Chromebook Apple: Beste Goedkope MacBook Alternatief

Als het om laptops gaat, is Apple altijd een van de toonaangevende merken geweest. Maar wat als je naar een meer betaalbare optie zoekt zonder dat je op kwaliteit en prestaties in hoeft te leveren? Dan is de Chromebook van Apple misschien wel de perfecte keuze voor jou. In dit artikel zullen we de voordelen en functies van de Chromebook van Apple bespreken, zodat je bij het kiezen van een nieuwe laptop een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Apple werkt aan goedkope MacBook als alternatief voor Chromebook

 Apple werkt aan een goedkopere MacBook als alternatief voor de populaire Chromebook. Dit is verrassend omdat Apple om zijn hoge prijzen bekend staat. De nieuwe MacBook is bedoeld voor studenten en mensen die een betaalbare laptop willen.

wat is Chromebook aple

Er is nog weinig bekend over de specificaties en de prijs, maar er wordt gespeculeerd over hoe Apple met de goedkope en gebruiksvriendelijke Chromebook zal concurreren. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe MacBook zich van de traditionele Chromebook zal onderscheiden en of het een waardig alternatief zal zijn voor mensen die een betaalbare laptop zoeken.

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficiënt kunnen werken?

Hoe werkt een MacBook en afbeeldingen bewerken

Met een Chromebook van Apple kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Vergelijking tussen de goedkope MacBook en de Chromebook

FunctieGoedkope MacBookChromebook
PrijsRelatief goedkoopOver het algemeen goedkoper
BesturingssysteemmacOSChrome OS
BeschikbaarheidBeperkt aantal modellen beschikbaarBreed scala aan modellen beschikbaar
ApplicatiesGrote verscheidenheid aan beschikbare appsBeperktere selectie van apps
PrestatiesKrachtige processor en snelle prestatiesEenvoudige taken die soepel worden uitgevoerd
OpslagruimteVoor de meeste gebruikers voldoende opslagruimte Beperkte opslagruimte, afhankelijk van het model
SchermHoge resolutie en helderheidGemiddelde resolutie en helderheid
Toetsenbord en trackpadComfortabel toetsenbord en responsief trackpadEenvoudig toetsenbord en trackpad
BatterijduurLangere batterijduurKortere batterijduur
ConnectiviteitMeerdere poorten en draadloze optiesBeperkte poorten en draadloze opties
DesignSlank en elegant designEenvoudig en functioneel design
Ondersteuning en updatesLange ondersteuning en regelmatige updatesRegelmatige updates en een kortere ondersteuning

De goedkope MacBook is een betaalbaar alternatief voor de Macbook. Het draait op macOS en biedt de toegang tot een breed scala aan applicaties en software. Hierdoor is het aantrekkelijk voor diegenen die de functionaliteit van een MacBook tegen een lagere prijs willen ervaren.

De goedkope MacBook biedt krachtige prestaties met een snelle processor en soepele applicaties. Het heeft voldoende opslagruimte en een beeldscherm met een hoge resolutie wat voor multimedia perfect is. Daarnaast zijn het toetsenbord en het trackpad goed.

Wat kun je met ChromeOS Flex doen? Maak van je oude Mac een Chromebook

Met ChromeOS Flex kun jij jouw oude Mac in een volwaardige Chromebook transformeren. Deze transformatie biedt verschillende functionaliteiten en voordelen die het de moeite waard maken om het te overwegen.

De functionaliteiten en de voordelen van ChromeOS Flex

Met ChromeOS Flex kun je van het beste van twee werelden genieten: de betrouwbaarheid en veiligheid van een Chromebook, gecombineerd met de kracht en prestaties van een Mac. Hieronder staan enkele belangrijke functionaliteiten en voordelen die deze transformatie met zich meebrengt:

