Mail versturen naar een contactpersoon outlook webmail

Zou je willen weten hoe je makkelijker via outlook webmail naar vrienden en bekenden kunt mailen? En wil je weten hoe je binnen outlook webmail met contactpersonen kunt werken of ben je benieuwd hoe je naar meerdere contactpersonen tegelijk kunt mailen? In dit artikel vertellen we hoe je naar een mail adres kunt mailen en hoe je met outlook webmail een contactpersoon van een mail adres kunt maken. Door contactpersonen in een adresboek te bewaren wordt het makkelijker om naar bekenden te mailen.

Mail versturen naar een mail adres

Als je over een e mail adres beschikt kan je een mail versturen. Een e mail adres kun je op verschillende manieren krijgen. Zo kan een e-mail adres viavia de internet provider of een mail provider worden aangemaakt. Voor het maken van een mail adres via een mail provider zijn verschillende opties beschikbaar. Hierbij kun je denken aan het Google en / of het Microsoft account aan. Als je nu het e mail adres van een andere persoon hebt kun je daar een e mail naartoe sturen.

Als je besloten hebt om vaak met een persoon te mailen kan er binnen outlook webmail een contactpersoon van het e-mail adres worden gemaakt.

Nadat er een contactpersoon is aangemaakt hoef je alleen de voor – en achternaam van die persoon te gebruiken om een mail naar hem / haar te kunnen verzenden.  

Mail adres als contactpersoon in outlook webmail gebruiken

Ben jij benieuwd hoe je contactpersonen binnen outlook webmail kunt gebruiken?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijker communicatie middel geworden. Om via het internet te kunnen communiceren heb je een e-mail adres of een gebruikersaccount van de andere persoon nodig.

Contactpersooon outlook webmail cta

Met het grote aantal gebruikers kan de lijst met contacten enorm snel groeien. Om de contactpersonen makkelijk terug te kunnen vinden kan er binnen outlook webmail met een adresbeok worden gewerkt.

Mail adres toevoegen als contactpersoon binnen outlook webmail

Het aanmaken van een contactpersoon binnen outlook webmail kan je op verschillende manieren doen.

Een van de manieren is door het e-mail adres van de mail die je hebt ontvangen binnen outlook webmail te bewaren. 

Mail adres aaan contactpersoon in outlook webmail koppelen

Als je de mail opent zie je bovenaan het bericht het mail adres van de verzender staan.

Door hier met de linker muisknop op te drukken komt er een overzicht met alle e-mail die van dat mail adres ontvangen is tevoorschijn.

Persoonlijke gegevens van contactpersoon binnen outlook webmail bekijken

Aan de onderkant van dat overzicht staat een knop met de tekst: “Meer weergeven”. Door op de knop met de tekst: “Meer weergeven” te drukken zijn alle e-mails die naar en van die persoon afkomstig zijn te zien. Bovenaan deze pagina zie je een aantal tabbladen staan. Om deze persoon als contactpersoon binnen outlook webmail op te slaan moet er met je linker muisknop op contactpersoon worden gedrukt.

Onderaan deze pagina staat een een symbooltje van een persoon. Naast dat symbool staat een knop met de tekst “Toevoegen aan contact personen”. Als op deze knop wordt gedrukt wordt het e-mail adres als contactpersoon binnen outlook webmail opgeslagen.  

Aanvullende gegevens aan het mail adres toevoegen

Nadat er met de linker muisknop op de knop “toevoegen aan contactpersonen” is gedrukt komt er een overzicht tevoorschijn.

In dit overzicht kunnen alles gegevens van de contactpersoon worden ingevoerd.

Bij deze gegevens kunnen de voornaam, achternaam en een notitie over deze persoon worden toegevoegd

Persoonlijke gegevens bij contactpersoon binnen outlook webmail toevoegen

Naast de voornaam, achternaam en de notitie kunnen hier nog meer gegevens worden toegevoegd.. Hiervoor moet met de linker muisknop op meer toevoegen worden gedrukt. Enkele gegevens die aan een contactpersoon binnen outlook webmail kunnen worden toegevoegd zijn onder andere: een telefoon nummer, verjaardag of/en adres van de persoon.

Door hier op een handige manier gebruik van te maken kan het papieren adresboek overbodig worden gemaakt. Het is wel belangrijk om te beseffen dat de gegevens die hier worden opgeslagen alleen via het internet kunnen worden benaderd.

Wanneer je de volgende keer een mail naar iemand uit jouw contactpersonen lijst gaat sturen hoef je alleen de voornaam en de achternaam in te vullen. Doordat de gegevens van de contactpersoon zijn opgeslagen kan de mail de volgende keer makkelijker worden verstuurd. Vooral als er meerdere contactpersonen zijn die in het adresboek zijn opgeslagen. 

Mail adressen importeren in outlook webmail

Bij outlook webmail kunnen nieuwe en / of bestaande contactpersonen uit andere e-mail programma’s worden toegevoegd.

Door bestaande contactpersonen binnen outlook webmail te importeren hoeven de gegevens niet handmatig worden ingevoerd.  

Mail adres importeren vanuit contactpersonen uit een ander mail programma

Contactpersonen bij outlook webmail importeren

Om alle contactpersonen binnen outlook webmail te importeren moet je naar de website www.outlook.com. Links bovenin de balk staat een vierkantje met allemaal balletjes.

Door hier met de linkermuisknop op te drukken worden enkele beschikbare APPS getoond.

Contactpersoon importeren outlook webmail

Om bij de APP personen waarin de contactpersonen staan opgeslagen te komen moet hier met de linker muisknop op de tekst Alle APPS worden gedrukt. Deze knop is te herkennen aan een pijltje wat naast de tekst: “Alle Apps” staat.

Door op deze knop te drukken komen ook de andere APPS tevoorschijn. Om hiervandaan naar het adresboek te gaan moet je over de pagina naar beneden navigeren.

Hier staat ook de personen APP die aan het symbooltje met 2 personen en de tekst personen kan worden herkend. .

Apps van office 365 bekijken

Door op de optie met de tekst: “Personen” te drukken wordt het adresboek geopend. Binnen dit adresboek staan alle contactpersonen die aan outlook webmail zijn toegevoegd. Aan het adresboek kunnen zowel enkele e-mail adressen als groepen met meerdere e-mail adressen worden toegevoegd.

Ben jij benieuwd hoe je contactpersonen binnen outlook webmail kunt gebruiken?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijker communicatie middel geworden. Om via het internet te kunnen communiceren heb je een e-mail adres of een gebruikersaccount van de andere persoon nodig.

Contactpersooon outlook webmail cta

Met het grote aantal gebruikers kan de lijst met contacten enorm snel groeien. Om de contactpersonen makkelijk terug te kunnen vinden kan er binnen outlook webmail met een adresbeok worden gewerkt.

Groep maken binnen outlook webmail

Om een e-mail naar meerdere contactpersonen tegelijkertijd te kunnen versturen is het handig om een groep van verschillende mail adressen te maken. Voor het maken van een groep moet binnen de personen APP met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Toevoegen aan lijst” worden gedrukt.

Door mensen aan deze lijst toe te voegen kunnen mailberichten makkelijker naar andere mensen worden verstuurd. Bij het maken van een lijst is het handig als er voor een duidelijke naam wordt gekozen. Zo kan de juiste groep op een later moment gemakkelijk worden herkend.

Om meer duidelijkheid aan de lijst te geven kan er naast de naam van de lijst ook een beschrijving aan de lijst worden gegeven. Met deze beschrijving weten de contactpersonen die aan de lijst zijn toegevoegd direct waarvoor de groep bedoeld is. 

Mail versturen naar een groep

Wanneer er een groep is aangemaakt, kan je de naam van deze groep invoeren op de plek waar je normaal gesproken een adres tegelijkertijd in kan worden gevoerd.

contactpersoon binnen outlook webmail aan groep toevoegen en mail naar de groep versturen

Nadat de groep is ingevoerd kan de mail direct naar iedereen binnen die groep verstuurd worden. Hiermee wordt het een stuk makkelijker om een mail te versturen naar meerdere mensen tegelijkertijd. Deze functie is voornamelijk erg handig wanneer je iets wilt organiseren en je wilt iedereen hiervan meteen op de hoogte brengen. 

Er bestaan ook verschillende manieren om een mail naar een groep te sturen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de mail via Aan, als CC of als BCC te versturen. Welke functie je kiest is afhankelijk van de situatie. Hieronder kan je lezen wat het verschil tussen BCC en CC is. 

Mail versturen via de optie Aan en als CC

Wanneer je een mail wilt sturen naar meerdere een groep contactpersonen, waarbij de mail adressen van de andere personen zichtbaar mogen zijn en je het originele zelfde bericht naar iedereen tegelijk wil sturen, zonder dat er een kopie van het bericht gemaakt wordt, dan kan je ervoor kiezen om de mail via de optie Aan te versturen.

Met deze optie stuur je een mail zoals je dat naar een individueel contactpersoon binnen outlook webmail zou doen.

Maar voor het sturen van de mail naar meerdere personen tegelijkertijd kan beter de optie BCC of CC gebruikt worden.

CC naar contactpersoon binnen outlook webmail versturen

Doormiddel van BCC en CC wordt er een kopie van het bericht gemaakt zoals een doordruk blaadje. Waarna iedereen een kopie van het bericht ontvangt.   

Wat is CC (Carbon Copy)?

Met CC, wat de Engelse term Carbon Copy betekent, wordt een kopie van het mail bericht gemaakt. Wanneer je een mail met de optie CC verstuurt zorg je ervoor dat de betreffende kopie naar alle mail adressen wordt verzonden. Deze kopie is dan meteen zichtbaar. Dit betekend dat de mail adressen van de ontvangers voor iedereen zichtbaar zijn. Wanneer je dat niet wilt en liever over meer privacy wilt beschikken dan is de optie BCC een betere keuze.

Wat is BCC (Blind Carbon Copy)?

Als je mail via BCC verstuurt, wat staat voor Blind Carbon Copy, dan wordt er ook een kopie van de mail naar de verschillende mensen in de lijst toegezonden. Echter, wanneer de ontvanger de mail opent, lijkt het erop dat deze mail alleen naar hem is verzonden.

Doordat de mail adressen die in de BCC voor anderen niet zichtbaar zijn levert dit meer privacy. Dit is vooral erg handig als het niet de bedoeling is dat e-mail adressen van andere personen voor iedereen zichtbaar worden.

Ben jij benieuwd hoe je contactpersonen binnen outlook webmail kunt gebruiken?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijker communicatie middel geworden. Om via het internet te kunnen communiceren heb je een e-mail adres of een gebruikersaccount van de andere persoon nodig.

Contactpersooon outlook webmail cta

Met het grote aantal gebruikers kan de lijst met contacten enorm snel groeien. Om de contactpersonen makkelijk terug te kunnen vinden kan er binnen outlook webmail met een adresbeok worden gewerkt.

Geef een reactie