Bestanden delen met outlook webmail

Heb je een Microsoft account en wil je weten hoe je met outlook webmail bestanden kunt delen? Wil je graag weten wat een bijlage precies is en hoe een bestand als bijlage via de e-mail kan worden gedeeld? In dit artikel vertellen we over de verschillende soorten bijlages en hoe deze met behulp van outlook webmail kan worden gedeeld!

Wat is een bijlage

Als je al een tijdje met de computer aan de slag bent zal je gemerkt hebben dat bestanden vaak voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Om bestanden zoals een foto, video of tekst bestand met anderen te delen kan deze als bijlage aan de mail worden gekoppeld.

Wanneer een bestand zoals een foto, video of een document aan de mail wordt gekoppeld wordt dat een bijlage genoemd.

Naast bestanden kunnen ook contactpersonen als bijlage aan de e-mail worden gekoppeld.

bestanden delen met outlook webmail door een bijlage aan de mail te koppelen

Via outlook webmail kunnen bestanden met een maximum grootte van 10MB als bijlage via de mail worden verstuurd. Hierdoor kan niet ieder bestand als bijlage via de mail worden verzonden. Als een te groot bestand als bijlage aan de mail wordt gekoppeld komt er een melding tevoorschijn. In deze melding staat dan dat het bericht niet kan worden verzonden. De bijlage is in dat geval te groot om te kunnen versturen  

Ben jij benieuwd hoe je bestanden via Outlook webmail kunt delen?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor kun je tegenwoordig bestanden via het internet met anderen delen.

Bestanden delen met outlook website

De e-mail is een berichten dienst die vaak wordt gebruikt om berichten naar anderen te versturen en van anderen te ontvangen. Het versturen en ontvangen van berichten is niet het enige waar de e-mail voor kan worden gebruikt. Via de mail kunnen we namelijk ook bestanden met anderen delen.

Hoe kan je bestanden delen via outlook webmail ?

Voordat een bestand als bijlage aan de mail kan worden gekoppeld is het belangrijk om te weten waar het bestand opgeslagen is.

Om bestanden gemakkelijk terug te kunnen vinden kan er het beste met mappen op de computer worden gewerkt. Door mappen te gebruiken blijft de computer overzichtelijk waardoor bestanden zoals foto’s, video’s en documenten gemakkelijk kunnen worden teruggevonden.

Hoe kan je bestanden delen met Outlook webmail

Naast bestanden die in mappen kunnen worden opgeslagen is het handig om ieder bestand een herkenbare en unieke naam te geven. Wanneer de naam en de locatie van het bestand bekend zijn kan het bestand worden gedeeld.

Voor het delen van bestanden moet de webmail van outlook worden geopend. Hiervoor moet de website www.outlook.com worden bezocht. Om met de mail te kunnen werken moet er op de webmail worden ingelogd. Hiervoor moeten de gegevens zoals de gebruikersnaam (e-mail adres) en het wachtwoord worden ingevoerd.

Nadat deze gegevens zijn ingevoerd kan er een nieuwe e mail worden aangemaakt. Hiervoor moet met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Nieuw bericht” worden gedrukt. Als de nieuwe mail is aangemaakt kan een bestand worden ingevoegd. Dit bestand kan worden toegevoegd door bovenaan de mail met de linkermuisknop op de knop met een paperclip te drukken.

Als het goed is verschijnt er nu een menu waarin twee keuzes staan. Zo wordt er gevraagd of het bestand vanuit OneDrive of vanaf de lokale pc moet worden ingevoegd. Dit is afhankelijk van de locatie waar het bestand is opgeslagen.

Bestand uit de cloud toevoegen

Bij de installatie van een Windows 8, 10 en 11 computer wordt er om de gegevens zoals het e-mail adres en de gebruikersnaam van het Microsoft account gevraagd.

Bestanden delen met Outlook webmail via de cloud

Met dit Microsoft account komen verschillende diensten van Microsoft tot de beschikking. Bij de verschillende diensten behoort ook een online opslagruimte dat OneDrive wordt genoemd.

Tijdens de Windows installatie wordt voor deze online opslagruimte een ruimte op de computer gereserveerd.

Bestanden die in deze ruimte worden opgeslagen komen vervolgens in de Cloud te staan.

Bestanden uit onedrive bekijken

Wanneer je een bestand dat in OneDrive staat opgeslagen als bijlage via de e mail wilt versturen kan het bestand uit de Cloud worden toegevoegd. Delen van bestanden is niet het enige voordeel van de Cloud. Ieder bestand dat in de Cloud is opgeslagen kan namelijk vanaf iedere computer worden benaderd.

Om bij deze bestanden te kunnen komen moet er met de gegevens van het Microsoft account op de website worden ingelogd. Zo kunnen deze bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is via de mail worden gedeeld. Als dezelfde bestanden alleen op de lokale harde schijf worden opgeslagen kunnen de bestanden alleen vanaf de computer waarop de bestanden zijn opgeslagen worden gedeeld.  

Bestand vanaf de computer toevoegen

Delen van bestanden die in de Cloud van OneDrive staan opgeslagen is niet de enige manier waarop bestanden met anderen via de mail kunnen worden gedeeld.

Bestanden delen met Outlook webmail vanaf de computer

Bestanden die op de computer staan opgeslagen kunnen namelijk ook via de mail worden gedeeld. Voordat een bestand vanaf de lokale harde schijf kan worden gedeeld moet de naam en de locatie van het bestand bekend zijn.

Op de harde schijf van een computer kunnen verschillende mappen worden aangemaakt. Als deze mappen onduidelijke namen hebben kan het vinden van het juiste bestand erg lastig zijn. Door voor duidelijke namen van mappen en bestanden te kiezen kunnen de bestanden het makkelijkst worden teruggevonden.

De naam van een bestand / map kan worden veranderd door met de rechtermuisknop op de map / bestand te drukken. Er wordt dan een menu geopend waarin de optie met de tekst: “Naam wijzigen” staat. Door op deze knop te drukken kan de naam van het bestand / map naar een duidelijke naam worden gewijzigd.

Bestandsnaam wijzigen

Als je enige ervaring met het maken van foto ’s en video’s hebt opgedaan heb je vast wel gemerkt dat de benaming van foto’s en video’s vaak heel onduidelijk zijn.

Bestandsnaam wijzigen voordat je bestanden gaat delen met Outlook webmail

Zo worden foto’s door het foto toestel zelf vaak met een naam als DCIM met daarachter een cijfer en een video met de naam MOV en daarachter een cijfer opgeslagen. Doordat deze namen erg onduidelijk zijn kan het een hele klus zijn om de gewenste foto op te zoeken. Om de bestanden makkelijker terug te kunnen vinden kan je de bestandsnaam wijzigen. Hoe je dit doet is per apparaat verschillend. In deze omschrijving gebruiken we de computer om naam van het bestand te wijzigen. 

Druk met de rechter muisknop op het bestand waarvan je de naam wilt wijzigen. Er komt nu een menu tevoorschijn met verschillende opties. Binnen deze opties staat een optie met de naam: “Naam wijzigen” tussen.

Bestandsnaam wijzigen voordat je bestanden gaat delen met Outlook webmail

Door hier met de linker muisknop op te drukken kan iedere gewenste naam worden ingevoerd. Om bestanden gemakkelijk terug te kunnen vinden kan het beste voor duidelijke namen worden gekozen. Voor het bevestigen van de naam moet er op de enter toets worden gedrukt. De naam van het bestand is niet het belangrijkste. Het is namelijk ook belangrijk dat je weet op welke locatie het bestand kan worden teruggevonden.

Bij ieder besturingssysteem zijn er mappen aanwezig. Namen van mappen die door het besturingssysteem zijn aangemaakt geven alleen het type bestand weer. Zo zijn standaard de mappen Afbeeldingen, Video´s, Downloads en Documenten aanwezig. Binnen de map Afbeeldingen kunnen dan foto´s en afbeeldingen worden opgeslagen.

Ben jij benieuwd hoe je bestanden via Outlook webmail kunt delen?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor kun je tegenwoordig bestanden via het internet met anderen delen.

Bestanden delen met outlook website

De e-mail is een berichten dienst die vaak wordt gebruikt om berichten naar anderen te versturen en van anderen te ontvangen. Het versturen en ontvangen van berichten is niet het enige waar de e-mail voor kan worden gebruikt. Via de mail kunnen we namelijk ook bestanden met anderen delen.

Website toevoegen

Naast bestanden kunnen ook websites via de mail met anderen worden gedeeld. Dit kan erg handig zijn wanneer je een website met interessante informatie hebt gevonden. De website kan worden gedeeld door de URL van de website te selecteren. Een URL is het adres van de Website dat bovenaan in de adresbalk kan worden gevonden. 

Door binnen de adresbalk op de linker muisknop te drukken wordt de tekst automatisch geselecteerd. De achtergrond dat achter de tekst staat wordt dan blauw.

Om het adres te kunnen kopiëren moet vervolgens op de rechtermuisknop worden gedrukt. Er verschijnt dan een keuze menu waarin verschillende opties staan. Binnen deze opties staat een optie met de tekst: “kopiëren”.

Bestanden delen met outlook website

Door op de knop met de tekst: “kopiëren” te drukken wordt de URL gekopieerd. Om deze tekst te kunnen delen moet je naar de mail die je aan het opstellen bent toe. Binnen deze mail moet je vervolgens nog een keer op de rechter muisknop drukken.

Door op de rechtermuisknop te drukken wordt er een keuze menu geopend. Binnen dit keuze menu staat de optie met de tekst: “plakken”. Door hierop te drukken wordt de gekopieerde URL in de mail geplakt. Nadat de rest van de mail is opgesteld kan deze worden verzonden. Hiermee is dan ook de URL met de andere persoon / personen gedeeld.  

Agenda delen outlook

Naast het bestanden delen met andere mensen is het ook mogelijk om afspraken binnen de agenda te maken en met anderen te delen.

Agenda via outlook webmail delen

Deze afspraken kan je als agenda punt delen. Hiermee weet je zeker dat de anderen waarmee je de afspraken hebt gedeeld, de juiste tijd van de afspraak in hun agenda hebben staan.

Om een afspraak te kunnen delen moet met de linker muisknop op het icoontje met het vierkantje waarin een pijltje naar rechts te zien is worden gedrukt.

Door hierop te drukken komt er een invoerveld tevoorschijn waarin het e mail adres van anderen ingevuld kan worden.  

Bestanden delen met Outlook webmail agenda afspraak delen

Voordat een afspraak uit de agenda kan worden gedeeld moet de agenda worden geopend. De outlook agenda vind je bij het kalender icoontje. Binnen deze agenda kunnen agenda punten en herinneringen worden aangemaakt en beheerd.

Agenda delen

Mail bijvoegen als bijlage

Als je een mail van iemand hebt ontvangen wat je graag met anderen of met een specifiek persoon wilt delen, dan is er binnen Outlook Webmail de mogelijkheid om deze mail door te sturen.

Bijlagen als bestanden delen met Outlook webmail

Door op mail doorsturen te drukken wordt de mail automatisch als bijlage toegevoegd. Om deze mail vervolgens naar de juiste persoon te kunnen sturen moet het e mail adres wel toegevoegd worden. Dit doe je door op het woordje aan te drukken. Nadat je dit gedaan hebt komt er een lijst tevoorschijn met personen waar al eerder een e mail naar verzonden is, maar je kan hier ook een nieuw e mail adres invoeren.

Om de mail uiteindelijk te kunnen verzenden druk je met de linker muisknop op het driehoekje met de tekst verzenden ernaast, waarna de e mail naar die betreffende persoon verstuurd wordt.  Hoe het e-mailen precies werkt kan je lezen in het artikel “E mail versturen met Outlook.com”.

Outlook bijlage in tekst

Wanneer je foto’s aan e mail wilt toevoegen om zo de bestanden te delen, bestaat de mogelijkheid om dat bestand te delen, maar je kan de foto zelf ook aan de e mail toevoegen.

Door het toevoegen van de foto in de e mail kan de e mail opgeleukt worden. Dit doe je door onderaan het e mail bericht te drukken op het woordje afbeelding, waarna je een afbeelding kunt selecteren om in de e mail zelf te plaatsen.

Afbeelding delen via outlook webmail

Nadat je de afbeelding hebt geplaatst, kan je met de linker muisknop op de foto drukken, waarna je een blauwe omlijning om de foto heen ziet verschijnen. Wanneer je deze blauwe lijn hebt ingedrukt met je muisknop, kun je de lijn verslepen om de grootte van de afbeelding naar wens aan te passen. 

Meer doen met het internet?

Als je nog niet zo gewend bent om te internetten ben je waarschijnlijk nu alleen nog maar bezig met het opzoeken van dingen op internet, of/en je stuurt en ontvangt ook wel mail. Het is best lastig om in het begin al veel met de computer te kunnen doen.

Het kost veel tijd voordat je het meeste onder de knie hebt. Maar als je hier regelmatig aan werkt zal je langzaamaan vorderingen maken en word je steeds handiger en minder bang om wat uitgebreider met de computer om te kunnen gaan. Nu blijft het natuurlijk altijd wel uitkijken met hetgeen je op het internet onderneemt. Een virus kan bijvoorbeeld je computer onveilig maken en door je nog weinige computer kennis raak je die virus ook niet zo makkelijk kwijt.

Wanneer je verantwoord gaat computeren worden de kansen op verkeerd computer gebruik verkleint. Met het grote internet en e-mail boek leer je al snel om alle gemakken van het internet te benutten, waardoor je na het hebben van dit boek als naslagwerk nog veel meer plezier uit de computer kunt halen. Zie hier de link daar naartoe.

Ben jij benieuwd hoe je bestanden via Outlook webmail kunt delen?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor kun je tegenwoordig bestanden via het internet met anderen delen.

Bestanden delen met outlook website

De e-mail is een berichten dienst die vaak wordt gebruikt om berichten naar anderen te versturen en van anderen te ontvangen. Het versturen en ontvangen van berichten is niet het enige waar de e-mail voor kan worden gebruikt. Via de mail kunnen we namelijk ook bestanden met anderen delen.

Geef een reactie