt zijn.

Met deze stappen, tips en mogelijke oplossingen kun je hopelijk snel weer van de Android Auto-functionaliteit in de auto genieten.

Android Auto opnieuw opstarten:

Als je problemen met Android Auto ondervindt, kan het probleem vaak worden opgelost door de app opnieuw op te starten. Hieronder staat in enkele stappen uitgelegd hoe je Android Auto opnieuw op kunt starten:

 1. Tik op het startscherm van de telefoon op de knop “Recente apps” of veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog om toegang tot de lijst met recent geopende apps te krijgen.
 2. Zoek bij de geopende apps naar het pictogram van Android Auto en veeg het pictogram van Google Assistent naar links of rechts om het te sluiten.
 3. Ga terug naar het startscherm van de telefoon en druk vervolgens opnieuw op het Android Auto-pictogram om de app weer te openen.

Android Auto opnieuw opstarten levert verschillende voordelen, waaronder:

 • Het kan eventuele softwareproblemen of bugs in de app verhelpen.
 • Het vernieuwt de verbinding tussen de telefoon en de auto, waardoor mogelijke communicatiestoringen kunnen worden verholpen.
 • Het zorgt ervoor dat eventuele tijdelijke gegevens of cachebestanden worden gewist, wat aan een soepelere werking kan bijdragen.

Je moet overwegen om de telefoon en auto opnieuw op te starten als:

 • Je merkt dat Android Auto niet reageert zoals verwacht.
 • De verbinding tussen de telefoon en auto instabiel is of regelmatig wegvalt.
 • Er zijn problemen met specifieke functies binnen de Android Auto app, zoals navigatie of muziekweergave. Als je de app op de telefoon opent en vervolgens verbinding met de auto maakt, kun je mogelijk problemen met de functionaliteit ondervinden. Het kan voorkomen dat de navigatie niet goed werkt of dat de muziek niet zoals verwacht wordt afgespeeld. Als je deze problemen ervaart, is het raadzaam om de app eerst opnieuw op te starten.

Door Android Auto regelmatig opnieuw op te starten, kun je ervoor zorgen dat de app optimaal blijft werken en dat je probleemloos van alle functies die het biedt kunt genieten.

Cachegeheugen van je androidtelefoon wissen:

Soms kan het voorkomen dat wanneer Android Auto niet werkt, het cachegeheugen op de Android-telefoon moet worden gewist. Hieronder vind je stapsgewijze instructies voor het wissen van het cachegeheugen en informatie over het belang ervan in combinatie met de effecten die je na het wissen kunt verwachten.

Android auto werkt niet cache wissen om problemen op te lossen

Waarom is het wissen van cachegeheugen belangrijk?

 • In het cachegeheugen worden tijdelijke gegevens opgeslagen die door apps en processen op je telefoon worden gebruikt.
 • Het cachegeheugen kan na verloop van tijd met onnodige bestanden vol raken, waardoor de prestaties van de telefoon kunnen worden beïnvloed.
 • Door het cachegeheugen regelmatig te wissen, kun je ervoor zorgen dat apps soepeler werken en mogelijke problemen met Android Auto verminderen.

Stapsgewijze instructies voor het wissen van cachegeheugen:

 1. Ga op je Android-telefoon naar de “Instellingen”.
 2. Scroll naar beneden en tik op “Apps” of “Applicatiebeheer”.
 3. Zoek in de lijst met geïnstalleerde apps en druk op “Android Auto”.
 4. Tik op “Opslag” of “Opslagruimte”.
 5. Je ziet nu verschillende opties, zoals “Cache”, “Gegevens” en “Updates”. Druk op “Cache”.
 6. Er verschijnt een pop-upvenster waarin wordt gevraagd of je de app-cache wilt wissen. Druk op “OK” om door te gaan.
 7. Wacht tot het proces is voltooid.

Ervaar jij problemen met Android Auto?

Android auto werkt niet app wordt niet ondersteund

Door problemen met Android auto op te lossen kun jij alle mogelijkheden van Android Auto optimaal gebruiken.

 • Dat is: de mogelijkheid om je eigen apps te gebruiken
 • Kiezen welke navigatie app je wilt gebruiken
 • Alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Effecten na het wissen van cachegeheugen:

 • Het wissen van het cachegeheugen kan ervoor zorgen dat Android Auto sneller en soepeler werkt.
 • Het kan problemen oplossen, zoals verbindingsproblemen of crashes tijdens het gebruik van Android Auto.
 • Houd er rekening mee dat wanneer je het cachegeheugen wist, de gegevens binnen de app mogelijk iets trager laden. Dit komt doordat deze gegevens opnieuw moeten worden gedownload.

Door het cachegeheugen op de Android-telefoon regelmatig te wissen, kun je ervoor zorgen dat Android Auto optimaal blijft werken en eventuele problemen minimaliseren.

Instellingen in de Android Auto-app:

Belangrijke instellingen in de Android Auto-app:

 • Pas de instellingen voor een betere gebruikerservaring aan.
 • Corrigeer veelvoorkomende instellingsfouten.

Binnen de Android Auto-app zijn verschillende instellingen te vinden waarmee jij de app aan jouw persoonlijke voorkeuren aan kunt passen. Hieronder geven wij enkele tips waarmee jij het meeste uit de app kunt halen:

 1. Open de Android Auto app op je Android-apparaat. Deze kun je eenvoudig in de Google Play Store vinden.
 2. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app hebt geïnstalleerd. Als je problemen ondervindt, kan het bijwerken van de app helpen om deze problemen op te lossen.
 3. Controleer of alle benodigde machtigingen voor een optimale werking van de app zijn ingeschakeld. Ga naar “Instellingen” op je telefoon en zoek naar “Apps”. Selecteer vervolgens “Android Auto” en controleer of alle vereiste machtigingen zijn ingeschakeld.
 4. Als je problemen met spraakopdrachten hebt, zorg er dan voor dat de Google Assistent correct op de telefoon is ingesteld. Ga naar “Instellingen” en zoek naar “Google”. Selecteer vervolgens “Google Assistent” en volg de instructies om deze in te stellen.
 5. Controleer of jouw auto compatibel is met Android Auto en of deze correct is ingesteld. Niet alle auto’s ondersteunen deze functie, dus raadpleeg indien nodig de handleiding van jouw auto.

Updates controleren en smartphone updaten:

Om Android Auto optimaal te laten functioneren moeten de laatste updates voor de smartphone worden geïnstalleerd. Hieronder beschrijven we hoe je in enkele stappen kunt controleren of er updates voor de smartphone beschikbaar zijn en hoe je deze naar de nieuwste versie kunt bijwerken:

 • Controleer regelmatig of er updates voor de smartphone beschikbaar zijn. Dit kan meestal via het instellingenmenu van de telefoon worden gedaan.
 • Updates zijn belangrijk omdat ze vaak bugfixes, prestatieverbeteringen en nieuwe functies bevatten waarmee de werking van Android Auto kan worden geoptimaliseerd.
 • Om de smartphone naar de nieuwste versie bij te werken moet je de volgende stappen opvolgen:
  1. Ga naar het instellingenmenu van je telefoon.
  2. Zoek naar de optie ‘Software-update’ of een vergelijkbare naam.
  3. Tik op ‘Controleren op updates’ om te zien of er een nieuwe versie beschikbaar is.
  4. Wanneer er een update beschikbaar is moet je de instructies op het scherm opvolgen om de update te downloaden en te installeren.
  5. Zorg ervoor dat de batterij voldoende is opgeladen en tijdens het updaten met een stabiel Wi-Fi-netwerk is verbonden.

Door updates voor de smartphone regelmatig uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat Android Auto probleemloos blijft functioneren waardoor jij van eventuele nieuwe functies die in nieuwere versies van het besturingssysteem worden geïntroduceerd genieten.

Let op: Als jouw smartphone een oudere versie heeft die niet langer wordt ondersteund, is het mogelijk dat sommige functies van Android Auto niet beschikbaar zijn. In dat geval kan het overwegen van een upgrade naar een nieuwere smartphone met de nieuwste softwareversie een optie zijn.

Android auto werkt niet app updaten om het probleem op te lossen

Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste updates voor je smartphone installeert om van de beste Android Auto-ervaring te genieten.

Compatibiliteit van je telefoon en auto controleren:

Hoe controleer ik de compatibiliteit van mijn telefoon en auto?

 1. Kijk in de handleiding van je auto om te controleren welke telefoons met het entertainmentsysteem compatibel zijn.
 2. Ga naar de website van de autofabrikant en zoek naar een lijst met ondersteunde apparaten.
 3. Controleer of de telefoon aan de minimale systeemvereisten voor Android Auto voldoet.
 4. Probeer de telefoon op een eerder verbonden auto aan te sluiten om te zien of het werkt.

Veelvoorkomende problemen bij incompatibele apparaten:

 1. Het scherm wordt niet op het entertainmentsysteem van de auto weergegeven.
 2. De audio wordt niet via de luidsprekers van de auto afgespeeld.
 3. De bedieningselementen op het stuur werken niet met je telefoon.
 4. Sommige functies, zoals spraakbesturing, werken mogelijk niet.

Alternatieve oplossingen als je apparaat niet compatibel is:

 1. Gebruik een Bluetooth-verbinding om muziek via de luidsprekers van de auto af te spelen.
 2. Gebruik een houder of standaard om de telefoon tijdens het rijden op ooghoogte te plaatsen.
 3. Overweeg om een aftermarket Android Auto radio / navigatiesysteem als upgrade voor het entertainmentsysteem van de auto te installeren.

Door deze stappen te volgen en alternatieve opties te overwegen, kun je mogelijk toch van Android Auto genieten, zelfs als je apparaat niet volledig compatibel is met je auto.

Tijdelijk geheugen van je telefoon wissen:

Wanneer Android auto niet werkt op de telefoon kan dat erg frustrerend zijn. Het wissen van het tijdelijke geheugen kan een mogelijke oplossing zijn. Maar waarom is dit nuttig voor Android Auto?

 • Het wissen van het tijdelijke geheugen kan problemen met de prestaties en stabiliteit van Android Auto verhelpen.
 • Door het verwijderen van onnodige cachebestanden en gegevens, kun je ervoor zorgen dat de app soepel blijft werken.

Wil je graag weten hoe je het tijdelijke geheugen kunt wissen? Volg deze stapsgewijze instructies dan:

 1. Ga naar de instellingen van de telefoon.
 2. Zoek naar ‘Apps’ of ‘Applicatiebeheer’ en druk daarop.
 3. Zoek in de lijst met apps naar ‘Android Auto’ en druk daarop.
 4. Druk op ‘Opslag’.
 5. Je ziet nu verschillende opties zoals ‘Cache’, ‘Gegevens’ en ‘Totaal’. Druk op ‘Cache’.
 6. Om te bevestigen dat je de cachebestanden wilt verwijderen moet je op ‘OK’ drukken.

Nadat je het tijdelijke geheugen hebt gewist, kunnen de volgende voordelen optreden:

 • Verbeterde prestaties: Door overtollige bestanden te verwijderen, kan Android Auto sneller reageren en soepeler werken.
 • Stabiliteit: Het wissen van tijdelijk geheugen kan eventuele bugs of glitches verminderen, waardoor de app stabieler wordt.

Op dit moment heb je dus de mogelijkheid om het tijdelijke geheugen van je telefoon te wissen, zodat Android Auto weer naar behoren kan functioneren. Het is een eenvoudige stap waarmee problemen kunnen worden opgelost zodat je weer volop van Android Auto kunt genieten.

Android Auto draadloos of bekabeld gebruiken

Voor- en nadelen van Android Auto draadloos gebruiken

 • Voordeel: Geen gedoe met kabels
 • Nadeel: Vereist een compatibel voertuig en telefoon
 • Voordeel: Meer bewegingsvrijheid tijdens het rijden
 • Nadeel: Kan leiden tot verbindingsproblemen of lagere geluidskwaliteit
 • Voordeel: Eenvoudige installatie en verbinding met de auto
 • Nadeel: Beperkte beschikbaarheid op oudere modellen

Hoe schakel ik naar een draadloze verbinding over?

 1. Controleer of zowel je voertuig als de smartphone compatibel zijn met een draadloze Android Auto verbinding.
 2. Zorg ervoor dat zowel de telefoon als het voertuig met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.
 3. Open de instellingen van Android Auto-app op de telefoon.
 4. Tik op “Draadloze verbinding” en volg de instructies om de verbinding in te stellen.

Tips voor een stabiele bekabelde verbinding met Android Auto

 1. Gebruik een hoogwaardige USB-kabel die voor gegevensoverdracht geschikt is.
 2. Sluit de USB-kabel op een USB-poort in je voertuig aan die specifiek voor Android Auto bedoeld is.
 3. Vermijd het gebruik van goedkope, niet-gecertificeerde kabels die mogelijk problemen veroorzaken.
 4. Controleer regelmatig of de kabel goed is aangesloten en tijdens het rijden niet losraakt.

Met deze informatie kun je de beste keuze tussen draadloos en bekabeld gebruik van Android Auto maken. Houd rekening met de voor- en nadelen, evenals de compatibiliteit van je voertuig en de smartphone. Volg de instructies om naar een draadloze verbinding over te schakelen of zorg met behulp van de tips die we hebben gegeven voor een stabiele bekabelde verbinding.

Zorg voor een schone oplaadpoort voor Android Auto:

Voor een optimale werking van Android Auto in de auto is een schone oplaadpoort van essentieel belang. Vuil en stof kunnen de verbinding tussen de oplaadkabel en de poort verstoren, waardoor problemen op kunnen treden. Hieronder staan enkele belangrijke punten waarmee je rekening dient te houden:

 • Waarom is een schone oplaadpoort voor Android Auto belangrijk? Een schone oplaadpoort zorgt voor een goede elektrische verbinding tussen jouw auto en het Android-apparaat. Als er vuil of stof in de poort aanwezig is, kan dit tot slechte contacten en storingen in het laadproces leiden. Dit kan ervoor zorgen dat Android Auto niet naar behoren functioneert.
 • Hoe maak ik mijn oplaadpoort schoon? Om de oplaadpoort schoon te maken, kun je een aantal eenvoudige stappen volgen:
  • Schakel de auto allereerst uit om eventuele risico’s op kortsluiting te voorkomen.
  • Gebruik een kleine borstel of tandenstoker om vuil en stof voorzichtig uit de poort te verwijderen.
  • Zorg ervoor dat je tijdens het reinigen geen kracht uitoefent, om beschadiging van de poort te voorkomen.
  • Controleer ten slotte of de poort schoon is voordat je het apparaat weer aansluit.
 • Veelvoorkomende problemen die door vuile oplaadpoorten kunnen worden veroorzaakt. Wanneer je een vuile oplaadpoort hebt kunnen er bij het gebruik van Android Auto verschillende problemen optreden. Enkele veelvoorkomende problemen zijn:
  • Het niet kunnen opladen van het apparaat.
  • Onderbrekingen in de verbinding tussen jouw apparaat en de auto.
  • Foutmeldingen of storingen tijdens het gebruik van Android Auto.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of jouw oplaadpoort schoon is om mogelijke problemen met Android Auto te voorkomen.

Conclusie: 9 tips om snel weer op pad te gaan wanneer Android Auto niet werkt

Als je problemen met Android Auto ondervindt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om snel weer op weg te gaan. Hieronder geven wij negen handige tips:

Problemen met het infotainmentsysteem van de auto

Controleer eerst of de problemen niet door het infotainmentsysteem van je auto worden veroorzaakt. Zorg ervoor dat alle andere functies correct werken voordat je verder gaat.

Ervaar jij problemen met Android Auto?

Android auto werkt niet app wordt niet ondersteund

Door problemen met Android auto op te lossen kun jij alle mogelijkheden van Android Auto optimaal gebruiken.

 • Dat is: de mogelijkheid om je eigen apps te gebruiken
 • Kiezen welke navigatie app je wilt gebruiken
 • Alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Android Auto-verbinding herstellen

Probeer de verbinding tussen je telefoon en het infotainmentsysteem te herstellen. Koppel de apparaten los en verbind ze opnieuw om eventuele communicatiestoringen op te lossen.

Opnieuw opstarten van Android Auto

Soms kan een eenvoudige herstart van Android Auto het probleem verhelpen. Sluit de app volledig af en start deze vervolgens opnieuw op.

Cachegeheugen van je Android telefoon wissen

Wissen van het cachegeheugen van de telefoon kan helpen bij het oplossen van problemen met Android Auto. Ga naar de instellingen van de telefoon, zoek naar ‘Apps’ en selecteer ‘Android Auto’. Kies vervolgens voor ‘Opslag’ en tik op ‘Cache wissen’.

Instellingen in de Android Auto-app

Controleer of alle instellingen in de Android Auto-app correct zijn geconfigureerd. Zorg ervoor dat meldingen zijn ingeschakeld, toegang tot contactpersonen is verleend en dat bluetooth is ingeschakeld.

Updates controleren en de smartphone updaten

Zorg ervoor dat zowel de Android Auto-app als je smartphone up-to-date zijn. Controleer in de Google Play Store regelmatig op updates en installeer deze indien beschikbaar.

Compatibiliteit van je telefoon en auto controleren

Controleer of je telefoon compatibel is met het infotainmentsysteem vandje auto. Raadpleeg de handleidingen of neem contact met de fabrikant op voor meer informatie.

Tijdelijk geheugen van de telefoon wissen

Het tijdelijke geheugen van de telefoon wissen kan helpen bij het oplossen van prestatieproblemen. Ga naar de instellingen van je telefoon, zoek naar ‘Opslag’ en selecteer ‘Tijdelijke bestanden’.

Android Auto draadloos of bekabeld gebruiken

Probeer tussen draadloze en bekabelde verbindingen te schakelen om te zien welke optie het beste voor jouw apparaat en auto werkt.

Zorg voor een schone oplaadpoort voor Android Auto

Controleer of er geen stof, vuil of andere obstructies in de oplaadpoort van de telefoon aanwezig zijn. Voor een optimale verbinding kan het handig zijn als je de USB-poort regelmatig reinigt.

Met deze tips zou je Android Auto snel weer probleemloos moeten kunnen gebruiken. Als de problemen aanhouden, neem dan voor verdere ondersteuning contact met de klantenservice op.

Veelgestelde vragen

Android Auto kan soms problemen ondervinden en niet naar behoren werken. Hier zijn enkele veelgestelde vragen en mogelijke oplossingen:

 1. Waarom werkt Android Auto niet op mijn telefoon?
  • Controleer eerst of de telefoon compatibel is met Android Auto. Deze functie wordt niet door iedere telefoon ondersteunt.
  • Installeer altijd de nieuwste versie van de Android Auto-app of werk deze naar de nieuwste versie bij.
  • Controleer of je de telefoon met behulp van een USB-kabel op de juiste manier met het voertuig hebt verbonden.
  • Probeer de USB-kabel door een andere kabel te vervangen om te zien of dat het probleem oplost.
  • Als het probleem aanhoudt, probeer dan de cachegegevens van de Android Auto-app op je telefoon te wissen of de app opnieuw te installeren.
 2. Waarom wordt mijn telefoon niet door Android Auto herkend ?
  • Zorg ervoor dat je telefoon is ontgrendeld en dat je de juiste machtigingen aan de Android Auto-app hebt gegeven.
  • Controleer via een USB-kabel of je telefoon correct op het voertuig is aangesloten.
  • Probeer een andere USB-poort in het voertuig te gebruiken om te zien of dat het probleem oplost.
  • Schakel de ontwikkelaars opties op de telefoon in en controleer of USB-debugging is ingeschakeld.
 3. Waarom kan ik via Bluetooth geen verbinding met Android Auto maken? Wanneer je met behulp van Android Auto geen verbinding via bluetooth tot stand kan brengen, kan dat erg frustrerend zijn. Gelukkig zijn er een paar mogelijke redenen waardoor dit probleem wordt veroorzaakt en kan worden opgelost.

  Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de telefoon met Android Auto compatibel is en of je de nieuwste versie van de app hebt geïnstalleerd. Daarnaast kan het helpen om de bluetooth-instellingen zowel op de telefoon als in de auto te controleren en ervoor te zorgen dat beide apparaten correct zijn gekoppeld.

  Als al deze stappen zijn genomen en je nog steeds problemen ondervindt, kan het raadzaam zijn om contact met de klantenservice van Android Auto of een professional op het gebied van autotechnologie voor verdere assistentie op te nemen.

Ervaar jij problemen met Android Auto?

Android auto werkt niet app wordt niet ondersteund

Door problemen met Android auto op te lossen kun jij alle mogelijkheden van Android Auto optimaal gebruiken.

 • Dat is: de mogelijkheid om je eigen apps te gebruiken
 • Kiezen welke navigatie app je wilt gebruiken
 • Alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg