ASUS Vivobook X415JA-EB110T review ervaringen

Ben jij op zoek naar een laptop met een compact formaat behuizing waarmee je onderweg vlot aan basistoepassingen kunt werken? De ASUS Vivobook X415JA-EB110T is een licht gewicht laptop met een compact formaat behuizing en een 14 inch beeldscherm. Een beeldscherm met een formaat van 14 inch is groot genoeg om onderweg snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken.

Daarnaast komen de beelden op dit beeldscherm in goede kwaliteit naar voren. Hierdoor kun je deze laptop gebruiken voor het werken aan toepassingen en behoort ook het bekijken van foto’s en video’s tot de mogelijkheden. 

Naast het bekijken van beelden moet de laptop tijdens het werken aan toepassingen ook berekeningen uit kunnen voeren. Voor het uitvoeren van berekeningen is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Door deze goede eigenschappen kun je met dit model snel en efficiënt aan de lichtere toepassingen werken. Ben jij nieuwsgierig naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben dit model getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen. 

Werken met de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Wanneer je de laptop / computer wilt gaan gebruiken voor het werken aan toepassingen moeten er programma’s en apps op de computer / laptop worden geïnstalleerd. Voordat apps en programma´s op de laptop / computer kunnen worden geïnstalleerd moet er een besturingssysteem zijn geïnstalleerd. 

Installeren van apps en programma’s is niet het enige waarvoor de computer / laptop het besturingssysteem gebruikt.

Het besturingssysteem wordt namelijk ook voor onder verschillende andere toepassingen gebruikt zoals: 

Werken met de ASUS Vivobook X415JA-EB110T
 • Het kunnen installeren van programma’s / apps voor het werken aan taken
 • Aangesloten apparaten herkennen
 • De componenten uit de computer / laptop aansturen
 • Werken met de geïnstalleerde apps en programma’s
 • Het kunnen lezen en schrijven van bestanden naar de harde schijf

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn de bestaande programma’s uitgebreid. Om aan verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er verschillende besturingssystemen voor de laptop / computer beschikbaar. Enkele besturingssystemen waarmee de laptop / computer kan werken zijn onder andere: 

 • Linux
 • Chrome OS (Google)
 • Windows (Microsoft)
 • OSX (Apple)

Bij de ASUS Vivobook X415JA-EB110T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Het besturingssysteem Windows staat tegenwoordig op heel veel verschillende apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. Hierdoor zijn er veel verschillende computergebruikers die met het besturingssysteem Windows werken.

Door de grote hoeveelheid computergebruikers die de computer allemaal voor andere toepassingen gebruiken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. Met het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers / laptops voor bijna iedere toepassing worden gebruikt. 

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS Vivobook X415JA-EB110T is een vlotte laptop met een compact formaat behuizing en een 14 inch groot beeldscherm. Met het beeldschermformaat van 14 inch kan er met deze laptop ook buitenshuis vlot aan toepassingen worden gewerkt.

Werken met de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet lang hoeft te wachten totdat een toepassing is voltooid. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

ASUS Vivobook X415JA-EB110T installeren: de voorbereidingen

Om met apps en programma’s binnen het besturingssysteem te kunnen werken moeten apps en programma’s eerst op de laptop worden geïnstalleerd. Voordat apps en programma’s op de laptop / computer kunnen worden geïnstalleerd moet er een besturingssysteem op de laptop zijn geïnstalleerd. 

Wanneer je het besturingssysteem Windows op de ASUS Vivobook X415JA-EB110T wilt gaan installeren moet de laptop op de Windows-installatie worden voorbereid. Deze voorbereidingen bestaan uit drie verschillende acties waaronder:

 • Een verbinding maken met een internetverbinding
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Met de netwerkadapter waarmee deze laptop is uitgerust kan de laptop alleen met de draadloze verbinding worden verbonden. Wanneer je met de laptop / computer via het internet wilt gaan  werken heb je gegevens nodig. 

Windows op de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

De gegevens die je nodig hebt om de laptop met het internet te kunnen verbinden staan op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Wanneer je de verbinding met de buitenwereld via het internet tot stand wilt brengen moet je de naam van het netwerk uit de lijst met beschikbare verbindingen selecteren. Nadat je de netwerknaam hebt geselecteerd wordt er een nieuw venster geopend. In dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord behorende bij de internetverbinding moet worden ingevoerd.

Het wachtwoord dat je nodig hebt om met de draadloze verbinding te verbinden staat op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: WPA of WPA2 key. Nadat je met de laptop via het internet kunt werken moeten de gegevens van het Microsoft account worden opgegeven. Een Microsoft account bestaat uit een combinatie van een e-mail adres als gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord. 

Wanneer je in het verleden nog geen Microsoft account hebt aangemaakt moet je deze voor de installatie van Windows aanmaken. In het artikel: “Microsoft account aanmaken” staat in simpele stappen hoe dit account kan worden aangemaakt.

Een Microsoft account wordt door een computer / laptop die met het besturingssysteem Windows werkt niet alleen voor de installatie gebruikt.

Je kunt dit account bij een Windows computer / laptop namelijk ook voor verschillende andere toepassingen gebruiken zoals:

Microsoft account aanmaken
 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Voordat de uiteindelijk Windows installatieprocedure kan worden gestart moet het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor het activeren van het besturingssysteem heb je een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van een computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd.

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Als je alle voorbereidende acties hebt ondernomen kan het besturingssysteem Windows uiteindelijk op de laptop / computer worden geïnstalleerd. Om Windows te kunnen installeren moet een installatieprocedure worden gestart. Deze installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. 

In de eerste fase van de Windows installatie procedure moet je bevestigen dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken.

Voor deze bevestiging moet met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord worden gedrukt.

Windows 10 op de laptop installeren

Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem Windows wilt gaan werken kan het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Tijdens het installeren van het besturingssysteem worden bestanden en instellingen behorende bij het besturingssysteem op de harde schijf opgeslagen. 

Wanneer er met de laptop / computer aan toepassingen wordt gewerkt krijgt de laptop / computer instructies van het besturingssysteem. Hierdoor weet de computer / laptop hoe er op acties van de computer moet worden gereageerd. Enkele voorbeelden van instructies waarvoor laptops en computers worden gebruikt zijn onder andere:

 • Werken met bestanden zoals het openen van bestanden, het wijzigen van bestanden en het bewaren van bestanden
 • Componenten aansturen en de aangesloten apparaten herkennen.
 • Aangesloten apparaten herkennen en aansturen 

Nadat alle benodigde bestanden en instellingen op de harde schijf zijn opgeslagen volgt de afrondende fase. Binnen deze fase kun je het besturingssysteem naar eigen voorkeur aanpassen. Enkele wijzigingen die je binnen het besturingssysteem kunt doen zijn onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Nadat de gehele installatieprocedure is doorlopen kun je direct met de laptop aan basistoepassingen werken. Om direct na de installatie met de computer / laptop te kunnen werken worden enkele programma’s van Windows op de laptop geïnstalleerd. Enkele toepassingen waarvoor deze programma’s kunnen worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden

Apps en programma’s voor de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Als je de laptop of computer wilt gebruiken voor het werken aan toepassingen heb je apps en programma’s nodig. Voordat er met apps en programma’s kan worden gewerkt moeten de apps en programma’s waarmee je wilt werken op de laptop / computer binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd.  

Met welke apps en programma’s je kunt werken wordt bepaald door het besturingssysteem waarmee de laptop / computer werkt.  Bij de ASUS Vivobook X415JA-EB110T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Het besturingssysteem Windows staat tegenwoordig op de meeste apparaten zoals laptops en computers geïnstalleerd. Hierdoor zijn er ook veel verschillende computergebruikers die met dit besturingssysteem werken.

Met het toenemende aantal Windows gebruikers worden computers en laptops ook voor steeds meer toepassingen gebruikt. Om aan de verschillende toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows een grote hoeveelheid aan apps en programma’s beschikbaar. Door het grote aanbod aan apps en programma’s kunnen Windows computers / laptops voor bijna iedere toepassing worden gebruikt.

Windows wordt door de computer en laptop het vaakst als besturingssysteem gebruikt. Hierdoor zijn er veel verschillende Windows gebruikers.

Met de grote hoeveelheid aan Windows gebruikers zijn er veel verschillende toepassingen waarvoor Windows wordt gebruikt. 

Apps op de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Door het grote aanbod aan apps en programma’s kan het vinden van het gewenste programma / app lastig worden. Om de zoektocht te versnellen kunnen apps en programma’s per toepassingen in categorieën worden verdeeld. Enkele categorieën waarin toepassingen kunnen worden verdeeld zijn: 

 • Bewerken van foto’s
 • Computer spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS Vivobook X415JA-EB110T is een vlotte laptop met een compact formaat behuizing en een 14 inch groot beeldscherm. Met het beeldschermformaat van 14 inch kan er met deze laptop ook buitenshuis vlot aan toepassingen worden gewerkt.

Werken met de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet lang hoeft te wachten totdat een toepassing is voltooid. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Apps op de ASUS Vivobook X415JA-EB110T installeren

In de laatste jaren zijn er veel verschillende ontwikkelingen voor de computer / laptop geweest. Hierdoor zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en is de manier waarop er aan toepassingen kan worden gewerkt veranderd.

Door deze ontwikkelingen zijn er in de afgelopen jaren steeds meer toepassingen waarvoor het internet moet worden gebruikt bij gekomen. Wanneer je met de ASUS Vivobook X415JA-EB110T via het internet aan toepassingen wilt gaan werken kan dat op twee verschillende manieren.

Zo kun je via een website of met een app via het internet aan toepassingen werken. Voordat je op een Windows computer / laptop aan toepassingen kunt werken moeten apps binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd.

Apps zoeken in de Microsoft Store

Bij computers / laptops die met het besturingssysteem Windows werken kan een app alleen vanuit de Microsoft Store worden geïnstalleerd. Wanneer je een app vanuit de Microsoft Store wat ook wel de Windows Store wordt genoemd kunt installeren moet de Windows store worden geopend.

De Windows Store kan worden geopend door met de linkermuisknop in het startmenu op de snelkoppeling behorende bij de Windows Store te drukken. Nadat je de Microsoft Store hebt geopend kan het programma worden opgezocht. Binnen de Microsoft Store kunnen apps op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kan een app worden geïnstalleerd door: 

 • Te zoeken naar de categorie waarvoor het programma wordt gebruikt
 • De naam van de app invoeren 
App zoeken in de Windows Store

Wanneer je de app hebt gevonden moet je voor de installatie op de snelkoppeling drukken. Door op de snelkoppeling naar de app te drukken wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Door hier met de linkermuisknop op te drukken wordt de app naar de laptop / computer geïnstalleerd. 

Als een app op de laptop wordt geïnstalleerd worden bestanden en instellingen op de harde schijf van de computer opgeslagen. Wanneer er vervolgens met een app aan een toepassing wordt gewerkt krijgt het besturingssysteem instructies.

Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker binnen de app moet worden gereageerd. Als gehele installatie is voltooid kan er een snelkoppeling naar de app worden gemaakt. Vaak wordt een snelkoppeling naar een app alleen in het startmenu geplaatst. Met behulp van deze snelkoppeling kan een programma sneller worden gevonden zodat er snel met de app aan een gewenste toepassing kan worden gewerkt. 

Programma’s op de ASUS Vivobook X415JA-EB110T installeren

Al vanaf het aller eerste moment dat de computer door de consument wordt gebruikt worden programma’s gebruikt om aan toepassingen te werken. In de afgelopen jaren zijn de programma’s voor de computer / laptop verder ontwikkeld.

Door de ontwikkelingen voor programma’s zijn programma’s gebruiksvriendelijker geworden en hebben programma’s meer functies gekregen. Hierdoor zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en kun je sneller aan toepassingen werken. Voordat er met een programma aan toepassingen kan worden gewerkt moet het programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Programma’s kunnen bij Windows computers / laptops op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kun je een programma via het internet of vanaf een USB-opslag apparaat installeren. 

Programma op de ASUS Vivobook X415JA-EB110T installeren

Wanneer je een programma wilt gaan installeren heb je daar altijd een installatiebestand voor nodig. De grootte van het installatiebestand is afhankelijk van het programma en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd. 

Wanneer een programma via het internet wordt geïnstalleerd is daar in vergelijking met de installatie via de USB-stick maar een klein installatiebestand voor nodig. De resterende bestanden worden namelijk tijdens de installatie via het internet gedownload. 

Als je een programma wilt gaan installeren moet het installatiebestand behorende bij het programma worden geopend. Een installatiebestand kan worden geopend door met de linkermuisknop op het installatiebestand te drukken. Nadat het installatiebestand is geopend wordt er om een activatie gevraagd. 

Een programma kan worden geactiveerd met behulp van een product / activatie code. Deze code bestaat vaak uit een reeks van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het programma meegeleverd. Nadat het programma is geactiveerd wordt er meerdere keren om een toestemming gevraagd. Met deze toestemming geef je een bevestiging dat je na de installatie met het programma wilt gaan werken.

Voor het geven van de bevestiging moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: ”OK”, “Bevestigen”, “Toestaan” of “Akkoord” drukken. Nadat je hebt bevestigd dat je met het programma wilt gaan werken kan het programma uiteindelijke worden geïnstalleerd.

Als het programma op de laptop / computer wordt geïnstalleerd worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Wanneer je met het programma aan toepassingen gaat werken krijgt de computer / laptop instructies van het besturingssysteem. Met behulp van deze instructies weet de computer / laptop hoe er op acties van de gebruiker binnen het programma moet worden gereageerd. 

Als de benodigde bestanden en instellingen op de harde schijf zijn opgeslagen volgt de afrondende fase. Binnen de afrondende fase kan er een snelkoppeling naar het programma behorende bij het programma worden gemaakt. 

Een snelkoppeling behorende bij het programma kan op twee verschillende locaties worden geplaatst. Zo kan een snelkoppeling op het bureaublad en in het startmenu worden geplaatst. Met de snelkoppeling kan een programma sneller worden gevonden zodat er sneller aan een toepassing kan worden gewerkt. 

Het uiterlijk van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

De ASUS Vivobook X415JA-EB110T behoort tot de categorie ultrabook. Ultrabooks staan bekend om een licht gewicht en compacte behuizing. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T goed over nagedacht. Zo heeft dit model een behuizing met een compact formaat. 

Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model een beeldscherm met een formaat van 14 inch met daaromheen dunne randen.

Naast de dunne randen is de behuizing dun. Door de combinatie van het 14 inch beeldscherm en het formaat van de behuizing heeft deze laptop een gewicht van iets meer dan 2KG. 

uiterlijk van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Een laptop met dit formaat en gewicht is makkelijk te vervoeren. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, te zoeken naar informatie of voor het maken / geven van presentaties. 

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS Vivobook X415JA-EB110T is een vlotte laptop met een compact formaat behuizing en een 14 inch groot beeldscherm. Met het beeldschermformaat van 14 inch kan er met deze laptop ook buitenshuis vlot aan toepassingen worden gewerkt.

Werken met de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet lang hoeft te wachten totdat een toepassing is voltooid. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Bediening

Wanneer je met de computer / laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je de computer kunt bedienen. Voor de bediening van een computer / laptop heeft een laptop / computer componenten nodig. De minimale componenten die een computer nodig heeft om aan toepassingen te kunnen werken zijn: 

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers
 • Het beeldscherm waarop te zien is wat er op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de cursor op het beeldscherm

Voor het zoeken naar informatie, het maken van een presentatie of het werken aan verschillende andere toepassingen moeten letters en cijfers kunnen worden ingevoerd.

Om letters, cijfers en leestekens in te kunnen voeren heeft dit model een  toetsenbord in de behuizing verwerkt. 

Bediening van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

De indeling die voor dit toetsenbord is gebruikt wordt het Q,W,E,R,T,Y toetsenbord genoemd. Dit type toetsenbord wordt ook wel het internationale toetsenbord genoemd. Bij een internationaal toetsenbord staan de letters Q,W,E,R,T,Y van links naar rechts bovenaan het toetsenbord gepositioneerd. 

Naast het in kunnen voeren van letters en cijfers heeft een laptop een muis cursor nodig om aan toepassingen te kunnen werken. De cursor kan aan een pijltje op het beeldscherm worden herkend en wordt gebruikt voor het bevestigen van acties. 

Voor het bedienen van de cursor heeft dit model een aanraakgevoelig glazen plaatje. Het aanraakgevoelige glazen plaatje wordt het touchpad genoemd en kan met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door met de vingers over het touchpad te bewegen of door er met de vingers overheen te bewegen. 

Het beeldscherm van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Wanneer je met de computer / laptop aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er tijdens het werken op de computer / laptop gebeurd. Om te kunnen zien wat er op de laptop / computer gebeurd heeft een laptop / computer een beeldscherm nodig. 

De ASUS Vivobook X415JA-EB110T is voor het bekijken van beelden uitgerust met een beeldscherm met een formaat van 14 inch. Een beeldscherm met een formaat van 14 inch is groot genoeg om snel en efficiënt aan toepassingen te kunnen werken. Daarnaast is een laptop met dit beeldschermformaat goed te gebruiken voor onderweg. 

Als je tijdens het werken aan toepassingen naar beelden gaat kijken is het fijn als je beelden in hoge kwaliteit kunt bekijken. Hiervoor heeft het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt goede eigenschappen waaronder: 

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. Bij een hoge pixeldichtheid staan er veel pixels op een klein oppervlak. Hierdoor kunnen de beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoond
 • Mat beeldscherm. Hierdoor kun je de beelden zelfs in het zonlicht scherp bekijken
 • IPS-techniek. De IPS techniek geeft het beeldscherm een grotere kijkhoek en laat meer kleuren zien. Hierdoor komen de beelden realistisch op het beeldscherm naar voren
 • Een hoge refresh rate waardoor er per seconde 60 nieuwe beelden op het beeldscherm verschijnen. Door deze hoge refresh rate komen beelden vloeiend op het beeldscherm naar voren

Naast het kunnen bekijken van beelden kun je de laptop / computer ook gebruiken voor het werken aan grafische toepassingen.

Om aan grafische toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met de Intel UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU) videokaart.

Deze videokaart zit in de processor verwerkt en kan hierdoor alleen voor de lichtere grafische toepassingen worden gebruikt zoals:

Beeldscherm van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T
 • Foto’s  bewerken
 • De lichtere computer spelletjes spelen
 • 2D animaties maken

De ASUS Vivobook X415JA-EB110T voor de ontspanning gebruiken

In de afgelopen jaren zijn het aantal toepassingen waarvoor de laptop / computer kan worden gebruikt enorm toegenomen. Zo kun je de laptop / computer tegenwoordig niet alleen voor het werken aan toepassingen gebruiken, maar kun je een laptop / computer ook voor de ontspanning gebruiken. 

Wanneer je de laptop / computer voor de ontspanning wilt gaan gebruiken wordt daar vaak entertainment voor gebruikt. Entertainment kan in verschillende categorieën worden verdeeld zoals: 

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje
Entertainment met de laptpo

Om entertainment in een hoog niveau te kunnen beleven speelt de beeld en geluidskwaliteit een belangrijke rol. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T goed over nagedacht. 

Om beelden in hoge kwaliteit te kunnen bekijken heeft het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt goede eigenschappen. Door de goede eigenschappen van het 14 inch grote beeldscherm kun je vanaf dit beeldscherm in goede kwaliteit naar foto’s, video’s en computer spelletjes kijken.     

Bekijken van beelden is voor de entertainment niet voldoende. Je moet namelijk ook naar geluiden kunnen luisteren. Bijvoorbeeld als je naar films wilt kijken of als je de laptop wilt gebruiken voor het spelen van spelletjes. Voor het luisteren naar geluiden heeft de laptop speakers nodig. In de behuizing van deze laptop zitten twee stereo speakers die geluiden helder, zuiver en met diepe bas laten klinken. 

Accuduur

Laptops staan erom bekend dat je op bijna iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Om op verschillende locaties en onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop een accu nodig. De tijd dat er op de accu aan toepassingen kan worden gewerkt wordt bepaald door de grootte van de batterijcapaciteit. In de behuizing van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T zit een accu met een batterijcapaciteit van 37WH. 

Door de combinatie van het kleine 14 inch beeldscherm en de grote accu met een batterijcapaciteit van 37WH kun je met deze laptop tot wel 8 uur zonder oplader aan toepassingen werken. 

Met de Windows laptop op de accu werken

Wanneer er met de laptop aan toepassingen wordt gewerkt wordt er stroom van de accu verbruikt. Hierdoor volgt er een moment waarop de accu leeg raakt. Als de accu van de laptop leeg is zal de accu moeten worden opgeladen voordat je verder kunt werken. Voor het opladen van de accu wordt een oplader meegeleverd. Deze oplader kan daarnaast worden gebruikt om via het stopcontact aan toepassingen te werken. 

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS Vivobook X415JA-EB110T is een vlotte laptop met een compact formaat behuizing en een 14 inch groot beeldscherm. Met het beeldschermformaat van 14 inch kan er met deze laptop ook buitenshuis vlot aan toepassingen worden gewerkt.

Werken met de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet lang hoeft te wachten totdat een toepassing is voltooid. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Snelheid

Om fijn met een laptop / computer te kunnen werken speelt de snelheid waarin je kunt werken een belangrijke rol. ASUS heeft hier bij het ontwikkelen van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T goed over nagedacht. Om snel aan de basistoepassingen te kunnen werken is deze laptop uitgerust met de volgende componenten:

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i5-1035G1 processor. Deze Intel processor behoort tot 10de generatie intel processor. Om snel aan toepassingen te kunnen werken heeft deze processor vier afzonderlijke kernen die allemaal met een hoge rekensnelheid werken. Door deze hoge rekensnelheid kun je zelfs vlot aan verschillende basistoepassingen tegelijkertijd werken
 • Wanneer er met een computer of laptop aan taken wordt gewerkt moeten er bestaande en nieuwe bestanden bewaard kunnen worden. Voor het bewaren van bestanden is een harde schijf nodig. Bij dit model zijn twee verschillende harde schijven aanwezig. Zo wordt snelheid gecombineerd met een grote opslagruimte

Bestanden opslaan

Als je de laptop / computer gaat gebruiken om aan toepassingen te werken is het belangrijk dat je met bestanden kunt werken. Bijvoorbeeld voor het bewerken van bestaande bestanden en het bewaren van nieuwe bestanden. 

Om met bestanden te kunnen werken heeft een laptop / computer een harde schijf nodig.

Het aantal bestanden dat op de harde schijf kan worden opgeslagen is afhankelijk van de grootte van de harde schijf. 

In de behuizing van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T zit een harde schijf met een opslagruimte van 512GB.

Bestanden op de harde schijf bewaren

Op een harde schijf met een opslagruimte van 512GB kunnen redelijk veel bestanden zoals foto’s. video’s en documenten worden opgeslagen. Bestanden die op een harde schijf worden opgeslagen kunnen verloren gaan. Bijvoorbeeld als de laptop defect raakt of als de computer door een virus wordt lastig gevallen. 

Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat de bestanden verloren gaan. Je kunt namelijk een reservekopie van de bestanden maken. Voor het maken van een reservekopie wordt vaak een USB-opslag apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf gebruikt. Dit model heeft vier USB poorten waarop USB-opslag apparaten kunnen worden aangesloten. Deze USB poorten zijn in drie verschillende versies aanwezig waaronder: 

 • 2 * USB 2.0
 • 1 * USB 3.2 type-a
 • 1 * USB 3.2 type-c

De snelheid waarmee de bestanden op de harde schijf kunnen worden opgeslagen is afhankelijk van de lees- en schrijfsnelheid. In vergelijking met de USB 2.0 poorten hebben de USB 3.2 poorten een hogere lees- en schrijfsnelheid. Hierdoor is het voor het uitwisselen van grote bestanden handig om de USB 3.2 poorten te gebruiken. Naast het uitwisselen van bestanden brengt de USB 3.2 type-c poort verschillende extra functies met zich mee zoals: 

 • Het opladen van aangesloten apparaten
 • Een tweede beeldscherm met de laptop verbinden

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Door de vele ontwikkelingen die er voor de computer / laptop zijn geweest is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het internet kan namelijk niet alleen voor het werken aan toepassingen worden gebruikt. Bestanden kunnen tegenwoordig namelijk ook op het internet worden bewaard.  

Voor het bewaren van bestanden op het internet wordt vaak een online-opslagruimte gebruikt. De online-opslagruimte wordt de cloud genoemd. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden voor het bewaren van bestanden in de cloud. De meest gebruikte clouddiensten zijn: 

 • Microsoft OneDrive
 • Google Docs
 • Dropbox

Om bestanden in de cloud te kunnen bewaren heb je een account nodig. Dit account bestaat vaak uit een combinatie van een e-mail adres als gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord. 

Het grootste voordeel van de cloud is dat alle bestanden die binnen deze ruimte worden opgeslagen vanaf iedere computer / laptop die verbonden zijn met het internet kunnen worden benaderd. 

Bestanden in de cloud bewaren

Wanneer je het besturingssysteem Windows installeert wordt er een speciale ruimte met een grootte van 5GB voor de cloud van Microsoft OneDrive gereserveerd. Een opslagruimte van 5GB is voor het bewaren van bestanden redelijk beperkt. Om meerder bestanden in de cloud te kunnen bewaren kan de opslagruimte worden vergroot. Hiervoor geeft Microsoft drie verschillende keuzes waaronder: 

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Van de verschillende abonnementen voor OneDrive is het Microsoft Office 365 abonnement de uitgebreidste. Zo wordt met dit abonnement de opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft Office gebruiken. De programma’s van het Microsoft Office 365 kunnen voor verschillende kantoortoepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

Door de ontwikkelingen die er in de laatste jaren voor de computer / laptop zijn geweest is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het aantal toepassingen waarvoor een internetverbinding kan worden gebruikt is hierdoor enorm toegenomen. Enkele toepassingen waarvoor een internetverbinding kan worden gebruikt zijn onder andere: 

 • De communicatie via de mail en social media
 • Het delen van bestanden
 • Zoeken naar informatie
 • Het bekijken van foto’s, video’s en het luisteren naar muziek

Om met draadloze verbindingen te kunnen werken heeft de laptop / computer een netwerkadapter nodig. In de behuizing van de ASUS Vivobook X415JA-EB110T zit een netwerkadapter waarmee de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen kan worden verbonden. Zo kan deze laptop worden verbonden met: 

 • WiFI (draadloze internetverbinding)
 • Bluetooth

Wanneer je met de draadloze internetverbinding wilt gaan werken heb je gegevens van de internetverbinding nodig.

De gegevens die je nodig hebt om de laptop met het internet te kunnen verbinden staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met:

Windows laptop met een draadloze internetverbinding verbinden
 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

De netwerkadapter uit deze laptop kan worden verbonden middels de WiFi 5.0 verbinding. WiFi 5.0 is een van de nieuwste en meest gebruikte internetverbindingen. Hierdoor kan deze laptop met bijna iedere internetverbinding worden verbonden. Naast de verbinding met de buitenwereld kunnen apparaten die in de buurt zijn ook met deze netwerkadapter worden verbonden.

Voor de onderlinge verbinding tussen apparaten die in de buurt van de laptop zijn kan de gebruikte netwerkadapter met bluetooth 5.0 overweg. Bluetooth 5.0 is een van de laatste versies van bluetooth en kan worden gebruikt voor onder andere:

 • Een navigatiesysteem met de laptop verbinden om vooraf een route te berekenen
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Bestanden verzenden en ontvangen met laptops, tablets en mobiele telefoons 
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je de vaste computer kunt vervangen?

De ASUS Vivobook X415JA-EB110T is een vlotte laptop met een compact formaat behuizing en een 14 inch groot beeldscherm. Met het beeldschermformaat van 14 inch kan er met deze laptop ook buitenshuis vlot aan toepassingen worden gewerkt.

Werken met de ASUS Vivobook X415JA-EB110T

Wanneer je met de laptop aan toepassingen gaat werken is het fijn als je niet lang hoeft te wachten totdat een toepassing is voltooid. Om snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken.

Geef een reactie