ASUS Chromebook Flip C434TA-AI0029

Ben jij op zoek naar een tablet of laptop waarmee je onderweg aan de basistaken kunt werken? Met de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 hoef je de keuze tussen een laptop en een tablet niet meer te maken. Je haalt met deze laptop namelijk een combinatie van een laptop en een tablet in huis. 

Door de combinatie van de tablet en laptop functie is deze laptop als laptop en als tablet te gebruiken. Ook als je geen zin hebt om te wachten tot dat de laptop is gestart ben je met deze laptop op het juiste adres. Deze laptop is namelijk binnen ongeveer 8 seconden opgestart. Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen.  

Werken met een Chromebook

Als je op een laptop aan verschillende taken wilt gaan werken moet er een besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd.

Het besturingssysteem is de belangrijkste software voor de computer. Zo heeft de computer / laptop het besturingssysteem nodig voor onder andere:

Werken met de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029
 • Het kunnen herkennen van aangesloten apparaten
 • Bewaren van bestanden 
 • Installeren van apps / programma’s voor het werken aan de verschillende taken

De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 is een twee-in-een Chromebook. Hierdoor kun je deze Chromebook als laptop en als tablet gebruiken. Deze laptop behoort tot de categorie Chromebook. Hierdoor wordt voor deze laptop het besturingssysteem  Chrome OS van Google gebruikt.

Doordat Google de maker van dit besturingssysteem is moet het Google account worden gebruikt om gebruik te kunnen maken van dit besturingssysteem.  Bij Chrome OS zijn er veel functies die via het internet werken zoals:  

 • Het werken met verschillende soorten apps 
 • Bestanden opslaan in de cloud van Google (Google Drive
 • De installatie van een app / programma
 • Het maken van een reserve kopie in de cloud. Hiervoor wordt er bij Chrome OS gebruik gemaakt van Google Drive

Ben je op zoek naar een laptop waarmee onderweg aan de basistaken gewerkt kan worden?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Dit besturingssysteem is erg interessant om aan toepassingen via het internet te werken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de ASUS Chromebook Flip C434TA-AI0029.

Chromebook installeren

Als je de laptop wilt gaan gebruiken om erop te kunnen werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Voor de installatie van Chrome OS wordt het internet gebruikt. Hierdoor moet je laptop voordat de installatie gestart kan worden met het internet verbinden. 

Voor het verbinden met de internetverbinding zijn enkele gegevens nodig: 

 • SSID (netwerknaam)
 • WPA key (wachtwoord)
Aanmelden bij de ASUS Chromebook Flip C434TA-AI0029

Tijdens het installeren van het besturingssysteem van Google worden ook de apps van Google geïnstalleerd. De apps van Google kunnen voornamelijk voor de basistaken worden gebruikt. Om met het besturingssysteem en de programma’s van Google te kunnen werken heb je een Google account nodig.

Het Google account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. De gebruikersnaam behorende bij het Google account is te herkennen aan een e mail adres met @gmail.com aan het einde. Naast de installatie van Chrome OS kun je het Google account gebruiken voor onder ander:

 • Bestanden bewaren in de cloud (hierbij wordt er zelfs tijdens het werken een reservekopie van de bestanden gemaakt)
 • Apps installeren vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store
 • Versturen van e mails met Gmail
 • Google Maps voor het navigeren
 • Online naar een video kijken
 • Werken in Google Drive aan de basistaken
 • Bestanden in Google Drive bewaren
 • Google agenda voor het maken van afspraken

Heb je nog geen e mail adres wat op @gmail.com eindigt? In dat geval heb je nog geen Google account. Dit account kun je dan tijdens de installatie aanmaken. Hoe je het Google account in eenvoudige stappen aan kunt maken kun je lezen in het artikel “Google account aanmaken”.

Apps voor de Chromebook

De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 behoort tot de categorie Chromebook. Hierdoor werken zowel het besturingssysteem als de apps via het internet.

Voor de Chromebook zijn er twee verschillende manieren hoe een app kan worden geïnstalleerd. Zo kun je gebruik maken van de:

Apps voor ASUS Chromebook Flip C434TA-AI0029

Voor het installeren van een app vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store wordt het Google account gebruikt. Het Google account wordt ook gebruikt voor het ontgrendelen van de laptop en het opslaan van de bestanden in Google Drive. Doordat het Google account voor de installatie van een programma wordt gebruikt, worden de geïnstalleerde apps aan het Google account gekoppeld. 

De koppeling van het Google account aan de geïnstalleerde apps zijn erg handig. Zo kun je de geïnstalleerde apps op een overzichtelijke manier terugvinden. Het zoeken naar een app wordt hierdoor enorm makkelijk gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je de nieuwe laptop meteen voor verschillende soorten taken kunt gebruiken. 

In vergelijking met Windows en OSX zijn er minder programma’s / apps beschikbaar. Dit komt doordat de apps binnen de Google Play Store en de Chrome Web Store voornamelijk voor de basistaken worden gebruikt. Apps voor Windows en OSX kunnen niet op Chrome OS worden geïnstalleerd. Apps die voor Chrome OS beschikbaar zijn, zijn onder andere:

 • Microsoft Office 365 voor het werken aan documenten
 • YouTube voor het kijken naar video’s
 • Apps voor het kijken naar video’s en series zoals Netflix
 • Kleine spelletjes voor de ontspanning
 • Communicatie apps zoals Zoom, Skype en Microsoft Teams
 • Ziggo Go voor het kijken naar live televisie en gemiste programma’s via het internet

Bij het installeren van het besturingssysteem Chrome OS worden ook de apps van Google geïnstalleerd. De apps van Google kunnen voornamelijk voor de basistaken worden gebruikt zoals: 

 • Google Spreadsheets voor het maken van berekeningen
 • YouTube voor het kijken naar video’s
 • Google Dos voor het werken aan teksdocumenten
 • Gmail voor het versturen van e mails
 • De online opslagruimte van Google (Google Drive)
 • Google agenda

Het uiterlijk van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Met de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029  kun je goed voor de dag komen. Deze laptop ziet er met zijn compacte behuizing en de plastic behuizing erg mooi uit. Om het formaat van deze laptop compact te houden heeft deze laptop dunne randen om het beeldscherm. 

Om het vervoeren van de laptop makkelijker te maken is deze laptop erg licht in gewicht. Deze laptop weegt ongeveer 1.5KG wat voor een laptop met een 14” beeldscherm klein te noemen is.

Het compacte formaat in combinatie met het lichte gewicht zorgt ervoor dat je deze laptop makkelijk kunt vervoeren. Hierdoor kun je deze laptop goed gebruiken om onderweg aan de verschillende taken te werken.  

Uiterlijk van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Bediening

Om met een laptop te kunnen werken is een laptop met verschillende componenten voor de bediening uitgerust.

Om aan toepassingen te kunnen werken is deze laptop met de volgende componenten uitgerust:

computer bediening
 • Toetsenbord voor het invoeren van letters
 • Muis voor het openen van bestanden en programma’s / apps
 • Beeldscherm om te kunnen zien wat er op de Chromebook gebeurt. 
 • Speakers voor het luisteren naar de geluiden

Het touchpad van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 is redelijk groot. Hierdoor kun je met dit touchpad nauwkeurig aan de verschillende taken werken. In vergelijking met een losse muis kun je op een touchpad soms niet nauwkeurig genoeg werken. Als je aan nauwkeurige taken wilt werken of een lange tijd met de laptop wilt werken, dan kun je een losse muis met de laptop verbinden. Voor het verbinden van een losse muis heeft deze laptop twee opties beschikbaar: 

 • USB poort voor het verbinden van een bedrade muis
 • Bluetooth voor het verbinden van een draadloze muis

De eigenschappen van de aangesloten muis bepalen hoe nauwkeurig er op de laptop gewerkt kan worden. 

Ben je op zoek naar een laptop waarmee onderweg aan de basistaken gewerkt kan worden?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Dit besturingssysteem is erg interessant om aan toepassingen via het internet te werken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de ASUS Chromebook Flip C434TA-AI0029.

Snelheid

Bij de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 werken veel functies via het internet. Hierdoor hoeft de laptop niet van de beste eigenschappen te zijn voorzien om snel aan de basistaken te kunnen werken. Hierdoor kunnen de prijzen van een Chromebook laag blijven, terwijl je er snel mee aan de basistaken kunt werken. 

Ondanks dat veel functies via het internet werken zijn er ook programma’s die meer prestaties vereisen. De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 heeft goede eigenschappen voor het werken aan verschillende taken. Op deze manier kun je de laptop ook voor grafische toepassingen inzetten. Bij de grafische toepassingen kun je denken aan: 

 • Kleine bewerkingen aan foto’s 
 • Video’s een klein beetje beperken
 • Meerdere programma’s tegelijkertijd aanzetten 

Het beeldscherm van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Tijdens het werken aan verschillende taken is het handig om te kunnen zien wat er op de computer gebeurt. De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 is voorzien van een goed beeldschermpaneel. Het beeldscherm paneel van deze laptop is een WVA paneel. Hierdoor heeft dit beeldscherm een hoge reactie tijd.

Tijdens het spelen van een spelletje of het kijken naar een video kan het hierdoor gebeuren dat de beelden schokkerig worden weergegeven.

Voor deze laptop is wel een aanraakgevoelig scherm gebruikt. Hierdoor kun je de laptop op dezelfde manieren bedienen als een telefoon / tablet.  

Beeldscherm van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Deze laptop heeft een beeldscherm met een formaat van 14”. Dit formaat is ideaal voor onderweg. Het beeldschermformaat van 14” stelt je in staat om de laptop makkelijk te vervoeren en geeft een goed overzicht van wat er op de laptop gebeurt. Hierdoor is dit formaat ideaal om onderweg aan de basistaken te kunnen werken. 

Naast de goede eigenschappen van het beeldscherm is dit beeldscherm ook 360 graden kantelbaar. Door het beeldscherm te kantelen kun je het beeldscherm voor een gedeelte draaien waardoor het beeldscherm als standaard gebruikt kan worden. 

Geluid van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Voor het luisteren naar geluiden zijn speakers / een koptelefoon nodig. De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 is uitgerust met twee stereo speakers. De geluidskwaliteit van deze speakers is voor een laptop goed te noemen. Met deze speakers kun je zuiver en helder naar het geluid luisteren.

Ondanks dat de geluidskwaliteit voor een laptop goed is mist de bas wel tijdens het luisteren naar het geluid. Als je naar geluiden met bas wilt kunnen luisteren is het beter om een losse speaker met de laptop te verbinden. Voor het verbinden van een losse speaker / koptelefoon heeft deze laptop 2 opties beschikbaar: 

 • Draadloos verbinden met de bluetooth verbinding
 • Bedraad verbinden door een kabel op de 3.5mm jack poort aan te sluiten

De Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 gebruiken voor communicatie

Naast het werken aan de basistaken kan het handig zijn als je de laptop kunt gebruiken om met elkaar te kunnen communiceren. Voor de communicatie moet deze laptop met verschillende componenten zijn uitgerust zoals:

 • Microfoon voor het opnemen van de geluiden
 • Webcam om beelden op te kunnen nemen
 • Beeldscherm voor het bekijken wat er op de computer gebeurt en anderen te kunnen zien
 • Speakers voor het luisteren naar de geluiden
Video bellen met de ASUS Chromebook Flip C434TA Ai0029

Voor het opnemen van de geluiden heeft deze laptop een goede microfoon. Hierbij geldt wel dat het voor een laptop van goede kwaliteit is. In vergelijking met een losse microfoon blijft er altijd een geluidskwaliteit hoorbaar. Als je de laptop Wilt gebruiken voor het opnemen van een video of een podcast, dan kun je beter een losse microfoon / koptelefoon met de laptop verbinden. 

De beeldkwaliteit van de beelden die je met de webcam van deze laptop op kunt nemen zijn goed te noemen. Zo worden de beelden in Full-HD opgenomen waardoor je de beelden op bijna ieder beeldscherm helder en duidelijk kunt bekijken. 

App voor de communicatie

Om gebruik te kunnen maken van de componenten voor de communicatie moet de laptop ook voorzien zijn van een app / programma voor de communicatie.

Binnen de Google Play Store en de Chrome Web Store zijn verschillende apps voor de communicatie te vinden. Bij de apps die je voor de communicatie kunt gebruiken kun je denken aan:

 • Microsoft Teams
 • Skype
 • Zoom
Microsoft office skype

Als je met elkaar wilt kunnen communiceren is het belangrijk om rekening te houden met de app die iedereen gebruikt. Om met elkaar te kunnen communiceren moeten de personen met wie je wilt communiceren dezelfde app gebruiken. 

Ben je op zoek naar een laptop waarmee onderweg aan de basistaken gewerkt kan worden?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Dit besturingssysteem is erg interessant om aan toepassingen via het internet te werken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de ASUS Chromebook Flip C434TA-AI0029.

Accuduur

Als je de laptop wilt gebruiken om onderweg aan de basistaken te werken heb je een accu nodig.

Hoe lang je op een accu kunt werken kan per laptop verschillen. Bij het ontwikkelen van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 heeft Asus goed over de tijd nagedacht waarin de laptop op de accu gebruikt kan worden.

Met de accu van deze laptop kun je zelfs tot 10 uur lang aan de basistaken werken. Ook tijdens het kijken naar een video hoef je bij deze laptop niet bang te zijn voor een lege accu.

Accu van de Chromebook

Ook als er een lange tijd op de accu van de laptop gewerkt kan worden, kan deze leeg raken. De accu van deze laptop kan op twee verschillende manieren worden opgeladen. Zo kun je gebruik maken van: 

 • Een powerbank met de laptop te verbinden
 • De laptop met de meegeleverde voedingsadapter opladen

Het volledig opladen van de accu neemt ongeveer 1.5 uur tijd in beslag. De combinatie van de lange tijd dat er op de accu gewerkt kan worden en de verschillende opties voor het opladen zorgen ervoor dat de laptop goed geschikt is voor onderweg. 

Bestanden opslaan

Tijdens het werken met de laptop maak je al snel gebruik van verschillende bestanden. Bij een Chromebook zoals de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 worden deze bestanden in de cloud van Google (Google Drive) bewaard.

Voor het bewaren van de bestanden binnen Google Drive heb je het Google account nodig.

Dit is hetzelfde account als dat er voor het ontgrendelen van de laptop en het installeren van een app wordt gebruikt.

Het bewaren van bestanden in Google Drive levert verschillende voordelen op zoals:  

cloud opslag
 • De bestanden kunnen vanaf iedere computer met internetverbinding benaderd worden
 • Gemaakte wijzigingen binnen documenten worden tijdens het werken opgeslagen
 • Er wordt een reservekopie van de bestanden gemaakt

Als je de bestanden binnen Google Drive van een andere computer wilt benaderen moet je naar de website van Google Drive toe. Als je op de website van Google Drive bent moet je met de gegevens van het Google account inloggen. 

Nadat je bij Google Drive bent ingelogd krijg je alle bestanden die in het Google account staan te zien. Door met de linkermuisknop op het gewenste bestand te drukken kun je: 

De accu van deze laptop kan gebruikt worden om tot 8 uur lang naar video’s te kijken. Hierdoor kun je deze laptop een gehele werkdag voor iedere taak gebruiken. 

 • De inhoud van het document bekijken
 • Wijzigingen aan de inhoud van het document aanbrengen

Om binnen Google Drive aan de documenten te kunnen werken heeft Google verschillende programma’s voor de basistaken beschikbaar gesteld. De basistaken waaraan je binnen Google Drive kunt werken zijn:  

 • Presentaties maken met Google slides
 • Werken aan tekstdocumenten met Google Docs
 • Maken van berekeningen in Google Spreadsheets. 
 • Afspraken in de Google agenda zetten

Zonder internet op de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 werken

Als je onderweg aan de basistaken wilt werken kan het voorkomen dat er geen internetverbinding aanwezig is. Het is dan handig om ook zonder internet met de laptop te kunnen werken.

Hier heeft Asus tijdens het ontwikkelen van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 goed over nagedacht. Zo is deze laptop voorzien van:

 • 64GB aan flash geheugen
 • 2 * USB 3.2-A poort
 • 1 * USB 3.2-C poort

Het internet geheugen van 64GB is bij deze laptop voldoende. Vooral doordat veel bestanden in de cloud worden bewaard.

Interne opslag van de ASUS Chromebook Flip C434TA-AI0029

Ondanks dat de ruimte van 64GB voor het werken aan documenten voldoende is kan het handig zijn als het interne geheugen van de laptop kan worden uitgebreid. Voor het uitbreiden van het geheugen kunnen de USB poorten en de SD kaart lezer van de laptop worden gebruikt. Naast het uitbreiding van het interne geheugen kan de USB 3.2-C poort voor enkele extra opties worden gebruikt zoals: 

 • Het opladen van aangesloten apparaten 
 • Een tweede beeldscherm aansluiten
 • De laptop opladen door een powerbank met de laptop te verbinden 

Draadloze verbindingen

Om goed met de Chromebook te kunnen werken heeft deze laptop een draadloze verbinding nodig. De draadloze verbindingen zijn onder te verdelen in:

 •  Bluetooth verbinding
 •  Internet verbinding

Om gebruik te kunnen maken van een draadloze verbinding is de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029 voorzien van een netwerkadapter.

Met de netwerkadapter uit deze laptop kun je een draadloze verbinding met het internet en apparaten maken. 

Draadloze verbinding

Deze laptop kan door de netwerkadapter met bijna iedere internetverbinding worden verbonden. Hierbij geldt wel dat deze laptop alleen gebruik kan maken van de draadloze verbindingen. Om apparaten met elkaar te kunnen laten communiceren heeft deze laptop de optie voor de bluetooth adapter. De netwerkadapter uit deze laptop kan overweg met bluetooth 4.0 Hierdoor kun je de laptop met de meeste apparaten verbinden.  Een bluetooth verbinding kun je gebruiken voor:

 • Het uitwisselen van bestanden 
 • Verbinden met draadloze apparatuur zoals een bluetooth speaker 
 • Een draadloze koptelefoon met de laptop verbinden

Ben je op zoek naar een laptop waarmee onderweg aan de basistaken gewerkt kan worden?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de Asus Chromebook Flip C434TA-AI0029

Dit besturingssysteem is erg interessant om aan toepassingen via het internet te werken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de ASUS Chromebook Flip C434TA-AI0029.

Geef een reactie