Apple TV installeren – Beginnershandleiding

Met Apple TV kun je van een moeiteloze kijkervaring genieten. Deze slimme mediaspeler kun je snel en automatisch installeren. Hierdoor kun jij al je favoriete films en tv-programma’s eenvoudig streamen. Volg de eenvoudige stappen die wij in dit artikel delen voor een vloeiend proces

Maar dat is niet alles! We zullen ook de mogelijkheden van Apple TV verkennen en bespreken hoe het je home-entertainmentsysteem met behulp van iTunes kan verbeteren. Of je nu van streamingdiensten zoals iTunes wilt genieten, games op je TV wilt spelen of 4K foto’s op het grote scherm wilt delen, Apple TV heeft het allemaal.

Dus waar wacht je nog op? Lees verder en leer hoe je vandaag nog van de vele voordelen die Apple TV, iTunes en de nieuwere generatie audio te bieden hebben kunt genieten.

Stapsgewijze handleiding voor het installeren van Apple TV

Wil je films, series en apps op een groot scherm kunnen bekijken? Gebruik een 4k-generatie of nieuwer model Apple Media speler en installeer de Apple TV om 4k content van iTunes of via streamingdiensten af te spelen. Volg deze stappen om je nieuwe Apple TV op de juiste manier te installeren en om in hoge kwaliteit van entertainment te genieten. Deel content met de home sharing functie gemakkelijk tussen je apparaten.

Apple tv installeren

Is jouw telefoon of laptop ook te klein om echt van je film te genieten?

Wat is een Apple tv kastje en hoe kun jij content naar de televisie streamen

Met een Apple TV kastje kun je alles wat je maar wilt streamen en naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • reallife gamen
 • vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Kabels en aansluitingen

Voordat je iTunes Home Sharing installeert moet je de juiste kabels en aansluitingen hebben. Om Apple TV op je televisie aan te sluiten heb je een HDMI-kabel nodig. Daarnaast heb je op je televisie een vrije HDMI-poort nodig waarop je Apple TV aan kunt sluiten. Vergeet niet om een voedingskabel op een stopcontact in de buurt van je televisie aan te sluiten om Apple TV van stroom te voorzien.

De afstandsbediening instellen en synchroniseren

Nu is het tijd om de afstandsbediening van Apple TV in te stellen en met het apparaat te synchroniseren. Plaats de meegeleverde batterijen in de afstandsbediening en houd vervolgens de knoppen ‘Menu’ en ‘Volume Omhoog’ tegelijkertijd ingedrukt totdat er op je televisie een koppelingsscherm verschijnt. Volg de instructies op het scherm om de afstandsbediening succesvol met Apple TV te koppelen.

Met het internet verbinden

Tijdens het installatieproces moet je ook met internet verbinden om de toegang tot alle functies van Apple TV te krijgen. Zorg ervoor dat je een werkende internetverbinding hebt en selecteer de juiste Wi-Fi-netwerknaam op het scherm. Voer het wachtwoord indien nodig in en wacht totdat de Apple TV met het netwerk is verbonden om te streamen.

Stapsgewijze handleiding

Nu we alle benodigde materialen hebben en de afstandsbediening is ingesteld, kun je Apple TV installeren met behulp van de stapsgewijze handleiding:

 1. Sluit een uiteinde van de HDMI-kabel op de HDMI-poort van je televisie en het andere uiteinde op de HDMI-poort van Apple TV aan.
 2. Sluit de voedingskabel op Apple TV aan en steek het andere uiteinde in een stopcontact.
 3. Schakel je televisie in en selecteer de juiste HDMI-ingang waarop je Apple TV is aangesloten.
 4. Volg de instructies op het scherm om de initiële installatie van Apple TV te voltooien. Bij deze instructies moet jij je taalvoorkeur selecteren, regio-instellingen configureren en gebruiksvoorwaarden accepteren.
 5. Nadat je deze stappen hebt doorlopen, wordt er mogelijk gevraagd om met je Apple ID in te loggen. Daarnaast kan er worden gevraagd om een code die op een ander apparaat wordt weergegeven in te voeren om verder met de configuratie te gaan .
 6. Volg eventuele aanvullende instructies die op het scherm verschijnen om toegang tot apps zoals Netflix, Disney+ of YouTube te krijgen.

Met deze stapsgewijze handleiding zou je bij het installeren van Apple TV geen problemen moeten ondervinden. Zorg ervoor dat je alle instructies zorgvuldig opvolgt en dat je bij het streamen van video’s geen stappen overslaat.

Het besturingssysteem TV OS op de Apple TV gebruiken

Met TV OS op de Apple TV kun jij apps en content eenvoudig op jouw televisie bekijken. Het is speciaal ontworpen om media, zoals films, tv-shows en muziek te streamen. Daarnaast kun je games spelen en apps downloaden. De Apple TV is een veelzijdig apparaat dat of je nu een filmavond wilt houden of wilt gamen perfect is voor entertainmentdoeleinden.

Apple tv installeren en TV OS configureren

Verken de functies en mogelijkheden van het besturingssysteem tvOS van de Apple TV

tvOS is het geavanceerde besturingssysteem dat speciaal voor op de Apple TV is ontworpen. Met tvOS krijg je de toegang tot een breed scala aan functies en mogelijkheden die je kijkervaring naar een hoger niveau tillen. Of je nu films wilt streamen, games wilt spelen of apps wilt gebruiken, tvOS biedt alles wat je nodig hebt.

Leer door de intuïtieve interface van tvOS te navigeren om toegang tot al jouw favoriete apps en content te krijgen

Je kunt eenvoudig en intuïtief door tvOS navigeren. Met behulp van de Siri Remote kun je gemakkelijk door verschillende menu’s bladeren en toegang tot al jouw favoriete apps en content krijgen. Je kunt eenvoudig tussen verschillende streamingdiensten zoals Apple TV+ Netflix, Disney+, YouTube en nog veel meer schakelen. Daarnaast kun je met behulp van de Siri-functie snel naar specifieke films, series of andere content zoeken.

Enkele handige tips om door tvOS te navigeren:

 • Scrol met het touchpad op de Siri Remote snel door menu’s.
 • Door met behulp van Siri spraakopdrachten te gebruiken kun je nog sneller bij jouw gewenste content komen.
 • Pas de instellingen aan zodat jouw meest gebruikte apps voor snelle toegang bovenaan het beginscherm worden weergegeven.

Handige tips en trucs om tvOS optimaal op jouw Apple TV te gebruiken

Om het meeste uit tvOS te halen, zijn er enkele handige tips en trucs die je kunt gebruiken:

 • Door de Picture-in-Picture-functie te gebruiken kun je tegelijkertijd naar meerdere programma’s of films kijken.
 • Personaliseer jouw thuisscherm door apps te ordenen en aan te passen.
 • Gebruik de Bedieningspaneel functie om snel toegang tot belangrijke instellingen zoals helderheid, volume en wifi te krijgen.

Hoe kun je app via de App Store op jouw Apple TV downloaden en installeren op jouw Apple TV?

Met tvOS kun je apps via de App Store eenvoudig downloaden en installeren. Volg deze stappen om dit te doen:

 1. Open de App Store op jouw Apple TV.
 2. Blader door verschillende categorieën of zoek met behulp van de Siri Remote naar een specifieke app.
 3. Selecteer de gewenste app en druk op ‘Download’.
 4. Wacht totdat het downloadproces is voltooid en selecteer vervolgens ‘Installeren’ om de app op jouw Apple TV te installeren.

Hoe kun je instellingen in tvOS voor een gepersonaliseerde kijkervaring aanpassen en personaliseren?

tvOS biedt verschillende mogelijkheden waarmee je de instellingen aan kunt passen en jouw kijkervaring kunt personaliseren. Hieronder staan enkele opties die je kunt verkennen:

 • Pas het beeldformaat aan zodat het beter bij jouw tv-scherm past.
 • Stel ondertitelings opties voor films of series in.
 • Pas de geluidsinstellingen voor een optimale audioweergave aan.

Content via streamingdiensten op de Apple TV streamen 

Met Apple TV kun je gemakkelijk van al je favoriete streamingdiensten, zoals Netflix en Disney+ genieten. Of je nu films, tv-shows, muziek of andere content wilt streamen, Apple TV biedt een naadloze ervaring met hoge kwaliteit beeld en geluid. Hieronder staan enkele tips om op de Apple TV het meeste uit je streamingervaring te halen.

Jouw favoriete streamingdiensten op de Apple TV gebruiken

Wil jij toegang tot jouw favoriete films en tv-shows krijgen? Met Apple TV kun jij jouw favoriete streamingdiensten eenvoudig installeren en gebruiken. Binnen de App Store van Apple TV zijn populaire apps zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video beschikbaar Zoek gewoon naar de app die je wilt installeren en volg de instructies om deze aan jouw startscherm toe te voegen.

Apple tv installeren en media streamen

Stream content via populaire apps op Apple TV

Zodra jij jouw favoriete streamingdiensten hebt geïnstalleerd, kun je de content direct streamen. Open gewoon de app op jouw startscherm en zoek naar wat je wilt kijken of luisteren. Je kunt door verschillende categorieën bladeren, nieuwe releases ontdekken of naar specifieke titels zoeken. Met een paar drukken kun jij je content streamen!

Content binnen verschillende streamingdiensten zoeken en ontdekken

Heb je zin om naar iets nieuws te bekijken? Met Apple TV kun jij gemakkelijk nieuwe content binnen verschillende streamingdiensten vinden. Gebruik de zoekfunctie op jouw Apple TV om naar specifieke films, tv-shows, artiesten of nummers te zoeken. Daarnaast kun je ook op basis van jouw kijkgeschiedenis en voorkeuren door aanbevelingen bladeren.

Verken handige functies op jouw Apple TV

De Apple TV biedt verschillende handige functies waarmee jij je streaming ervaring kunt verbeteren. Maak bijvoorbeeld afspeellijsten van je favoriete films en tv-shows, zodat je ze wanneer je maar wilt gemakkelijk kunt vinden en af kunt spelen. Daarnaast kun je van gepersonaliseerde aanbevelingen profiteren. Op deze manier kun je nieuwe content die perfect bij jouw smaak past ontdekken!

Is jouw telefoon of laptop ook te klein om echt van je film te genieten?

Wat is een Apple tv kastje en hoe kun jij content naar de televisie streamen

Met een Apple TV kastje kun je alles wat je maar wilt streamen en naar je grotere scherm door sturen

 • Dat is films in topkwaliteit
 • reallife gamen
 • vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geniet van hoge kwaliteit beeld en geluid

De hoge kwaliteit van zowel het beeld als het geluid is een van de voordelen van het streamen via Apple TV. Voor een meeslepende kijkervaring ondersteunt Apple TV 4K HDR-beeldkwaliteit. Daarnaast kun je voor een indrukwekkend surround sound-effect van Dolby Atmos-geluid genieten. Dit betekent dat iedere film of tv-show met heldere details en meeslepend geluid tot leven komt.

Apple TV aan andere Apple producten koppelen

Apple TV kan eenvoudig aan andere Apple producten worden gekoppeld. Hiervoor moeten al je apparaten zijn ingeschakeld en met hetzelfde Wi-Fi netwerk zijn verbonden. Ga op je iPhone, iPad of Mac naar de instellingen en selecteer “AirPlay” of “Scherm delen”. Verbind met Apple TV en stream video’s, foto’s, muziek en meer gemakkelijk naar je televisie. Op deze manier kun je een geïntegreerde multimedia-ervaring creëren.

Apple TV installeren en de benodigdheden

iPhone, iPad en Mac aan Apple TV koppelen

Wil je tussen jouw Apple TV en andere Apple apparaten een geïntegreerde ervaring creëren? Dat kan! Met de mogelijkheid om jouw iPhone, iPad of Mac aan jouw Apple TV te koppelen, kun je content naadloos vanaf verschillende apparaten streamen en bedienen. Hieronder bespreken wij enkele mogelijkheden waarmee je content vanaf Andere Apple producten naar de Apple TV kunt streamen.

 1. AirPlay gebruiken om content draadloos te delen
  • Met AirPlay kun je content draadloos tussen verschillende apparaten en jouw televisie delen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld foto’s, video’s of muziek vanaf jouw iPhone via Apple TV op het grotere scherm van de televisie af kunt spelen. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat beide apparaten met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden zijn en AirPlay op jouw iPhone, iPad of Mac inschakelen.
 2. HomePod-luidsprekers voor een verbeterde audioweergave verbinden
  • Als je tijdens het kijken naar films of HET luisteren naar muziek via de Apple TV van een verbeterde audioweergave wilt genieten, kun je HomePod-luidsprekers eenvoudig met jouw Apple Mediaspeler verbinden. Hierdoor krijg je een meeslepende geluidservaring die in jouw woonkamer voor een bioscoopachtige sfeer zorgt. Verbind gewoon de HomePod-luidsprekers met hetzelfde Wi-Fi netwerk als waar jouw Apple TV mee verbonden is en volg vervolgens de instructies om ze te koppelen.
 3. Handoff gebruiken om naadloos tussen apparaten te schakelen
  • Met Handoff kun je tijdens het streamen van content naar jouw Apple TV naadloos tussen apparaten schakelen. Stel dat je op jouw iPhone een video aan het bekijken bent en je wilt op de televisie verder kijken. Met Handoff kun je dit zonder onderbrekingen doen. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat beide apparaten met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd en de Handoff-functie is ingeschakeld.
 4. universele zoekopdrachten met Siri 
  • Het gemak van universele zoekopdrachten met behulp van Siri is een andere geweldige functie die je krijgt als jij je Apple TV aan andere Apple producten koppelt. Met Siri kun je op jouw Apple TV en andere gekoppelde apparaten eenvoudig naar content, zoals films, tv-shows, muziek en zelfs apps zoeken. Je kunt simpelweg vragen stellen zoals “Toon me actiefilms” of “Speel muziek van mijn iPhone af” en Siri zal direct resultaten tonen of de gewenste actie uitvoeren.

  Kortom, door jouw iPhone, iPad of Mac aan jouw Apple TV te koppelen kun je van een geïntegreerde ervaring waarbij je draadloos content kunt delen, verbeterde audioweergave hebt, naadloos tussen apparaten kunt schakelen en met behulp van Siri van universele zoekopdrachten kunt gebruiken, genieten.

  Personalisatie opties voor de Apple TV

  Wil jij je Apple TV volledig naar eigen wens inrichten? Geen probleem! Er zijn verschillende personalisatie-opties beschikbaar waarmee je de instellingen en weergaveopties aan kunt passen. Hieronder bespreken wij hoe je dit kunt doen.

  Pas de beeldkwaliteit, audio-instellingen en opties voor de ondertiteling aan

  Met de Apple TV kun je van een optimale kijkervaring genieten. Om deze ervaring nog verder te verbeteren, kun je de beeldkwaliteit, audio-instellingen en opties voor de ondertiteling aanpassen.

  • Beeldkwaliteit: Selecteer de gewenste resolutie en HDR-instellingen op basis van jouw televisie en voorkeuren. Hierdoor kun je van haarscherpe beelden genieten.
  • Audio-instellingen: Pas het geluid aan door afhankelijk van jouw audioapparatuur voor Dolby Atmos, surround sound of stereo geluid te kiezen.
  • Opties voor de ondertiteling: Stel jouw voorkeursinstellingen, zoals taal, lettertype en grootte voor de ondertiteling in.

  Orden, verwijder of verberg apps op het startscherm

  Het startscherm van jouw Apple TV kan snel met apps die je niet vaak gebruikt gevuld raken. Gelukkig biedt Apple TV opties waarmee je apps kunt ordenen, verwijderen of verbergen.

  • Apps ordenen: Sleep eenvoudigweg de pictogrammen van apps naar een nieuwe positie op het startscherm om ze naar wens te ordenen.
  • Verwijder apps: Houd het touchpad op de afstandsbediening ingedrukt totdat de app begint te wiebelen en druk vervolgens op de “Play/Pauze” knop om de app te verwijderen.
  • Verberg apps: Ga naar “Instellingen” > “Apps” en selecteer de app die je wilt verbergen. Kies vervolgens voor “Verbergen op startscherm” om de app uit het zicht te plaatsen.

  Voeg favoriete kanalen aan de tv-app toe

  Wil je snel toegang tot jouw favoriete kanalen hebben? Met Apple TV kun je deze eenvoudig aan de tv-app toevoegen, zodat je met één druk van jouw favoriete content kunt genieten.

  • Selecteer favoriete kanalen: Open de tv-app en ga naar het tabblad “Bibliotheek”. Navigeer naar beneden totdat je het gedeelte ‘Kanalen’ tegen komt en selecteer ‘Bewerken’. Hier kun jij je favoriete kanalen kiezen en ze bovenaan in de lijst weergeven.
  • Snelkoppelingen naar content: Naast het toevoegen van kanalen, kun je ook snelkoppelingen naar specifieke shows of films binnen die kanalen maken. Zo heb je direct toegang tot jouw favoriete content.

  Apple tv installeren en meerdere gebruikersprofielen instellen

  Als je een Apple TV hebt gekocht, wil je natuurlijk zo snel mogelijk hem natuurlijk zo snel mogelijk installeren en een of meerdere gebruikersprofielen instellen. In de onderstaande handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

  1. Sluit de Apple TV op je televisie aan en zorg ervoor dat deze met het internet is verbonden. Gebruik hiervoor een HDMI-kabel om de Apple TV op je televisie aan te sluiten en sluit de voedingskabel op een stopcontact aan.
  2. Zet je televisie aan en selecteer het juiste HDMI-kanaal waarop de Apple TV is aangesloten. Volg de instructies op het scherm om de installatie te starten.
  3. Kies je taal en landinstellingen. Dit zorgt ervoor dat de Apple TV de juiste instellingen en inhoud op basis van jouw voorkeuren kan weergeven.
  4. Verbind de Apple TV met je Wi-Fi-netwerk. Selecteer je netwerknaam en voer het wachtwoord in om de verbinding tot stand te brengen.
  5. Log met je Apple ID in. Als je een Apple ID hebt, kun je deze gebruiken om op de Apple TV in te loggen. Als je nog geen Apple ID hebt, kun je er een tijdens het installatieproces aanmaken.
  6. Stel je voorkeuren in: Door een schermbeveiliging in te stellen, de datum en tijd in te stellen, en de gewenste resolutie voor je televisie te kiezen kun jij je Apple TV volledig naar jouw voorkeuren instellen en personaliseren.
  7. Nu kun je meerdere gebruikersprofielen instellen. Ga naar de instellingen en selecteer “Gebruikers en accounts”. Hier kun je nieuwe gebruikersprofielen toevoegen en bestaande profielen beheren. Iedere gebruiker kan zijn of haar eigen voorkeuren, apps en instellingen hebben.
  8. Personaliseer je gebruikersprofiel. Pas de achtergrondafbeelding, de indeling van apps en andere instellingen naar jouw voorkeur aan.
  9. Geniet van je Apple TV! Nu kun jij je favoriete apps, films, series en muziek op het grote scherm streamen.

  Door je Apple tv te installeren en meerdere gebruikersprofielen in te stellen krijg je de mogelijkheid om de ervaring aan de voorkeuren van iedere gebruiker aan te passen. Volg deze stappen en je kunt binnen no time van je nieuwe Apple TV genieten. Veel kijkplezier!

  Conclusie: Geniet met eindeloze entertainmentmogelijkheden van je Apple TV

  In deze blogpost hebben we een handleiding gegeven waarmee jij je Apple TV kunt installeren. Daarnaast hebben we besproken hoe je TV OS kunt gebruiken, content kunt streamen en de Apple TV aan andere Apple producten kunt koppelen. Daarnaast hebben we behandeld welke opties er zijn om je Apple Media speler te personaliseren. Met deze informatie kun je nu met je Apple TV van entertainment genieten.

  Apple tv installeren en met de siri remote bedienen

  Ontdek alle functies en mogelijkheden die de Apple TV te bieden heeft zelf en maak van je televisie een multimedia-ervaring zoals nooit tevoren. Mis geen enkelmoment van je favoriete programma’s, films, games en nog veel meer. Haal met de krachtige en veelzijdige Apple TV vandaag nog het maximale uit je entertainment!

  Veel gestelde vragen over de Apple TV:

  Kan ik mijn iPhone voor de Apple TV als afstandsbediening gebruiken?

  Ja, dat kan! Je kunt de Remote-app eenvoudig op je iPhone downloaden en deze als afstandsbediening voor de Apple TV gebruiken.

  Welke streamingdiensten zijn er op de Apple TV beschikbaar?

  De meeste populaire streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, YouTube en Spotify, zijn op de Apple TV beschikbaar.

  Kan ik op de Apple TV games spelen?

  Ja, de Apple TV ondersteunt gaming en je kunt via de App Store verschillende games downloaden en spelen.

  Kan ik mijn Apple TV gebruiken om foto’s en video’s van mijn iPhone te bekijken?

  Ja, je kunt je foto’s en video’s eenvoudig vanuit de Foto’s-app op je iPhone naar de Apple TV streamen om ze op een groter scherm te bekijken.

  Zijn er speciale accessoires voor de Apple TV beschikbaar?

  Ja, er voor de Apple TV zijn verschillende accessoires, zoals gamecontrollers, toetsenborden en geluidssystemen die je kijk- en luisterervaring kunnen verbeteren beschikbaar.

  Is jouw telefoon of laptop ook te klein om echt van je film te genieten?

  Wat is een Apple tv kastje en hoe kun jij content naar de televisie streamen

  Met een Apple TV kastje kun je alles wat je maar wilt streamen en naar je grotere scherm door sturen

  • Dat is films in topkwaliteit
  • reallife gamen
  • vakantie foto’s en video’s op het grote scherm delen

  Dit is nog maar een topje van de ijsberg