Bestanden overzetten van pc naar pc: 6 methodes

Heb je ooit een nieuwe pc gekocht of op meerdere apparaten aan toepassingen gewerkt en wilde je al je belangrijke bestanden op verschillende computers beschikbaar hebben? Het handmatig kopiëren van bestanden die op een computer staan en vervolgens naar een andere computer overzetten kan veel tijd in beslag nemen. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je bestanden kunt overzetten van pc naar pc. Een van de opties is door bestanden eerst naar de externe harde schijf kopiëren en vervolgens naar de op de nieuwe computer plakken.

Wanneer er regelmatig met meerdere apparaten zoals laptops en desktops aan toepassingen wordt gewerkt is het overzetten van bestanden tussen verschillende pc’s een veelvoorkomende taak. Voor het overzetten van gegevens zijn verschillende methoden beschikbaar. Enkele opties voor het overzetten van gegevens zijn: het gebruik van de USB-stick, een externe harde schijf of het overzetten van een image. Maar wist je dat er ook snellere manieren zijn waarmee bestanden tussen verschillende computers kunnen worden overgezet?  

Met behulp van een internetverbinding kunnen bestanden gemakkelijk met verschillende computers worden gedeeld zonder dat daar fysieke apparaten voor nodig zijn. Dit is vooral handig wanneer er grote bestanden moeten worden overgezet en je geen tijd hebt om te wachten totdat de bestanden naar een extern opslagapparaat zoals de USB-stick of de externe harde schijf zijn gekopieerd. 

Om bestanden snel naar een andere laptop te kunnen kopiëren moet er met de rechtermuisknop op het gewenste bestand worden geklikt en vervolgens moet de optie “Kopiëren naar” worden geselecteerd. Door op “Kopiëren naar” te drukken komen er verschillende keuzes voor de opslaglocatie tevoorschijn. Als je bestanden naar de externe harde schijf over wilt zetten, kun je nadat de externe harde schijf op de laptop / computer is aangesloten ook voor de externe harde schijf kiezen.

Microsoft heeft voor Windows-gebruikers een functie ontworpen waarmee bestanden eenvoudig kunnen worden gedeeld. Deze functie wordt ook wel “Bestanden delen” genoemd. Deze optie kan alleen bij computers die met hetzelfde netwerk zijn aangesloten worden gebruikt. Als je bestanden naar een externe harde schijf over wilt zetten, kun je deze op de computer aansluiten en bestanden naar het aangesloten USB-opslag apparaat worden overgezet. Er kan op deze manier zelfs een kopie van het volledige systeem (image) worden gemaakt en met behulp van deze functie naar de andere computer worden overgezet.

In deze blogpost behandelen we verschillende manieren waarmee je eenvoudig en snel al je belangrijke gegevens en documenten veilig naar een nieuwe computer over kunt zetten. We behandelen onder meer hoe je bestanden met behulp van delen in de buurt met Windows 10 over kunt zetten en hoe je bestanden met wifi op Windows 10 over kunt zetten. Daarnaast bespreken we wat de beste manier is om alle gegevens en data van een oude computer eenvoudig naar een nieuwe computer in Windows 10/11 over te zetten. Daarnaast kan er een externe harde schijf worden gebruikt om bestanden veilig te bewaren en naar de nieuwe computer worden overgezet. Laten we beginnen!

Verbinding maken en account toevoegen

Een verbinding tussen twee pc’s maken

Als je bestanden wilt overzetten van de ene pc naar de andere, moet je eerst beide apparaten met elkaar verbinden. Er zijn verschillende manieren waarmee bestanden kunnen worden overgezet. Maar het belangrijkste is dat zowel de oude als de nieuwe laptop met elkaar kunnen communiceren. Om dit te realiseren, kun je bij de nieuwe laptop met de linkermuisknop op “deze pc drukken” en daar vervolgens op “netwerk” drukken. 

Nadat je op netwerk hebt gedrukt kun je ieder apparaat dat met hetzelfde netwerk is verbonden bekijken. Door hier op de gewenste computer / laptop te drukken kan de verbinding met de andere computer tot stand worden gebracht zodat de harde schijven van beide apparaten met elkaar worden verbonden.

Met behulp van een USB kabel bestanden overzetten van pc naar pc

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​verbinding tussen beide apparaten tot stand te brengen, is door de ethernetkabel te gebruiken. Sluit eenvoudigweg een uiteinde van de kabel op de ene pc aan en het andere uiteinde op de andere pc. Start beide pc’s op en verbind deze allebei met dezelfde internetverbinding. Met deze functie kan een image gemakkelijk worden overgezet. Hiervoor hoef je alleen simpelweg op de andere computer te drukken en het bestand naar de gewenste locatie overzetten.

Daarnaast kan de wifi-verbinding worden gebruikt om bestanden draadloos over te zetten. Om bestanden draadloos over te kunnen zetten moeten beide pc’s zich binnen het bereik van hetzelfde draadloze netwerk bevinden. Vervolgens kunnen ze beiden met het wifi netwerk worden verbonden. 

Wanneer je de computer / laptop met de wifi verbinding wilt verbinden moet je met de linkermuisknop op het netwerkpictogram in de taakbalk drukken en het draadloze netwerk waarmee je verbinding wilt maken selecteren. Om afbeeldingen tussen de harde schijven over te zetten, volg je deze stap: open het profiel van de ene computer, selecteer de afbeelding die je naar de andere computer over wilt brengen en sleep deze naar het profiel van de andere computer.

Wil jij je bestanden gemakkelijk naar een andere computer overzetten?

Bestanden van de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Door je bestanden van de ene computer naar de andere computer over te zetten kun jij gemakkelijk verder gaan waar je gebleven was.

 • Dat is: met behoud van bestanden gemakkelijk naar een nieuwe computer over kunnen stappen.
 • Je bestanden altijd gemakkelijk bij de hand
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Een account hebben op beide pc’s

Om deze functie te gebruiken, moet je op het netwerk icoon in Windows drukken en de verbinding met beide pc’s maken. Dit betekent dat als je bestanden wilt overzetten van jouw werk-pc naar jouw persoonlijke laptop, beide harde schijven met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord voor beide accounts toegankelijk moeten zijn.

Als je op een van de pc’s nog geen account hebt aangemaakt, druk dan op Windows om er een aan te maken voordat je met het stap-voor-stap proces verder kunt gaan om de bestanden, gegevens of een image over te zetten.

Bestanden overzetten

Nu we met onze tweede computer verbonden zijn en dezelfde accountgegevens hebben gebruikt, kun je bij de andere pc inloggen en op het pictogram drukken om de bestanden over te zetten. Dit proces is eigenlijk vrij eenvoudig. Druk op de knop “Voltooien” om het proces te voltooien.

Open de verkenner op de pc waarvan je de bestanden over wilt brengen en ga naar de map waarin deze bestanden zich bevinden. Selecteer vervolgens de bestanden die je over wilt brengen door erop te klikken en ze vast te houden terwijl je ze met een externe harde schijf overzet. Dit kan met behulp van een kabel of het draadloze netwerk. Met behulp van het Microsoft-besturingssysteem kan dit proces eenvoudig worden gedaan.

Als alternatief kan er een externe harde schijf of USB-stick worden gebruikt waarmee je bestanden kunt overzetten van pc tot pc. Klik simpelweg op de bestanden die je naar de andere computer over wilt zetten, kopieer deze bestanden en plak deze vervolgens op het externe apparaat zoals een USB-stick of een externe harde schijf. Sluit het apparaat op de andere pc met Windows aan om toegang tot de bestanden te krijgen.

Conclusie

Bestanden overzetten van pc naar pc kan in eerste instantie erg intimiderend lijken. Maar met behulp van deze stappen zou dit geen probleem moeten zijn. Het belangrijkste is dat beide pc’s correct met elkaar zijn verbonden en dat dezelfde accountgegevens voor beide accounts worden gebruikt. Vanaf daar klik je op Windows en sleep je de favoriete foto’s, documenten en video’s eenvoudig naar de andere pc. Alle bestanden en gegevens kunnen dus in een paar klikken naar de andere computer worden overgezet.

Data via externe harde schijf of handmatige overdracht overzetten

Met een externe harde schijf

Wanneer je bestanden wilt overzetten van pc naar pc, is een externe harde schijf een handige en eenvoudige oplossing. Externe harde schijven zijn in verschillende maten en prijsklassen verkrijgbaar, waardoor er voor elke gebruiker een geschikte keuze is. Een groot voordeel van het gebruik van de externe harde schijf is dat grote hoeveelheden gegevens automatisch kunnen worden overgezet, zonder dat daar extra hardware voor nodig is.

Als je bestanden met behulp van een externe harde schijf over wilt zetten kan dat op verschillende manieren worden gedaan. Zo kan er een externe harde schijf op de pc worden aangesloten, de bestanden naar de externe harde schijf worden gekopieerd zodat ze vervolgens naar de andere computer kunnen worden overgezet. Daarnaast kunnen bestanden via het netwerk worden overgezet. Hiervoor moet het weergavepaneel worden geopend en vanuit daar moeten de gewenste bestanden worden geselecteerd.

 • Sluit de externe harde schijf op het netwerk aan en kopieer alle gewenste bestanden via het weergavepaneel naar de harde schijf van de andere computer.
 • Koppel de externe harde schijf vervolgens los van de oude pc en volg de stappen om bestanden op een efficiënte manier naar de nieuwe pc over te zetten. Dit kan via het netwerk of door een externe harde schijf op de nieuwe pc aan te sluiten.
 • Kopieer alle gewenste bestanden die je met behulp van de externe harde schijf naar de nieuwe pc over wilt zetten.

Een ander voordeel van de externe harde schijf is dat je deze als back-upopslag voor belangrijke bestanden kunt blijven gebruiken. Zo heb je altijd toegang tot belangrijke documenten en foto’s. Bovendien kunnen bestanden draadloos naar de externe harde schijf worden overgezet. Hierdoor ben je flexibeler bij het bewaren van gegevens. Door de bestanden op de harde schijf op te slaan wordt de kans op het verlies van belangrijke gegevens enorm verkleind. 

Handmatige overdracht

Hoewel een externe harde schijf handig kan zijn bij het overzetten van grote hoeveelheden gegevens, kan handmatige overdracht voor kleinere bestanden via USB-sticks of cd’s/dvd’s handig zijn. Door de bestanden simpelweg te selecteren, de bestanden naar het opslagapparaat te kopiëren en het opslagapparaat vervolgens op de andere computer aan te sluiten kunnen de bestanden gemakkelijk naar de andere pc worden overgezet.

Handmatige overdracht levert ook meer controle waardoor je makkelijker kunt kiezen welke bestanden er moeten worden overgebracht. Hierdoor kunnen de bestanden in de toekomst makkelijker en sneller worden gevonden. Voor het handmatig overzetten van gegevens zijn verschillende opties beschikbaar. Zo kun je met de rechtermuisknop op het bestand klikken, het bestand kopiëren en vervolgens op het opslagapparaat bewaren.

Met behulp van een externe harde schijf bestanden overzetten van pc naar pc
 • Kopieer de gewenste bestanden naar de USB-stick of de cd/dvd zoals je de gegevens naar de pc over kunt zetten.
 • Koppel de USB-stick met de nieuwe pc.
 • Plaats de cd/dvd in de nieuwe pc en kopieer alle bestanden die je wilt overzetten.

Een nadeel van handmatig bestanden overzetten is dat dit veel tijd in beslag kan nemen. Vooral wanneer je veel kleine bestanden over wilt gaan zetten. Bijhouden welke bestanden er gekopieerd zijn en welke bestanden er nog moeten worden gekopieerd kan soms verwarrend zijn.

Conclusie

Wanneer je een back-up wilt maken is het belangrijk dat je de bestanden stap voor stap overzet. Of je nu voor het gebruik van een externe harde schijf, een USB-stick of cd/dvd kiest, iedere methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van een methode moet je met verschillende factoren rekening houden zoals de hoeveel gegevens die verplaatst moeten worden, hoe snel de bestanden moeten worden verplaatst en hoeveel controle je tijdens het proces moet hebben. Onthoud dat het belangrijk is om met enige regelmaat een back-up van de belangrijke bestanden moet maken, zodat deze bij eventuele problemen met de computer niet verloren gaan.

Back-ups maken met behulp van een CloneApp en e-mails overzetten

CloneApp: de oplossing voor geïnstalleerde applicaties

Wanneer je een nieuwe pc koopt, kan het downloaden en installeren programma’s en applicaties een hoop tijd kosten. Gelukkig is er een handige applicatie die ook wel CloneApp wordt genoemd. Dit programma kan het proces veel makkelijker maken. Met behulp van de CloneApp kun je namelijk een back-up maken van alle geïnstalleerde applicaties en deze vervolgens op een nieuwe pc terugzetten.

De CloneApp is erg makkelijk in gebruik. Voordat deze software kan worden gebruikt moet deze worden gedownload. Nadat deze software is gedownload moet er en een back-up van de geïnstalleerde applicaties worden gemaakt. Deze programma’s worden vervolgens als één pakketje opgeslagen, zodat ze op een later tijdstip gemakkelijk op een andere pc kunnen worden teruggezet. Dit bespaart bij het overzetten van bestanden naar een nieuwe pc enorm veel tijd en moeite.

Back-ups van e-mails met behulp van cloud of Dropbox overzetten

Wanneer je een back-up van geïnstalleerde programma’s maakt kan het ook fijn zijn als er een kopie van de belangrijke bestanden worden gemaakt zodat deze naar de nieuwe pc kunnen worden meegenomen. Hierbij is het vooral belangrijk dat er met enige regelmaat een back-up van deze bestanden wordt gemaakt zodat deze bij eventuele problemen met de pc niet verloren gaan.

Een handige manier waarmee e-mails naar een nieuwe pc over kunnen worden gezet is door de back-up in de cloud zoals Dropbox te bewaren. Bij veel mailprogramma’s is er tegenwoordig een mogelijkheid waarmee back-ups automatisch in de cloud of Dropbox kunnen worden gemaakt. Zo ben je ervan verzekerd dat alle belangrijke e-mails veilig zijn opgeslagen en gemakkelijk naar een nieuwe pc kunnen worden overgezet.

Belang van regelmatig back-ups maken

Het is dus erg belangrijk dat er regelmatig back-ups van al je belangrijke bestanden worden gemaakt, waaronder ook e-mails. Een back-up maken met een app zoals CloneApp kan bij het overzetten van bestanden naar een nieuwe pc veel tijd besparen. Door dit programma te gebruiken hoef je de geïnstalleerde applicaties niet handmatig te downloaden en te installeren.

Daarnaast wordt het aanbevolen om de back-up in de cloud op te slaan, zodat deze altijd toegankelijk is en bij eventuele problemen met de pc niet verloren gaan. Hierdoor weet je zeker dat alle belangrijke bestanden veilig zijn opgeslagen en gemakkelijk naar een nieuwe pc kunnen worden overgezet.

Kortom, door applicaties zoals CloneApp te gebruiken en regelmatig een back-up in de cloud of Dropbox te maken, kun je bij het overzetten van bestanden naar een nieuwe pc veel tijd besparen. Het is daarbij wel belangrijk dat je van tevoren bedenkt welke bestanden voor jou belangrijk zijn en waar deze moeten worden opgeslagen. Hierdoor weet je zeker dat al je belangrijke bestanden veilig zijn opgeslagen en gemakkelijk naar een nieuwe pc kunnen worden overgezet.

Lokaal overzetten via wifi of lan

Grote bestanden tussen twee computers in hetzelfde netwerk delen

Bestanden kunnen zowel via wifi of LAN lokaal worden overgezet. Dit is een eenvoudige manier om grote bestanden tussen twee verschillende computers in hetzelfde netwerk te delen. Het delen van grote bestanden kan soms lastig zijn. Vooral als beide computers niet op het internet zijn aangesloten. In dat geval levert lokaal via wifi of lan overzetten de perfecte oplossing.

Met behulp van een thuisnetwerken bestanden overzetten van pc naar pc

LAN-kabel of wifi-verbinding zonder internetverbinding gebruiken

Als er geen internetverbinding aanwezig is, kan er nog steeds een netwerk worden opgezet waarmee bestanden in hetzelfde netwerk kunnen worden overgezet. Hiervoor kan een laptop / desktop als hotspot functioneren waar de andere computer / laptop mee kan worden verbonden. De andere desktop / laptop kan hier zowel via een LAN-kabel als een WiFi verbinding worden overgezet. Dit wordt ook wel het lokale netwerk genoemd. 

Wifi versus lan: snelheid en betrouwbaarheid

Wanneer je last hebt van een traag netwerk, kan het overzetten van bestanden via wifi trager zijn dan via een LAN-kabel. Dit komt doordat de snelheid van de verbinding van verschillende factoren afhankelijk is. Enkele factoren waardoor de verbinding traag kan worden zijn onder andere: de interferentie met andere apparaten die dezelfde frequentieband gebruiken en obstakels tussen de router en de computer. Wanneer het wifi-netwerk instabiel is, is het beter om een lan-kabel te gebruiken voor het overzetten van bestanden.

Een voordeel van het gebruik van de LAN-kabel is dat er minder kans op storingen is waardoor er minder onderbrekingen optreden. Daarnaast levert een lan-kabel een stabielere en snellere verbinding dan wifi, wat vooral belangrijk is voor het overzetten van grotere bestanden.

Zorg ervoor dat beide computers met hetzelfde netwerk zijn verbonden

Voordat bestanden kunnen worden overgezet moeten beide computers met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Een apparaat zoals een computer of tablet kan met het netwerk worden verbonden door de instellingen van de router te controleren of door de netwerknaam en het wachtwoord van de netwerkverbinding op beide computers in te voeren.

Als je naar de gegevens van de draadloze internetverbinding op zoek bent, kun je de netwerknaam en het wachtwoord vaak op de onderkant van de router of in de documentatie die bij de router is geleverd vinden. Nadat de gewenste computer / laptop met het internet is verbonden kunnen de bestanden met behulp van de volgende stappen via de netwerkverbinding worden gedeeld: zoek de juiste naam van het netwerk, voer het wachtwoord in en je kunt bestanden tussen de computers / laptops die met het netwerk verbonden zijn delen! Als het verbinden met de netwerkverbinding niet is gelukt, kun je contact opnemen met de internetprovider. Zij kunnen je vaak bij het configureren van het modem helpen.

Wil jij je bestanden gemakkelijk naar een andere computer overzetten?

Bestanden van de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Door je bestanden van de ene computer naar de andere computer over te zetten kun jij gemakkelijk verder gaan waar je gebleven was.

 • Dat is: met behoud van bestanden gemakkelijk naar een nieuwe computer over kunnen stappen.
 • Je bestanden altijd gemakkelijk bij de hand
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Conclusie

Via wifi of lan kunnen bestanden lokaal worden overgezet. Dit is een handige manier om grote bestanden tussen twee computers in hetzelfde netwerk te delen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat beide computer via een lan-kabel of via een Wifii-verbinding met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Als snelheid en betrouwbaarheid belangrijker zijn dan mobiliteit is het gebruik van een lan-kabel de beste manier om grote bestanden overzetten tussen pc naar pc mogelijk te maken.

Gegevensoverdracht via kabel en usb-overdrachtskabel

Een kabel die geschikt is voor de verbinding tussen twee apparaten

Door een kabel of een USB-overdrachtskabel te gebruiken kunnen bestanden het snelst tussen twee apparaten worden overgebracht. Voor deze methode heb je een kabel nodig die geschikt is voor de verbinding tussen voor de verbinding tussen twee apparaten. Hierbij kun je denken aan een USB-kabel. Er zijn verschillende soorten kabels op de markt beschikbaar. Denk hierbij aan de USB Type-A naar Type-B-kabels, Type-A naar Type-C-kabels, HDMI-kabels of Ethernet-kabels.

Voordat je bestanden gaat overzetten is het belangrijk dat je weet welke kabel je nodig hebt om bestanden overzetten van pc naar pc te bewerkstelligen. Wanneer je gegevens van een oude laptop naar een nieuwe laptop wilt overbrengen, dan kun je het besten voor een USB Type-A naar Type-C-kabel kiezen. Hierbij is het wel belangrijk dat de nieuwe laptop dit ondersteunt. Gebruik de juiste kabel en sluit deze op juiste manier op beiden apparaten aan voordat je met het overzetten van de gegevens gaat beginnen. 

Controleren via het weergavepaneel of de apparaten correct zijn aangesloten

Om te controleren of de apparaten op de juiste manier met het internet zijn verbonden kun je in het weergavepaneel kijken. Hier kun je alle apparaten die met dezelfde internetverbinding zijn verbonden bekijken. Daarnaast kun je hier zien of de gegevensoverdracht al begonnen is. Het weergavepaneel kan bij Windows computers worden geopend door op “Deze pc” te drukken en hier vervolgens de “Apparaten en stations” bekijken. In dit overzicht staan alle apparaten en stations die zowel met de computer / laptop als met hetzelfde netwerk zijn verbonden.

Ook wanneer je een Mac apparaat gebruikt, kun je een overzicht met apparaten die met het netwerk of de computer / laptop zijn verbonden bekijken. Hiervoor moet je eerst op “Finder” en vervolgens op “Gedeeld” drukken.

Via het netwerk bestanden overzetten van pc naar pc

Nadat je op “Gedeeld” hebt gedrukt krijg je een overzicht met alle apparaten die met de Mac of hetzelfde netwerk zijn verbonden bekijken. Als jouw apparaat correct is aangesloten, zou je deze hier ook moeten zien staan.

Het enige nadeel van deze methode

Het enige nadeel van gegevensoverdracht via kabel of usb-overdrachtskabel is dat er een limiet aan de hoeveelheid gegevens zit die in een keer kunnen worden overgebracht, meestal kun je op deze manier bestanden tot 64 GB in een keer overzetten. Een  limiet van 64GB kan een beperking zijn. Vooral wanneer je grotere bestanden zoals video’s of muziek tussen twee apparaten wilt overzetten. In dat geval kun je de bestanden beter overzetten van pc nar pc door cloudopslagdiensten zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive te gebruiken.

Echter, wanneer je kleinere bestanden zoals documenten of afbeeldingen wilt delen, dan is gegevensoverdracht via de lan-kabel of usb-overdrachtskabel alsnog een snelle en betrouwbare methode waarmee dit kan worden gedaan. Voordat je de gegevens via de lan-kabel of de gegevensoverdracht kabel wilt overzetten moeten beide apparaten op de juiste manier zijn aangesloten voordat er met het delen van gegevens kan worden gestart.

Kortom, gegevensoverdracht via de lan-kabel of de usb-overdrachtskabel kunnen apparaten eenvoudig en snel tussen twee apparaten worden overgezet. Door de juiste kabel te gebruiken en beide apparaten op de juiste manier aan te sluiten, kun je bestanden op een gemakkelijke en betrouwbare manier tussen apparaten delen.

Bestanden met OneDrive overzetten

OneDrive is een handige tool waarmee het bestanden snel overzetten van pc naar pc mogelijk is.

Met OneDrive kun je al jouw belangrijke bestanden snel en eenvoudig in de cloud (op het internet) bewaren. Bestanden die in de cloud worden bewaard zijn vanaf iedere locatie waar een internetverbinding aanwezig toegankelijk. Het grootste voordeel hiervan is dat de bestanden die in de cloud staan worden gesynchroniseerd. Hierdoor kun je de wijzigingen die aan een bestand dat in de cloud staat opgeslagen vanaf iedere locatie bekijken. Zo heb je wanneer een apparaat zoals een laptop, tablet, mobiele telefoon of computer met het internet verbonden is altijd de toegang tot meest recente versie.

Voor het gebruik van OneDrive heb je alleen een werkende internetverbinding en een Microsoftaccount nodig. Als je nog geen Microsoftaccount hebt aangemaakt, kun je deze via de website van Microsoft aanmaken. Vervolgens kun je de app of het programma op iedere computer waar je de bestanden wilt kunnen benaderen downloaden. Nadat je de app / software hebt geïnstalleerd kun je direct alle bestanden naar de cloud uploaden en de bestanden die in de cloud zijn opgeslagen bekijken / bewerken. 

Doordat bestanden met OneDrive automatisch worden gesynchroniseerd, kun je op de meest recente bestanden op ieder apparaat bekijken / bewerken

Het grootste voordeel van OneDrive is dat alle bestanden volledig automatisch worden gesynchroniseerd. Doordat de bestanden automatisch worden gesynchroniseerd worden wijzigingen die in een document worden aangebracht in de cloud opgeslagen. Hierdoor kun jij de wijzigingen die aan een document zijn aangebracht, direct op ieder apparaat waar je met het Microsoftaccount bij OneDrive bent ingelogd bekijken. Op deze manier gaan wijzigingen zelfs als je op een andere computer / laptop werkt niet verloren. 

Bij OneDrive hoeft het niet bij het synchroniseren van documenten te blijven. Er kunnen namelijk ook andere mappen en bestanden worden gesynchroniseerd. Naast de synchronisatie kunnen bestanden, mappen en documenten met behulp van OneDrive ook met anderen worden gedeeld. Deze optie is vooral erg handig wanneer je met meerdere mensen aan een project werkt en daarvoor bestanden met anderen wilt kunnen delen.   

Binnen OneDrive kun je per map / document aangeven met wie je dit wilt kunnen delen. Door simpelweg een map via OneDrive te delen, kunnen alle betrokken partijen direct toegang tot deze bestanden krijgen.

Bestanden worden binnen de cloud van OneDrive veilig opgeslagen, waardoor ze zelfs bij een eventuele computerstoring niet verloren gaan.

Wanneer je aan belangrijke en / of belangrijke bestanden werkt moeten deze veilig kunnen worden opgeslagen. Binnen OneDrive kunnen bestanden veilig worden opgeslagen.  Een ander groot voordeel van het gebruik van OneDrive is dat jouw bestanden veilig worden opgeslagen in de cloud. Dit betekent dat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je belangrijke documenten kwijt raakt bij een eventuele computerstoring of crash. Zolang jij toegang hebt tot jouw Microsoft-account, heb jij altijd toegang tot al jouw belangrijke bestanden.

Naast OneDrive kun je ook gebruik maken van andere cloud download services, zoals Dropbox, om bestanden snel en gemakkelijk over te zetten. Het is echter wel belangrijk om goed na te denken over welke service het beste past bij jouw behoeften en wensen. Zo biedt OneDrive bijvoorbeeld meer opslagruimte dan Dropbox en is het integreren met andere Microsoft-producten vaak net iets makkelijker.

Kortom, als jij snel bestanden wilt overzetten van pc naar pc zonder gedoe met USB-sticks of e-mails, dan is OneDrive zeker een goede keuze. Het biedt talloze voordelen die ervoor zorgen dat jij altijd toegang hebt tot jouw belangrijke documenten en nooit meer bang hoeft te zijn voor verlies van data.

Betaalde oplossingen voor bestandsoverdracht

Migratiesoftware: ideaal voor bedrijven

Migratiesoftware is een populaire optie voor bedrijven die grote hoeveelheden bestanden moeten overzetten tussen computers. Deze betalende oplossing biedt vaak uitgebreide ondersteuning en geavanceerde functies om het proces van bestandsoverdracht te vereenvoudigen. Met migratiesoftware kunt u bijvoorbeeld automatisch de instellingen, programma’s en bestanden van uw oude computer kopiëren naar uw nieuwe computer. Dit bespaart veel tijd en moeite, vooral als u met veel computers werkt.

Een goed voorbeeld van migratiesoftware is PCmover Professional. Deze software biedt verschillende functies om de overgang naar een nieuwe computer soepeler te laten verlopen. Zo kunt u bijvoorbeeld selecteren welke bestanden u wilt overzetten of de migratie pauzeren en later hervatten. Daarnaast biedt PCmover Professional ook gratis technische ondersteuning via e-mail of telefoon.

Applicaties: Dropbox en Google Drive

Applicaties zoals Dropbox en Google Drive bieden betalende abonnementen aan met meer opslagruimte en functies voor bestandsoverdracht. Hoewel deze applicaties in eerste instantie ontworpen zijn als cloudopslagdiensten, kunnen ze ook worden gebruikt om snel bestanden over te zetten tussen computers.

Dropbox Plus is bijvoorbeeld een betaald abonnement dat extra opslagruimte biedt (tot 2 TB) en de mogelijkheid om gedeelde links met wachtwoordbeveiliging te maken. Met Dropbox Plus kunt u ook bestanden offline opslaan en toegang krijgen tot eerdere versies van uw bestanden.

Dropbox gebruiken om de lokale bestanden op te slaan

Google Drive biedt een soortgelijk abonnement, namelijk Google One. Dit abonnement biedt extra opslagruimte (tot 2 TB) en de mogelijkheid om back-ups te maken van uw smartphone of tablet. Daarnaast kunnen gebruikers met Google One ook live ondersteuning krijgen via chat of telefoon.

Extra beveiligingsfuncties

Betalende oplossingen bieden soms ook extra beveiligingsfuncties. Bij deze beveiligingsfuncties kun je aan een versleutelde verbinding tijdens de overdracht van gegevens denken. Deze extra beveiligingslaag is vooral belangrijk als je gevoelige informatie tussen computers wilt overzetten. Een voorbeeld van zo’n betalende oplossing is Tresorit.

Tresorit is een cloudopslagdienst die zich op de beveiliging en privacy richt. Deze cloudopslagdienst biedt end-to-end encryptie voor al je bestanden en mappen, wat betekent dat alleen jij en de mensen met wie je de gegevens deelt toegang tot de gegevens hebben. Daarnaast heeft Tresorit verschillende functies waarmee het delen van bestanden veiliger kan worden gemaakt, zoals het configureren van vervaldatums voor gedeelde links.

Kosten vergelijken

Voordat je een keuze gaat maken is het belangrijk dat de kosten en functies van verschillende betalende oplossingen met elkaar worden vergeleken. Aan sommige oplossingen zit een duurdere prijsklasse als aan andere, maar deze duurdere oplossingen bieden vaak wel meer geavanceerde functies en een betere ondersteuning.

Als je bijvoorbeeld alleen af en toe bestanden tussen computers over hoeft te zetten, is een betaald abonnement bij Dropbox of Google Drive misschien niet de beste keuze.

Bestanden delen door met Delen in de buurt in te schakelen

Voor het delen van bestanden tussen twee computers in de directe omgeving, kun je de functie “Delen in de buurt inschakelen” gebruiken.

Als je een nieuwe computer hebt gekocht en je toegang tot alle bestanden en mappen op de oude computer wilt hebben, dan is er een eenvoudige manier waarmee je de bestanden van de oude computer kunt benaderen. Door de functie “Delen in de buurt in te schakelen” kun je gemakkelijk bestanden overzetten van pc naar pc zonder dat je daar extra software voor nodig hebt. Deze tool is op Windows 10 beschikbaar en kan via het Configuratiescherm worden ingeschakeld.

Wil jij je bestanden gemakkelijk naar een andere computer overzetten?

Bestanden van de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Door je bestanden van de ene computer naar de andere computer over te zetten kun jij gemakkelijk verder gaan waar je gebleven was.

 • Dat is: met behoud van bestanden gemakkelijk naar een nieuwe computer over kunnen stappen.
 • Je bestanden altijd gemakkelijk bij de hand
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Met behulp van deze functie kun je alle bestanden en mappen op de computer selecteren die je met andere apparaten in de omgeving wilt delen.

Zodra Delen in de buurt is ingeschakeld, kunnen andere apparaten die zich binnen hetzelfde netwerk bevinden (zoals smartphones of tablets) toegang tot de gedeelde mappen en bestanden krijgen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is beide computers op hetzelfde netwerk aan te sluiten. Voor deze functie kun je zowel het draadloze netwerk (wifi) als het bekabelde netwerk gebruiken. Hieronder staan de ​​stappen die je moet nemen om Delen in de buurt in te schakelen:

 1. Ga naar: Configuratiescherm > Netwerk- en internetverbindingen > Netwerkcentrum.
 2. Druk op ‘Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen’.
 3. Selecteer ‘Delen inschakelen voor apparaten met verificatie’.
 4. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’.

Door Delen in de buurt in te schakelen, kun je ook instellingen zoals de capaciteit van de schijf die beschikbaar is voor het delen van bestanden configureren.

Als je een specifieke map op de computer wilt delen, kun je deze map selecteren en deze voor andere apparaten in de omgeving beschikbaar maken. Je kunt ook bepalen welke gebruikers toegang tot deze gedeelde map hebben en of ze alleen-lezen of ook bewerkingsrechten hebben. Hieronder staan ​​de stappen die je moet zetten om een ​​map te kunnen delen:

 1. Ga naar Verkenner en zoek de map die je wilt delen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand om het op een nieuwe pc aan te sluiten.
 2. Druk met de rechtermuisknop op de map en selecteer ‘Delen’.
 3. Selecteer ‘Specifieke personen’ als je wilt bepalen wie er toegang tot deze gedeelde map heeft.
 4. Voeg gebruikers toe en stel hun machtigingen in (lezen/schrijven).

Als je een specifieke map op de computer wilt delen, kun je deze map op de tool “Delen in de buurt” selecteren en deze voor andere apparaten in de omgeving beschikbaar maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het delen van bestanden via Delen in de buurt alleen binnen hetzelfde netwerk werkt als beide computers hiermee zijn verbonden. Bestanden overzetten van pc naar pc werkt niet als beiden computers met een ander netwerk zijn verbonden. Bovendien moet elke computer afzonderlijk worden geconfigureerd voordat de functie Delen in de buurt kan worden ingeschakeld.

Met behulp van Delen in de buurt kun je bestanden gemakkelijk overzetten van pc naar pc zonder dat je daarvoor extra software hoeft te installeren. Het is een handige tool die kan worden gebruikt als beide computers zich binnen dezelfde omgeving bevinden en op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Door Delen in de buurt in te schakelen, kun je niet alleen bepalen welke bestanden en mappen worden gedeeld, maar ook bepalen wie er toegang tot deze gedeelde bestanden en mappen heeft.

Computers die in het thuisnetwerk opgenomen kunnen zijn

Welke bestanden moet je overzetten en hoe?

Maak een lijst van de gewenste bestanden voordat je met het overzetten begint.

Voordat je de bestanden gaat overzetten van pc naar pc, moet je een lijst van de gewenste bestanden maken. Op deze manier kunnen de bestanden georganiseerd blijven zodat je geen belangrijke bestanden vergeet. Denk hierbij aan documenten, afbeeldingen, video’s, muziekbestanden en andere persoonlijke bestanden die je op de nieuwe computer wilt hebben.

Je kunt bestanden handmatig via een USB-stick, externe harde schijf of cloudopslag overzetten.

Er zijn verschillende manieren beschikbaar waarmee je bestanden naar jouw nieuwe computer over kunt zetten. Een veelgebruikte methode is door een USB-stick of externe harde schijf te gebruiken. Hiermee kun je grote hoeveelheden data gemakkelijk kopiëren en vervolgens op de nieuwe computer plakken.

Een andere optie waarmee je bestanden kunt overzetten van pc naar pc is door cloudopslag zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive te gebruiken. Hiermee kun je jouw bestanden naar de cloud uploaden en vervolgens op de nieuwe computer downloaden. Het voordeel hiervan is dat je altijd toegang tot jouw bestanden hebt, ongeacht welke computer je gebruikt.

Zorg ervoor dat je belangrijke documenten, afbeeldingen en video’s niet vergeet over te zetten.

Tijdens het handmatige overzetten van bestanden kun je gemakkelijk bepaalde bestanden vergeten. Het is daarom belangrijk om van tevoren een lijst van de bestanden die je over wilt zetten te maken en deze vervolgens af te vinken zodra je ze hebt overgezet.

Belangrijke documenten zoals belastingformulieren, facturen en contracten moeten zeker worden meegenomen. Afbeeldingen en video’s zijn vaak persoonlijke herinneringen die je niet wilt verliezen. Vergeet deze bestanden daarom niet over te zetten.

Wat je niet over hoeft te zetten zijn programma’s die je opnieuw op de nieuwe pc kunt downloaden.

Programma’s hoef je in principe niet handmatig naar jouw nieuwe computer over te zetten. De meeste programma’s kun je namelijk gewoon opnieuw via internet downloaden. Het is wel belangrijk om een lijst van de geïnstalleerde programma’s bij te houden, zodat je weet welke software er op jouw oude computer stond en welke er opnieuw moeten worden geïnstalleerd.

Vergeet niet om jouw favoriete browserinstellingen en wachtwoorden over te zetten.

Als laatste is het belangrijk om jouw favoriete browserinstellingen en wachtwoorden naar jouw nieuwe computer mee te nemen. Dit bespaart tijd bij het instellen van jouw nieuwe computer en voorkomt dat jij al jouw wachtwoorden kwijtraakt.

Browserinstellingen kunnen eenvoudig worden gesynchroniseerd door met jouw Google-account (Chrome) of Microsoft-account (Edge) in te loggen. Wachtwoorden kun je via de instellingen van de browser exporteren en vervolgens op jouw nieuwe computer importeren.

Wat te doen na de overdracht van jouw bestanden?

Nadat je jouw bestanden succesvol naar jouw nieuwe computer hebt overgezet, is het belangrijk dat er een back-up van de belangrijke bestanden wordt gemaakt. Zo kun je voorkomen dat je bij eventuele problemen met de computer alles kwijtraakt.

Daarnaast is het verstandig om de oude bestanden en programma’s op jouw oude computer te verwijderen. Hierdoor maak je ruimte op de harde schijf vrij en voorkom je dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen.

Tot slot kun je controleren of al jouw bestanden correct zijn overgezet en op de nieuwe computer naar behoren werken. Zo weet je zeker dat je niets bent vergeten en kun jij weer snel met jouw nieuwe pc aan de slag!

Profielverhuizing: bron en doel

Wat is profielverhuizing?

Profielverhuizing is een migratieproces waarbij de inhoud van een gebruikersprofiel van de ene pc naar de andere wordt overgezet. Dit proces is bedoeld om gegevens zoals documenten, afbeeldingen, muziek en andere bestanden naar de nieuwe pc over te zetten. Het migreren van jouw oude gebruikersprofiel naar de nieuwe pc kan tijdrovend zijn, maar het zorgt ervoor dat je toegang tot alle belangrijke bestanden op de nieuwe computer hebt.

De inhoud van het gebruikersprofiel

Bij het migreren van gegevens naar de nieuwe pc, moet je alle belangrijke bestanden naar de juiste locatie op de nieuwe pc overzetten. Anders kun je deze bestanden niet terugvinden wanneer je ze nodig hebt. Dit geldt met name voor persoonlijke mappen zoals Documenten, Afbeeldingen en Muziek.

gebruikersprofiel overzetten

De inhoud van het gebruikersprofiel, zoals browserinstellingen, wachtwoorden en andere persoonlijke instellingen kunnen ook naar de nieuwe pc worden overgezet. Hierdoor hoef je al deze instellingen niet handmatig op de nieuwe computer in te stellen.

Handmatige selectie

Als je wilt dat bepaalde bestanden niet naar de nieuwe pc worden overgezet, moet je deze bestanden handmatig verwijderen voordat je met het migratieproces begint. Het kan zijn dat er bepaalde bestanden zijn die niet naar de nieuwe computer meegenomen hoeven te worden. In dat geval kun je deze bestanden eenvoudig verwijderen om ruimte op de nieuwe pc te besparen.

Wil jij je bestanden gemakkelijk naar een andere computer overzetten?

Bestanden van de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Door je bestanden van de ene computer naar de andere computer over te zetten kun jij gemakkelijk verder gaan waar je gebleven was.

 • Dat is: met behoud van bestanden gemakkelijk naar een nieuwe computer over kunnen stappen.
 • Je bestanden altijd gemakkelijk bij de hand
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het belang van het verplaatsen van het gebruikersprofiel

Het is belangrijk om te onthouden dat profielverhuizing alleen werkt als je het gebruikersprofiel van de oude pc naar de nieuwe pc verplaatst en niet alleen de bestanden die je over wilt zetten. Dit komt doordat er veel persoonlijke instellingen zijn die in het gebruikersprofiel zijn opgeslagen en die voor een soepele overgang naar de nieuwe computer nodig zijn.

Verplaatsen van het oude gebruikersprofiel naar de nieuwe pc kan tijdrovend zijn, maar het zorgt ervoor dat je toegang tot alle belangrijke bestanden en instellingen op de nieuwe computer behoudt. Door dit proces zorgvuldig uit te voeren, kun je snel met de nieuwe pc aan de slag zonder gegevens of instellingen kwijt te raken.

Conclusie

Wanneer je naar een nieuwe computer overstapt, is profielverhuizing een essentieel onderdeel van het migratieproces. Het zorgt ervoor dat alle belangrijke bestanden en persoonlijke instellingen naar de nieuwe pc worden overgezet, waardoor je snel aan de slag kunt zonder gegevens of instellingen kwijt te raken. Volg alle stappen voor het verplaatsen van het oude gebruikersprofiel naar de nieuwe computer zodat alles soepel verloopt en er geen gegevens verloren gaan.

Nieuwe pc voor een frisse start opschonen en e-mails importeren

Maak de nieuwe pc of laptop klaar voor gebruik door onnodige programma’s en bestanden te verwijderen.

Wanneer je een nieuwe computer koopt, komt deze vaak met voorgeïnstalleerde programma’s die je mogelijk niet nodig hebt. Het is daarom belangrijk om de nieuwe pc op te schonen en alleen de benodigde programma’s te behouden. Hierdoor werkt de computer sneller, is er meer ruimte beschikbaar en loopt de computer minder snel vast.

Begin met het verwijderen van onnodige programma’s, zoals games of software die je niet gebruikt. Ga naar ‘Configuratiescherm’ en vervolgens naar ‘Programma’s en onderdelen’. Hier kun je alle geïnstalleerde programma’s bekijken. Selecteer de programma’s die je wilt verwijderen en klik op ‘verwijderen’.

Daarnaast is het belangrijk om onnodige bestanden te verwijderen. Dit kunnen tijdelijke bestanden, logbestanden of oude downloads zijn. Hiervoor kun je de functie de functie ‘Schijfopruiming’ die standaard in Windows is geïntegreerd gebruiken.

Importeer e-mails met behulp van een Microsoft Outlook-account van de oude computer naar de nieuwe pc.

Wanneer je naar een nieuwe computer overstapt, wilt je natuurlijk ook alle e-mails meenemen. Gelukkig is dit met behulp van een Microsoft Outlook-account gemakkelijk te doen. Daarnaast kun je de gratis OneDrive gebruiken om de bestanden te bewaren. Hiervoor kunnen de gewenste bestanden worden geselecteerd door met de rechtermuisknop op het bestand te selecteren en voor “het doel” te kiezen om ze zo naar de nieuwe computer te verplaatsen.

Allereerst moet je alle e-mails in een .pst-bestand op de oude computer opslaan. Hiervoor moet je Outlook openen en naar ‘Bestand’ > ‘Openen’ > ‘Importeren/Exporteren’ gaan. Selecteer vervolgens ‘E-mailberichten’ en volg de instructies om de e-mails in een .pst-bestand te bewaren.

Voordat de E-mails op de nieuwe computer kunnen worden geïmporteerd, moet je Microsoft Outlook eerst installeren. Log vervolgens met hetzelfde account als op de oude computer in. Ga naar ‘Bestand’ > ‘Openen’ > ‘Importeren/Exporteren’. Selecteer hier ‘E-mailberichten’ en kies voor de optie ‘E-mailberichten uit een pst-bestand importeren’. Volg de instructies om de e-mails te importeren.

Zorg ervoor dat je over de juiste inloggegevens beschikt om de e-mails op de nieuwe computer te kunnen importeren.

Wanneer je naar een nieuwe computer overstapt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde inloggegevens hebt om toegang tot al jouw accounts te krijgen. Dit geldt ook voor het importeren van uw e-mails.

E-mails naar nieuwe pc overzetten

Zorg er daarom voor dat je alle benodigde inloggegevens bij de hand hebt voordat je begint met het importeren van uw e-mails. Dit zijn bijvoorbeeld de inloggegevens van uw Microsoft Outlook-account en eventuele wachtwoorden die nodig zijn om toegang tot andere accounts waarvan u e-mails wilt importeren te krijgen.

Controleer of alle benodigde programma’s op de nieuwe pc of laptop zijn geïnstalleerd zodat jij jouw mails kunt openen en bekijken.

Wanneer je al jouw e-mails hebt geïmporteerd, is het belangrijk dat alle benodigde programma’s op de nieuwe pc of laptop zijn geïnstalleerd om de mail te kunnen openen en bekijken.

Controleer daarom of je de juiste versie van Microsoft Outlook hebt geïnstalleerd en of deze up-to-date is. Daarnaast moeten eventuele plug-ins en add-ons die nodig zijn om bepaalde e-mails te kunnen openen en bekijken zijn geïnstalleerd.

Als je andere e-mailprogramma’s, zoals Gmail of Yahoo Mail gebruikt, moet je de juiste inloggegevens hebben en dat alle benodigde programma’s zijn geïnstalleerd om deze e-mails te kunnen openen en bekijken.

Conclusie: verschillende opties voor bestandsoverdracht van pc naar pc

Het overzetten van bestanden van de ene computer naar de andere kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar waarmee deze taak gemakkelijker kan worden gemaakt. Hierboven hebben we enkele van de beste methoden besproken waarmee je bestanden kunt overzetten van pc naar pc. 

Een van de meest populaire manieren is handmatige overdracht met behulp van een externe harde schijf of via een USB-stick. Dit is handig als je slechts een paar bestanden wilt verplaatsen, maar kan bij grote hoeveelheden gegevens een tijdrovende klus zijn. Een andere methode is het maken van back-ups met behulp van software zoals CloneApp en e-mails overzetten. Dit is handig als je jouw e-mails op de nieuwe computer wilt bewaren.

Als beide computers op dezelfde wifi- of lan-netwerk zijn aangesloten, kun je gegevens lokaal overzetten. Daarnaast kun je een USB-overdachtskabel gebruiken om een directe verbinding tussen beide computers tot stand te kunnen brengen. OneDrive biedt ook de mogelijkheid om bestanden snel en gemakkelijk tussen apparaten die op hetzelfde account zijn ingelogd over te zetten. Voor als je meer functionaliteit nodig hebt zijn er ook betaalde oplossingen beschikbaar. Enkele betaalde opties zijn onder andere: Laplink PCmover of EaseUS Todo PCTrans.

Vergeet niet om eerst te bepalen welke bestanden er overgezet moeten worden en hoe je dit wilt doen. Het kan ook nuttig zijn om profielverhuizing in te stellen voordat je met het overzetten van bestanden begint. Ten slotte is het belangrijk om jouw nieuwe pc voor een frisse start op te schonen en e-mails te importeren. Zo kun je direct met jouw nieuwe computer aan de slag.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik bestanden zonder externe apparaten of kabels overzetten?

Ja, als beide computers zijn met dezelfde wifi- of lan-netwerk verbonden, kun je gegevens lokaal overzetten zonder dat je daar extra apparaten of kabels voor nodig hebt.

2. Welke methode is voor het overzetten van grote hoeveelheden gegevens het snelst?

Een usb-overdrachtskabel kan voor het overzetten van grote hoeveelheden gegevens tussen twee computers de snelste optie zijn.

3. Zijn er gratis opties voor bestandsoverdracht beschikbaar?

Ja, OneDrive biedt gratis opslagruimte waarmee je bestanden gemakkelijk met andere apparaten die op hetzelfde account zijn ingelogd kunt delen.

4. Kan ik selectief bepalen welke bestanden ik over wil zetten?

Ja, voordat je begint, moet je bepalen welke bestanden er moeten worden overgebracht en hoe dit moet worden gedaan. Dit kan handmatig of via software zoals CloneApp worden gedaan.

5. Moet ik mijn oude computer bewaren nadat de bestanden zijn overgedragen?

Het wordt aanbevolen om een back-up van de oude computer te maken voordat je deze verwijdert, zodat je eventuele verloren gegevens kunt herstellen wanneer dat nodig is. Maar als je geen back-up nodig hebt, kun je jouw oude computer verwijderen nadat de bestanden zijn overgedragen.

6. Kan ik bestanden van een pc naar een Mac of vice versa overzetten?

Absoluut! Het overzetten van bestanden van een pc naar een Mac, of andersom, is tegenwoordig veel eenvoudiger dan je zou denken. Dankzij de geavanceerde technologie en handige tools die beschikbaar zijn, kun je al je belangrijke documenten, foto’s en video’s moeiteloos naar je nieuwe apparaat overzetten. Of je nu van een pc naar een Mac of vice versa overstapt, je kunt erop vertrouwen dat al je waardevolle bestanden veilig en snel worden overgebracht. Dus maak je geen zorgen, het is tijd om van de naadloze overgang naar de nieuwe computer te genieten! 

Wil jij je bestanden gemakkelijk naar een andere computer overzetten?

Bestanden van de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Door je bestanden van de ene computer naar de andere computer over te zetten kun jij gemakkelijk verder gaan waar je gebleven was.

 • Dat is: met behoud van bestanden gemakkelijk naar een nieuwe computer over kunnen stappen.
 • Je bestanden altijd gemakkelijk bij de hand
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg