Apple iMac 27inch kopen – Nu met grote update!

De Apple iMac 27 inch is een krachtige desktopcomputer met een indrukwekkend scherm. Perfect voor professionals die een betrouwbare en snelle computer nodig hebben. Ideaal voor grafisch ontwerp, videobewerking en andere creatieve taken. Stijlvol ontwerp met dunne schermen en aluminium behuizing. Biedt verbeterde snelheid en geavanceerde technologieën. Ideaal voor grafisch ontwerp, videobewerking en multitasking.

De iMac heeft dankzij het Retina-display en de FaceTime HD-camera een uitstekende beeldkwaliteit en helderheid tijdens videoconferenties. Als je naar een all-in-one computer met een goede beeldkwaliteit zoekt is het de moeite waard om de iMac te overwegen.

Of je nu een professional bent die naar een krachtige werkstation met een retina beeldscherm zoekt, of gewoon in hoge kwaliteit van multimedia-ervaringen wilt genieten, de Apple iMac 27 inch heeft het allemaal. Ontdek de mogelijkheden van deze verbluffende desktopcomputer vandaag nog.

Belangrijke updates en specificaties van de 27-inch iMac

De 27-inch iMac heeft een verbeterd Retina-display met een hoge resolutie van 5120 x 2880 pixels en levendige kleuren. Hij heeft ook de nieuwste Intel-processors, tot 8 TB opslagcapaciteit en Thunderbolt 3-poorten waarmee gegevens snel kunnen worden overgedragen. Hieronder bespreken we alles wat je over deze Apple computer moet weten.

Wat is de Apple iMac met 27inch

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Dankzij de Intel Core-processors van de 10e generatie zijn de prestaties verbeterd

De nieuwe 27-inch iMac heeft een Intel processor van de 10e generatie, en is krachtiger dan ooit tevoren. Met de nieuwste Intel Core-processors is deze desktop Apple computer perfect voor het uitvoeren van de zwaarste toepassingen. Met opties voor zowel een quad-core als een zes-core CPU, kun je bij het uitvoeren van intensieve taken zoals videobewerking, grafisch ontwerp en gamen op goede prestaties rekenen. Met het nieuwe scherm heeft deze laptop een verbeterde kijkervaring.

 • De nieuwe Intel Core-processors van de 10e generatie bieden een hogere kloksnelheid en verbeterde thermische efficiëntie voor betere prestaties. Met deze CPU’s kun je van een snellere ervaring en een beter energieverbruik genieten.
 • Dankzij Hyper-Threading kunnen de processors meerdere taken tegelijkertijd verwerken waardoor multitasking soepeler verloopt.
 • De geavanceerde architectuur van deze nieuwe Intel-processors gebruikt AI-mogelijkheden om taken nog efficiënter uit te voeren.

Met deze nieuwe processor kun je zonder vertraging of haperingen moeiteloos met zware programma’s en veeleisende taken werken.

Snelle SSD-opslag voor vlotte bestandstoegang en opstarttijden

Naast de verbeterde processoren beschikt de 27-inch iMac over snelle SSD-opslag. Als je naar een desktop met een goede verwerkingssnelheid en voldoende opslagcapaciteit zoekt, dan is de 27-inch iMac met SSD-opslag de perfecte keuze. Dit betekent dat je iMac in no-timevkan worden opgestart en jouw bestanden en programma’s snel toegankelijk zijn.

 • Een SSD (Solid State Drive) heeft geen bewegende onderdelen zoals een gewone harde schijf waardoor de toegangstijd tot bestanden aanzienlijk wordt verkort.
 • Dit resulteert in snellere laadtijden van programma’s en een vlotte gebruikerservaring.

Met de snelle SSD-opslag kun je efficiënt werken zonder dat je op het laden van bestanden of programma’s hoeft te wachten. Dit is vooral handig bij taken zoals videobewerking of het werken met grote en zware intensieve programma’s waar grote bestanden bij betrokken zijn.

Verhoogd RAM-geheugen om soepel te kunnen multitasken en om aan zware taken te werken

Om moeiteloos te kunnen multitasken en aan zware toepassingen te kunnen werken is de nieuwe Apple iMac met 27 inch beeldscherm ten opzichte van de eerdere modellen met meer RAM-geheugen uitgerust. Met meer RAM geheugen kun je meer programma’s tegelijkertijd open hebben staan zonder dat dit van de prestaties ten koste gaat. 

 • Met meer RAM geheugen kan de computers gegevens sneller opslaan en ophalen waardoor je efficiënter tussen programma’s kunt schakelen tussen programma’s soepeler verloopt. 
 • Het verhoogde RAM-geheugen biedt ook bij het werken met intensieve taken zoals videobewerking, 3D-rendering en virtual reality voordelen. 

Of je nu met meerdere applicaties tegelijkertijd werkt of complexe projecten uitvoert, het verhoogde RAM-geheugen van de 27-inch iMac zorgt ervoor dat jouw workflow zonder haperingen of vertragingen soepel blijft verlopen. Het maakt niet uit hoeveel taken je nog moet voltooien, de iMac zal je als nooit tevoren ondersteunen.

Verbeterde grafische prestaties met AMD Radeon Pro GPU’s

Voor als je grafisch intensief werk wilt verrichten, is de Apple iMac met 27-inch  dankzij de AMD Radeon Pro GPU’s  met een verbeterde beeldkwaliteit en grafische prestaties uitgerust. Hierdoor kun je alle krachtige mogelijkheden van de iMac optimaal gebruiken.

Nieuwste update voor de 27 inch iMac

De 27-inch iMac is onlangs naar de gloednieuwe versie van het Mac OS besturingssysteem die ook wel Big Sur wordt genoemd bijgewerkt. Deze update brengt verschillende nieuwe functies en verbeteringen met zich mee die de gebruikerservaring naar een hoger niveau tillen. Laten we eens naar enkele van de opmerkelijke updates die deze nieuwe versie biedt kijken.

MacOS Big Sur besturingssysteem met nieuwe functies en verbeteringen

De nieuwste update voor de 27-inch iMac omvat het geavanceerde besturingssysteem macOS Big Sur, dat nog betere prestaties levert. Dit betekent dat je van talloze nieuwe functies en verbeteringen die dit besturingssysteem te bieden heeft kunt genieten. Enkele opvallende functies en verbeteringen zijn onder andere:

Apple iMac met 27inch
 • Een verfrissend nieuw ontwerp: Het besturingssysteem heeft een volledig vernieuwd design gekregen, waardoor alles er moderner en strakker uitziet.
 • Verbeterde meldingscentrum: Met het bijgewerkte scherm kun je eenvoudig toegang tot al jouw meldingen en widgets krijgen!
 • Vernieuwde Berichten-app: De Berichten-app bevat nu nog meer mogelijkheden zoals memoji’s en animaties om berichten te personaliseren. 
 • Krachtige Safari-browser: De vernieuwde Safari-browser biedt niet alleen snellere prestaties, maar ook verbeterde privacybescherming. 

De mogelijkheid om apps te gebruiken die voor Apple Silicon-chips zijn geoptimaliseerd

Een van de opwindende aspecten van deze nieuwe update is dat je apps kunt gebruiken die specifiek voor Apple Silicon chips zijn geoptimaliseerd. Dit betekent dat je van verbeterde prestaties en efficiëntie bij het gebruik van apps kunt profiteren. Enkele voordelen hiervan zijn:

 • Snellere app prestaties: Apps die voor Apple Silicon chips zijn geoptimaliseerd werken over het algemeen sneller en soepeler, waardoor je tijdens het werken met apps een vloeiendere ervaring krijgt.
 • Efficiënter energieverbruik: Door de krachtige prestaties van de Apple Silicon chips te gebruiken, kunnen apps efficiënter met energieverbruik omgaan, wat in een langere batterijduur resulteert. 
 • Betere compatibiliteit: Met deze update kun je van een bredere selectie aan apps die perfect met de nieuwste hardware technologieën werken genieten.

Door middel van nieuwe functies krijg je een verbeterde beveiliging en betere bescherming van de privacy

Apple’s nieuwste update voor de 27-inch iMac legt opnieuw de nadruk op beveiliging en privacy. Het scherm is het pronkstuk van deze update en verbetert de gebruikerservaring. Er zijn ook nieuwe functies toegevoegd om de beveiliging en privacy verder te verbeteren, zoals een extra beschermend scherm. Belangrijke aspecten hiervan zijn onder andere:

 • Geavanceerde authenticatie: Deze update biedt, verbeterde authenticatiemethoden, zoals Face ID of Touch ID, waardoor alleen jij toegang tot je iMac hebt. Met behulp van deze functie kun jij jouw iMac met Face ID of Touch ID veilig ontgrendelen.

Toekomstige ontwikkelingen: Apple werkt aan een krachtige 32-inch iMac met Apple Silicon

Volgens geruchten is Apple met de ontwikkeling van een grotere iMac met een schermformaat van 32 inch bezig. Als deze geruchten waar zijn, zal de nieuwe iMac ongetwijfeld een geweldige toevoeging aan het bestaande assortiment zijn. Deze nieuwe iMac zou naar verwachting een aantal opwindende verbeteringen en vernieuwingen bevatten.

De eigen Apple Silicon chip gebruiken

De nieuwe iMac zal hoogstwaarschijnlijk de eigen Apple Silicon chip, met een scherm dat met andere recente Mac modellen zoals de MacBook Air en MacBook Pro vergelijkbaar is gebruiken. Met de overstap naar in-house chipontwerpen wil Apple meer controle over zowel de hardware als de software van hun apparaten krijgen, waardoor ze betere prestaties en efficiëntie kunnen bieden.

Verbeterde prestaties, energie-efficiëntie en grafische mogelijkheden

De nieuwe 32-inch iMac met Apple Silicon chip biedt in prestaties, energie-efficiëntie, grafische mogelijkheden en schermkwaliteit aanzienlijke verbeteringen. De ARM architectuur zorgt bij taken zoals foto- en videobewerking of gamen voor snellere laadtijden, soepelere multitasking en betere prestaties. 

Herontwerp met dunnere randen en een moderner uiterlijk

Apple overweegt om de nieuwe iMac te herontwerpen. Ze willen de randen rond het scherm voor een groter en moderner display verkleinen. Dankzij deze dunne randen wordt de gebruikerservaring verbeterd. Daarnaast wordt verwacht dat de behuizing dunner en slanker wordt, waardoor de nieuwe iMac er strakker en stijlvoller uitziet.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De voordelen van de overstap naar Apple Silicon

De overstap naar Apple Silicon brengt voor gebruikers van de 32-inch iMac, die nu ook de nieuwste technologieën en functionaliteiten die beschikbaar zijn willen gebruiken, verschillende voordelen met zich mee. Enkele belangrijke voordelen zijn onder andere:

Apple iMac met 27inch voor de grafische toepassingen gebruiken
 • Betere prestaties: De eigen chipontwerpen van Apple hebben al bewezen dat ze in andere Mac-modellen indrukwekkende prestaties kunnen leveren, dus we kunnen verwachten dat dit ook voor de nieuwe iMac geldt. Doordat de nieuwe iMac de eigen chipontwerpen van Apple gebruikt, zullen de prestaties ongetwijfeld nog beter dan voorheen zijn.
 • Energie-efficiëntie: De Apple Silicon chip is met energie-efficiëntie in gedachten ontworpen, wat in een langere batterijduur en minder warmteontwikkeling resulteert.
 • Verbeterde integratie: Omdat zowel de hardware als de software van Apple afkomstig zijn, kan er betere integratie tussen het besturingssysteem macOS en de interne componenten van de iMac plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat de iMac zonder haperingen soepel en efficiënt werkt.
 • Toekomstbestendigheid: Door de eigen chiparchitectuur te gebruiken kan Apple updates en verbeteringen gemakkelijker doorvoeren waardoor je langer van de iMac kunt profiteren zonder dat je naar nieuwe hardware hoeft te upgraden.

Gedetailleerde specificaties van de Apple iMac (Retina 5K, 27 inch, i5 | 8GB | 512GB)

De Apple iMac (Retina 5K, 27 inch) is een krachtige all-in-one computer waarbij indrukwekkende prestaties en een prachtig scherm wordt gecombineerd. Hieronder staan enkele gedetailleerde specificaties van deze populaire desktopcomputer:

Processor: Intel Core i5

Deze iMac wordt door een Intel Core i5-processor aangedreven. Met zijn quad-core architectuur levert deze processor voldoende vermogen om zelfs de meest veeleisende taken aan te kunnen. Of je nu bezig bent met het bewerken van foto’s en video’s of complexe software uitvoert, de Intel Core i5 zorgt voor een soepele en responsieve ervaring.

Geheugen: 8 GB RAM

Met 8 GB RAM biedt de Apple iMac voldoende geheugen om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Of je nu verschillende apps opent, meerdere tabbladen in je browser hebt geopend of grote bestanden bewerkt, dankzij het ruime geheugen blijft alles zonder vertragingen snel werken.

Opslagcapaciteit: 512 GB SSD

Deze specifieke configuratie van de Apple iMac wordt met een SSD opslagcapaciteit van 512 GB geleverd. In vergelijking met traditionele harde schijven biedt een SSD snellere toegang tot je bestanden en programma’s. Met voldoende opslagruimte kun je al je belangrijke bestanden, foto’s en video’s veilig opslaan zonder dat jij je zorgen over ruimtegebrek.

Schermgrootte: Retina 5K-display (27 inch)

De Apple iMac heeft een indrukwekkend Retina 5K-display met een resolutie van 5120 x 2880 pixels. Dit display is perfect voor professionals zoals grafisch ontwerpers en fotografen die gedetailleerd werk willen zien. Met een schermgrootte van 27 inch en levendige kleuren en contrasten, biedt het Retina scherm voor verschillende activiteiten zoals grafisch ontwerp, fotobewerking en het kijken van films en video’s een meeslepende kijkervaring.

Met deze specificaties is de Apple iMac (Retina 5K, 27 inch) ideaal voor professionals en creatievelingen die behoefte aan krachtige prestaties en een prachtig scherm hebben. Hieronder staan nog wat extra functies die deze computer te bieden heeft:

 • GPU: De iMac wordt met een krachtige GPU (Graphics Processing Unit) voor vloeiende graphics en snelle videobewerking geleverd.
 • Camera: Met de ingebouwde FaceTime HD-camera kun je gemakkelijk videoconferenties voeren of foto’s en video’s vastleggen.
 • M1 Pro: Deze specifieke configuratie gebruikt de M1 Pro chipset van Apple, waardoor de prestaties aanzienlijk worden verbeterd.
 • RAM: Hoewel deze configuratie met 8 GB RAM wordt geleverd, kan het RAM-geheugen voor betere prestaties bij intensieve taken tot maximaal 64 GB worden uitgebreid.

Conclusie: De evolutie van de Apple iMac 27 inch

In deze blogpost hebben we naar de evolutie van de Apple iMac 27 inch en de verbeteringen die met deze machine zijn doorgevoerd gekeken. We hebben belangrijke updates, specificaties en de nieuwste update besproken. Daarnaast hebben we naar toekomstige ontwikkelingen, zoals de komst van een krachtige 32-inch iMac met Apple Silicon gekeken. Verder hebben we een gedetailleerde uitleg over de specificaties gegeven.

Het is duidelijk dat de Apple iMac 27 inch een indrukwekkende desktopcomputer is die voor zowel professionele gebruikers als enthousiaste creatievelingen geschikt is. Met zijn krachtige prestaties, hoogwaardig Retina display en innovatieve functies biedt deze computer alles wat je nodig hebt om productief te zijn en je creativiteit tot uiting te brengen.

De Apple iMac met 27inch voor verschillende toepassingen gebruiken

Als je naar een betrouwbare en veelzijdige desktopervaring zoekt, dan is de Apple iMac 27 inch zeker het overwegen waard. Of je nu foto’s bewerkt, video’s maakt of complexe taken uitvoert, deze computer zal aan al je eisen voldoen. 

Veel gestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de Apple iMac 27 inch?

De belangrijkste specificaties van de Apple iMac 27 inch omvatten een Retina 5K display, een krachtige processor (zoals Intel Core i5 of i7), tot 8 GB RAM-geheugen en opslagcapaciteit variërend van 256 GB tot 1 TB. Het heeft ook verschillende poorten, waaronder Thunderbolt 3 en USB-A.

Welke voordelen biedt de Apple Silicon chip voor de toekomstige 32-inch iMac?

De Apple Silicon chip zal naar verwachting in de toekomstige 32-inch iMac voor betere prestaties, energie-efficiëntie en geavanceerde machine learning mogelijkheden zorgen. Het zal ook een naadloze integratie met andere Apple-apparaten mogelijk maken en nieuwe functies die specifiek voor deze chip zijn ontworpen bieden.

Zijn er alternatieven voor het kopen van een tweedehands 27-inch iMac?

Ja, als je geen tweedehands iMac wilt kopen, kun je overwegen om een ​​nieuwe iMac bij officiële Apple-verkooppunten of geautoriseerde wederverkopers te kopen. Ze bieden garantie en ondersteuning voor nieuwe apparaten, wat gemoedsrust kan bieden.

Kan ik het RAM-geheugen van mijn huidige iMac upgraden?

Dat hangt van het model van je huidige iMac en of deze compatibel met de nieuwere versies is af. Sommige modellen hebben het RAM-geheugen op het moederbord gesoldeerd en kunnen niet worden geüpgraded. Andere modellen hebben uitbreid baar RAM-geheugen en kunnen worden geüpgraded door extra RAM-modules toe te voegen.

Welke software wordt standaard met de Apple iMac 27 inch meegeleverd?

De Apple iMac 27 inch wordt met het macOS besturingssysteem, dat een breed scala aan ingebouwde apps, zoals Safari, Mail, Foto’s, Pages en Keynote bevat geleverd. Daarnaast kun je via de Mac App Store ook andere software die aan je behoeften voldoet downloaden en installeren.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg