CarPlay: Alles over Apple’s slimme technologie voor in de auto

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om je iPhone in je autosysteem te gebruiken? Nou, met Apple CarPlay kan dat! Dit geweldige autosysteem van Apple integreert de functionaliteit van je iPhone met het display van de auto, waardoor je apps en functies kunt gebruiken terwijl je onderweg bent. Kies onderweg voor Apple CarPlay en geniet van de naadloze connectiviteit tussen de iPhone en de auto.

Apple CarPlay is speciaal ontworpen om de bediening van je iPhone tijdens het autorijden veiliger en gemakkelijker te maken. Met dit systeem kun je de iPhone eenvoudig bedienen terwijl je op de weg bent. Het enige wat je nodig hebt, is een compatibele auto en een iPhone met iOS 7.1 of hoger. Sluit eenvoudigweg je iPhone met behulp van een bekabelde verbinding op de auto aan  en voilà, je bent klaar om te gaan! 

Met Apple CarPlay kun je van verschillende handige functies genieten, zoals toegang tot al je favoriete apps rechtstreeks op het autosysteem. Of het nu om bellen, berichten verzenden of zelfs navigeren met behulp van Apple Maps gaat, alles kan worden gedaan zonder dat je naar je telefoon hoeft te kijken. 

En laten we niet vergeten dat Apple CarPlay ook naadloos met Apple Music op het besturingssysteem van de auto kan worden geïntegreerd. Je kunt dus dankzij het autosysteem onderweg zonder gedoe van al jouw favoriete nummers en afspeellijsten genieten.

Dus als jij een autoliefhebber bent die graag de nieuwste technologieën gebruikt, dan is Apple CarPlay, het systeem voor de auto dat gemak, veiligheid en entertainment biedt, iets voor jou! Ontdek vandaag nog de wereld van Apple CarPlay en ervaar de ultieme autorit met geavanceerde spraakbediening waardoor een ongeëvenaarde gebruikerservaring kan worden gerealiseerd. Wacht niet langer en maak je autoritten met Apple CarPlay leuker dan ooit tevoren!

Werking van Apple CarPlay

Apple CarPlay is een geavanceerde technologie waarmee je de iPhone eenvoudig met het display van je auto kunt verbinden. Met CarPlay kun je eenvoudig toegang krijgen tot verschillende apps op je iPhone, zoals navigatie, muziek en berichten, rechtstreeks via het autodisplay. In dit artikel zullen we de werking van Apple CarPlay, het geavanceerde autosysteem, in detail bespreken.

Wil jij jouw Android auto met jouw Apple apparaat kunnen bedienen?

Apps met carplay gebruiken

Met Android CarPlay kun jij jouw Android auto radio met ieder Apple apparaat bedienen.

 • Dat is: je volledig op de weg kunnen concentreren
 • Geen gedoe met kabels
 • De Android auto radio gemakkelijk met jouw Apple apparaat kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het autodisplay spiegelt het scherm van je iPhone

Een van de belangrijkste kenmerken van Apple CarPlay is dat het autosysteem het scherm van je iPhone spiegelt.

Dit betekent dat alles wat er op je telefoon wordt weergegeven, ook op het display in je auto te zien is. Hierdoor kun je verschillende apps gemakkelijk gebruiken zonder dat je constant naar je telefoon hoeft te kijken.

Wat is CarPlay

Met het besturingssysteem CarPlay, heb je toegang tot populaire apps zoals Maps, Spotify en WhatsApp. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk de navigatie-app gebruiken om de beste route naar je bestemming te vinden, of via Spotify naar je favoriete muziek luisteren terwijl je onderweg bent. Daarnaast kun je berichten via apps zoals WhatsApp ontvangen en verzenden, allemaal zonder afgeleid te worden doordat je de telefoon niet vast hoeft te houden.

Bediening via touchscreen, spraakbesturing of knoppen op het stuurwiel

Met behulp van Apple CarPlay kunnen zowel apps als functies op verschillende manieren worden bediend. Ten eerste kun je het touchscreen op het autodisplay gebruiken. Hiermee kun je gemakkelijk door de verschillende menu’s en opties binnen de apps navigeren. Enkele opties waarvoor het touchscreen kan worden gebruikt zijn het selecteren van een nummer of het beantwoorden van een bericht.

Daarnaast ondersteunt CarPlay via Sir spraakbesturing, de virtuele assistent van Apple. Je kunt apps en functies met behulp van Siri handsfree bedienen en spraakgestuurde commando’s geven. Je kunt vragen om een bepaald nummer af te spelen of om een route naar een specifieke locatie te vinden. Dit maakt het gebruik van CarPlay niet alleen gemakkelijk, maar ook veilig tijdens het rijden. 

Voor diegenen die liever fysieke knoppen gebruiken, biedt CarPlay ook de mogelijkheid om bepaalde functies met knoppen op het stuurwiel van je auto bedienen. Hiermee kun je bijvoorbeeld het volume aanpassen of tussen nummers schakelen zonder dat je je handen van het stuur hoeft te halen.

Reguliere updates door Apple

Een ander voordeel van Apple CarPlay is dat Apple regelmatig updates uitbrengt om de functionaliteit en compatibiliteit van je autoradio te verbeteren. Deze updates kunnen nieuwe functies toevoegen, bugs oplossen en ervoor zorgen dat CarPlay naadloos met de nieuwste versies van iOS en verschillende automodellen blijft werken. Wil je weten hoe je autoradio optimaal van deze updates kan profiteren?

Door regelmatig updates uit te brengen, zorgt Apple ervoor dat gebruikers altijd van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van CarPlay kunnen profiteren. Dit betekent dat je altijd up-to-date bent met de nieuwste apps en functies die voor jouw auto beschikbaar zijn.

Welke auto’s ondersteunen Apple CarPlay?

Veel automerken bieden ondersteuning voor Apple CarPlay, waardoor het gemakkelijker wordt om je iPhone in de auto te gebruiken. Of je nu een BMW, Audi, Mercedes-Benz of Volkswagen hebt, de kans is groot dat je van de voordelen van CarPlay kunt genieten. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen als het om de compatibiliteit van jouw auto met Apple CarPlay gaat.

Automerken die Apple CarPlay ondersteunen

Verschillende automerken hebben Apple CarPlay in hun infotainmentsystemen geïntegreerd. Dit betekent dat je jouw iPhone kunt verbinden en toegang tot apps, navigatie, muziek en meer via het touchscreen van je auto hebt. Enkele gerenommeerde merken die compatibiliteit met CarPlay bieden zijn:

 • BMW: Wil je weten of je autoradio Apple CarPlay ondersteunt? Zo kun je controleren of de recente modellen van BMW, zoals de 1 Serie, 2 Serie, 3 Serie en 5 Serie, deze functie hebben.
 • Wil je weten welke Audi modellen compatibel zijn met CarPlay? Audi heeft verschillende modellen, zoals de A3, A4 en Q7, die afhankelijk zijn van CarPlay.
 • Mercedes-Benz: Populaire modellen zoals de C-Klasse, E-Klasse en GLC zijn afhankelijk van CarPlay-functionaliteit.
 • Volkswagen: In veel nieuwe Volkswagen-modellen kun je Apple CarPlay gebruiken, zoals de Golf, Polo en Passat.

Het is belangrijk op te merken dat deze lijst niet uitputtend is en dat er nog veel meer automerken zijn die compatibiliteit met Apple CarPlay bieden. Zo kun je het beste rechtstreeks naar de website van de autofabrikant gaan en controleren welke specifieke modellen CarPlay ondersteunen.

Controleer de compatibiliteit op de website van de autofabrikant

Elke autofabrikant heeft op hun website een speciale sectie waar je kunt controleren of jouw auto compatibel is met Apple CarPlay. Deze sectie bevat meestal een lijst met modellen en bouwjaren die CarPlay ondersteunen. Het is belangrijk om te weten dat niet alle modellen binnen een bepaald merk de comptabiliteit met CarPlay ondersteunen, dus het is belangrijk om hierop te letten voordat je een nieuwe auto aanschaft of als je wilt weten of jouw huidige auto kan worden geüpgraded.

Om erachter te komen welke auto’s Apple CarPlay ondersteunen kun je deze stappen volgen:

 1. Ga naar de officiële website van de autofabrikant.
 2. Zoek naar het gedeelte over connectiviteit of infotainment.
 3. Kijk naar de specificaties van elk model om te zien of Apple CarPlay wordt ondersteund.
 4. Als jouw model wordt ondersteund, betekent dit je CarPlay in de auto kunt gebruiken.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je snel achterhalen of jouw gewenste automodel Apple CarPlay ondersteunt.

Upgrademogelijkheden voor oudere automodellen

Wat als je al een auto hebt die geen ingebouwde ondersteuning voor Apple CarPlay biedt? Maak je geen zorgen, want sommige oudere automodellen kunnen nog steeds naar CarPlay-functionaliteit worden geüpgraded. Hiervoor zijn aftermarket-oplossingen beschikbaar die je kunt laten installeren om CarPlay aan je bestaande infotainmentsysteem toe te voegen.

Een populaire optie is het gebruik van een CarPlay-compatibele head-unit. Dit apparaat vervangt het bestaande infotainmentsysteem in de auto en biedt ondersteuning voor Apple CarPlay. Het stelt je in staat om je iPhone met behulp van CarPlay naadloos met de auto te verbinden en toegang tot de functies van CarPlay te krijgen.

Apple carvplay in de auto gebruiken

Het is belangrijk op te merken dat niet iedere oudere auto geschikt is voor een dergelijke upgrade. Sommige modellen hebben mogelijk niet de benodigde hardware of software om CarPlay goed te laten functioneren.

Vergelijking draadloos Apple CarPlay en Android Auto

Draadloos Apple CarPlay vereist een compatibele auto met ingebouwde wifi-functie.

Wil je van de draadloze vrijheid van Apple CarPlay genieten? Dan heb je een auto nodig die compatibel is met deze functie én over ingebouwde wifi beschikt. Dit betekent dat niet alle auto’s draadloos Apple CarPlay ondersteunen. Het is belangrijk om voordat je enthousiast begint te plannen welke apps je tijdens het rijden wilt gebruiken te controleren of jouw auto aan de benodigde vereisten voldoet.

Android Auto biedt vergelijkbare functionaliteit als CarPlay maar is voor Android-telefoons ontworpen.

Als je geen iPhone hebt, maar wel over een Android-telefoon beschikt, dan is er goed nieuws voor jou! Android Auto biedt vergelijkbare functionaliteit als CarPlay, maar is speciaal ontworpen om met Android-telefoons samen te werken. Hierdoor kun jij terwijl je onderweg bent ook van handige navigatie, muziek en berichten-apps genieten. Of je nu een fervente Apple-gebruiker bent of trouw blijft aan Android, beide systemen zorgen ervoor dat je terwijl je veilig op weg bent verbonden blijft.

Beide systemen ondersteunen navigatie, muziek en berichten-apps.

Of je nu de voorkeur aan Apple CarPlay of Android Auto geeft, beide systemen bieden uitgebreide ondersteuning voor essentiële apps tijdens het autorijden. Met zowel CarPlay als Android Auto kun je met behulp van apps zoals Apple Maps of Google Maps gemakkelijk navigeren. Daarnaast kun je van je favoriete muziek genieten. En als je berichten onderweg wilt verzenden en ontvangen, kun je dit via apps zoals iMessage of WhatsApp doen. Kortom, met beide systemen kun je onderweg verbonden blijven waardoor je tijdens het rijden van handige functies kunt genieten.

CarPlay werkt alleen met iPhones, terwijl Android Auto met verschillende Android smartphones werkt.

Een belangrijk verschil tussen CarPlay en Android Auto is de compatibiliteit met verschillende telefoonmodellen. CarPlay is exclusief voor iPhones ontworpen, wat betekent dat alleen iPhone-gebruikers van de naadloze integratie met hun auto kunnen profiteren. Aan de andere kant is Android Auto r voor verschillende Android-smartphones beschikbaar, waardoor een breed scala aan gebruikers tijdens het autorijden van deze handige functie kunnen profiteren. Het is dus belangrijk om voordat je beslist welk systeem het beste bij jou past rekening met het type telefoon dat je hebt te houden.

De gebruikservaring kan afhankelijk van het automerk en het model variëren.

Hoewel zowel Apple CarPlay als Android Auto vergelijkbare functionaliteit bieden, kan de gebruikservaring afhankelijk van het automerk en -model dat je hebt variëren. Sommige autofabrikanten hebben mogelijk extra functies aan hun specifieke implementatie van CarPlay of Android Auto toegevoegd, waardoor de ervaring nog beter wordt. Daarnaast kunnen er ook verschillen in de gebruikersinterface en de manier waarop je toegang tot bepaalde apps en functies hebt zijn. Het is daarom raadzaam om te onderzoeken welke automerken en modellen de beste integratie voor het systeem van jouw keuze bieden, zodat je optimaal van alle mogelijkheden kunt profiteren.

Hoe kun je CarPlay op iPhone blokkeren en uitschakelen

Instellingen op je iPhone aanpassen

Om CarPlay op je iPhone te blokkeren en uit te schakelen, moet je naar de instellingen van je apparaat gaan. Volg deze stappen om dit te doen:

 1. Ga naar Instellingen op je iPhone.
 2. Druk vervolgens op Algemeen.
 3. Zoek naar de CarPlay optie optie en druk deze aan om de opties te wijzigen.

Wil jij jouw Android auto met jouw Apple apparaat kunnen bedienen?

Apps met carplay gebruiken

Met Android CarPlay kun jij jouw Android auto radio met ieder Apple apparaat bedienen.

 • Dat is: je volledig op de weg kunnen concentreren
 • Geen gedoe met kabels
 • De Android auto radio gemakkelijk met jouw Apple apparaat kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Je auto selecteren

Nadat je de bovenstaande stappen hebt opgevolgd kom je in het instellingenscherm van CarPlay aan. Hier kun je verschillende opties met betrekking tot het gebruik van CarPlay in combinatie met jouw auto aanpassen.

Om CarPlay volledig uit te schakelen, kun je alle auto’s die in de lijst staan verwijderen. De gewenste auto waarin je deze functie niet wilt gebruiken kun je simpelweg verwijderen door de specifieke auto te selecteren en vervolgens op ‘Verwijder auto’ te drukken.

Auto selecteren waarin je CarPlay wilt gebruiken

Als alternatief kun je ook specifieke auto’s waarop je CarPlay wilt inschakelen of juist uitschakelen selecteren. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Controleer de naam van jouw auto in de lijst met beschikbare auto’s om te controleren of deze met CarPlay kan worden geïntegreerd.
 2. Schuif de schakelaar naast ‘Verbind automatisch’ naar links om te voorkomen dat CarPlay automatisch wordt gestart wanneer je jouw iPhone op die specifieke auto aansluit.

Door alleen bepaalde auto’s toe te staan om verbinding met CarPlay te maken, behoudt je meer controle over wanneer en hoe dit systeem wordt gebruikt.

Voorkom automatische verbinding

Een belangrijke stap om CarPlay op je iPhone te blokkeren en uit te schakelen is de automatische verbinding uitschakelen. Hierdoor wordt voorkomen dat wanneer je jouw iPhone op een auto aansluit CarPlay automatisch wordt gestart.

Om dit te doen, volg je deze stappen:

 1. Ga naar Instellingen op je iPhone.
 2. Druk op Algemeen en vervolgens op CarPlay.
 3. Selecteer jouw auto in de lijst met beschikbare auto’s.
 4. Schuif de schakelaar naast ‘Verbind automatisch’ naar links om de CarPlay-functie uit te schakelen.

Door deze instelling aan te passen, heb je meer controle over het gebruik van CarPlay en kun je zelf bepalen wanneer je het wilt gebruiken.

Gebruik CarPlay naar wens

Nu je weet hoe je CarPlay op je iPhone kunt blokkeren en uitschakelen, kun je het systeem naar wens aanpassen. Of je CarPlay nu helemaal niet wilt gebruiken of alleen specifieke auto’s wilt toestaan om verbinding te maken, de keuze is aan jou.

Uitschakelen van CarPlay kan handig zijn wanneer je liever de ingebouwde infotainmentsysteem van jouw auto gebruikt of als je gewoonweg geen behoefte aan de extra functionaliteit die CarPlay biedt hebt.

Onthoud echter dat het blokkeren of uitschakelen van CarPlay niet permanent is. Als je CarPlay in de toekomst toch weer wilt gebruiken, kun je eenvoudigweg naar de instellingen teruggaan en de gewenste aanpassingen maken.

Kortom, met de juiste instellingen op je iPhone kun je CarPlay blokkeren en uitschakelen. Of je nu volledig met het gebruik van CarPlay wilt stoppen of alleen bepaalde auto’s wilt toestaan om verbinding te maken, deze stappen helpen je om de controle over hoe en wanneer je CarPlay gebruikt te behouden.

Bekabelde en draadloze mogelijkheden van CarPlay in auto’s

Bekabelde verbinding met CarPlay

Als je jouw iPhone via CarPlay met het autodisplay wilt verbinden , heb je een bedrade verbinding nodig. Dit betekent dat je een Lightning-naar-USB-kabel moet gebruiken om de iPhone op de USB-poort van de auto aan te sluiten. Deze kabel zorgt voor een directe en stabiele verbinding tussen je telefoon en het autodisplay.

Met een bedrade verbinding kun je volop van alle functies die CarPlay te bieden heeft genieten. Je kunt gemakkelijk toegang tot je favoriete apps krijgen, muziek beluisteren, bellen, berichten verzenden en ontvangen, met behulp van Apple Maps / Google Maps navigeren en nog veel meer. Het grote voordeel van een bedrade verbinding is dat deze zonder storingen of onderbrekingen altijd betrouwbaar is.

Draadloze mogelijkheden van CarPlay

Naast de bedrade optie biedt CarPlay ook draadloze mogelijkheden. Hiervoor gebruikt CarPlay bluetooth of wifi om de verbinding tussen jouw iPhone en het autodisplay tot stand te brengen. Met draadloos CarPlay hoef je geen kabels aan te sluiten en kun je eenvoudig van alle voordelen die dit systeem biedt genieten.

Het gebruik van draadloze CarPlay is erg handig omdat het voor meer bewegingsvrijheid in de auto zorgt. Je kunt jouw iPhone gewoon in je tas of zak laten zitten terwijl je toch toegang tot alle functionaliteiten op het autodisplay hebt. Dit maakt het rijden veiliger en comfortabeler, omdat je jouw aandacht volledig op de weg kunt houden.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle autofabrikanten draadloze CarPlay-ondersteuning bieden. Bij het kopen van een nieuwe auto is het verstandig om dit te controleren, vooral als draadloos CarPlay voor jou een belangrijke functie is. Gelukkig wordt draadloze ondersteuning steeds vaker aangeboden, dus de kans is groot dat jouw favoriete automerk deze optie beschikbaar heeft.

Kortom, zowel de bekabelde als de draadloze verbindingen met CarPlay bieden geweldige mogelijkheden om jouw iPhone naadloos in de auto-ervaring te integreren. Of je nu voor de betrouwbaarheid van een bekabelde verbinding of de vrijheid van draadloos gebruik kiest, met CarPlay kun je van alle handige functies die deze technologie te bieden heeft genieten.

Integratie van smartphone-apps in het autodisplay

Met CarPlay kunnen apps zoals Maps, Spotify en WhatsApp voor eenvoudige toegang tijdens het rijden in het autodisplay worden geïntegreerd. Dit betekent dat je jouw favoriete apps kunt gebruiken zonder dat je de telefoon vast hoeft te houden of van de weg afgeleid hoeft te worden. Het autosysteem maakt verbinding met je iPhone en toont op het scherm van je auto voor elke app die compatibel is met CarPlay een aangepaste interface.

Dankzij de integratie van CarPlay kun je met behulp van de Maps-app gemakkelijk navigeren. Het scherm van de auto geeft duidelijke aanwijzingen weer, zodat je de weg nooit meer kwijtraakt.

Bovendien kun je bestemmingen via spraakbesturing invoeren, zodat je beide handen aan het stuur kunt houden. Met CarPlay hoef je niet langer met onhandige kaarten of onduidelijke instructies te worstelen.

Carplay met de smartphone koppelen

Naast navigatie biedt CarPlay toegang tot muziekapps zoals Spotify. Je kunt terwijl je onderweg bent door afspeellijsten bladeren, nummers selecteren en zelfs nieuwe muziek ontdekken. Het scherm van de auto geeft albumhoezen en songtitels weer, waardoor je gemakkelijk kunt zien welk nummer er wordt afgespeeld. Omdat je met CarPlay jouw favoriete muziek altijd binnen handbereik hebt, wordt autorijden een nog leukere ervaring.

Een ander voordeel van CarPlay is de mogelijkheid om berichten via apps zoals WhatsApp te ontvangen en te beantwoorden. Het autodisplay toont meldingen van nieuwe berichten, zodat je op de hoogte blijft zonder dat je de telefoon hoeft te pakken. Je kunt zelfs spraakbesturing gebruiken om berichten te dicteren en te verzenden. Op deze manier kun je jouw ogen op de weg houden en toch met vrienden, collega’s en familie in contact blijven.

Wanneer je CarPlay gebruikt kunnen apps op verschillende manieren worden bediend. Je kunt met behulp van het touchscreen van het autodisplay door menu’s navigeren en opties selecteren. Daarnaast kun je met behulp van Siri, de virtuele assistent van Apple spraakbesturing gebruiken. Met Siri kun je commando’s geven zoals “Speel mijn favoriete afspeellijst af” of “Stuur een bericht naar mijn moeder”. Tot slot zijn er op het stuurwiel vaak knoppen geïntegreerd waarmee je eenvoudig tussen apps kunt schakelen of muziek kunt pauzeren.

Een ander voordeel van CarPlay is dat nieuwe apps via updates van de iPhone-software kunnen worden toegevoegd. Dit betekent dat je altijd toegang tot de nieuwste functies en mogelijkheden hebt, zonder dat je jouw autosysteem hoeft te upgraden. Apple werkt voortdurend samen met ontwikkelaars om populaire apps met CarPlay ondersteuning uit te breiden waardoor jij nieuwe apps aan de lijst toe kunt voegen.

Uitbreiden van apps voor gebruik in CarPlay

Ontwikkelaars kunnen hun iOS-apps aanpassen waardoor ze door CarPlay worden ondersteund en zo een naadloze ervaring voor gebruikers die hun iPhone in de auto willen bedienen bieden. Apple heeft ontwikkelaarstools en richtlijnen verstrekt om apps op de juiste manier voor CarPlay te optimaliseren.

Aanpassen van apps voor CarPlay

Als ontwikkelaar is het belangrijk om de nodige stappen te nemen om je app compatibel met CarPlay te maken. Door dit te doen, kunnen gebruikers terwijl ze onderweg zijn je app veilig en gemakkelijk bedienen. Hier zijn een paar belangrijke punten waar je bij het aanpassen van je app op moet letten:

 1. Navigatie: Zorg ervoor dat je app navigatiefuncties bevat die specifiek voor gebruik tijdens het autorijden zijn ontworpen. Dit kan onder andere het weergeven van duidelijke instructies, real-time verkeersinformatie en handsfree spraaknavigatie omvatten.
 2. Muziek: Gebruikers moeten in staat zijn om terwijl ze achter het stuur zitten eenvoudig door hun afspeellijsten, nummers en albums te bladeren. Zorg ervoor dat je app intuïtieve bedieningselementen heeft waarmee gebruikers veilig naar hun favoriete muziek kunnen luisteren.
 3. Berichten: Het is belangrijk om berichtenfunctionalitei die aan de veiligheidsrichtlijnen van CarPlay voldoet in je app op te nemen. Gebruikers moeten berichten kunnen ontvangen, voor laten lezen en beantwoorden zonder dat ze de ogen van de weg hoeven te halen.
 4. Audioboeken: Als je app audioboeken aanbiedt, zorg er dan voor dat gebruikers terwijl ze autorijden naadloos tussen verschillende boeken en hoofdstukken kunnen schakelen. Dit kan helpen om een vermakelijke ervaring tijdens lange ritten te bieden.

Veiligheid en goedkeuring

Apps die voor gebruik in CarPlay zijn bedoeld moeten aan specifieke veiligheidsrichtlijnen voldoen om de kans op afleiding tijdens het rijden te beperken. Apple heeft deze richtlijnen opgesteld om ervoor te zorgen dat apps zonder de aandacht van de bestuurder af te leiden veilig kunnen worden gebruikt.

Het is belangrijk om regelmatige updates voor je app uit te brengen, niet alleen om nieuwe functies toe te voegen, maar ook om eventuele verbeteringen in de CarPlay ervaring door te voeren. Door je app up-to-date te houden, kun je aan de nieuwste vereisten blijven voldoen en van eventuele optimalisaties die Apple introduceert profiteren.

Populaire categorieën van apps

Er zijn verschillende populaire categorieën van apps die compatibel zijn met CarPlay en waar ontwikkelaars zich op bij het uitbreiden van hun apps kunnen richten:

 • Navigatie-apps: Apps zoals Google Maps, Waze en Apple Maps bieden gedetailleerde kaarten en spraaknavigatie om gebruikers naar hun bestemming te leiden.
 • Muziek-apps: Met apps voor streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Apple Music kun je zonder afgeleid te worden door je muziekbibliotheek navigeren, muziek afspelen en zelfs pauzeren.

CarPlay in oudere auto’s met verouderde kaarten gebruiken

CarPlay is een handige functie die op veel moderne auto’s beschikbaar is en waarmee je je iPhone met het infotainmentsysteem van de auto kunt integreren. Een van de belangrijkste functies van CarPlay is navigatie, waarbij Apple Maps wordt gebruikt om je naar je bestemming te leiden. Helaas kunnen oudere auto’s die CarPlay ondersteunen mogelijk verouderde kaartgegevens hebben, wat tijdens het navigeren problemen kan veroorzaken.

Wanneer je CarPlay in een oudere auto gebruikt, kan het voorkomen dat de kaartgegevens niet up-to-date zijn. Dit betekent dat nieuwe wegen, rotondes of andere veranderingen mogelijk niet correct op het scherm van de auto worden weergegeven. Dit kan tot verwarring en onnauwkeurige aanwijzingen tijdens het rijden leiden.

Gelukkig kun je binnen CarPlay zelf bepalen welke navigatie app je gebruikt. Er zijn namelijk externe navigatie-apps zoals Google Maps en Waze waarmee jij altijd van eventuele verkeerswijzigingen, files en omleidingen op de hoogte bent. Deze apps kunnen een goed alternatief zijn als je merkt dat Apple Maps vanwege verouderde kaarten in de auto niet goed werkt. Door een externe app te gebruiken, kun je van up-to-date kaartgegevens profiteren en nauwkeurigere routebeschrijvingen ontvangen.

Externe apps via CarPlay gebruiken vereist echter wel dat deze apps compatibel met het systeem moeten zijn. Niet alle navigatie-apps zijn voor CarPlay geoptimaliseerd, dus het is belangrijk om dit te controleren voordat je ze op je iPhone installeert. Gelukkig bieden zowel Google Maps als Waze ondersteuning voor CarPlay, waardoor je ze zonder problemen in je oudere auto kunt gebruiken.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van externe navigatie-apps via CarPlay is dat ze ten opzichte van Apple Maps vaak extra functies en voordelen bieden. Zo kan Google Maps bijvoorbeeld realtime verkeersinformatie tonen, waardoor je files en vertragingen gemakkelijk kunt vermijden. Waze staat bekend om zijn community-gebaseerde informatie, waarbij andere gebruikers meldingen van ongevallen, wegwerkzaamheden of flitsers kunnen maken.

Voordat je een externe navigatie-app via CarPlay kunt gebruiken, moet je de app en de daarbij behorende updates op de iPhone installeren. Zodra je de app hebt geopend, verschijnt deze wanneer je verbinding met CarPlay maakt  automatisch op het scherm van de auto. Vanaf daar kun je de app met behulp van het touchscreen of de spraakbesturing in de auto bedienen.

Kortom, als je een oudere auto met verouderde kaarten hebt en tijdens het gebruik van CarPlay met Apple Maps problemen ervaart, overweeg dan om externe navigatie-apps zoals Google Maps of Waze te gebruiken. Deze apps bieden up-to-date kaartgegevens en extra functies die bij nauwkeurige navigatie kunnen helpen. Controleer wel altijd of de app compatibel is met CarPlay voordat je hem op je iPhone installeert.

Altijd up-to-date kaarten met CarPlay

CarPlay is een handige functie die op iPhones beschikbaar is en biedt naadloze integratie tussen je telefoon en het entertainmentsysteem van je auto. Een van de geweldige voordelen van CarPlay is dat je altijd up-to-date kaarten hebt, zodat je nooit verdwaalt of achterhaalde informatie krijgt.

Apple Maps wordt regelmatig bijgewerkt

Wanneer je CarPlay gebruikt, kun je op Apple Maps vertrouwen om je de meest actuele kaartgegevens te tonen. Apple werkt voor hun kaarten regelmatig aan updates om de nieuwste informatie voor gebruikers beschikbaar te kunnen stellen. Deze updates bevatten niet alleen correcties en verbeteringen, maar ook nieuwe functies waarmee het navigeren nog gemakkelijker wordt gemaakt.

Met elke update worden er vaak nieuwe functies aan Apple Maps voor de auto toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan real-time verkeersinformatie, waarmee je in je auto kunt zien waar er files zijn en hoe lang het duurt voordat ze zijn opgelost. Ook worden er vaak verbeteringen in de routebeschrijvingen aangebracht, zodat je als automobilist nog nauwkeuriger naar je bestemming wordt geleid.

Apple maps met carplay gebruiken

Wil jij jouw Android auto met jouw Apple apparaat kunnen bedienen?

Apps met carplay gebruiken

Met Android CarPlay kun jij jouw Android auto radio met ieder Apple apparaat bedienen.

 • Dat is: je volledig op de weg kunnen concentreren
 • Geen gedoe met kabels
 • De Android auto radio gemakkelijk met jouw Apple apparaat kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Internetverbinding voor recente kaartgegevens

Om tijdens het gebruik van CarPlay altijd van de up-to-date kaarten te profiteren, moet jouw iPhone met internet verbonden zijn. Hierdoor kunnen de meest recente kaartgegevens worden gedownload en op het scherm van jouw auto worden weergegeven.

De internetverbinding kan via mobiele data of via een wifi-verbinding worden gemaakt. Het is belangrijk om te beseffen dat het gebruik van CarPlay met Apple Maps enige hoeveelheid gegevens kan verbruiken, vooral als je veel kaarten laadt of de navigatiefuncties intensief gebruikt. Zorg er dus voor dat je voldoende databundel hebt of met een betrouwbaar wifi-netwerk verbonden bent.

Alternatieven zoals Google Maps

Hoewel Apple Maps geweldige functies biedt en regelmatig wordt bijgewerkt, kan het zijn dat je de voorkeur aan andere navigatie-apps zoals Google Maps geeft. Gelukkig kunnen deze apps ook in combinatie met CarPlay worden gebruikt.

Om Google Maps met CarPlay te gebruiken, moet je de app en eventuele updates voor de app op jouw iPhone installeren. Vervolgens kun je eenvoudig naar het beginscherm van CarPlay gaan en daar de Google Maps app selecteren. Hiermee krijg je toegang tot alle functionaliteiten van Google Maps, inclusief realtime verkeersinformatie en gedetailleerde routebeschrijvingen.

Het gebruik van alternatieve navigatie-apps zoals Google Maps op CarPlay geeft je meer keuzevrijheid en stelt jou in staat om de app die het beste bij jouw behoeften past te kiezen. Of je nu liever Apple Maps of Google Maps gebruikt, beide apps zorgen ervoor dat jij tijdens het rijden altijd over actuele kaartgegevens beschikt.

Dashboard in CarPlay: navigatie, muziek en meer op één scherm

Het dashboard in CarPlay is een handige functie waarmee je informatie over navigatie, muziek en andere apps tegelijkertijd op één scherm kunt bekijken. Dit betekent dat je gemakkelijk tussen verschillende apps kunt schakelen zonder dat je het hoofdscherm hoeft te verlaten. Of je nu onderweg naar een nieuwe bestemming bent of gewoon van je favoriete muziek wilt genieten, het dashboard biedt alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

Een van de voordelen van het dashboard in je auto is dat het volledig aan jouw voorkeuren kan worden aangepast. Je kunt tijdens het rijden altijd de meest relevante informatie over je auto krijgen. Wil je in de auto snel toegang tot de navigatie-app hebben? Geen probleem! Je kunt de navigatie app prominent op het dashboard van de auto weer laten geven. Op deze manier wordt de kans op verdwalen kleiner gemaakt. 

Naast navigatie kun je ook van je favoriete muziek in de auto genieten . Het dashboard geeft je directe toegang tot al jouw muziek-apps, zoals Spotify of Apple Music. Of je nu zin hebt in een energieke playlist of rustige achtergrondmuziek, met slechts een paar tikken kun jij jouw favoriete nummers tijdens het autorijden afspelen.

Maar er is meer dan alleen navigatie en muziek op het dashboard van je auto. Je hebt ook toegang tot andere handige apps zoals WhatsApp of Messages, waarmee jij veilig berichten kunt verzenden en ontvangen zonder dat je de telefoon aan hoeft te raken. Op het dashboard worden meldingen van nieuwe berichten weergegeven, zodat je terwijl je je ogen op de weg houdt altijd op de hoogte blijft.

Naast deze apps biedt het CarPlay dashboard ook bedieningselementen voor volume, spraakbesturing en telefoongesprekken. Met slechts een paar tikken kun jij het volume van jouw muziek in de auto aanpassen, handsfree bellen of zelfs spraakopdrachten geven om bijvoorbeeld een bestemming in te stellen. Dit maakt het autorijden niet alleen veiliger, maar ook veel handiger.

Het CarPlay dashboard is ontworpen met als doel afleiding tijdens het autorijden tot een minimum te beperken. Door alles wat je nodig hebt op één scherm weer te geven, hoef je niet langer door verschillende menu’s te navigeren of naar andere apps over te schakelen. Alles is binnen handbereik en gemakkelijk toegankelijk.

Kortom, met het dashboard in CarPlay heb je navigatie, muziek en meer op één overzichtelijk scherm. Je kunt eenvoudig tussen verschillende apps schakelen zonder dat je van de weg wordt afgeleid. Pas het dashboard aan jouw voorkeuren aan en geniet van een veilige en geavanceerde rijervaring.

Vernieuwingen in CarPlay

Jaarlijks voegt Apple via verschillende software-updates nieuwe functies aan CarPlay toe. Deze updates hebben ervoor gezorgd dat CarPlay nog beter is geworden en voor gebruikers meer mogelijkheden biedt. Ben je benieuwd naar de specifieke vernieuwingen die zijn doorgevoerd? Hieronder vind je een overzicht van enkele belangrijke verbeteringen.

Verbeterde Siri-integratie

Een van de opvallende vernieuwingen binnen CarPlay is de verbeterde Siri-integratie. Siri, de spraakassistent van Apple, speelt bij het gebruik van CarPlay een belangrijke rol. Met behulp van spraakopdrachten kun je zonder je handen van het stuur te halen verschillende taken uitvoeren. Dankzij de software-updates zijn er meer mogelijkheden aan Siri voor CarPlay toegevoegd.

Wil je weten welke muziek er op dit moment in de auto wordt afgespeeld? Vraag het gewoon aan Siri! Wil je terwijl je aan het rijden bent een bericht versturen of een telefoongesprek voeren? Ook dat kan met behulp van spraakopdrachten erg eenvoudig. Daarnaast kun je navigatie-instructies met Siri ontvangen, zodat je veilig de weg op kunt gaan zonder steeds op je telefoon te hoeven kijken.

Uitbreiding van app-ondersteuning

Een andere vernieuwing in CarPlay is de uitbreiding van app-ondersteuning. Apple heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer apps met CarPlay compatibel zijn. Dit betekent dat je niet alleen van de standaardapps zoals Apple Maps en Apple Music, maar ook van apps van andere merken kunt genieten.

Heb je bijvoorbeeld een favoriete muziek-app die niet van Apple is? Grote kans dat deze app op CarPlay beschikbaar is. Hierdoor kun je jouw persoonlijke afspeellijsten tijdens het rijden beluisteren. Daarnaast zijn er apps voor nieuws, podcasts, audioboeken en nog veel meer beschikbaar. Controleer de App Store regelmatig om te zien welke nieuwe apps met CarPlay compatibel zijn.

Apps met carplay gebruiken

Interface-updates

Naast verbeterde Siri-integratie en de uitbreiding van ondersteunende apps heeft Apple ook updates voor de interface in CarPlay doorgevoerd. Dit betekent dat de gebruikersinterface er anders uitziet en er mogelijk nieuwe functies kunnen worden gebruikt.

Een belangrijk aspect van de CarPlay interface-updates is dat je tijdens het rijden informatie gemakkelijker kunt bekijken en functies kunt gebruiken. Het doel is om de CarPlay interface zo intuïtief mogelijk te maken, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt zonder dat je van de weg wordt afgeleid. Denk hierbij aan grotere knoppen, duidelijkere menu’s en overzichtelijke schermen.

Daarnaast kan de interface ook afhankelijk zijn van het merk en de auto. Verschillende autofabrikanten voegen hun eigen stijl aan CarPlay toe, waardoor de interface er per automerk iets anders uit kan zien.

Wil je meer over specifieke vernieuwingen in CarPlay weten? Controleer dan altijd even de opmerkingen van de iOS-software-update die voor jouw iPhone beschikbaar is. Zo blijf je van alle nieuwe mogelijkheden op de hoogte en kun je optimaal CarPlay tijdens jouw autorit optimaal gebruiken.

Dus, als je naar een verbeterde rijervaring op zoek bent waarbij je veilig tot handige functies en apps toegang hebt, dan is CarPlay zeker het overwegen waard. Met de vernieuwingen heeft Apple ervoor gezorgd dat CarPlay nog beterop jouw wensen en behoeften achter het stuur aansluit.

Android Auto in de auto gebruiken

Met Android Auto kun je de Android-smartphone gemakkelijk met het infotainmentsysteem van je auto verbinden. Hiermee heb je toegang tot verschillende apps en functies, zoals navigatie, muziek en berichten, terwijl je veilig op de weg blijft.

Het gebruik van Android Auto in je auto is eenvoudig. Je sluit je smartphone gewoon op de USB-poort aan of maakt verbinding via bluetooth. Vervolgens wordt het scherm van je telefoon op het autodisplay weergegeven, zodat je de CarPlay apps en functies met behulp van het touchscreen of via stuurwielknoppen en spraakopdrachten kunt bedienen.

Een groot voordeel van Android Auto is dat het in een breed scala aan automerken en -modellen beschikbaar is. Veel autofabrikanten hebben Android Auto in hun infotainmentsystemen geïntegreerd, waardoor gebruikers gemakkelijk van deze handige functie kunnen profiteren, ongeacht het type auto dat ze hebben.

Als we naar de vergelijking tussen draadloos Apple CarPlay en Android Auto kijken, heeft Android Auto een streepje voor. Terwijl Apple CarPlay alleen in nieuwere modellen met ondersteuning voor draadloze connectiviteit draadloos kan worden gebruikt, biedt Android Auto zowel bekabelde als draadloze mogelijkheden. Dit betekent dat ook oudere auto’s zonder draadloze connectiviteit van de functionaliteit van Android Auto kunnen profiteren.

Een ander belangrijk aspect van Android Auto is de integratie van smartphone-apps in het autodisplay. Populaire apps zoals Google Maps, Spotify en WhatsApp zijn binnen Android Auto beschikbaar, waardoor je gemakkelijk kunt navigeren, naar muziek kunt luisteren en berichten kunt lezen en beantwoorden zonder dat je de telefoon aan hoeft te raken.

Daarnaast kun je binnen Android Auto apps van derden gebruiken. Ontwikkelaars kunnen hun apps voor gebruik in Android Auto aanpassen, waardoor er steeds meer mogelijkheden voor het verbeteren van de rijervaring bijkomen.

Android Auto biedt voor oudere auto’s met verouderde kaarten een uitkomst. Met behulp van de navigatiefunctie van Android Auto heb je altijd up-to-date kaarten tot je beschikking, zodat je nooit meer verdwaalt of achterhaalde informatie krijgt.

Een ander handige functie van Android Auto is het dashboard op één scherm. Hiermee kun je tegelijkertijd navigeren, naar muziek luisteren en andere functies bedienen zonder dat er tussen verschillende schermen hoeft te worden geschakeld. Dit zorgt voor een intuïtieve en veilige rijervaring.

Android Auto blijft zich voortdurend vernieuwen en evolueren. Elk jaar worden er nieuwe functies toegevoegd waarmee de gebruikerservaring nog beter wordt gemaakt. Dus als je naar een geavanceerd infotainmentsysteem voor je auto op zoek bent, is Android Auto zeker het overwegen waard.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik Android Auto met iedere smartphone gebruiken?

Ja, in principe kan elke smartphone die op Android 5.0 of hoger draait met Android Auto worden gebruikt. Het enige wat je nodig hebt, is de Android Auto-app die je gratis vanuit de Google Play Store kunt downloaden.

2. Moet ik een speciale kabel gebruiken om mijn telefoon op Android Auto aan te sluiten?

Voor de bekabelde verbinding tussen de smartphone en het infotainmentsysteem van de auto wordt in de meeste gevallen een USB-kabel gebruikt. Voor optimale prestaties is het belangrijk dat je een kabel van goede kwaliteit gebruikt.

3. Kan ik met Android Auto spraakopdrachten tijdens het rijden gebruiken?

Ja, bij Android Auto kun je spraakopdrachten gebruiken om verschillende functies te bedienen, zoals het bellen van contacten, het afspelen van muziek en het verzenden van berichten. Hierdoor kun jij je handen veilig aan het stuur houden.

4. Welke apps kan ik met Android Auto gebruiken?

Als je een Android-gebruiker bent, vraag je je misschien af welke apps je met Android Auto kunt gebruiken. Gelukkig is het aanbod van apps voor Android Auto behoorlijk uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld populaire navigatie-apps zoals Google Maps of Waze gebruiken om de route te plannen en real-time verkeersinformatie te ontvangen.

Daarnaast kun je terwijl je onderweg bent via apps voor streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music of YouTube Music naar je favoriete nummers luisteren. Verder zijn er ook verschillende berichten-apps beschikbaar, zoals WhatsApp of Telegram. Met deze apps kun je tijdens het autorijden berichten veilig en handsfree verzenden en ontvangen.

Kortom, met Android Auto kun je van een breed scala aan apps die je helpen om veilig en georganiseerd onderweg te zijn genieten. 

Wil jij jouw Android auto met jouw Apple apparaat kunnen bedienen?

Apps met carplay gebruiken

Met Android CarPlay kun jij jouw Android auto radio met ieder Apple apparaat bedienen.

 • Dat is: je volledig op de weg kunnen concentreren
 • Geen gedoe met kabels
 • De Android auto radio gemakkelijk met jouw Apple apparaat kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg