Wat is de beste IPTV en wat kun je ermee? Ontdek het hier!

In de afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen enorm snel gegaan. Door deze ontwikkelingen zijn er steeds meer toepassingen bijgekomen waarvoor het internet kan worden gebruikt. Je kunt tegenwoordig zelfs via het internet naar video’s kijken. 

Online naar een video kijken wordt ook wel streamen genoemd. Er zijn content aanbieders waarmee je naar video’s, muziek of films / series kunt kijken. Naast het bekijken van films, series en documentaires kun je tegenwoordig zelfs via het internet naar de reguliere televisie zenders kijken. 

Het kijken van een televisie programma via het internet wordt ook wel IPTV genoemd. Voor deze manier van televisie kijken zijn verschillende opties. Zo kun je via een app of met behulp van een kastje online naar televisie kijken. 

Een kastje waarmee je via het internet naar televisie kunt kijken wordt ook wel een IPTV genoemd. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten kastjes op de markt. Door het grote aanbod kan het maken van een juiste keuze erg lastig worden. In dit artikel vertellen wij alles over de IPTV en waarop jij tijdens de zoektocht naar dit apparaat moet letten.  

Wat is IPTV en hoe werkt het?

Door de technische ontwikkelingen die elkaar in de afgelopen jaren razendsnel hebben opgevolgd worden films en series steeds vaker via het internet afgespeeld. Tegenwoordig kunnen zelfs televisie zenders die normaal alleen via de televisie konden worden bekeken met behulp van IPTV via het internet worden bekeken. 

In het Nederlands vertaald staat IPTV voor TV over IP. Deze afkorting wil niets anders zeggen dan dat de televisie programma’s via het internet kunnen worden bekeken. In de meeste gevallen heb je naast het kastje een abonnement nodig. 

Televisieprogramma’s zijn niet de enige content dat via een IPTV kan worden bekeken. Er zijn namelijk ook verschillende streamingdiensten waarmee je naar een grote collectie aan uitgebrachte films, series en documentaires kunt kijken. Enkele voorbeelden van streamingdiensten zijn onder andere:   

Wat is de beste iptv
 • YouTube 
 • Netflix
 • Videoland
 • Disney+ 

Voordat er via het internet naar content kan worden gekeken moet er in de meeste gevallen een abonnement worden afgesloten. De prijs voor een basisabonnement dat je voor een streamingdienst af kunt sluiten varieert van 8 – 15 euro per maand. 

Naast het basisabonnement leveren de meeste contentaanbieders ook verschillende uitgebreidere abonnementen. Met een duurder abonnement krijg je vaak een grotere collectie met films, series en documentaires, komen er meer functies voor het delen van het abonnement beschikbaar en kan de beeldkwaliteit per abonnementsversie van elkaar verschillen. 

Doordat je bij een IPTV via het internet naar televisiezenders kunt kijken kan het aanbod aan zenders in vergelijking met een regulier abonnement van elkaar verschillen. Via het internet zijn namelijk vaak veel meer zenders beschikbaar. Dit zelfs voor een lagere prijs als dat er voor een regulier televisie abonnement wordt betaald. 

Wil jij naar een grote hoeveelheid zenders kunnen kijken?

Wat is de beste iptv

Door een IPTV op je televisie aan te sluiten kun jij naar alle zenders van over de hele wereld kijken.

 • Dat is: razendsnel door een groot aanbod van zenders kunnen bladeren
 • Gemakkelijk nieuwe tv zenders kunnen ontdekken
 • In hoge kwaliteit naar je favoriete zenders kunnen kijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een IPTV

Om de geschikte IPTV te vinden, is het belangrijk dat je weet waarvoor het apparaat wordt gebruikt. Door goed over deze dingen na te denken, kun je namelijk de beste keuze maken. Ben jij benieuwd welke IPTV je moet kopen? Neem dan de onderstaande punten eens goed door. 

De IPTV draadloos of bekabeld met het internet verbinden?

Een IPTV betekent in het Nederlands ook wel televisie over het internet. Voordat er via het internet naar films, series en televisieprogramma´s kan worden gekeken moet het apparaat met het internet worden verbonden. Alleen hoe kun je dit apparaat met het internet verbinden?

De meeste IPTV kastjes kunnen zowel met behulp van een kabel als met een draadloze internetverbinding worden verbonden. In beiden gevallen is het belangrijk dat er een stabiele internetverbinding tot stand kan worden gebracht. 

Wanneer de internetverbinding in huis niet voldoende is zul je dit bij het kijken van content via het internet al snel merken.

Het beeld kan dan niet goed bufferen waardoor de beelden blijven hangen of blokkerig worden weergegeven. Voor het bekijken van content via het internet zijn enkele punten erg belangrijk zoals: 

 • Er moet een stabiele internetverbinding aanwezig zijn
 • Een internetsnelheid van 50MB per seconde
iptv met het internet verbinden

Als je door een huis / omgeving heen loopt kan het voorkomen dat de verbinding weg valt. Bijvoorbeeld doordat de verbinding niet binnen het gehele huis even sterk is. Om de internetverbinding in huis te verbeteren kan er het beste een wifiversterker zoals een Meshsysteem op het netwerk worden aangesloten. 

In welke beeldkwaliteit wil jij naar zenders kunnen kijken?

De kwaliteit waarin beelden op een televisie kunnen worden getoond zijn in de afgelopen jaren steeds mooier en gedetailleerder geworden. Om beelden in hoge kwaliteit af te kunnen spelen speelt de beeldkwaliteit van de IPTV een belangrijke rol. Beeldkwaliteit kan tegenwoordig worden opgedeeld in:

 • Full-HD (Met full hd kunnen beelden in een goede kwaliteit worden bekeken
 • 4K (4K is de opvolger van Full-HD. Om deze beeldkwaliteit optimaal te kunnen benutten moet het apparaat met 4K ondersteuning worden aangesloten 

Hoe kun je een IPTV installeren?

Wanneer je een IPTV in huis hebt gehaald moet deze voor gebruik worden geïnstalleerd. Voordat de installatie kan worden gestart moet dit apparaat met het internet worden verbonden. Dit apparaat kan zowel met een bekabelde als een draadloze internetverbinding worden verbonden. 

Voor de verbinding met een draadloze internetverbinding moet de naam van het netwerk en het daarbij behorende wachtwoord worden ingevoerd. Als je deze gegevens niet hebt gewijzigd kunnen ze op de sticker aan de achterkant van het modem worden gevonden. De netwerknaam en het wachtwoord worden aangegeven als: 

 • Netwerknaam (SSID)
 • Wachtwoord (WPA of WPA2 key

Nadat de IPTV met het internet is verbonden kan de installatie worden gestart.

Tijdens het installeren wordt meerdere keren om een bevestiging gevraagd. Deze bevestiging kan worden gegeven door op de OK knop van de afstandsbediening te drukken. 

Hoe kun je een ip tv installeren

Na de installatie van de IPTV moet je bij enkele apps aanmelden. Hiervoor heb je vaak een gebruikersnaam / e-mail adres en een daarbij behorend wachtwoord worden ingevoerd. Voor sommige apps is alleen een gebruikersnaam en een wachtwoord niet voldoende. In dat geval moet er een abonnement voor de dienst worden afgesloten. 

Nadat je een abonnement op een streamingdienst zoals Netflix, Videoland of een streamingdienst zoals Kodi voor live televisie hebt afgesloten moet er met de gegevens behorende bij het abonnement worden ingelogd.

Wil jij naar een grote hoeveelheid zenders kunnen kijken?

Wat is de beste iptv

Door een IPTV op je televisie aan te sluiten kun jij naar alle zenders van over de hele wereld kijken.

