Apple Pencil instellen: zo pas jij de instellingen aan

Wil je graag weten hoe je de Apple Pencil voor jouw iPad in kunt stellen? Dan ben je op de juiste pagina beland. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om met deze handige tool aan de slag te gaan. We zullen alles van de functies en de mogelijkheden tot het stapsgewijze proces om jouw Apple Pencil gereed te maken voor gebruik bespreken.

De Apple Pencil is een geweldige toevoeging aan jouw iPad-ervaring. Met deze styluspen kun je op het scherm van jouw iPad nauwkeurig tekenen, schrijven en notities maken. Of je nu een kunstenaar bent die digitale illustraties maakt of iemand die tijdens vergaderingen efficiënt aantekeningen wil maken, de Apple Pencil biedt eindeloze mogelijkheden.

Lees verder om meer te weten te komen hoe je de Apple Pencil kunt instellen voor je iPad.

De Basis van Apple Pencil

De Apple Pencil is een stylus pen die speciaal voor bepaalde iPad-modellen is ontworpen. Met de Apple Pencil kun je nauwkeurig tekenen, schrijven en op je iPad-scherm navigeren. Een Apple Pencil kan eenvoudig worden ingesteld – druk gewoon aan de zijkant van de Apple Pencil op de knop om deze met je iPad te koppelen.

Apple Pencil instellen en voor creatieve toepassingen gebruiken

De eerste generatie Apple Pencil gebruikt een Lightning-aansluiting om op te laden en met je iPad te verbinden. Sluit gewoon de Lightning-connector op de onderkant van je Apple Pencil aan en steek het andere uiteinde in de Lightning-poort van je iPad. Hierdoor wordt de Apple Pencil automatisch gekoppeld en begint het op te laden.

Waneer je de Apple Pencil met de iPad hebt verbonden, kan de Apple Pencil in combinatie met verschillende apps, waaronder de Notities-app op je iPad worden gebruikt. Hierdoor kun je handgeschreven notities maken, schetsen, tekenen of zelfs markeringen aan documenten toevoegen.

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Ondersteunde iPads

Voordat je de Apple Pencil wint instellen, moet je controleren of jouw iPad compatibel is met dit accessoire van Apple. Apple Pencil wordt namelijk niet door alle iPads ondersteund.

Hieronder staat een lijst met alle ondersteunde iPad-modellen:

 • iPad (8e generatie)
 • iPad Air (4e generatie)
 • iPad Pro 12.9-inch (4e generatie)
 • iPad Pro 11-inch (2e generatie)
 • iPad (7e generatie)
 • iPad (6e generatie)
 • iPad Air (3e generatie)
 • iPad Pro 12.9-inch (3e generatie)
 • iPad Pro 11-inch
 • iPad Pro 12.9-inch (2e generatie)
 • iPad Pro 10.5-inch
 • iPad Pro 12.9-inch (1e generatie)
 • iPad Pro 9.7-inch

Als je een van deze modellen of een nieuwer model hebt, kun je de Apple Pencil gebruiken en van de extra functionaliteit die het biedt genieten.

Eerste Instellingen

Je kunt de Apple Pencil eenvoudig en in slechts enkele stappen instellen. Hier staat hoe je de eerste instellingen van de Apple Pencil kunt voltooien:

 1. Verwijder de dop aan het uiteinde van je Apple Pencil.
 2. Steek de Lightning-aansluiting in de Lightning-poort van je iPad.
 3. Wacht totdat het koppelingsproces automatisch begint.
 4. Volg eventuele verdere instructies op het scherm om het instellen te voltooien.

Zodra dit proces is voltooid, is je Apple Pencil klaar voor gebruik en aan je iPad gekoppeld.

Apple Pencil verbinden en opladen

De Apple Pencil kan eenvoudig met je iPad worden verbonden en opgeladen. Nadat je deze Apple accessoire aan je iPad hebt gekoppeld kun je hem optimaal gebruiken. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om je Apple Pencil te verbinden en op te laden:

 1. Verbind je Apple Pencil met je iPad:
  • Verwijder het dopje aan het uiteinde van de Apple Pencil.
  • Steek de Lightning-connector van de Apple Pencil in de Lightning-poort van je iPad.
  • Wacht een paar seconden totdat je iPad de Apple Pencil herkent.
 2. Je Apple Pencil opladen:
  • Sluit de Lightning-connector van de Apple Pencil op de Lightning-kabel of adapter aan.
  • Sluit de andere kant van de Lightning-kabel op een stopcontact of USB-poort van een computer aan.
  • Laad de Apple Pencil voor het beste resultaat gedurende minimaal 15 minuten op.
 3. De batterijstatus controleren:
  • Druk op het beginscherm van je iPad op het Batterij-widget  om de batterijstatus van je Apple Pencil te controleren.
  • Als het batterijniveau laag is moet je de Apple Pencil volgens de bovenstaande instructies opladen.
 4. Automatisch koppelen:
  • Wanneer je iPad op iOS 14 of hoger draait, kun je de Apple Pencil automatisch koppelen door deze in de buurt van je iPad te houden en de aanwijzingen op het scherm te volgen.
 5. Je Apple Pencil loskoppelen van:
  • Als je klaar bent met je Apple Pencil, kun je deze loskoppelen door de Lightning-connector uit de Lightning-poort van je iPad te halen.

Nu je weet hoe je je Apple Pencil kunt verbinden en op kunt laden, kun je volop van de functionaliteit en het gemak dat dit accessoire biedt genieten. Zorg ervoor dat je de batterijstatus regelmatig controleert en je Apple Pencil oplaadt, zodat je hem wanneer je hem nodig hebt altijd kunt gebruiken.

Eerste Generatie Apple Pencil

Voordat je de eerste generatie Apple Pencil kunt gebruiken, moet je deze eerst aan je iPad koppelen. Gelukkig is dit proces vrij eenvoudig en vereist het slechts een paar stappen. Ten eerste sluit je de Apple Pencil op de Lightning-aansluiting van je iPad aan. Zodra de Apple Pencil is aangesloten, verschijnt er een melding op het scherm van je iPad om de koppeling te bevestigen. Druk gewoon op ‘Verbinden’ en binnen enkele seconden is je Apple Pencil aan je iPad gekoppeld.

De pen opladen

Net als ieder ander elektronisch apparaat heeft de Apple Pencil stroom nodig om te kunnen functioneren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de batterij van je Apple Pencil op te laden. Een optie is om de pencil rechtstreeks op de Lightning-poort van je iPad aan te sluiten. Hierdoor wordt de Apple Pencil terwijl hij is aangesloten automatisch opgeladen. Een andere mogelijkheid is om een optionele oplaadadapter, waarmee je de Stylus van Apple op een stopcontact of USB-poort aan kunt sluiten.

Apple Pencil instellen en opladen

Schrijven en Tekenen

Nu jij je Apple Pencil succesvol aan je iPad hebt gekoppeld en deze volledig is opgeladen, ben je klaar om ermee aan de slag te gaan! De Apple Pencil biedt voor het schrijven en tekenen talloze mogelijkheden, waardoor het voor creatieve projecten of notities een waardevol hulpmiddel kan zijn.

Met de Apple Pencil kun je op je iPad gemakkelijk notities maken en tekenen. Daarnaast kun je handgeschreven notities in getypte tekst omzetten. Experimenteer voor variatie in lijndikte met drukniveaus en probeer verschillende apps uit om te zien welke het beste bij jou past.

Kortom, de eerste generatie Apple Pencil is voor iedereen die graag op hun iPad schrijft of tekent een handig hulpmiddel. Met eenvoudige koppelingsstappen, diverse oplaadmogelijkheden en talloze creatieve functies biedt de Apple Pencil vele mogelijkheden. Dus waar wacht je nog op? Ga met jouw Apple Pencil aan de slag en ontdek alle geweldige dingen die je ermee kunt doen!

Tweede generatie Apple Pencil

De tweede generatie Apple Pencil is de opvolger van de eerste generatie Apple Pencil. In tegenstelling tot zijn voorganger kan deze nieuwe generatie door op de iPad te tikken, in plaats van via de lightning-aansluiting worden gekoppeld. Op deze manier kan de tweede generatie Apple Pencil handig en snel met de iPad worden gekoppeld. Je kunt hem gewoon magnetisch op de zijkant van de iPad aansluiten.

Met de iPad verbinden

Om de Apple Pencil opnieuw met je iPad te verbinden moet je de volgende stappen volgen: zorg ervoor dat je iPad op iOS 12.1 of hoger draait, druk terwijl je de punt van de Apple Pencil tegen het scherm houdt op het scherm van je iPad.

Als om wat voor reden dan ook de verbinding tussen je Apple Pencil en de iPad wordt verbroken, hoef jij je geen zorgen te maken. Het enige wat je hoeft te doen is, terwijl je met de punt van de Apple Pencil contact met het scherm maakt opnieuw op het scherm te tikken. Op deze manier zal hij weer met de iPad verbinden en kun jij weer aan de slag.

Opladen en Batterijstatus

De batterijstatus van je Apple Pencil kan eenvoudig worden gecontroleerd. Wanneer je de Apple Pencil aan de zijkant van je iPad bevestigt, wordt de batterijstatus op het scherm weergegeven. Om de exacte batterijstatus te zien kun je ook naar het Batterij-widgetscherm gaan.

De batterijduur van de tweede generatie Apple Pencil is indrukwekkend. Hij gaat tot wel 12 uur mee voordat hij moet worden opgeladen. En als je merkt dat de batterij leeg begint te raken, kun je hem snel opladen door hem weer magnetisch aan de zijkant van je iPad te bevestigen. Binnen enkele minuten heb je weer voldoende batterijvermogen om met je werk verder te gaan.

Dubbel tikken functie

De mogelijkheid om bepaalde acties uit te voeren door dubbel op de zijkant van de Apple Pencil te tikken is een handige functie van de tweede generatie Apple Pencil. Door dubbel te tikken kun je in apps zoals Notities of Procreate bijvoorbeeld tussen verschillende gereedschappen wisselen.

Als je wilt weten hoe je deze instellingen voor de dubbel tikken functie kunt aanpassen, ga dan naar Instellingen > Apple Pencil op je iPad. Hier kun je kiezen welke acties er moeten worden geactiveerd wanneer je dubbel tikt op de Apple Pencil. Dit stelt jou in staat om optimaal gebruik te maken van deze handige functie en jouw workflow nog efficiënter te maken.

Apple Pencil instellen en dubbeltik functie gebruiken

Met al deze handige functies en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger is het geen wonder dat veel mensen enthousiast zijn over de tweede generatie Apple Pencil.

Instellingen voor de Apple Pencil aanpassen

Door de instellingen van je Apple Pencil aan te passen kan je de functionaliteit en het gebruiksgemak van deze accessoire van Apple verbeteren. Met de juiste instellingen kun je de Apple Pencil aan je persoonlijke voorkeuren en behoeften aanpassen. Hieronder staan enkele stappen en opties om de instellingen van je Apple Pencil aan te passen:

 1. Open de “Instellingen” app op je iPad.
 2. Navigeer naar beneden en druk op “Apple Pencil”.
 3. Hier kun je verschillende instellingen aanpassen, zoals:
  • Druk op “Dubbel tikken” om de functie van de dubbele tik op de Apple Pencil aan te passen. Je kunt uit verschillende acties, zoals het openen van het notitieblok, het schakelen tussen gereedschappen of het openen van de laatst gebruikte tool kiezen.
  • Druk op “Kantelen” om de respons van de Apple Pencil op kantelen aan te passen. Je kunt uit opties zoals het wijzigen van de penseelgrootte, het schakelen tussen gereedschappen of het openen van het kleurenpalet kiezen.
  • Druk op “Drukgevoeligheid” om de gevoeligheid van de Apple Pencil voor druk aan te passen. Je kunt afhankelijk van je voorkeur en schrijfstijl uit verschillende niveaus van gevoeligheid kiezen.
  • Druk op “Negeer aanraking met palm” om te voorkomen dat het scherm tijdens het gebruik van de Apple Pencil op aanrakingen met je handpalm reageert. Dit kan handig zijn als jij je handpalm tijdens het schrijven of het tekenen vaak op het scherm laat rusten.
 4. Nadat je de gewenste instellingen hebt aangepast, kun je de “Instellingen” app sluiten en van een gepersonaliseerde Apple Pencil-ervaring genieten.

Pas de instellingen van je Apple Pencil voor een efficiëntere en geoptimaliseerde ervaring aan. Experimenteer met verschillende instellingen om te ontdekken wat het beste bij jou past. Of je nu een kunstenaar, student of professional bent, door de instellingen aan te passen kun jij je creativiteit en productiviteit verhogen. Probeer het vandaag nog en ontdek de vele mogelijkheden van de Apple Pencil!

Apple Pencil dagelijks gebruiken

De Apple Pencil is een handig hulpmiddel dat je dagelijks kunt gebruiken om het maximale uit je iPad te halen. Met de combinatie van de Apple Pencil en het nieuwe iPadOS kun je van een verbeterde ervaring en nieuwe mogelijkheden genieten. Het maken van notities is een van de handigste toepassingen van de Apple Pencil.

Notities Maken

Met de Apple Pencil kun je op je iPad notities snel en gemakkelijk maken. Of je nu tijdens een vergadering aantekeningen wilt maken, ideeën vast wilt leggen of gewoon wat wilt schetsen, de Apple Pencil biedt een intuïtieve manier om dit te doen.

Om de Apple Pencil optimaal voor notities te kunnen gebruiken, zijn er verschillende technieken die je kunt leren. Je kunt bijvoorbeeld in druk variëren om dikkere of dunnere lijnen te creëren, of verschillende penselen en kleuren gebruiken om je notities visueel interessanter te maken.

Daarnaast zijn er ook handige tips die je kunt volgen om de Apple Pencil efficiënt en effectief voor notities te gebruiken. Denk aan het organiseren van je notities met behulp van mappen of tags, je notities via iCloud met andere apparaten synchroniseren en het exporteren of delen van specifieke notitiepagina’s.

In tekst velden schrijven 

Naast het maken van handgeschreven notities kun je met de Apple Pencil op je iPad ook in tekst velden schrijven. Dit kan handig zijn bij het invullen van formulieren, het maken van aantekeningen in apps zoals Pages of Microsoft Word, of zelfs bij het versturen van berichten via iMessage.

Om met de Apple Pencil in tekst velden te schrijven, hoef je alleen maar de stylus op het gewenste tekst veld te plaatsen en te schrijven. De iPad herkent je handgeschreven tekst automatisch en zet deze naar getypte tekst om. Op deze manier kun je gemakkelijk, snel en nauwkeurig informatie invoeren zonder dat je het toetsenbord hoeft te gebruiken.

Handgeschreven invoer omzetten

De mogelijkheid om handgeschreven tekst naar getypte tekst om te zetten is een andere handige functie van de Apple Pencil. Met behulp van specifieke apps en functies kun jij je handgeschreven notities eenvoudig naar digitale tekst converteren.

Dit kan vooral handig zijn als je grote hoeveelheden geschreven tekst hebt die je wilt bewerken of delen. Door je handgeschreven notities naar getypte tekst om te zetten, kun je wijzigingen gemakkelijker aanbrengen, naar specifieke woorden of zinnen zoeken, en de teksten via de e-mail of andere communicatiekanalen delen.

Apple Pencil instellen en handgeschreven tekst naar digitale tekst omzetten

Met al deze mogelijkheden biedt de Apple Pencil een waardevolle toevoeging aan je dagelijkse workflow op de iPad. Of je nu notities maakt, in tekstvelden schrijft of handgeschreven invoer naar getypte tekst omzet, de Apple Pencil helpt je om efficiënter en productiever te werken.

Creatief met Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun je op een creatieve manier aan de slag gaan. Deze stylus is speciaal voor Apple-apparaten, zoals de iPad en de iPhone ontworpen. Het biedt een nauwkeurige en responsieve ervaring, waardoor je gemakkelijk kunt tekenen, schetsen en notities kunt maken. Hieronder staan enkele manieren waarop je met de Apple Pencil creatief kunt zijn:

Tekenen en schetsen

 • Maak met de Apple Pencil prachtige tekeningen en schetsen. De drukgevoeligheid en precisie van de stylus zorgen ervoor dat je gedetailleerde kunstwerken kunt maken.
 • Gebruik verschillende teken- en schilderapps om je creativiteit te uiten. Met apps zoals Procreate en Adobe Illustrator kun je professionele illustraties maken.
 • Experimenteer met verschillende penselen, kleuren en effecten om unieke kunstwerken te creëren. Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek nieuwe technieken.

Notities maken

 • Gebruik de Apple Pencil om op je iPad of iPhone handgeschreven notities te maken. Met apps zoals Notability en GoodNotes kun je notities maken en op een intuïtieve manier organiseren.
 • Schrijf, teken en markeer tekst direct op het scherm. Dit maakt het gemakkelijk om belangrijke informatie tijdens vergaderingen, colleges of brainstormsessies vast te leggen.
 • Voeg afbeeldingen, diagrammen en andere visuele elementen aan je notities toe om ze levendiger en informatiever te maken.

Creatieve projecten

 • Gebruik de Apple Pencil om creatieve projecten, zoals het maken van digitale kunst, het ontwerpen van grafische elementen en het bewerken van foto’s uit te voeren.
 • Werk met andere creatievelingen samen door je werk te delen en feedback te ontvangen. Met apps zoals Procreate Pocket en Adobe Creative Cloud kun jij je werk gemakkelijk delen en samenwerken.
 • Verken verschillende stijlen en technieken om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe inspiratie op te doen. Leer van andere artiesten en ontdek je eigen stijl.

Met de Apple Pencil kun jij je creativiteit naar een hoger niveau tillen. Of je nu een professionele kunstenaar bent of met het tekenen en het schetsen gewoon plezier wilt hebben, de Apple Pencil biedt talloze mogelijkheden. Dus pak je stylus en laat je creativiteit de vrije loop!

Apple Pencil instellen en voor het maken van kunst gebruiken

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Perfecte Vormen Creëren

Naast het tekenen en schilderen, kan de Apple Pencil ook worden gebruikt om op je iPad perfecte vormen te creëren. Hieronder staan enkele stappen om moeiteloos perfecte vormen te kunnen maken:

 1. Gebruik een app met hulpmiddelen voor vormen: Er zijn verschillende apps beschikbaar die speciale tools bieden om nauwkeurige geometrische vormen te maken. Deze tools helpen je bij het creëren van perfecte cirkels, rechthoeken, driehoeken en meer.
 2. De rasterfunctie gebruiken: Sommige apps hebben een rasterfunctie waarmee je een raster over je tekengebied kunt leggen. Dit kan handig zijn bij het maken van symmetrische vormen of om elementen in je tekening uit te lijnen.
 3. Gebruik de liniaal- en kompasfuncties: De Apple Pencil heeft ingebouwde liniaal- en kompasfuncties die je kunt gebruiken om rechte lijnen en perfecte cirkels te trekken. Activeer deze functies in de app die je gebruikt en volg de instructies om nauwkeurige vormen te creëren.

Met deze tips kun je op een creatieve manier met de Apple Pencil aan de slag. Of je nu wilt tekenen, schilderen of perfecte vormen wilt creëren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Experimenteer, ontdek nieuwe technieken en laat je artistieke vaardigheden met behulp van dit handige hulpmiddel groeien.

Praktische Tips en Apps voor Beginners van de Apple Pencil

De Apple Pencil is een geweldige tool voor creatieve professionals, studenten en iedereen die graag op hun iPad schrijft of tekent. Als je net met de Apple Pencil begint, staan hieronder enkele praktische tips en apps die je kunnen helpen om het meeste uit deze geweldige accessoire te halen.

Praktische Tips

 1. Koppel je Apple Pencil aan je iPad. Dit kun je doen door de dop van de Pencil af te halen en deze in de Lightning-poort van je iPad te steken. Volg de instructies op het scherm om de koppeling te voltooien.
 2. Kalibreer je Apple Pencil voor een nauwkeurigere schrijf- en tekenervaring. Ga naar de instellingen van je iPad, druk op “Apple Pencil” en volg de instructies om de kalibratie te starten.
 3. Gebruik een screenprotector om krassen op het scherm van je iPad te voorkomen. Er zijn speciale screenprotectors die compatibel zijn met de Apple Pencil en een gladde schrijfervaring bieden beschikbaar.
 4. Experimenteer met verschillende apps om te ontdekken welke het beste bij jouw behoeften past. Er zijn tal van apps zoals Procreate, Notability en GoodNotes die speciaal voor de Apple Pencil zijn ontworpen beschikbaar.
 5. Gebruik de drukgevoeligheid van de Apple Pencil. Druk harder op het scherm om dikkere lijnen te maken en zachter om dunne lijnen te maken. Dit geeft je tekeningen en schetsen meer diepte en detail.

Apps voor Beginners

 1. Procreate: Deze app is een krachtige tool voor digitale kunstenaars. Het biedt een breed scala aan penselen, lagen en effecten om prachtige tekeningen en schilderijen te maken.
 2. Notability: Deze app is ideaal voor studenten en professionals die tijdens colleges of vergaderingen aantekeningen willen maken. Je kunt handschrift notities maken, audio opnemen en zelfs PDF’s importeren en annoteren.
 3. GoodNotes: Deze app is perfect voor mensen die graag met de hand schrijven en notities maken. Het biedt een realistische schrijfervaring en je kunt je notities in verschillende mappen en categorieën organiseren.
 4. Adobe Photoshop Sketch: Als je bekend bent met Photoshop, dan is deze app voor jou perfect. Je kunt met verschillende penselen en lagen schetsen maken, en zelfs je werk met de desktopversie van Photoshop synchroniseren.
 5. Paper by FiftyThree: Deze app is geweldig voor beginners omdat het een eenvoudige interface heeft en gemakkelijk kan worden gebruikt. Je kunt schetsen maken, notities maken en zelfs diagrammen en grafieken tekenen.

Met deze tips en apps kun je direct met je Apple Pencil aan de slag en van de mogelijkheden genieten. Koppel de pen via Bluetooth en de Lightning-poort eenvoudig aan je iPad. Gebruik apps zoals Procreate voor digitale illustraties met penselen en tekengereedschappen. Ontdek geavanceerde functies zoals lagen, maskers en effecten om je creatieve visie tot leven te brengen.

Geavanceerde functies op de Apple Pencil ontdekken

Voor creatieve professionals en enthousiaste kunstenaars is de Apple Pencil een krachtig hulpmiddel. Naast de basisfuncties zoals tekenen en schrijven, biedt de Apple Pencil ook geavanceerde functies die je kunt ontdekken om het meeste uit je ervaring te halen. Hieronder staan enkele van de geavanceerde functies die je op de Apple Pencil kunt verkennen:

Apple Pencil instellen en geavanceerde functies gebruiken
 1. Drukgevoeligheid: De Apple Pencil is met drukgevoeligheid uitgerust , wat betekent dat hoe harder je op het scherm drukt, hoe dikker de lijn wordt. Dit geeft je meer controle over je tekeningen en schetsen.
 2. Kantelherkenning: De Apple Pencil kan de kanteling van je hand detecteren, waardoor je tijdens het tekenen of schilderen verschillende effecten kunt creëren. Bijvoorbeeld, door de Apple Pencil schuin te houden, kun je schaduwen aan je tekeningen toevoegen.
 3. Dubbel tikken: Met de dubbel tik functie kun je snel toegang tot verschillende tools en functies krijgen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat een dubbele tik op de Apple Pencil de gumfunctie activeert, zodat je zonder dat je van gereedschap hoeft te wisselen fouten snel kunt corrigeren.
 4. Notities maken: De Apple Pencil is niet alleen handig voor kunstenaars, maar ook voor het maken van notities. Met apps zoals Notities kun je handgeschreven notities maken en deze later doorzoeken. Daarnaast kun je tekeningen en diagrammen aan je notities toevoegen om ze visueel aantrekkelijker te maken.
 5. Handgeschreven tekst omzetten: Een andere handige functie van de Apple Pencil is de mogelijkheid om handgeschreven tekst in getypte tekst om te zetten. Dit is vooral handig als je tijdens vergaderingen of colleges snel aantekeningen wilt maken.
 6. Samenwerken: Met de Apple Pencil kun je samen met anderen aan documenten en projecten werken. Je kunt bijvoorbeeld opmerkingen aan gedeelde documenten toevoegen of samen met andere kunstenaars aan een schets werken.

Deze geavanceerde functies maken de Apple Pencil voor zowel creatieve professionals als mensen die met tekenen en schrijven op hun iPad gewoon plezier willen hebben een veelzijdig hulpmiddel. Door deze functies te verkennen en te gebruiken, kun jij je creativiteit naar een hoger niveau tillen en je productiviteit verhogen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek alle geweldige mogelijkheden van de Apple Pencil!

De Apple Pencil voor Goodnotes 6 en Procreate gebruiken

De Apple Pencil is een geweldige tool om met apps zoals Goodnotes 6 en Procreate te werken. Met de Apple Pencil kun je op je iPad nauwkeurig tekenen, schetsen en notities maken. Hieronder bespreken we hoe je de Apple Pencil voor zowel Goodnotes 6 als voor Procreate kunt gebruiken en delen we enkele handige tips en trucs.

Hieronder staat een vergelijkingstabel van de belangrijkste kenmerken, de voordelen en de nadelen van de Apple Pencil met Goodnotes 6 en Procreate:

KenmerkGoodnotes 6Procreate
OndersteuningVolledige ondersteuning voor Apple PencilVolledige ondersteuning voor Apple Pencil
DrukgevoeligheidJaJa
KoppelingsmogelijkhedenKan aan specifieke tools worden gekoppeldKan aan specifieke penselen worden gekoppeld
HandpalmondersteuningJaJa
Notities makenJaNee
Tekenen en schilderenNeeJa

Tips en trucs

Hier zijn enkele tips en trucs voor het gebruik van de Apple Pencil met Goodnotes 6 en Procreate:

 1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Goodnotes 6 en Procreate op je iPad hebt geïnstalleerd.
 2. Gebruik de drukgevoeligheid van de Apple Pencil om verschillende lijndiktes en schaduwen in je tekeningen en schilderijen te creëren.
 3. Experimenteer in Procreate met verschillende tools en penselen om unieke effecten te creëren.
 4. Gebruik de handpalmondersteuning om comfortabel te kunnen tekenen zonder dat jij je hand op het scherm laat rusten.
 5. Koppel de Apple Pencil in Goodnotes 6 en Procreate voor een nog betere gebruikservaring aan specifieke tools of penselen.
 6. Gebruik de notitiefunctie in Goodnotes 6 om tijdens vergaderingen of colleges aantekeningen te maken.
 7. Exporteer je tekeningen en notities naar andere apps of deel ze rechtstreeks vanuit Goodnotes 6 en Procreate.

Met de Apple Pencil kun je in Goodnotes 6 en Procreate creatief aan de slag. Of je nu notities wilt maken, tekeningen wilt maken of schilderijen wilt creëren, de Apple Pencil biedt een geweldige ervaring. Probeer deze tips en trucs uit en ontdek alle mogelijkheden die de Apple Pencil te bieden heeft!

Met de Apple Pencil schrijven (Scribble) in iPadOS 17

Met de Apple Pencil schrijven (Scribble) is een handige functie in iPadOS 17 waarmee je met de Apple Pencil direct op je iPad kunt schrijven. Deze functie biedt verschillende voordelen en mogelijkheden, waardoor het voor iedereen die op zijn iPad graag aantekeningen maakt, tekent of schrijft een waardevolle toevoeging is.

Hieronder staan enkele kenmerken, de voordelen en de verschillen van de Apple Pencil schrijven (Scribble) in iPadOS 17:

KenmerkVoordelenVerschillen
Direct schrijvenMet de Apple Pencil kun je direct op het scherm schrijvenDit was voorheen op de iPad niet mogelijk
Notities makenMaak met de Apple Pencil snel aantekeningen of schetsen Handig voor studenten, professionals en creatieve gebruikers
Omzetten naar tekstGeschreven tekst kan automatisch naar getypte tekst worden omgezetBespaart tijd en moeite bij het maken van notities
HandschriftherkenningiPadOS 17 kan je handschrift herkennen en naar tekst omzettenWerkt zelfs bij een slecht handschrift nauwkeurig en snel
NauwkeurigheidDe Apple Pencil biedt een hoge mate van nauwkeurigheidPerfect voor gedetailleerde tekeningen en illustraties

Met de Apple Pencil schrijven (Scribble) in iPadOS 17 is eenvoudig te gebruiken. Volg de onderstaande stappen om hiermee aan de slag te gaan:

 1. Zorg ervoor dat je iPadOS 17 of hoger op je iPad hebt geïnstalleerd.
 2. Sluit de Apple Pencil op je iPad aan door hem magnetisch aan de zijkant te bevestigen.
 3. Open een app, zoals Notities of Pages waarin je wilt schrijven.
 4. Selecteer de teksttool in de app en schrijf met de Apple Pencil op het scherm.
 5. Als je wilt dat je geschreven tekst automatisch naar getypte tekst wordt omgezet, hoef je alleen maar even te wachten. iPadOS 17 zal je handschrift herkennen en het naar getypte tekst omzetten.

Met de Apple Pencil schrijven (Scribble) in iPadOS 17 is een geweldige functie die de mogelijkheden van de iPad vergroot. Of je nu tijdens een vergadering aantekeningen maakt, voor een kunstproject schetst of gewoon graag met de hand schrijft, deze functie zal zeker van pas komen. Probeer het zelf uit en ontdek hoe handig en intuïtief het is om met de Apple Pencil op je iPad te schrijven.

Veel voorkomende problemen en de Apple Pencil onderhouden

Voor het tekenen, schrijven en navigeren op je iPad is de Apple Pencil een handig hulpmiddel. Het kan echter voorkomen dat je bij het gebruik van de Apple Pencil problemen ondervindt. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende problemen en geven we tips om de problemen op te lossen. Daarnaast delen we enkele onderhoudstips om ervoor te zorgen dat je Apple Pencil in goede staat blijft.

Veelvoorkomende problemen met de Apple Pencil oplossen:

 1. Verbinding maken: Als je Apple Pencil geen verbinding met je iPad maakt, controleer dan eerst of Bluetooth op je iPad is ingeschakeld. Probeer vervolgens de Apple Pencil opnieuw te koppelen door deze in de Lightning-poort van je iPad te steken.
 2. Responsiviteit: Als de Apple Pencil niet op aanraking reageert, controleer dan of deze is opgeladen. Sluit de Apple Pencil op de Lightning-poort van je iPad aan om hem op te laden. Als de batterij nog steeds leeg lijkt te zijn, probeer dan de punt van de Apple Pencil te vervangen.
 3. Vertraging: Als er tussen de beweging van de Apple Pencil en wat er op het scherm gebeurt een vertraging optreedt, controleer dan of je iPad met de nieuwste software-update up-to-date. Soms kan het installeren van updates helpen om de prestaties te verbeteren.

De Apple Pencil onderhouden:

 1. Schoonmaken: Om je Apple Pencil schoon te houden moet je deze regelmatig met een zachte, pluisvrije doek afvegen. Gebruik geen water of schoonmaakmiddelen, omdat dit de werking van de Apple Pencil kan beïnvloeden.
 2. Bescherming: Om je Apple Pencil tegen krassen en beschadigingen te beschermen, kun je een hoesje of houder gebruiken. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar die speciaal voor de Apple Pencil zijn ontworpen.
 3. Batterijduur: Om de batterijduur van je Apple Pencil te verlengen, kun je ervoor zorgen dat deze niet constant is ingeschakeld wanneer je hem niet gebruikt. Om energie te besparen kun je de Apple Pencil uitschakelen als je hem niet nodig hebt.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je veelvoorkomende problemen met de Apple Pencil oplossen en ervoor zorgen dat deze in goede staat blijft. Het is belangrijk dat je regelmatig onderhoud uitvoert om de levensduur van je Apple Pencil te verlengen en er optimaal van te kunnen blijven genieten.

Conclusie

In deze blogpost heb je alles geleerd over het instellen en het gebruiken van de Apple Pencil. We hebben de basisprincipes en de verschillen tussen de generaties besproken. Daarnaast hebben we laten zien hoe je de instellingen aan kunt passen en de Apple Pencil voor creatieve en praktische doeleinden kunt gebruiken. Daarnaast hebben we geavanceerde functies en handige tips gedeeld.

Apple Pencil instellen

Je bent nu klaar om met je Apple Pencil te beginnen! Of je nu een kunstenaar bent, een student die aantekeningen maakt bent of gewoon efficiënter op je iPad wilt werken, de Apple Pencil zal een waardevolle toevoeging aan je digitale gereedschapskist zijn. Pak je Apple Pencil erbij, probeer verschillende apps uit en ontdek alle mogelijkheden van dit krachtige hulpmiddel. Veel plezier en succes!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn Apple Pencil instellen?

Om je Apple Pencil in te stellen moet je naar de Bluetooth-instellingen op je iPad gaan. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en druk vervolgens in de lijst met beschikbare apparaten op “Apple Pencil”. Volg de instructies op het scherm om het koppelen te voltooien.

Kan ik de instellingen van mijn Apple Pencil aanpassen?

Ja, je kunt de instellingen van je Apple Pencil aanpassen. Ga op je iPad naar de “Instellingen” en druk vervolgens op “Apple Pencil”. Hier kun je functies zoals dubbel tikken wijzigen, handtekening instellingen aanpassen en nog veel meer.

Wat zijn de verschillende generaties van de Apple Pencil?

Er zijn twee generaties van de Apple Pencil. De eerste generatie is compatibel met oudere iPads, terwijl de tweede generatie speciaal voor nieuwere iPads is ontworpen. De tweede generatie heeft extra functies zoals de mogelijkheid om hem magnetisch op te laden en om touch-gebaren te gebruiken.

Welke apps kan ik met mijn Apple Pencil gebruiken?

Met je Apple Pencil kun je een breed scala aan apps, waaronder notitie-apps, teken-apps, creatieve apps en productiviteits-apps gebruiken. Enkele populaire voorbeelden zijn Procreate, GoodNotes, Adobe Illustrator en Notability.

Hoe kan ik problemen met mijn Apple Pencil oplossen?

Wanneer je met je Apple Pencil problemen ondervindt, probeer dan eerst de volgende stappen: controleer of Bluetooth is ingeschakeld, koppel het apparaat los en sluit het opnieuw aan, en zorg ervoor dat je Apple Pencil is opgeladen. Als dit niet werkt, kun je de Apple Support-website voor verdere probleemoplossing raadplegen.

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg