Wat is het beste multiroom wifi systeem en hoe werk dat?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Wanneer er via het internet aan toepassingen wordt gewerkt is er niets vervelender dan een wegvallende internetverbinding.

Om de kans op een wegvallende internetverbinding te verkleinen moet de internetverbinding in het hele huis stabiel zijn. Ben jij benieuwd hoe een stabiele internetverbinding door het gehele huis kan worden opgezet? In dit artikel vertellen hoe een stabiele verbinding met behulp van multiroom wifi kan worden opgezet en wat de beste multiroom wifi voor in huis is. 

Wat is multiroom wifi?

Voordat we verschillende multiroom wifi systemen gaan vergelijken is het handig om te weten wat multiroom wifi precies is. Multiroom wifi is een systeem waarmee een WiFi netwerk in huis of op kantoor kan worden opgezet.

Om in het huis een goede internet dekking te kunnen krijgen bestaat een Multi-room wifi systeem uit één basis WiFi router en verschillende losse apparaten. Van dit systeem hoeft alleen het hoofdstation op de bestaande modem / router worden aangesloten. 

Het hoofdstation communiceert vervolgens met verschillende satellieten die allemaal met elkaar in verbinding staan.

Doordat deze satellieten met elkaar kunnen communiceren kan er een stabiele draadloze internetverbinding in huis worden opgezet die overal even sterk is. Dit systeem kan met het Mesh systeem worden vergeleken. 

Wat is de beste multiroom wifi

Ben jij benieuwd hoe de wifi verbinding met behulp van de multiroon wifi kan worden verbeterd?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Met behulp van deze technische ontwikkelingen kan het internet voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn onder andere:

Wat is de beste multiroom wifi
 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van video’s
 • Communicatie met anderen
 • Producten via online winkels kopen
 • Het regelen van administratieve taken

Om vlot met het internet te kunnen werken moet de internetverbinding in huis stabiel en snel zijn. Ben jij benieuwd hoe je met behulp van een multi room wifi de stabiliteit van de internetverbinding kan worden verbeterd?

Verschil met Wi-Fi versterkers

Het systeem dat voor de verbeterde wifi netwerkdekking in huis wordt gebruikt lijkt veel op de werking van Wi-fi versterkers. Alleen zijn de satellieten bij het multiroom wifi systeem altijd met het basisstation verbonden. Dit zorgt ervoor dat er bij het multiroom wifi systeem geen snelheidsvermindering optreed. Bij een wifi versterker is namelijk vaak een snelheidsverlies van 50% aanwezig.

Voor het versterken van het wifi signaal wordt er bij een wifi versterker maar één actieve radio module gebruikt. Deze communiceert zowel met de draadloze apparatuur als de router. Doordat een versterker maar een ding tegelijkertijd kan doen wordt de internet snelheid in huis met 50% verlaagd.  

In een satelliet die voor het opzetten van een Multiroom wifi verbinding wordt gebruikt zitten meerdere zenders / ontvangers.

Een van deze zenders / ontvangers behoudt altijd de communicatie tussen de satelliet en de router.

De andere zender / ontvanger communiceert met de digitale apparaten zoals de mobiele telefoon, tablet, computer en / of de laptop. 

Verschil tussen een wifi repeater en multiroom wifi

Een ander groot voordeel van dit systeem is dat er in huis maar een netwerk wordt aangemaakt. Om een netwerk door het hele huis te kunnen gebruiken wordt de netwerknaam van de internetverbinding zowel door het hoofdstation als de satellieten uitgezonden.

Doordat er met het multiroom wifi netwerk maar een internetverbinding wordt opgezet kunnen de apparaten door het hele huis met dezelfde verbinding verbonden blijven. In de meeste gevallen wordt dit systeem met behulp van een App op de telefoon / tablet beheerd. Bijna iedere fabrikant heeft voor de configuratie van het netwerk een eigen app ontwikkeld.  

Wat is de beste multiroom wifi voor het verbeteren van de internetverbinding in huis?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn steeds meer apparaten draadloos met het internet verbonden. Doordat er steeds meer apparaten met het internet zijn verbonden is een stabiele internetverbinding in huis steeds belangrijker geworden. Hieronder vertellen we over de 5 beste multiroom wifi systemen waarmee het internet in huis kan worden verbeterd. 

1. Netgear Orbi RBK50 Mesh Wifi

Netgear heeft een grote hoeveelheid aan internet apparaten zoals routers, modems en wifi versterkers ontworpen. Van deze verschillende apparaten is het Netgear Orbi RBK50 systeem de beste oplossing voor het verbeteren van de netwerkverbinding. Voor het opzetten van een snelle stabiele netwerkdekking in huis werkt dit systeem met een combinatie van een multiroom wifi router en een losse satelliet. 

Doordat er verschillende satellieten op het Orbi systeem kunnen worden aangesloten kan er in ieder huis een goede netwerkverbinding worden opgezet.

Netgear zegt zelfs dat het Orbi systeem sneller is dan Google en Eero WiFi.  Het basisstation heeft verschillende aansluitpunten zoals een Gigabit LAN-poort, een WAN-poort en een USB 2.0 poort.

Voordat dit systeem kan worden gebruikt moet deze worden ingesteld. Netgear heeft voor dit systeem een mobiele App ontwikkeld. Deze app heeft verschillende opties zoals: 

 • Beheren van het systeem
 • De beveiliging van het netwerk instellen
 • Naam van de internetverbinding instellen

Wanneer je Netgear met andere merken gaat vergelijken komt Netgear met de beste netwerkwerk beleving die er is. Ondanks dat dit systeem de beste netwerk ervaring geeft is dit systeem redelijk betaalbaar. Het formaat van de apparaten is het enige nadeel van dit systeem.

2. Google Multiroom Wifi Systeem

Voor het verbeteren van de netwerkdekking in huis staat het Google Multiroom Wifi systeem op de tweede plek. Google heeft zich tijdens het ontwikkelen van dit apparaat voornamelijk op de sterkte van het signaal, de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid gericht. Daarnaast heeft dit apparaat een mooi uiterlijk.

Voordat dit systeem kan worden gebruikt moet het apparaat worden geïnstalleerd. Voor de installatie van dit apparaat moet een app op de telefoon of tablet vanuit de Google Play Store of de Apple App Store worden geïnstalleerd.

Nadat de app is geïnstalleerd moet er een QR code worden gescand. Deze code staat op de sticker die op hoofd satelliet staat. 

Van de Google multiroom wifi zijn twee verschillende versies beschikbaar. Zo is er een setje met 1 of 3 satellieten.

Wat de beste multiroom wifi keuze is ligt aan de behoeften. Met een Google Wifi accesplint kan een goede netwerkdekking over 1500 meter worden gegarandeerd. Bij 3 satellieten kan dit zelfs tot 4500 meter oplopen. De goede netwerkdekking is niet het enige voordeel van dit apparaat. Er kunnen namelijk ook hoge netwerksnelheden van 1200MBPS worden behaald.

Ondanks de hoge snelheden en de sterke netwerkdekking zitten er ook nadelen aan dit apparaat. Op deze satellieten kunnen namelijk geen USB-apparaten worden aangesloten en er kan geen specifiek kanaal voor de toegangspunten worden geselecteerd. 

Ben jij benieuwd hoe de wifi verbinding met behulp van de multiroon wifi kan worden verbeterd?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Met behulp van deze technische ontwikkelingen kan het internet voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn onder andere:

Wat is de beste multiroom wifi
 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van video’s
 • Communicatie met anderen
 • Producten via online winkels kopen
 • Het regelen van administratieve taken

Om vlot met het internet te kunnen werken moet de internetverbinding in huis stabiel en snel zijn. Ben jij benieuwd hoe je met behulp van een multi room wifi de stabiliteit van de internetverbinding kan worden verbeterd?

3. ASUS ZenWiFi-AC-CT8

ASUS heeft een multiroom wifi systeem ontworpen dat erg mooi is vormgegeven.
Naast deze vormgeving levert dit systeem verschillende voordelen op. Een van deze voordelen is dat dit systeem vanaf ieder apparaat kan worden beheerd en geïnstalleerd. Voor de configuratie van dit systeem via de computer kan een website worden gebruikt. Daarnaast kan dit systeem met behulp van een app via de smartphone en de tablet worden ingesteld. 

De ASUS ZenWiFi-AC-CT8 is in twee verschillende varianten beschikbaar. Zo zijn er varianten met één losse satelliet en twee satellieten beschikbaar.

Wanneer het systeem met een enkele satelliet wordt gebruikt kan er een netwerkdekking met een grootte van 2700 meter worden opgezet. Bij twee satellieten kan er zelfs een netwerkdekking van 5400 meter worden geleverd.

Nadat de satellieten zijn aangesloten is er een stabiele, snelle en veilige internetverbinding door het hele huis. Voor het beveiligen van de internetverbinding zijn bij dit systeem verschillende opties beschikbaar waaronder:

 • Het basisstation maakt gebruik van een ingebouwde virusscanner van Trend Micro. Hiermee worden kwaadaardige websites geblokkeerd
 • Met behulp van de virusscanner wordt gecontroleerd of verbonden apparaten met een virus besmet zijn
 • Met behulp van een app en de website kunnen de activiteiten van apparaten die met de internetverbinding zijn verbonden worden bekeken. Dit is erg handig om de kinderen in de gaten te kunnen houden
 • Websites met ongepaste informatie kunnen automatisch voor specifieke apparaten worden geblokkeerd
 • Per apparaat kunnen de tijden wanneer ze met het internet verbonden mogen worden worden ingesteld

4. Linksys Velop Tri Band Multiroom Wifi Systeem

Het Linksys Velop multiroom wifi systeem is een goede en levensvatbare netwerkoplossing. Om met dit systeem een goede netwerkdekking te kunnen bieden bestaat het systeem uit drie satellieten. Deze drie glanzende torens kunnen met elkaar samenwerken om de WIFi-dekking in huis te verbeteren. 

Voordat de netwerkdekking in huis met behulp van dit systeem kan worden verbeterd moeten zowel het basisstation als de satellieten worden geïnstalleerd. Dit systeem kan met behulp van een app gemakkelijk worden geïnstalleerd.  Op dit basisstation kunnen twee apparaten bekabeld worden aangesloten. Hiervoor heeft het basisstation twee Gigabit LAN-poorten.

Iedere satelliet kan een netwerkdekking over 2 duizend vierkante meter leveren. Deze kit wordt met drie satellieten geleverd waardoor dit systeem ideaal is om de internetverbinding binnen grotere huizen met meerdere verdiepingen te verbeteren.

Iedere satelliet kan met een snelheid van 400 Mbps tussen de satellieten en de aangesloten apparaten communiceren.

Hierdoor kan er afhankelijk van het internet abonnement vlot met het internet worden gewerkt. Om op hogere snelheden te kunnen werken maakt dit systeem gebruik van MU-MIMO (multi-user, meervoudige invoer, meervoudige uitvoertechnologie).

Naast de hogere snelheden en de goede netwerkdekking is de app waarmee dit systeem kan worden ingesteld erg gebruiksvriendelijk. 

Binnen deze app zijn er verschillende opties zoals: een goed overzicht van de netwerkverbinding, ouderlijk toezicht, beheer van het netwerk. Daarnaast zitten er nog enkele geavanceerde netwerkfuncties binnen deze app verwerkt zoals apparaat prioritering.

Met behulp van apparaat prioritering kun je bepalen welke aangesloten apparaten voorrang hebben op de andere apparaten. De aansluitmogelijkheden zijn bij dit systeem beperkt. Zo is er geen USB poort aanwezig en is de prijs van dit systeem met een bedrag van 250 euro relatief duur te noemen. 

Van de verschillende multiroom wifi systemen is de TP-link Deco M5 een van de goedkopere systemen.

Ondanks dat dit systeem relatief goedkoop is heeft TP-link voor dit systeem een gemakkelijke app ontwikkeld.

Met behulp van deze app kan de netwerkverbinding gemakkelijk worden opgezet.

Daarnaast is deze app van verschillende opties voorzien zoals: ouderlijk toezicht, malware- en virusbescherming, MU-MIMO (multi-user, meervoudige invoer, meervoudige uitvoertechnologie) en nog veel meer. Dit systeem bestaat uit twee verschillende satellieten. Deze satellieten zijn met verschillende aansluitmogelijkheden uitgerust. Zo heeft iedere satelliet twee Gigabit Ethernet-poorten en een USB-C voedingspoort.

Met behulp van deze twee satellieten kan een netwerkdekking van 3800 meter worden opgezet. Naast de voordelen zitten er ook nadelen aan dit systeem. Zo is de maximale snelheid 500Mbps en kan de bandbreedte niet worden gekozen. Daarnaast is er geen webinterface beschikbaar waardoor dit systeem alleen met de mobiele app kan worden bediend. 

Netwerkverbinding beveiligen

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe apparaten en toepassingen bijgekomen. Door het toenemende aantal toepassingen zijn we tegenwoordig bijna de hele dag met het internet verbonden. Zo kan het internet worden gebruikt voor onder andere: 

 •  Zoeken naar informatie
 • Bekijken van foto’s / video’s 
 • Delen van bestanden / informatie met anderen 
 • De communicatie met anderen. 

Door het groeiende aantal toepassingen worden persoonlijke gegevens steeds vaker via het internet gedeeld. Natuurlijk wil je niet dat deze persoonlijke gegevens in de verkeerde handen belanden. Om de belangrijke bestanden en informatie – gegevens tegen de gevaren van het internet te kunnen beschermen moet er een virusscanner op het digitale apparaat zoals de computer, tablet, mobiele telefoon of laptop worden geïnstalleerd. 

Wanneer er een goede virusscanner op het digitale apparaat is geïnstalleerd wordt er een melding gegeven als er een kwaadaardig programma wordt herkend of als een kwaadaardige website wordt bezocht. Zonder virusscanner kan vanaf zo’n kwaadaardige website ongemerkt een virus worden gedownload.

Het herkennen van computervirussen is niet het enige waarvoor de virusscanner kan worden gebruikt. Een virusscanner kan het computervirus namelijk ook automatisch van de computer verwijderen. Doordat computervirussen met behulp van een goede virusscanner kunnen worden herkend en verwijderd kan een virusscanner de veiligheid van het internet verbeteren.

Ben jij benieuwd hoe de wifi verbinding met behulp van de multiroon wifi kan worden verbeterd?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Met behulp van deze technische ontwikkelingen kan het internet voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn onder andere:

Wat is de beste multiroom wifi
 • Zoeken naar informatie
 • Bekijken van video’s
 • Communicatie met anderen
 • Producten via online winkels kopen
 • Het regelen van administratieve taken

Om vlot met het internet te kunnen werken moet de internetverbinding in huis stabiel en snel zijn. Ben jij benieuwd hoe je met behulp van een multi room wifi de stabiliteit van de internetverbinding kan worden verbeterd?

Geef een reactie