11 Beste Apple Pencil Apps: Ontdek Creatieve Kracht op je iPad!

Met de allernieuwste Apple Pencil kun je nog meer bereiken. Het biedt een eindeloos canvas voor creatieve expressie en je hebt nu ook de mogelijkheid om tijdens het tekenen op de iPad notities te maken en belangrijke punten te markeren. Met een handige Pencil houder kun je de Apple Pencil gemakkelijk opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

Ontdek de vele mogelijkheden van de Apple Pencil en leer hoe je deze stylus op je iPad voor verschillende taken kunt gebruiken. Met de Apple Pencil kun jij je creativiteit op de iPad stimuleren en met behulp van een notitie-app kun je aantekeningen maken. Daarnaast geven we handige tips en trucs om efficiënter met de Apple Pencil te werken.

Wat is een Apple Pencil

Voordat je met Apple Pencil apps gaat werken, is het belangrijk om te begrijpen wat de Apple Pencil precies is. De Apple Pencil is een speciale stylus die speciaal is ontworpen om op de iPad te kunnen tekenen en te schrijven. Het werkt uitstekend met apps zoals Procreate en Notability, waar je toegang tot extra functies hebt samen. Met deze apps kun je gemakkelijk notities maken en met verschillende handige functies werken.

Met de Apple Pencil kun je gemakkelijk op de iPad tekenen en notities maken. Het is een handig hulpmiddel voor zowel kunstenaars als creatieve professionals. Bovendien heeft het een lange batterijduur en is het ideaal voor het maken van aantekeningen in documenten of PDF’s. Je kunt het ook voor digitale dagboeken gebruiken en notities met behulp van speciale notitie-apps maken. De Apple Pencil is in verschillende versies en prijsklassen verkrijgbaar.

Wat is de Apple Pencil en welkeApple Pencil Apps zijn er

Voordat je een beslissing over de aankoop neemt , is het belangrijk om te weten welke iPads compatibel zijn met de Apple Pencil. Let hierbij op de versie, de prijs en de functies van de iPads voordat je een keuze maakt. De iPad-modellen, zoals de iPad Pro (11-inch en 12.9-inch), iPad Air (4e generatie) en iPad mini (5e generatie), ondersteunen zowel de eerste als de tweede generatie Apple Pencil. 

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Beste teken apps voor Apple Pencil

Als het om beste teken apps voor de Apple Pencil gaat, is Procreate een absolute topper. Met deze app kun je met een digitale pen van een verbeterde tekenervaring genieten en prachtige digitale kunstwerken maken. De handige functies en tools die Procreate biedt, zijn perfect op de behoeften van zowel beginnende als ervaren kunstenaars afgestemd. Met de combinatie van de stylus van Apple en Procreate kun je moeiteloos digitale kunstwerken creëren.

Met Procreate en de Apple Pencil heb je de toegang tot een oneindig canvas, waardoor je eindeloze creatieve mogelijkheden hebt. Of je nu gedetailleerde illustraties met een pen wilt maken of vrij met verschillende artistieke stijlen wilt experimenteren, deze app biedt alles wat je nodig hebt om jouw creativiteit tot leven te brengen.

Probeer bijvoorbeeld verschillende penselen, lagen en effecten te gebruiken om unieke kunstwerken te creëren. Door de naadloze integratie met de Apple Pencil voelt het alsof je op papier tekent, maar dan met alle voordelen van digitale technologie.

Notitie-apps voor iPad Pro

Notability

Notability is een veelzijdige notitie-app die naadloos met de Apple Pencil werkt. Met deze app kun je op je iPad moeiteloos aantekeningen met een digitale pen maken, annoteren en organiseren. De mogelijkheid om audio-opnamen met een pen aan je notities toe te voegen maakt het voor zowel studenten als professionals een krachtig instrument. Bovendien kun je PDF bestanden importeren en in de app direct annotaties maken.

Dankzij de handige functies van Notability kun je efficiënter studeren of tijdens vergaderingen effectiever aantekeningen maken. Door de naadloze integratie met de Apple Pencil kun je snel tussen het maken van geschreven notities en het toevoegen van getekende illustraties schakelen, waardoor jouw creatieve proces wordt gestroomlijnd.

GoodNotes 5

GoodNotes 5 is een krachtige tool voor digitale notities die op je iPad perfect met de Apple Pencil samenwerkt. Met deze app kun je moeiteloos digitale notities maken, markeren en organiseren, waardoor het een essentiële aanvulling op jouw productiviteitsarsenaal is.

Met functies zoals handschriftherkenning en iCloud synchronisatie biedt GoodNotes 5 een intuïtieve gebruikerservaring die aan de eisen van studenten, professionals en creatievelingen voldoet. Of je nu tijdens college aantekeningen maakt of brainstormsessies organiseert, deze app optimaliseert jouw workflow door de unieke mogelijkheden van de Apple Pencil te gebruiken.

Evernote

Evernote biedt in combinatie met de Apple Pencil op jouw iPad een uitgebreide ondersteuning voor notitie management. Met deze app kun jij terwijl jij van een naadloze synchronisatie tussen al jouw apparaten profiteert aantekeningen efficiënter maken, documenten scannen en ideeën vastleggen.

Door Evernote met de Apple Pencil te integreren kun jij niet alleen jouw productiviteit verhogen maar kun jij ook jouw vermogen om informatie tijdens vergaderingen of onderzoekssessies vast te leggen verbeteren. Hierdoor kunnen teams door middel van gedeelde notities die  via verschillende platforms gemakkelijk toegankelijk zijn effectief samenwerken.

Bear

Bear is een minimalistische notitie-app die op jouw iPad perfect met de Apple Pencil samengaat. Door georganiseerde notities met flexibele tekst opmaak mogelijkheden te combineren biedt Bear een gestroomlijnde ervaring voor gebruikers die waarde aan eenvoud hechten zonder dat ze concessies aan functionaliteit hoeven te doen.

Apple Pencil Apps voor notities

Met functies zoals tags, snelkoppelingen en exporteerbare notities biedt Bear alles wat voor geavanceerdere organisatorische behoeften nodig is, terwijl er dankzij zijn strakke ontwerpfilosofie tegelijkertijd aan esthetische vereisten wordt voldaan.

Met de Apple Pencil schrijven en tekenen

Met de Apple Pencil kun je gemakkelijk op je iPad schrijven en tekenen. Het is een handig hulpmiddel voor creatieve professionals, studenten en iedereen die graag aantekeningen maakt of schetsen maakt. Hieronder bespreken we de verschillende functies, de voordelen en de nadelen van de Apple Pencil.

FunctiesVoordelenNadelen
DrukgevoeligheidMet de Apple Pencil kun je door harder of zachter te drukken variërende lijndiktes maken. Dit geeft je meer controle over je tekeningen en schetsen.Vooral als je nog nooit eerder met een stylus hebt gewerkt kan het even wennen zijn om de juiste druk uit te oefenen.
Koppelings mogelijkhedenDe Apple Pencil kan draadloos aan je iPad worden gekoppeld, waardoor je zonder gedoe met kabels direct aan de slag kunt.De Apple Pencil is alleen compatibel met bepaalde iPad-modellen, dus het is belangrijk om te controleren of jouw apparaat compatibel is voordat je er een aanschaft.
Palm RejectionDe Apple Pencil heeft een palm rejection functie, wat betekent dat jij je hand tijdens het schrijven of tekenen op het scherm kunt laten rusten zonder dat dit invloed op het resultaat heeft.De palm rejection functie kan soms niet perfect werken waardoor het scherm onbedoeld op je handpalm reageert.

Hieronder staan enkele voorbeelden van wat je met de Apple Pencil kunt doen:

 • Aantekeningen tijdens colleges of vergaderingen maken.
 • Voor kunstprojecten schetsen en tekenen.
 • Notities In e-books of PDF-bestanden maken.
 • Markeringen in documenten of presentaties aanbrengen.

Wanneer je met de Apple Pencil wilt gaan tekenen of schrijven moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Zorg ervoor dat je Apple Pencil is opgeladen en dat Bluetooth op je iPad is ingeschakeld.
 2. Verwijder de dop van de Apple Pencil en steek de connector in de Lightning-poort van je iPad. Hiermee wordt de Apple Pencil automatisch gekoppeld.
 3. Open een app, zoals de Notities-app of een teken-app die compatibel is met de Apple Pencil.
 4. Begin op het scherm van je iPad te schrijven of te tekenen. Je zult merken dat de Apple Pencil nauwkeurig op je bewegingen reageert.

Met de Apple Pencil kun jij je creativiteit de vrije loop laten en op je iPad nieuwe mogelijkheden ontdekken. Of je nu aantekeningen maakt, schetsen maakt of gewoon voor de lol wilt tekenen, de Apple Pencil is een handig hulpmiddel dat je helpt om het meeste uit je iPad te halen.

Apple Pencil gebruikstips

Er zijn talloze apps beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om optimaal met de Apple Pencil te werken. Deze apps bieden verschillende functies en mogelijkheden om je creativiteit te stimuleren en jouw productiviteit te verhogen. Hieronder staan enkele populaire Apple Pencil apps die het proberen waard zijn:

 1. Procreate: Deze app is een krachtige tool voor digitale kunstenaars. Met Procreate kun je met behulp van de Apple Pencil prachtige illustraties en schilderijen maken. De app biedt een breed scala aan penselen en tekengereedschappen, evenals geavanceerde lagen en effecten.
 2. Notability: Wanneer je naar een app zoekt waarmee je notities kunt maken en annotaties aan documenten toe kunt voegen, is Notability een uitstekende keuze. Met de Apple Pencil kun je op je iPad nauwkeurig schrijven en tekenen, waardoor het maken van aantekeningen een eenvoudige en intuïtieve ervaring wordt.
 3. GoodNotes: Deze app is ideaal voor studenten en professionals die aantekeningen willen maken en organiseren. Met GoodNotes kun je handgeschreven notities maken, PDF’s annoteren en je aantekeningen gemakkelijk in mappen en notitieboeken organiseren.
 4. Adobe Photoshop Sketch: Voor digitale kunstenaars die graag met Adobe Photoshop werken, is deze app een must-have. Met Adobe Photoshop Sketch kun je schetsen en tekeningen met behulp van verschillende penselen en effecten maken. Je kunt jouw creaties voor verdere bewerking ook naar Adobe Photoshop exporteren.
 5. Concepts: Deze app is perfect voor architecten, ontwerpers en andere professionals die graag schetsen en ideeën visualiseren. Met Concepts kun je nauwkeurige technische tekeningen maken en je ontwerpen in realtime met collega’s delen.

Hoewel dit slechts een kleine selectie is van de vele Apple Pencil apps die er beschikbaar zijn, kunnen ze je helpen om het maximale uit jouw Apple Pencil te halen. Of je nu een kunstenaar, student of professional bent, er is altijd een app die bij je behoeften en interesses past. Probeer enkele van deze apps uit en ontdek welke voor jouw en je creatieve projecten het beste werkt.

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Creatief met de iPad

Wanneer je naar een krachtige beeldbewerkings app zoekt die perfect met de Apple Pencil werkt, dan is Pixelmator precies wat je nodig hebt. Met deze app kun je met behulp van je Apple Pencil foto’s retoucheren, illustraties maken en afbeeldingen manipuleren. Het intuïtieve ontwerp maakt het gemakkelijk om handige functies zoals lagen, selectietools en filters te verkennen. Hierdoor kun je moeiteloos prachtige digitale kunstwerken creëren.

Met Pixelmator hoef je geen professionele grafisch ontwerper te zijn om verbluffende resultaten te behalen. De app optimaliseert de functionaliteit van de Apple Pencil, waardoor zelfs beginnende gebruikers hoogwaardige bewerkingen uit kunnen voeren. Of het nu om subtiele aanpassingen of complexe illustraties gaat, Pixelmator biedt alles wat je voor creatieve expressie met je iPad en de Apple Pencil nodig hebt.

Ontdek hoe eenvoudig het is om jouw artistieke visie tot leven te brengen door Pixelmator in combinatie met de veelzijdige mogelijkheden van de Apple Pencil te gebruiken.

Apple Pencil voor Professionals

Adobe Photoshop

Als je in geavanceerde beeldbewerking geïnteresseerd bent, is Adobe Photoshop de app bij uitstek om met de Apple Pencil te gebruiken. Je kunt met gemak foto’s retoucheren, lagen beheren en effecten toepassen. Laat je creatieve visie de vrije loop door de krachtige tools van Photoshop in combinatie met de precisie van de Apple Pencil te gebruiken.

Wanneer je Adobe Photoshop in combinatie met je Apple Pencil gebruikt, kun je handige tips en technieken ontdekken om je afbeeldingen te verbeteren. Met deze combinatie kun je digitale kunst naadloos met professionele fotobewerking van hoge kwaliteit combineren.

Astropad Studio

Met Astropad Studio kun jij je iPad met behulp van de Apple Pencil in een tekentablet voor je Mac transformeren. Met deze app kun je op je Mac nauwkeurig tekenen, ontwerpen en bewerken door de mogelijkheden van de Apple Pencil te gebruiken.

Apple Pencil apps voor creatieve toepassingen gebruiken

Door Astropad Studio in combinatie met je Apple Pencil te gebruiken, kun je tussen je iPad en Mac een naadloze workflow ervaren. Dit betekent dat of je nu onderweg of op je werkplek bent, je zonder compromis consistent toegang tot al zijn functies hebt.

LiquidText

LiquidText is een app die op het gebruik van de Apple Pencil is afgestemd en speciaal voor grafisch werk en digitale kunst is ontworpen. Dankzij de intuïtieve interface kun je moeiteloos op je iPad schetsen en tekenen, terwijl het voor het maken van gedetailleerde vectorillustraties drukgevoeligheid ondersteunt.

LiquidText is niet alleen op artistieke inspanningen gericht, maar biedt ook een desktopversie die naadloos tussen je tablet en je computer synchroniseert. Dit zorgt ervoor dat je ongeacht waar je werkt – of het nu op een mobiel apparaat of desktop is – een soepele overgang tussen apparaten hebt en de toegang tot al zijn functionaliteiten hebt.

Notities omzetten en organiseren

Noteshelf

Ontdek Noteshelf, een veelzijdige notitie-app die perfect met de Apple Pencil werkt. Met deze app kun je aantekeningen maken, schetsen tekenen en PDF-bestanden annoteren. De handschriftherkenning waarmee jij je handgeschreven notities naar digitale tekst om kunt zetten is een handige functie van deze app.

Daarnaast kun je audio-opnames voor meer details aan je notities toevoegen. Op deze manier kun je belangrijke informatie tijdens vergaderingen of colleges gemakkelijker vastleggen. Daarnaast kun jij je gemaakte notities eenvoudig met anderen delen, wat handig is als je met anderen wilt samenwerken.

GoodNotes 5

GoodNotes 5 is een populaire app die speciaal is ontworpen om notities op je iPad te maken en tegelijkertijd de mogelijkheden van de Apple Pencil optimaal te gebruiken. Met deze app kun je handgeschreven notities maken en zelfs audio-opnames aan jouw documenten toevoegen.

Eén van de voordelen van GoodNotes 5 is dat het als desktopsoftware beschikbaar is, waardoor je naadloos tussen apparaten kunt schakelen, terwijl al jouw gegevens gesynchroniseerd blijven. Bovendien biedt GoodNotes 5 verschillende tools zoals potloden, pennen en markeerstiften waarmee jij bij het maken van aantekeningen jouw creativiteit volledig tot uiting kunt brengen.

Spelletjes voor Apple Pencil

Zoek jij naar leuke en uitdagende spelletjes die je met je Apple Pencil kunt spelen? Dan is Brain Dots een geweldige keuze. In deze game gebruik je de Apple Pencil om puzzels op te lossen en creatieve oplossingen te bedenken.

Met Brain Dots kun jij je denkvermogen testen door verschillende objecten te tekenen en strategisch in het spel in te zetten. Dit biedt een unieke ervaring waarbij je niet alleen plezier hebt, maar ook jouw creativiteit aanscherpt. Door de Apple Pencil te gebruiken, kun je nauwkeurige lijnen trekken en specifieke vormen maken die essentieel zijn om ieder level succesvol af te ronden.

De game heeft diverse uitdagende levels die naarmate je vordert steeds complexer worden. Hierdoor blijft het spel boeiend en stimuleert het constant jouw vermogen om inventief te zijn. Met Brain Dots ontdek je hoe leuk het kan zijn om met de Apple Pencil interactief bezig te zijn, terwijl je jouw probleemoplossend vermogen tegelijkertijd verbetert.

Conclusie

Je hebt nu een diepgaand inzicht in de veelzijdigheid van de Apple Pencil en de verschillende apps die het biedt. Of je nu een professionele kunstenaar, een creatieve geest, of een notitie liefhebber bent, er is een scala aan apps beschikbaar om aan je behoeften te voldoen. Van tekenen en schrijven tot het maken van notities en het spelen van spelletjes, de Apple Pencil opent op de iPad nieuwe mogelijkheden voor creativiteit en productiviteit.

Apple Pencil apps voor creatifiteit

Nu je bekend bent met de diverse toepassingen van de Apple Pencil, is het tijd om je creativiteit de vrije loop te laten. Ontdek nieuwe apps, experimenteer met verschillende technieken en integreer de Apple Pencil volledig in je dagelijkse workflow. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de app wereld en blijf je vaardigheden verbeteren. Wanneer je het volledige potentieel van de Apple Pencil benut zijn de mogelijkheden eindeloos.

Veel gestelde vragen

Wat is een Apple Pencil?

Een Apple Pencil is een styluspen die speciaal voor de iPad en de iPad Pro is ontworpen. Het biedt precisie en gevoeligheid, waardoor het ideaal is voor het tekenen, het schrijven en het maken van notities op de iPad.

Wat zijn de beste teken apps voor de Apple Pencil?

Voor de Apple Pencil zijn er verschillende populaire teken-apps, zoals Procreate, Adobe Fresco en Tayasui Sketches beschikbaar. Deze apps bieden uitgebreide functionaliteiten om je creativiteit op de iPad te uiten.

Hoe kan ik mijn notities met behulp van de Apple Pencil organiseren?

Om je notities met de Apple Pencil te organiseren kun je apps zoals GoodNotes of Notability gebruiken. Met deze apps kun je handgeschreven notities vastleggen, ordenen en gemakkelijk terugvinden.

Zijn er specifieke tips als je de Apple Pencil voor professionele toepassingen gebruikt?

Professionals kunnen van de Apple Pencil profiteren door apps zoals Procreate of Adobe Illustrator Draw te verkennen. Daarnaast kunnen ze baat bij accessoires zoals screen protectors hebben om de nauwkeurigheid en de duurzaamheid tijdens intensief gebruik te verbeteren.

Zijn er spelletjes die specifiek voor de Apple Pencil op de iPad ontworpen?

Ja, er zijn diverse spelletjes beschikbaar die optimaal van de mogelijkheden van een styluspen zoals de Apple Pencil profiteren. Enkele populaire opties zijn Paper by FiftyThree, Linea Sketch en Zen Brush 2.

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg