Beste laptop voor fotobewerking – deze moet je proberen

Hoewel je tegenwoordig met de meeste camera’s erg mooie foto’s kan maken is het soms nog nodig om de foto iets extra te bewerken. Het bewerken van die foto’s lijkt misschien niet zo bijzonder, maar het vraagt wel veel van je laptop. 

Om die reden moet je ook zoeken naar een laptop die voldoet aan alles wat nodig is om foto’s kunnen te bewerken. Het kiezen van de juiste laptop is echter nog makkelijker gezegd dan gedaan. 

Wat zijn dan bijvoorbeeld de eisen waar de laptop aan moet voldoen? En wat is dan de beste laptop voor fotobewerking? Ben je benieuwd naar welke laptop je het beste kan kiezen? Lees dan snel verder, want hier vind je het antwoord op alle vragen die je hierover hebt.

Waaraan moet de laptop voldoen?

Het bewerken van foto’s is vrij zwaar. Je moet namelijk programma’s runnen als Adobe Photoshop. Deze programma’s vragen veel van je laptop.

Om die reden zijn er dus enkele dingen waar de laptop aan moet voldoen. Het gaat dan om het volgende.

Beste laptop voor fotobewerking
 • Beeldscherm: de laptop moet een goed beeldscherm hebben waar alles duidelijk op te zien is. Het is dus belangrijk dat het scherm een goede helderheid heeft en ook de kwaliteit van het beeld is belangrijk. Hoe scherper de weergave, hoe beter je alles ziet. Dit heeft natuurlijk alleen maar een positieve invloed op het werk dat je gaat verrichten. Ook moet je letten op de grootte van het scherm
 • Processor: je hebt een goede en snelle processor nodig, want dit is namelijk het hart van je laptop. Hoe sterker de processor is, hoe sneller je alles uit kunt voeren. Zeker bij het uitvoeren van zware programma’s komt een sterke processor dan goed van pas
 • Videokaart: een goede videokaart is erg handig bij het gebruiken van programma’s als Adobe Photoshop. Het zorgt ervoor dat de processor iets ontlast wordt
 • RAM: tot slot moet de laptop ook een goed werkgeheugen hebben. In combinatie met een sterke processor zorgt dit ervoor dat je laptop soepel blijft lopen tijdens het bewerken van de foto’s
 • Opslag: je denkt er misschien niet direct aan, maar ook de normale opslag is erg belangrijk. Het is namelijk erg prettig als je al je foto’s gewoon op de laptop zelf kunt opslaan. Met een grote opslagruimte is het dan ook makkelijker werken

Wil jij je foto’s met je laptop kunnen bewerken?

Beste laptop voor fotobewerking

Door een krachtige laptop te kopen kun jij foto’s zelfs onderweg bewerken.

 • Dat is: je foto’s kunnen maken zoals je ze bedoeld hebt
 • Speciale effecten aan foto’s toe kunnen voegen
 • Een unieke sfeer aan je foto’s toe kunnen voegen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Welke laptops zijn er het beste?

De vraag waar je natuurlijk het liefste een antwoord op wilt krijgen is welke laptop je moet kiezen. Het is nog best lastig om een goede laptop te vinden. Het aanbod aan laptops is namelijk erg groot. Gelukkig kan je met behulp van de dingen waar de laptop aan moet voldoen het aanbod al flink terugdringen.

Toch is het ook dan nog moeilijk om een goede laptop te vinden. Om je te helpen staan hieronder enkele laptops voor je op een rij. Met deze laptops ben je er zeker van dat je een goed product in huis haalt, waar je ook nog eens zonder veel moeite te hoeven doen al je foto’s kunt bewerken.

Laptop 1: Apple MacBook Pro 14’’

Het merk Apple kan natuurlijk niet ontbreken als je het gaat hebben over de beste laptops die er zijn. Je kan moeiteloos multitasken met allerlei zware programma’s. Dat je die mogelijkheid hebt is te danken aan de Apple M1 Pro chip. Het beeldscherm heeft diepe zwartwaarden en een hoog contrast. Hierdoor heb je een erg goede weergave wat natuurlijk ideaal is bij het bewerken van al je foto’s. 

Mocht je ook video’s willen renderen, dan kan dat ook met deze laptop. De krachtige 14 core GPU maakt dit voor je mogelijk. Tot slot is het gewicht van deze laptop ook een groot pluspunt. Je hebt namelijk te maken met een erg lichte laptop. 

Met het lichte gewicht kan deze laptop zonder al te veel moeite gewoon overal mee naartoe worden genomen.

Hierdoor is het ook een ideale laptop om onderweg in de trein mee te werken. Kortom: een zeer goede laptop voor het bewerken van foto’s.

Laptop 2: Microsoft Surface Pro 8

Hoewel je Microsoft waarschijnlijk kent van de software die ze ontwikkelen, is het bedrijf daarnaast ook goed in het ontwikkelen van andere producten. De Microsoft Surface Pro 8 is daar een goed voorbeeld van. 

Dankzij de optionele Type Cover kan je ervoor kiezen om deze laptop om te bouwen tot een tablet en op die manier te gebruiken. Deze laptop beschikt over een Intel i7 processor wat ervoor zorgt dat de laptop geschikt is voor het bewerken van je foto’s in de zware programma’s zoals Adobe Photoshop. 

Het beeldscherm heeft daarnaast ook een erg fijne verhouding. Dankzij deze fijne verhouding ervaar je nog meer gemak tijdens het bewerken van je foto’s. Tot slot is de batterijduur van deze laptop erg prettig.

Onderweg werken is geen probleem, want je hebt namelijk een batterij die tot wel 16 uur meegaat als je er op een normale manier gebruik van maakt. Al met al maakt dat deze laptop van Microsoft ook een terechte plek heeft in deze lijst.

Laptop 3: Acer ConceptD 7

De laatste laptop op deze laptop is van het populaire en erg bekende merk Acer. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat er een laptop van dat merk in deze lijst staat. De laptop beschikt over een zeer goede videokaart. Hierdoor kan je ook werken met dingen die in 3D weergegeven worden. Het grootste pluspunt van deze laptop is echter het beeldscherm. 

Je geniet namelijk van een 4K Ultra HD beeldscherm. Dat maakt dat de weergave op deze laptop maar liefst 4 keer scherper is dan die op een full HD scherm. Perfect dus voor het bewerken van je foto’s.

Je hebt ook bij deze laptop de mogelijkheid om hem als tablet te gebruiken. Hiervoor hoef je alleen het scherm maar 360 graden om te klappen. Een klein nadeel is echter wel dat de laptop geen hele sterke batterij heeft. Hier kan je natuurlijk wel zoveel mogelijk omheen werken als je weet dat dit zo is.

Conclusie – de laptops voor fotobewerking in een notendop

Laptops zijn er meer dan genoeg te vinden. Je hebt ze in allerlei soorten, maten, kleuren en ga zo maar door. In die grote zee aan laptops kan het dan ook lastig zijn om die ene laptop te vinden die geschikt is voor het bewerken van foto’s. 

Welke laptop moet je kiezen? Die vraag hebben veel mensen. Je kan het voor jezelf al een stuk makkelijker maken door te kijken naar de eisen waar de laptop aan moet voldoen. Je moet bijvoorbeeld kijken naar het beeldscherm, de processor, het werkgeheugen, de videokaart en de gewone opslagruimte op je laptop. 

Door daar goed op te letten kan je het aanbod aan laptops al behoorlijk filteren. Hierdoor kom je al snel uit op de beste laptops voor het bewerken van foto’s. Toch kan het ook dan nog lastig zijn om die ene laptop te vinden waar je naar op zoek bent. 

Met de Apple MacBook Pro 14’’, Microsoft Surface Pro 8 of de Acer ConceptD 7 weet je zeker dat je aan het juiste adres bent hiervoor. Deze laptops zijn namelijk meer dan geschikt voor het bewerken van foto’s. 

Je hoeft natuurlijk niet voor een van die drie laptops te kiezen, want het aanbod is nog vele malen groter. Met deze laptops ben je in ieder geval wel zeker van een goede koop. Hopelijk ben je door dit artikel geholpen en bewerk je binnenkort foto’s met een nieuwe laptop.

Wil jij je foto’s met je laptop kunnen bewerken?

Beste laptop voor fotobewerking

Door een krachtige laptop te kopen kun jij foto’s zelfs onderweg bewerken.

 • Dat is: je foto’s kunnen maken zoals je ze bedoeld hebt
 • Speciale effecten aan foto’s toe kunnen voegen
 • Een unieke sfeer aan je foto’s toe kunnen voegen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geef een reactie