 • Dat is: razendsnel door een groot aanbod van zenders kunnen bladeren
 • Gemakkelijk nieuwe tv zenders kunnen ontdekken
 • In hoge kwaliteit naar je favoriete zenders kunnen kijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Drie goede IPTV mediaboxen

Door tijdens de zoektocht naar een goede IPTV mediaspeler met de bovenstaande punten rekening te houden kun je het beste een goede keuze maken. Zelfs als je tijdens de zoektocht naar een mediaspeler op bovenstaande punten let kan het maken van de juiste keuze erg lastig zijn. 

Er zijn namelijk een groot aanbod aantal IPTVS in de winkel verkrijgbaar. Ieder apparaat heeft zijn eigen specificaties. Voor het maken van de juiste keuze is het belangrijk van tevoren te bedenken waarvoor je de mediaspeler wilt gaan gebruiken en de kwaliteit waarin beelden moeten worden afgespeeld. 

Om de keuze voor een goede mediaspeler makkelijker te maken staan hieronder de top drie slimme IPTV mediaspelers. Met behulp van deze drie kastjes wordt het maken van een goede keuze makkelijker gemaakt.

Formuler Z10 Pro

Wanneer de beeldkwaliteit een belangrijke rol speelt kan je met de Formuler Z10 Pro goed uit de voeten. Deze mediaspeler kan zowel content als live televisie en in hoge Ultra HD (4K) kwaliteit afspelen. Om beelden in deze hoge kwaliteit te kunnen bekijken moet deze beeldkwaliteit wel door de televisie worden ondersteund.

Voordat er content kan worden afgespeeld moet deze IPTV met het internet worden verbonden. Voor de verbinding met het internet kan zowel een bekabelde als een draadloze internetverbinding worden gebruikt. Hiervoor is dit model met een 10/ 100 Mbits LAN-poort en een Dual-Band WiFi-ondersteuning van Realtek uitgerust. 

Alhoewel de meeste functies bij een IPTV via het internet functioneren levert de Formuler Z10 Pro ook functies waarvoor geen internetverbinding nodig is.

Om zonder internetverbinding te kunnen werken is dit model met een USB 3.0 poort en een MicroSD kaartlezer uitgerest. Hierdoor kunnen films en series vanaf een harde schijf of een SD kaart worden afgespeeld. 

Ook aan de opties voor streamingdiensten is bij dit model geen gebrek. Dit apparaat werkt namelijk met het besturingssysteem Android waardoor er vele apps kunnen worden geïnstalleerd. Hierdoor kun je bijna iedere streamingdienst zoals Netflix, YouTube, Amozone Prime, en Videoland op deze box installeren. 

Bij een IPTV heb je vaak de keuze uit enkele honderden zenders. Het kan hierdoor voorkomen dat je een belangrijk programma wilt kijken. Maar dat je op dat moment niet thuis bent. Hier hebben ze bij deze mediaspeler goed over nagedacht. Je kunt namelijk een externe harde schijf aansluiten waardoor je programma’s op kunt nemen en op een later tijdstip af kunt spelen.  

DreamTV Mini Ultra HD Android 9.0 IPTV Streamer TV Box

De DreamTV Mini Ultra HD Android 9.0 IPTV Streamer TV Box is een echte alleskunner voor het streamen verpakt in een compacte behuizing. Om verschillende content zoals Netflix, Videoland, Amazon Prime en live tv te kunnen streamen werkt deze box met het besturingssysteem Android 9.0. 

Het besturingssysteem Android wordt tegenwoordig gebruikt voor apparaten zoals de tablet, mobiele telefoon en de tablet. Door het grote aantal apparaten zijn er veel mensen die met het besturingssysteem Android werken.

Iedere gebruiker kan het besturingssysteem voor verschillende toepassingen gebruiken. Om aan deze toepassingen te kunnen werken zijn er een groot aantal apps binnen de Google Play Store voor Android beschikbaar. 

Een Mediaspeler wordt voornamelijk gebruikt om naar TV, series, documentaires en films te kunnen kijken. Voordat content via streamingdiensten kan worden gekeken moet er een app worden geïnstalleerd. Doordat bij deze IPTV met het besturingssysteem Android wordt gewerkt kunnen films, series, documentaires en tv programma’s via bijna iedere streaming app worden bekeken. 

Wanneer je naar content wilt gaan kijken speelt de kwaliteit waarin beelden kunnen worden weergegeven een belangrijke rol. De DreamTV Mini Ultra HD Android 9.0 IPTV Streamer TV Box kan beelden in Ultra HD naar de televisie streamen. Met deze beeldkwaliteit kunnen de beelden met een realistische weergave op het aangesloten beeldscherm worden afgespeeld. 

Xsarius Avant 2+ Ultra OTT 8K UHD MediaStreamer

Wil jij apparaten aan een smarthome koppelen? Tijdens het ontwikkelen van de Xsarius Avant 2+ Ultra OTT 8K UHD MediaStreamer heeft Xsarius gekeken hoe deze IPTV het beste met een smarthome kan worden gekoppeld. Door dit apparaat met de smarthome te koppelen kun je deze mediaspeler zelfs met de spraakassistent van Google bedienen. 

De Avant 2+ Ultra is met het exclusieve PremiumTV 2 kijkplatform uitgerust. Bij dit besturingssysteem wordt gebruiksvriendelijkheid met behulp van een gemakkelijke interface naar een hoger niveau getild.

Door de combinatie met Android is dit het beste en snelste media kijk platform. Programma’s kunnen zelfs worden gepauzeerd, opgenomen of op een later tijdstip worden bekeken. 

Wanneer de mediaspeler over vele mogelijkheden beschikt is het fijn als de beelden ook in een hoge kwaliteit kunnen worden bekeken. Met deze IPTV kunnen beelden zelfs in 8K worden afgespeeld Hierdoor is dit model misschien wel een van de betere voor het bekijken van films, series en documentaires.   

Conclusie – welke IPTV kies jij?

In de afgelopen jaren is de manier waarop naar content wordt gekeken enorm veranderd. Door deze veranderingen is het kijken van televisie via de kabel bijna achterhaald. Films, series, documentaires en programma’s worden namelijk steeds vaker via het internet bekeken.  Enkele populaire streamingdiensten die regelmatig worden gebruikt zijn onder andere: 

 • Netflix
 • Videoland
 • YouTube
 • Kodi
 • NPO gemist
 • Ziggo Go
 • Canal+
 • Videoland

Voordat je via een streamingdienst naar een film, serie, documentaire of een live tv programma kunt kijken moet de app worden geïnstalleerd. De meeste mediaspelers werken met het besturingssysteem Android. Binnen dit besturingssysteem kunnen vele apps en programma’s worden gevonden. Met grote aanbod aan apps kun je met behulp van een mediaspeler content van bijna ieder platform bekijken. 

Met een IPTV worden films, series, documentaires en tv programma’s via het internet getoond. Om de content via het internet te kunnen bekijken moet de mediaspeler met het internet worden verbonden. De meeste mediaspelers kunnen zowel via een bekabelde als een draadloze internetverbinding met het internet worden verbonden.    

Wanneer je naar films, series, documentaires en televisieprogramma’s gaat kijken speelt de beeldkwaliteit een belangrijke rol. De beeldkwaliteit is afhankelijk van de mediaspeler en het beeldscherm waarop de mediaspeler is aangesloten. Wanneer je een 4K televisie in huis hebt kan je het beste voor een mediaspeler met 4K ondersteuning kiezen. 

Wil jij naar een grote hoeveelheid zenders kunnen kijken?

Wat is de beste iptv

Door een IPTV op je televisie aan te sluiten kun jij naar alle zenders van over de hele wereld kijken.

 • Dat is: razendsnel door een groot aanbod van zenders kunnen bladeren
 • Gemakkelijk nieuwe tv zenders kunnen ontdekken
 • In hoge kwaliteit naar je favoriete zenders kunnen kijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geef een reactie