Apple Pencil: Ontdek de functionaliteiten en verbeteringen – Alles wat je moet weten!

Wil jij op je iPad creatiever zijn? Probeer dan de Apple Pencil. Deze stylus is speciaal voor de iPad ontworpen en kan worden gebruikt om nauwkeurig op het scherm te tekenen en te schrijven. Door op de knop van de Apple Pencil te drukken kun je gemakkelijk tussen functies schakelen. De Apple Pencil biedt precisie en functionaliteit bij het maken van notities, tekeningen en annotaties. Met de Apple Pencil krijg je bij het creëren en het navigeren op je iPad een positieve ervaring en kun je goede resultaten behalen.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste functies, de voordelen en de nadelen van de Apple Pencil. We kijken hoe je hem voor zowel tekeningen als notities kunt gebruiken en hoe je hiermee documenten kunt ondertekenen. Met de Apple Pencil heb je de volledige controle over je iPad, wat voor een positieve gebruikerservaring zorgt. Daarnaast bespreken we welke iPads compatibel zijn en delen handige tips om op je iPad het meeste uit je Apple Pencil te halen.

Dus als je nieuwsgierig bent naar de review van deze stylus en hoe het jouw iPad-ervaring kan verbeteren, lees dan rustig verder. Ontdek waarom de Apple Pencil onder iPad-gebruikers wereldwijd zo’n populair accessoire is geworden. 

Wat is de Apple Pencil en wat kun je ermee?

De Apple Pencil is een styluspen voor bepaalde iPad modellen. Het is handig om nauwkeurig op het iPad-scherm te tekenen, te schrijven en notities te maken. Deze review benadrukt de geavanceerde technologie van de Apple Pencil, zoals de drukgevoeligheid en de mogelijkheid om kantelingen te herkennen waardoor je op het beeldscherm van je iPad scherm op een natuurlijke manier kunt schrijven en tekenen.

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun je tijdens vergaderingen of colleges eenvoudig aantekeningen maken, voor creatieve projecten ideeën schetsen of gewoon ontspannen door de interface bladeren. Het biedt een intuïtieve manier om interactie met je iPad te hebben en maakt het mogelijk om dingen te doen die met alleen je vingers moeilijk zouden zijn.

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Verschillende functionaliteiten van de Apple Pencil, zoals drukgevoeligheid en kantelherkenning

De drukgevoeligheid is een van de belangrijkste kenmerken van de Apple Pencil. Dit betekent dat wanneer je harder op het scherm drukt, de lijnen dikker worden, terwijl ze dunner worden als je minder druk uitoefent. Dit geeft je meer controle over je tekeningen of schetsen en maakt het gemakkelijker om details toe te voegen.

Daarnaast heeft de Apple Pencil kantelherkenning. Dit betekent dat de pen kan detecteren onder welke hoek je hem vasthoudt en daarop reageert. Bijvoorbeeld, als je de pen schuin houdt, kun je schaduwen creëren door lichter te tekenen. Dit geeft je bij het maken van kunstwerken of illustraties meer vrijheid en flexibiliteit.

Toepassingen zoals tekenen, schrijven en het maken van notities waarvoor de Apple Pencil kan worden gebruikt

De Apple Pencil is een veelzijdig hulpmiddel dat voor zowel het tekenen als het maken van aantekeningen kan worden gebruikt. Met de precisie en gevoeligheid van de Apple Pencil kun je gedetailleerde tekeningen met verschillende lijndiktes en texturen maken. Daarnaast kun je op je iPad snel notities maken, wat tijdens vergaderingen of colleges handig kan zijn.

De Apple Pencil is perfect voor het annoteren van documenten en het markeren van tekst in e-books. Met zijn precisie kun je belangrijke passages gemakkelijk markeren en opmerkingen aan digitale documenten toevoegen. Kortom, de Apple Pencil is een krachtig hulpmiddel dat je creativiteit en productiviteit op je iPad naar een hoger niveau tilt.

Vergelijking tussen generaties van de Apple Pencil

De Apple Pencil is een populaire styluspen die speciaal voor verschillende modellen iPads is ontworpen. In de loop der jaren heeft Apple verschillende generaties met zijn eigen unieke kenmerken en verbeteringen van de Apple Pencil uitgebracht.

De eerste generatie Apple Pencil werd in 2015 geïntroduceerd en was compatibel met de iPad Pro-modellen. Met deze pen kon je op je iPad-scherm nauwkeurig tekenen, schrijven en navigeren. De eerste generatie Apple Pencil had echter geen magnetische oplaadfunctie en moest via de Lightning-poort van het apparaat worden opgeladen.

In 2018 bracht Apple de tweede generatie Apple Pencil, die exclusief compatibel met bepaalde iPad Pro modellen is uit. Deze nieuwe versie introduceerde ten opzichte van zijn voorganger een aantal belangrijke verbeteringen. Het magnetische bevestigingssysteem waarmee je de pen aan de zijkant van je iPad kunt bevestigen om hem draadloos op te laden was een van de opvallendste functies.

Belangrijkste verbeteringen en nieuwe functies per generatie

Iedere nieuwe Apple Pencil heeft innovatieve functies toegevoegd om de functionaliteit en prestaties te verbeteren. De tweede generatie had een magnetisch bevestigingssysteem en touch bedieningselementen. Hiermee kun je bijvoorbeeld dubbel tikken om tussen gereedschappen of functies te schakelen. Daarnaast bood de tweede generatie betere precisie en responsiviteit waardoor je nauwkeurige lijnen kan trekken en vloeiende bewegingen kunt maken.

In 2020 introduceerde Apple de derde generatie van de Apple Pencil. Deze nieuwe versie is compatibel met de iPad Air (4e generatie) en de iPad Pro-modellen. De Apple Pencil heeft een gestroomlijnd ontwerp met een matte afwerking. De magnetische bevestiging aan de zijkant van het apparaat, waarmee je de accu draadloos op kunt laden is een handige toevoeging.

Advies over welke generatie voor verschillende soorten gebruikers het meest geschikt is

Als je een compatibele iPad hebt, moet je rekening houden met welke generatie van de Apple Pencil hierop kan worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld een oudere iPad Pro hebt, moet je mogelijk genoegen nemen met de eerste generatie Apple Pencil omdat deze met latere modellen niet compatibel is.

Wie kan de functies van de Apple Pencil gebruiken

Wanneer je geïnteresseerd bent in tekenen of grafisch ontwerp, kan de derde generatie Apple Pencil vanwege zijn verbeterde functionaliteit en gebarenondersteuning aantrekkelijk zijn. Dit maakt het gemakkelijker om tijdens het werken in ondersteunde apps snel toegang tot verschillende gereedschappen en functies te krijgen.

Als je op je iPad echter gewoon notities wilt maken of wilt navigeren, kan de tweede generatie Apple Pencil voldoende zijn. Het magnetische bevestigingssysteem en de touch gebaseerde bedieningselementen bieden een uitstekende gebruikerservaring.

Uitleg over de specifieke kenmerken van de Apple Pencil met USB-C aansluiting

De Apple Pencil met USB-C-aansluiting is speciaal voor creatieve professionals en iPad-gebruikers die bij het tekenen, schetsen en annoteren nauwkeurigheid en precisie nodig hebben ontworpen. De pixelnauwkeurigheid, snelle respons en kantelgevoeligheid zijn belangrijke kenmerk van de nieuwe versie. Hiermee kun je moeiteloos fijne details aan kunstwerken toevoegen of notities met verschillende penseel drukken maken.

Daarnaast heeft de Apple Pencil met USB-C een handige functie waarmee hij kan detecteren wanneer jij je hand op het scherm plaatst. Dit voorkomt onbedoelde markeringen of bewegingen tijdens het tekenen of schrijven, waardoor je een naadloze ervaring zonder onderbrekingen hebt. Dankzij deze functie kun jij de Apple Pencil nog intuïtiever en natuurlijker gebruiken.

De compatibiliteit met bepaalde iPad-modellen en andere apparaten

De Apple Pencil met USB-C-aansluiting is compatibel met bepaalde iPad-modellen, zoals de iPad Pro 11-inch (3e generatie) en iPad Pro 12,9-inch (5e generatie). Wanneer je met deze apparaten werkt, biedt de Apple Pencil een verbeterde ervaring waardoor jij je creativiteit en productiviteit naar een hoger niveau kunt tillen. Daarnaast kan de Apple Pencil met USB-C met andere apparaten die een USB-C-aansluiting hebben, zoals bepaalde Android-tablets en smartphones worden gebruikt.

De voordelen en de eventuele nadelen ten opzichte van eerdere versies van de Apple Pencil

Voor creatieve professionals en liefhebbers die op de iPad willen tekenen en schrijven is de Apple Pencil een geweldig hulpmiddel. Met iedere nieuwe versie van de Apple Pencil worden er verbeteringen en nieuwe functies geïntroduceerd. In de tabel hieronder vergelijken we de voordelen en de eventuele nadelen van de nieuwste versie van de Apple Pencil met eerdere versies.

FunctieApple Pencil (nieuwste versie)Eerdere versies van Apple Pencil
OplaadmethodeDe accu kan via een magnetische bevestiging aan de zijkant van de iPad draadloos worden opgeladenKan alleen via de Lightning-connector worden opgeladen
KoppelingsmethodeWanneer je hem aan de iPad bevestigd kan hij via Bluetooth automatisch worden gekoppeldKan alleen handmatig via de Bluetooth instellingen worden gekoppeld
GebruiksgemakGeen gedoe met losse oplaadkabels en gemakkelijke bevestiging aan de iPadVereist het gebruik van een oplaadkabel en kan gemakkelijk kwijtraken
BatterijduurLangere batterijduur waardoor je hem zonder dat je de accu op hoeft te laden langer kunt gebruikenKortere batterijduur waardoor de accu mogelijk vaker moet worden opgeladen
GevoeligheidVerbeterde drukgevoeligheid waardoor je nauwkeuriger kunt tekenen en schrijvenMinder gevoeligheid, minder precisie
Tilt-ondersteuningVoor schaduweffecten en om realistisch te kunnen tekenen kan dit model detecteren als je de pen kanteltKan niet detecteren als de pen wordt gekanteld
PrijsDankzij de nieuwe functies en verbeteringen heeft deze versie mogelijk een hogere prijs Vanwege de oudere technologie hebben de eerdere versies mogelijk een lagere prijs 

De nieuwste Apple Pencil biedt verschillende voordelen zoals de mogelijkheid om de accu draadloos op te laden en via Bluetooth automatisch kan worden gekoppeld, maar dit kan de prijs verhogen. Voor kunstenaars en ontwerpers is de verbeterde gevoeligheid en de mogelijkheid om een kanteling van de pen te detecteren een groot pluspunt, maar als je alleen basisfunctionaliteit nodig hebt, is dit niet van essentieel belang. 

Wanneer je tussen de nieuwste Apple Pencil en eerdere versies gaat kiezen is het belangrijk om te bedenken welke functies voor jou het belangrijkst zijn. Als gemak en geavanceerde tekenfuncties belangrijk zijn, is de nieuwste versie wellicht de beste keuze. Als je echter een beperkt budget of alleen basisfunctionaliteit nodig hebt, kan een andere versie aan je behoeften voldoen.

De verbeteringen van de 2e generatie Apple Pencil

De 2e generatie Apple Pencil heeft ten opzichte van de eerste generatie verschillende positieve verbeteringen. Deze stylus is speciaal ontworpen om op de voorkant van je iPad te kunnen schetsen en tekenen, waardoor het voor creatieve professionals en kunstenaars een geweldig hulpmiddel is.

Op de voorkant van je iPad schetsen en tekenen

De Apple Pencil is ideaal voor als je op de iPad wilt tekenen en schetsen. Zonder dat je extra hulpmiddelen nodig hebt, biedt het precisie en controle. De druk die je op de Pencil uitoefent, wordt door het iPad-scherm gedetecteerd, waardoor je verschillende lijndiktes en schaduweffecten kunt creëren.

Apple Pencil gebruiken om digitale kunst te maken

Met de “palm rejection” functie herkent de iPad alleen de input van de Pencil en worden de aanrakingen van je handpalm of vingers niet gedetecteerd, waardoor er tijdens het tekenen geen verstoringen zijn. De Apple Pencil is voor diverse artistieke technieken met een kantelsensor uitgerust.

Voor een betere gebruikservaring kan de Apple Pencil magnetisch aan de zijkant van de iPad worden bevestigd

De mogelijkheid om de Apple Pencil magnetisch aan de zijkant te kunnen bevestigen is bij de 2e generatie Apple Pencil een andere handige verbetering. Hierdoor raak je hem nooit kwijt en heb je hem wanneer je hem nodig hebt altijd bij de hand. Bovendien wordt hij zodra hij magnetisch wordt bevestigd automatisch met je iPad gekoppeld, wat voor een naadloze gebruikerservaring zorgt.

De Apple Pencil via de knop aan de zijkant draadloos opladen

De Apple Pencil is een handige stylus die perfect met Apple-apparaten zoals de iPad en iPad Pro samenwerkt. Bij het maken van notities, het tekenen en het bewerken van afbeeldingen biedt het ongekende precisie en responsiviteit. 

Door de Apple Pencil draadloos via de zijknop op te laden kun je het gedoe met kabels of batterijen beperken. De druksensor creëert subtiele variaties in lijndikte en dankzij de ingebouwde kantelsensor kun je van een natuurlijke schrijf- of teken ervaring genieten.

De mogelijkheid om de Apple Pencil via de knop aan de zijkant draadloos op te laden biedt verschillende voordelen en gemakken. Hieronder vind je een vergelijkingstabel met de kenmerken, de voordelen en de nadelen van deze functie:

KenmerkVoordelenNadelen
Draadloos opladen– Geen gedoe met kabels en opladers– Beperkte batterijduur
via knop– Kan zelfs als je hem gebruikt gemakkelijk worden opgeladen – Kan alleen met compatibele apparaten worden opgeladen
aan de zijkant– Om hem op te laden hoef je tijdens het werken niet van je werk te worden onderbroken 

De Apple Pencil kan via de knop aan de zijkant eenvoudig en in enkele stappen draadloos worden opgeladen. Hieronder bespreken we hoe je deze functie kunt gebruiken:

 1. Zorg ervoor dat je een compatibel Apple-apparaat, zoals een iPad of iPad Pro hebt.
 2. Verwijder de dop van de bovenkant van de Apple Pencil om toegang tot de oplaadpoort te krijgen.
 3. Plaats de Apple Pencil met de zijkant waarop de knop zich bevindt tegen de zijkant van het Apple-apparaat.
 4. De Apple Pencil wordt automatisch magnetisch aan het Apple-apparaat bevestigd en wordt direct draadloos opgeladen.
 5. Je kunt de Apple Pencil blijven gebruiken terwijl deze via de knop aan de zijkant wordt opgeladen.

De mogelijkheid om de Apple Pencil draadloos via de knop aan de zijkant van de iPad op te kunnen laden is erg handig en vergroot het gebruiksgemak. Doordat je hem draadloos op kunt laden heb je geen gedoe met kabels en opladers en kun je de Apple Pencil zelfs terwijl je hem gebruikt gemakkelijk opladen. Houd er wel rekening mee dat de batterijduur beperkt is en dat de Apple Pencil alleen met bepaalde apparaten compatibel is.

Het grote voordeel van de 2e generatie Apple Pencil is dat deze via een ingebouwde oplaadfunctie draadloos kan worden opgeladen. In tegenstelling tot de eerste generatie, waarbij je de Pencil op de Lightning-poort van je iPad aan moest sluiten om hem op te laden, kun je nu gewoon de knop aan de zijkant van de Apple Pencil indrukken en deze draadloos opladen. Dit is niet alleen handig, maar het betekent ook dat je geen extra kabels nodig hebt.

Met al deze verbeteringen biedt de 2e generatie Apple Pencil voor als je graag op je iPad wilt schetsen en tekenen een nog betere ervaring. Of je nu een professionele kunstenaar bent of gewoon met digitale creativiteit plezier wilt hebben, deze stylus kan een waardevolle toevoeging zijn.

Compatibiliteit van Apple Pencil met verschillende iPad modellen

Ben je benieuwd of jouw iPad compatibel is met de Apple Pencil? Hieronder staat een handig overzicht van de iPad-modellen die met deze stylus werken. De eerste generatie Apple Pencil is compatibel met de volgende modellen:

 • iPad Pro 12,9-inch (1e en 2e generatie)
 • iPad Pro 10,5-inch
 • iPad Pro 9,7-inch
 • iPad (6e en 7e generatie)

Daarnaast heeft Apple ook een tweede generatie Apple Pencil uitgebracht. Deze is alleen compatibel met specifieke modellen, namelijk:

 • iPad Pro 12,9-inch (3e en 4e generatie)
 • iPad Pro 11-inch (1e en 2e generatie)

Voor oudere iPads zoals de Air-, Mini- en oudere Pro-modellen worde de Apple Pencil helaas niet ondersteund.

Onderscheid tussen volledige ondersteuning en beperkte functionaliteit op oudere modellen

Hoewel sommige oudere iPads wel compatibel zijn met de eerste generatie Apple Pencil, moet je er rekening mee houden dat ze mogelijk niet dezelfde functionaliteit als nieuwere modellen bieden. Op oudere iPads kan de Apple Pencil beperkt zijn tot het tekenen en schrijven in apps die specifiek voor stylus-input zijn ontworpen.

Bijvoorbeeld, op een ouder model zoals de iPad (6th generation) kun je met de eerste generatie Apple Pencil tekenen en schrijven, maar je kunt de handige functies zoals het dubbel tikken op de zijkant om tussen gereedschappen te wisselen of de mogelijkheid om de Apple Pencil via magnetische bevestiging aan de iPad op te laden niet gebruiken.

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Advies voor gebruikers die willen weten of hun iPad geschikt is voor de Apple Pencil

Als je wilt weten of jouw iPad compatibel is met de Apple Pencil, kun je dit eenvoudig controleren door naar de instellingen van je iPad te gaan en naar het gedeelte ‘Apple Pencil’ te kijken. Hier kun je zien welke generaties van de Apple Pencil op jouw specifieke model worden ondersteund.

Als jouw iPad niet compatibel is met de Apple Pencil, zijn er nog steeds andere stylus-opties beschikbaar. Er zijn verschillende third-party stylussen die met een breed scala aan iPads werken. Als je graag op je iPad aantekeningen maakt of schetst, maar geen behoefte aan alle geavanceerde functies van de Apple Pencil hebt kunnen deze alternatieve stylussen een goede keuze zijn.

De iPad met de Apple Pencil bedienen

Kortom, als je van alle functionaliteiten die de Apple Pencil te bieden heeft, wilt profiteren, heb je een iPad nodig die deze stylus ondersteund. Controleer simpelweg welk model iPad je hebt en kijk naar het overzicht van compatibele modellen om er zeker van te zijn dat jouw apparaat met de gewenste generatie Apple Pencil werkt.

De voordelen en de nadelen van de Apple Pencil

Als je graag op je iPad tekent, notities maakt of aan grafisch ontwerp werkt is de Apple Pencil een handige accessoire. Het biedt een unieke ervaring, met zowel voordelen als nadelen. Hieronder worden enkele van deze aspecten besproken:

Voordelen:

 1. Nauwkeurigheid:  Bij het tekenen en schrijven op het scherm van de iPad biedt de Apple Pencil een ongeëvenaarde precisie Hierdoor kun je met de dunne punt van de Pencil gedetailleerde lijnen en vloeiende bewegingen maken.
 2. Drukgevoeligheid: De drukgevoeligheid is een ander voordeel van de Apple Pencil. Dit betekent dat hoe harder je op het scherm drukt, hoe dikker en donkerder de lijnen worden. Hierdoor kun je verschillende effecten creëren en een realistische tekenervaring hebben.
 3. Handpalmondersteuning: De Apple Pencil heeft handpalmondersteuning, wat betekent dat je terwijl je tekent of schrijft je hand op het scherm kunt laten rusten zonder dat het als input wordt geregistreerd. Dit zorgt voor een comfortabele en natuurlijke schrijf- en teken ervaring.
 4. Snelheid en responsiviteit: De Apple Pencil reageert zonder merkbare vertraging direct op je bewegingen. Dit maakt het tekenen en schrijven met de Pencil erg vloeiend en responsief.

Nadelen:

 1. Prijs: De prijs is een van de nadelen van de Apple Pencil. Vooral als je de Apple Pencil alleen voor hobbygebruik wilt gebruiken is het een vrij dure accessoire waardoor het een aanzienlijke investering kan zijn.
 2. Batterijduur: De Apple Pencil heeft een beperkte batterijduur en moet regelmatig worden opgeladen. Wanneer je tijdens het werken of tekenen plotseling zonder batterij komt te zitten kan dat erg vervelend zijn.
 3. Compatibiliteit: Hoewel de Apple Pencil compatibel is met verschillende iPad-modellen, is het niet compatibel met alle iPads. Controleer dus altijd of jouw iPad-model compatibel is voordat je de Pencil aanschaft.
 4. Geen opbergmogelijkheid: De Apple Pencil heeft op de iPad zelf geen ingebouwde opbergmogelijkheid. Dit betekent dat je de Pencil apart op moet bergen of een speciale hoes of houder moet kopen om hem veilig te bewaren.

Hoewel er enkele nadelen zijn, biedt de Apple Pencil voor als je graag op je iPad tekent, notities maakt of aan grafisch ontwerpen werkt een unieke en verbeterde gebruikerservaring. Voor creatieve professionals en kunstenaars die tijdens het werken precisie en functionaliteit zoeken is het een handig hulpmiddel.

Advies over wie bij het gebruik van de Apple Pencil het meeste baat kan hebben

Als je iemand bent die tijdens vergaderingen of colleges graag aantekeningen maakt, aan creatieve ontwerpen werkt of een digitale kunstenaar bent, dan kan de Apple Pencil een waardevolle toevoeging aan je iPad-ervaring zijn. Met de precisie en responsiviteit van de Apple Pencil kun je gedetailleerde tekeningen maken, schetsen en notities maken die bijna net zo natuurlijk als op papier aanvoelen.

Voor creatieve professionals zoals grafisch ontwerpers en illustratoren is de Apple Pencil erg handig. Met deze stylus kun je op het scherm van de iPad nauwkeurig tekenen en ontwerpen, wat tijd bespaart en de workflow verbetert. Het heeft talloze voordelen voor digitale tekeningen, notities en ontwerpen, en biedt een vloeiende en nauwkeurige ervaring die met andere styluspennen moeilijk te evenaren is.

Praktische tips om het maximale uit de Apple Pencil te halen

Wil je het meeste uit je Apple Pencil halen? Hieronder staan enkele handige tips waarmee jij deze stylus optimaal kunt gebruiken. Voordat je een Apple Pencil koopt moet je allereerst controleren of jouw iPad model compatibel is.

De Apple Pencil is een handige stylus voor de iPad. Je kunt ermee tekenen, schetsen en notities maken. Met apps zoals Procreate en Notability kun je je artistieke vaardigheden verbeteren. De Apple Pencil heeft snelkoppelingen waarmee je snel toegang tot verschillende functies kunt krijgen waardoor hij voor creatieve professionals en studenten ideaal is.

De instellingen voor de Apple Pencil veranderen om de schrijfervaring te verbeteren

Om optimaal met de Apple Pencil te kunnen te schrijven, kun je de instellingen van je iPad aanpassen. Ga naar de instellingen, selecteer ‘Apple Pencil’ en verander de drukgevoeligheid naar jouw voorkeur. Zo kun je de pen aan jouw schrijfstijl en tekenbehoeften aanpassen.

Met de Apple Pencil een digitale handtekening zetten1

De Palm rejection functie detecteert tijdens het schrijven of het tekenen alleen de Apple Pencil zodat onbedoelde invoer met je handpalm kan worden voorkomen. Voor updates van apps die met de Apple Pencil werken kun je notificaties inschakelen. Door de notificaties voor apps in te schakelen blijf je op de hoogte van nieuwe functies en verbeteringen voor de pen.

Handige accessoires voor de Apple Pencil

Als je een Apple Pencil gebruikt, zijn er verschillende accessoires die je kunt overwegen om je ervaring te verbeteren. Hieronder staan enkele handige accessoires die je in combinatie met de Apple Pencil kunt gebruiken:

 1. Pencil Grip: Een pencil grip is een siliconen hoesje dat je om de Apple Pencil kunt schuiven om tijdens het schrijven of tekenen extra comfort en grip te bieden. Deze accessoire kan vooral handig zijn als je de Apple Pencil langdurig gebruikt.
 2. Opbergcase: Een opbergcase is een handige accessoire waarmee jij je Apple Pencil wanneer je hem niet gebruikt veilig op kunt bergen. Het beschermt de Pencil tegen krassen en stoten en zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen.
 3. Screenprotector: Een screenprotector is niet specifiek voor de Apple Pencil, maar kan wel handig zijn om het scherm van je iPad tegen krassen en vingerafdrukken te beschermen. Dit kan vooral van belang zijn als je de Apple Pencil veelvuldig gebruikt.
 4. Oplaadkabel: De Apple Pencil wordt met een oplaadkabel geleverd, maar een extra oplaadkabel kan handig zijn als je de oplaadkabel kwijt raakt of als reserve. Zo kun jij je Apple Pencil wanneer dat nodig is altijd opladen.
 5. Pencil Tether: Een pencil tether is een klein accessoire dat je aan de Apple Pencil kunt bevestigen om te voorkomen dat je hem verliest. Het kan handig zijn als je de Apple Pencil vaak meeneemt en bang bent dat je hem per ongeluk ergens laat liggen.
 6. Pencil Stand: Een pencil stand is een standaard waar je de Apple Pencil in kunt plaatsen als je hem niet gebruikt. Dit kan handig zijn om de Pencil rechtop te houden en om te voorkomen dat hij per ongeluk van tafel rolt.
 7. Travel Case: Als je met je Apple Pencil vaak onderweg bent, kan een travel case handig zijn om al je accessoires op één plek te bewaren. Een travel case biedt ruimte voor de Apple Pencil, oplaadkabel, pencil tether en eventueel andere accessoires die je gebruikt.

Met deze handige accessoires kun je het gebruik van de Apple Pencil nog plezieriger maken. Kies de accessoires die het beste bij jouw behoeften passen en geniet van de mogelijkheden die de Apple Pencil biedt!

Toepassingen waarvoor je de Apple Pencil kunt gebruiken

De Apple Pencil is een veelzijdig hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om de functionaliteit van de iPad te verbeteren. Het biedt de mogelijkheid om op het scherm van je iPad nauwkeurig te tekenen, te schrijven en te annoteren. Hieronder vind je een overzicht van verschillende toepassingen voor de Apple Pencil:

 1. Tekenen en schilderen: Met de Apple Pencil kun je op je iPad gedetailleerde tekeningen maken en schilderen. Er zijn verschillende apps, zoals Procreate en Adobe Illustrator, die speciaal voor het tekenen en het schilderen met de Apple Pencil zijn ontwikkeld beschikbaar.
 2. Notities maken: Met de Apple Pencil kun je gemakkelijk handgeschreven notities op je iPad maken. Of je nu tijdens een vergadering aantekeningen wilt maken of tijdens het brainstormen ideeën vast wilt leggen, de Apple Pencil zorgt ervoor dat je snel en nauwkeurig kunt schrijven.
 3. Markeren en annoteren: Met de Apple Pencil kun je tekst gemakkelijk markeren en annotaties aan documenten, presentaties en PDF-bestanden toevoegen. Dit is vooral handig voor studenten en professionals die aantekeningen willen maken of belangrijke informatie willen markeren.
 4. Grafisch ontwerp: De Apple Pencil is voor grafisch ontwerpers een waardevol gereedschap. Het biedt precisie en controle bij het maken van illustraties, logo’s en andere grafische elementen. Apps zoals Procreate en Adobe Photoshop bieden geavanceerde functies en tools die speciaal voor grafisch ontwerp met de Apple Pencil zijn ontworpen.
 5. Fotobewerking: Met de Apple Pencil kun je op je iPad foto’s bewerken. Je kunt nauwkeurige aanpassingen maken. Hierbij kun je denken aan het retoucheren van foto’s, filters toevoegen en afbeeldingen bijsnijden. Apps zoals Adobe Lightroom bieden geavanceerde fotobewerkingsfuncties die compatibel zijn met de Apple Pencil.
 6. Documenten ondertekenen: Met de Apple Pencil kun je documenten op je iPad ondertekenen. Of het nu om een contract, formulier of andere juridische documenten gaat, je kunt met behulp van de Apple Pencil je handtekening rechtstreeks op het scherm van je iPad plaatsen.

Kortom, de Apple Pencil biedt een breed scala aan toepassingen en is een waardevol hulpmiddel voor creatieve professionals, studenten en iedereen die bij het werken op de iPad nauwkeurigheid en precisie nodig heeft. Met de juiste apps en tools kun je het volledige potentieel van de Apple Pencil benutten en je creativiteit de vrije loop laten.

Toepassingen en apps voor tekenen en schilderen met de Apple Pencil op de iPad

Als je een creatieve geest hebt en graag tekent of schildert, dan is de combinatie van de Apple Pencil en de iPad een geweldige combinatie waarmee jij je artistieke vaardigheden naar een hoger niveau kunt tillen. Er zijn verschillende toepassingen en apps die speciaal zijn ontworpen om met de Apple Pencil te werken, waardoor je een breed scala aan mogelijkheden hebt om je creativiteit tot uiting te brengen. Hieronder staan enkele van de beste apps die je kunt gebruiken om met de Apple Pencil op de iPad te tekenen en te schilderen:

ApplicatieFunctiesVoordelenNadelen
Procreate– Uitgebreide set van tekengereedschappen
– Ondersteuning voor lagen
– Krachtige bewerkingsmogelijkheden
– Gebruiksvriendelijke interface
– Professionele kwaliteit
– Grote community van gebruikers
– Regelmatige updates en verbeteringen
– Betaalde app
– Voor beginners mogelijk te complex 
Adobe Photoshop Sketch– Verscheidenheid aan penselen en effecten
– Een naadloze integratie met andere Adobe Creative Cloud-apps
– De mogelijkheid om met lagen te werken
– Gratis te downloaden
– Eenvoudig te gebruiken interface
– Cloudopslag voor projecten
– In vergelijking met de desktopversie heeft deze app beperktere functies 
Autodesk SketchBook– Breed scala aan tekengereedschappen
– Ondersteuning voor lagen en om in perspectief te tekenen
– Geavanceerde penseelinstellingen
– Kan met andere Autodesk-apps worden geïntegreerd
– Gratis te downloaden
– Eenvoudige en intuïtieve interface
– Grote community van gebruikers
– Voor sommige geavanceerde functies moet een abonnement worden afgesloten
Tayasui Sketches– Natuurlijke en realistische tekengereedschappen
– Eenvoudige en intuïtieve interface
– De mogelijkheid om met lagen en kleurenpaletten te werken
– Gratis te downloaden- Geen in-app aankopen
– Geoptimaliseerd voor de Apple Pencil
– In vergelijking met andere apps heeft deze app beperktere functies 
Concepts– Flexibel canvas met oneindige ruimte
– Geavanceerde vector-gebaseerde tekenhulpmiddelen
– Mogelijkheid om notities en schetsen te combineren
– Gratis te downloaden- Eenvoudig te gebruiken interface
– Ondersteuning voor Apple Pencil en touch input
– Voor sommige geavanceerde functies moet een abonnement worden afgesloten

Met de Apple Pencil op de iPad kun jij je artistieke vaardigheden verbeteren en mooie tekeningen maken. Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen om je kunstvaardigheden te verbeteren. Of je nu een professionele kunstenaar bent of tijdens het tekenen gewoon plezier wilt hebben, deze apps bieden vele functies en tools waarmee jij je creativiteit tot leven kunt brengen.

Inspirerende voorbeelden van kunstwerken die met behulp van de Apple Pencil zijn gemaakt

De Apple Pencil heeft de deur naar een geheel nieuwe wereld van digitale kunst geopend. Kunstenaars van over de hele wereld hebben de mogelijkheden van deze innovatieve tool verkend en verbazingwekkende kunstwerken gemaakt. Hieronder staan enkele inspirerende voorbeelden van kunstwerken die met behulp van de Apple Pencil zijn gemaakt:

 1. Realistische portretten: Met de precisie en gevoeligheid van de Apple Pencil kun je als kunstenaar gedetailleerde en realistische portretten maken. Je kunt nuances in schaduw en licht vastleggen en subtiele details aan je werken toevoegen. Het resultaat is verbluffend realistische portretten die bijna niet van traditionele schilderijen te onderscheiden zijn.
 2. Levendige landschappen: Als kunstenaar kun je met de Apple Pencil prachtige landschappen met levendige kleuren en texturen te creëren. Om een gevoel van diepte en beweging in je werken te creëren kun je verschillende penseelstreken en technieken toepassen. Het resultaat is adembenemende landschappen die de kijker naar andere werelden meenemen.
 3. Abstracte kunst: Met de Apple Pencil kun je met abstracte vormen en kleuren experimenteren. Je kunt nieuwe technieken ontdekken en grenzen in je creatieve proces verleggen. Het resultaat is unieke en expressieve kunstwerken die de verbeelding prikkelen.
 4. Stripverhalen en illustraties: De Apple Pencil is een geweldig hulpmiddel voor het maken van stripverhalen en illustraties. Je kunt gedetailleerde personages en scènes creëren en je verhalen met levendige kleuren en dynamische composities tot leven brengen. Het resultaat is meeslepende en visueel aantrekkelijke verhalen.
 5. Digitale kunstinstallaties: De mogelijkheden van de Apple Pencil reiken verder dan het platte canvas. Je kunt de Apple Pencil gebruiken om interactieve kunstinstallaties te maken die de zintuigen prikkelen en de grenzen van traditionele kunst verleggen. Het resultaat is een unieke ervaring voor de toeschouwer, waarbij ze actief bij het kunstwerk worden betrokken.

De Apple Pencil heeft in de wereld van digitale kunst een revolutie teweeggebracht. Als kunstenaar kun jij met behulp van deze innovatieve stylus je creativiteit de vrije loop laten en prachtige kunstwerken maken. Of het nu om realistische portretten, levendige landschappen, abstracte kunst, stripverhalen of digitale kunstinstallaties gaat, Met de Apple Pencil zijn de mogelijkheden eindeloos. Dus waar wacht je nog op? Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek de onbegrensde mogelijkheden van de Apple Pencil.

Conclusie Apple Pencil

In deze blogpost hebben we alles over de Apple Pencil, de verschillende generaties en de kenmerken besproken. We hebben ook naar de verbeteringen van de 2e generatie en welke iPad-modellen er met de nieuwe versie compatibel zijn gekeken.

Daarnaast hebben we de gebruikservaring, de voordelen en de nadelen besproken Daarnaast hebben we tips gegeven waarmee jij de Apple Pencil optimaal op je iPad kunt gebruiken. Tot slot hebben we geschikte accessoires en toepassingen voor creatief werk behandeld.

Apple Pencil

Nu je alle informatie hebt, kun je weloverwogen beslissen of de Apple Pencil iets voor jou is. Of je nu een kunstenaar, student of professional bent, de Apple Pencil kan je helpen om je creativiteit op je iPad te uiten en productiever te zijn. Dus waar wacht je nog op? Ontdek zelf wat de Apple Pencil voor jou kan betekenen!

Veel gestelde vragen

Wat is de Apple Pencil en welke functionaliteiten heeft het?

De Apple Pencil is een styluspen die speciaal voor iPad-modellen is ontworpen. Het biedt precisie en drukgevoeligheid, waardoor je op het scherm van je iPad nauwkeurig kunt tekenen, kunt schrijven en kunt annoteren. Daarnaast kan het detecteren als je de stylus kantelt waardoor je schaduweffecten kunt maken en bevat het handige knoppen voor extra functionaliteit.

Wat zijn de verschillen tussen generaties van de Apple Pencil?

Iedere Apple Pencil generatie biedt verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De 2e generatie heeft bijvoorbeeld een magnetische bevestiging aan de zijkant van je iPad waarmee jij hem draadloos op kunt laden en tik gebaren kunt gebruiken om snel tussen gereedschappen te wisselen. Voordat je een Apple Pencil koopt is het belangrijk dat je de compatibiliteit met je iPad-model controleert.

Welke kenmerken heeft de Apple Pencil met USB-C?

De Apple Pencil met USB-C is specifiek voor de iPad Pro modellen die met een USB-C-poort in plaats van Lightning zijn uitgerust ontworpen. Deze versie biedt dezelfde functionaliteit als de standaard Apple Pencil, maar kan met een USB-C-poort rechtstreeks op de iPad worden aangesloten.

Wat zijn de verbeteringen van de 2e generatie Apple Pencil?

De 2e generatie Apple Pencil heeft ten opzichte van zijn voorganger verschillende verbeteringen. Naast de mogelijkheid om hem magnetisch aan je iPad te bevestigen en hem draadloos op te laden kun je tik gebaren gebruiken om snel tussen gereedschappen te wisselen. Bovendien heeft het voor een nog betere gebruikservaring een vernieuwd ontwerp en verbeterde prestaties.

Met welke iPad-modellen is de Apple Pencil compatibel?

De Apple Pencil is compatibel met verschillende iPad-modellen, maar niet alle iPads kunnen met de Apple Pencil werken. De 1e generatie Apple Pencil werkt met zowel de iPad Pro (12,9-inch als de 9,7-inch), de iPad Air (3e generatie), de iPad (6e en 7e generatie) en de iPad mini (5e generatie). De 2e generatie Apple Pencil werkt alleen met de nieuwste iPad Pro modellen.

Wil jij nauwkeurig op het scherm van je iPadkunnen werken?

Wat is de Apple Pencil

Met de Apple Pencil kun jij je iPad nauwkeurig bedienen, schetsen en aantekeningen maken.

 • Dat is op het scherm van je iPad documenten kunnen ondertekenen
 • In detail kunnen tekenen en schetsen
 • Gemakkelijk aantekeningen kunnen maken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg