Chromebook tablet kopen? – Ontdek hier waarop je moet letten!

Ontmoet de Chromebook tablet, een innovatieve draagbare computer. Met een touchscreen en de kracht van een computer, is deze tablet perfect voor iedereen die een veelzijdig apparaat zoekt. Chromebooks zijn lichte laptops met een touchscreen die op het Chrome OS besturingssysteem van Google draaien en de cloud gebruiken. De Chromebook tablet combineert het gemak van een tablet met de functionaliteit van een laptop.

In dit artikel bespreken we verschillende modellen van de Chromebook tablet, met hun kenmerken en voordelen. We leggen ook uit waarom Chromebook tablets voor zowel studenten als professionals ideaal zijn, omdat ze voor gemakkelijke toegang tot bestanden en documenten naadloos met Google Drive kunnen integreren. Blijf op de hoogte terwijl we alle details over de Chromebook tablet onthullen! Ontdek de nieuwste functies en prestaties van dit apparaat.

De verschillen tussen een Chromebook en een tablet

Hieronder vind je een vergelijkingstabel van de belangrijkste verschillen tussen een Chromebook en een tablet:

ChromebookTablet
BesturingssysteemDraait op het Chrome OS besturingssysteemDraait op verschillende besturingssystemen, zoals Android of iOS
ToetsenbordHeeft een fysiek toetsenbord, wat vergelijkbaar is met een laptopHeeft meestal geen fysiek toetsenbord, maar gebruikt een touchscreen voor invoer
ProductiviteitGeschikt voor taken zoals tekstverwerking, multitasking en professionele applicatiesMeer op entertainment, mediaconsumptie en casual gebruik gericht
OpslagcapaciteitKan meestal meer opslagruimte hebben, vergelijkbaar met een laptopHeeft meestal minder opslagruimte. De opslagruimte is afhankelijk van het model
PrijsIn vergelijking met een tablet is een Chromebook over het algemeen iets duurderKan afhankelijk van het merk en de specificaties in verschillende prijsklassen variëren, 
ConnectiviteitHeeft vaak meerdere USB-poorten en een HDMI-poort waarop randapparatuur kan worden aangeslotenHeeft meestal een beperkt aantal poorten en is afhankelijk van draadloze connectiviteit
SchermgrootteKan een groter scherm hebben wat met een laptop kan worden vergelekenHeeft meestal een kleiner scherm wat voor voor draagbaarheid ideaal is
SoftwarecompatibiliteitKan de meeste webgebaseerde applicaties uitvoeren, maar heeft beperkte ondersteuning voor desktopapplicatiesKan een breed scala aan mobiele apps uitvoeren, maar heeft beperkte ondersteuning voor desktopapplicaties
ToepassingsgebiedIdeaal voor studenten, professionals en gebruikers die veel typen en multitaskenIdeaal voor entertainment, mediaconsumptie en casual gebruik, zoals surfen op het internet en het spelen van games

Dus, als je naar een apparaat dat meer op productiviteit, tekstverwerking en multitasking gericht is zoekt, dan is een Chromebook voor jou wellicht de beste keuze. Aan de andere kant, als je meer in entertainment, mediaconsumptie en draagbaarheid geïnteresseerd bent, dan is een tablet misschien geschikter. Het hangt allemaal van je specifieke behoeften en voorkeuren af.

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficient kunnen werken?

Beeldscherm van de Lenovo Ideapad Duet Chromebook CT-X636F ZA6F0027NL

Met een Chromebook kun jij in de Cloud aan je bestanden werken

 • Dat is vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot je bestanden
 • Je bestanden zijn altijd veilig opgeslagen
 • Gemakkelijk met anderen samen aan projecten kunnen werken
 • De laptop start razendsnel op, zodat wachten totdat de laptop is opgestart tot de verleden tijd behoort

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voordelen van een 2-in-1 Chromebook

Met de opkomst van technologie zijn er steeds meer apparaten op de markt die ons leven gemakkelijker maken. Een van deze apparaten is de 2-in-1 Chromebook, die zowel als laptop en als tablet kan worden gebruikt. Hieronder gaan we het over de voordelen van het hebben van zo’n veelzijdig apparaat in.

Chromebook tablet

De voordelen van het hebben van zowel laptop als tablet in één apparaat

Een 2-in-1 Chromebook biedt het beste van twee werelden: je hebt de kracht en functionaliteit van een laptop met het gemak en de draagbaarheid van een tablet gecombineerd. Dit betekent dat je niet langer tussen een laptop en een tablet hoeft te kiezen, omdat je beide functies in één apparaat hebt.

Met een 2-in-1 Chromebook kun je afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt naadloos tussen verschillende modi schakelen. Wil je productief zijn en lange documenten typen? Gebruik dan de laptopmodus met het toetsenbord. Wil je ontspannen en van multimedia-content genieten? Schakel dan naar de tabletmodus over door het toetsenbord om te klappen of los te koppelen.

Waarom zou je voor een 2-in-1 Chromebook kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een ​​2-in-1 Chromebook zou kunnen kiezen. Ten eerste is er het aspect van draagbaarheid. Een 2-in-1 Chromebook is over het algemeen in vergelijking met traditionele laptops lichter en compacter, waardoor je het apparaat gemakkelijk onderweg mee kunt nemen. Dit maakt het ideaal voor studenten, zakenreizigers en iedereen die vaak onderweg is.

Een ander voordeel is de flexibiliteit. Met een 2-in-1 Chromebook kun je niet alleen zoals op een laptop typen en werken, maar ook zoals op een tablet tekenen en schetsen. Dit maakt het een geweldige keuze voor grafisch ontwerpers, kunstenaars en creatieve professionals die behoefte aan een apparaat hebben dat hen in staat stelt hun ideeën tot leven te brengen.

De veelzijdigheid van de 2-in1 functie op de Chromebook

De 2-in-1 functie op een Chromebook biedt eindeloze mogelijkheden. Naast de mogelijkheid om het apparaat als laptop of tablet te gebruiken, kun je ook uit verschillende modi, zoals tentmodus of presentatiemodus kiezen. Deze modi zijn handig als je zonder dat het toetsenbord in de weg zit, content met anderen wilt delen of als je naar films en video’s wilt kijken.

Bovendien ondersteunen veel 2-in-1 Chromebooks styluspen functionaliteit, waardoor je nauwkeurig kunt tekenen, notities kunt maken en markeringen op het scherm aan kunt brengen. Dit maakt het een geweldig hulpmiddel voor studenten tijdens de colleges of tijdens vergaderingen.

Profiteer met een 2-in-1-Chromebook optimaal van alle mogelijkheden

Met een 2-in-1 Chromebook krijg je de toegang tot alle voordelen van zowel een laptop als tablet. Je kunt multitasken, meerdere vensters openen, apps installeren en de volledige functionaliteit van het Chrome OS besturingssysteem gebruiken.

Hoe kun je een Chromebook als tablet gebruiken?

Als je een Chromebook hebt, ben je waarschijnlijk bekend met de laptopmodus die het biedt. Maar wist jij dat jij jouw Chromebook ook als een volwaardige tablet kunt gebruiken? Met de mogelijkheid om naar de tabletfunctie over te schakelen, kun je van het gemak en de flexibiliteit van touchscreen bediening genieten. Hieronder bespreken we hoe jij jouw Chromebook tot een tablet kunt transformeren en hoe je de touch-bediening optimaal kunt gebruiken.

Chromebook tablet in de tablet modus gebruiken

Op je Chromebook naar de tabletfunctie overschakelen

Op je Chromebook kun je eenvoudig en binnen enkele seconden naar de tabletfunctie overschakelen. In de onderstaande stappen vertellen wij hoe jij jouw Chromebook naar de tablet modus over kunt schakelen:

 1. Zoek aan de rechterkant van het toetsenbord naar het icoontje met vierkantjes in elkaar.
 2. Druk op dit icoontje om naar de tabletfunctie over te schakelen.
 3. Je zult merken dat het toetsenbord automatisch wordt uitgeschakeld en dat alle apps nu in volledig scherm worden weergegeven.

Op je Chromebook tussen de laptopmodus en de tabletfunctie schakelen

Het mooie van een Chromebook is dat je afhankelijk van wat voor jou het handigste is eenvoudig tussen de laptopmodus en de tabletfunctie kunt schakelen. Hieronder staan de stappen om tussen beide modi te wisselen:

 1. Druk aan de rechterkant van het toetsenbord op het icoontje met vierkantjes in elkaar.
 2. Hiermee schakel je naar de tabletfunctie over.
 3. Als je terug naar de laptopmodus wilt moet je opnieuw op het icoontje met vierkantjes in elkaar drukken.

Gebruik jouw Chromebook als volwaardige touchscreen-tablet

Met de tabletfunctie van je Chromebook kun jij jouw apparaat als een volwaardige touchscreen tablet gebruiken. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor het gebruik van apps en navigatie. Hieronder staan enkele tips om jouw Chromebook optimaal als tablet te gebruiken:

 • Gebruik gebaren: Met touch-bediening kun je verschillende gebaren gebruiken om door apps en bestanden te navigeren. Veeg op de Chromebook naar boven of naar beneden om te scrollen, veeg naar links of rechts om tussen apps te wisselen, en knijp twee vingers samen om in te zoomen.
 • Probeer Android-apps: Een van de voordelen van een Chromebook is dat deze Android-apps ondersteunt. Ga naar de Google Play Store en ontdek een breed scala aan apps die speciaal voor tablets zijn ontworpen.
 • Gebruik een stylus: Als je graag schrijft of tekent, kun je overwegen om een stylus voor jouw Chromebook aan te schaffen. Hiermee kun je met behulp van verschillende teken- en notitie-apps nauwkeurigere invoer doen en creatief bezig zijn.

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficient kunnen werken?

Beeldscherm van de Lenovo Ideapad Duet Chromebook CT-X636F ZA6F0027NL

Met een Chromebook kun jij in de Cloud aan je bestanden werken

 • Dat is vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot je bestanden
 • Je bestanden zijn altijd veilig opgeslagen
 • Gemakkelijk met anderen samen aan projecten kunnen werken
 • De laptop start razendsnel op, zodat wachten totdat de laptop is opgestart tot de verleden tijd behoort

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Instructies om op je Chromebook tablet door apps en bestanden te navigeren

Als jij jouw Chromebook met het touchscreen wilt kunnen bedienen is de Chromebook tablet is ideaal. Het heeft een intuïtieve navigatie bij het openen van apps en bestanden. Met een simpele tik of veegbeweging kun je gemakkelijk door apps bladeren en tussen taken schakelen. Het reageert soepel en snel op aanraking, ondersteunt styluspen input en heeft een helder en levendig scherm. Bovendien is het compact genoeg om overal mee naartoe te nemen. Dus als je een veelzijdig apparaat wilt, is de Chromebook tablet zeker iets om te overwegen.

Lastige keuze: Kleine Chromebook of tablet?

Als je voor je dagelijkse taken naar een draagbaar apparaat zoekt, sta je voor een lastige keuze: een kleine Chromebook of een tablet? Beide hebben hun eigen unieke kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om te weten welke beter bij jouw behoeften past. Hieronder staat een vergelijkingstabel om je bij het maken van een weloverwogen beslissing te helpen:

Chromebook tablet of tablet
KenmerkenKleine ChromebookTablet
ToetsenbordInclusief, ideaal voor typen en productiviteitMeestal zonder, afhankelijk van het model
BesturingssysteemChrome OS, vergelijkbaar met een laptopAndroid of iOS, speciaal voor touchscreens ontworpen 
AppsBeperkte toegang tot de Google Play Store en web-appsBrede keuze aan apps die in app stores beschikbaar zijn
MultitaskingMeerdere vensters en tabbladen kunnen tegelijkertijd worden geopendMeestal beperkt tot het schakelen tussen apps
OpslagruimteVaak meer opslagruimte beschikbaar, vergelijkbaar met een laptopBeperkte opslagruimte, meestal afhankelijk van de cloudopslag
PrijsOver het algemeen goedkoper dan tabletsKan afhankelijk van het model duurder zijn

Nu je een idee van de verschillen tussen een kleine Chromebook en een tablet hebt, is het tijd om te beslissen welke het beste bij jou past. Hieronder staan enkele overwegingen om je bij het maken van je keuze te helpen:

 1. Gebruik: Als je voornamelijk wilt typen en productief wilt zijn, is een kleine Chromebook met een toetsenbord misschien de betere optie. Als je echter meer op mediaconsumptie, zoals het bekijken van video’s en het surfen op sociale media gericht bent, kan een tablet vanwege het touchscreen handiger zijn.
 2. Besturingssysteem: Denk na over welk besturingssysteem je het meest vertrouwd bent. Als je aan een laptop-achtige ervaring gewend bent, kan een kleine Chromebook met Chrome OS een goede keuze zijn. Als je echter al aan Android of iOS-apparaten gewend bent, kan een tablet met het bijbehorende besturingssysteem beter bij je passen.
 3. Apps: Overweeg welke apps je nodig hebt en of ze op het apparaat van je keuze beschikbaar zijn. Als je specifieke apps die alleen op tablets beschikbaar zijn nodig hebt, kan dat de doorslag geven. Aan de andere kant, als je het grootste deel van je werk online via web-apps doet, kan een kleine Chromebook voldoende zijn.

Bij het kiezen tussen een Chromebook en een tablet moet je rekening met je voorkeuren en behoeften houden. Een Chromebook is een laptop met het besturingssysteem Chrome OS van Google. Het heeft een toetsenbord en trackpad, en je kunt er ook Android-apps op gebruiken. Een tablet is in vergelijking met een laptop lichter en compacter en heeft touchscreen-functionaliteit. Het is ideaal voor activiteiten zoals lezen, surfen, video’s kijken en gamen. Let ook op het besturingssysteem: Chrome OS voor Chromebooks en iOS of Android voor tablets.

Laptop start niet op: Tips om toetsenbordproblemen op te lossen

Het kan erg frustrerend zijn als je laptop niet op wil starten of als je problemen met het toetsenbord hebt. Gelukkig zijn er enkele tips en trucs die je kunt proberen om deze problemen op te lossen. Hieronder staan enkele suggesties om je op weg te helpen:

 1. Controleer de voedingsbron: Zorg ervoor dat je laptop correct op een werkend stopcontact is aangesloten. Als je een draagbare laptop hebt, controleer dan of de batterij voldoende is opgeladen.
 2. Herstart je laptop: Soms kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen. Druk op de aan/uit knop en houd deze ingedrukt totdat je laptop volledig is uitgeschakeld. Wacht een paar seconden en druk vervolgens opnieuw op de aan/uit-knop om je laptop opnieuw op te starten.
 3. Controleer de toetsenbord verbinding: Als je toetsenbord niet goed werkt, controleer dan of het correct op je laptop is aangesloten. Probeer het toetsenbord los te koppelen en opnieuw aan te sluiten om te zien of dit het probleem oplost.
 4. Controleer de toetsenbordinstellingen: Ga naar de instellingen van je laptop en controleer of het toetsenbord correct is geconfigureerd. Zorg ervoor dat de taalinstellingen met de toetsenbordindeling die je gebruikt overeenkomen.
 5. Update de stuurprogramma’s: Soms kunnen verouderde stuurprogramma’s problemen met het toetsenbord veroorzaken. Controleer of er updates voor de stuurprogramma’s van je laptop beschikbaar zijn en installeer deze indien nodig.
 6. Gebruik een extern toetsenbord: Als je toetsenbord nog steeds niet goed werkt, kun je proberen om een extern toetsenbord op je laptop aan te sluiten. Als het externe toetsenbord wel werkt, kan dit erop wijzen dat er een probleem met het interne toetsenbord van je laptop is.
 7. Neem contact met de klantenservice op: Als geen van de bovenstaande tips werkt, is het misschien tijd om contact met de klantenservice van je laptopfabrikant op te nemen. Zij kunnen je verder helpen om het probleem op te lossen.

Het oplossen van problemen met het opstarten van je laptop en het toetsenbord kan soms wat tijd en geduld vergen. Hopelijk helpen deze tips je om het probleem op te lossen en weer met je laptop aan de slag te gaan.

Met de Chromebook tablet heb jij entertainment direct binnen handbereik, tekst met de hand schrijven

De Chromebook tablet is de perfecte gadget voor iedereen die altijd en overal toegang tot entertainment wil hebben. Of je nu onderweg bent, op school zit of gewoon thuis ontspant, met de Chromebook tablet heb je direct toegang tot al je favoriete films, series, muziek en boeken. Met een simpele swipe en tik op het touchscreen kun je eenvoudig door je entertainment bibliotheek bladeren en de content die je wilt afspelen.

Daarnaast biedt de Chromebook tablet de mogelijkheid om tekst met de hand te schrijven. Of je nu aantekeningen tijdens een college wilt maken, een to-do lijstje wilt opstellen of gewoon creatief bezig wilt zijn, met de Chromebook tablet kun je direct op het scherm schrijven. Het is alsof je een notitieblok of schetsboek bij je hebt, maar dan in digitale vorm.

Hieronder staan enkele voordelen en functies van de Chromebook tablet:

VoordelenFuncties
Draagbaar en lichtTouchscreen
Lange batterijduurGoogle Play Store
Snelle prestatiesToegang tot apps
VeelzijdigGeïntegreerde stylus

Enkele voorbeelden van entertainmentmogelijkheden zijn:

 • Je favoriete films en series op streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ bekijken 
 • Via apps zoals Spotify of YouTube Music naar muziek luisteren
 • E-books en tijdschriften via apps zoals Kindle of Google Books lezen
 • Games via de Google Play Store spelen

Daarnaast kun je de Chromebook tablet ook voor productiviteitsdoeleinden gebruiken, zoals:

 1. Het maken van aantekeningen tijdens colleges of vergaderingen
 2. Het maken van to-do lijstjes en notities
 3. Het bewerken van documenten en presentaties
 4. Het tekenen en schetsen van creatieve ideeën

Met de Chromebook tablet heb je dus niet alleen entertainment binnen handbereik, maar ook de mogelijkheid om productief te zijn. Of je nu wilt ontspannen of wilt werken, de Chromebook tablet biedt de juiste tools en functies om aan al jouw behoeften te voldoen. Dus waar wacht je nog op? Haal vandaag nog jouw eigen Chromebook tablet in huis en geniet van eindeloos entertainment en creativiteit!

Conclusie van de “Chromebook tablet”

De “Chromebook tablet” combineert de voordelen van een Chromebook en een tablet. We hebben naar de verschillen en voordelen van een 2-in-1 Chromebook en hoe je het als tablet kunt gebruiken gekeken. Daarnaast hebben we tips gegeven om opstartproblemen met de “Chromebook tablet” op te lossen en entertainment binnen handbereik te hebben.

Met deze informatie kun je nu bij het kiezen van jouw ideale apparaat een weloverwogen beslissingen nemen. Of je nu productiviteit, entertainment of beide zoekt, de “Chromebook tablet” biedt alle benodigde functies. Overweeg wat voor jou het belangrijkst is en maak je keuze op basis van jouw behoeften.

Werken met een Chromebook tablet

Heb je nog steeds vragen over de “Chromebook tablet”? Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die bij het nemen van aankoopbeslissingen nuttig kunnen zijn:

Kan ik Android-apps op een Chromebook tablet downloaden?

Ja, net als bij andere Chromebooks kun je Android-apps via Google Play Store op een Chromebook tablet downloaden. Dit geeft je toegang tot duizenden apps voor verschillende doeleinden.

Kan ik Microsoft Office op een Chromebook tablet gebruiken?

Ja, je kunt Microsoft Office op een Chromebook tablet gebruiken. Er is een speciale app in de Google Play Store genaamd “Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & meer”, waarmee je toegang tot alle bekende Office-programma’s hebt beschikbaar.

Kan ik foto’s en video’s op een Chromebook tablet bewerken?

Ja, met de juiste apps kun je foto’s en video’s op een Chromebook tablet bewerken. Er zijn in de Google Play Store verschillende apps beschikbaar die geavanceerde bewerkingsmogelijkheden voor zowel foto’s als video’s bieden.

Kan ik vanaf een Chromebook tablet afdrukken?

Ja, je kunt vanaf een Chromebook tablet afdrukken. Met ondersteuning voor Google Cloud Print kun je draadloos afdrukopdrachten naar compatibele printers verzenden.

Kan ik offline op een Chromebook tablet werken?

Ja, net als andere Chromebooks biedt een Chromebook tablet de mogelijkheid om offline te werken. Veel apps hebben offline functionaliteit, zodat je zelfs als er geen internetverbinding beschikbaar is productief kunt blijven.

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficient kunnen werken?

Beeldscherm van de Lenovo Ideapad Duet Chromebook CT-X636F ZA6F0027NL

Met een Chromebook kun jij in de Cloud aan je bestanden werken

 • Dat is vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot je bestanden
 • Je bestanden zijn altijd veilig opgeslagen
 • Gemakkelijk met anderen samen aan projecten kunnen werken
 • De laptop start razendsnel op, zodat wachten totdat de laptop is opgestart tot de verleden tijd behoort

Dit is nog maar een topje van de ijsberg