Ontdek alles over Android Auto

Ben je het zat om je telefoon steeds tijdens het rijden te moeten gebruiken? Dan is Android Auto dé oplossing voor jou! Met Android Auto kun je veilig en gemakkelijk navigeren, een spraakopdracht geven en terwijl je onderweg bent een overzicht van al je favoriete apps krijgen. In dit artikel vertellen we over alle mogelijkheden van Android Auto!

Met Android Auto kun je eenvoudig navigeren en compatibele apps in de auto gebruiken. De interface van Android Auto is speciaal ontworpen om afleiding tijdens het rijden te voorkomen en belangrijke informatie overzichtelijk weer te geven. Met handsfree bediening kun je gesprekken veilig voeren, berichten versturen en via spraakcommando’s op notificaties reageren.

Binnen Nederland wint Android Auto onder automobilisten snel aan populariteit. Steeds meer automerken integreren dit speciale besturingssysteem voor compatibele apps in hun voertuigen. Als jij Android Auto nog niet gebruikt, dan is dit dus hét moment om erover na te denken! Met Android Auto kun je jouw favoriete apps zelfs met een spraakopdracht bedienen.

Met Android Auto wordt autorijden eenvoudiger en plezieriger. Ontdek vandaag nog de vele functies en voordelen die Android Auto, inclusief compatibele apps en de handige arrow-functie, te bieden heeft! Waar wacht je nog op?

Wat is Android Auto en hoe werkt het?

Android Auto is een speciaal besturingssysteem dat is ontwikkeld om de smartphone naadloos met het infotainmentsysteem van je auto te integreren. Met Android Auto kun je terwijl je onderweg bent verschillende functies van de telefoon bedienen. Zelfs zonder dat je daarbij wordt afgeleid.

Een belangrijk kenmerk van Android Auto is de mogelijkheid om spraakopdrachten met behulp van Google Assistant te gebruiken. Hierdoor kun je handsfree bellen, berichten verzenden en ontvangen, navigatie-instructies met behulp van een navigatie app krijgen en zelfs muziek afspelen. Dit zorgt ervoor dat je zonder dat je constant naar je telefoon hoeft te kijken of deze moet vasthouden veilig kunt blijven rijden.

Voordat je Android Auto kunt gebruiken, moet je deze app allereerst op je smartphone installeren. In de Google Play Store is deze app gratis beschikbaar. Vervolgens kun je de telefoon met behulp van een USB-kabel of draadloze verbinding op het infotainmentsysteem van je auto aansluiten.

Zodra de verbinding via Android Auto tot stand is gebracht, wordt het scherm van jouw telefoon op het display van het infotainmentsysteem in de auto weergegeven.

Je hebt dan via een spraakopdracht toegang tot verschillende apps en functies zoals Google Maps voor navigatie, Spotify voor muziekstreaming en WhatsApp voor berichtenuitwisseling.

Android Auto

Met behulp van spraakopdrachten kun jij terwijl jij achter het stuur zit taken eenvoudig uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Ok Google, bel mijn moeder” en Android Auto zal jouw moeder automatisch bellen zonder dat je de handen van het stuur hoeft te halen. Op dezelfde manier kun je berichten verzenden, muziek afspelen en zelfs vragen aan de Google Assistent.

Het mooie van Android Auto is dat het compatibel is met verschillende automerken en -modellen. Steeds meer autofabrikanten bieden ondersteuning voor Android Auto, waardoor deze technologie in een breed scala aan auto’s beschikbaar komt. Of je nu een Ford, Volkswagen, BMW of Toyota hebt, de kans is groot dat jouw auto compatibel is met Android Auto.

Kortom, met Android Auto kun je jouw smartphone tijdens het autorijden op een veilige en gebruiksvriendelijke manier gebruiken. Met spraakopdrachten kun je handsfree communiceren en belangrijke functies bedienen zonder afgeleid te worden. Doordat Android Auto met verschillende automerken en -modellen compatibel is, is deze optie voor vele automobilisten een aantrekkelijke optie. Dus waar wacht je nog op? Installeer de app op jouw smartphone en ervaar het gemak van Android Auto zelf!

Wil jij onderweg alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten?

Navigeren met verschillende apps

Met een Android Auto autoradio kun jij apps installeren om de mogelijkheden te personaliseren.

 • Dat is: zelf kunnen kiezen welke apps je voor de navigatie gebruikt
 • Via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren
 • Je telefoon met de radio koppelen zodat je handsfree gesprekken kunt voeren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Welke apps zijn beschikbaar op Android Auto?

Android Auto is een handige functie die het mogelijk maakt om je smartphone met het infotainmentsysteem van je auto te verbinden. Hierdoor kun je tijdens het rijden verschillende apps gebruiken, zonder dat je door je telefoon wordt afgeleid. Maar welke apps zijn er op Android Auto beschikbaar? Hieronder zullen we enkele populaire apps die compatibel zijn met Android Auto bespreken, evenals de mogelijkheden om nieuwe apps aan de lijst toe te voegen.

Populaire apps voor Android Auto

Voor Android Auto zijn tal van populaire apps beschikbaar waarmee je de autorit een stuk aangenamer kunt maken. Deze apps bieden verschillende functies en kunnen gemakkelijk worden bediend. Enkele voorbeelden van populaire apps zijn

 • Google Maps: Met Google Maps kun je gemakkelijk naar je bestemming navigeren en real-time verkeersinformatie ontvangen.
 • Spotify: Met Spotify heb je toegang tot miljoenen nummers en kun je jouw favoriete muziek tijdens het rijden afspelen.
 • WhatsApp: Met WhatsApp kun je berichten via spraakbediening versturen en ontvangen, zodat je altijd verbonden kunt blijven zonder dat je jouw handen van het stuur hoeft te halen.

Het groeiende aanbod van compatibele apps

Het aanbod van compatibele apps voor Android Auto groeit gestaag. Steeds meer ontwikkelaars zien de potentie van dit platform en brengen hun apps voor Android Auto uit. Dit betekent dat er voor gebruikers steeds meer keuze is en dat er regelmatig nieuwe apps aan de lijst met beschikbare apps worden toegevoegd. Hierdoor komen er steeds meer mogelijkheden bij om jouw Android Auto-ervaring aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen.

Nieuwe apps aan Android Auto toevoegen

Naast de standaardlijst met beschikbare apps, kunnen er ook nieuwe apps aan Android Auto worden toegevoegd. Hiervoor moet je wel eerst controleren of de app compatibel is met Android Auto. Als dit het geval is, kun je de app via de Google Play Store downloaden en deze vervolgens met Android Auto verbinden. Op deze manier kun je jouw favoriete apps toevoegen en hun functies tijdens het autorijden gebruiken.

Apps voor specifieke doeleinden

Naast algemene apps zoals navigatie-apps en muziekstreaming-apps, kun je binnen Android Auto zelfs specifieke apps voor bepaalde doeleinden gebruiken zoals:

 • Audible: Met Audible kun je tijdens het rijden luisterboeken afspelen, waardoor lange ritten een stuk aangenamer worden.
 • Podcasts: Met behulp van deze app kun je onderweg naar de nieuwste podcasts luisteren.
 • Navigatie-apps: Om de slimste en efficiëntste route naar de bestemming te kunnen vinden.
 • Muziek-apps: voor het afspelen, pauzeren en stoppen van je favoriete muziek tijdens het rijden
 • Spraakassistent-apps: voor het handsfree bedienen van je telefoon
 • Verkeersinformatie-apps: voor het vermijden van files en vertragingen
 • Parkeer-apps: voor het vinden van beschikbare parkeerplaatsen
 • Tankstation-apps: voor het vinden van de goedkoopste brandstofprijzen
 • Restaurant-apps: voor het vinden van eetgelegenheden onderweg
 • Weer-apps: Met deze app kun je de weersomstandigheden tijdens het rijden controleren

Android Auto instellen en gebruiken

Android Auto is een handige app waarmee je de smartphone met de auto kunt verbinden, zodat je tijdens het rijden verschillende functies op een veilige en gebruiksvriendelijke manier kunt gebruiken. Hieronder bespreken we stapsgewijze instructies zodat jij Android Auto in je auto kunt configureren en met je smartphone kunt verbinden. Daarnaast geven we tips voor een optimale verbinding tussen de telefoon en de auto via bluetooth of de USB-kabel, en daarnaast bespreken we de basisfuncties van Android Auto.

Android Auto configureren

Stapsgewijze instructies om Android Auto in te stellen

Voordat je Android Auto kunt gebruiken, moeten zowel de auto als de smartphone compatibel zijn met de software. Controleer eerst of deze functie door jouw auto wordt ondersteund. Vervolgens kun je Android Auto configureren door de volgende stappen te volgen:

 1. Installeer de nieuwste versie van de Android Auto-app op je smartphone.
 2. Sluit vervolgens je smartphone met behulp van een geschikte USB-kabel op de USB-poort van je auto aan.
 3. Als alles correct is aangesloten, zou er automatisch een melding op het scherm van je auto tevoorschijn moeten komen waarmee je de software Android Auto kunt starten.
 4. Volg de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien en eventuele benodigde machtigingen toe te staan.

Tips voor een optimale verbinding tussen de auto en de telefoon

Voor een soepele werking van Android Auto is een goede verbinding tussen de telefoon en de auto van essentieel belang. Hieronder volgen enkele tips waarmee een optimale verbinding tot stand kan worden gebracht:

 • Gebruik bij voorkeur een USB-kabel van goede kwaliteit om de telefoon op de auto aan te sluiten. Dit zorgt voor een stabielere verbinding dan draadloze bluetooth-connectiviteit.
 • Controleer regelmatig of zowel de software van je telefoon als die van je auto up-to-date zijn. Software-updates kunnen bugfixes en prestatieverbeteringen bevatten.
 • Als je draadloze bluetooth connectiviteit gebruikt, houd er dan rekening mee dat deze functie niet door iedere auto wordt ondersteund. Zorg ervoor dat jouw auto compatibel is met Android Auto Wireless voordat je het probeert in te stellen.

Basisfuncties van Android Auto

Met Android Auto kun je terwijl je onderweg bent verschillende functies gebruiken, zonder dat je van het rijden wordt afgeleid. Enkele basisfuncties zijn:

 1. Bellen: Met Android Auto kun je via spraakopdrachten of via het touchscreen van je auto handsfree bellen. Deze functie is handig voor mensen die onderweg zijn en apps voor hun mobiele telefoon gebruiken.
 2. Berichten verzenden/ontvangen: Je kunt berichten verzenden en ontvangen zonder dat je de telefoon aan hoeft te raken.

Verbind de telefoon met de auto voor een gemakkelijkere rijervaring

Het is tegenwoordig bijna ondenkbaar om zonder smartphone op pad te gaan. We gebruiken onze telefoons voor van alles en nog wat, van het checken van e-mails tot het luisteren naar muziek. Maar wist je dat je jouw telefoon ook met de auto kunt verbinden? Met Android Auto kun je jouw Android-telefoon aan het entertainmentsysteem in je auto koppelen, zodat je tijdens het rijden verschillende functies en apps kunt gebruiken.

Hoe verbind ik mijn telefoon met mijn auto?

Om de telefoon met de auto te verbinden heb je een USB-kabel die geschikt is voor jouw type telefoon nodig. Sluit de ene kant van de kabel op de USB-poort in de auto en de andere kant op de oplaadpoort van je telefoon aan. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zou er een melding op het scherm van het entertainmentsysteem moeten verschijnen waarin wordt gevraagd of je Android Auto op wilt starten.

Android Auto via de USB kabel met de telefoon verbinden

Wil jij onderweg alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten?

Navigeren met verschillende apps

Met een Android Auto autoradio kun jij apps installeren om de mogelijkheden te personaliseren.

 • Dat is: zelf kunnen kiezen welke apps je voor de navigatie gebruikt
 • Via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren
 • Je telefoon met de radio koppelen zodat je handsfree gesprekken kunt voeren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Wat kan ik met Android Auto doen?

Met Android Auto kun je terwijl je onderweg bent verschillende functies en apps gebruiken. Hieronder staan enkele dingen die mogelijk zijn:

 1. Navigatie: Gebruik Google Maps of andere navigatie-apps om eenvoudig naar je bestemming te navigeren. Je kunt spraakgestuurde instructies geven, zodat je veilig kunt blijven rijden zonder steeds naar het scherm te hoeven kijken.
 2. Muziek: Luister via apps zoals Spotify, Google Play Music of Apple Music naar je favoriete muziek. Je kunt nummers afspelen, pauzeren en overslaan zonder dat je de telefoon in de hand hoeft te nemen.
 3. Communicatie: Je kunt met behulp van spraakopdrachten oproepen beantwoorden,  berichten versturen en naar ingesproken berichten luister. Op deze manier kun je zonder van de weg afgeleid te worden met vrienden en familie in contact blijven.
 4. Assistentie onderweg: Android Auto levert ook handige functies waarmee je tankstations, restaurants en parkeerplaatsen in de buurt kunt vinden. Je kunt zelfs informatie over het weer of actuele verkeersinformatie opvragen.

