Bestanden verkleinen om te mailen – 4 handige tips!

Heb je ooit geprobeerd om een bestand via e-mail te verzenden en kreeg je een bericht dat het te groot was? Als je problemen hebt met het versturen van grote bestanden, kan bestandscompressie de oplossing zijn. Met behulp van compressie software kun je de bestandsgrootte verkleinen, waardoor je het gemakkelijker kunt verzenden. Een andere handige toepassing van compressie is bij het verkleinen van afbeeldingen. Door afbeeldingen te comprimeren. Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer je bestanden wilt delen, maar dat de limiet van de e-maildienst roet in het eten gooit. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, zonder dat je tussen verschillende apps of software hoeft te schakelen. 

Het versturen van grote bestanden kan soms tot beperkingen en foutmeldingen leiden waardoor je hoofd begint te tollen. Maar maak je geen zorgen. In dit artikel gaan we bespreken waarom efficiëntie en snelheid zo belangrijk zijn bij het delen van grote afbeeldingen en bestanden, evenals enkele handige tips waardoor jouw berichten met geselecteerde afbeeldingen soepel kan worden verzonden.

Dus, als je klaar bent om vaarwel te zeggen tegen die vervelende “bestand is te groot” berichten en wilt ontdekken hoe je grote bestanden zonder gedoe kunt verzenden, blijf dan rustig verder lezen! We gaan alle trucjes onthullen die nodig zijn om jouw afbeelding en berichten veilig en snel naar hun bestemming te krijgen. Selecteer de juiste bestanden en zorg ervoor dat alles vlekkeloos wordt afgeleverd.

Tips voor het verkleinen van PDF bestanden

Wil je de berichttekst van een PDF bestand per e-mail versturen, maar is de compressie van het bestand te groot? Geen zorgen! Er zijn verschillende eenvoudige manieren om de grootte van je PDF-bestanden te verkleinen. Een handige tip is om een afbeelding te selecteren en deze te comprimeren voordat je deze in het PDF-bestand plaatst. Door dit te doen, wordt de bestandsgrootte aanzienlijk verkleind. Een andere methode is om onnodige berichten en overbodige inhoud uit het PDF-bestand te verwijderen. Hierdoor wordt het bestand efficiënt verkleint. Hieronder staan enkele handige tips:

Zo kun je bestanden verkleinen om te mailen
 1. Selecteer de afbeelding: Wanneer je PDF meerdere pagina’s bevat, is het handig om alleen de relevante pagina’s te behouden en de rest te verwijderen. Op deze manier kun je de bestandsgrootte aanzienlijk verkleinen.
 2. Selecteer en comprimeer afbeeldingen: Afbeeldingen worden vaak een grote bijdrage aan de bestandsgrootte van een PDF. Door afbeeldingen te comprimeren, kun je hun bestandsgrootte zonder al te veel kwaliteitsverlies verkleinen. Hierdoor kun je de afbeeldingen in je e-mail plaatsen en delen. Er zijn verschillende online tools en software beschikbaar waarmee je afbeeldingen kunt comprimeren. Met behulp van deze tools wordt het verkleinen van een afbeelding een eenvoudige taak.
 3. Gebruik de bericht tekst in plaats van afbeeldingen: Wanneer je document voornamelijk uit de bericht tekst bestaat, kun je overwegen om waar mogelijk de bericht tekst in plaats van afbeeldingen te gebruiken. Selecteer de compressie voor de pdf. Tekst neemt in vergelijking met afbeeldingen veel minder ruimte in beslag, dus dit kan helpen om de bestandsgrootte drastisch te verminderen.
 4. Beperk het gebruik van kleurrijke achtergronden: Een afbeelding met een kleurrijke achtergrond kan er mooi uitzien, maar kies deze zorgvuldig, omdat het bestandsformaat groter wordt. Om de bestandsgrootte te verkleinen kun je proberen om het gebruik van kleurrijke achtergronden tot een minimum te beperken. Gebruik een gecomprimeerde afbeelding om de bestandsgrootte te verkleinen.

Zijn jouw bestanden te groot om via de mail te versturen?

Grote bestanden versturen Gmail om informatie met anderen te delen

Door bestanden te comprimeren kun jij je bestand gemakkelijk versturen.

 • Dat is: gen last van beperkingen bij het versturen van een e-mail
 • Het bestand neemt minder opslagruimte in
 • Informatie gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het belang van geoptimaliseerde PDF’s voor e-mailbijlagen

Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om afbeeldingen en PD -bestanden te optimaliseren voordat je ze als e-mailbijlagen verstuurt? Hieronder staan enkele redenen waarom het gebruiken van geoptimaliseerde afbeeldingen in een PDF belangrijk is.

 1. Snellere verzending: Vooral bij langzame internetverbindingen kan het uploaden en downloaden van grote PDF-bestanden lang duren. Dit wordt verholpen door voor kleinere afbeeldingen te kiezen. Door je PDF-bestanden te optimaliseren, kun je de bestandsgrootte verkleinen waardoor ze sneller kunnen worden verzonden. Een afbeelding in een PDF-bestand wordt vaak als een groot bestand gezien. Door de afbeelding te optimaliseren, wordt de bestandsgrootte verkleind en wordt het PDF-bestand sneller verzonden.
 2. Minder opslagruimte: Wanneer je regelmatig grote PDF bestanden per e-mail verstuurt, kan het verzenden van een afbeelding op zowel jouw eigen apparaat als dat van de ontvanger veel opslagruimte in beslag nemen. Geoptimaliseerde PDF’s nemen minder ruimte in beslag, waardoor je kostbare opslagruimte kunt besparen.
 3. Compatibiliteit: Niet iedere e-mailprovider accepteert grote bijlagen.

Oplossingen voor het verzenden van grote bestanden via e-mail

Wanneer je met grote bestanden zoals afbeeldingen te maken hebt die je via e-mail wilt delen, zijn er gelukkig verschillende alternatieven beschikbaar waarmee je de beperkingen van e-mailbijlagen kunt omzeilen. Een afbeelding wordt namelijk vaak als een groot bestand gezien. Voor het verzenden van de grotere afbeeldingen is het gebruik van cloudopslag diensten zoals WeTransfer een populaire keuze.

Met Deze diensten kunnen grote bestanden die als bijlagen bij de berichttekst worden toegevoegd gecomprimeerd waardoor je grote bestanden gemakkelijk kunt delen. Met dit soort diensten kun je grote bestanden naar een online opslagruimte uploaden en vervolgens een downloadlink genereren die je via de e-mail kunt delen. Deze diensten maken het gemakkelijker om afbeelding te uploaden en de link met anderen te delen. Het bestand wordt veilig in de online opslagruimte opgeslagen. Op deze manier hoef je de afbeelding niet als bijlage toe te voegen, maar kunnen ontvangers het gemakkelijk downloaden door op de link te klikken.

Een andere mogelijkheid is om compressietechnieken te gebruiken waardoor je meerdere bestanden samen kunt voegen en zo de totale grootte van de afbeelding te verkleinen. Een veelgebruikte methode hiervoor is ZIP-compressie. Met behulp van deze functie kun je meerdere bestanden in één ZIP-bestand samenvoegen, waardoor de totale grootte van de afbeelding aanzienlijk wordt verkleint. De afbeelding kan vervolgens als bijlage aan het ZIP-bestand en aan de e-mail worden toegevoegd.

Cloudopslag diensten gebruiken om problemen met e-mailbijlagen te vermijden

Cloudopslag diensten bieden ten opzichte van het versturen van grote bestanden als bijlage via e-mail vele voordelen, zoals het gemakkelijk kunnen delen en bewaren van afbeeldingen. Ten eerste hebben deze diensten vaak een veel grotere limiet voor de bestandsgrootte, waardoor je afbeeldingen van enkele gigabytes zonder problemen kunt delen. Daarnaast zijn de downloadlinks die je genereert vaak voor een langere tijd geldig, zodat ontvangers de bestanden op hun gemak kunnen downloaden. Met behulp van een cloudopslag dienst kun je deze downloadlinks eenvoudig met anderen delen.

Een ander voordeel van cloudopslag diensten is dat het delen van grote bestanden, zoals afbeeldingen, geen invloed op de grootte van je e-mailinbox heeft. Bijlagen nemen namelijk ruimte in je mailbox in beslag, terwijl er bij het gebruik van een cloudopslag dienst alleen een link naar de afbeelding wordt gedeeld. Hierdoor blijft je mailbox overzichtelijk en kun je meer e-mails ontvangen zonder dat je tegen beperkingen aanloopt. Met behulp van links in je mailbox kun je het overzicht behouden en je e-mails efficiënt beheren.

Hoe kun je ZIP compressie gebruiken om meerdere bestanden in één te bundelen?

ZIP-compressie is een handige manier om meerdere bestanden samen te voegen en zo de totale grootte van de afbeeldingen te verkleinen. De ontvanger kan een Zip bestand eenvoudig met behulp van verschillende softwareprogramma’s zoals WinRAR of 7-Zip uitpakken. Hieronder staan de stappen waarmee je ZIP-compressie voor de afbeeldingen toe kunt passen.

 • Selecteer de afbeeldingen die je wilt bundelen
 • Druk met de rechtermuisknop op de geselecteerde afbeeldingen
 • Kies voor de optie “Comprimeren” of “Toevoegen aan archief”
 • Selecteer het ZIP-formaat
 • Pas eventueel de naam en locatie van het ZIP-bestand aan
 • Druk op “OK” om de ZIP-compressie toe te passen

Gebruik Windows bestandscompressie

Met behulp van Windows Verkenner kunnen bestanden en mappen worden gecomprimeerd zonder dat je daarvoor extra software hoeft te installeren. Dit kan handig zijn wanneer je afbeeldingen wilt verkleinen om ze per e-mail te verzenden. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van de ingebouwde compressietools die in het Windows besturingssysteem aanwezig zijn:

document bestanden verkleinen om te mailen
 1. Open de Windows Verkenner door op het map pictogram op de taakbalk te klikken of door naar “Deze pc” te gaan. 
 2. Zoek de afbeelding, het bestand of de map die je wilt comprimeren en druk daar met de rechtermuisknop op.
 3. In het contextmenu dat verschijnt, ga je naar “Sturen naar” en kies “Gecomprimeerde (gezipte) afbeelding”.
 4. Windows zal nu een gecomprimeerde versie van het bestand of de map met dezelfde naam maar met een .zip-extensie maken. Deze compressie wordt in de vorm van een .zip-bestand gemaakt.
 5. Je kunt deze gecomprimeerde afbeelding map nu aan een e-mailbericht toevoegen en verzenden.

Om een gecomprimeerd bestand of map, zoals een afbeelding, te decomprimeren, volg je dezelfde stappen als hierboven, maar in plaats van “Gecomprimeerde (gezipte) map”, kies je voor “Uitpakken”.

Voordelen en beperkingen bij het gebruik van de ingebouwde compressietools in Windows

Voor het comprimeren van afbeelding, bestanden en mappen heeft de ingebouwde compressietool in Windows verschillende voordelen waaronder:

 • Gebruiksgemak: Omdat deze compressie tool standaard in Windows aanwezig is, hoef je geen extra software te installeren om afbeeldingsbestanden te comprimeren of te decomprimeren.
 • Compatibiliteit: Gecomprimeerde .zip-bestanden kunnen gemakkelijk op andere systemen, zoals Linux of macOS worden geopend, waardoor je bestanden met gebruikers van andere besturingssystemen eenvoudig kunt delen. Een afbeelding kan in een .zip-bestand worden gecomprimeerd en vervolgens probleemloos met gebruikers van verschillende besturingssystemen worden gedeeld.
 • Ruimtebesparing: Door bestanden en mappen te comprimeren, kun je kostbare schijfruimte besparen. Dit is vooral handig wanneer je grote hoeveelheden gegevens, zoals afbeeldingen via de e-mail wilt verzenden of op een externe harde schijf wilt bewaren.

Echter, zijn er ook beperkingen aan het gebruik van de ingebouwde compressietool verbonden.

 • Beperkte compressie-opties: De ingebouwde tool bieden alleen basiscompressie opties. Wanneer je meer geavanceerde compressiemethoden wilt gebruiken, moet je mogelijk naar speciale software van derden kijken. Deze software kan je helpen om de afbeelding efficiënter te comprimeren.
 • Verminderde bestands toegangssnelheid: Hoewel gecomprimeerde afbeeldingsbestanden ruimte besparen, kan het decomprimeren en openen ervan in vergelijking met bestanden die niet gecomprimeerd zijn iets langer duren.

Afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies voor e-mailbijlagen optimaliseren 

Wil je afbeeldingen als bijlage aan een e-mail toevoegen, maar zijn ze te groot om te verzenden? Geen zorgen! Er zijn verschillende manieren waarop je afbeeldingen kunt optimaliseren zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Een handige tip is om online beeldcompressie tools voor het optimaliseren van de afbeeldingen te gebruiken. Daarnaast kun je online tools gebruiken om een afbeelding te comprimeren. Deze tools helpen je om de bestandsgrootte van je afbeelding te verkleinen, terwijl de visuele kwaliteit behouden blijft. Voor het comprimeren van afbeeldingen zijn verschillende gratis tools zoals TinyPNG en Compressor.io beschikbaar. Deze tools helpen bij het verminderen van de compressie van afbeeldingen. Upload je afbeelding gewoon naar een van deze websites en ze zullen de bestandsgrootte automatisch verkleinen zonder dat dit van de helderheid of scherpte ten koste gaat.

Een andere manier waarmee je afbeeldingen kunt optimaliseren is door de foto te bewerken voordat je deze als bijlage toevoegt. Selecteer een geschikte afbeelding voor e-mailbijlagen en pas indien nodig aanpassingen zoals bijsnijden, verkleinen, de bestandsextensie of wijzigen van het formaat toe. Door deze kleine bewerkingen kun je de bestandsgrootte van een afbeelding aanzienlijk verminderen zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van de foto.

Gebruik online hulpmiddelen voor beeldcompressie

Als het om het verkleinen van andere soorten bestanden, zoals Word-documenten en spreadsheets gaat, kunnen online compressietools ook van onschatbare waarde zijn. Deze tools verminderen de bestandsgrootte van een document zonder dat dit van de inhoud of de leesbaarheid ten koste gaat.

Een handige tip is om Google Docs voor het comprimeren van Word-documenten te gebruiken. Ook Word-documenten kunnen met behulp van Google Docs worden gecomprimeerd. Ga hiervoor naar je Google Drive, druk met de rechtermuisknop op het Word-document en selecteer “Openen met” > “Google Documenten”. Voeg een afbeelding toe aan het document. Vervolgens kun je het document bewerken en als een Google Document opslaan. Hierdoor wordt de bestandsgrootte van het Word-document aanzienlijk verkleind, waardoor het gemakkelijker wordt om het bestand via de e-mail te verzenden.

Voor spreadsheets kun je vergelijkbare online hulpmiddelen, zoals Microsoft Excel Online of Google Spreadsheets gebruiken. Ook met deze hulpmiddelen kun je afbeeldingen toevoegen. Upload je spreadsheet met afbeelding gewoon naar een van deze platforms en ze zullen de bestandsgrootte automatisch verkleinen terwijl de gegevens behouden blijven.

Het belang van leesbaarheid controleren na compressie

Bestanden verkleinen om ze te mailen is een belangrijke stap die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je e-mails soepel worden verzonden. Door de bestandsgrootte te verkleinen, bespaar je bij het verzenden en ontvangen van e-mails niet alleen kostbare tijd, maar ook ruimte op je computer of server. Dit kan vooral handig zijn wanneer je regelmatig grote bestanden, zoals afbeeldingen, video’s of presentaties moet versturen. 

Het is echter belangrijk dat je na het verkleinen van een bestand de leesbaarheid controleert. Soms kan het comprimeren van een bestand tot kwaliteitsverlies of problemen met het openen en bekijken van het bestand leiden. Het is daarom raadzaam om het verkleinde bestand grondig te controleren voordat je het verzendt. 

Wanneer je merkt dat er na het verkleinen problemen met de leesbaarheid van het bestand zijn, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Ten eerste kun je proberen om het bestand aan te passen en met een andere compressiemethode opnieuw te comprimeren. Er zijn verschillende tools en software beschikbaar die je bij het kiezen van de beste compressiemethode voor jouw specifieke behoeften kunnen helpen. 

Een andere optie is om het bestand in een ander formaat op te slaan voordat je het verstuurt. Sommige bestandsformaten, zoals PDF of ZIP, kunnen beter geschikt zijn voor het versturen van grote bestanden omdat ze de inhoud comprimeren zonder kwaliteitsverlies.

Bestanden veilig via de cloud en Airdrop delen

Cloudopslag diensten zoals Dropbox en OneDrive bieden talloze voordelen en handige functies om grote bestanden veilig te delen. Met deze diensten kun je afbeeldingen eenvoudig in de cloud opslaan, synchroniseren en delen. Met deze diensten kun je jouw bestanden eenvoudig naar een externe server uploaden, waardoor ze vanaf ieder apparaat dat met het internet is verbonden gemakkelijk toegankelijk zijn.

Daarnaast kun je ook een afbeelding naar de server uploaden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het versturen van grote bestanden via e-mail, wat vaak vanwege beperkingen op de bestandsgrootte problematisch kan zijn. Met behulp van een cloudopslag dienst kun je grote bestanden zonder gedoe eenvoudig verzenden.

bestanden verkleinen om te mailen en naar de server uploaden

Daarnaast bieden cloudopslag diensten handige samenwerkingsfuncties. Zo kun je mappen met andere gebruikers delen, zodat zij toegang tot specifieke bestanden of documenten hebben. Hierdoor kun je zelfs wanneer jouw teamleden zich op verschillende locaties bevinden gemakkelijk met anderen samen aan projecten werken. 

Een ander voordeel van cloudopslag diensten is dat ze automatische back-ups van jouw bestanden maken. Dit betekent dat jouw bestanden zelfs als er iets met jouw apparaten misgaat veilig worden bewaard. Bovendien kun je waar je ook bent op ieder apparaat dat met het internet verbonden is altijd toegang tot jouw bestanden krijgen. 

Met cloudopslag kun je bestanden zoals afbeeldingen, documenten en video’s gemakkelijk met anderen delen. Dit betekent dat zelfs wanneer jouw computer crasht of wordt gestolen, jouw bestanden veilig in de cloud bewaard blijven. Hierdoor hoeft je je geen zorgen te maken over het verlies van belangrijke documenten, foto’s of afbeeldingen.

Zijn jouw bestanden te groot om via de mail te versturen?

Grote bestanden versturen Gmail om informatie met anderen te delen

Door bestanden te comprimeren kun jij je bestand gemakkelijk versturen.

 • Dat is: gen last van beperkingen bij het versturen van een e-mail
 • Het bestand neemt minder opslagruimte in
 • Informatie gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Beveiligingsmaatregelen bij het gebruik van cloudopslag voor gevoelige informatie

Vooral als je gevoelige informatie met behulp van cloudopslag diensten deelt, is het belangrijk dat je rekening houdt met beveiligingsmaatregelen. Het delen van bestanden kan risico’s met zich meebrengen. Gelukkig bieden de meeste cloudopslag diensten geavanceerde beveiligingsfuncties waarmee jouw bestanden en afbeeldingen worden beschermd.

Het versleutelen van jouw bestanden tijdens het uploaden en downloaden is een belangrijke beveiligingsmaatregel. Dit geldt vooral voor het beschermen van gevoelige informatie, zoals persoonlijke gegevens of vertrouwelijke afbeeldingen. Door jouw bestanden te versleutelen, zorg je ervoor dat ze zelfs wanneer ze door kwaadwillende worden onderschept veilig blijven. 

Dit betekent dat jouw bestanden, inclusief afbeeldingen, worden gecodeerd, zodat alleen jij en de personen met wie je ze deelt toegang tot de inhoud hebben. Daarnaast bieden veel cloudopslag diensten tweestapsverificatie, waardoor je naast een wachtwoord ook een extra verificatiemethode zoals een sms-code of vingerafdruk moet gebruiken. Deze extra beveiligingslaag zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot jouw afbeeldingen hebben.

Het is ook belangrijk dat je sterke wachtwoorden voor jouw cloudopslag account gebruikt en jouw wachtwoorden regelmatig bijwerkt. Een veilige verzending van jouw gegevens is erg belangrijk. Daarnaast kun je overwegen om gevoelige bestanden in een aparte map te plaatsen en deze map met een wachtwoord of versleuteling te beveiligen. 

Gratis online tools voor het verkleinen van PDF-bestanden

Wanneer je PDF bestanden regelmatig via de e-mail wilt versturen, dan weet je waarschijnlijk dat de bestandsgrootte een belangrijke factor is. Je kunt de bestandsgrootte van een PDF verkleinen voordat je deze verstuurt. Grote PDF bestanden met afbeeldingen kunnen namelijk problemen bij het verzenden en ontvangen van e-mails veroorzaken. Gelukkig zijn er gratis online tools beschikbaar waarmee je PDF bestanden eenvoudig kunt verkleinen voordat je ze verstuurt. Hieronder geven we een overzicht van betrouwbare tools die je voor het comprimeren van PDF bestanden kunt gebruiken.

Overzicht van betrouwbare gratis online tools om PDF-bestanden te comprimeren

Er zijn verschillende online tools beschikbaar waarmee je jouw PDF-bestanden snel en gemakkelijk kunt verkleinen. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire opties:

 • SmallPDF: Deze tool biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je jouw PDF’s moeiteloos kunt uploaden en verkleinen. Je hebt geen account nodig en de gecomprimeerde bestanden kunnen direct worden gedownload.
 • PDF24 Tools: Met deze online tool kun je niet alleen PDF-bestanden verkleinen, maar ook andere bewerkingen uitvoeren, zoals samenvoegen, splitsen of naar andere formaten converteren. De website is intuïtief en biedt veel functionaliteiten.
 • OnlinePDF: Deze tool is speciaal voor het verkleinen van PDF bestanden ontworpen. Het heeft een eenvoudige interface waarbij je jouw bestanden kunt comprimeren door ze te uploaden en op ‘Comprimeren’ te drukken. Het gecomprimeerde bestand kan vervolgens worden gedownload.

Functionaliteiten en beperkingen per tool bij het verkleinen van PDF’s

Iedere online tool heeft zijn eigen functionaliteiten en beperkingen als het om het verkleinen van PDF-bestanden gaat. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste punten per tool:

 • SmallPDF: Deze tool is geschikt voor het verkleinen van PDF-bestanden. Het ondersteunt ook andere bestandsformaten, zoals Word-documenten en afbeeldingen. Daarnaast kun je de compressiekwaliteit aanpassen om de gewenste balans tussen bestandsgrootte en kwaliteit te vinden.
 • PDF24 Tools: Naast het verkleinen van PDF-bestanden, biedt deze tool ook opties voor samenvoegen, splitsen en converteren. Je kunt meerdere bestanden tegelijk uploaden en bewerken. Houd er echter rekening mee dat je voor sommige geavanceerde functies mogelijk een premiumversie nodig hebt.
 • OnlinePDF: Deze tool is voornamelijk gericht op het verkleinen van PDF-bestanden zonder extra functies.

Conclusie: Bestanden verkleinen om te mailen

Nu je de verschillende tips en oplossingen hebt gelezen waarmee je bestanden voor het verzenden via e-mail kunt verkleinen, ben je goed op weg om efficiënter met je bestanden om te gaan. Of je nu PDF-bestanden wilt verkleinen, grote bestanden via e-mail wilt verzenden, Windows bestandscompressie wilt gebruiken of afbeeldingen en bijlagen wilt verkleinen, er zijn verschillende methoden beschikbaar die aan jouw behoeften voldoen. Vergeet niet dat veilig delen van bestanden via de cloud en Airdrop en gratis online tools voor het verkleinen van PDF-bestanden ook goede opties zijn.

Ga met deze tips en oplossingen aan de slag en maak je geen zorgen over het versturen van grote bestanden via de e-mail. Vergeet niet dat het belangrijk is om altijd voorzichtig te zijn bij het delen van gevoelige informatie en betrouwbare bronnen te gebruiken. Succes met het verkleinen van je bestanden en veel plezier met het gemakkelijker versturen van de bestanden!

bestanden verkleinen om te mailen

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een PDF bestand verkleinen?

Om een PDF-bestand te verkleinen, kun je gratis online tools zoals Smallpdf of Adobe Acrobat Pro gebruiken. Deze tools kunnen de bestandsgrootte van een PDF zonder kwaliteitsverlies verkleinen.

Kan ik grote bestanden via de e-mail verzenden?

Ja, er zijn verschillende manieren waarop je grote bestanden via de e-mail kunt verzenden. Je kunt ze bijvoorbeeld in een ZIP-bestand comprimeren voordat je ze als bijlage toevoegt, of je kunt cloudopslag diensten zoals Google Drive of Dropbox gebruiken voor het delen van een downloadlink.

Hoe kan ik Windows-bestanden comprimeren?

Voor het comprimeren van Windows-bestanden, kun je de ingebouwde functie voor bestandscompressie gebruiken. Druk met de rechtermuisknop op het bestand of de map die je wilt comprimeren, druk vervolgens op “Sturen naar” en kies vervolgens “Gecomprimeerde (gezipte) map”.

Zijn er aanbevolen procedures voor het verkleinen van bijlagen en afbeeldingen?

Ja, er zijn verschillende procedures die je kunt volgen om bijlagen en afbeeldingen te verkleinen voordat je ze via e-mail verzendt. Zo kun je de resolutie van afbeeldingen verlagen, onnodige elementen verwijderen of speciale software zoals Adobe Photoshop gebruiken om de bestandsgrootte te verkleinen.

Wat zijn veilige manieren om bestanden via de cloud en Airdrop te delen?

Wanneer je bestanden via de cloud wilt delen, zorg er dan voor dat je een betrouwbare en beveiligde cloudopslag dienst, zoals Google Drive, Dropbox of Microsoft OneDrive gebruikt. Voordat je bestanden via Airdrop op Apple-apparaten kunt delen moet je Airdrop op zowel jouw apparaat als het apparaat waarnaar je de bestanden wilt verzenden inschakelen.

Zijn jouw bestanden te groot om via de mail te versturen?

Grote bestanden versturen Gmail om informatie met anderen te delen

Door bestanden te comprimeren kun jij je bestand gemakkelijk versturen.

 • Dat is: gen last van beperkingen bij het versturen van een e-mail
 • Het bestand neemt minder opslagruimte in
 • Informatie gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg