Avast online security ervaringen review

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn bestaande toepassingen veranderd. Door deze veranderingen wordt het internet steeds vaker voor verschillende toepassingen gebruikt. Naast de voordelen die het internet met zich meebrengt hangen er ook steeds meer gevaren aan het internet.

Internetcriminelen proberen namelijk met behulp van computervirussen achter persoonlijke gegevens te komen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze gegevens in de verkeerde handen belanden. Om de persoonlijke gegevens tegen de gevaren van buitenaf te kunnen beschermen moet er een goede virusscanner op de computer worden geïnstalleerd. In dit artikel vertellen we over onze ervaringen met Avast online security.

Wat is Avast online security?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Zo wordt het internet gebruikt voor onder andere:

 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van video’s en afbeeldingen
 • Delen van bestanden zoals foto’s, video’s en documenten
 • De communicatie met anderen
 • Bestanden op het internet in de cloud bewaren


Met het groeiende aantal toepassingen neemt ook het gevaar van het internet toe. Zo zijn er tegenwoordig steeds meer cybercriminelen die de beveiliging van de computer proberen te kraken.

Voor het kraken van de computer wordt vaak een virus gebruikt. Dit virus kan vanaf een onveilige website of tijdens het delen van een bestand op de computer belanden.

Wat is Avast online security

Voor het beveiligen van de persoonlijke en/of belangrijke bestanden wordt het installeren van een virusscanner aangeraden. Avast heeft een virusscanner met de focus op online veiligheid ontworpen. Deze virusscanner wordt Avast online security genoemd.

Als deze virusscanner op de computer is geïnstalleerd wordt er een waarschuwing gegeven wanneer er tijdens de zoektocht op het internet een onveilige website wordt bezocht en als er ongemerkt kwaadaardige bestanden op de computer zijn beland.    

Ben jij benieuwd hoe de computer met Avast online security kan worden beveiligd?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze technische ontwikkelingen is het internet niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Doordat het internet voor uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt worden persoonlijke gegevens steeds vaker via het internet gedeeld.

Wat is Avast online security

Cybercriminelen proberen achter de persoonlijke gegevens te komen. Om achter de persoonlijke gegevens te kunnen komen maken cybercriminelen computervirussen. Avast heeft hier tijdens het ontwikkelen van de Avast online security goed over nagedacht. Deze antivirus software bestaat namelijk uit verschillende onderdelen waarmee de computer tegen gevaren kan worden beveiligd.

Avast online security installeren

Om de belangrijke bestanden die op de computer staan opgeslagen tegen de gevaren van het internet te kunnen beveiligen moet Avast online security op de computer / laptop worden geïnstalleerd.

Avast online security is een plug-in die binnen de browser kan worden gedownload. In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest.

Hierdoor zijn er veel verschillende browsers op de markt gekomen. Hieronder vertellen we hoe de plug-in binnen verschillende browsers kan worden geïnstalleerd.  

Avast online security installeren

Voordat Avast online security binnen een browser kan worden geïnstalleerd moet de browser worden geopend. Een browser is een programma waarmee op het internet naar informatie kan worden gezocht. Een browser kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling behorende bij de browser te drukken. Nadat de browser is gestart kan er naar plug-ins worden gezocht. Bij de meeste browsers wordt een plug-in ook wel een extensie of een Adon genoemd. 

Voor iedere browser zijn er verschillende plug-ins beschikbaar. Deze plug-ins kunnen binnen een speciale omgeving worden gevonden. Door op Google naar de browser met daarachter de naam van de extensie te zoeken worden de installatie bestanden voor de browser geopend. Binnen deze ruimte staan verschillende plug-ins weergegeven. Wanneer er met de linkermuisknop op het vak behorende bij de plug-in is gedrukt wordt er een nieuw venster geopend.

Wanneer het venster behorende bij de virusscanner is geopend wordt er een nieuw venster getoond. Binnen dit venster staat aan de rechter bovenkant een knop met de tekst: “toevoegen aan de browser”. Door hierop te drukken wordt de virusscanner binnen de browser geïnstalleerd. Nadat de online-virusscanner is geïnstalleerd kan het internet op een veilige manier worden gebruikt. 

Wat maakt van Avast online security een goede virusscanner?

Bij het ontwikkelen van Avast online security heeft Avast een virusscanner met de focus op online veiligheid ontworpen. Om de online veiligheid te kunnen garanderen bestaat deze virusscanner uit verschillende onderdelen.

Door de combinatie van deze onderdelen kan het internet met een gerust hart worden gebruikt. Van de verschillende onderdelen is de virusscanner het onderdeel waarmee de persoonlijk gegevens kunnen worden beveiligd. Tijdens het ontwikkelen van deze beveiligingssoftware heeft Avasti hier goed over nagedacht. Voor deze virusscanner zijn er verschillende abonnementen mogelijk.

Binnen iedere abonnement wordt er een krachtige antivirus aangeboden waarmee verschillende problemen kunnen worden herkend. Enkele problemen die door de virusscanner kunnen worden herkend zijn onder andere:

 • Computer virussen
 • Spyware
 • Malware
 • Phising-aanvallen
Avast online security als goede virusscanner

Tijdens een phising aanval probeert een cybercrimineel achter persoonlijke gegevens van een slachtoffer te komen. Enkele gegevens die door een cybercrimineel kunnen worden gestolen zijn onder andere:

 • Wachtwoorden
 • Gebruikersnamen
 • Bankgegevens
 • Persoonlijke bestanden

De manier waarop een phising aanval werkt staat in het artikel: “Wat is phising?” beschreven. In de meeste gevallen worden deze gegevens via een onveilige websites en e-mails verkregen. Doordat Avast online security regelmatig wordt bijgewerkt is de computer na de installatie tegen de meeste virussen beschermd. 

Ben jij benieuwd hoe de computer met Avast online security kan worden beveiligd?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze technische ontwikkelingen is het internet niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Doordat het internet voor uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt worden persoonlijke gegevens steeds vaker via het internet gedeeld.

Wat is Avast online security

Cybercriminelen proberen achter de persoonlijke gegevens te komen. Om achter de persoonlijke gegevens te kunnen komen maken cybercriminelen computervirussen. Avast heeft hier tijdens het ontwikkelen van de Avast online security goed over nagedacht. Deze antivirus software bestaat namelijk uit verschillende onderdelen waarmee de computer tegen gevaren kan worden beveiligd.

Met Avast is de computer ook onderweg beveiligd

Wanneer er onderweg via een draadloze internetverbinding wordt gewerkt moet het apparaat met een openbare draadloze internetverbinding worden verbonden. Deze openbare draadloze verbinding wordt ook wel een hotspot genoemd. Doordat verschillende apparaten met een hotspot kunnen worden verbonden hangen er ook gevaren aan dit type verbindingen. 

Om de computer tegen de gevaren van deze netwerken te beveiligen heeft Avast online security een wifi inspecteur ingebouwd.

Met dit onderdeel wordt de veiligheid van het netwerk gecontroleerd. Als een verdacht persoon met het internet is verbonden wordt daar een melding van gegeven.

Avast online security gebruiken voor het scannen van de openbare internetverbinding

Met behulp van deze melding kan iedere draadloze internet verbinding veilig worden gebruikt. Ondanks dat er op de kwetsbaarheden van het netwerk wordt gecontroleerd is het verstandig om via dat netwerk geen gevoelige informatie op te zoeken.

Voor sommige websites waarop met gevoelige informatie wordt gewerkt is een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Met het grote aantal website zijn er al snel verschillende gebruikersaccounts aangemaakt. Onthouden van de gebruikersnaam en het wachtwoord kan hierdoor een lastige klus worden. Avast heeft hier tijdens het ontwikkeling van Avast online security goed over nagedacht.

Om gebruikersnamen en wachtwoorden makkelijk te kunnen onthouden heeft Avast een wachtwoordkluis ontwikkeld. Binnen deze wachtwoorden kluis kunnen de gegevens behorende bij accounts worden opgeslagen. Door deze kluis te gebruiken kunnen de gebruikers gegevens zelfs automatisch op de website worden ingevuld. Om de wachtwoorden die in deze wachtwoordenkluis zijn opgeslagen te beveiligen wordt de wachtwoorden kluis met een sterk wachtwoord beveiligd. 

Avast biedt een Rescue Disk voor noodgevallen

Ondanks dat de belangrijke bestanden op de computer tegen de gevaren van het internet worden beveiligd kan het voorkomen dat er problemen met de computer / laptop ontstaan. Zo kan het voorkomen dat een update van de computer tot problemen leid.

Met Avast online security hoef je hier niet druk over te maken. Met behulp van rescue disk kunnen bestanden zoals foto’s, video’s en bestanden worden hersteld. Het is daarnaast zelfs mogelijk om het besturingssysteem naar een oudere datum terug te zetten. De kans dat belangrijke bestanden verloren gaan wordt op deze manier tot een minimum beperkt. 

Ben jij benieuwd hoe de computer met Avast online security kan worden beveiligd?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze technische ontwikkelingen is het internet niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Doordat het internet voor uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt worden persoonlijke gegevens steeds vaker via het internet gedeeld.

Wat is Avast online security

Cybercriminelen proberen achter de persoonlijke gegevens te komen. Om achter de persoonlijke gegevens te kunnen komen maken cybercriminelen computervirussen. Avast heeft hier tijdens het ontwikkelen van de Avast online security goed over nagedacht. Deze antivirus software bestaat namelijk uit verschillende onderdelen waarmee de computer tegen gevaren kan worden beveiligd.

Geef een reactie