ChromeOS Flex op Chromebook Apple installeren
 1. Eenvoudige interface: Met ChromeOS Flex krijg je toegang tot de intuïtieve interface van het Chrome besturingssysteem (Chrome OS). De interface is gebruiksvriendelijk, gestroomlijnd en vereist geen technische kennis om ermee aan de slag te gaan.
 2. Veiligheid: De ingebouwde beveiliging is een groot voordeel van de Chromebook is. Het besturingssysteem wordt regelmatig met de nieuwste beveiligingspatches bijgewerkt, waardoor je tegen malware en andere bedreigingen beschermd bent.
 3. Snelheid en prestaties: Door je oude Mac naar een Chromebook om te zetten, profiteer je van de snelle opstarttijd en responsieve prestaties die voor het Chrome-besturingssysteem kenmerkend zijn. Je kunt snel tussen apps schakelen, zonder vertraging multitasken en soepel internetten.
 4. Toegang tot de Google Play Store: Met ChromeOS Flex krijg je toegang tot de uitgebreide Google Play Store, waar je een breed scala aan apps en games kunt downloaden. Of je nu productiviteits apps, entertainment apps of educatieve apps nodig hebt in de Google Play Store kun je ze allemaal vinden.
 5. Cloudopslag: De naadloze integratie met cloudopslagdiensten zoals Google Drive is een ander voordeel van een Chromebook. Hierdoor kun jij al jouw bestanden veilig in de cloud opslaan en ongeacht het apparaat dat je gebruikt overal toegang tot de bestanden die in de Cloud staan opgeslagen hebben.
 6. Lange batterijduur: Chromebooks staan bekend om hun energie-efficiëntie en lange batterijduur. Door je oude Mac naar een Chromebook te transformeren, kun je van een langere accuduur genieten en langer werken zonder dat jij constant op hoeft te laden.

Stapsgewijze instructies om je Mac naar een volwaardige Chromebook te upgraden

Als je een Mac hebt en je wilt van de voordelen van een Chromebook genieten, dan kun jij jouw Mac eenvoudig naar een volwaardige Chromebook upgraden. Hieronder staan de stapsgewijze instructies waarmee je dit kunt doen:

 1. Controleer of je Mac aan de systeemvereisten van Chrome OS voldoet. Je hebt minimaal een Intel-processor nodig, 4 GB RAM en 32 GB opslagruimte. Als je Mac aan deze vereisten voldoet, kun je verder gaan naar de volgende stap.
 2. Maak een back-up van al je belangrijke bestanden en gegevens. Dit is een belangrijke stap, omdat het upgraden naar Chrome OS betekent dat je Mac volledig zal worden gewist. Zorg ervoor dat je op een externe harde schijf of in de cloud een kopie van al je bestanden hebt.
 3. Download de Chrome OS installatiebestanden van de officiële website van Google. Deze bestanden zijn als een imagebestand dat je op een USB-stick kunt installeren beschikbaar.
 4. Maak een opstartbare USB-stick met de Chrome OS installatiebestanden. Sluit de USB-stick op je Mac aan en volg de instructies op de website van Google om de installatiebestanden op de USB-stick te zetten.
 5. Start je Mac opnieuw op en houd de Option toets tijdens het opstarten ingedrukt. Hierdoor krijg je een lijst met opstartopties te zien. Selecteer de USB-stick met de Chrome OS installatiebestanden als opstartoptie.
 6. Volg de instructies op het scherm om Chrome OS op je Mac te installeren. Zorg ervoor dat je de juiste schijf selecteert om de installatie uit te voeren, aangezien dit je Mac volledig zal wissen.
 7. Wacht totdat de installatie is voltooid en start je Mac opnieuw op. Je Mac is nu naar een volwaardige Chromebook geüpgraded!

Nu kun je op je Mac van de voordelen zoals snelle opstarttijden, eenvoudige beveiligingsupdates en een naadloze integratie met Google-services van Chrome OS genieten. Veel plezier met je nieuwe Chromebook ervaring!

Verschillen tussen een Chromebook en een laptop

Chromebooks en traditionele laptops verschillen in het besturingssysteem waarop ze draaien. Chromebooks gebruiken Chrome OS van Google, terwijl laptops meestal Windows of macOS hebben. Dit beïnvloedt het gebruik en de beschikbare software. Chromebooks zijn vooral voor online gebruik en opslag in de cloud geschikt. Traditionele laptops bieden meer flexibiliteit met software-installatie en offline gebruik. Houd afhankelijk van je behoeften en gebruik bij het kiezen tussen een Chromebook en een laptop rekening met deze verschillen. Hieronder volgt een vergelijkingstabel waarin de eigenschappen van de Chromebook en de MacBook worden toegelicht:

EigenschappenChromebookLaptop
BesturingssysteemChrome OSWindows, macOS, Linux
OpslagruimteMeestal beperktGrote opslagcapaciteit
SoftwareVoornamelijk webgebaseerdBreed scala aan software
PrijsMeestal goedkoperVariabel, afhankelijk van de specificaties
PrestatiesMeestal minder krachtigEr zijn krachtige processors beschikbaar
ToepassingenVoornamelijk voor webgebruikGeschikt voor verschillende toepassingen
AansluitingenBeperkt aantal poortenVerschillende poorten beschikbaar
OnderhoudAutomatische updates en beveiligingHandmatige updates en beveiligingssoftware nodig
Offline gebruikBeperkte functionaliteit zonder internetverbindingZonder internet volledig functioneel 

Chromebooks en laptops verschillen op verschillende manieren. Een groot verschil is het besturingssysteem: Chromebooks gebruiken Chrome OS, terwijl laptops verschillende besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux kunnen hebben. 

Ook qua opslagruimte zijn er verschillen: Chromebooks hebben meestal beperkte opslagcapaciteit omdat ze voornamelijk bedoeld zijn om bestanden in de cloud op te slaan, terwijl laptops vaak meer opslagruimte voor lokale bestanden hebben. 

Wat betreft software zijn Chromebooks vooral gericht op webgebaseerde applicaties, terwijl laptops een breed scala aan software, inclusief zwaardere programma’s en games kunnen draaien. 

Een ander belangrijk verschil is de prijs: over het algemeen zijn Chromebooks afhankelijk van de specificaties in vergelijking met Chromebooks goedkoper als laptops. In vergelijking met laptops zijn Chromebooks minder krachtig en zijn bedoeld voor de lichtere taken zoals webbrowsen en tekstverwerking. 

Laptops hebben krachtigere processors en kunnen veeleisende taken zoals videobewerking en gaming aan. Chromebooks zijn vooral gericht op webgebruik, terwijl laptops voor verschillende toepassingen geschikt zijn. Daarnaast hebben Laptops meer poorten zoals USB, HDMI en Ethernet. Chromebooks ontvangen automatische updates voor zowel het besturingssyteem als de beveiliging.

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficiënt kunnen werken?

Hoe werkt een MacBook en afbeeldingen bewerken

Met een Chromebook van Apple kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Apple’s concurrentie met Chromebook

Apple en Chromebook zijn sterke concurrenten op de markt. De Chromebook is vanwege de betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid populair. Het is een eenvoudig en betaalbaar alternatief voor Apple-producten. Chromebook wordt vanwege de integratie met educatieve tools ook veel in het onderwijs gebruikt. Ondanks de concurrentie blijft Apple trouw aan zijn eigen ecosysteem en heeft het nog steeds trouwe gebruikers. We zullen zien hoe deze concurrentie zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Chromebook aple
AppleChromebook
PrijsHoger geprijsdBetaalbaar
BesturingssysteemmacOSChrome OS
Beschikbaarheid van appsUitgebreide app store met veel keuzemogelijkhedenBeperkte selectie van apps
HardwarekwaliteitHoogwaardige materialen en afwerkingEenvoudig ontwerp en goedkopere materialen
PrestatiesKrachtige processors en snelle prestatiesEenvoudige processors en gemiddelde prestaties
OpslagcapaciteitGrote beschikbare interne opslagruimteAfhankelijk van cloudopslag waardoor ze een beperkte interne opslagruimte hebben 
GebruiksgemakIntuïtieve gebruikersinterface en naadloze integratie met andere Apple-apparatenEenvoudige interface en gebruiksvriendelijk voor beginners
BeveiligingSterke beveiligingsfuncties en regelmatige software-updatesMinder gevoelig voor malware en virussen
AanpassingsmogelijkhedenBeperkte aanpassingsmogelijkheden en configuratie-optiesMeer aanpassingsmogelijkheden en opties voor het aanpassen van instellingen
Ondersteuning en klantenserviceUitstekende klantenservice en garantieBeperkte klantenservice en garantie-opties

Op de laptop- en computermarkt zijn Apple en Chromebook populaire concurrenten. Ze verschillen in prijs, besturingssysteem, beschikbaarheid van apps en de kwaliteit van de hardware. Apple is duurder en gebruikt macOS, terwijl Chromebooks betaalbaarder zijn en op Chrome OS draaien. Apple heeft een uitgebreide app store, terwijl Chromebooks een beperktere selectie hebben. Apple staat bekend om hoogwaardige materialen en afwerking, terwijl Chromebooks eenvoudiger ontworpen zijn en goedkopere materialen gebruiken.

Nieuwe functies van Apple CarPlay

Apple CarPlay heeft verschillende nieuwe functies gekregen die het gebruik van dit platform nog beter maken. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe functies en hoe ze het gebruik van Apple CarPlay verbeteren.

FunctieBeschrijvingVoordeelNadeel
Draadloze verbindingMet de nieuwe draadloze verbinding hoef jij jouw iPhone niet meer met een kabel op je auto aan te sluiten. Je kunt nu via Bluetooth met Apple Caplay verbinden en zonder gedoe met kabels alle functies van Apple CarPlay gebruiken.Geen gedoe met kabelsEenvoudige verbindingVereist een auto met draadloze CarPlay ondersteuningDe batterijduur van de iPhone kan mogelijk minder worden
Split ViewMet Split View kun je twee apps tegelijkertijd op je autoscherm weergeven. Zo kun je bijvoorbeeld met Kaarten navigeren en muziek met Spotify afspelen.Je kunt multitasken waar door je met meerdere apps tegelijkertijd kunt werken
Gemakkelijke toegang tot meerdere apps
– Beperkte schermruimte- Split View wordt niet door iedere app ondersteunt 
Verbeterde Siri-functionaliteitSiri is nu slimmer en krachtiger. Hierdoor kun je nu meer met je stem doen. Zo kun je met jouw stem berichten sturen, instellingen wijzigen en muziek afspelen.Handsfree bediening
Verbeterde spraakherkenning
Afhankelijk van een internetverbindingDe spraakherkenning werkt niet altijd perfect
Nieuwe app-ondersteuningApple CarPlay ondersteunt nu ook nieuwe apps zoals Waze, Google Maps en WhatsApp. Hierdoor heb je meer keuze en kun je de apps die het beste bij jou passen gebruiken.Meer keuze in navigatie-apps
Mogelijkheid om berichten via WhatsApp te sturen 
– Niet alle apps zijn beschikbaar- Mogelijk verminderde batterijduur van de iPhone
Verbeterde interfaceDe Apple CarPlay interface is vernieuwd en door apps en functies voor een eenvoudigere en intuïtievere navigatie verbeterd.Eenvoudigere bediening Overzichtelijk design-Vereist gewenning aan de nieuwe interfaceDe nieuwe interface wordt niet door alle auto’s ondersteunt 

Met deze nieuwe functies biedt Apple CarPlay nog meer mogelijkheden en gemak tijdens het gebruik in de auto. Of je nu draadloos wilt verbinden, met Split View wilt multitasken of nieuwe apps wilt gebruiken, Apple CarPlay heeft voor ieder wat wils. Probeer het zelf uit en ontdek hoe Apple Carplay jouw rijervaring kan verbeteren.

Mac met ChromeOS Flex naar de Chromebook upgraden

Met ChromeOS Flex naar een Chromebook upgraden is handig als je een eenvoudige en gebruiksvriendelijke computerervaring wilt hebben. ChromeOS Flex is het besturingssysteem van Chromebooks en biedt ten opzichte van macOS van Apple verschillende voordelen, zoals een verbeterde snelheid en een hogere efficiëntie. Chromebooks starten snel op en werken, zelfs met meerdere geopende tabbladen en apps soepel. Zo hoeven je minder lang te wachten en kunnen je meer tijd aan werk of media besteden.

De integratie met Google-services en -apps is een voordeel van ChromeOS Flex. Als je Gmail, Google Drive en andere Google-producten al gebruikt, werken deze naadloos op een Chromebook. Dit maakt het gemakkelijk om bestanden te delen, documenten te bewerken en met anderen samen te werken. ChromeOS Flex biedt via de Chrome Web Store een uitgebreide selectie van apps en extensies. Hoewel sommige specifieke Mac software mogelijk niet op een Chromebook beschikbaar is, zijn er veel alternatieven met vergelijkbare functies beschikbaar. Bovendien zijn populaire webgebaseerde apps zoals Microsoft Office Online en Adobe Creative Cloud volledig compatibel met ChromeOS Flex.

Conclusie over “Chromebook Apple”

In dit blog hebben we het over de relatie tussen Chromebooks en Apple gehad. Apple werkt als alternatief voor de Chromebook aan een goedkope MacBook genaamd ChromeOS Flex. Hiermee kunnen jij jouw oude Mac naar een Chromebook achtige ervaring upgraden. We hebben ook naar de verschillen tussen een Chromebook en een laptop, en de concurrentie tussen Apple en Chromebook gekeken.

Apple en Chromebook hebben beide unieke voordelen voor gebruikers. Bepaal welk besturingssysteem het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past. Een Chromebook is geschikt als je een eenvoudig en betaalbaar apparaat met toegang tot veel apps in de Google Play Store wilt. Als je al bekend bent met het Apple-ecosysteem en specifieke macOS software nodig hebt, is een MacBook een betere keuze.

Chromebook apple gebruiken

Doe voldoende onderzoek voordat je een aankoopbeslissing neemt. Lees reviews, vergelijk specificaties en overweeg wat jij belangrijk in een laptop of computer vindt. Zo kun jij het juiste apparaat dat bij jouw behoeften past kiezen.

Veel gestelde vragen

Kan ik Microsoft Office op een Chromebook gebruiken?

Ja, je kunt Microsoft Office op een Chromebook gebruiken. Microsoft heeft officiële Office apps in de Google Play Store beschikbaar gestel, waardoor je Word, Excel en PowerPoint op je Chromebook kunt installeren en gebruiken.

Kan ik Photoshop op een Chromebook draaien?

Hoewel Photoshop niet rechtstreeks voor Chromebooks beschikbaar is, kun je webgebaseerde alternatieven zoals Pixlr of Sumo Paint gebruiken. Daarnaast biedt Adobe ook een online versie van Photoshop genaamd “Photoshop Express”, die beperkte functionaliteit biedt, maar voor basisbewerkingen nog steeds handig kan zijn.

Kan ik games op een Chromebook spelen ?

Ja, je kunt games op een Chromebook spelen. Hoewel het aanbod van games in vergelijking met Windows laptops beperkter is kun je nog steeds veel populaire Android games in de Google Play Store vinden die met Chromebooks compatibel zijn.

Hoe zit het met de beveiliging van een Chromebook?

Chromebooks staan bekend om hun sterke beveiligingsfuncties. Het besturingssysteem (ChromeOS) is op de Linux-kernel gebaseerd en wordt regelmatig automatisch met de nieuwste beveiligingspatches bijgewerkt. Bovendien worden apps in aparte sandbox omgevingen geïsoleerd uitgevoerd, wat helpt bij het voorkomen van malware-infecties.

Kan ik mijn iPhone met een Chromebook synchroniseren?

Hoewel er geen specifieke software is om je iPhone met een Chromebook te synchroniseren, kun je via de webbrowser op je Chromebook nog steeds toegang tot veel van de iCloud-services krijgen. Hiermee kun je bijvoorbeeld e-mails lezen, notities bekijken en foto’s naar iCloud uploaden.

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficiënt kunnen werken?

Hoe werkt een MacBook en afbeeldingen bewerken

Met een Chromebook van Apple kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg