Ontdek de mogelijkheden van de Chromebook nu!

De chromebook is een laptop van Google die ideaal is voor mensen die voornamelijk online werken. Je hebt toegang tot alle populaire Google-diensten en kunt ook andere apps en extensies downloaden. De chromebook start snel op en heeft een lange batterijduur, waardoor hij ideaal is voor onderweg en langdurig gebruik. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past. Of je nu een student of een ondernemer bent, de chromebook biedt talloze mogelijkheden. In dit artikel vertellen we alles over de mogelijkheden van de Chromebook!

Hoe werkt een Chromebook?

Een Chromebook is een laptop die op het besturingssysteem van Google, genaamd Chrome OS draait. Het biedt een full HD beeldscherm dat voor een optimale kijkervaring zorgt. Maar wat is een Chromebook en hoe werkt deze laptop eigenlijk? Laten we eens naar enkele belangrijke aspecten kijken.

Is een Chromebook een goed alternatief voor een laptop

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficient kunnen werken?

Beeldscherm van de Lenovo Ideapad Duet Chromebook CT-X636F ZA6F0027NL

Met een Chromebook kun jij in de Cloud aan je bestanden werken

 • Dat is vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot je bestanden
 • Je bestanden zijn altijd veilig opgeslagen
 • Gemakkelijk met anderen samen aan projecten kunnen werken
 • De laptop start razendsnel op, zodat wachten totdat de laptop is opgestart tot de verleden tijd behoort

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Webgebaseerde applicaties

Een groot voordeel van een Chromebook is dat je webgebaseerde applicaties kunt gebruiken zonder dat je software hoeft te installeren. Je hebt zonder je zorgen over updates of opslagruimte te hoeven maken via de browser toegang tot verschillende applicaties en tools. Bovendien kun je gemakkelijk met andere apparaten synchroniseren. Met een breed scala aan beschikbare applicaties, vind je altijd wat je nodig hebt. Met een Chromebook is software installeren en updaten verleden tijd – alles is slechts een paar klikken verwijderd!

Synchronisatie met je Google-account

Een van de grote voordelen van een Chromebook is de naadloze synchronisatie met je Google-account. Of je nu op je laptop, tablet of smartphone werkt, al je gegevens worden automatisch gesynchroniseerd en zijn overal toegankelijk. Dit betekent dat je documenten, foto’s, video’s en andere bestanden altijd up-to-date zijn en gemakkelijk met anderen kunnen worden gedeeld. 

Bovendien kun je met de ingebouwde Google Drive app al je bestanden veilig in de cloud opslaan, waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn dat jouw gegevens verloren gaan. Met een Chromebook hoef je dus nooit meer naar een USB-stick of externe harde schijf te zoeken, je hebt alles wat je nodig altijd binnen handbereik. 

Bestanden via Google Drive delen en met anderen samenwerken

Een Chromebook kan naadloos met Google Drive worden geïntegreerd. Hiermee kun je bestanden delen en in real-time samenwerken. Dit betekent dat meerdere mensen tegelijkertijd aan een document kunnen werken en wijzigingen aan kunnen brengen. Daarnaast kun je bestanden met externe partijen, zoals klanten en partners delen. Alle wijzigingen worden automatisch in de cloud opgeslagen, waardoor jij je geen zorgen over gegevensverlies hoeft te maken. Met Google Drive op jouw Chromebook kun jij waar je ook bent efficiënter werken en productiever zijn.

Langere batterijduur

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van een Chromebook is de langere batterijduur in vergelijking met traditionele laptops. Met een gemiddelde batterijduur van 10 tot 12 uur, kun je de hele dag door werken zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over het opladen. 

Dit is vooral handig voor studenten en professionals die veel onderweg zijn en niet altijd toegang tot stopcontacten hebben. Daarnaast zorgt de efficiënte energiebesparingstechnologie ervoor dat de batterij zelfs bij intensief gebruik langer meegaat. Met een Chromebook hoef jij je geen zorgen over een lege batterij te maken en kun je waar je ook bent productief blijven. 

Ingebouwde virusbescherming

De Chromebook biedt ingebouwde virusbescherming, waardoor jij je geen zorgen over de veiligheid van je bestanden en persoonlijke gegevens hoeft te maken. Met het geavanceerde beveiligingssysteem van Chrome OS worden updates automatisch uitgevoerd en worden schadelijke software en virussen opgespoord en verwijderd.

Dit zorgt ervoor dat je altijd tegen online bedreigingen beschermd blijft en je met een gerust hart kunt werken en op het internet kunt surfen. De ingebouwde virusbescherming van de Chromebook maakt het voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik een betrouwbare keuze. 

Ingebouwde virusscanner van de Chromebook

De voor- en nadelen van een Chromebook

Een Chromebook is ideaal voor online werk en draait op een lichtgewicht besturingssysteem, Chrome OS. Ze zijn goedkoop en kunnen gemakkelijk met Google-services zoals Google Drive en Google Docs integreren. Om de Chrombook optimaal te kunnen gebruiken heb je een goede internetverbinding nodig en de opslagcapaciteit is beperkt. Kortom, een Chromebook kan een goede keuze zijn voor gebruikers die de computer / laptop voor eenvoudige taken wil gebruiken.

Voordelen

Een belangrijk voordeel van een Chromebook is dat ze goedkoop zijn. Dit maakt ze aantrekkelijk voor studenten, gezinnen en mensen met een beperkt budget. Chromebooks zijn gebruiksvriendelijk en integreren naadloos met Google-services zoals Gmail en Google Drive. Ze zijn lichtgewicht, hebben een lange batterijduur en zijn ideaal voor mensen die onderweg willen werken of studeren. Kortom, de betaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en draagbaarheid maken de Chromebook een uitstekende keuze voor iedereen die een efficiënte laptop zoekt.

Betaalbaar

Een groot voordeel van Chromebooks is dat ze in vergelijking met traditionele laptops goedkoper zijn. Ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken, lichtgewicht en draagbaar. Een ander voordeel is de veiligheid dankzij het eenvoudige besturingssysteem Chrome OS dat door Google is ontwikkeld. Dit leidt tot lagere prijzen voor consumenten.

Eenvoudig in gebruik

Chromebooks hebben een eenvoudige interface die zelfs voor beginners gemakkelijk te begrijpen is. Je kunt online winkelen, je e-mails controleren en je favoriete apps gebruiken. Daarnaast kun je videochatten met vrienden en familie. Het besturingssysteem is gebaseerd op de Google Chrome-browser, waardoor veel mensen al bekend zijn met de functionaliteiten van het besturingssysteem. Deze laptops starten snel op en geven directe toegang tot web-apps zoals Gmail, Google Docs en Google Drive.

Nadelen

Hoewel Chromebooks voordelen hebben, zijn er ook nadelen. Ten eerste zijn ze afhankelijk van een stabiele internetverbinding, waardoor functies zonder internet beperkt kunnen zijn. Daarnaast hebben ze in vergelijking met traditionele laptops minder opslagruimte, wat een probleem kan zijn als je veel bestanden wilt bewaren. Sommige softwareprogramma’s kunnen niet compatibel zijn met het Chrome OS besturingssysteem. Controleer daarom de compatibiliteit van de programma’s die je gebruikt voordat je een Chromebook koopt.

Beperkte offline functionaliteit

Hoewel Chromebooks handig zijn, moet je rekening met beperkte offline functionaliteiten houden. De meeste apps en tools werken in de Cloud, dus je hebt een constante internetverbinding nodig. Zonder wifi of mobiele data kun je minder taken uitvoeren en bestanden openen. Sommige apps kunnen wel offline worden gebruikt, maar niet zo uitgebreid als op traditionele laptops. Denk dus goed na of je vaak zonder internet werkt voordat je een Chromebook koopt.

Met Chromebook werken

Minder geschikt voor zware taken

Chromebooks zijn ontworpen voor lichte computertaken zoals webbrowsen, e-mailen en tekstverwerking. Ze hebben minder in vergelijking met traditionele laptops minder krachtige hardware en zijn daarom minder geschikt voor zwaardere taken zoals videobewerking of gaming. Een Chromebook is geen alternatief voor een laptop. Als je van plan bent om intensieve grafische programma’s te gebruiken of de nieuwste games te spelen, is een Chromebook mogelijk niet de beste keuze.

Welke Chromebook past bij jouw behoeften?

Bij het zoeken naar een Chromebook moet je rekening houden met verschillende factoren. Bedenk wat je met de Chromebook wilt doen: surfen, e-mails versturen en documenten maken, of ook zwaardere taken zoals foto- en videobewerking of gaming. Dit helpt bij het kiezen van de juiste specificaties en prestaties. Denk ook na over de grootte en het type scherm dat je wilt. Wil je een compacte en draagbare Chromebook met een klein scherm, of liever een groter scherm voor een betere kijkervaring? Kijk tot slot naar de batterijduur, opslagcapaciteit en connectiviteitsopties van verschillende modellen. Door op deze factoren te letten kun jij de perfecte Chromebook voor jou behoeften vinden.

Overwegingen bij het kiezen van een Chromebook

Bij het kiezen van een Chromebook moet je rekening houden met verschillende zaken. Denk eerst na over het doel waarvoor je de laptop wilt gebruiken: als je vooral online werkt en documenten schrijft, is een lichtgewicht model met goede batterijduur een goede keuze. Let ook op de specificaties zoals processor, opslagruimte en RAM-geheugen. Zo kun je de juiste Chromebook die bij jouw behoeften past kiezen.

Schermgrootte

Bij het kiezen van een Chromebook is het belangrijk dat je rekening met de schermgrootte houdt. Kleine schermen zijn handig voor onderweg, terwijl grotere schermen voordelen zoals betere multitasking en een verbeterde kijkervaring bieden. Denk goed na over hoe je je Chromebook wilt gebruiken om de juiste schermgrootte te bepalen. Daarnaast is ook de resolutie van het scherm iets om in overweging te nemen, aangezien een hogere resolutie voor scherpere beelden en betere weergave van details zorgt.

Processor en RAM

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de processor en de RAM-capaciteit van de Chromebook. Dit bepaalt hoe krachtig de laptop is en hoe soepel hij bij verschillende taken kan functioneren. Als je voornamelijk eenvoudige taken zoals surfen op internet, e-mailen en tekstverwerking uitvoert, dan is een Chromebook met een basis processor en 4 GB RAM voldoende.

Aan de andere kant, als je van plan bent om intensievere taken zoals foto- of videobewerking uit te voeren, dan kun je overwegen om in een Chromebook met een krachtigere processor en meer RAM te investeren. Dit zorgt ervoor dat de laptop zelfs bij zwaardere belasting soepel blijft werken.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit is een belangrijk aspect van een Chromebook. In tegenstelling tot traditionele laptops hebben Chromebooks meestal beperkte opslagruimte. Ze zijn ontworpen om met cloudopslag in plaats van lokale opslag te werken. Dit biedt vooral voor mensen die veel onderweg zijn flexibiliteit en gemak. Hoewel sommige mensen liever een grote interne opslagruimte hebben, kunnen de meeste gebruikers prima met de cloudopslag mogelijkheden van een Chromebook uit de voeten.

SSD als opslag voor de Chromebook

Productief met je Chromebook aan de slag

Wil je het maximale uit je Chromebook halen en zo productief mogelijk werken? Geen zorgen, wij hebben enkele handige tips voor je! Met deze tips kun je efficiënter werken, bestanden maken en bewerken, multitasken en nog veel meer. Dus laten we snel aan de slag gaan!

Gebruik Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties voor het maken en het bewerken van bestanden

Een van de grootste voordelen van een Chromebook is dat het met Google Drive is geïntegreerd. Hierdoor kun je Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties gemakkelijk gebruiken om bestanden te maken en te bewerken. Het mooie hiervan is dat al je wijzigingen automatisch in de cloud worden opgeslagen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verliezen van gegevens.

 • Voor het schrijven van tekstdocumenten kun je Google Documenten gebruiken.
 • Google Spreadsheets kun je voor het maken van spreadsheets met formules en tabellen gebruiken.
 • Google Presentaties kan worden gebruikt om professionele presentaties te maken.

Met deze tools kun je in realtime met anderen aan dezelfde documenten samenwerken. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om feedback te geven, wijzigingen door te voeren en projecten af te ronden.

Gebruik sneltoetsen om efficiënter te werken

Wist je dat er talloze sneltoetscombinaties op een Chromebook beschikbaar zijn? Deze kunnen je helpen om sneller door taken heen te navigeren zonder dat je steeds naar de muis hoeft te grijpen. Hieronder staan enkele handige sneltoetsen waar je mee kunt beginnen:

 • Ctrl + N: Open een nieuw venster of tabblad in je browser.
 • Ctrl + Shift + Q: Log uit bij je Chromebook.
 • Alt + Tab: Wissel snel tussen geopende apps en vensters.
 • Ctrl + Shift + L: Vergrendel je scherm.

Door deze sneltoetsen regelmatig te gebruiken, kun je veel tijd besparen en efficiënter werken.

Organiseer je apps en extensies in handige mappen op het startscherm

Op het startscherm van je Chromebook kun je apps en extensies eenvoudig in handige mappen organiseren. Dit helpt je om alles netjes geordend te houden en snel toegang tot de tools die je nodig hebt te hebben.

 • Maak mappen voor verschillende categorieën, zoals ‘Productiviteit’, ‘Entertainment’ en ‘Nuttige tools’ aan.
 • Sleep de gewenste apps en extensies naar de juiste map.
 • Pas de volgorde van de mappen aan zodat de belangrijkste altijd bovenaan staan.

Op deze manier hoef je niet meer door een eindeloze lijst met apps te scrollen om degene te vinden die je zoekt. Alles is overzichtelijk georganiseerd op één plek!

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficient kunnen werken?

Beeldscherm van de Lenovo Ideapad Duet Chromebook CT-X636F ZA6F0027NL

Met een Chromebook kun jij in de Cloud aan je bestanden werken

 • Dat is vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot je bestanden
 • Je bestanden zijn altijd veilig opgeslagen
 • Gemakkelijk met anderen samen aan projecten kunnen werken
 • De laptop start razendsnel op, zodat wachten totdat de laptop is opgestart tot de verleden tijd behoort

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Apps en games op je Chromebook downloaden

Wil je apps en games op je Chromebook downloaden ? Geen zorgen, het is eenvoudig! Met de Google Play Store app kun je verschillende apps en games gemakkelijk op je Chromebook installeren. Hieronder staan de stappen die je hiervoor moet volgen:

Met apps uit de Google Play Store op de Chromebook werken

Open de Google Play Store app op je Chromebook

Wanneer jij apps en games wilt downloaden moet je de Google Play Store-app op je Chromebook openen. Deze app kun je in het applicatiemenu of in de plank onderaan het scherm vinden. Druk hierop om het te openen.

Zoek naar de gewenste app of game en druk op ‘Installeren’

Nadat je de Google Play Store hebt geopend, kun je naar de gewenste app of game zoeken. Voer simpelweg bovenaan het scherm in het zoek vak de naam van de app of game en druk op Enter. Nu krijg je een lijst met resultaten te zien.

Blader door de lijst met resultaten totdat je de app of game die je wilt downloaden hebt gevonden. Druk vervolgens op ‘Installeren’ om het download- en installatieproces te starten.

De app wordt automatisch op je Chromebook gedownload en geïnstalleerd

Nadat je op ‘Installeren’ hebt gedrukt zal de geselecteerde app of game automatisch op je Chromebook worden gedownload en geïnstalleerd. Dit proces kun je volgen door naar het meldings gedeelte van het systeemvak te gaan.

Zodra de installatie is voltooid, verschijnt er een pictogram voor de app of game in het applicatiemenu van je Chromebook. In de plank onderaan het scherm kun je ook naar de geïnstalleerde apps zoeken. Druk op het pictogram om de app of game te openen en te gebruiken.

Nu kun je rechtstreeks op je apparaat van verschillende apps en games genieten

Gefeliciteerd! Nu kun je rechtstreeks op je Chromebook van een breed scala aan apps en games genieten. Of je nu productiviteits apps, sociale media apps, entertainment apps of games wilt downloaden, de Google Play Store heeft het allemaal.

Met apps kun jij jouw Chromebook personaliseren en aan jouw behoeften aanpassen. Of het nu om het bewerken van documenten, het beheren van je agenda of het streamen van films en tv-shows gaat, er is altijd wel een app die bij jouw wensen past.

Binnen de Google Play Store zijn games in overvloed beschikbaar. Of je nu van puzzelspellen, racespellen of avonturenspellen houdt, er is voor ieder wat wils. Je kunt urenlang plezier hebben met gamen op je Chromebook.

Dus waar wacht je nog op? Open de Google Play Store app op je Chromebook en download al je favoriete apps en games!

Word en Excel op je Chromebook gebruiken

Wil je Word en Excel op je Chromebook gebruiken? Geen probleem! Er zijn verschillende opties beschikbaar waarmee je deze Microsoft Office programma’s zelfs op een Chromebook kunt gebruiken. Hieronder staan enkele mogelijkheden om Word en Excel op je Chromebook te gebruiken:

Gebruik Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties als alternatieven voor Microsoft Office

Een van de beste manieren om Word en Excel-bestanden op een Chromebook te maken en te bewerken is door de Google Drive-suite met apps zoals: Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties te gebruiken. Deze apps bieden vergelijkbare functionaliteit als Microsoft Office-programma’s en stellen je in staat om documenten, spreadsheets en presentaties te maken, te bewerken en te delen.

Met de Chromebook aan tekstdocumenten werken

Hieronder staan enkele voordelen van Google Drive-apps:

 • Toegankelijkheid: Je kunt waar je ook bent via de cloud eenvoudig toegang tot al je bestanden krijgen. Dit betekent dat jij jouw documenten vanaf ieder apparaat met internettoegang kunt openen, bewerken of delen.
 • Samenwerking: Met Google Drive apps kun je gemakkelijk met anderen aan hetzelfde document samenwerken. Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd wijzigingen in een bestand aanbrengen, wat handig is voor groepsprojecten of teamwerk.
 • Automatische opslag: Alles wat je in Google Drive maakt of bewerkt wordt automatisch opgeslagen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je werk verloren gaat als er iets met jouw apparaat misgaat.

Hoewel Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties geweldige alternatieven voor Word en Excel zijn, kan het zijn dat je bepaalde functies mist die specifiek voor Microsoft Office zijn. Als je een specifieke functie nodig hebt die niet in de Google Drive apps beschikbaar is, kun je overwegen om een van de andere opties te gebruiken.

Installeer de Microsoft Office Android-apps via de Google Play Store op ondersteunde Chromebooks.

Op sommige Chromebooks kun je Android apps via de Google Play Store downloaden installeren. Dit betekent dat je de officiële Microsoft Office-apps – Word, Excel en PowerPoint – rechtstreeks op jouw Chromebook kunt installeren en gebruiken.

Hieronder staan enkele voordelen van de Microsoft Office Android-apps:

 • Vertrouwdheid: Als je op Windows computers al bekend bent met Word en Excel, zul je merken dat de Android-versies vergelijkbaar werken. Je kunt verdergaan met jouw werk zonder dat je veel aanpassingen hoeft te doen of een leercurve hebt.
 • Offline toegang: Met de Microsoft Office Android-apps kun je bestanden offline bewerken. Dit is handig als je geen internetverbinding hebt of als je onderweg bent.

Het belangrijkste om te weten is dat niet alle Chromebooks volledige ondersteuning voor het downloaden en het installeren van Android-apps bieden.

Het verschil tussen een Chromebook en een laptop

Een Chromebook en een laptop lijken op het eerste gezicht misschien veel op elkaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee apparaten. Hieronder zullen we de belangrijkste verschillen tussen een Chromebook en een laptop bespreken.

Besturingssysteem

Het belangrijkste verschil tussen een Chromebook en een laptop is het besturingssysteem dat ze gebruiken. Een Chromebook draait op het besturingssysteem genaamd Chrome OS, terwijl laptops meestal Windows of macOS gebruiken.

 • Chrome OS: Dit besturingssysteem is door Google ontwikkeld en is op de Google Chrome webbrowser gebaseerd. Het is lichtgewicht en met de nadruk op cloudgebaseerde applicaties eenvoudig te gebruiken.
 • Windows/macOS: Laptops draaien daarentegen meestal op Windows van Microsoft of macOS van Apple. Deze besturingssystemen bieden meer functionaliteit en compatibiliteit met verschillende softwareprogramma’s.

Opslag

Een ander belangrijk verschil tussen een Chromebook en een laptop is de manier waarop ze met opslag omgaan.

 • Chromebooks: Een Chromebook gebruikt voornamelijk cloudopslag via diensten zoals Google Drive. Dit betekent dat jij jouw bestanden online in plaats van lokaal op het apparaat zelf kunt bewaren. Hoewel dit handig kan zijn, omdat je vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot jouw bestanden hebt, kan het beperkend zijn als je offline wilt werken.
 • Laptops: Laptops hebben meestal een harde schijf of een solid-state drive (SSD) waarop je bestanden lokaal op kunt slaan. Dit geeft je meer controle over jouw gegevens en stelt je in staat om offline te werken wanneer dat nodig is.

Prijs

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het vergelijken van een Chromebook en een laptop is de prijs.

 • Chromebooks: Over het algemeen zijn Chromebooks in vergelijking met laptops goedkoper. Dit komt doordat ze vanwege hun focus op cloudopslag vaak eenvoudigere hardware hebben en minder opslagruimte nodig hebben. Dit maakt ze aantrekkelijk voor mensen met een beperkt budget.
 • Laptops: Laptops kunnen daarentegen afhankelijk van de specificaties en merken in prijs variëren. Ze bieden vaak krachtigere hardware en meer opslagruimte, maar dit komt meestal tegen een hogere prijs.

Gebruiksgedrag van een Chromebook

Een Chromebook is een laptop die op het besturingssysteem Chrome OS van Google draait. Het gebruiksgedrag van een Chromebook kan vanwege de unieke functies en beperkingen van het Chrome OS van het gebruiksgemak van een traditionele laptop verschillen. Hieronder vind je een vergelijkingstabel met de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen en de verschillen ten opzichte van een traditionele laptop:

KenmerkenChromebookTraditionele laptop
BesturingssysteemChrome OS, gebaseerd op de Chrome-browserWindows, macOS, Linux
Apps en softwareVoornamelijk webgebaseerde apps en extensies uit de Chrome Web StoreBreed scala aan desktop-apps en software
OpslagBeperkte interne opslag, meestal 16GB of 32GBGrotere interne opslagcapaciteit, meestal 256GB of meer
Offline gebruikBeperkte functionaliteit zonder internetverbindingVolledige functionaliteit zonder internetverbinding
VeiligheidIngebouwde beveiligingsfuncties, automatische updatesAfhankelijk van het besturingssysteem en de gebruiker
PrijsOver het algemeen goedkoper als de traditionele laptopsVarieert afhankelijk van het merk en de specificaties

Het gebruiksgedrag van een Chromebook kan ook op het gebied van dagelijkse taken en activiteiten verschillen. Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe mensen een Chromebook kunnen gebruiken:

 • Op het internet surfen en online winkelen
 • E-mailen en communiceren via sociale media
 • Met Google Docs online documenten maken en bewerken 
 • Video’s streamen en muziek luisteren
 • Foto’s met webgebaseerde fotobewerkingsprogramma’s bewerken
 • Videobellen en online vergaderingen bijwonen
 • Online leren en educatieve bronnen gebruiken
 • Spelen van webgebaseerde games en apps

Het gebruiksgedrag van een Chromebook wordt ook door de beperkingen van het Chrome OS beïnvloed. Hoewel Chromebooks steeds krachtiger worden, zijn ze nog steeds geschikter voor lichte taken en webgebaseerde activiteiten als voor zware software en taken zoals videobewerking of gaming.

Kortom, het gebruiksgedrag van een Chromebook verschilt van dat van een traditionele laptop vanwege het besturingssysteem, de apps, de software, de opslag, de offline functionaliteit, de veiligheid en de prijs. Het is belangrijk om bij het kiezen van een laptop die bij jouw behoeften en gebruiksgewoonten past rekening te houden met deze verschillen.

Conclusie: De voordelen van een Chromebook

Gefeliciteerd! Je begrijpt nu de wereld van Chromebooks. Ze zijn eenvoudig, snel en hebben in vergelijking met traditionele laptops een lange batterijduur. Een Chromebook is als een betrouwbare metgezel die je overal helpt om productief te zijn. Het is als een handig notitieboekje dat altijd klaarstaat om je ideeën vast te leggen.

Maar het gaat niet alleen om productiviteit. Met een Chromebook kun je ook van entertainment en ontspanning genieten. Of het nu om het downloaden van apps en games of het gebruik van Word en Excel gaat, er is voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Ga met jouw nieuwe Chromebook aan de slag en ontdek alle mogelijkheden zelf!

Chromebook

Veel gestelde vragen over Chromebooks

Kan ik Microsoft Office op een Chromebook gebruiken?

Ja, je kunt via de online versie van Office 365 Microsoft Office op een Chromebook gebruiken. Hiermee heb je zolang je met het internet verbonden bent toegang tot programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint.

Kan ik offline op een Chromebook werken?

Ja, veel apps op een Chromebook ondersteunen offline werken. Je kunt zonder internetverbinding documenten bewerken en bekijken. Zodra je weer verbinding hebt, worden wijzigingen automatisch gesynchroniseerd.

Kan ik Windows-programma’s op een Chromebook installeren?

Nee, Chromebooks draaien niet op het Windows-besturingssysteem, dus je kunt geen traditionele Windows-programma’s installeren. Je kunt echter wel webgebaseerde alternatieven of apps uit de Chrome Web Store gebruiken.

Kan ik een Chromebook voor gaming gebruiken?

Ja, er zijn verschillende games in de Chrome Web Store en via online platforms zoals Stadia beschikbaar. Hoewel Chromebooks niet specifiek voor intensieve gaming ontworpen zijn, kun je nog steeds van een breed scala aan casual games genieten.

Zijn Chromebooks veilig?

Ja, Chromebooks staan bekend om hun uitstekende beveiliging. Ze ontvangen regelmatig automatische updates en hebben ingebouwde beveiligingsfuncties zoals sandboxing en veilige opstartprocessen waardoor jouw gegevens veilig blijven.

Hoe lang gaat de batterij van een Chromebook mee?

De batterijduur van een Chromebook kan afhankelijk van het model en het gebruik variëren. Over het algemeen gaan de meeste Chromebooks minimaal 8 uur op één acculading mee, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg.

Kan ik mijn bestaande software en bestanden naar een Chromebook overzetten?

Ja, je kunt jouw bestaande bestanden naar een Chromebook overzetten door ze in cloudopslag diensten zoals Google Drive of Dropbox op te slaan. Voor software die niet op een Chromebook beschikbaar is, kun je vaak webgebaseerde alternatieven vinden of in de Google Play Store naar vergelijkbare apps overstappen.

Wil jij onderweg gemakkelijk en efficient kunnen werken?

Beeldscherm van de Lenovo Ideapad Duet Chromebook CT-X636F ZA6F0027NL

Met een Chromebook kun jij in de Cloud aan je bestanden werken

 • Dat is vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot je bestanden
 • Je bestanden zijn altijd veilig opgeslagen
 • Gemakkelijk met anderen samen aan projecten kunnen werken
 • De laptop start razendsnel op, zodat wachten totdat de laptop is opgestart tot de verleden tijd behoort

Dit is nog maar een topje van de ijsberg