Waar moet ik bij het gebruik van Android Auto op letten?

Hoewel Android Auto een geweldige toevoeging aan je rijervaring kan zijn, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden:

 • Zorg ervoor dat je telefoon voldoende is opgeladen voordat je vertrekt, aangezien het gebruik van Android Auto veel van de accu kan verbruiken.
 • Houd je ogen altijd op de weg gericht en bedien het entertainmentsysteem alleen wanneer dit veilig is.

Bedien je entertainment tijdens het rijden voor een aangenamere rit

Het infotainmentsysteem van de auto is een geweldige manier om jezelf te vermaken terwijl je onderweg bent. Met Android Auto kun je al je favoriete apps en functies eenvoudig bedienen, zonder dat dit van de veiligheid ten koste gaat. Hieronder bespreken we hoe je jouw entertainment tijdens het rijden kunt bedienen, zodat je rit nog aangenamer wordt.

Het infotainmentsysteem

Het infotainmentsysteem in moderne auto’s levert vele mogelijkheden waarmee verschillende aspecten van jouw rit kunnen worden beheerd. Met Android Auto kun je jouw smartphone met het systeem verbinden, waardoor je toegang tot diverse apps en functionaliteiten op een overzichtelijk scherm in de auto hebt. Hierdoor hoef je niet steeds naar jouw telefoon te kijken terwijl je aan het rijden bent.

Via spraakopdrachten te bedienen

Een handige functie van Android Auto is de mogelijkheid om spraakopdrachten te gebruiken. Hiermee kun je verschillende taken zonder dat je fysiek knoppen hoeft in te drukken of op het scherm hoeft te tikken uitvoeren. Enkele opties waarvoor deze functies kunnen worden gebruikt zijn het afspelen van muziek, bellen naar contactpersonen of zelfs navigatie-instructies ontvangen door simpelweg tegen de auto te praten.

Android auto met spraakcommando's bedienen

Je kunt informatie bekijken

Met Android Auto kun je belangrijke informatie eenvoudig bekijken zonder dat je van de weg wordt afgeleid. Enkele meldingen die je op het scherm van de auto kunt krijgen zijn meldingen van inkomende berichten, oproepen en agenda-afspraken. Op deze manier blijf je zonder dat je jouw telefoon hoeft te pakken altijd op de hoogte.

Je kunt zelfs apps gebruiken

Met Android Auto kun je terwijl je aan het rijden bent verschillende apps gebruiken. Dit kunnen muziekstreaming-apps zoals Spotify of Apple Music zijn, waarmee je jouw favoriete nummers af kunt spelen. Maar ook navigatie-apps zoals Google Maps of Waze waarmee je de volgende route kunt bepalen. Daarnaast zijn er talloze andere apps die speciaal zijn voor het gebruik tijdens het autorijden zijn ontworpen beschikbaar.

Met fysieke knoppen bedienen

Hoewel Android Auto voornamelijk op touchscreen-bediening is gericht, hebben sommige auto’s ook fysieke knoppen waarmee het systeem kan worden bediend. Deze knoppen bevinden zich meestal op het stuurwiel of op het dashboard en bieden een handige manier om door menu’s te navigeren en functies te selecteren zonder dat je naar het scherm hoeft te kijken.

Gebruik je telefoon om je auto te ontgrendelen en gemakkelijker te kunnen rijden

Tegenwoordig kunnen telefoons niet alleen maar voor het bellen worden gebruikt. Ze hebben zich tot multifunctionele gadgets ontwikkeld die ons leven gemakkelijker kunnen maken. Een van de meest populaire toepassingen van de telefoons is het gebruik van de smartphone in combinatie met de auto. Met de opkomst van Android Auto kun je de telefoon nu gebruiken om je auto te ontgrendelen en een naadloze rijervaring te creëren.

De telefoon als sleutel voor je auto gebruiken levert verschillende voordelen. Ten eerste hoef je niet meer naar de autosleutels te zoeken. In plaats daarvan kun je de telefoon pakken, hem met één druk op de knop ontgrendelen en de deuren van de auto openen automatisch. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je nooit meer zonder sleutels komt te zitten.

Bovendien stelt Android Auto-technologie bestuurders in staat om handsfree te bellen terwijl ze onderweg zijn. Je kunt eenvoudigweg een spraakopdracht aan de software geven en vragen om iemand te bellen. Doordat je beide handen aan het stuur kunt houden maakt dit het rijden veiliger terwijl je toch belangrijke gesprekken kunt voeren.

Daarnaast heeft Android Auto een functie waarmee bestuurders navigatie-instructies kunnen ontvangen zonder de ogen van de weg af te halen. Door simpelweg verbinding met Google Maps of andere navigatie-apps op je telefoon te maken, kun je via het ingebouwde display in de auto stapsgewijze aanwijzingen ontvangen. Dit maakt het rijden naar nieuwe bestemmingen een stuk eenvoudiger en stressvrij.

Een ander voordeel van de koppeling tussen de telefoon en Android Auto is de mogelijkheid om muziek af te spelen. Je kunt je favoriete afspeellijsten eenvoudig op je telefoon maken en vervolgens met één druk op de knop toegang tot al jouw nummers krijgen terwijl je achter het stuur zit. Of je nu met rustige muziek wilt ontspannen of juist energie wilt krijgen door naar up-tempo nummers te luisteren, met Android Auto kun je altijd tijdens het rijden van jouw persoonlijke soundtrack genieten.

Tot slot biedt Android Auto ook integratie met spraakgestuurde assistenten zoals Google Assistant. Met deze functie kun je handsfree vragen stellen, zoals “Wat is het weer vandaag?” of “Waar is het dichtstbijzijnde tankstation?”.

Splits je scherm om meer informatie te kunnen zien tijdens het gebruik van Android Auto

Met Android Auto kun je eenvoudig toegang tot verschillende apps en functies van je telefoon krijgen terwijl je onderweg bent. Het maakt gebruik van een speciale interface die is ontworpen om veilig tijdens het autorijden te kunnen gebruiken. Een handige functie van Android Auto is de mogelijkheid om je scherm op te splitsen. Door je scherm te splitsen kun je meer informatie tegelijkertijd bekijken.

Het appscherm

Wanneer je Android Auto gebruikt, heb je toegang tot verschillende apps zoals Google Maps, Spotify en berichten-apps. Normaal gesproken wordt elke app op het volledige scherm weergegeven, waardoor er beperkte ruimte voor andere informatie overblijft. Dit kan soms lastig zijn als je tegelijkertijd navigatie-instructies wilt bekijken en naar muziek wilt kunnen luisteren.

App scherm

Wil jij onderweg alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten?

Navigeren met verschillende apps

Met een Android Auto autoradio kun jij apps installeren om de mogelijkheden te personaliseren.

 • Dat is: zelf kunnen kiezen welke apps je voor de navigatie gebruikt
 • Via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren
 • Je telefoon met de radio koppelen zodat je handsfree gesprekken kunt voeren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het deelscherm

Om dit probleem op te lossen, kun je het scherm van Android Auto in twee delen opsplitsen: het appscherm en het deelscherm. Het appscherm blijft hetzelfde als voorheen, waarbij elke app op het volledige scherm wordt weergegeven. Het deelscherm verschijnt aan de zijkant van het appscherm en biedt extra ruimte voor andere informatie.

Met behulp van het deelscherm kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd naar Google Maps kijken en via Spotify naar muziek luisteren. Je kunt berichten lezen en beantwoorden terwijl je nog steeds toegang tot andere apps hebt. Doordat je niet constant tussen verschillende apps hoeft te schakelen kun je Android Auto veel handiger en efficiënter gebruiken.

Hoe splits je het scherm

Het splitsen van het scherm op Android Auto is eenvoudig en kan met slechts een paar tikken worden gedaan. Volg deze stappen om het deelscherm in te schakelen:

 1. Start Android Auto op de telefoon en sluit deze op je auto aan.
 2. Tik op het pictogram voor instellingen in de rechterbovenhoek van het appscherm.
 3. In het instellingenmenu scrol je naar beneden en zoek je naar de optie “Splitscreen”.
 4. Schakel de optie “Splitscreen” in door erop te drukken.
 5. Het deelscherm wordt nu aan de zijkant van het appscherm weergegeven.

Je kunt de grootte van het deelscherm aanpassen door simpelweg met de vinger over de scheidslijn tussen beide schermen te slepen.

Navigeren is nog nooit zo eenvoudig geweest als met Android Auto. Dit speciale besturingssysteem voor auto’s stelt je in staat om naadloos tussen verschillende apps te schakelen, waaronder je favoriete navigatie-apps. Of je nu Google Maps, Waze of een andere app gebruikt, met Android Auto kun je de weg gemakkelijk vinden zonder afgeleid te worden.

Met slechts een druk op het scherm van de auto kun je toegang tot al je navigatie-apps krijgen. Het enige wat je nodig hebt, is een compatibele smartphone die met het infotainmentsysteem van je auto via USB of draadloze Bluetooth-verbinding is verbonden. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, ben je klaar om te gaan.

Google Maps is ongetwijfeld een van de meest populaire navigatie-apps en het goede nieuws is dat het perfect met Android Auto werkt. Met Google Maps op Android Auto krijg je gedetailleerde routebeschrijvingen, realtime verkeersinformatie en zelfs suggesties voor alternatieve routes wanneer er vertragingen op de route zijn. Bovendien kun je met behulp van spraakopdrachten bestemmingen eenvoudig invoeren zonder dat je de handen van het stuur hoeft te halen.

Als alternatief voor Google Maps biedt Waze ook volledige ondersteuning voor Android Auto. Waze staat bekend om zijn community-aangedreven functies, zoals realtime meldingen over verkeer, ongevallen en snelheidscontroles. Met Waze op Android Auto kun jij ook aan de gemeenschap bijdragen door meldingen te maken en andere bestuurders voor gevaarlijke situaties te waarschuwen.

Naast Google Maps en Waze zijn er nog tal van andere navigatie-apps die met Android Auto compatibel zijn. Enkele populaire opties zijn:

 • Sygic: een uitgebreide navigatie-app met offline kaarten, verkeersinformatie en spraakgestuurde instructies.
 • Here WeGo: biedt gedetailleerde routebeschrijvingen, realtime verkeersupdates en zelfs informatie over het openbaar vervoer.
 • TomTom GO Navigation: een betrouwbare app voor de software van navigatie, met offline navigatie, realtime verkeersinformatie en waarschuwingen voor flitspalen.

Met al deze keuzes kun je de navigatie-app die het beste bij jouw behoeften past kiezen. Of je nu naar realtime verkeersupdates, offline kaarten of spraakgestuurde instructies op zoek bent, er is altijd een app die aan jouw wensen voldoet.

Kortom, met Android Auto kun je gemakkelijk met de favoriete apps op het gebied van de software navigeren.

Maak verbinding met internet tijdens het gebruik van Android Auto

Wanneer je Android Auto gebruikt is een stabiele internetverbinding van essentieel belang. Met behulp van de internetverbinding kun je van alle functies en mogelijkheden die deze handige app biedt optimaal profiteren. Of je nu onderweg bent of gewoon even in de auto zit, hieronder staan enkele belangrijke punten waarmee je tijden het maken van een internetverbinding tijdens het gebruik van Android Auto rekening moet houden.

Verbinding met mobiele data maken

Een van de meest gangbare manieren om verbinding met internet tijdens het gebruik van Android Auto te maken is via mobiele data. Dit betekent dat de smartphone met een mobiel netwerk, zoals 4G of 5G verbonden moet zijn. Met deze optie kun je altijd en overal toegang tot internet krijgen, zolang er een goede ontvangst is.

Gebruikmaken van Wi-Fi

Naast mobiele data kun je tijdens het gebruik van Android Auto ook verbinding met Wi-Fi maken. Dit kan handig zijn als je in de buurt van een vertrouwd Wi-Fi-netwerk bent, zoals thuis of op kantoor. Het voordeel hiervan is dat Wi-Fi vaak sneller en stabieler is dan mobiele data, waardoor je soepel kunt navigeren en media zonder onderbrekingen kunt streamen.

Android auto met wifi verbinden

Tethering via smartphone

Naast de verbinding via wifi of het 4g / 5g netwerk kun je de verbinding met behulp van tethering via de mobiele telefoon tot stand brengen. Met tethering kun je jouw mobiele dataverbinding met andere apparaten delen, waaronder ook de auto waarin je Android Auto gebruikt. Op deze manier kun je de internetverbinding van je smartphone gebruiken om toegang tot internet op het infotainmentsysteem van je auto te krijgen.

Offline gebruik

Hoewel een internetverbinding tijdens het gebruik van Android Auto ideaal is, zijn er ook enkele functies die offline beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld offline met behulp van Google Maps navigeren, waarbij je vooraf kaarten kunt downloaden zodat je ze zonder internetverbinding kunt gebruiken. Daarnaast kun je muzieknummers of podcasts via streamingdiensten zoals Spotify downloaden, zodat je ze tijdens het rijden offline kunt beluisteren.

Tips voor een goede verbinding

Om ervoor te zorgen dat jouw internetverbinding tijdens het gebruik van Android Auto optimaal blijft, zijn hier enkele tips:

 • Zorg ervoor dat de signaalsterkte van je mobiele netwerk voldoende is.
 • Controleer regelmatig of er software-updates voor zowel Android Auto als jouw smartphone beschikbaar zijn.
 • Sluit onnodige apps op de achtergrond af om de prestaties te optimaliseren.
 • Vermijd grote downloads of updates tijdens het rijden, omdat dit de internetverbinding kan vertragen.

Haal meer uit de Google Assistent tijdens het gebruik van Android Auto

De Google Assistent is een krachtige tool die je bij het uitvoeren van verschillende taken op je Android-apparaat helpt. Maar wist je dat je Google Assistent ook tijdens het rijden met Android Auto kunt gebruiken? Hieronder ontdek je hoe je meer uit de functionaliteiten van Google Assistent kunt halen terwijl je onderweg bent.

Handsfree bediening met spraakopdrachten

Een van de grootste voordelen van het gebruik van de Google Assistent tijdens het rijden is dat je handsfree toegang tot allerlei functies en informatie hebt. Met behulp van spraakopdrachten kun je gemakkelijk navigatie-instructies ontvangen, berichten verzenden en ontvangen, muziek afspelen en nog veel meer. Het enige wat je hoeft te doen is “Hey Google” zeggen om de assistent te activeren en vervolgens jouw commando geven.

Wil jij onderweg alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten?

Navigeren met verschillende apps

Met een Android Auto autoradio kun jij apps installeren om de mogelijkheden te personaliseren.

 • Dat is: zelf kunnen kiezen welke apps je voor de navigatie gebruikt
 • Via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren
 • Je telefoon met de radio koppelen zodat je handsfree gesprekken kunt voeren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Met behulp van Google Assistent kun je terwijl je achter het stuur zit snel en gemakkelijk naar jouw bestemming navigeren. Je kunt simpelweg vragen: “Hey Google, navigeer naar [bestemming]” en de assistent zal automatisch een route op basis van jouw huidige locatie voorstellen. Bovendien kan de assistent realtime verkeersinformatie leveren, zodat je altijd op de hoogte van eventuele vertragingen of alternatieve routes bent.

Navigeren met verschillende apps

Ontvang updates over het weer en nieuws

Wil jij weten wat voor weer het wordt of van het laatste nieuws op de hoogte blijven? Google Assistent kan je hier zelfs tijden het rijden bij helpen. Vraag eenvoudigweg: “Hey Google, wat is het weer vandaag?” of “Hey Google, vertel me het laatste nieuws” en de assistent zal direct relevante informatie verstrekken. Zo kun je altijd goed voorbereid en geïnformeerd de weg op gaan.

Beheer jouw afspraken en herinneringen

Met behulp van Google Assistent kun je terwijl je onderweg bent jouw agenda beheren en herinneringen instellen. Of het nu om het toevoegen van een nieuwe afspraak, controleren van jouw planning of instellen van een herinnering gaat, de assistent staat klaar om te helpen. Zeg gewoon: “Hey Google, voeg een afspraak aan mijn agenda toe” of “Hey Google, herinner me eraan om [taak] te doen” en de assistent zal dit direct verwerken.

Bedien smart home-apparaten

Een ander handig aspect van Google Assistent tijdens het gebruik van Android Auto is dat je jouw slimme apparaten terwijl je onderweg bent thuis kunt bedienen.

Conclusie: De voordelen en mogelijkheden van Android Auto

Android Auto levert vele voordelen en mogelijkheden om de rijervaring te verbeteren. Met deze handige app kun je jouw telefoon eenvoudig met de auto verbinden, waardoor je toegang tot verschillende functies en apps die speciaal zijn ontworpen voor gebruik tijdens het autorijden hebt.

Met Android Auto kun je eenvoudig met behulp van je favoriete navigatie-apps, zoals Google Maps of Waze navigeren. Je kunt ook van entertainment onderweg genieten door toegang tot muziek- en mediaspelers zoals Spotify of YouTube Music te krijgen. Daarnaast kun je Google Assistent gebruiken om handsfree berichten te verzenden, oproepen te beantwoorden of zelfs informatie op te zoeken terwijl je veilig op de weg kunt blijven letten.

Een ander voordeel van Android Auto is dat het de mogelijkheid biedt om je scherm te splitsen, zodat je meer informatie tegelijkertijd kunt zien. Bijvoorbeeld, terwijl je aan het navigeren bent, kun je het weer controleren of inkomende berichten bekijken zonder dat er tussen apps hoeft te worden geschakeld.

Daarnaast kun je terwijl je onderweg bent met behulp van Android Auto verbinding met het internet maken. Dit betekent dat als er bijvoorbeeld een onverwachte file is, je realtime updates kunt over alternatieve routes kunt ontvangen om vertragingen te vermijden.

Om Android Auto te gebruiken hoef je alleen maar je telefoon via een USB-kabel met de USB-poort in de auto te verbinden. Zodra dit is gedaan, wordt het scherm van de telefoon op het infotainmentsysteem van de auto weergegeven, waardoor je eenvoudig toegang tot alle functies hebt.

Kortom, met Android Auto kun je verschillende apps en functies tijdens het autorijden veilig en gemakkelijk gebruiken. Het levert een intuïtieve en handige manier om verbonden te blijven terwijl je je aandacht op de weg kunt houden.

Probeer vandaag Android Auto uit en ervaar zelf hoe het jouw rijervaring kan verbeteren!

Veelgestelde vragen (FAQs)

1. Kan ik Android Auto met elke auto gebruiken?

Ja, Android Auto is met de meeste moderne auto’s die een ondersteunend infotainmentsysteem hebben compatibel. Controleer echter de specificaties van jouw voertuig om er zeker van te zijn dat het compatibel is.

2. Moet ik een specifieke telefoon hebben om Android Auto te kunnen gebruiken?

Android Auto werkt met de meeste smartphones die op Android 6.0 of hoger draaien. Zorg ervoor dat je telefoon up-to-date is en aan de minimale vereisten voor compatibiliteit voldoet.

3. Kan ik mijn favoriete navigatie-app gebruiken met Android Auto?

Ja, je kunt met behulp van populaire navigatie-apps zoals Google Maps, Waze of andere compatibele apps naar keuze navigeren.

4. Is Android Auto gratis te gebruiken?

Ja, Android Auto is gratis beschikbaar en kan vanuit de Google Play Store worden gedownload.

5. Heeft mijn auto internetverbinding nodig om Android Auto te gebruiken?

Nee, je hebt in de auto geen internetverbinding nodig om Android Auto te gebruiken. Sommige functies, zoals realtime verkeersupdates, vereisen echter wel een internetverbinding op de smartphone.

6. Kan ik mijn berichten en oproepen beheren met Android Auto?

Ja, met Android Auto kun je terwijl je onderweg bent berichten en oproepen beheren. Met behulp van spraakbesturing kun je tekstberichten handsfree verzenden en ontvangen, evenals oproepen beantwoorden en weigeren. Dit zorgt ervoor dat je altijd verbonden blijft, zonder van de weg afgeleid te worden. Daarnaast kan Android Auto ook met populaire berichten-apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger worden geïntegreerd, zodat je al je berichten op één plek kunt beheren. Het is een handige functie die ervoor zorgt dat je zelfs tijdens het rijden altijd bereikbaar bent.

Wil jij onderweg alle mogelijkheden van Android auto kunnen benutten?

Navigeren met verschillende apps

Met een Android Auto autoradio kun jij apps installeren om de mogelijkheden te personaliseren.

 • Dat is: zelf kunnen kiezen welke apps je voor de navigatie gebruikt
 • Via streamingdiensten naar muziek kunnen luisteren
 • Je telefoon met de radio koppelen zodat je handsfree gesprekken kunt voeren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg