ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T review ervaringen

Ben jij de zoektocht naar een nieuwe laptop met een groot 17 inch beeldscherm gestart? De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T is een compacte laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken. Wanneer je met de computer / laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het fijn als je snel aan toepassingen te kunnen werken. Deze laptop is uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. 

Door de combinatie van de goede eigenschappen en het grote 17 inch beeldscherm kun je vlot en efficiënte aan de lichtere toepassingen werken. Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben deze laptop getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Werken met de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

Wanneer je de laptop of computer wilt gebruiken om aan toepassingen te gaan werken zijn apps en programma’s nodig.

Voordat er met apps en programma’s aan toepassingen kan worden gewerkt moeten deze binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd.

Naast het kunnen installeren van apps en programma’s heeft een laptop / computer een besturingssysteem nodig om te kunnen functioneren.

Een computer / laptop gebruikt het besturingssysteem onder andere voor:

Werken met de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T
 • Het kunnen installeren van programma’s / apps voor het werken aan taken
 • Aangesloten apparaten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen lezen en schrijven van bestanden naar de harde schijf

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen voor de laptop / computer geweest. Door deze ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen waarvoor de laptop / computer kan worden gebruikt. Wanneer je met de computer / laptop aan toepassingen gaat werken heb je daar al snel verschillende apps en programma’s voor nodig.

Met welke apps en programma’s je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem waarmee de laptop / computer werkt. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer kan werken zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Bij de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Het besturingssysteem Windows staat tegenwoordig op veel verschillende apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd.

Doordat de meeste apparaten met het besturingssysteem Windows werken zijn er veel verschillende computergebruikers die met dit besturingssysteem werken. Iedere computer / Windows gebruiker kan de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken.

Om aan de verschillende toepassingen van de verschillende computergebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Met het grote aanbod aan apps en programma’s voor Windows kunnen Windows computers voor een grote hoeveelheid aan toepassingen worden gebruikt. 

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T is een echte krachtpatser met de prestaties van de vaste computer. Wanneer je de laptop als vervanger van de vaste computer wilt gebruiken is het belangrijk dat je snel aan toepassingen kunt werken.

Werken met de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 17 inch waarop beelden in het groot en met goede kwaliteit kunnen worden bekeken. Daarnaast heeft dit model componenten met goede eigenschappen waardoor je razendsnel aan iedere toepassing kunt werken.

ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T installeren: de voorbereidingen

Als je met apps en programma’s op de laptop of computer aan toepassingen aan toepassingen gaat werken moet het besturingssysteem op de laptop / computer worden geïnstalleerd. 

Voordat je het besturingssysteem kunt installeren moet de laptop / computer op de installatie worden voorbereid.

Het voorbereiden van de laptop / computer op de Windows installatie bestaat uit drie verschillende acties waaronder: 

Windows op de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T instalatie voorbereiden
 • De laptop / computer met het internet verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Deze laptop kan alleen met de draadloze verbinding in huis worden verbonden. Voor het verbinden van de laptop met de draadloze internetverbinding zijn gegevens nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met:

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Om de verbinding met de draadloze internetverbinding in huis (WiFi) tot stand te brengen moet je de netwerknaam selecteren. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk in de lijst met beschikbare verbindingen drukken. 

Wanneer je de naam van de internetverbinding (netwerknaam) hebt geselecteerd wordt er een venster geopend. In dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord behorende bij de internetverbinding moet worden ingevoerd.

Het wachtwoord dat je hier in moet vullen staat op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met WPA of WPA2 key. Nadat de juiste gegevens van de internetverbinding zijn ingevoerd kan de laptop uiteindelijk met het internet worden verbonden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken” drukken. 

Als je de laptop met het internet hebt verbonden wordt er om de gegevens behorende bij het Microsoft-account gevraagd.

Het Microsoft-account bestaat uit een combinatie van een e-mail adres als gebruikersnaam en een daarbij behorende wachtwoord.

Enkele e-mail adressen die voor het Microsoft account kunnen worden gebruikt eindigen onder andere op: 

 • @live.nl
 • @outlook.com
 • @msn.com
 • @msn.nl
Microsoft account aanmaken

Wanneer je nog geen e-mail adres bij Microsoft hebt geregistreerd kun je niet verder met de installatie. Om verder te komen met de installatie moet dit account worden aangemaakt. In het artikel: “Microsoft account aanmaken” staat in eenvoudige stappen beschreven hoe dit account kan worden aangemaakt.

Als je een Microsoft account hebt kun je het e-mail adres behorende bij het Microsoft account gebruiken en krijg je een online-opslagruimte van Microsoft tot de beschikking. De online-opslagruimte van Microsoft wordt Microsoft OneDrive genoemd. Voor deze online-opslagruimte wordt bij het installeren van het besturingssysteem Windows een speciale ruimte gereserveerd. 

Bestanden die binnen deze ruimte worden opgeslagen staan aan het Microsoft-account gekoppeld. Hierdoor kun je deze bestanden via het internet vanaf ieder apparaat benaderen. Naast het e-mailadres en de online-opslag ruimte wordt het Microsoft-account bij een computer / laptop die met het besturingssysteem Windows werkt voor verschillende extra functies gebruikt zoals:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Nadat je de gegevens van het Microsoft account hebt ingevoerd moet het besturingssysteem voor de installatie worden geactiveerd. Activeren van een besturingssysteem kan met een product of activatie code. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het besturingssysteem, laptop of computer meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Om met het besturingssysteem Windows op de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T te kunnen werken moet het besturingssysteem Windows op de laptop worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een besturingssysteem moet er een installatieprocedure behorende bij het besturingssysteem Windows worden doorlopen. De installatieprocedure die voor het besturingssysteem Windows wordt gebruikt bestaat uit verschillende fases. 

Binnen de eerste fase van de installatieprocedure moet worden bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken.

Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken.  

Windows 10 op de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T installeren

Nadat je de toestemming hebt gegeven kan het besturingssysteem uiteindelijk op de laptop worden geïnstalleerd. Om na het installeren met het besturingssysteem te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je na het installeren van het besturingssysteem Windows met de laptop / computer gaat werken krijgt de computer / laptop instructies van de bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem. De bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem worden door de computer / laptop gebruikt voor onder andere:

 • Het kunnen openen en sluiten van bestanden, 
 • Bestanden bewaren en wijzigen
 • De aanwezige componenten herkennen en aansturen 
 • Apparaten die met de laptop / computer zijn verbonden herkennen. 

Nadat alle bestanden en instellingen van het besturingssysteem op de harde schijf zijn opgeslagen kan het besturingssysteem naar eigen voorkeur worden aangepast. Bij het aanpassen van het besturingssysteem kun je denken aan onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als je de gehele Windows installatieprocedure hebt doorlopen kun je direct aan verschillende basistoepassingen werken. Voor het werken aan de basistoepassingen worden enkele programma’s en apps van Microsoft geïnstalleerd. Met deze toepassingen kun je aan basistoepassingen werken zoals:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden

Apps en programma’s voor de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

Binnen de computerwereld zijn in de afgelopen jaren veel verschillende ontwikkelingen geweest. Alle ontwikkelingen hebben elkaar snel opgevolgd. Door de ontwikkelingen die er in de laatste jaren zijn geweest kunnen laptops en computers voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Door het toenemende aantal toepassingen waarvoor je de computer / laptop kunt gebruiken zijn er veel nieuwe apps en programma’s bijgekomen.

Naast het aantal toepassingen waarvoor de laptop / computer kan worden gebruikt zijn ook de bestaande apps en programma’s verbeterd.

Hierdoor hebben apps en programma’s meer functies en zijn ze gebruiksvriendelijker geworden. 

Apps op de Windows laptop installeren

Voordat er met een app of programma aan toepassingen kan worden gewerkt moeten de apps en programma’s binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. De apps en programma’s waarmee je kunt werken is afhankelijk van het besturingssysteem waarmee de laptop / computer werkt.

Doordat er voor ieder besturingssysteem andere apps en programma’s beschikbaar zijn is ieder besturingssysteem gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Bij de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Hierdoor kun je met deze laptop alleen met apps en programma’s werken die voor het besturingssysteem Windows zijn gemaakt. 

Voor het besturingssysteem Windows zijn tegenwoordig een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. Het grote aantal apps en programma’s waarmee de laptop / computer kan werken zorgt ervoor dat Windows computers voor bijna iedere toepassing kan worden gebruikt. 

Met het grote aanbod aan apps en programma’s kan het vinden van het gewenste programma een lastige klus zijn. Om het gewenste programma / app sneller te kunnen vinden worden apps en programma’s per toepassing in categorieën verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn:

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T is een echte krachtpatser met de prestaties van de vaste computer. Wanneer je de laptop als vervanger van de vaste computer wilt gebruiken is het belangrijk dat je snel aan toepassingen kunt werken.

Werken met de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 17 inch waarop beelden in het groot en met goede kwaliteit kunnen worden bekeken. Daarnaast heeft dit model componenten met goede eigenschappen waardoor je razendsnel aan iedere toepassing kunt werken.

Apps op de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T installeren

Door de ontwikkelingen binnen de computerwereld is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ook het aantal toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt is hierdoor toegenomen. Wanneer je met een Windows computer via het internet wilt gaan werken kan dat op twee verschillende manieren. Zo kun je via een website of met een app via het internet aan toepassingen werken. 

Voordat je met een app op de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T aan toepassingen kunt werken moet de app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd.

Voor het installeren van Apps op Windows computers / laptops moet de Microsoft Store worden gebruikt. 

Apps in de Microsoft Store opzoeken

De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd. Wanneer je een app vanuit de Microsoft Store wilt gaan installeren moet je de Windows Store openen. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de Windows Store drukken. Nadat je de Windows Store hebt geopend kun je de app opzoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder:

 • Zoeken naar de categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Om de app te kunnen installeren moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. Door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app te drukken wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. 

Als je met de linkermuisknop op de knop “installeren” drukt wordt de app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd.

Tijdens het installeren van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf opgeslagen. 

App zoeken in de Windows Store

Wanneer er met de app op de computer / laptop aan toepassingen wordt gewerkt krijgt de laptop / computer instructies van deze bestanden en instellingen. Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties behorende bij de app moet worden gereageerd.  

Wanneer de gehele installatieprocedure behorende bij de app is doorlopen kan een snelkoppeling behorende bij de app binnen het startmenu worden gemaakt. Met behulp van deze snelkoppeling kan een app sneller worden gevonden waardoor je snel met de app aan toepassingen kunt werken. Wanneer je een programma wilt gaan installeren moet het installatiebestand worden geopend.

Een installatiebestand kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij het programma te drukken. Nadat je het installatiebestand behorende bij het programma hebt geopend wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een invoerveld waarin de product / activatie code behorende bij het programma kan worden ingevoerd. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt gebruikt om het programma te activeren.

Wanneer je de activatie / product code nodig hebt wordt deze bij het programma meegeleverd. Als je de juiste product / activatiecode hebt ingevoerd moet je voordat je het programma kunt installeren bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken.

Voor deze bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken. Nadat je hebt bevestigd dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken kan de uiteindelijke installatieprocedure worden gestart. Tijdens de installatieprocedure die voor het installeren van een programma wordt gebruikt worden bestanden en instellingen behorende bij een programma op de harde schijf opgeslagen. 

Met behulp van deze bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem bij het werken met het programma instructies. Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker binnen het besturingssysteem moet worden gereageerd. 

Bij het voltooien van de installatieprocedure kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Een snelkoppeling naar een programma kan zowel in het startmenu als op het bureaublad worden geplaatst. Hierdoor kan het programma sneller worden gevonden zodat je snel met het gewenste programma aan toepassingen kunt werken. 

Programma’s op de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T installeren

Voor het werken aan toepassingen worden in de meeste gevallen programma’s gebruikt. Er zijn tegenwoordig veel verschillende programma’s beschikbaar. Ieder programma kan voor een of meerdere specifieke toepassingen worden gebruikt. Voordat er op de laptop / computer met een programma’s aan toepassingen kan worden gewerkt moet het programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Voor de installatie van programma is een installatiebestand nodig. Installatiebestanden kunnen tegenwoordig op twee verschillende manieren worden verkregen waaronder:

 • Via het internet
 • Vanaf de USB-stick
Programma op de Windows laptop installeren

Wanneer je een programma wilt gaan installeren moet het installatiebestand worden geopend. Een installatiebestand kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij het programma te drukken. Nadat je het installatiebestand behorende bij het programma hebt geopend wordt er een nieuw venster geopend.

In dit venster staat een invoerveld waarin de product / activatie code behorende bij het programma kan worden ingevoerd. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt gebruikt om het programma te activeren. Wanneer je de activatie / product code nodig hebt wordt deze bij het programma meegeleverd. Als je de juiste product / activatiecode hebt ingevoerd moet er toestemming voor het systeem worden gegeven.

Voor deze bevestiging moet met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” worden gedrukt. Nadat je hebt bevestigd dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken kan de uiteindelijke installatieprocedure worden gestart.

Tijdens de installatieprocedure die voor het installeren van een programma wordt gebruikt worden bestanden en instellingen behorende bij een programma op de harde schijf opgeslagen. Met behulp van deze bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem bij het werken met het programma instructies.

Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker binnen het besturingssysteem moet worden gereageerd. Bij het voltooien van de installatieprocedure kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt.

Een snelkoppeling naar een programma kan zowel in het startmenu als op het bureaublad worden geplaatst. Hierdoor kan het programma sneller worden gevonden zodat je snel met het gewenste programma aan toepassingen kunt werken. 

Het uiterlijk van de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T behoort tot de categorie ultrabooks. Een ultrabook staat bekend om het compacte formaat van de behuizing en is hierdoor vaak erg licht. De behuizing van dit model heeft een gewicht van 2.14CM. Om het formaat van de behuizing te beperken zitten er dunne randen om het beeldscherm waardoor het formaat van deze laptop te vergelijken is met een laptop die over een beeldscherm formaat van 16 inch beschikt. 

Een laptop met dit formaat en gewicht behuizing is makkelijk te vervoeren. Hierdoor kun je met deze laptop vanaf iedere locatie aan toepassingen werken. 

Dit kan erg handig bijvoorbeeld als je de laptop meet wilt nemen naar een vergadering / studie voor het maken van aantekeningen, het zoeken naar informatie of het werken aan toepassingen.

Behuizing van de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T is een echte krachtpatser met de prestaties van de vaste computer. Wanneer je de laptop als vervanger van de vaste computer wilt gebruiken is het belangrijk dat je snel aan toepassingen kunt werken.

Werken met de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 17 inch waarop beelden in het groot en met goede kwaliteit kunnen worden bekeken. Daarnaast heeft dit model componenten met goede eigenschappen waardoor je razendsnel aan iedere toepassing kunt werken.

Bediening

Wanneer je met de laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je de laptop kunt bedienen. Voor de bediening van de laptop / computer zijn componenten nodig. De minimale componenten die nodig zijn om aan toepassingen te kunnen werken zijn:

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren
Bediening van de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

Voor het werken aan verschillende toepassingen zoals het maken van documenten, het zoeken naar informatie of de communicatie met anderen moeten letters, cijfers en leestekens worden ingevoerd. Voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens heeft een laptop / computer een toetsenbord nodig. De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T heeft een toetsenbord met de internationale indeling.

Een toetsenbord met deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan. Het kunnen invoeren van letters, cijfers en leestekens is niet het enige wat nodig is om de laptop te kunnen bedienen.

Om acties uit te kunnen voeren moet de cursor op het beeldscherm kunnen worden bediend. Een cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm en kan worden voor verschillende functies worden gebruikt zoals:

 • Het openen / sluiten van bestanden
 • Teksten selecteren
 • Openen / sluiten van apps en programma’s
 • Acties binnen een programma / het besturingssysteem uitvoeren

In de behuizing van deze laptop zit een aanraak gevoelig glazen plaatje waarmee de cursor kan worden bediend. Het aanraakgevoelige plaatje wordt het touchpad genoemd. Met het touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers over het aanraakgevoelige plaatje te bewegen of door er met de vingers op te drukken. 

Het beeldscherm van de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken moet je kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan toepassingen gebeurd heeft een laptop een beeldscherm nodig. De kwaliteit waarin beelden kunnen worden bekeken is afhankelijk van de eigenschappen van het beeldscherm. De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 17 inch. 

Vanaf het 17 inch grote beeldscherm dat voor dit model is gebruikt kun je in goede kwaliteit en op een groot schermoppervlakte naar beelden kijken. Voor het bekijken van beelden in goede kwaliteit heeft het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt de volgende eigenschappen: 

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. Bij een hoge pixeldichtheid staan er veel pixels op een klein oppervlak. Hierdoor kunnen de beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoond
 • Mat beeldscherm. Hierdoor kun je de beelden zelfs in het zonlicht scherp bekijken
 • Op dit beeldscherm worden beelden 60 keer per seconden ververst. Hierdoor kunnen beelden vanaf dit beeldscherm altijd vloeiend worden bekeken

Naast het kijken naar beelden op het beeldscherm kun je de laptop ook gebruiken om aan grafische toepassingen te werken. Enkele grafische toepassingen waarvoor je deze laptop kunt gebruiken zijn:

 • Bewerken van foto’s 
 • Spelen van de lichtere computerspelletjes
 • Maken van 2D animaties 

Voor het werken aan de grafische toepassingen heeft de laptop / computer een videokaart nodig. Deze laptop heeft de AMD Radeon RX Vega 3 videokaart. Dit is een videokaart die in de processor is verwerkt. Hierdoor kan dit model alleen voor de basis grafische toepassingen worden gebruikt. 

De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T voor de ontspanning gebruiken

Naast het harde werken met de computer / laptop kun je ze ook voor de ontspanning gebruiken. Wanneer je de laptop / computer voor de ontspanning wilt gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Entertainment kan bij een laptop / computer in drie verschillende categorieën worden verdeeld waaronder:

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Voor de optimale beleving van de ontspanning spelen de beeld- en geluidskwaliteit een belangrijke rol.

Beelden kunnen bij dit model vanaf het 17 inch grote beeldscherm in goede kwaliteit worden bekeken. 

Laptop voor de entertainment gebruiken

Naast het bekijken van beelden moet je voor de optimale beleving van entertainment ook naar geluiden kunnen luisteren. Voor het beluisteren van geluiden is dit model uitgerust met twee stereo speakers die over goede eigenschappen beschikken. Hierdoor kun je geluiden vanuit deze laptop helder, zuiver en met diepe bas beluisteren. 

Accuduur

Een van de grootste voordelen van laptops is dat je niet gedwongen bent om op dezelfde plek te werken. Voor het werken op verschillende locaties heeft de laptop een accu nodig. 

De tijd dat je op de accu aan toepassingen kunt werken is afhankelijk van het type toepassing en de grootte van de accu.

In de behuizing van de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T zit een grote accu waarmee je tot wel 6 uur zonder oplader aan toepassingen kunt werken. 

Met de Windows laptop op de accu werken

Wanneer je met de laptop gaat werken wordt er stroom van de accu verbruikt. Door het werken aan toepassingen volgt hierdoor een moment waarop de accu leeg raakt. Met een lege accu kun je niet verder werken. Wanneer je weer verder wilt werken moet de laptop met het stopcontact worden verbonden. Voor het verbinden van de laptop aan het stopcontact wordt een oplader meegeleverd. Daarnaast kun je via het stopcontact ook aan toepassingen werken. 

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T is een echte krachtpatser met de prestaties van de vaste computer. Wanneer je de laptop als vervanger van de vaste computer wilt gebruiken is het belangrijk dat je snel aan toepassingen kunt werken.

Werken met de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 17 inch waarop beelden in het groot en met goede kwaliteit kunnen worden bekeken. Daarnaast heeft dit model componenten met goede eigenschappen waardoor je razendsnel aan iedere toepassing kunt werken.

Snelheid

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet zo lang hoeft te wachten voordat een taak is voltooid. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T goed over nagedacht. Om snel aan de basistoepassingen te kunnen werken heeft dit model de volgende eigenschappen: 

 • 8GB werkgeheugen 
 • AMD Ryzen 3 3250U processor. Deze processor heeft twee afzonderlijke kernen waarmee berekeningen kunnen worden uitgevoerd. Doordat deze afzonderlijke kernen met een hoge rekensnelheid werken kun je vlot aan de verschillende basistoepassingen werken
 • De traditionele harde schijf is vervangen door de SSD schijf. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft de SSD schijf een hogere lees- en schrijfsnelheid waardoor er sneller met bestanden aan toepassingen kan worden gewerkt. Wanneer het besturingssysteem Windows op een SSD schijf wordt geïnstalleerd kan dat een flinke snelheidswinst opleveren

Bestanden opslaan

Voor het werken aan toepassingen heb je al snel te maken met bestanden. Zo moeten bestaande bestanden kunnen worden gewijzigd en moet je nieuwe bestanden kunnen bewaren. Om met bestanden te kunnen werken heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. De harde schijf waarmee de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T is uitgerust heeft een opslagruimte met een grootte van 256GB. 

Bij het bewaren van bestanden op een harde schijf met een opslagruimte van 256GB loop je al snel tegen beperkingen aan.

Gelukkig zijn er mogelijkheden waardoor de interne opslagruimte tijdelijk kan worden vergroot.

Voor het tijdelijk uitbreiden van het geheugen wordt vaak een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf gebruikt. 

Bestanden op de harde schijf bewaren

Voordat bestanden op een USB-opslag apparaat kunnen worden opgeslagen moet het USB-opslag apparaat met de laptop worden verbonden. Hiervoor heeft dit model vier verschillende USB-poorten waaronder:

 • 2 * USB 2.0
 • 1 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

Op ieder USB poort kan een USB-opslag apparaat worden aangesloten. De snelheid waarin bestanden kunnen worden uitgewisseld is afhankelijk van de USB versie die wordt gebruikt. In vergelijking met de USB 2.0 poorten hebben de USB 3.2 poorten een hogere lees- en schrijfsnelheid.

Door deze hogere lees- en schrijfsnelheid kunnen bestanden via de USB 3.2 poort een stuk sneller worden uitgewisseld. Uitwisselen van bestanden is niet het enige waarvoor de USB 3.2 type-C poort kan worden gebruikt. De USB 3.2 type-c poort kan namelijk voor verschillende andere functies worden gebruikt zoals:

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

De bestanden die op een USB-opslag apparaat of de harde schijf worden opgeslagen zijn niet altijd bij je in de buurt. Bijvoorbeeld als je de laptop of het USB-opslag apparaat thuis hebt laten liggen. Dit kan erg vervelend zijn als je onverwachts bestanden met anderen wilt gaan delen. Gelukkig zijn er voor het delen van bestanden door de komst van het internet nieuwe oplossingen voor gekomen.

Zo kunnen bestanden tegenwoordig op het internet in een online-opslagruimte worden opgeslagen.

Voor het bewaren van bestanden in een online-opslagruimte wordt vaak een online-opslagruimte (cloud) gebruikt. 

Bestanden in de cloud bewaren

Voordat bestanden in de cloud kunnen worden opgeslagen moet je een account voor de cloud hebben aangemaakt. Een account voor de cloud bestaat meestal uit een e-mail adres als gebruikersnaam en een wachtwoord. Enkele voorbeelden van online-opslagruimtes die vaak worden gebruikt voor het bewaren van bestanden op het internet zijn:

 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive
 • Dropbox

Als je het besturingssysteem Windows op de laptop gaat installeren wordt er een account voor Microsoft op de laptop aangemaakt. Aan dit account zit een online-opslag ruimte met een grootte van 5GB van Microsoft gekoppeld. 

In een opslagruimte met een grootte van 5GB kunnen maar weinig bestanden worden opgeslagen. Gelukkig kun je deze online-opslagruimte eenvoudig uitbreiden door een abonnement op OneDrive af te sluiten. Hiervoor zijn drie verschillende mogelijke abonnementen waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de verschillende abonnementen voor OneDrive is het Microsoft Office 365 abonnement de uitgebreidste. Zo wordt met dit abonnement de opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft Office gebruiken. De programma’s van het Microsoft Office 365 kunnen voor verschillende kantoortoepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Door het grote aantal ontwikkelingen die er in de laatste jaren voor de laptop / computer zijn geweest zijn draadloze verbindingen voor het werken aan toepassingen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo kunnen draadloze toepassingen tegenwoordig voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals: 

 • Delen van bestanden 
 • Met elkaar communiceren
 • Zoeken naar informatie
 • Gegevens tussen apparaten uitwisselen
 • Bestanden op het internet bewaren
 • Bekijken van foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek 
De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T met draadloze verbindingen verbinden

Voor de draadloze verbindingen is de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T uitgerust met een netwerkadapter. De netwerkadapter waarmee deze laptop is uitgerust kan met twee verschillende draadloze verbindingen worden verbonden waaronder: 

 • WiFI (draadloze internetverbinding in huis)
 • Bluetooth voor de verbinding tussen apparaten

Wanneer je met de laptop via het internet aan toepassingen wilt gaan werken moet de laptop met de internetverbinding worden verbonden. Voor de verbinding met het internet zijn gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens van de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de verbinding met de buitenwereld via het internet kan de laptop ook met apparaten in de buurt worden verbonden. Voor de draadloze verbinding tussen apparaten kan de bluetooth 4.2 verbinding worden gebruikt. Bluetooth 4.2 is een van de laatste versies van bluetooth en kan worden gebruikt voor onder andere:

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T is een echte krachtpatser met de prestaties van de vaste computer. Wanneer je de laptop als vervanger van de vaste computer wilt gebruiken is het belangrijk dat je snel aan toepassingen kunt werken.

Werken met de ASUS VivoBook 17 D712DA-AU580T

ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van deze laptop goed over nagedacht. Zo heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 17 inch waarop beelden in het groot en met goede kwaliteit kunnen worden bekeken. Daarnaast heeft dit model componenten met goede eigenschappen waardoor je razendsnel aan iedere toepassing kunt werken.

Geef een reactie