Veilig en anoniem downloaden

Voor het luisteren naar muziek en het bekijken van video’s met de computer zijn tegenwoordig verschillende opties beschikbaar. Zo kan er maar muziek worden geluisterd en naar video’s worden gekeken door te streamen of de content downloaden. Films en muziek zijn niet het enige dat via het internet kan worden gedownload. Apps en programma´s kunnen namelijk ook vanaf het internet worden gedownload.

Om veilig en anoniem te kunnen downloaden moet het IP adres worden verborgen. Het IP adres kan met behulp van een VPN verbinding of een TOR browser worden verborgen. In dit artikel vertellen we hoe je films en muziek veilig en anoniem kunt downloaden. Daarnaast vertellen we of downloaden legaal is en welke alternatieven er voor het downloaden zijn.

Hoe kan je anoniem downloaden?

Voor het downloaden van films, series of muziek wordt vaak een P2P-netwerk gebruikt. Het P2P-netwerk staat voor Peer to peer netwerk. Bij een peer to peer netwerk worden de gegevens van de download over iedere computer die met het netwerk zijn verbonden verspreid. Hierdoor kan iedere computer binnen dat netwerk als knooppunt worden gezien. 

Als er via een P2P-netwerk met een torent bestand wordt gedownload worden de gegevens tussen verschillende computers uitgewisseld. Uitwisselen van deze gegevens wordt ook wel downloaden en uploaden van content genoemd. Wanneer een bestand zoals een film, muziek of programma via een torent-site wordt gedownload zorgt het torent-programma ervoor dat de benodigde bestanden van de andere gebruikers op de computer naar binnen worden gehaald. 

Hierbij is het wel belangrijk dat de andere gebruikers de benodigde bestanden op de computer hebben staan.

Gebruikers die het bestand uploaden worden ook seeders genoemd terwijl de downloader de leecher wordt genoemd. 

Hoe kun je anoniem downloaden

Wil jij graag anoniem en veilig kunnen downloaden?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en is de manier waarop er naar films en series wordt gekeken veranderd. Zo wordt er tegenwoordig vaak via het internet naar content zoals films en series gekeken en naar muziek geluisterd.

Hoe kun je anoniem downloaden

Om zonder internetverbinding naar muziek te kunnen luisteren of naar films en series te kunnen kijken moet de content worden gedownload. Aan het downloaden van content kunnen gevaren hangen. Het is daarom verstandig om veilig en anoniem te downloaden. Voordat er anoniem kan worden gedownload moet er een VPN of een proxyserver op de computer zijn ingesteld.

Gevaren van downloaden

Ondanks dat het downloaden van torent bestanden via het P2P netwerk erg handig is hangen er aan deze manier van downloaden ook gevaren. Zo kan het IP adres van de computer worden achterhaald. Met het IP adres van de computer kunnen anderen zoals overheidsinstanties, internetproviders en hackers de locatie en activiteiten van de computer achterhalen.  

Om anoniem te downloaden moet het ip adres worden verborgen. Het ip adres kan met behulp van een VPN verbinding en een proxy server worden verborgen. Waar een TOR netwerk het ip adres kan verbergen kan een VPN verbinding het ip adres verbergen en het internetverkeer versleutelen.

Door het internetverkeer met behulp van de VPN verbinding om te leiden kun je op een veilige en anonieme manier downloaden. Daarnaast zorgt de versleuteling van het internetverkeer voor een beveiliging tegen de gevaren van buitenaf.  

Zo kun je de VPN gebruiken

Voordat er anoniem met de VPN kan worden geïnternet moet de VPN worden ingesteld. Instellen van een VPN verbinding is vrij eenvoudig. Hieronder staan de benodigde acties voor het gebruik van de VPN:

  1. Een (goede) VPN provider kiezen
  2. Het programma (VPN cliënt) via de officiële website van de VPN provider downloaden
  3. De VPN-software installeren
  4. Met de gegevens behorende bij de VPN inloggen
  5. De gewenste VPN-server kiezen. Hierbij kan de locatie van de VPN server worden gekozen
  6. De VPN aanzetten. Nadat de VPN server is ingeschakeld zal het internetverkeer worden versleuteld en omgeleid. Hierdoor kun je anoniem downloaden
Anoniem downloaden met behulp van vpn

Als er met een VPN verbinding wordt gewerkt merk je daar vaak weinig van. Nadat je de VPN is ingeschakeld draait het programma op de achtergrond van het digitale apparaat zoals de laptop, computer, mobiele telefoon of tablet. Vervolgens kan het internet op de gebruikelijke manier worden gebruikt. Alleen dan wel veilig en anoniem. Naast het normale internetgebruik kun je met behulp van de VPN veilig en anoniem downloaden. 

IP-adres verbergen om anoniem te kunnen downloaden

Wanneer je met VPN verbinding werkt wordt het internetverkeer via een server omgeleid. Vervolgens wordt het IP adres van de VPN server voor de verbinding met de eindebestemming zoals de (laptop of website) gebruikt. Doordat het IP adres van de VPN server wordt gebruikt kan het eigen IP adres worden verborgen. Anderen zoals hackers, de websites die tijdens de zoektocht op internet worden bezocht en spionerende partijen kunnen het echte IP adres hierdoor niet achterhalen.

Mensen die torent bestanden illegaal downloaden of content via Popcorn Time of Kodi streamen maken hier regelmatig gebruik van.

Copyrightinstanties en auteursrechtenorganisaties kunnen namelijk niet meer achterhalen wat je op het internet doet. 

Ip adres verbergen anoniem downloaden

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een VPN wordt gebruikt voor het downloaden en uploaden van illegale content zoals muziek, films en series. Maar met behulp van een torent kan ook legale content worden gedownload. 

Wil jij graag anoniem en veilig kunnen downloaden?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en is de manier waarop er naar films en series wordt gekeken veranderd. Zo wordt er tegenwoordig vaak via het internet naar content zoals films en series gekeken en naar muziek geluisterd.

Hoe kun je anoniem downloaden

Om zonder internetverbinding naar muziek te kunnen luisteren of naar films en series te kunnen kijken moet de content worden gedownload. Aan het downloaden van content kunnen gevaren hangen. Het is daarom verstandig om veilig en anoniem te downloaden. Voordat er anoniem kan worden gedownload moet er een VPN of een proxyserver op de computer zijn ingesteld.

Is downloaden legaal?

Met torent-sites en P2P-netwerken kunnen zowel legale als illegale content worden gedownload. Het downloaden van een torent en het gebruik van een P2P-netwerken is dus niet direct illegaal. Via torent-sites en P2P netwerken kan content worden gedownload zonder dat de auteursrechten worden geschonden. Het downloaden van content is pas illegaal als dit betekent dat de auteursrechten op de gedownloade en geüploade content wordt geschonden. 

Er zijn verschillende bekende torent-sites die van auteursrechtenorganisaties zoals Stichting Brein een slechte reputatie hebben gekregen. Dit komt doordat deze sites te vaak werden gebruikt voor het verspreiden van illegale content zoals films, series, muziek en programma’s. The Pirate Bay is een voorbeeld van een torent-site met een slechte reputatie.

Websites met een slechte reputaties worden regelmatig door overheden van over de hele wereld offline gehaald. Ondanks dat zijn er verschillende torent-sites waarmee illegale content zoals films, muziek en programma’s kunnen worden gedownload. 

Vanaf 2016 heeft de auteursorganisatie Brein de toestemming gekregen om IP-adressen van mensen die actief zijn op torent-netwerken en illegale  streamingsdiensten zoals Popcorn Time te verzamelen. Zo worden IP adressen verzameld van mensen die illegaal films, series, programma’s, e-books en programma’s downloaden, uploaden of streamen.

Met behulp van deze IP adressen kan Brein de personen die illegaal downloaden, uploaden of streamen een hoge boete opleggen. Enkele voorbeelden van internetactiviteiten die worden gezien als ‘illegaal downloaden’ zijn onder andere:

  • Delen / uploaden en downloaden van software zoals programma’s en computerspelletjes
  • TV series en films met auteursrechten delen, downloaden of uploaden 
  • Muziek met auteursrechten delen / uploaden of downloaden

Waar kan ik veilig een film downloaden?

Om zonder internetverbinding naar een film te kunnen kijken moet de film worden gedownload. Een film kun je op verschillende manieren anoniem downloaden. Zo kan een film worden gedownload nadat er voor de film is betaald. Bijvoorbeeld als een film in de bibliotheek van de Google Play Store, de Netflix website of vanuit de Videoland is opgenomen. Vaak is het aanbod aan films bij Netflix, videoland of de Google Play Store beperkt. In dat geval kun je de film ook via een torent-site anoniem downloaden. 

Wanneer een film met behulp van een torent-site wordt gedownload is dat vaak illegaal.

Het is daarom belangrijk dat het internet tijdens het downloaden anoniem wordt gebruikt. Hiervoor moet het IP adres worden verborgen.

Het IP adres kan in dat geval met behulp van een VPN verbinding worden verborgen. Het downloaden van een film via een torent-website kan gevaren met zich meebrengen.

Entertainment anoniem downloaden

Zo kan er ongemerkt een virus aan de download zijn toegevoegd. Het is hierdoor belangrijk dat de computer tegen de gevaren van het internet is beveiligd. Voor deze beveiliging kan het beste een goede virusscanner worden geïnstalleerd.       

Ondertiteling downloaden

Wanneer een film via een torent-site is gedownload kan het voorkomen dat de film in een voor jouw onbekende taal wordt weergegeven. Om de film beter te kunnen volgen kan er een ondertiteling aan de film worden toegevoegd. In sommige gevallen is er een ondertiteling aan de download toegevoegd. Wanneer de ondertiteling niet aan de download is toegevoegd moet deze later worden gedownload. Het vinden van de juiste ondertiteling kan soms een hele zoektocht zijn. 

Er zijn verschillende websites waarop de ondertiteling voor een film kunnen worden gevonden. In de meeste gevallen zijn er zelfs ondertitelingen voor verschillende versies van de film te vinden. Een website die voor het downloaden van een ondertiteling kan worden gebruikt is onder andere: Opensubtitles.org.

Ondertiteling aan film toevoegen

Wanneer de ondertiteling voor de film is gedownload moet deze aan de film worden toegevoegd. De ondertiteling kan op verschillende manieren aan een film worden toegevoegd. Hoe dit in zijn werk gaat kan per programma (videospeler) verschillen. 

De ondertiteling kan het makkelijkste worden toegevoegd als de film met het programma VLC Player wordt afgespeeld. Voor VLC player bestaat namelijk een plug-in (uitbreiding van het programma) waarmee direct naar de ondertiteling behorende bij een film kan worden gezocht. 

Deze plug-in wordt VLSub genoemd. Nadat deze plug-in binnen het programma VLC player is geïnstalleerd hoeven er geen moeilijke handelingen worden uitgevoerd. Met deze plug-in kan de ondertiteling behorende bij de versie van de film direct aan de film worden toegevoegd. Door de juiste ondertiteling aan de film toe te voegen kan de film zonder irritaties worden bekeken.    

Wil jij graag anoniem en veilig kunnen downloaden?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en is de manier waarop er naar films en series wordt gekeken veranderd. Zo wordt er tegenwoordig vaak via het internet naar content zoals films en series gekeken en naar muziek geluisterd.

Hoe kun je anoniem downloaden

Om zonder internetverbinding naar muziek te kunnen luisteren of naar films en series te kunnen kijken moet de content worden gedownload. Aan het downloaden van content kunnen gevaren hangen. Het is daarom verstandig om veilig en anoniem te downloaden. Voordat er anoniem kan worden gedownload moet er een VPN of een proxyserver op de computer zijn ingesteld.

Film streamen

Ook zonder dat een film wordt gedownload kan er veilig en anoniem naar films worden gekeken. Voor het bekijken van films zijn er tegenwoordig verschillende streamingdiensten beschikbaar. Een streamingdienst zoals Netflix, Videoland en Disney+ koopt auteursrechten van de film op. Vervolgens wordt deze film binnen de website / app aangeboden.

Om naar de films van een streamingdienst te kunnen kijken moet er in de meeste gevallen een abonnement op de streamingdienst worden afgesloten. Wanneer er een abonnement op de streamingdienst is afgesloten kan er vanaf de laptop, computer, mobiele telefoon of tablet naar alle films uit het assortiment worden gekeken.    

Muziek downloaden

Om op locaties waar geen internetverbinding in de buurt is naar muziek te kunnen luisteren moet de muziek worden gedownload. Muziek kan tegenwoordig op verschillende manieren worden gedownload. Zo kan muziek vanuit de Spotify of Deezer bibliotheek worden gedownload. Voordat de muziek vanuit Deezer of Spotify kan worden gedownload moet er een abonnement op de streamingdienst zijn afgesloten. 

Naast het anoniem downloaden van muziek vanuit een streamingdienst kan muziek ook via een P2P-netwerk via de torent-website worden gedownload. 

Op een torent website is een groot assortiment van verschillende artiesten te vinden. Hierdoor kun je vanaf zo´n website de nieuwste albums veilig en anoniem downloaden.   

Muziek anoniem downloaden

Muziek streamen

Downloaden van muziek is niet het enige waarvoor een streaming dienst kan worden gebruikt. Met behulp van een streamingdienst kan online naar muziek worden geluisterd. Voordat er via een streamingdienst zoals Deezer en Spotify naar muziek kan worden geluisterd moet er een abonnement op de streamingdienst worden afgesloten. 

Wanneer het abonnement op een streamingdienst is afgesloten kan er op iedere locatie waar een internetverbinding aanwezig is naar de muziek uit het aangeboden assortiment luisteren. Op de verschillende streamingdiensten zijn vaak een grote hoeveelheid aan albums te vinden. Hierdoor kan er eenvoudig en veilig naar de meeste nieuwe muziek worden geluisterd. 

Veilig en anoniem downloaden

Voor het luisteren naar muziek en het kijken naar video’s zijn tegenwoordig twee verschillende opties. Zo kan er via een streaming dienst naar video’s worden gekeken en / of naar muziek worden geluisterd. Om via een streamingdienst naar muziek te luisteren of een video te bekijken moet er een internetverbinding aanwezig zijn. Daarnaast kunnen muziek albums en video’s, films en series worden gedownload.

Het grootste assortiment aan muziek en video’s kunnen via een torent website worden gevonden. Om de content dat op zo’n website staat te kunnen beluisteren / bekijken moet de content zoals een film, serie of muziek album met behulp van een P2P netwerk worden gedownload.

Veilig en anoniem downloaden

Aan het downloaden via een torent-website zitten gevaren verbonden. Zo kan het voorkomen dat er bij de download van content een virus wordt meegeleverd. Om de gevaren van het internet te beperken is het belangrijk dat de computer goed tegen de gevaren van het internet wordt beveiligd. 

Voor het beveiligen van de computer tegen de gevaren van het internet moet er een goede virusscanner op de computer worden geïnstalleerd. Een virusscanner kan een computer virus herkennen en direct verwijderen. Beveiligen van de computer is voor het downloaden niet voldoende. Het is namelijk het beste om anoniem te downloaden. Hiervoor moet het IP adres worden verborgen.

Voor het verbergen van het IP adres kan een VPN verbinding worden gebruikt. Met behulp van de VPN verbinding wordt het internetverkeer via een server omgeleid en versleuteld. Doordat het internetverkeer wordt versleuteld en via een server wordt omgeleid kun je anoniem en veilig downloaden. 

Wil jij graag anoniem en veilig kunnen downloaden?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en is de manier waarop er naar films en series wordt gekeken veranderd. Zo wordt er tegenwoordig vaak via het internet naar content zoals films en series gekeken en naar muziek geluisterd.

Hoe kun je anoniem downloaden

Om zonder internetverbinding naar muziek te kunnen luisteren of naar films en series te kunnen kijken moet de content worden gedownload. Aan het downloaden van content kunnen gevaren hangen. Het is daarom verstandig om veilig en anoniem te downloaden. Voordat er anoniem kan worden gedownload moet er een VPN of een proxyserver op de computer zijn ingesteld.

Geef een reactie