Wat is de beste antivirus?

In de afgelopen jaren zijn er verschillende technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er steeds meer toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt. Door de toenemende mogelijkheden worden persoonlijke en belangrijke bestanden steeds vaker op de computer opgeslagen en via het internet gedeeld.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze belangrijke gegevens in de verkeerde handen belanden. Om de belangrijke bestanden en gevoelige informatie tegen de gevaren van buitenaf te kunnen beschermen moet er een goede virusscanner op de computer worden geïnstalleerd.

Een goede virusscanner kan kwaadaardige websites en programma’s herkennen en zelfs van de computer verwijderen. Ben jij benieuwd wat de beste antivirus software is? In dit artikel vertellen we waarop bij de aanschaf van een virusscanner moet worden gelet.

Wat is een virusscanner?

Door het groeiende aantal toepassingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het internet kan tegenwoordig worden gebruikt voor:

  • Zoeken naar informatie
  • Bekijken van afbeeldingen en video’s
  • Delen van bestanden
  • De communicatie met anderen
  • Bestanden op het internet bewaren

Doordat de computer en het internet voor steeds meer toepassingen wordt gebruikt hangen er ook steeds meer gevaren aan het internet. 

Tijdens de zoektocht naar informatie op het internet of het delen van bestanden kan er onverhoopt een kwaadaardig bestand op de computer belanden.

Door goede antivirussoftware op de computer, tablet of mobiele telefoon te installeren kan het apparaat tegen kwaadaardige software worden beschermd. Antivirussoftware wordt ook wel de virusscanner genoemd. 

Wat is de beste antivirus

Een goede virusscanner kan computervirussen herkennen en deze schadelijke software stoppen en zelfs automatisch van de computer verwijderen. Naast de automatische scan kan een handmatige scan worden gestart. Met deze handmatige scan kan grondiger naar kwetsbare en kwaadaardige bestanden worden gezocht. 

Ben jij de zoektocht naar de beste antivirus gestart?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen wordt de computer en het internet voor steeds meer toepassingen gebruikt. Met het groeiende aantal toepassingen worden belangrijke bestanden en gegevens steeds vaker op de computer opgeslagen en via het internet gedeeld.

Hoe werkt een antivirus programma

Cybercriminelen proberen achter deze belangrijke gegevens te komen. Om achter de persoonlijke gegevens te kunnen komen maken cybercriminelen computervirussen. Door een goede virusscanner op de computer te installeren kunnen de belangrijke bestanden en gegevens op de computer worden beveiligd.

Hoe werkt een virusscanner?

Een virusscanner is ontworpen om apparaten zoals de laptop, computer, tablet en mobiele telefoon tegen virussen en andere soorten malware te beschermen. Voor het beschermen van het apparaat wordt een blacklist gebruikt. Een blacklist is een lijst waarop alle bekende virussen worden opgenomen. 

Wanneer de virusscanner een bestand dat op de blacklist staat tegenkomt zal de antivirus het bestand stoppen en van het apparaat verwijderen.

Met een virusscanner kan op twee verschillende manieren naar deze bestanden worden gezocht zoals: 

Hoe werkt een antivirus programma

Wanneer er met de computer aan toepassingen wordt gewerkt kan er een real-time scan worden gestart. Met behulp van een real-time scan kan de virusscanner ieder bestand en programma scannen. Als de virusscanner een bedreiging tegenkomt wordt er een melding gegeven. Deze scan wordt bij het openen van een bestand gestart. Op deze manier kan de computer op een veilige manier worden gebruikt. 

Naast de real time scan hebben verschillende virusscanners ook een volledige systeem scan. In vergelijking met de real-time scan kan een volledige systeem scan de computer grondiger scannen. Wanneer de real-time scan op de achtergrond wordt gedraaid is de volledige systeem scan vaak niet nodig. 

Om de veiligheid van de belangrijke bestanden en gegevens te kunnen waarborgen is het belangrijk dat de computer regelmatig met een volledige scan op virussen wordt gescand. Het kan namelijk voorkomen dat er onverhoopt een virus op de computer beland. In het artikel: “Zo herken je een virus” staat beschreven hoe een computervirus kan worden herkend. 

De zwarte lijst

Iedere virusscanner herkent virussen doordat deze kwaadaardige programma’s in de blacklist zijn opgenomen. Binnen de zwarte lijst staan verschillende ‘definition files’. Een definition file is een bestand dat overeenkomt met een bekende bedreiging. Al deze bestanden zijn in een database opgenomen. 

Tijdens het scannen van de computer worden de bestanden die op de computer zijn opgeslagen met de bestanden die als bedreiging in deze lijst zijn opgenomen vergeleken. Als een bestand uit de blacklist met een bestand dat op de computer staat overeen komen zit er vaak een virus verscholen. In dat geval komt de virusscanner in actie en wordt het kwaadaardige bestand geïsoleerd. Door het bestand te isoleren wordt de werking van het bestand uitgeschakeld. 

Wat is de beste antivirus?

Wanneer de zoektocht naar een goede virusscanner is gestart zal het grote aanbod hoogstwaarschijnlijk zijn opgevallen. Het vinden van de beste antivirus kan hierdoor een lastige klus zijn.

Naast het grote aanbod heeft iedereen zijn eigen voorkeuren. Hierdoor kan de beste antivirus voor iedereen anders zijn. Hieronder beschrijven wij de mogelijkheden van de top 3 beste antivirus waarmee de keuze makkelijker kan worden gemaakt.

Ben jij de zoektocht naar de beste antivirus gestart?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen wordt de computer en het internet voor steeds meer toepassingen gebruikt. Met het groeiende aantal toepassingen worden belangrijke bestanden en gegevens steeds vaker op de computer opgeslagen en via het internet gedeeld.

Hoe werkt een antivirus programma

Cybercriminelen proberen achter deze belangrijke gegevens te komen. Om achter de persoonlijke gegevens te kunnen komen maken cybercriminelen computervirussen. Door een goede virusscanner op de computer te installeren kunnen de belangrijke bestanden en gegevens op de computer worden beveiligd.

Kaspersky Antivirus

Kaspersky Antivirus is een hele uitgebreide virusscanner die goed uit de bus komt. Binnen dit programma zijn verschillende functies voor de internetveiligheid opgenomen. Zo kunnen de activiteiten van de kinderen met behulp van ouderlijk toezicht in de gaten worden gehouden. Daarnaast kan er zelfs op deze acties worden geanticipeerd.

Binnen ouderlijk toezicht kunnen de pagina’s die mogen worden bezocht en de tijd dat het internet mag worden gebruikt worden ingesteld. Het internet wordt tegenwoordig steeds vaker voor administratieve zaken gebruikt.

Om op een veilige manier te kunnen bankieren heeft Kasperky antivirus een beveiligde omgeving voor de bank ontworpen.

Door de bank via deze omgeving te bezoeken worden de transacties beter beveiligd. Zo kunnen bankzaken op een veiligere manier worden gedaan. 

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er verschillende nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn de bestaande toepassingen veranderd. Zo kan het internet worden gebruikt voor het zoeken naar informatie, het kijken naar video’s, de communicatie met anderen en het delen van bestanden.

Voor sommige websites is een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Deze account gegevens kunnen bij Kaspersky in een wachtwoordenkluis worden opgeslagen. De wachtwoordenkluis waarin de wachtwoorden behorende bij accounts kunnen worden opgeslagen wordt een wachtwoordmanager genoemd.

Voor de beveiliging van de accountgegevens die in de wachtwoordmanager zijn opgeslagen worden de gegevens met een wachtwoord opgeslagen. Door het grote aantal functies komt deze virusscanner erg goed uit de bus. 

Norton Security standard 3.0 BN

Norton security standard 3.0 BN is door het bekende bedrijf Norton ontwikkeld. Het bedrijf Norton heeft al ruim 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van antivirus programma. Deze ervaring is binnen de Norton Security standard 3.0 BN opgenomen.

Hierdoor is dit naast een goede virusscanner ook een programma waarmee de online veiligheid kan worden vergroot. 

Om de online veiligheid te kunnen waarborgen heeft Norton verschillende functies binnen het antivirus programma ingebouwd.

Zo heeft Norton Security een speciale afgeschermde browser ontwikkeld. Websites die binnen deze browser worden bezocht zijn niet van buitenaf door anderen af te lezen. Hierdoor kun je zelfs anoniem surfen, 

McAfee AntiVirus

McAfee is binnen de Antivirus markt een grote speler. Dit bedrijf houdt zich al vele jaren bezig met het ontwikkelen van goede totaal oplossingen om de persoonlijke gegevens op de computer te beschermen. Hierdoor heeft dit bedrijf een groot ontwikkel team die continue naar nieuwe virussen zoekt. Deze gevonden virussen worden aan de zwarte lijst toegevoegd waardoor de computer en het internet op een veilige manier kan worden gebruikt. 

Om de online en offline veiligheid te vergroten heeft deze virusscanner verschillende functies die op de veiligheid zijn gericht.

Zo heeft deze virusscanner voor de online veiligheid een online wachtwoorden kluis, een beveiligde web browser waarmee op een veilige manier kan worden geïnternet.

Naast de online veiligheid kan dit antivirus programma op verschillende apparaten worden geïnstalleerd.

Hierdoor kan deze virusscanner zowel op de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon worden geïnstalleerd. Door deze virusscanner te installeren kan ieder apparaat veilig worden gebruikt. 

Ben jij de zoektocht naar de beste antivirus gestart?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen wordt de computer en het internet voor steeds meer toepassingen gebruikt. Met het groeiende aantal toepassingen worden belangrijke bestanden en gegevens steeds vaker op de computer opgeslagen en via het internet gedeeld.

Hoe werkt een antivirus programma

Cybercriminelen proberen achter deze belangrijke gegevens te komen. Om achter de persoonlijke gegevens te kunnen komen maken cybercriminelen computervirussen. Door een goede virusscanner op de computer te installeren kunnen de belangrijke bestanden en gegevens op de computer worden beveiligd.

Geef een reactie