Apple Airport Express: Alles wat je moet weten

De Apple Airport Express zorgt voor draadloos internet in je hele huis en kan ook worden gebruikt om luidsprekers draadloos via AirPlay te verbinden. Het is op zowel Mac als Windows makkelijk te installeren, en je kunt de luidsprekers met de intuïtieve AirPort Utility-app bedienen.

Met de Airport Express kun je snel en veilig internetten en muziek naar luidsprekers in huis streamen. Sluit je luidsprekers op de Airport Express aan  en speel je favoriete muziek via iTunes of je iOS-apparaat af. 

Ontdek de handige functionaliteit van de Apple Airport Express met AirPlay en iTunes zelf en maak je huis klaar voor draadloos gemak. Geniet met een 24-bits audio-uitvoer van hoogwaardige geluidskwaliteit. Lees verder om meer over dit product en andere handige Apple Airport-producten te weten te komen.

Functies en de specificaties van Apple Airport Express

De Apple Airport Express is een handig apparaat met verschillende functies. Het kan als draadloze router voor internetverbinding dienen. Daarnaast kun je muziek draadloos naar speakers in huis streamen. Om printers in het netwerk te kunnen delen is dit apparaat met een USB-poort uitgerust. Kortom, de Apple Airport Express zorgt voor snel internet, draadloze muziek en zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt printen.

specificaties van de Apple Airport Express

Heb jij last van haperingen tijdens het kijken naar films en series via streamingdiensten?

specificaties van de Apple Airport Express

Door een Apple Airport Express op jouw router aan te sluiten kun jij jouw wifi netwerk verbeteren

 • Dat is een goede netwerkdekking door je hele huis
 • Apparaten zoals printers en speakers eenvoudig met andere apparaten in het netwerk delen
 • De kans op ongewenste indringers verminderen door de internetverbinding te beveiligen
 • Films zonder haperingen bekijken
 • Razendsnel via het internet werken
 • Gamen zonder zorgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Ondersteunt dual-band Wi-Fi voor snelle draadloze verbindingen

De Apple Airport Express heeft dual-band Wi-Fi en audio- en outputmogelijkheden. Het werkt voor snellere draadloze verbindingenop zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequentieband . Met de Airport Extreme en Airport Utility kun je je netwerkinstellingen beheren en voor het gamen, het streamen van video’s en het luisteren van muziek van een stabiele internetverbinding genieten.

Belangrijke kenmerken:

Kan als een draadloze router, access point of netwerk extender worden gebruikt

De Apple Airport Express is erg handig. Je kunt het als draadloze router gebruiken om meerdere audio apparaten in jouw huis met het internet te verbinden. Als je al een router hebt en alleen je draadloos bereik wilt vergroten, kun je de Airport Express als access point voor het vergroten van je netwerkbereik instellen. Zo kun je de wifidekking van je hoofdrouter naar andere delen van je huis versterken.

Belangrijke kenmerken:

 • Draadloze routerfunctie
 • Access point-modus om het wifi bereik uit te breiden
 • Afhankelijk van jouw behoeften flexibel te gebruiken 

Beschikt over een USB-poort voor het delen van printers of externe harde schijven

De Apple Airport Express heeft een USB-poort waarmee je printers en harde schijven in jouw thuisnetwerk kunt delen. Je kunt gemakkelijk vanaf iedere computer in huis printen zonder dat je de printer rechtstreeks op iedere computer aan hoeft te sluiten. Daarnaast kun je bestanden op een externe harde schijf die op de Airport Express is aangesloten opslaan en delen.

Belangrijke kenmerken:

 • Printers via het netwerk delen 
 • Externe harde schijven delen en bestanden opslaan
 • Gemakkelijke toegang tot gedeelde apparaten en bestanden

De ingebouwde firewall beschermt het netwerk tegen ongewenste indringers

De Apple Airport Express heeft een ingebouwde firewall die je netwerk beschermt tegen indringers en bedreigingen. Je persoonlijke gegevens zijn veilig wanneer je via de Airport Express met het internet verbonden bent .

Belangrijke kenmerken:

 • Ingebouwde firewall voor extra beveiliging
 • Blokkeert ongewenste indringers
 • Beschermt persoonlijke gegevens

Ondersteunt AirPlay om muziek naar speakers te streamen

Met de Apple Airport Express kun je muziek, foto’s en video’s draadloos vanaf je iPhone, iPad of Mac naar je geluidsinstallatie of televisie delen. Het is handig voor tijdens feestjes en om vakantiefoto’s met vrienden en familie op je televisie te delen. Daarnaast kun je het geluid van je iPhone of iPad met AirPlay naar meerdere speakers voor beter geluid in je woonkamer tegelijkertijd streamen. Met de Apple Airport Express kun je multimedia gemakkelijk draadloos delen en van beter geluid genieten.

Muziek via de Apple Airport Express streamen

Configuratie van een AirPort-basisstation op een Mac

Een AirPort-basisstation kan eenvoudig op een Mac worden geconfigureerd en nadat je dit Apple product hebt geconfigureerd  kun je een draadloos netwerk opzetten en beheren. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om dit te doen:

 1. Sluit het AirPort-basisstation op een stroombron aan en verbind het via een Ethernet-kabel met je Mac.
 2. Open de AirPort Utility-applicatie op je Mac. Je kunt deze app in de map ‘Hulpprogramma’s’ in de map ‘Programma’s’ vinden.
 3. Zodra de AirPort Utility-applicatie is geopend, zal deze het basisstation automatisch detecteren en in een lijst met beschikbare apparaten tonen. Druk op het basisstation die je wilt configureren.
 4. Druk op de knop ‘Ga door’ om verder met de configuratie te gaan.
 5. Volg de instructies op het scherm om je basisstation een naam te geven en een wachtwoord voor het draadloze netwerk in te stellen.
 6. Selecteer het type internetverbinding dat je gebruikt (bijvoorbeeld kabel of DSL) en voer indien nodig de vereiste informatie in.
 7. Druk op de knop met de tekst ‘Werk bij’ om de configuratie van het basisstation toe te passen.
 8. Wacht totdat het basisstation opnieuw is opgestart en je bent klaar! Nu kun je met behulp van de nieuwe instellingen draadloos met je netwerk verbinden.

Het configureren van een AirPort-basisstation op een Mac levert verschillende voordelen. Je kunt met de AirPort Utility-app een veilig draadloos netwerk opzetten en de instellingen beheren. Er zijn echter ook nadelen, zoals de hogere prijs van het Apple-basisstation en de mogelijk beperkte technische ondersteuning. Over het algemeen is het proces eenvoudig en zorgt voor een betrouwbare internetverbinding.

Handleidingen en instructies voor de Apple Airport Express

De Apple Airport Express is een handig apparaatje dat je kunt gebruiken om je draadloze netwerk te verbeteren of om audio naar je speakers te streamen. Maar hoe gebruik je dit apparaat nu precies? Gelukkig zijn er gedetailleerde handleidingen en instructies beschikbaar die je stap voor stap door het proces leiden.

Milieuvriendelijke functies van Airport Express

De Apple Airport Express staat bekend om zijn geavanceerde technologie en gebruiksgemak. Maar wist je dat dit apparaat ook milieuvriendelijke functies heeft? Hieronder zullen we dieper op de duurzaamheidsaspecten van de Airport Express en hoe het aan een groenere wereld bijdraagt ingaan.

Voldoet aan strenge energie-efficiëntienormen

Eén van de belangrijkste aspecten van de Airport Express is dat het aan strenge energie-efficiëntienormen voldoet. Dit betekent dat het apparaat zo is ontworpen dat het tijdens gebruik zo min mogelijk energie verbruikt. Hierdoor wordt onnodig energieverlies met behulp van de de Airport Express voorkomen, wat aan een lagere CO2-uitstoot bijdraagt.

De Apple Airport Express is van recyclebare materialen gemaakt

Een ander positief aspect van de Airport Express is dat het van recyclebare materialen is gemaakt. Dit betekent dat wanneer het apparaat uiteindelijk zijn levensduur heeft bereikt, het apparaat kan worden gerecycled in plaats van op een stortplaats terecht te komen. Door recyclebare materialen te gebruiken wordt de impact op het milieu verminderd en wordt er minder afval geproduceerd.

Materialen van de Apple Airport Express

Het verpakkingsmateriaal is grotendeels biologisch afbreekbaar

Voor de Airport Express Apple gebruikt Apple recyclebare materialen en biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. Dit betekent dat je niet alleen van de nieuwste technologie kunt genieten, maar ook aan een schonere planeet bijdraagt. Het verpakkingsmateriaal breekt na verloop van tijd op natuurlijke wijze af en veroorzaakt geen blijvende schade aan het milieu.

Gebruikt in de slaapstand minder energie om het stroomverbruik te minimaliseren

Een andere milieuvriendelijke functie van de Airport Express is dat het apparaat minder energie gebruikt wanneer het in de slaapstand staat. Dit betekent dat zelfs wanneer je het apparaat niet actief gebruikt, het nog steeds weinig stroom verbruikt. Dit minimaliseert niet alleen het stroomverbruik, maar zorgt er ook voor dat je energierekening lager uitvalt.

Met een lange levensduur ontworpen waardoor het apparaat minder snel vervangen hoeft te worden

Tot slot is de Airport Express met een lange levensduur in gedachten ontworpen. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat dit apparaat lang meegaat voordat je het moet vervangen. Door producten te ontwerpen die langer meegaan, wordt voorkomen dat er onnodig veel elektronisch afval wordt geproduceerd en wat aan duurzaamheid bijdraagt.

Kortom, de Apple Airport Express heeft verschillende milieuvriendelijke functies die aan een groenere wereld bijdragen. Van het voldoen aan strenge energie-efficiëntienormen tot het gebruik van recyclebare materialen en biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal, Apple heeft bij het ontwerpen van dit product rekening met duurzaamheid gehouden.

Stopzetting en ondersteuning van Apple Airport-routers

Apple heeft onlangs aangekondigd dat ze met de productie van AirPort-routers stoppen. Dit nieuws heeft veel mensen verrast, aangezien deze routers vanwege hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak populair waren. Hoewel nieuwe AirPort-routers niet meer beschikbaar zullen zijn, blijft Apple voor bestaande AirPort-routers ondersteuning bieden.

Heb jij last van haperingen tijdens het kijken naar films en series via streamingdiensten?

specificaties van de Apple Airport Express

Door een Apple Airport Express op jouw router aan te sluiten kun jij jouw wifi netwerk verbeteren

 • Dat is een goede netwerkdekking door je hele huis
 • Apparaten zoals printers en speakers eenvoudig met andere apparaten in het netwerk delen
 • De kans op ongewenste indringers verminderen door de internetverbinding te beveiligen
 • Films zonder haperingen bekijken
 • Razendsnel via het internet werken
 • Gamen zonder zorgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Apple biedt ondersteuning voor bestaande AirPort-routers

Hoewel Apple stopt met het produceren van nieuwe AirPort-routers, betekent dit niet dat ze ook stoppen met het bieden van ondersteuning voor de bestaande routers. Dit is goed nieuws voor degenen die al een AirPort-router bezitten en zich geen zorgen hoeven te maken over het ontbreken van technische ondersteuning. Als je problemen met je router hebt of vragen over de installatie of configuratie hebt, kun je nog steeds op de klantenservice van Apple rekenen om je te helpen.

Software-updates om beveiligingsproblemen op te lossen

Hoewel er geen nieuwe functies of verbeteringen aan de software van AirPort-routers worden toegevoegd, zal Apple toch software-updates blijven uitbrengen om eventuele beveiligingsproblemen op te lossen. Dit betekent dat je router veilig blijft en tegen mogelijke bedreigingen beschermd is. Het is belangrijk om deze updates regelmatig te installeren zodat je netwerk veilig blijft.

Aansluitingen van de Apple Airport Express

Voor toekomstige aankopen worden alternatieve routers aanbevolen

Met het stopzetten van de productie van AirPort-routers, raadt Apple voor toekomstige aankopen alternatieve routers aan. Er zijn verschillende andere merken en modellen beschikbaar die vergelijkbare functies en prestaties bieden. Het is belangrijk om naar de specificaties en de mogelijkheden van deze routers te kijken voordat je een beslissing neemt.

Hieronder staan enkele populaire alternatieven voor AirPort-routers:

 • Google Nest Wifi: Deze router biedt een stabiele en snelle draadloze verbinding met uitgebreide dekking in je hele huis.
 • TP-Link Archer A7: Deze router heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met hoge snelheden en betrouwbare prestaties.
 • Netgear Nighthawk AX12: Als je naar ultrasnelle wifi-snelheden zoekt, is deze router met ondersteuning voor de nieuwste wifi 6-standaard een goede keuze.

Het is altijd verstandig om online recensies te lezen en verschillende opties te vergelijken voordat je een nieuwe router koopt. Door verschillende routers met elkaar te vergelijken kun je de beste keuze op basis van jouw specifieke behoeften maken.

Voordelen van het kopen van een Airport Time Capsule

Met de Airport Time Capsule haal je niet alleen draadloze connectiviteit in huis, maar geniet je via Time Machine ook van automatische back-ups. Deze handige functie zorgt ervoor dat je belangrijke gegevens altijd veilig worden opgeslagen, zonder dat je er zelf aan hoeft te denken. Maar dat is niet het enige voordeel van de Airport Time Capsule. Hieronder bespreken we nog meer voordelen die deze router te bieden heeft.

Via Time machine worden back-ups automatisch gemaakt

De mogelijkheid om automatische back-ups via Time Machine te maken is een van de grootste voordelen van de Airport Time Capsule. Met deze functie worden al je bestanden, documenten en instellingen regelmatig op de ingebouwde harde schijf van de Airport Time Capsule opgeslagen. Dit betekent dat als er iets met je computer misgaat of als je per ongeluk bestanden hebt verwijdert, je altijd een recente back-up hebt waarop je terug kunt vallen.

Gegevensopslag zonder extra apparaten

Naast draadloze connectiviteit en automatische back-ups, heeft de Airport Time Capsule nog een ander handig voordeel: een ingebouwde harde schijf. Hierdoor kun je gegevens zonder dat je extra externe harde schijven of andere apparaten nodig hebt eenvoudig opslaan. Alles wat je wilt bewaren – foto’s, video’s, muziek – kan direct op de harde schijf van de Airport Time Capsule worden opgeslagen.

Centrale hub voor mediastreaming

De Airport Time Capsule kan ook als een centrale hub voor mediastreaming naar verschillende apparaten in huis dienen. Met de snelle en betrouwbare draadloze verbinding van de Airport Time Capsule kun je films, muziek en foto’s eenvoudig naar je smart-tv, gameconsole of andere apparaten streamen. Zo kun je bijvoorbeeld een film die op de harde schijf van de Airport Time Capsule is opgeslagen zonder gedoe met kabels of USB-sticks direct op je televisie afspelen.

Media met de Apple Airport Express streamen

Snel en betrouwbaar

Een ander belangrijk voordeel van de Airport Time Capsule is dat het voor een snelle en betrouwbare internetverbinding zorgt. Met de nieuwste wifi technologieën biedt de Airport Time Capsule hoge snelheden en een stabiele verbinding, zodat je zonder onderbreking van online activiteiten zoals streaming, gamen en surfen kunt genieten. Je hoeft je geen zorgen te maken over trage downloads of bufferende video’s – met de Airport Time Capsule gaat alles vlotjes.

Bitje meer nodig? Geen probleem!

Heb jij wat meer bandbreedte nodig? Ook dat is met de Airport Time Capsule geen probleem. Deze router ondersteunt namelijk dual-band wifi, waardoor je zowel 2,4 GHz als 5 GHz frequenties kunt gebruiken. Dit betekent dat je meerdere apparaten tegelijk kunt verbinden zonder dat dit van de snelheid ten koste gaat. Of je nu op je laptop aan het werk bent, terwijl iemand anders op zijn console aan het gamen is – met de Airport Time Capsule blijft iedereen tevreden.

Conclusie: Waarom Apple Airport Express de beste keuze is

Als je een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk basisstation zoekt is de Apple Airport Express een goede keuze. Het heeft geavanceerde configuratiemogelijkheden en werkt goed met andere Apple-apparaten samen. Je krijgt een stabiele en snelle draadloze verbinding. Daarnaast is dit apparaat milieuvriendelijk waardoor je aan een duurzamere wereld bijdraagt.

De Apple Airport Express gebruiken om snel met het internet te kunnen werken

Als je naar een hoogwaardig basisstation met uitgebreide mogelijkheden zoekt, dan is de Apple Airport Express zeker het overwegen waard. Of je nu thuis of op kantoor bent, de Airport Express biedt betrouwbare connectiviteit en eenvoudige configuratie. Wacht niet langer en upgrade je netwerk vandaag nog met de Apple Airport Express!

Veel gestelde vragen

Kan ik meerdere AirPort-basisstations in mijn netwerk gebruiken?

Ja, je kunt meerdere AirPort-basisstations gebruiken om een uitgebreid draadloos netwerk te creëren. Door ze in brugmodus te configureren, kun je het bereik vergroten en voor een naadloze overgang tussen stations zorgen.

Ondersteunt de Apple Airport Express dual-band Wi-Fi?

Ja, de Apple Airport Express ondersteunt dual-band Wi-Fi (2,4 GHz en 5 GHz), waardoor je van hogere snelheden en minder interferentie kunt profiteren.

Kan ik mijn Airport Express met een niet-Apple-apparaat gebruiken?

Ja, de Apple Airport Express is compatibel met zowel Apple- als niet-Apple-apparaten. Je kunt het basisstation configureren en met ieder apparaat dat Wi-Fi ondersteunt gebruiken.

Kun je een USB-printer op de Airport Express aansluiten?

Ja, je kunt een USB-printer op de Airport Express aansluiten en deze in je netwerk delen. Hierdoor kun je vanaf al je apparaten draadloos afdrukken.

Hoe lang wordt de Apple Airport Express nog door Apple ondersteund?

Hoewel Apple gestopt is met het produceren van nieuwe AirPort-routers, biedt het nog steeds technische ondersteuning voor bestaande producten zoals de Airport Express. Het is echter altijd verstandig om regelmatig op updates te controleren, zodat je apparaat optimaal blijft werken.

Heb jij last van haperingen tijdens het kijken naar films en series via streamingdiensten?

specificaties van de Apple Airport Express

Door een Apple Airport Express op jouw router aan te sluiten kun jij jouw wifi netwerk verbeteren

 • Dat is een goede netwerkdekking door je hele huis
 • Apparaten zoals printers en speakers eenvoudig met andere apparaten in het netwerk delen
 • De kans op ongewenste indringers verminderen door de internetverbinding te beveiligen
 • Films zonder haperingen bekijken
 • Razendsnel via het internet werken
 • Gamen zonder zorgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg