De beste laptop voor studenten – maar welke is dat nu eigenlijk?

Tegenwoordig is een apparaat als de laptop eigenlijk onmisbaar geworden. We gebruiken het iedere dag en dat is maar goed ook. Zeker als student zijnde ben je de hele dag in de weer met je laptop om van alles en nog wat te maken. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je een goede laptop tot je beschikking hebt. Maar welke laptop is nu eigenlijk de beste laptop voor studenten? Dat ontdek je allemaal in dit artikel.

Waar moet je goed naar kijken als je als student een laptop gaat kopen?

Aangezien je een laptop vaak gebruikt als student, moet je natuurlijk een goede laptop hebben. Er is niets zo frustrerend als een laptop waar je erg vaak problemen mee hebt. 

Om jezelf alvast wat verder te helpen, kan je met een aantal dingen rekening houden als je een laptop gaat kopen voor je studie. Per studie is het natuurlijk verschillend waar je de laptop voor nodig hebt, maar toch zijn er een aantal dingen erg belangrijk. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Wil jij een goede laptop om aan je studie te kunnen werken?

Beste laptop voor fotobewerking

Door een laptop voor studenten te kopen, kun jij met gemak aan al je projecten werken.

  • Dat is: razendsnel aan documenten kunnen werken
  • Altijd je documenten bij de hand hebben
  • Zelfs onderweg aan je projecten kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Technische kenmerken van de laptop

Er zijn een aantal erg belangrijke technische kenmerken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de processor, maar ook het werkgeheugen mag zeker niet vergeten worden. Hoe beter deze aspecten van de laptop zijn, hoe makkelijker jij te werk kan gaan.

Studenten die een studie volgen waarbij veel zware software nodig is, doen er zeker goed aan om een laptop te kopen waar een goede processor in zit en waar ook een goed werkgeheugen beschikbaar is.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de laptop is natuurlijk erg belangrijk. Zonder het beeldscherm zou er natuurlijk niets te zien zijn.

Het is dan ook erg handig om een goed beeldscherm te hebben. Hierdoor kan je alles goed zien, wat er meteen weer voor zorgt dat je beter te werk kunt gaan. 

beeldscherm voor de beste laptop voor studenten

Bij een goed beeldscherm moet je natuurlijk denken aan de kwaliteit van de weergave, maar ook de afmetingen van het scherm spelen een belangrijke rol. Als je goed moet zien waar je mee bezig bent, dan is het natuurlijk handig om voor een laptop met een wat groter beeldscherm te kiezen.

Accu

Er is natuurlijk niets zo vervelend als een accu die je steeds weer moet opladen. Het haalt je namelijk volledig uit je concentratie en dat kan je op bepaalde momenten helemaal niet gebruiken. De accu van je laptop is dan ook een erg belangrijk punt. 

accu voor de beste laptop voor studenten

Zeker aangezien je soms hele dagen achter je laptop moet doorbrengen. Het is dan prettig om af en toe ook even lang door te kunnen werken, zonder dat je steeds de stekker van de oplader in het stopcontact moet doen. Je doet er dan ook goed aan om een laptop met een goede accu uit te zoeken.

Gewicht

Je neemt de laptop mee van huis naar je universiteit of hogeschool en weer andersom. Als je op kamers woont, dan ga je in het weekend misschien wel weer naar je ouders en uiteraard gaat dan ook de laptop weer mee. Met het meenemen van de laptop neem je natuurlijk ook het gewicht van de laptop mee. 

Hoewel laptops vaak niet heel groot en zwaar zijn, kan het gewicht in enkele gevallen toch tegenvallen. Als je veel met de laptop aan het reizen bent, is het natuurlijk niet prettig om een laptop te hebben die wat zwaarder is dan normaal. Let dus ook goed op het gewicht, zodat je tijdens het reizen hier zo min mogelijk last van hebt.

Enkele goede laptops

Wie op zoek is naar een laptop, is vast al opgevallen dat er een enorm aanbod aan laptops is. Binnen een mum van tijd kun je er honderden van vinden, althans zo lijkt het, met minstens evenveel merken. Het is dan natuurlijk ook lastig om een goede beslissing te maken. 

Want welke laptop is er het beste voor jou als student? Die vraag kan alleen jij beantwoorden, maar toch ga je een beetje geholpen worden. Hieronder staan namelijk drie erg geschikte laptops voor je op een rijtje. Wie weet heb jij er straks eentje van in je bezit.

Apple MacBook Air (2020)

Wie het over laptops of andere apparaten heeft, kan natuurlijk niet om Apple heen. Dat geldt ook voor de Apple MacBook Air. Deze laptop is erg geschikt voor studenten en mag dan natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. 

Met behulp van de Apple M1 chip kan je moeiteloos zware programma’s gebruiken en kan je ook genieten van een batterij die lang meegaat. De laptop is erg licht, waardoor je deze makkelijk mee kan nemen. 

Het beeldscherm past zich altijd aan de kleurtemperatuur van de omgeving aan, waardoor je altijd goede kleuren ziet. Let wel goed op, want je hebt maar 2 Thunderbolt 3 (usb C) aansluitingen. Voor apparaten met een andere aansluiting heb je dus een converter nodig.

Lenovo IdeaPad 15ITL05 82FG01S2MH

Ook meer dan geschikt voor studenten die met zware programma’s werken is deze IdeaPad van Lenovo. De processor is krachtig genoeg en je hebt ook meer dan genoeg ruimte om al je werk op te slaan. 

Als je een nacht door moet halen, dan is dat met deze laptop ook geen probleem. Het toetsenbord wordt namelijk verlicht, waardoor je ook in het donker moeiteloos verder kunt gaan met werken. Voor een beetje extra privacy is deze laptop ook geschikt. 

Je schuift namelijk moeiteloos een klepje voor de webcam. Hierdoor hoef je niet langer bang te zijn dat er wat misgaat met je webcam. Voor gamen en videobewerking komt deze laptop eigenlijk net tekort, maar met wat meer geduld lukt dat ook.

HP Pavilion 15-eh1908nd

Tot slot is er nog de HP Pavilion. Deze laptop is erg populair onder scholieren en dat is natuurlijk niet zo gek als je kijkt naar de kwaliteiten. Je profiteert namelijk van een goede processor en een goed werkgeheugen, waardoor het werken op deze laptop erg soepel verloopt. 

Als je even niet verder wilt met studeren, dan kan je ook zonder problemen naar films en series kijken op deze laptop. Het geluid in deze laptop is namelijk ook erg zuiver. Werk je ook wel eens tot in de kleine uurtjes? 

Geen probleem, want het toetsenbord van deze laptop is verlicht. Let er wel op dat deze laptop niet krachtig genoeg is voor het bewerken van video’s en voor het spelen van zware games.

Conclusie – de beste laptop voor iedere student

Studeren is nu eenmaal nodig, dus je kan er beter gewoon het beste van maken. Je kan jezelf hierbij helpen door gebruik te maken van een goede laptop. Ook als student zijnde ben je natuurlijk op zoek naar de beste laptop om mee te werken. 

Je moet dan natuurlijk wel op enkele dingen letten tijdens het kopen van de laptop. Let bijvoorbeeld op de processor en het werkgeheugen om er zeker van te zijn dat je soepel te werk kunt gaan. Voor een goede weergave is het beeldscherm natuurlijk ook van belang. 

Om lang door te kunnen werken wil je natuurlijk ook de beschikking hebben over een sterke accu. Tot slot is het handig om geen zware laptop te kopen, omdat je deze veel bij je hebt tijdens het reizen. Veel gewicht is dan niet prettig. 

Al met al zijn er natuurlijk erg veel goede laptops te vinden. Het benoemen van de beste laptop voor studenten is en blijft natuurlijk erg lastig, al zijn er wel meerdere laptops die op die eervolle titel aanspraak maken.

Wil jij een goede laptop om aan je studie te kunnen werken?

Beste laptop voor fotobewerking

Door een laptop voor studenten te kopen, kun jij met gemak aan al je projecten werken.

  • Dat is: razendsnel aan documenten kunnen werken
  • Altijd je documenten bij de hand hebben
  • Zelfs onderweg aan je projecten kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geef een reactie