ASUS VivoBook 17 X712JA review ervaringen

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712JA

ASUS VivoBook 17 X712JA review ervaringen

Ben jij de zoektocht naar een nieuwe laptop voor het werken aan basistoepassingen gestart en speelt het beeldschermformaat hierbij een belangrijke factor? De ASUS VivoBook 17 X712JA is een compacte laptop met een groot 17 inch beeldscherm. 

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt kunnen beelden in hoge (Full-HD) kwaliteit worden bekeken. Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken heb je aan het bekijken van beelden niet voldoende. Je moet namelijk ook aan toepassingen kunnen werken. 

Om snel en efficiënt aan basistoepassingen te werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. Door de combinatie van het grote beeldscherm en de goede eigenschappen kun je deze laptop voor basisgebruik als vervanger van de vaste computer gebruiken. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prestaties van dit model? Wij hebben deze laptop getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712JA

Om met een computer / laptop aan toepassingen te kunnen werken zijn apps en programma’s nodig. Ieder programma / app is gericht op het werken aan een of meerdere toepassingen. Voordat je met een computer / laptop aan toepassingen kunt werken moet het programma / app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Installeren van apps en programma´s is niet het enige waarvoor de computer / laptop het besturingssysteem gebruikt.

Een computer / laptop kan zonder besturingssysteem zelfs helemaal niet functioneren. Enkele voorbeelden waarvoor het besturingssysteem wordt gebruikt zijn onder andere:

 • Het kunnen installeren van programma’s / apps voor het werken aan taken
 • Aangesloten apparaten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen lezen en schrijven van bestanden naar de harde schijf

Voor de computer / laptop zijn er in de afgelopen jaren veel verschillende ontwikkelingen geweest. Al deze ontwikkelingen hebben zich razendsnel opgevolgd. Met de ontwikkelingen die er voor de computer / laptop zijn geweest kunnen computers en laptops voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. 

Met het toenemende aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt zijn ook het aantal computergebruikers toegenomen.

Iedere computergebruiker kan een computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. 

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712JA

Ontwikkelaars van besturingssystemen hebben hier over nagedacht. Zo zijn ter tegenwoordig verschillende besturingssystemen voor de computer / laptop beschikbaar. Enkele besturingssystemen waarmee laptops en computers kunnen werken zijn onder andere: 

 • Windows 
 • Linux
 • OSX

Bij de ASUS VivoBook 17 X712JA  staat het besturingssysteem Windows geïnstalleerd. Dit besturingssysteem staat tegenwoordig op de meeste apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. Hierdoor zijn er veel verschillende computergebruikers die met het besturingssysteem Windows werken. 

Om aan iedere toepassing van de verschillende Windows gebruikers te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Met het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers voor bijna iedere toepassing worden gebruikt.

Ben jij de zoektocht naar een laptop met goede prestaties en een goed beeldscherm gestart?

De ASUS VivoBook 17 X712JA is een krachtige laptop met goede prestaties en een groot 17 inch beeldschermformaat. Vanaf het grote beeldscherm kan ieder beeld in hoge kwaliteit worden bekeken. Ondanks het grote beeldscherm heeft dit model een compact formaat behuizing.

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712JA

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een dikte van 2.14Cm en dunne randen om het beeldscherm. Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en het grote beeldscherm kan het gewicht worden beperkt.

Deze laptop heeft namelijk een gewicht van ongeveer 2.14KG. Een laptop met dit gewicht is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken of om naar informatie te zoeken.

ASUS VivoBook 17 X712JA installeren: de voorbereidingen

Voordat je met het besturingssysteem Windows kunt gaan werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Wanneer je een besturingssysteem wilt gaan installeren moet de laptop op de installatie worden voorbereid. Het voorbereiden van een laptop / computer op de Windows installatie bestaat uit drie verschillende acties waaronder:

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

De ASUS VivoBook 17 X712JA kan alleen met draadloze internetverbindingen worden verbonden.

Voor de verbinding met de draadloze internetverbinding (WiFi) zijn gegevens van de internetverbinding nodig.

De gegevens van de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

Windows 10 op de ASUS VivoBook 17 X712JA installeren
 • Het wachtwoord (WPA of WPA2 key)
 • De netwerknaam (SSID) 

Om de uiteindelijke verbinding met het internet tot stand te brengen moet je met de linkermuisknop op de naam van het netwerk in de lijst met beschikbare internetverbindingen drukken om het netwerk te selecteren. Nadat je het netwerk hebt geselecteerd moeten de gegevens van het Microsoft account worden ingevoerd. Een Microsoft account bestaat uit een gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord.

Voor de gebruikersnaam van het Microsoft account wordt altijd een e-mail adres gebruikt. 

Het e-mail adres dat voor het Microsoft account kan worden gebruikt moet bij Microsoft zijn aangemaakt.

Enkele e-mail adressen die hiervoor kunnen worden gebruikt eindigen onder andere op:

Microsoft account aanmaken om met het Microsoft account op de ASUS VivoBook 17 X712JA te kunnen werken
 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Computers en laptops gebruiken het Microsoft account voor verschillende doeleinden waaronder:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Heb jij de diensten van Microsoft in het verleden nog niet gebruikt? Dan heb je waarschijnlijk ook nog geen Microsoft account. Zonder dit account kun je Windows niet installeren. Om met de Windows computer te kunnen werken zal je dit account voor de installatie aan moeten maken.

Hoe een Microsoft account kan worden aangemaakt staat stapsgewijs in het artikel: “Microsoft account aanmaken” beschreven. Wanneer de gegevens van het Microsoft account zijn ingevoerd moet het besturingssysteem voor de uiteindelijk installatie worden geactiveerd.

Het besturingssysteem kan met een product / activatie code worden geactiveerd. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het besturingssysteem, laptop of computer meegeleverd.

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Wanneer je alle voorbereidingen op de ASUS VivoBook 17 X712JA hebt gedaan kan het besturingssysteem uiteindelijk op de laptop worden geïnstalleerd. Voor het installeren van het besturingssysteem Windows moet een installatie procedure worden doorlopen. Deze installatieprocedure bestaat uit drie verschillende fases.

Binnen de eerste fase moet er meerdere keren een bevestiging worden gegeven. Deze bevestiging moet als toestemming worden gegeven om met het besturingssysteem Windows te kunnen werken.

Windows 10 installeren

Voor deze toestemming druk je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord drukken. Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan Windows uiteindelijk op de laptop worden geïnstalleerd. Om na de installatie met het besturingssysteem Windows te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf van de computer opgeslagen. 

Wanneer er met de computer / laptop aan toepassingen wordt gewerkt krijgt de computer / laptop instructies van het besturingssysteem. Met deze bestanden en instellingen weet de computer hoe er op acties moet worden gereageerd. Enkele functies waarvoor de bestanden en instellingen worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Het herkennen van aangesloten apparaten
 • Bewaren, openen en wijzigen van bestanden
 • Installeren van apps en programma’s
 • Werken met apps en programma’s
 • De componenten waarmee de laptop / computer is uitgerust aansturen

Wanneer alle benodigde bestanden van het besturingssysteem op de harde schijf zijn opgeslagen kan de installatie worden afgerond. In de afrondende fase kun je de volgende dingen van het besturingssysteem wijzigen:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Als de gehele installatieprocedure is doorlopen kun je direct met het besturingssysteem Windows aan basistoepassingen werken.

Voor het werken aan de verschillende basistoepassingen worden er tijdens het installeren van Windows verschillende apps en programma’s van Microsoft geïnstalleerd.

Deze apps en programma’s kunnen worden gebruikt voor onder andere:

Met Windows 10 op de ASUS VivoBook 17 X712JA werken
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden

Apps en programma’s voor de ASUS VivoBook 17 X712JA

Voor computers en laptops zijn in de afgelopen jaren een grote hoeveelheid aan ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen zijn het aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt toegenomen. 

Voor het werken aan toepassingen met de laptop / computer zijn apps en programma’s nodig. Met welke apps en programma’s je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem waarmee de computer / laptop werkt.

Voor ieder besturingssysteem zijn andere apps en programma’s beschikbaar. Hierdoor is ieder besturingssysteem gericht op het werken aan een of meerdere specifieke toepassingen. Bij de ASUS VivoBook 17 X712JA wordt met het besturingsyssteem Windows gewerkt. Hierdoor kun je bij deze laptop alleen met apps en programma’s werken die voor Windows beschikbaar zijn. 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende apparaten zoals laptops en computers die met het besturingssysteem Windows werken. Hierdoor wordt dit besturingssysteem door veel verschillende computergebruikers gebruikt.  

Apps voor de ASUS ZenBook-Flip 15-UX563FD-EZ050T

Iedere computergebruiker kan een computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan iedere toepassing van iedere computer / Windows gebruiker te kunnen werken zijn er voor Windows een groot aantal aan apps en programma’s te vinden. 

Met het grote aanbod aan apps en programma’s waarmee je aan toepassingen kunt werken kan het lastig zijn om het gewenste programma snel terug te vinden. Om het programma / app snel terug te kunnen vinden kunnen apps en programma’s per toepassing in categorieën worden verdeeld. Enkele categorieën waarin apps en programma’s kunnen worden verdeeld zijn onder andere: 

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Ben jij de zoektocht naar een laptop met goede prestaties en een goed beeldscherm gestart?

De ASUS VivoBook 17 X712JA is een krachtige laptop met goede prestaties en een groot 17 inch beeldschermformaat. Vanaf het grote beeldscherm kan ieder beeld in hoge kwaliteit worden bekeken. Ondanks het grote beeldscherm heeft dit model een compact formaat behuizing.

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712JA

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een dikte van 2.14Cm en dunne randen om het beeldscherm. Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en het grote beeldscherm kan het gewicht worden beperkt.

Deze laptop heeft namelijk een gewicht van ongeveer 2.14KG. Een laptop met dit gewicht is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken of om naar informatie te zoeken.

Apps op de ASUS VivoBook 17 X712JA installeren

De manier waarop er met de computer / laptop wordt gewerkt is in de laatste jaren enorm veranderd. Hierdoor is het internet voor computer / laptops steeds belangrijkere geworden.

Met Windows computers / laptops kun je op twee verschillende manieren via het internet aan toepassingen werken.Zo kun je via een Website of met een app aan een toepassing werken.

Doordat apps voor het grootste gedeelte via het internet werken heeft het werken met een app veel weg van werken via een website.  

Apps in de Windows Store opzoeken

Voordat je op de ASUS VivoBook 17 X712JA met apps aan toepassingen kunt gaan werken moet de app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd.  Apps kunnen bij een Windows computer / laptop alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. Hiervoor moet je de Microsoft Store openen.

De Microsoft Store wordt ook wel de Windows Store genoemd en kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Windows Store te drukken. Wanneer je de Windows Store hebt geopend kun je de app gaan zoeken. Zoeken naar een app kan binnen de Microsoft Store op twee verschillende manieren waaronder:

 • Zoeken naar de categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 

Nadat je de gewenste app hebt gevonden kun je deze gaan installeren. Apps kunnen worden geïnstalleerd door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app drukken. Wanneer je op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend.

Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Door met de linkermuisknop op de knop met de tekst installeren te drukken wordt de app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. Bij het installeren van een app worden bestanden en instellingen behorende bij de app op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer je vervolgens met de app aan een toepassing gaat werken krijgt het besturingssysteem instructies van de opgeslagen bestanden en instellingen. Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd.

Zoeken naar apps in de Microsoft Store

Wanneer de gehele installatieprocedure behorende bij de app is afgerond kan er een snelkoppeling naar de app worden gemaakt. Met een snelkoppeling kan de app sneller worden teruggevonden zodat je snel met de app aan een toepassing kunt werken.

Programma’s op de ASUS VivoBook 17 X712JA installeren

Naast het werken aan toepassingen via het internet kun je met Windows computers / laptops ook zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Wanneer je met de laptop / computer zonder internetverbinding aan toepassingen wilt gaan werken worden daar vaak programma’s voor gebruikt.

Ieder programma is gericht op het werken aan een of meerdere toepassingen. Voordat je met een programma kun gaan werken moet het programma binnen het besturingssysteem op de ASUS VivoBook 17 X712JA worden geïnstalleerd. 

Voor het installeren van een programma heb je altijd een installatiebestand nodig.

Er zijn twee verschillende soorten installatiebestanden waardoor programma’s op twee verschillende manieren kunnen worden geïnstalleerd. Hierbij kun je denken aan onder andere:

Programma op de ASUS ZenBook-Flip 15-UX563FD-EZ050T installeren
 • Een USB-stick te gebruiken waarop het installatiebestand van het programma staat 
 • Het programma via het internet installeren

Wanneer je het programma op de laptop / computer wilt gaan installeren moet het installatiebestand worden geopend. Dit bestand kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij het programma te drukken. Na het openen van het installatiebestand moet het programma worden geactiveerd. Een programma kan met een product of activatie code worden geactiveerd.

Deze code bestaat vaak uit een combinatie van letters en cijfers en wordt vaak bij de aanschaf van het programma meegeleverd. Nadat je het programma hebt geactiveerd kun je door naar de volgende stap van de installatieprocedure. Binnen deze stap moet je bevestigen dat je met het programma wilt gaan werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken.

Als je hebt bevestigd dat je na het installeren van het programma met het programma wilt gaan werken kan de uiteindelijke installatie worden gestart. Om na de installatie met het programma te kunnen werken worden bestanden en instellingen behorende bij het programma op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer er vervolgens met het programma wordt gewerkt krijgt de computer / laptop instructies van deze bestanden en instellingen. Met behulp van deze bestanden en instellingen krijgt de computer / laptop instructies van het programma zodat de computer weet hoe er op acties van de gebruiker binnen het programma moet worden gereageerd. 

Aan het einde van de installatie kan er een snelkoppeling naar het programma worden gemaakt. Met een snelkoppeling kan het programma sneller worden gevonden zodat er snel met het gewenste programma aan toepassingen kan worden gewerkt. 

Het uiterlijk van de ASUS VivoBook 17 X712JA

De ASUS VivoBook 17 X712JA is een laptop waarbij een groot 17 inch beeldscherm wordt gecombineerd met een compact formaat behuizing. Door het compacte formaat heeft de behuizing een gewicht van 2.3KG. 

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en is de behuizing 2.14CM dik.

Door de combinatie van de dunne randen om het beeldscherm en de dunne behuizing weegt deze laptop 2.3KG. 

Een laptop met een gewicht van 2.3KG kan makkelijk worden vervoert. 

Uiterlijk van de ASUS VivoBook 17 X712JA

Dit kan erg handig zijn voor als je de laptop wilt gebruiken om onderweg aan toepassingen te werken, op vakantie naar foto’s en video’s wilt kijken of voor het geven / maken van presentaties. 

Bediening

Wanneer je met een laptop of computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat de computer / laptop bediend kan worden. Een voordeel van laptops is dat alle componenten die nodig zijn om aan toepassingen te werken in de behuizing zijn verwerkt. De minimale componenten die nodig zijn om met de computer / laptop te kunnen werken zijn: 

 • Een toetsenbord waarmee letters en cijfers kunnen worden ingevoerd
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm
 • Speakers waarmee je naar geluiden kunt luisteren

Voor het in kunnen voeren van letters en cijfers heeft de ASUS VivoBook 17 X712JA een toetsenbord met een internationale indeling.

Bij deze indeling staan de letters volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd.

Een toetsenbord met deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan weergegeven. Binnen Europa wordt het toetsenbord met deze indeling het vaakst gebruikt. 

Bediening van de laptop

Naast het in kunnen voeren van letters, cijfers en leestekens is het belangrijk dat er ook acties kunnen worden uitgevoerd. Om acties met de laptop / computer uit te kunnen voeren heeft een laptop een cursor nodig. De cursor is aan een pijltje op het beeldscherm te herkennen en wordt gebruikt voor het uitvoeren van acties zoals: 

 • Openen / sluiten van bestanden
 • Acties voor het uitvoeren van taken met apps en programma’s bevestigen
 • Openen en sluiten van apps en programma’s

Voor het bedienen van de cursor heeft de laptop een aanraakgevoelig glazen plaatje. Dit aanraakgevoelige plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd en zit bij dit model onder het toetsenbord in de behuizing verwerkt. Bij het touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers op het touchpad te drukken of door met de vingers over het touchpad te bewegen.

Ben jij de zoektocht naar een laptop met goede prestaties en een goed beeldscherm gestart?

De ASUS VivoBook 17 X712JA is een krachtige laptop met goede prestaties en een groot 17 inch beeldschermformaat. Vanaf het grote beeldscherm kan ieder beeld in hoge kwaliteit worden bekeken. Ondanks het grote beeldscherm heeft dit model een compact formaat behuizing.

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712JA

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een dikte van 2.14Cm en dunne randen om het beeldscherm. Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en het grote beeldscherm kan het gewicht worden beperkt.

Deze laptop heeft namelijk een gewicht van ongeveer 2.14KG. Een laptop met dit gewicht is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken of om naar informatie te zoeken.

Het beeldscherm van de ASUS VivoBook 17 X712JA

Om met een laptop of computer aan toepassingen te kunnen werken moet je kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd. Voor het bekijken van beelden heeft de ASUS VivoBook 17 X712JA een beeldscherm met een beeldschermformaat van 17 inch. 

Vanaf het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt kunnen beelden in hoge (Full-HD) kwaliteit worden bekeken.

Voor het bekijken van beelden in hoge kwaliteit heeft het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt de volgende eigenschappen: 

Beeldscherm van de ASUS VivoBook 17 X712JA
 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont
 • IPS techniek waardoor beelden in betere kleuren en vanuit een grotere kijkhoek kunnen worden bekeken

Naast het bekijken van beelden kun je deze laptop ook gebruiken om aan de grafische toepassingen te werken. Voor het  werken aan grafische toepassingen heeft een laptop / computer een videokaart nodig. Dit model is uitgerust met de Intel UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU) videokaart. Deze videokaart zit in de processor verwerkt en is gericht op het werken aan de lichtere grafische toepassingen zoals: 

 • Kleine wijzigingen aan foto’s toebrengen
 • Maken van 2D animaties  

De ASUS VivoBook 17 X712JA voor de ontspanning gebruiken

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer toepassingen bijgekomen waarvoor laptops en computers gebruikt kunnen worden. Naast het toenemende aantal toepassingen waarvoor laptops en computers gebruikt kunnen worden kan de computer / laptop ook voor de ontspanning worden gebruikt. 

Wanneer je de laptop voor de ontspanning wilt gaan gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Entertainment kan in verschillende categorieën worden verdeeld waaronder:

Entertainment met de ASUS ZenBook-Flip 15-UX563FD-EZ050T
 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Voor het bekijken van beelden zoals foto’s, video’s en het werken aan toepassingen speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. De ASUS VivoBook 17 X712JA heeft een beeldscherm met een groot formaat van 17 inch waarop beelden in hoge kwaliteit kunnen worden bekeken.

Met het grote 17 inch beeldscherm kunnen beelden goed worden bekeken. Naast het bekijken van beelden moet je voor de optimale beleving tijdens entertainment naar geluiden kunnen luisteren. Voor het luisteren naar geluiden zijn speakers nodig.

In de behuizing van de ASUS VivoBook 17 X712JA zitten twee stereo speakers waarmee geluiden helder, in goede kwaliteit en met een diepe bas kunnen worden beluisterd. Door de combinatie van het grote beeldscherm en de goede eigenschappen van de speakers is deze laptop goed voor entertainment te gebruiken. 

Accuduur

Een van de grootste voordelen van laptops is dat je vanaf iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Om vanaf verschillende locaties aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop een accu nodig. De tijd dat je met een laptop op de accu kunt werken wordt bepaald door de grootte van de accu en de toepassing waarvoor je de laptop / computer gebruikt. In de behuizing van de ASUS VivoBook 17 X712JA zit een accu met een grote batterijcapaciteit. 

Door de grote batterijcapaciteit van de accu waarmee dit model is uitgerust kun je tot wel enkele uren aan toepassingen werken zonder dat de laptop met het stopcontact is verbonden. 

Wanneer je met de laptop op de accu aan toepassingen gaat werken wordt er door de laptop stroom van de accu verbruikt. Er volgt hierdoor een moment waarop de accu leeg raakt. 

Met de laptop op de accu werken

Met een lege accu kun je niet aan toepassingen werken. Hierdoor zul je de laptop met het stopcontact moeten verbinden om weer verder te kunnen werken. Als je de laptop met het stopcontact hebt verbonden kan de accu worden opgeladen en daarnaast kun je via het stopcontact aan toepassingen werken.

Snelheid

Wanneer je met een laptop / computer gaat werken is het fijn als je snel aan toepassingen kunt werken. Om snel aan toepassingen te kunnen werken moet de laptop / computer zijn uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken. 

ASUS heeft bij het ontwikkelen van de ASUS VivoBook 17 X712JA goed over de prestaties van de laptop nagedacht. Zo heeft dit model goede eigenschappen waarmee vlot aan basistoepassingen kan worden gewerkt. Componenten waarmee deze laptop is uitgerust zijn:

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i3-1005G1 processor. Deze processor is een instap model uit de 10de generatie Intel processoren. Voor het werken aan toepassingen heeft deze processor twee afzonderlijke kernen waardoor je met dit model vlot aan de lichtere toepassingen kunt werken 
 • Wanneer er met een laptop / computer aan taken wordt gewerkt moeten er nieuwe en bestaande bestanden bewaard kunnen worden. Voor het bewaren van bestanden is een harde schijf nodig. Bij deze laptop wordt de traditionele harde schijf vervangen door de snellere SSD schijf. Hierdoor kun je bij deze laptop snel met bestanden werken

Ben jij de zoektocht naar een laptop met goede prestaties en een goed beeldscherm gestart?

De ASUS VivoBook 17 X712JA is een krachtige laptop met goede prestaties en een groot 17 inch beeldschermformaat. Vanaf het grote beeldscherm kan ieder beeld in hoge kwaliteit worden bekeken. Ondanks het grote beeldscherm heeft dit model een compact formaat behuizing.

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712JA

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een dikte van 2.14Cm en dunne randen om het beeldscherm. Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en het grote beeldscherm kan het gewicht worden beperkt.

Deze laptop heeft namelijk een gewicht van ongeveer 2.14KG. Een laptop met dit gewicht is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken of om naar informatie te zoeken.

Bestanden opslaan

Als je met een laptop of computer aan toepassingen gaat werken heb je al snel met bestanden te maken. Zo moeten wijzigingen kunnen worden opgeslagen en is het belangrijk dat nieuwe bestanden kunnen worden bewaard. Om met bestanden te kunnen werken heeft een laptop / computer een harde schijf nodig. In de behuizing van de ASUS VivoBook 17 X712JA zit een harde schijf met een opslagruimte van 256GB groot. 

Een opslagruimte van 256GB zit bij het werken aan verschillende toepassingen al snel vol. Gelukkig zijn er mogelijkheden om het interne geheugen uit te breiden.

Voor het vergroten van het geheugen kan een tijdelijk geheugen zoals een USB-stick of een externe harde schijf worden gebruikt. 

Bestanden op de harde schijf van de ASUS VivoBook 17 X712JA bewaren

Voordat je bestanden op een USB-opslag apparaat kunt bewaren moet het USB-opslag apparaat op de laptop worden aangesloten. Hiervoor heeft dit model vier verschillende USB poorten. Deze USB poorten zijn in drie versies onder te verdelen waaronder: 

 • 2* USB 2.0 
 • 1* USB 3.2 type-a
 •  1* USB 3.2 type-c

Iedere USB poort kan worden gebruikt voor het overdragen van bestanden. Naast het overdragen van bestanden kan de USB 3.2 type-c poort voor verschillende toepassingen worden gebruikt zoals:

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Bestanden die op de harde schijf of op een USB-opslag apparaat worden opgeslagen zijn niet altijd te benaderen. Zo kun je de bestanden niet benaderen wanneer je niet in de buurt bent van het USB-opslag apparaat of de laptop. Het internet heeft hier tegenwoordig een oplossing voor. Zo kunnen bestanden in een online-opslagruimte worden opgeslagen. Voor het bewaren van bestanden in een online-opslagruimte zijn verschillende mogelijkheden waaronder: 

 • Dropbox
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive

Voordat je bestanden in de cloud kunt bewaren moet er een account voor de cloud worden aangemaakt.

Een account op de cloud bestaat uit een e-mail adres als gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord. 

Bestanden in de cloud bewaren

Bestanden die in de cloud worden opgeslagen worden aan het account gekoppeld. Hierdoor kunnen bestanden die in de cloud worden opgeslagen vanaf ieder apparaat zoals een laptop, computer, mobiele telefoon of tablet worden benaderd.

Op deze manier kun je de bestanden gemakkelijk met familie, vrienden en collega’s delen. Daarnaast kun je op een andere computer / laptop verder aan documenten werken. Bij het aanmaken van een Microsoft account krijg je een gratis online-opslagruimte met een grootte van 5GB tot de beschikking. Een online-opslagruimte met een grootte van 5GB zit al snel vol. 

Gelukkig kun je deze ruimte gemakkelijk uitbreiden door een abonnement op OneDrive af te sluiten. Voor het uitbreiden van het Microsoft-account zijn drie verschillende abonnementsvormen. Zo kun je de online-opslagruimte vergroten met: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Bij de keuze van het Microsoft Office 365 abonnement wordt de opslagruimte naar 1TB vergroot. Daarnaast kun je met het Microsoft Office 365 abonnement aan documenten werken zoals:

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Voor het werken aan toepassingen zijn draadloze verbindingen in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zo kunnen draadloze verbindingen worden gebruikt voor:

 • Het uitvoeren van taken
 • Met elkaar communiceren door met elkaar te bellen of het versturen van berichten
 • Bewaren van bestanden in de cloud
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bekijken van video’s
 • Luisteren naar muziek

Voor de verbinding met het internet heeft een laptop een netwerkadapter nodig.

De netwerkadapter waarmee de ASUS VivoBook 17 X712JA is uitgerust kan de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen verbinden waaronder: 

Programma op de ASUS ZenBook-Flip 15-UX563FD-EZ050T installeren
 • WiFi 5.0
 • Bluetooth 4.1

Doordat de netwerkadapter die voor dit model is gebruikt met WiFi 5.0 overweg kan kun je deze laptop met bijna iedere draadloze internetverbinding in huis verbinden.

Om de verbinding met de buitenwereld via WiFi tot stand te brengen heb je gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens van de internetverbinding staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de verbinding met de buitenwereld kun je deze laptop ook met apparaten die in de buurt zijn onderling verbinden. Voor de verbinding tussen apparaten onderling kan de Bluetooth 4.1 verbinding worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor bluetooth 4.1 kan worden gebruikt zijn: 

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen

Ben jij de zoektocht naar een laptop met goede prestaties en een goed beeldscherm gestart?

De ASUS VivoBook 17 X712JA is een krachtige laptop met goede prestaties en een groot 17 inch beeldschermformaat. Vanaf het grote beeldscherm kan ieder beeld in hoge kwaliteit worden bekeken. Ondanks het grote beeldscherm heeft dit model een compact formaat behuizing.

Werken met de ASUS VivoBook 17 X712JA

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een dikte van 2.14Cm en dunne randen om het beeldscherm. Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en het grote beeldscherm kan het gewicht worden beperkt.

Deze laptop heeft namelijk een gewicht van ongeveer 2.14KG. Een laptop met dit gewicht is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken of om naar informatie te zoeken.

Geef een reactie