Apple abonnementen beheren: handige tips

Als jij je afvraagt hoe jij jouw Apple abonnementen efficiënt kunt beheren, ben je op de juiste plek. In deze blogpost laten we je zien hoe jij jouw abonnementen met gemak kunt beheren, zodat jij de controle over je uitgaven en services behoudt. Of het nu om het upgraden, het downgraden of het annuleren van abonnementen gaat, we bieden praktische tips en stappen om dit proces soepel te laten verlopen.

Daarnaast leer je hoe je onnodige kosten kunt vermijden en de voordelen van ieder abonnement optimaal kunt gebruiken. Kortom, met onze handige gids kun jij jouw Apple abonnementen moeiteloos beheren en ze bij jouw behoeften aan laten sluiten.

Een overzicht van de App Store op de Mac

De toegang tot beschikbare apps en diensten

Om de toegang tot een overzicht van beschikbare apps en diensten te krijgen moet je  de App Store op je Mac openen. Hier kun je een breed scala aan software, games en andere digitale producten die speciaal voor op Apple computers, tablets en smartphones zijn ontworpen vinden. Door de intuïtieve interface kun je gemakkelijk door verschillende categorieën, zoals ‘Games’, ‘Productiviteit’ en ‘Creativiteit’ bladeren. Hierdoor kun je nieuwe apps die bij jouw interesses en behoeften aansluiten gemakkelijk ontdekken.

De App Store biedt de toegang tot diverse abonnementen voor premium-apps, streamingdiensten en andere digitale inhoud. Met een paar drukken kun jij jouw favoriete abonnementen beheren en aanpassingen op basis van jouw voorkeuren maken. Dit zorgt bij het verkennen, het kopen en het beheren van verschillende digitale producten voor een naadloze ervaring.

Apple abonnementen beheren en de toegang tot beschikbare apps en diensten

Wil jij al jouw Apple abonnementen gemakkelijk beheren?

Apple abonnementen beheren en met anderen delen

Door jouw Apple abonnementen te beheren, kun jij jouw abonnementen delen, beheren en annuleren.

 • Dat is: jouw abonnementen met je gezinsleden kunnen delen
 • Jouw abonnementen op verschillende Apple apparaten kunnen gebruiken
 • Op al jouw apparaten naar content kunnen kijken en luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Een lijst met lopende abonnementen

Wanneer je op de knop ‘Abonnementen beheren’ drukt, krijg je een lijst met al je lopende abonnementen te zien. Hier kun je alle actieve abonnementen, inclusief de looptijd, de vernieuwingsdatum en de prijsinformatie in één oogopslag bekijken. Dit geeft je een duidelijk overzicht van al jouw lopende verplichtingen binnen de App Store.

Door deze transparantie kun je gemakkelijk controleren welke abonnementen er momenteel actief zijn en of er eventuele wijzigingen nodig zijn. Hierdoor kun je bewuste keuzes maken over welke abonnementen je wilt behouden, aan wilt passen of op wilt zeggen.

Opties voor beheer en gebruik

Wanneer je een abonnement wilt beheren, is het belangrijk dat je de verschillende beheer- en gebruiksopties grondig begrijpt. Deze opties bieden waardevolle inzichten in diverse aspecten van het abonnement, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen. Allereerst is het van essentieel belang dat je de factureringsgeschiedenis controleert, zodat je een duidelijk beeld van de frequentie van kosten en eventuele wijzigingen in het facturatiepatroon kunt krijgen. Hiermee kun jij jouw financiën effectief beheren en onverwachte kosten voorkomen.

Het is belangrijk dat je de factureringsgeschiedenis regelmatig controleert, zodat je bewust bent van de periodieke kosten en eventuele prijswijzigingen. Hierdoor kun je op toekomstige uitgaven anticiperen en je budget beter plannen. Bovendien kan het controleren van de factureringsgeschiedenis helpen om onjuiste kosten of dubbele facturaties te identificeren, waardoor je tijdig actie kunt ondernemen om eventuele problemen op te lossen.

Daarnaast is het belangrijk dat je op de hoogte bent van automatische verlengingen. Proefperiodes bieden een waardevolle kans om het abonnement te testen voordat je een definitieve beslissing neemt. Door deze proefperiodes te gebruiken kun je de functionaliteiten en voordelen van het abonnement grondig evalueren, zodat je zeker weet dat het bij jouw behoeften en verwachtingen aansluit.

Informatie over appdownloads en iTunes-producten

Door jouw Apple abonnementen te beheren kun jij jouw digitale aankopen onder controle houden en bewust blijven van je uitgaven. Wanneer jij jouw abonnementen beheert kun je niet alleen de download- en aankoopgeschiedenis van apps en iTunes-producten bekijken, maar ook inzicht in de financiële aspecten van ieder abonnement krijgen. Hierdoor kun je weloverwogen beslissingen nemen over welke apps je zonder extra kosten opnieuw wilt installeren. Bovendien biedt het beheren van jouw Apple abonnementen de volledige controle over je digitale aankopen via de App Store op je Mac, waardoor je wijzigingen gemakkelijk op basis van je behoeften aan kunt brengen.

Een van de voordelen van het beheren van je Apple abonnementen is dat je de details, zoals de looptijd, de prijs en de vernieuwingsdatum van ieder abonnement in kunt zien. Hierdoor ben je op de hoogte van wanneer abonnementen worden verlengd en kun je indien nodig eventuele wijzigingen aanbrengen. Door jouw abonnementen regelmatig te controleren en te evalueren kun je bepalen of je alle services waarvoor je betaalt nog steeds gebruikt. Dit kan helpen om onnodige kosten te vermijden en ervoor te zorgen dat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Het beheren van je Apple abonnementen biedt ook het voordeel dat je meerdere betaalmethoden aan jouw Apple ID toe kunt voegen of bij kunt werken. Dit zorgt voor flexibiliteit en maakt het mogelijk om eenvoudig tussen verschillende betaalopties te wisselen.

Abonnementen in de App Store vinden

Op de profielfoto drukken

Wanneer jij jouw Apple abonnementen wilt beheren, is het belangrijk dat je de App Store op jouw Apple apparaat opent. Zorg ervoor dat je bent ingelogd door op je profielfoto te tikken. Nadat je bent ingelogd, wordt er een menu met verschillende opties, waaronder ‘Abonnementen’ geopend. Door deze stappen te volgen, kun jij al jouw lopende abonnementen snel en gemakkelijk bekijken. Dit biedt een handige manier om de controle over jouw digitale uitgaven te houden, omdat je hiermee een overzicht van al jouw lopende abonnementen hebt en indien nodig eventuele wijzigingen aan kunt brengen.

Het beheren van abonnementen via de App Store is niet alleen handig om actieve abonnementen en kosten te bekijken, maar het biedt ook de mogelijkheid om abonnementen te vergelijken en te evalueren of ze nog steeds aan jouw behoeften voldoen. Door jouw abonnementen regelmatig te controleren, kun je ervoor zorgen dat je alleen voor services die je daadwerkelijk gebruikt betaalt. Bovendien kun je nieuwe abonnementen die bij jouw interesses en behoeften aansluiten eenvoudig met de App Store ontdekken.

De mogelijkheid om meldingen voor factureringsdata en prijswijzigingen in te kunnen stellen is een handige functie die het beheren van abonnementen via de App Store kan bieden. Op deze manier blijf je op de hoogte van eventuele veranderingen in kosten en kun je tijdig beslissen of je abonnementen wilt behouden of aan wilt passen. Dit kan helpen bij het beheren van je financiën en om weloverwogen beslissingen over je abonnementen te nemen.

Naar abonnementen zoeken

Zodra je het menu van jouw profielfoto hebt geopend moet je naar de optie ‘Abonnementen’ zoeken en erop drukken. Hiermee kom je bij een overzicht van al je abonnementen die via de App Store zijn afgesloten. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van alle diensten waarvoor je momenteel betaalt.

Apple abonnementen beheren en verschillende abonnementen

In dit overzicht zie je niet alleen welke abonnementen er actief zijn, maar ook wanneer ze worden verlengd en wat de kosten zijn. Dit kan erg handig zijn om het overzicht te behouden en om onnodige uitgaven te voorkomen.

Abonnementen beheren

Nadat jij al jouw abonnementen die via de App Store zijn afgesloten hebt gevonden, kun je ze ook beheren. Je kunt ervoor kiezen om een abonnement op te zeggen of de instellingen aan te passen, zoals het upgraden naar een premiumversie of het wijzigen van betalingsgegevens.

Door regelmatig door deze lijst te gaan, kun je controleren of alle abonnementen nog steeds relevant zijn en of er geen ongewilde kosten worden gemaakt. Het beheren van abonnementen biedt dus niet alleen inzicht, maar ook de controle over jouw financiële uitgaven.

Een abonnement opzeggen

Stappen volgen

Wanneer jij een abonnement via de App Store op wilt zeggen, moet je allereerst de instellingen van je apparaat openen. Druk bovenaan de instellingen op jouw naam en selecteer “iTunes en App Store”. Vervolgens moet jij op jouw Apple ID drukken, waarna er een optie verschijnt om “Toon Apple ID” te selecteren. Daar kun je de sectie “Abonnementen” waar jij al je actieve abonnementen kunt bekijken vinden.

Wanneer jij een specifiek abonnement op wilt zeggen, hoef je alleen maar op het gewenste abonnement te drukken en vervolgens de optie “Abonnement opzeggen” te selecteren. Bevestig de opzegging wanneer daarom wordt gevraagd en het abonnement zal niet langer automatisch worden verlengd.

Bevestiging ontvangen

Zodra je het abonnement hebt opgezegd, ontvang je een bevestiging van de annulering via de e-mail. Het is belangrijk dat jij deze e-mail als bewijs van de annulering van het abonnement bewaard. Door deze e-mail te bewaren, kun je eventuele toekomstige geschillen over betalingen voorkomen.

Daarnaast is het raadzaam om je bankafschriften regelmatig te controleren, zodat je er zeker van kunt zijn dat er geen verdere kosten voor het geannuleerde abonnement in rekening worden gebracht. Nadat je het abonnement hebt geannuleerd is het handig om te controleren of alle transacties correct zijn bijgewerkt.

De gevolgen van een annulering

Nadat jij een abonnement hebt opgezegd behoud je nog steeds de toegang tot de inhoud of de diensten waarvoor het abonnement gedurende de resterende looptijd gold. Dit betekent dat je alle voordelen tot aan de einddatum van het huidige factureringsperiode kunt blijven gebruiken.

Echter, zodra deze periode is verstreken, stopt de toegang tot de premiumfuncties die aan het abonnement waren gekoppeld. Zorg ervoor dat je alternatieven hebt voorbereid of overweegt indien nodig om een ander soortgelijk abonnement af te sluiten.

Een abonnement wijzigen

Als jij jouw Apple-abonnementen wilt beheren, is het belangrijk dat je weet hoe je specifieke aanpassingen kunt maken. Wanneer je de app opent moet je op het tabblad ‘Abonnementen’ drukken en naar het abonnement dat je wilt wijzigen zoeken. Nadat je het specifieke abonnement hebt gevonden, moet je erop drukken om naar de beheerpagina te gaan. Op deze pagina kun je verschillende opties, zoals het wijzigen van de abonnementsduur, het upgraden naar een ander abonnementsniveau of het annuleren van het abonnement bekijken.

Het is van essentieel belang dat je met jouw Apple ID bij de App Store bent ingelogd voordat je het abonnement aan gaat passen. Op deze manier worden alle wijzigingen correct op jouw account toegepast en worden eventuele problemen vermeden. Zodra je bent ingelogd, kun je het abonnement naar jouw voorkeuren aanpassen.

Apple abonnementen beheren en wijzigen

Een handige tip is om je abonnementen regelmatig te controleren en te evalueren of ze nog steeds aan jouw behoeften voldoen. Abonnementsplannen kunnen soms veranderen of er kunnen nieuwe opties beschikbaar komen die beter bij jou passen. Door regelmatig te controleren en aanpassingen te maken, zorg je ervoor dat jij altijd het meeste uit jouw Apple-abonnementen kunt halen.

Wanneer jij jouw abonnement beheert kun jij een beter inzicht in de kosten krijgen en kun je controleren of je alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt. Door bewust te zijn van je abonnementen, kun je geld besparen en tegelijkertijd van de voordelen profiteren.

Op ‘Beheer’ drukken

Wanneer jij jouw Apple abonnementen wilt beheren, is het belangrijk om te weten hoe je de nodige wijzigingen aan kunt brengen. Nadat jij met jouw Apple ID bent ingelogd, moet je de instellingen openen en op ‘Abonnementen’ drukken. Hier zie je een overzicht van al jouw lopende abonnementen. Om een specifiek abonnement aan te passen, moet je op de knop ‘Beheer’ die naast het desbetreffende abonnement staat drukken.

Nadat je de beheerpagina hebt geopend, krijg je een gedetailleerd overzicht van jouw huidige abonnement te zien. Zo kun je onder andere de duur, de prijs en de eventuele extra’s die bij het abonnement zijn inbegrepen bekijken. Bij het evalueren van de waarde van het abonnement en het nemen van beslissingen over eventuele wijzigingen kan het nuttig zijn om deze informatie te bekijken. 

Naast het bekijken van de details, biedt de beheerpagina ook verschillende opties om het abonnement aan te passen. Zo kun je het abonnement indien gewenst verlengen, of juist annuleren als het niet langer nodig is. Daarnaast kun je andere wijzigingen aanbrengen. Bij deze wijzigingen kun je denken aan het upgraden naar een premium-abonnement of het toevoegen van extra functies.

Het is belangrijk dat jij jouw abonnementen regelmatig controleert en aan jouw behoeften aanpast. Met de beheerfuncties van Apple kun je ervoor zorgen dat je altijd de juiste abonnementen hebt die bij jouw wensen en budget passen. Dit helpt om onnodige kosten te voorkomen en ervoor te zorgen dat je alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt.

De gewenste opties selecteren

Nadat je de beheerpagina hebt geopend, kun je de gewenste opties voor jouw abonnement selecteren. Hier heb je de mogelijkheid om het abonnement indien nodig te annuleren, of om het abonnement automatisch te verlengen als de huidige periode afloopt.

Daarnaast kun je overwegen om de naam van het abonnement te wijzigen als dit beter bij jouw behoeften of voorkeuren past. Voordat je wijzigingen aan gaat brengen, wordt het sterk aanbevolen om alle beschikbare opties te overwegen.

Inloggen vereist

Onthoud dat het belangrijk is om met je Apple ID bij de App Store in te loggen voordat je beslissingen over het wijzigen van jouw abonnement neemt. Dit zorgt ervoor dat alle acties die je onderneemt nauwkeurig op jouw account worden toegepast en voorkomt mogelijke problemen in verband met onjuiste instellingen.

Zodra alle gewenste aanpassingen zijn gemaakt, controleer dan nogmaals of alles correct is ingesteld voordat je de wijzigingen definitief maakt. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat jouw abonnementswijzigingen soepel verlopen en dat ze aan jouw verwachtingen voldoen.

Abonnementen met gezinsleden delen

Abonnementsopties controleren

Wanneer jij jouw Apple abonnementen beheert, is het belangrijk dat je controleert welke abonnementen er met gezinsleden kunnen worden gedeeld. Dit zorgt ervoor dat alle gezinsleden de toegang tot de juiste services hebben. Door regelmatig te controleren welke abonnementen kunnen worden gedeeld, kun je er zeker van zijn dat iedereen in het gezin van de beschikbare opties kan profiteren.

Als je een abonnement opent, zal het systeem aangeven of dit abonnement met gezinsleden kan worden gedeeld. Op deze manier weet je precies welke diensten voor jouw gezin beschikbaar zijn en kun je indien nodig eventuele wijzigingen aanbrengen. Het kan ook handig zijn om te weten dat je aan sommige abonnementen extra gezinsleden toe kunt voegen, zodat iedereen in het gezin van de voordelen van de service kan genieten.

Het beheren van abonnementen binnen een gezin biedt flexibiliteit en gemak. Hierdoor kun je de toegang tot verschillende iCloud diensten binnen het gezin eenvoudig te beheren en aan jullie behoeften aanpassen. Door regelmatig te controleren welke abonnementen er kunnen worden gedeeld en of er mogelijkheden zijn om extra gezinsleden toe te voegen, kun je ervoor zorgen dat alle gezinsleden de beschikbare diensten optimaal kunnen gebruiken.

Wil jij al jouw Apple abonnementen gemakkelijk beheren?

Apple abonnementen beheren en met anderen delen

Door jouw Apple abonnementen te beheren, kun jij jouw abonnementen delen, beheren en annuleren.

 • Dat is: jouw abonnementen met je gezinsleden kunnen delen
 • Jouw abonnementen op verschillende Apple apparaten kunnen gebruiken
 • Op al jouw apparaten naar content kunnen kijken en luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De invloed van wijzigingen op het delen van diensten

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het opzeggen of het wijzigen van een abonnement invloed kan hebben op hoe de diensten binnen het gezin kunnen worden gedeeld. Wanneer je een abonnement wijzigt, kan dit betekenen dat bepaalde services niet langer voor andere gezinsleden beschikbaar zijn. Het is dus verstandig om eerst na te gaan wat de gevolgen zijn voordat je de wijzigingen aanbrengt.

Apple abonnementen beheren en met anderen delen

Bij het annuleren van een abonnement moet je ook rekening met de impact die dit op andere gebruikers binnen het gezin heeft houden. Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van eventuele veranderingen en communiceer duidelijk over alternatieven als bepaalde services niet langer beschikbaar zullen zijn.

Automatische deling bij verlenging

Wanneer je een abonnement op bepaalde diensten, zoals Apple Music of iCloud-opslag hebt, is het handig om te weten dat je deze abonnementen kunt beheren en met gezinsleden kunt delen. Wanneer je abonnement wordt verlengd, kun je dit automatisch met andere gezinsleden die hiervoor in aanmerking komen delen. Dit betekent dat iedereen in het gezin, zonder dat je hier iedere keer handmatig actie voor hoeft te ondernemen zonder onderbreking van de services kan blijven genieten.

Abonnementen binnen het gezin delen zorgt voor gemak en efficiëntie. Het voorkomt dat je iedere keer voor elk gezinslid apart moet betalen of dat je handmatig de toegang tot de gedeelde diensten moet verlenen. Door deze automatische deling wordt het proces vereenvoudigd en hoef jij je geen zorgen te maken dat iemand iets mist wanneer een abonnement wordt vernieuwd.

Bovendien biedt deze functie gemoedsrust, omdat je weet dat alle gezinsleden zonder gedoe de toegang tot dezelfde diensten hebben. Het is een handige manier om de financiën en de toegang tot digitale services binnen het gezin te beheren. Met deze mogelijkheid kunnen gezinnen bij het vernieuwen van abonnementen van een soepele overgang genieten, waardoor iedereen de gewenste diensten ononderbroken kan blijven gebruiken.

Stappen voor het delen van abonnementen

Tik op abonnement

Wanneer je abonnementen wilt delen moet je op het specifieke abonnement dat je met anderen wilt delen drukken. Dit kan een muziek abonnement, tijdschrift abonnement of een ander type abonnement dat binnen de App Store beschikbaar is zijn.

Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een muziek abonnement met je gezinsleden te delen, zodat iedereen de toegang tot de premiumfuncties van de muziek-app heeft. Door op het gewenste abonnement te drukken kun je de opties voor het beheren en het delen van dit specifieke abonnement openen.

Gedeelde abonnementen beheren

De abonnementen die je hebt gedeeld, kunnen gemakkelijk via de App Store worden beheerd. Hier kun je controleren wie er toegang tot het gedeelde abonnement heeft en indien nodig eventuele wijzigingen aanbrengen. Hierdoor kun jij de controle behouden over welke gezinsleden de toegang tot specifieke diensten of content hebben.

Door regelmatig met je Apple ID bij de App Store in te loggen, kun je updates over het gebruik van gedeelde abonnementen bekijken en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Dit geeft jouw gemoedsrust en zorgt ervoor dat het delen van abonnementen voor alle betrokken partijen een gestroomlijnde ervaring blijft.

Opties voor het delen selecteren

Zodra je hebt besloten welk abonnement je met je gezinsleden wilt delen moet je op de opties voor het delen van dit specifieke abonnement drukken. Hier kun je aangeven met wie je dit wilt delen en welke instellingen of beperkingen er voor degenen die toegang krijgen moeten gelden.

Met behulp van dit proces kun jij nauwkeurig bepalen hoe het gedeelde abonnement door andere gezinsleden wordt gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of ze volledige toegang tot alle functies hebben of dat er bepaalde restricties gelden om onbedoeld gebruik te voorkomen.

Abonnementsbeheer na inloggen

Zodra je bent ingelogd, heb je de volledige controle over het beheren van gedeelde abonnementen. Dit omvat de mogelijkheid om een gedeeld abonnement op ieder gewenst moment op te zeggen of indien nodig de verlenging ervan te annuleren.

Door met je iCloud account in te loggen kun je proactief wijzigingen aanbrengen en ervoor te zorgen dat alle gedeelde abonnementen aan jouw wensen en behoeften voldoen. Op deze manier behoud jij de volledige autonomie over hoe deze diensten binnen jouw gezinssysteem worden gebruikt.

Veelvoorkomende vragen bij abonnementen beheren

Facturatie en betaling

Wanneer jij jouw Apple abonnementen beheert, kunnen er vragen over de facturatie en de betaling opkomen. Het is belangrijk om te weten hoe jij jouw betaalgegevens bij kunt werken, hoe je facturen kunt bekijken en hoe je eventuele betalingsproblemen op kunt lossen.

Je kunt jouw betaalgegevens gemakkelijk bijwerken. Open hiervoor allereerst de instellingen van jouw Apple ID en selecteer “Betaling en verzending”. Hier kun je nieuwe betaalmethoden toevoegen, bestaande methoden bewerken of verwijderen, en de standaardbetaalmethode wijzigen.

Om je facturen te bekijken moet je de instellingen van je Apple ID openen en “iTunes en App Store” selecteren. Druk vervolgens bovenaan het scherm op jouw Apple ID, kies voor “Toon Apple ID” en selecteer “Aankoopgeschiedenis”. Hier vind je een overzicht van al je aankopen, inclusief facturen voor abonnementen.

Apple abonnementen beheren en de facturatie

Als je problemen met betalingen ondervindt, controleer dan eerst of er voldoende saldo op de geselecteerde betaalmethode staat. Soms kan het helpen om voor verdere assistentie contact met de uitgever van de kaart of de bank op te nemen. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met de klantenondersteuning van Apple voor hulp bij het oplossen van betalingsproblemen op.

De abonnementsopties beheren

Bij het beheren van Apple abonnementen wil je misschien weten hoe je verschillende opties aan kunt passen of kunt annuleren. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je abonnementen kunt pauzeren, naar een ander plan kunt upgraden of indien nodig zelfs helemaal kunt annuleren.

Wanneer je een abonnement tijdelijk stop wilt zetten moet je de instellingen van je Apple ID openen, op “Abonnement” drukken en het gewenste abonnement selecteren. Hier kun je ervoor kiezen om het abonnement tijdelijk stop te zetten, totdat jij weer gereed bent om het te gebruiken.

Als jij binnen dezelfde dienst naar een ander plan wilt upgraden, kun je in de App Store of iTunes Store naar de pagina met abonnementsdetails. Hier kun jij verschillende beschikbare opties bekijken en indien gewild de upgradeprocedures volgens jouw behoeften doorlopen.

Voor het annuleren van een abonnement moet je de instelling voor jouw Apple ID openen, op “Abonnement” drukken en het gewraakte abonnement selecteren. Druk vervolgens op “Annuleer Abonnement” om deze stop te zetten. Vergeet niet dat wanneer jij een abonnement annuleert dit direct na afloop van de huidige factureringsperiode stopt.

Problemen met toegang tot content

Bij het beheren van abonnementen op Apple kunnen er uitdagingen met de toegang tot de content van de dienst ontstaan. Het kan gebeuren dat downloads vastlopen, dat je geen toegang tot specifieke inhoud krijgt of dat er tijdens jouw gebruikservaring andere problematische situaties ontstaan.

Als jij tijdens jouw gebruikservaring binnen apple’s services problematische situaties zoals vastgelopen downloads of weigering tot specifieke inhoud ervaart dan zijn er enkele stappen die jij kan volgen om deze problematische situaties te verhelpen:

 • Controleer allereerst jouw internetverbinding.
 • Start jouw apparaat opnieuw op.
 • Controleer of jij met het juiste Apple ID bent ingelogd.
 • Als al deze stappen faliekant mislukken neem dan voor verdere assistentie contact met de klantenondersteuning op.

Tips om abonnementen effectief te beheren

Gebruik herinneringen

Wanneer je op verschillende diensten een abonnement hebt afgesloten, kan het beheren ervan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende handige manieren waarmee jij de vervaldatums bij kunt houden waardoor je op tijd actie kunt ondernemen. Een handige methode om de vervaldatums niet uit het oog te verliezen is door periodieke herinneringen op je telefoon in te stellen of notities in je digitale agenda te maken. Door periodieke herinneringen in te stellen, kun je voorkomen dat je vergeet om op tijd op te zeggen of te verlengen. Het is raadzaam om deze herinneringen ruim voor de vervaldatum in te stellen, zodat je voldoende tijd hebt om eventuele wijzigingen aan te brengen.

Naast het instellen van herinneringen is het ook verstandig om een centrale plek te hebben waar al deze abonnementen samenkomen. Dit kan bijvoorbeeld een speciale map in je e-mail of een aparte sectie in je notitie-app zijn. Door een overzicht van alle belangrijke data te hebben, kun je voorkomen dat abonnementen onopgemerkt worden verlengd. Dit kan op zijn beurt onnodige kosten helpen voorkomen.

Een handige tip is om je bankafschriften regelmatig op automatische incasso’s voor abonnementen te controleren. Het kan voorkomen dat bepaalde abonnementen ongemerkt worden verlengd. Door je bankafschriften nauwlettend in de gaten te houden, kun je dit snel opmerken en indien nodig actie ondernemen. Het is ook verstandig om bij de bank na te gaan of ze een notificatieservice aanbieden.

Apps gebruiken

Als je regelmatig verschillende abonnementen gebruikt, kan het beheren en het bijhouden hiervan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige apps beschikbaar die je bij het beheren van je abonnementen kunnen helpen. Deze apps bieden een overzichtelijke manier om al je abonnementen op één plek te organiseren, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke abonnementen actief zijn en wanneer ze automatisch worden verlengd. Daarnaast geven sommige apps waarschuwingen wanneer een abonnement bijna verlengd gaat worden, zodat je op het moment dat het nodig is op tijd actie kunt ondernemen.

Een ander handig aspect van deze apps is dat ze vaak de mogelijkheid bieden om abonnementen direct vanuit de app zelf op te zeggen. Op deze manier kun je de moeite van het zoeken naar de juiste contactgegevens van de aanbieder en het doorlopen van het opzegproces via verschillende kanalen besparen. Het is echter belangrijk dat je voor een betrouwbare en veilige app kiest, aangezien deze de toegang tot financiële informatie heeft. Om jouw persoonlijke gegevens veilig te houden is het daarom belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je een app downloadt en installeert.

Voor het beheren van abonnementen zijn diverse handige apps, zoals “Truebill” en “SubscriptMe” beschikbaar. Deze apps bieden verschillende handige functies, zoals het overzichtelijk weergeven van al je abonnementen, het ontvangen van meldingen voor verlengingen en de mogelijkheid om abonnementen direct op te zeggen.

Evalueer je abonnementen regelmatig

Neem regelmatig de tijd om al je lopende abonnementen door te nemen en te evalueren of ze nog steeds aan jouw behoeften voldoen. Dit kan helpen om eventuele dubbele diensten of abonnementen die niet meer worden gebruikt te identificeren. Door deze evaluatie kun je geld besparen door onnodige abonnementskosten te vermijden.

Evalueer ook of er nieuwe aanbiedingen zijn die voordeliger zijn dan je huidige abonnementen. Providers kunnen soms nieuwe pakketten of deals aanbieden die gunstiger zijn dan wat je momenteel hebt. Door deze evaluatie regelmatig uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je altijd het meest geschikte abonnement voor jouw situatie hebt.

Samenvatting

Nu je meer over het beheren van abonnementen in de App Store op je Mac weet, ben je goed uitgerust om jouw digitale aankopen te organiseren. Of het nu om het vinden, wijzigen, delen of opzeggen van abonnementen gaat, deze stappen helpen je om de controle over je uitgaven en services te houden.

Apple abonnementen beheren

Vergeet niet om je abonnementen regelmatig te controleren en te evalueren of ze nog steeds aan jouw behoeften voldoen. Met deze kennis kun je de App Store abonnementen efficiënter gebruiken en ervoor zorgen dat je alleen betaalt voor wat echt waarde aan jouw digitale ervaring toevoegt.

Blijf op de hoogte van nieuwe functies en updates in de App Store, zodat je altijd het maximale uit je abonnementen kunt halen. Door jouw abonnementen actief te beheren, kun je geld besparen en van de beste digitale content die beschikbaar is profiteren.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn abonnementen in de App Store beheren?

Je kunt jouw abonnementen beheren door de App Store te openen en vervolgens op jouw profielfoto te drukken. Als je hier voor ‘Abonnementen’ kiest, zie je een overzicht van al jouw lopende abonnementen. Van daaruit kun je ze beheren, wijzigen of annuleren.

Kan ik mijn abonnement met gezinsleden delen?

Ja, via de Family Sharing-functie kun je abonnementen met gezinsleden delen. Open hiervoor de ‘Instellingen’, druk bovenaan op jouw naam, kies voor ‘Delen met gezin’ en voeg gezinsleden toe. Daarna kunnen jouw gezinsleden de gedeelde abonnementen gebruiken.

Wat zijn effectieve tips voor het beheren van abonnementen?

Om jouw abonnementen effectief te beheren, raden we aan om jouw lopende abonnementen regelmatig te controleren, ongebruikte abonnementen op te zeggen, en om meldingen voor factureringsdata in te stellen. Zo behoudt je het overzicht en kun je kosten besparen.

Zijn er stappen die ik moet volgen om mijn abonnement op te zeggen?

Ja, je kunt een abonnement eenvoudig opzeggen door de App Store te openen, op jouw profielfoto te drukken en ‘Abonnementen’ te selecteren. Zoek het betreffende abonnement en kies ‘Annuleer abonnement’. Volg daarna de instructies om het opzegproces af te ronden.

Waar kan ik veelvoorkomende vragen voor het beheren van abonnementen vinden?

In onze blogpost vindt je een sectie die aan veelvoorkomende vragen bij het beheren van abonnementen gewijd is. Hier behandelen we verschillende vragen die gebruikers vaak bij het beheren van hun abonnementen in de App Store hebben.

Wil jij al jouw Apple abonnementen gemakkelijk beheren?

Apple abonnementen beheren en met anderen delen

Door jouw Apple abonnementen te beheren, kun jij jouw abonnementen delen, beheren en annuleren.

 • Dat is: jouw abonnementen met je gezinsleden kunnen delen
 • Jouw abonnementen op verschillende Apple apparaten kunnen gebruiken
 • Op al jouw apparaten naar content kunnen kijken en luisteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg