ASUS X515JA-EJ256T review ervaringen

Ben jij op zoek naar een vlotte laptop waarmee je snel en efficiënt aan basistoepassingen kunt werken? De ASUS X515JA-EJ256T is gericht op het werken aan de lichtere toepassingen zoals het werken aan documenten, het zoeken naar informatie of het bekijken van video’s. 

Om efficiënt en snel aan toepassingen te kunnen werken is dit model uitgerust met componenten die over goede eigenschappen beschikken en een groot 15 inch beeldscherm. Op het beeldscherm met een formaat van 15 inch kun je beelden in het groot bekijken. 

Met de combinatie van het grote beeldscherm en de componenten met goede eigenschappen kun je vlot aan iedere toepassing werken. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen!

Werken met de ASUS X515JA-EJ256T

Wanneer je de computer / laptop wilt gebruiken voor het werken aan toepassingen zijn apps en programma’s nodig. Voordat er met een app of programma aan een toepassing kan worden gewerkt moet een programma / app binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

In de afgelopen jaren zijn er een hoop nieuwe apps en programma’s bijgekomen. Hierdoor kunnen computers en laptops voor steeds meer toepassingen worden gebruikt.

Wanneer je met een app / programma aan toepassingen wilt gaan werken moet de app / programma binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. 

Werken met de ASUS X515JA-EJ256T

Er zijn tegenwoordig verschillende besturingssystemen voor de computer / laptop beschikbaar. Ieder besturingssysteem is gericht op het werken aan specifieke doeleinden. Hierdoor zijn er voor ieder besturingssysteem andere apps en programma’s beschikbaar. Besturingssystemen waarmee de computer / laptop kan werken zijn onder andere:

 • Windows (Microsoft)
 • Linux
 • OSX (Apple)
 • Google Chrome

Naast het kunnen installeren van apps en programma’s gebruikt een computer / laptop het besturingssysteem onder andere voor: 

 • Herkennen en werken met aangesloten apparaten
 • Componenten uit de laptop aan sturen
 • Installeren van programma’s
 • Bewaren en openen van bestanden

In de afgelopen jaren zijn er voor de computer / laptop veel verschillende toepassingen geweest. Door het toenemende aantal toepassingen zijn er ook veel nieuwe gebruikers bijgekomen. Bij de ASUS X515JA-EJ256T wordt met het besturingssysteem Windows gewerkt. Computers / laptops die met het besturingssysteem Windows werken behoren tot de categorie Windows computers.

Op een Windows computer / laptop kun je alleen met apps en programma’s die voor Windows beschikbaar zijn werken. De meeste computers en laptops werken tegenwoordig met Windows als besturingssysteem. Hierdoor zijn er veel verschillende Windows gebruikers die de computer / laptop voor verschillende toepassingen gebruiken.

Om aan het grote aantal toepassingen te kunnen werken zijn er voor Windows veel verschillende apps en programma’s beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om met een Windows computer aan bijna iedere toepassing te werken.  

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ256T heeft een beeldscherm met een formaat van 15  inch en componenten met goede eigenschappen verwerkt in een compact formaat behuizing beeldscherm. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van ongeveer 2CM.

Werken met de ASUS X515JA-EJ256T

Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en de dunne randen om het beeldscherm bedraagt het gewicht iets minder dan 2KG. Door dit gewicht kun je ook onderweg met deze laptop werken.

ASUS X515JA-EJ256T installeren: de voorbereidingen

Voordat je met het besturingssysteem Windows op de ASUS X515JA-EJ256T aan toepassingen kunt werken moet het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Wanneer je Windows op de laptop wilt gaan installeren moet de laptop op de installatie worden voorbereid. Deze voorbereidingen die voor de Windows installatie nodig zijn bestaan uit: 

 • De laptop met de draadloze internetverbinding verbinden
 • Gegevens van het Microsoft account invoeren
 • Windows activeren

Bij dit model kun je alleen draadloos via het internet werken. Om draadloos via het internet te kunnen werken zijn gegevens van de internetverbinding nodig.

De gegevens behorende bij de internetverbinding staan vaak op de sticker aan de achterkant van het modem en worden weergegeven met: 

Windows 10 op de ASUS X515JA-EJ256T installeren
 • SSID (de netwerknaam)
 • WPA of WPA2 key (Het wachtwoord van de internetverbinding)

Als je met de laptop via de draadloze internet verbinding (WiFi) wilt gaan werken moet je met de linkermuisknop op de naam van de internetverbinding in de lijst met beschikbare internetverbindingen drukken. 

Door de netwerknaam te selecteren wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een invoerveld waarin het wachtwoord behorende bij de internetverbinding moet worden ingevoerd. Deze code staat op de sticker aan de achterkant van het modem en wordt weergegeven met: WPA of WPA2 key. 

Nadat je de juiste gegevens van de internetverbinding hebt opgegeven kan de laptop uiteindelijk met het internet worden verbonden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinding maken drukken”. 

Als je met de laptop toegang tot het internet hebt verkregen wordt er om de gegevens van het Microsoft account gevraagd. Dit account is nodig om Windows te kunnen installeren. Het kan voorkomen dat je nog niet over een Microsoft account beschikt. In dat geval zal dit accoun voor de Windows installatie moeten worden geregistreerd.Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Wij hebben een stappenplan geschreven die je in het artikel: “Microsoft account aanmaken” kunt lezen. 

Een Microsoft account bestaat altijd uit een gebruikersnaam (e-mail adres) en een daarbij behorend wachtwoord. Het e-mail adres dat hiervoor kan worden gebruikt moet bij Microsoft zijn aangemaakt. Enkele voorbeelden van e-mail adressen die voor het Microsoft account kunnen worden gebruikt zijn:

 • @live.com
 • @msn.com
 • @hotmail.com
 • @hotmail.nl

Bij Windows computer wordt het Microsoft account voor verschillende doeleinden gebruikt zoals:

 • Het ontgrendelen van de laptop
 • Versturen en ontvangen van de e-mail met Outlook 
 • Bewaren van bestanden in OneDrive
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store
 • Werken met de apps van Microsoft voor het werken aan kantoor toepassingen zoals het maken van presentaties, het maken van berekeningen of het maken van aantekeningen
 • Bewaren van de bestanden in OneDrive 
 • Installeren van een app vanuit de Microsoft Store

Na het invoeren van de gegevens behorende bij het Microsoft account kan het besturingssysteem worden geactiveerd. Voor de activatie van het besturingssysteem is een product / activatie code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de computer / laptop of besturingssysteem meegeleverd. 

Installatie van Windows: de installatieprocedure

Wanneer je alle voorbereidingen voor de Windows installatie op de ASUS X515JA-EJ256T hebt voltooid kan de installatieprocedure worden gestart. De Windows installatieprocedure bestaat uit verschillende fases. 

In de aller eerste fase moet je bevestigen dat je na de installatie met het besturingssysteem wilt gaan werken. Met deze bevestiging geef je de toestemming dat je na de installatie met het besturingssysteem wilt werken. Deze bevestiging kun je geven door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Doorgaan” of Akkoord te drukken. 

Nadat je hebt bevestigd dat je met het besturingssysteem wilt gaan werken kan het besturingssysteem uiteindelijk op de laptop worden geïnstalleerd.

Om na de installatie met het besturingssysteem Windows te kunnen werken worden er tijdens de installatie bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. 

Windows 10 installeren

De bewaarde bestanden en instellingen geven instructies wanneer er met de computer wordt gewerkt. Enkele toepassingen waarvoor de instructies worden gebruikt zijn onder andere:

 • Het kunnen openen en bewaren van bestanden
 • Programma’s en apps binnen het besturingssysteem te kunnen installeren
 • Het aansturen van de aangesloten apparaten
 • De componenten die in de laptop zitten aansturen

Als het besturingssysteem Windows op de laptop is geïnstalleerd komt de afrondende fase. In deze fase kan het besturingssysteem worden gepersonaliseerd. Enkele wijzigingen die je kunt doen om het besturingssysteem naar voorkeur aan te passen zijn onder andere:

 • Het wijzigen van de achtergrond
 • De kleur van het startmenu wijzigen
 • Een naam aan de computer geven
 • De gebruikersnaam van de gebruiker voor de computer geven

Wanneer het besturingssysteem op de laptop is geïnstalleerd is de laptop meteen gereed om met aan basis toepassingen te werken. Om na de Windows installatie aan de toepassingen te kunnen werken worden er programma’s van Microsoft geïnstalleerd. Deze programma’s kunnen worden gebruikt voor:

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Installeren van programma’s
 • Tekenen met paint
 • Het bewaren van bestanden

Apps en programma’s voor de ASUS X515JA-EJ256T

Voor computers en laptops zijn er in de laatste jaren veel nieuwe programma’s en apps bijgekomen. Hierdoor zijn de toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt steeds uitgebreider geworden. 

Om aan toepassingen te kunnen werken moeten apps en programma’s op de laptop worden geïnstalleerd. Voor bijna iedere toepassing zijn andere apps en programma’s nodig. Op de ASUS X515JA-EJ256T kunnen alleen apps en programma’s die voor Windows zijn gemaakt worden geïnstalleerd. 

Tegenwoordig zijn er veel apparaten die met het besturingssysteem Windows werken. Hierdoor zijn er ook veel verschillende Windows gebruikers die de computer voor allerlei verschillende toepassingen kunnen gebruiken.

Door het grote aantal toepassingen waarvoor de computer / laptop kan worden gebruikt zijn er veel verschillende apps en programma’s voor Windows beschikbaar.

Met het grote aanbod aan apps en programma’s kan het vinden van de juiste app / programma lastig worden. 

Apps op de ASUS X515JA-EJ256T installeren

De zoektocht kan bij een Windows computer worden versneld doordat de apps en programma’s per toepassing in categorieën worden verdeeld. Enkele categorieën waarin toepassingen worden verdeeld zijn onder andere:

 • Bewerken van foto’s
 • Spelen van grafisch mooie spelletjes
 • Educatieve doeleinden zoals het maken van presentaties en het maken van aantekeningen
 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Bewerken van foto’s en video’s 
 • Maken van een fotoalbum
 • Entertainment zoals het kijken naar een video of het luisteren naar muziek
 • Communicatie met programma’s zoals Skype, Zoom, Facebook of de e-mail

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ256T heeft een beeldscherm met een formaat van 15  inch en componenten met goede eigenschappen verwerkt in een compact formaat behuizing beeldscherm. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van ongeveer 2CM.

Werken met de ASUS X515JA-EJ256T

Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en de dunne randen om het beeldscherm bedraagt het gewicht iets minder dan 2KG. Door dit gewicht kun je ook onderweg met deze laptop werken.

Apps op de ASUS VivoBook 15 S512JA-BQ514T installeren

Voor het werken aan toepassingen is het internet in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Zo wordt het internet gebruikt voor onder andere: 

 • Delen van bestanden
 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van een video
 • Luisteren naar muziek 

Wanneer je via het internet aan toepassingen wilt werken kan dat bij de computer / laptop op twee verschillende manieren. Zo kun je met een app of via een website aan een toepassing werken. 

Voordat je op de ASUS X515JA-EJ256T met een app kunt werken moet deze binnen het besturingssysteem op de laptop worden geïnstalleerd. Bij een Windows computer kun je alleen met behulp van de Microsoft Store apps installeren. 

Apps voor de ASUS X515JA-EJ256T in de Microsoft Store zoeken

Wanneer je een app vanuit de Microsoft Store wilt gaan installeren moet je de Microsoft Store openen. Nadat je de Microsoft Store hebt geopend moet je met het Microsoft account binnen de store inloggen. Nadat je binnen de Microsoft Store hebt ingelogd kun je de zoektocht naar de gewenste app starten. Apps kun je binnen de Microsoft Store op twee manieren zoeken waaronder: 

 • Zoeken op de naam van de app
 • De categorie / toepassingen waarvoor je de app wilt gebruiken invoeren

Wanneer je de gewenste app hebt gevonden kun je deze app openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app te drukken.

Nadat je op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt er een nieuw venster geopend. Binnen dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. 

App zoeken in de Windows Store

Als je met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de app hebt gedrukt wordt de app binnen het besturingssysteem geïnstalleerd. Tijdens de installatie van een app worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen.

Van de bestanden en instellingen krijgt het besturingssysteem instructies waarmee de computer / laptop weet hoe er op acties binnen de app moet worden gereageerd. Bij de afronding van de installatie wordt er een snelkoppeling naar de app gemaakt. Deze snelkoppeling behorende bij de app wordt binnen het startmenu geplaatst. 

Programma’s op de ASUS X515JA-EJ256T installeren

Naast het werken aan toepassingen kun je met een laptop / computer ook zonder internetverbinding aan toepassingen werken. Hiervoor worden programma’s gebruikt. Programma’s kunnen al vanaf het eerste moment dat de computer / laptop voor de consument beschikbaar werd worden gebruikt om aan toepassingen te werken. 

In de afgelopen jaren zijn er een hoop nieuwe programma’s bijgekomen en zijn de bestaande programma voor een groot gedeelte verbeterd. Door deze vernieuwingen zijn programma’s voor meer toepassingen in te zetten en zijn ze gebruiksvriendelijker geworden. 

Wanneer je met een programma op de ASUS X515JA-EJ256T aan toepassingen wilt gaan werken moet het programma binnen het besturingssysteem worden geïnstalleerd. 

Programma installeren

Programma’s kunnen op een Windows computer / laptop op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo kan een programma met behulp van het internet en een USB-stick worden geïnstalleerd. Voor de installatie van een programma is altijd een installatiebestand nodig. De grootte van het installatiebestand is afhankelijk van het type programma en de manier waarop het programma wordt geïnstalleerd.

Wanneer je een programma via het internet download heb je daar maar een klein installatiebestand voor nodig. De resterende bestanden worden namelijk via het internet gedownload. Om het programma te kunnen installeren moet een installatiebestand worden geopend. Het programma kan worden geïnstalleerd door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het installatiebestand te drukken. 

Nadat je het installatiebestand hebt geopend moet het programma worden geactiveerd. Voor de activatie van een programma is een product / activatie code nodig. Om het programma uiteindelijk te kunnen installeren moet het programma worden geactiveerd. Voor de activatie van een programma is een activatie / product code nodig. Deze code bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en wordt bij de aanschaf van het programma meegeleverd. 

Voordat het programma uiteindelijk kan worden geïnstalleerd moet er worden bevestigd dat je met het besturingssysteem kunt werken. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst:  “Bevestigen”, “OK”, “Doorgaan” of “Akkoord” te drukken.

Om na de installatie met het programma te kunnen werken worden bestanden en instellingen op de harde schijf opgeslagen. Deze bestanden en instellingen worden tijdens het werken met het programma gebruikt. Hierdoor weet het besturingssysteem namelijk hoe er op acties van de gebruiker moet worden gereageerd. 

Het uiterlijk van de ASUS X515JA-EJ256T

De ASUS X515JA-EJ256T heeft een mooi afgewerkte behuizing waarbij ventilatiegaten voor de koeling in de behuizing zijn verwerkt.

Om het formaat van de laptop te beperken zitten er super dunne randen om het beeldscherm. Naast de dunne randen om het beeldscherm heeft de behuizing een dikte van 1,9CM.

Behuizing van de ASUS X515JA-EJ256T

In deze behuizing zitten ventilatiegaten voor de koeling verwerkt. Hierdoor kan dit model tijdens het werken aan toepassingen zijn warmte goed kwijt. Met de combinatie van de dunne behuizing en het formaat van de behuizing heeft dit model een licht gewicht behuizing.

Zo weegt dit model nog geen 2KG waardoor je met deze laptop ook onderweg kunt werken. Bijvoorbeeld om onderweg aan toepassingen te werken, aantekeningen maken tijdens de studie / vergadering, te zoeken naar informatie of voor het bekijken van video’s.

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ256T heeft een beeldscherm met een formaat van 15  inch en componenten met goede eigenschappen verwerkt in een compact formaat behuizing beeldscherm. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van ongeveer 2CM.

Werken met de ASUS X515JA-EJ256T

Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en de dunne randen om het beeldscherm bedraagt het gewicht iets minder dan 2KG. Door dit gewicht kun je ook onderweg met deze laptop werken.

Bediening

Wanneer je met de laptop / computer aan toepassingen wilt gaan werken is het belangrijk dat je de laptop / computer kunt bedienen. Voor het bedienen van een laptop / computer zijn componenten nodig. Bij een laptop zijn alle componenten voor de bediening in de behuizing verwerkt zoals:

 • Een toetsenbord voor het invoeren van letters en cijfers 
 • Het beeldscherm om te kunnen zien wat er tijdens het werken aan taken op de computer / laptop gebeurd
 • Muis (touchpad) voor het bedienen van de computer
 • Speakers om naar geluiden te kunnen luisteren
Bediening van de ASUS X515JA-EJ256T

De ASUS X515JA-EJ256T heeft voor het invoeren van letters, cijfers en leestekens een toetsenbord met een Internationale indeling. Bij het internationale toetsenbord staan de letters, cijfers en leestekens volgens de Q,W,E,R,T,Y indeling gepositioneerd. Deze indeling is te herkennen aan de letters Q,W,E,R,T,Y die van links naar rechts bovenaan het toetsenbord staan. 

Invoeren van letters, cijfers en leestekens is niet voldoende om met de laptop te kunnen werken. Zo moet je voor het uitvoeren van acties ook de cursor op het beeldscherm kunnen bedienen. De cursor is te herkennen aan een pijltje op het beeldscherm en kan worden gebruikt voor onder andere: 

 • Acties binnen een programma, app of besturingssysteem uitvoeren
 • Bestanden en programma’s openen en sluiten
 • Acties bevestigen

In de behuizing van dit model zit een aanraakgevoelig plaatje waarmee de cursor kan worden bediend. Het aanraakgevoelige plaatje wordt ook wel het touchpad genoemd. Met een touchpad kan de cursor met de vingers worden bediend. Bijvoorbeeld door er met de vingers overheen te bewegen of op het glazen plaatje te drukken. 

Het beeldscherm van de ASUS X515JA-EJ256T

Om met een computer of laptop aan toepassingen te kunnen werken is het belangrijk dat je kunt zien wat er op de computer / laptop gebeurd. Hiervoor heeft een computer / laptop een beeldscherm nodig. In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ256T zit een beeldscherm met een formaat van 15 inch verwerkt. Het beeldscherm dat voor dit model is gebruikt beschikt over goede eigenschappen waardoor je beelden in hoge kwaliteit kunt bekijken. Voor het bekijken van foto’s, video’s en het zoeken naar informatie heeft dit model de volgende eigenschappen:

 • Beeldresolutie van 1920 * 1080 (Full-HD)
 • Beelden worden 60 keer per seconde ververst. Hierdoor komen beelden vloeiend op het beeldscherm naar voren
 • Mat beeldscherm waardoor je zelfs in het zonnetje naar beelden kunt kijken
 • Breedbeeld verhouding van 16:9. Met deze beeldverhouding is het beeldscherm goed te gebruiken voor het kijken naar video’s
 • Een hoge pixeldichtheid. De pixeldichtheid geeft aan hoeveel pixels er op 1 mm kunnen worden vertoond. Bij een hoge pixeldichtheid kunnen beelden haarscherp op het beeldscherm worden vertoont

Bekijken van beelden is niet het enige waarvoor de laptop / computer kan worden gebruikt. Met de laptop / computer kun je bijvoorbeeld ook aan grafische toepassingen werken.

Dit model beschikt over de Intel UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU) videokaart. Deze videokaart zit in de processor verwerkt en kan hierdoor alleen voor de lichtere grafische toepassingen worden gebruikt zoals: 

Beeldscherm van de ASUS-X515JA-EJ256T
 • Het bewerken van foto’s
 • Het maken van 2D animaties 

De ASUS X515JA-EJ256T voor de ontspanning gebruiken

Tegenwoordig zijn er een hoop toepassingen waarvoor computers en laptops kunnen worden gebruikt. Zo kun je de computer / laptop gebruiken om aan toepassingen te werken en behoort ook de ontspanning tot de mogelijkheden. Voor de ontspanning met de computer / laptop wordt vaak entertainment gebruikt. Bij entertainment kun je denken aan onder andere: 

 • Het kijken naar foto’s en video’s
 • Luisteren naar muziek
 • Het spelen van een spelletje

Wanneer je met de laptop / computer naar muziek wilt luisteren speelt de geluidskwaliteit een belangrijke rol.

ASUS heeft hier tijdens het ontwikkelen van de ASUS X515JA-EJ256T goed over nagedacht. Zo heeft dit model twee stereo speakers die met de Sonic Master techniek werken.

De ASUS X515JA-EJ256T voor entertainment gebruiken

Door deze techniek komen geluiden beter uit de speakers. Zo kun je in hoge geluidskwaliteit helder, zuiver en met een diepe bas naar geluiden luisteren. Naast het kunnen luisteren naar geluiden heeft dit model een 15 inch beeldscherm met goede prestaties.

Vanaf dit beeldscherm kun je in hoge kwaliteit naar beelden kijken. Bijvoorbeeld voor het bekijken van een video, het zoeken naar informatie of het werken aan toepassingen. Met de combinatie van de goede beeldkwaliteit en de goede geluidskwaliteit is dit model goed voor de ontspanning te gebruiken. 

Accuduur

Laptops staan erom bekend dat je vanaf iedere locatie aan toepassingen kunt werken. Om op verschillende locaties aan toepassingen te kunnen werken heeft een laptop een accu nodig. De tijd hoelang er op de accu kan worden gewerkt wordt bepaald door de grootte van de accu en de toepassing waarvoor de laptop wordt gebruikt.

In de behuizing van de ASUS X515JA-EJ256T zit een grote accu met een batterijcapaciteit van 45W.

Op de accu van 45WH  kun je tot wel een gehele werkdag aan toepassingen werken. Bijvoorbeeld om onderweg of op locaties zonder stopcontact met de computer / laptop te werken. 

Tijdens het werken met de laptop wordt er stroom van de accu verbruikt. Er volgt hierdoor altijd een moment waarop de accu leeg is.

Accu van de ASUS X515JA-EJ256T

Voordat je met een lege accu verder kunt werken moet de laptop met het stopcontact worden verbonden. Hiervoor wordt bij dit model een oplader meegeleverd. Naast het opladen van de accu kun je met de oplader aan toepassingen werken. 

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ256T heeft een beeldscherm met een formaat van 15  inch en componenten met goede eigenschappen verwerkt in een compact formaat behuizing beeldscherm. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van ongeveer 2CM.

Werken met de ASUS X515JA-EJ256T

Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en de dunne randen om het beeldscherm bedraagt het gewicht iets minder dan 2KG. Door dit gewicht kun je ook onderweg met deze laptop werken.

Snelheid

De ASUS X515JA-EJ256T is een basis laptop waarmee je vlot aan de lichtere toepassingen kunt werken. Om vlot aan verschillende toepassingen te kunnen werken heeft dit model componenten met goede eigenschappen. 

Door deze goede eigenschappen kun je niet alleen vlot aan de basistoepassingen werken. Je kunt ook aan meerdere basistoepassingen tegelijkertijd werken. Om snel aan toepassingen te kunnen werken heeft deze laptop de volgende componenten: Om vlot aan toepassingen te kunnen werken heeft deze laptop componenten met goede eigenschappen waaronder:

 • 8GB werkgeheugen 
 • Intel Core i5-1035G1. Deze processor behoort tot de 10de generatie Intel processor. De Intel Core i5 processor behoort tot het midden segment van de Intel processor. Bij het uitvoeren van acties moeten berekeningen worden gemaakt. Hiervoor heeft deze processor 4 afzonderlijke kernen. Door de 4 afzonderlijke kernen is de processor energiezuinig en kan er snel en efficiënt aan toepassingen worden gewerkt
 • Om vlot aan toepassingen te kunnen werken speelt ook de snelheid waarop bestanden kunnen worden geopend en opgeslagen een belangrijke rol. Hiervoor wordt bij dit model de traditionele harde schijf door de SSD schijf vervangen. In vergelijking met de traditionele harde schijf heeft een SSD schijf een hogere lees en schrijfsnelheid waardoor sneller aan toepassingen kan worden gewerkt. Wanneer het besturingssysteem op een SSD schijf wordt geïnstalleerd kan dat een flinke snelheidswinst opleveren

Bestanden opslaan

Het kunnen bewaren van bestanden is een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om met een computer of laptop te kunnen werken. Hiervoor heeft een laptop / computer een harde schijf nodig.

De hoeveelheid bestanden die op de harde schijf kunnen worden opgeslagen is afhankelijk van het type bestand en de grootte van de harde schijf. 

Bestanden op de harde schijf bewaren

De ASUS X515JA-EJ256T heeft een harde schijf met een opslagruimte van 512GB. Op een harde schijf met een opslagruimte van 512GB kunnen voldoende bestanden worden opgeslagen zoals foto’s, video’s en documenten. Als je bestanden op de harde schijf bewaard loop je het risico dat de bestanden verloren gaan. Bijvoorbeeld door een technisch mankement of als er onverhoopt een virus de computer om zeep helpt. 

Gelukkig kun je de belangrijke bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen veiligstellen. Voor het veilig stellen van belangrijke bestanden kun je een reservekopie van de bestanden maken. Een reservekopie wordt vaak op een USB-opslag apparaat bewaard zoals een USB-stick of een externe harde schijf. Wanneer je bestanden op een USB-opslag apparaat wilt gaan bewaren moet deze op de laptop worden aangesloten. Hiervoor heeft dit model vier verschillende USB poorten waaronder:

 • 2 * USB 2.0 poort
 • 1 * USB 3.2 type-A
 • 1 * USB 3.2 type-C

Waar USB 2.0 en USB 3.2 type-a poorten alleen voor het overdragen van bestanden kan worden gebruikt kun je de USB 3.2 type-c poort ook voor verschillende extra functies gebruiken zoals:

 • Opladen van aangesloten apparaten zoals de mobiele telefoon en tablet
 • Een tweede beeldscherm op de laptop aansluiten

Bestanden veilig stellen in OneDrive

Wanneer je bestanden op een USB-stick of externe harde schijf bewaard kan het voorkomen dat je de bestanden die je met anderen wilt delen niet altijd bij je hebt. Het internet heeft hier een oplossing voor. Zo kunnen bestanden tegenwoordig in een online opslagruimte (de cloud) worden bewaard. Het grootste voordeel van de cloud is dat je de bestanden vanaf iedere apparaat dat met het internet is verbonden kunt benaderen.

Om bij de bestanden te komen die in de cloud zijn opgeslagen moet je met de accountgegevens op de website van de clouddienst inloggen.

Enkele clouddiensten die voor het bewaren van bestanden in een online opslagruimte kunnen worden gebruikt zijn: 

Bestanden in de cloud bewaren
 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive
 • Dropbox

Wanneer je Windows op de laptop installeert wordt er voor OneDrive een speciale ruimte gereserveerd. Wanneer je geen abonnement op OneDrive hebt afgesloten heeft deze opslagruimte van 5GB. Als je meerdere bestanden in de cloud wilt kunnen bewaren kan het verstandig zijn om deze ruimte uit te breiden. Voor het vergroten van de online opslagruimte bij OneDrive zijn drie opties beschikbaar waaronder:

 • Microsoft OneDrive 100 GB (hiermee wordt alleen de opslagruimte naar 100GB vergroot)
  Microsoft Office 365 Family
 • Microsoft Office 365 Personal

Met het uitgebreidste abonnement van OneDrive (Microsoft Office 365) wordt de online opslagruimte naar 1TB vergroot en kun je de programma’s van Microsoft gebruiken om aan verschillende toepassingen te werken. Programma’s uit het Microsoft office 365 abonnement kunnen voornamelijk voor de kantoor toepassingen worden gebruikt zoals: 

 • Tekstdocumenten voor het maken van onder andere verslagen en aantekeningen 
 • Presentaties
 • E-mailen met het programma Outlook
 • Berekeningen maken met Excel

Draadloze verbindingen

In de laatste jaren zijn er een hoop nieuwe doeleinden bij gekomen waarvoor draadloze verbindingen kunnen worden gebruikt. Zo kun je een draadloze verbinding gebruiken voor het werken aan toepassingen, het delen van bestanden, de communicatie of het zoeken naar informatie.

Wanneer je met de ASUS X515JA-EJ256T via een draadloze verbinding wilt werken heb je een netwerkadapter nodig.

Met de netwerkadapter die voor dit model is gebruikt kun je de laptop met twee verschillende draadloze verbindingen verbinden waaronder: 

De ASUS X515JA-EJ256T met een draadloze verbinding verbinden
 • WiFi 5.0. Dit is de meest gebruikte draadloze internetverbinding
 • Bluetooth 4.1. Hiermee kunnen apparaten draadloos met de laptop worden verbonden   

Voor de toegang tot het internet via de draadloze internetverbinding (WiFi) zijn gegevens nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem weergegeven met: 

 • SSID (Netwerknaam)
 • WPA of WPA2 Key (Het wachtwoord behorende bij de draadloze internetverbinding)

Naast de draadloze verbinding met de buitenwereld via het internet kunnen apparaten die in de buurt zijn ook met de laptop worden verbonden. Hiervoor kan de bluetooth 4.1 verbinding worden gebruikt. De bluetooth verbinding kan alleen een draadloze verbinding tussen verschillende apparaten tot stand brengen. Enkele toepassingen waarvoor dit kan worden gebruikt zijn: 

 • Een navigatiesysteem voor het vooraf berekenen van de route
 • Het sporthorloge koppelen voor het uitlezen van statistieken
 • Laptop, tablets en mobiele telefoons voor het verzenden en ontvangen van bestanden
 • Draadloze geluidsapparatuur met de laptop verbinden
 • Bestanden draadloos tussen apparaten uitwisselen

Ben jij op zoek naar een laptop waarmee je vlot aan de basistoepassingen kunt werken?

De ASUS X515JA-EJ256T heeft een beeldscherm met een formaat van 15  inch en componenten met goede eigenschappen verwerkt in een compact formaat behuizing beeldscherm. Om het formaat van de behuizing te beperken heeft dit model dunne randen om het beeldscherm en heeft de behuizing een dikte van ongeveer 2CM.

Werken met de ASUS X515JA-EJ256T

Met de combinatie van het compacte formaat behuizing en de dunne randen om het beeldscherm bedraagt het gewicht iets minder dan 2KG. Door dit gewicht kun je ook onderweg met deze laptop werken.

Geef een reactie