Apple Airport handleiding – Stap-voor-stap configuratie

Voor een veilige installatie van de Apple Airport is de gebruiksaanwijzing van essentieel belang. Het geeft gedetailleerde aanbevelingen en instructies voor de installatie en benadrukt de functies en de voordelen van de Apple Airport. Het is belangrijk om deze handleiding voor een optimale en veilige installatie van de hardware te volgen.

De installatiehandleiding is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers bedoeld en bevat belangrijke informatie over het instellen, het configureren en het onderhouden van jouw Apple Airport-apparaat. Het is handig om de handleiding voor een succesvolle installatie te volgen. Of je nu problemen met de internetverbinding, het opzetten van een gastnetwerk of het optimaliseren van prestaties hebt, deze handleiding zal je stap voor stap begeleiden. Volg de aanbevelingen zodat je de installatie correct uitvoert.

Voordat je de gebruiksaanwijzing en installatiehandleiding gebruikt, zijn er belangrijke punten die je moet weten. Lees de Apple Airport handleiding voor aanbevelingen en zorg dat je bekend bent met netwerken en toegang tot relevante bronnen hebt. Bij het installeren van een router op jouw lokale netwerk zijn deze aanbevelingen erg belangrijk. 

Zoek het serienummer en de aanvullende informatie na de installatie

Voor garantie-informatie en technische ondersteuning is het handig om het serienummer van jouw Apple Airport apparaat te kunnen vinden. In deze handleiding laten we je zien hoe jij het serienummer op jouw router kunt vinden. Daarnaast kun je ook andere product details en informatie over jouw geïnstalleerde Apple Airport vinden.

Apple Airport handleiding serienummer vinden

Heb jij last van haperingen tijdens het kijken naar films en series via streamingdiensten?

specificaties van de Apple Airport Express

Door een Apple Airport op jouw router aan te sluiten kun jij jouw wifi netwerk verbeteren

 • Dat is een goede netwerkdekking door je hele huis
 • Apparaten zoals printers en speakers eenvoudig met andere apparaten in het netwerk delen
 • De kans op ongewenste indringers verminderen door de internetverbinding te beveiligen
 • Films zonder haperingen bekijken
 • Razendsnel via het internet werken
 • Gamen zonder zorgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Hoe kun je het serienummer van jouw Apple Airport apparaat vinden?

Voor nadere informatie over de installatiehandleiding van jouw Apple Airport apparaat moet je de onderstaande stappen in de inleiding volgen. Het serienummer van jouw router kun je vinden door de onderstaande stappen te volgen.

 1. Ga op jouw Apple-apparaat naar de “Instellingen”.
 2. Druk op “Netwerk” en selecteer vervolgens “Wi-Fi”.
 3. Zoek naar de naam van jouw Apple Airport netwerk en druk erop voor de installatiehandleiding en nadere informatie over de router.
 4. Druk voor nadere informatie over jouw netwerk op “Info” en raadpleeg de installatiehandleiding.
 5. Navigeer naar beneden totdat je het serienummer ziet staan.

Waar kun je aanvullende informatie over jouw geïnstalleerde Apple Airport vinden?

Naast het serienummer kun je op de officiële website of in de installatiehandleiding meer informatie over jouw Apple Airport vinden. De handleiding bevat een inhoudsopgave om snel naar relevante informatie te gaan. Of je nu problemen met het instellen van jouw router hebt of meer over de functies wilt weten, de handleiding is een waardevolle bron van informatie. Hieronder staat een introductie van de handleiding met meer details. Bekijk de inhoudsopgave voor meer informatie.

 • Ga naar de officiële website van Apple en zoek naar de pagina met productinformatie voor de specifieke versie van de Apple Airport die je geïnstalleerd hebt.
 • Raadpleeg de handleiding die bij jouw apparaat is meegeleverd. Hierin staan gedetailleerde instructies, specificaties en andere nuttige informatie.

Het belang van het registreren van uw Apple Airport-serienummer

Als je zeker wilt weten dat je de router op de juiste manier installeert, is het handig om jouw  Apple Airport serienummer te registreren. Hierdoor kun je van verschillende voordelen profiteren, zoals:

 • Installatie: Snellere en efficiëntere technische ondersteuning: Door jouw serienummer te registreren, kunnen de technische experts bij Apple jouw beter helpen bij eventuele problemen die je ondervindt. 
 • Garantie: Met een geregistreerd serienummer heb je gemakkelijk toegang tot de garantie-informatie voor jouw Apple Airport apparaat.
 • Installatie: Als geregistreerde gebruiker ontvangt je automatisch software-updates en belangrijke meldingen met betrekking tot jouw Apple Airport. 

Welke informatie is via het serienummer van jouw Apple Airport beschikbaar?

Het serienummer van jouw Apple Airport biedt toegang tot verschillende belangrijke informatie over het apparaat. Hieronder staat een overzicht van de gegevens die via het serienummer beschikbaar zijn:

InformatieBeschrijving
ModelHet serienummer onthult het specifieke model van jouw Apple Airport. Dit kan handig zijn bij het identificeren van de juiste handleidingen en ondersteuningsinformatie.
ProductiedatumDoor het serienummer te raadplegen, kun je de productiedatum van jouw Apple Airport achterhalen. Dit kan van belang zijn bij het bepalen van de garantieperiode en het controleren van mogelijke beschikbare firmware-updates.
GarantiestatusMet behulp van het serienummer kun je controleren of jouw Apple Airport nog binnen de garantieperiode valt. Dit is handig om te weten bij eventuele reparaties of vervanging van onderdelen.
OndersteuningHet serienummer kan ook informatie over de beschikbaarheid van technische ondersteuning voor jouw Apple Airport bieden. Zo kun je controleren of het apparaat nog door Apple wordt ondersteund en of er software-updates beschikbaar zijn.

Het serienummer van jouw Apple Airport kan op verschillende manieren worden gevonden. Hieronder staan enkele opties:

 1. Fysieke sticker: Het serienummer kan op een sticker aan de onderkant of achterkant van de Apple Airport worden staan.
 2. Systeemvoorkeuren: Je kunt het serienummer in de systeemvoorkeuren van jouw Mac vinden. Ga naar het Apple-menu, selecteer “Over deze Mac” en druk op “Systeemoverzicht”. Het serienummer wordt onder het tabblad “Overzicht” weergegeven.
 3. Apple Support-website: Als je het serienummer niet fysiek kunt vinden, kun je de Apple Support-website bezoeken. Hier kun je het serienummer invoeren om toegang tot de relevante informatie te krijgen.

Het serienummer van jouw Apple Airport is een waardevol hulpmiddel om belangrijke informatie over het Apple product te verkrijgen. Of je nu naar ondersteuning, firmware-updates of garantie-informatie zoekt, het serienummer biedt een snelle en gemakkelijke manier om toegang tot deze gegevens te krijgen. Zorg er dus voor dat je het serienummer bij de hand hebt als je deze informatie nodig hebt.

Veel gestelde vragen over het zoeken naar serienummers en aanvullende informatie

Hieronder gaan we in op het zoeken naar serienummers en aanvullende informatie. We bespreken ook de installatie van de software en geven een handige inhoudsopgave om je bij het vinden van details te helpen. Hieronder staan enkele veelgestelde vragen en antwoorden over de installatie.

 1. Waar kan ik het serienummer van mijn product vinden?
  • Het serienummer van je installatie product kan meestal op een sticker of gravure op het apparaat zelf worden gevonden. Voor nadere informatie over de installatie, zie de Apple Airport handleiding. 
  • Als je het serienummer tijdens de installatie niet kunt vinden, kun je voor nadere informatie en hulp contact met de fabrikant of de klantenservice opnemen.
 2. Waarom is het belangrijk om het serienummer van mijn installatie te kennen? Het serienummer biedt nadere informatie over de juiste installatie en kan helpen bij problemen met de airport express.
  • Het serienummer is een unieke identificatiecode die aan iedere installatie is toegewezen. Het serienummer kan nuttig zijn voor de installatie van je product, het verkrijgen van nadere informatie, het indienen van garantieclaims of het verkrijgen van technische ondersteuning.
  • Het serienummer kan ook helpen bij het identificeren van gestolen producten, het installatieproces en het controleren van de authenticiteit van een product. Voor nadere informatie over de installatie.
 3. Hoe kan ik met behulp van het serienummer aanvullende informatie over de installatie vinden?
  • Het serienummer kan je helpen om specifieke informatie zoals de productiedatum, de garantiestatus en mogelijke software-updates over je product te vinden.
  • Je kunt het serienummer op de website van de fabrikant invoeren of speciale serienummer zoekmachines gebruiken om aanvullende informatie te verkrijgen.
 4. Wat moet ik doen als het serienummer van mijn product niet wordt herkend?
  • Als het serienummer van je product niet wordt herkend, kun je voor nadere informatie het beste contact met de fabrikant of de klantenservice opnemen. Zij kunnen je verder helpen en eventuele problemen oplossen.
 5. Zijn er specifieke websites of tools die ik voor nadere informatie kan gebruiken en om serienummers met de airport express op te zoeken?
  • Ja, er zijn verschillende websites en tools beschikbaar voor het opzoeken van serienummers. Als je nadere informatie nodig hebt, kun je deze gebruiken. Enkele populaire opties voor het verkrijgen van nadere informatie over de Airport Express zijn Serialio, Serial Number Search en Checkcoverage Apple.

Hopelijk hebben deze antwoorden je geholpen bij het zoeken naar serienummers en aanvullende informatie. Als je nog nadere informatie of andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met de fabrikant of de klantenservice op te nemen.

AirPort basisstation op een Mac configureren

Op een Mac kan het AirPort-basisstation eenvoudig worden geconfigureerd. Door het basisstation te configureren kun je het draadloze netwerk optimaliseren. Volg de onderstaande stappen om je AirPort-basisstation op een Mac te configureren:

Apple Airport handleiding de installatie
 1. Sluit je AirPort-basisstation met behulp van een Ethernet kabel op je Mac aan.
 2. Open de AirPort-configuratie assistent op je Mac. Op iedere Mac is deze app automatisch geïnstalleerd.
 3. Druk op “Doorgaan” om de configuratie te starten.
 4. Selecteer je AirPort-basisstation in de lijst met beschikbare apparaten.
 5. Druk op “Ga door” voor nadere informatie en volg de instructies op het scherm om je AirPort-basisstation in te stellen.
 6. Geef je AirPort-basisstation een naam en een wachtwoord. Zorg ervoor dat het wachtwoord voor de airport express sterk en uniek is om je netwerk te beveiligen. 
 7. Selecteer het type internetverbinding dat je hebt en volg de instructies op het scherm om je AirPort-basisstation te configureren.
 8. Pas eventuele geavanceerde instellingen aan. Met de geavanceerde instellingen kun je een gastnetwerk of toegangsbeperkingen instellen.
 9. Druk op “Werk bij” om de wijzigingen op je AirPort basisstation toe te passen.
 10. Sluit de configuratie-assistent af en koppel je AirPort-basisstation los van je Mac.

Je AirPort-basisstation is nu met behulp van je Mac geconfigureerd en klaar voor gebruik. Nu kun je met de Airport Express van een stabiel en veilig draadloos netwerk genieten. Voor een optimale werking van je AirPort-basisstation is het belangrijk dat je regelmatig op updates controleert en deze indien beschikbaar installeerd. 

Gebruiksaanwijzing voor AirPort-configuratieprogramma

Met het AirPort-configuratieprogramma kun jij jouw Apple AirPort-basisstation eenvoudig instellen en beheren. Deze handleiding geeft een overzicht van de functies en mogelijkheden, stapsgewijze instructies voor configuratietaken, oplossingen voor problemen, tips voor efficiënt gebruik en veel gestelde vragen.

Functies en mogelijkheden van het AirPort-configuratieprogramma

Het AirPort-configuratieprogramma biedt verschillende functies om het Apple AirPort-basisstation te configureren, aan te passen en nadere informatie te verkrijgen. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Netwerkinstellingen: Met behulp van het programma kun je de netwerkinstellingen van je basisstation aanpassen. Hierbij kun je nadere informatie over de naam van het draadloze netwerk (SSID), het wachtwoord en de beveiligingsinstellingen vinden.
 • Gastnetwerk: Je kunt een gastnetwerk met behulp van het AirPort-configuratieprogramma opzetten. Hiermee kun je bezoekers toegang tot je internetverbinding geven zonder dat je hen nadere informatie over je hoofdnetwerk hoeft te geven.
 • Apparaatbeheer: Het programma biedt de mogelijkheid om aangesloten apparaten te beheren en nadere informatie over deze apparaten te verkrijgen. Zo kun je specifieke apparaten, zoals de airport express, blokkeren of toestaan ​​om verbinding met je netwerk te maken. 

Stapsgewijze instructies voor verschillende configuratietaken

Met behulp van het AirPort-configuratieprogramma kun je je AirPort-basisstation eenvoudig configureren. Volg de stapsgewijze instructies voor nadere informatie. Hieronder staan enkele veelvoorkomende taken waarvoor je het programma kunt gebruiken en welke stappen je hiervoor moet nemen. 

 1. Basisstation instellen: Sluit je AirPort-basisstation op de voeding en je modem aan. Open het AirPort-configuratieprogramma en volg de instructies om het basisstation in te stellen.
 2. Netwerkinstellingen wijzigen: Voor nadere informatie over het wijzigen van de naam of het wachtwoord van je draadloze netwerk moet je het Airport-utility programma openen, jouw basisstation selecteren en naar “Netwerk” gaan. Hier kun je de gewenste wijzigingen toepassen.
 3. Gastnetwerk instellen: Wil je een gastnetwerk opzetten? Ga in het AirPort-configuratieprogramma naar “Draadloos” en schakel “Maak gastnetwerk aan” in. Pas de gewenste instellingen, zoals de naam van het gastnetwerk en eventuele beveiligingsinstellingen vervolgens aan. 

Problemen en oplossingen voor het AirPort-configuratieprogramma

Het AirPort-configuratieprogramma is een handige tool om je Apple AirPort netwerk in te stellen en te beheren. Hoewel het meestal betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is, kunnen er soms problemen optreden. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen. 

 1. Verbindingsproblemen: Controleer of je apparaat binnen het bereik van het AirPort-netwerk is. Controleer ook of de AirPort-basisstations zijn ingeschakeld en correct zijn geconfigureerd. Herstart de basisstations en verbind je apparaat opnieuw als het probleem aanhoudt.
 2. Langzame internetverbinding: Als je internet op je AirPort-netwerk traag is, controleer dan de snelheid van je internetprovider. Als die goed is, kan het zijn dat er te veel apparaten met het netwerk zijn verbonden, waardoor de bandbreedte wordt verdeeld. Probeer het aantal apparaten te verminderen of upgrade naar een sneller AirPort-model.
 3. Problemen bij het configureren van het gastnetwerk? Controleer in de instellingen voor het basisstation of het gastnetwerk is ingeschakeld. Verderop in dit artikel geven wij de instructies om het gastnetwerk met het AirPort-configuratieprogramma in te stellen. Zorg ervoor dat je een unieke naam en wachtwoord voor het gastnetwerk van de Airport Express hebt ingesteld. 
 4. Problemen met het delen van bestanden en printers? Controleer of de bestandsdeling en printerdeling zijn ingeschakeld. Controleer of de juiste machtigingen voor de gedeelde bestanden en printers zijn ingesteld. 
 5. Firmware-updates: Voor een optimale werking, een veilige internetverbinding en extra functies is het belangrijk dat je regelmatig controleert of er nieuwe firmware voor je AirPort-basisstations beschikbaar zijn en deze indien beschikbaar te installeren. Controleer eerst je internetverbinding en probeer het opnieuw als er problemen zijn. Als het probleem aanhoudt, kun je de firmware via de AirPort-configuratie-app handmatig bijwerken.

Door deze veelvoorkomende problemen en oplossingen in gedachten te houden, kun je het AirPort-configuratieprogramma effectief gebruiken en eventuele problemen snel oplossen. Onthoud dat het altijd handig kan zijn om de Apple-ondersteunings pagina te raadplegen of contact met de klantenservice van Apple op te nemen. 

Heb jij last van haperingen tijdens het kijken naar films en series via streamingdiensten?

specificaties van de Apple Airport Express

Door een Apple Airport op jouw router aan te sluiten kun jij jouw wifi netwerk verbeteren

 • Dat is een goede netwerkdekking door je hele huis
 • Apparaten zoals printers en speakers eenvoudig met andere apparaten in het netwerk delen
 • De kans op ongewenste indringers verminderen door de internetverbinding te beveiligen
 • Films zonder haperingen bekijken
 • Razendsnel via het internet werken
 • Gamen zonder zorgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Apple AirPort Express handleiding

De Gebruikershandleiding voor Apple AirPort Express biedt nadere informatie en is een handig hulpmiddel om je bij het instellen en het gebruiken van je Apple AirPort Express op weg te helpen. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste kenmerken, voordelen en nadelen en nadere informatie over de verschillen met andere vergelijkbare producten.

Materialen van de Apple Airport Express
KenmerkenVoordelenNadelenVerschillen
Draadloze connectiviteitGemakkelijke verbinding met je draadloze netwerkBeperkt bereikOndersteunt alleen 802.11n
AirPlay 2-ondersteuningDraadloos streamen van audio naar compatibele apparatenBeperkte compatibiliteitAlleen beschikbaar op nieuwere modellen
USB-poort voor het delen van een printer of harde schijf, met de mogelijkheid om nadere informatie te verkrijgen.Gemakkelijk delen van randapparatuurBeperkte ondersteuning voor bestandstypenAlleen beschikbaar op oudere modellen
Eenvoudige installatie en configuratieSnelle en gebruiksvriendelijke setupBeperkte geavanceerde instellingenGeen ondersteuning voor gastnetwerken

Hieronder staan enkele voorbeelden van wat je met je Apple AirPort Express kunt doen:

 • Via AirPlay 2 muziek naar je stereo-installatie streamen.
 • Een printer delen, zodat je in je netwerk vanaf ieder apparaat af kunt drukken. 
 • Door de AirPort Express als draadloze repeater te gebruiken kun je het bereik van je draadloze netwerk uitbreiden.
 • Maak een gastnetwerk voor vrienden en familie aan, zodat ze veilig kunnen internetten zonder dat ze toegang tot je hoofdnetwerk hebben. 

Volg deze stappen om je Apple AirPort Express in te stellen:

 1. Sluit de AirPort Express op het stopcontact aan en wacht totdat het lampje groen brandt.
 2. Open de AirPort-configuratie-app op je Mac of iOS-apparaat.
 3. Selecteer de AirPort Express in de lijst met beschikbare apparaten.
 4. Volg de instructies op het scherm voor nadere informatie om je draadloze netwerkinstellingen te configureren.
 5. Nadat de configuratie is voltooid, kun je de AirPort Express gebruiken om de verbinding met je draadloze netwerk te maken en de verschillende functies te gebruiken. 

Met de Apple AirPort Express handleiding krijg je snel nadere informatie over het gebruik van je nieuwe apparaat. Volg de instructies voor nadere informatie en geniet van de draadloze connectiviteit en handige functies die de AirPort Express te bieden heeft.

Milieuvriendelijkheid van Apple Airport Express

De Apple Airport Express is een draadloze router die bekend staat om zijn gebruiksgemak en betrouwbare prestaties. Maar hoe zit het met de milieuvriendelijkheid van dit apparaat? Laten we eens naar de verschillende aspecten kijken:

KenmerkenVoordelenNadelen
EnergiezuinigheidVerbruikt weinig stroom, waardoor het energie-efficiënt is.Kan zelfs als er geen apparaten zijn aangesloten energie verbruiken.
MateriaalgebruikIs van recyclebare materialen zoals plastic en aluminium gemaakt.Bevat nog steeds elektronische componenten die niet gemakkelijk kunnen worden gerecycled.
VerpakkingWordt in een compacte verpakking geleverd die weinig materiaalverspilling veroorzaakt.Kan nog steeds plastic en andere niet-recyclebare materialen bevatten.
LevensduurHeeft een lange levensduur en kan jarenlang meegaan.Kan na verloop van tijd verouderd raken en moet mogelijk worden vervangen. 

Hoewel de Apple Airport Express enkele milieuvriendelijke kenmerken heeft, zijn er ook enkeloe nadelen. Geen enkel elektronisch apparaat is volledig milieuvriendelijk, maar er zijn manieren om de impact te verminderen. Hieronder staan enkele tips om de milieuvriendelijkheid van de Apple Airport Express te vergroten:

 1. Schakel de router uit wanneer deze niet in gebruik is. Dit vermindert het onnodige energieverbruik.
 2. Zorg voor regelmatig onderhoud en updates om de levensduur van het apparaat te verlengen.
 3. Recycle de Apple Airport Express op de juiste manier wanneer deze niet meer bruikbaar is. Neem voor instructies contact met lokale recyclingcentra op.
 4. Overweeg om de router met anderen in jouw omgeving te delen om onnodige aankopen en verspilling te verminderen.
 5. Gebruik de energiebesparende functies , zoals de slaapstand van de Apple Airport Express om het stroomverbruik te verminderen.

Hoewel de Apple Airport Express enkele milieuproblemen met zich meebrengt, zijn er manieren om de impact te verminderen en het gebruik ervan milieuvriendelijker te maken. Door bewuste keuzes te maken en het apparaat op een verantwoorde manier te gebruiken en te recyclen, kunnen we ons steentje aan een duurzamere toekomst allemaal bijdragen.

Stapsgewijze handleiding voor configuratie van AirPort Express

Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding voor het configureren van AirPort Express:

 1. Sluit de AirPort Express op een stopcontact aan en wacht totdat het lampje groen brandt.
 2. Verbind je iPhone, iPad of Mac met het Wi-Fi-netwerk van de AirPort Express.
 3. Open de AirPort-configuratie-app op je apparaat.
 4. Druk op “Configureer nieuw AirPort-basisstation” en selecteer de AirPort Express.
 5. Druk op “Doorgaan” om naar het volgende scherm te gaan.
 6. Kies een naam voor je AirPort Express en druk op “Volgende”.
 7. Selecteer “Maak een nieuw netwerk aan” en druk op “Volgende”.
 8. Voer een naam en wachtwoord voor je nieuwe Wi-Fi-netwerk in en druk op “Volgende”.
 9. Controleer de instellingen op het volgende scherm en druk op “Werk bij” om verder te gaan.
 10. Wacht totdat de configuratie is voltooid en druk op “Voltooien” om de configuratie-app te sluiten.

Nu is je AirPort Express geconfigureerd en klaar voor gebruik. Nu kun je apparaten met het nieuwe Wi-Fi-netwerk dat je hebt aangemaakt verbinden.

Vergelijking van AirPort Express met andere Wi-Fi-routers

FunctieAirPort ExpressAndere Wi-Fi-routers
Eenvoudige installatieJaJa
BereikGemiddeldVarieert
Ondersteuning voor 802.11acNeeJa
Aantal Ethernet-poorten1Varieert
Voordelen van AirPort Express
 • Eenvoudige installatie en configuratie
 • Compact formaat
 • Betrouwbare prestaties
Nadelen van AirPort Express
 • Beperkt bereik
 • Geen ondersteuning voor 802.11ac
 • Slechts één Ethernet-poort

Ondanks enkele beperkingen is de AirPort Express een goede keuze voor als je een eenvoudige en betrouwbare Wi-Fi-router zoekt. Het compacte formaat maakt het ideaal voor kleinere ruimtes. Als je echter meer bereik of ondersteuning voor 802.11ac nodig hebt, zijn er betere opties beschikbaar.

Hopelijk heeft deze stapsgewijze handleiding je bij het configureren van je AirPort Express geholpen en begrijp je de verschillen en de mogelijkheden van dit apparaat nu. Veel plezier met je nieuwe Wi-Fi-netwerk!

Conclusie van Apple Airport Handleiding

In deze blogpost hebben we de belangrijkste onderdelen van de handleiding voor de Apple Airport behandeld. We hebben het serienummer, aanvullende informatie na de installatie en het configureren van het AirPort-basisstation op een Mac besproken.

Daarnaast hebben we gekeken hoe je het AirPort-configuratieprogramma kunt gebruiken en een gebruikershandleiding voor de Apple AirPort Express gegeven. Tot slot hebben we bij de milieuvriendelijkheid van de Apple Airport Express stilgestaan en een stapsgewijze handleiding voor de configuratie van dit apparaat  gegeven.

Apple Airport handleiding

Nu je deze belangrijke aspecten kent, kun je met je Apple Airport aan de slag. Let altijd op details en ga zorgvuldig te werk. Voor vragen of gedetailleerdere informatie kun je de handleiding raadplegen of contact met de klantenservice van Apple opnemen.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn AirPort-basisstation resetten?

Als jij jouw AirPort-basisstation wilt resetten moet je naar een klein gaatje op het apparaat met daarnaast een knopje zoeken. Gebruik een paperclip of iets vergelijkbaars om dit knopje ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden, totdat het statuslampje begint te knipperen.

Kan ik meerdere AirPort-basisstations in mijn netwerk gebruiken?

Ja, je kunt meerdere AirPort-basisstations gebruiken om een uitgebreid draadloos netwerk te creëren. Met behulp van het AirPort-configuratieprogramma kun je de basisstations eenvoudig met elkaar verbinden en instellen.

Kan ik mijn Apple Airport Express ook bekabeld aansluiten?

Ja, naast draadloze verbindingen heeft de Apple Airport Express ook een Ethernet-poort waarmee je het apparaat bedraad op je netwerk aan kunt sluiten.

Ondersteunt de Apple Airport Express gastnetwerken?

Ja, de Apple Airport Express biedt ondersteuning voor gastnetwerken. Hiermee kun je bezoekers toegang tot een apart en veilig WiFi-netwerk geven zonder dat ze toegang tot jouw hoofdnetwerk hebben.

Hoe kan ik mijn AirPort-basisstation naar de nieuwste firmwareversie bijwerken?

Om je AirPort-basisstation naar de nieuwste firmwareversie bij te werken moet je het AirPort-configuratieprogramma op je Mac openen en het betreffende basisstation selecteren. Druk vervolgens op “Werk bij” om eventuele beschikbare updates te installeren.

Heb jij last van haperingen tijdens het kijken naar films en series via streamingdiensten?

specificaties van de Apple Airport Express

Door een Apple Airport op jouw router aan te sluiten kun jij jouw wifi netwerk verbeteren

 • Dat is een goede netwerkdekking door je hele huis
 • Apparaten zoals printers en speakers eenvoudig met andere apparaten in het netwerk delen
 • De kans op ongewenste indringers verminderen door de internetverbinding te beveiligen
 • Films zonder haperingen bekijken
 • Razendsnel via het internet werken
 • Gamen zonder zorgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg