Cyberduck: Gratis Mac en Windows FTP-Client

Cyberduck is een veelzijdig bestandsoverdracht programma dat voor OneDrive, Google Drive en het installeren van FTP een scala aan handige functies biedt. Door de ondersteuning voor verschillende protocollen zoals FTP, SFTP, WebDAV en de installatie van Google Drive en OneDrive kun je eenvoudig met externe servers verbinden en bestanden efficiënt beheren.

Deze installatie heeft een intuïtieve interface waarmee zowel beginners als ervaren gebruikers bestanden moeiteloos via FTP over kunnen dragen en beheren. Of je nu jouw website via FTP bij wilt werken, grote bestanden wilt delen, back-ups wilt maken of bestanden wilt downloaden, Cyberduck maakt de taak gemakkelijk en efficiënt.

Met Cyberduck kun je niet alleen bestanden tussen lokale en externe locaties via FTP overzetten, maar ook synchronisatie-instellingen configureren waardoor al je gegevens up-to-date blijven. Met deze handige software kun je bestanden moeiteloos overzetten en beheren. 

Of je nu een beginnende gebruiker of een doorgewinterde professional bent, Cyberduck is de ideale keuze voor iedereen die naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk bestandsoverdracht programma zoekt. Ontdek de vele mogelijkheden die dit programma voor het beheren en het organiseren van je bestanden biedt vandaag nog!

Cyberduck downloaden en op Mac of Windows installeren

Cyberduck is een veelgebruikte applicatie waarmee je bestanden via verschillende protocollen zoals FTP, SFTP, WebDAV en meer kunt uploaden, downloaden en beheren. Het is voor zowel Mac- als Windows-besturingssystemen beschikbaar en kan eenvoudig vanaf de officiële website van Cyberduck worden gedownload.

Zo kun je Cyberduck gebruiken om bestanden via FTP te downloaden

Heb jij problemen met het versturen van grote bestanden?

Computer met behulp van Cyberduck met de server verbinden

Met Cyberduck kun jij gemakkelijk grote bestanden versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden en mappen gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden worden direct naar een andere computer verzonden
 • Foto’s, video’s en bestanden gemakkelijk met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Eenvoudig vanaf de officiële website van Cyberduck te downloaden

Om Cyberduck te downloaden moet je naar de officiële website van Cyberduck (https://cyberduck.io/) en naar de downloadpagina zoeken. Hier kun je de gewenste versie vinden en het programma met behulp van de downloadknop voor zowel Mac als Windows downloaden. Druk op de juiste link om het installatiebestand naar de computer te downloaden.

Voor zowel Mac als Windows-besturingssystemen beschikbaar

Eén van de grote voordelen van Cyberduck is dat het voor zowel Mac- als Windows-gebruikers beschikbaar is. Of je nu een MacBook of een pc met Windows hebt, je kunt deze handige applicatie gebruiken om bestanden gemakkelijk tussen jouw computer en externe servers over te dragen.

Installatieproces vereist minimale inspanning en is snel afgerond

Cyberduck kan op zowel Mac als Windows eenvoudig en in slechts enkele minuten worden geïnstalleerd. Nadat je het installatiebestand hebt gedownload, moet je daarop dubbelklikken om het proces te starten. Volg vervolgens de instructies op het scherm om Cyberduck succesvol op jouw computer te installeren.

Compatibel met de nieuwste versies van Mac OS en Windows

Cyberduck is zowel met de nieuwste versies van Mac OS als Windows compatibel. Dit betekent dat je deze applicatie ongeacht de versie van het besturingssysteem dat op jouw computer is geïnstalleerd kunt gebruiken. Of je nu macOS of Windows gebruikt, Cyberduck zal zonder problemen werken.

Kortom, Cyberduck is een handige applicatie waarmee je bestanden via verschillende protocollen gemakkelijk kunt uploaden, downloaden en beheren. Het kan eenvoudig vanaf de officiële website van Cyberduck worden gedownload en is voor zowel Mac als Windows beschikbaar. Het installatieproces is snel en vereist minimale inspanning, terwijl de software met de nieuwste versies van beide besturingssystemen compatibel is.

Let op: Zorg ervoor dat je software altijd van betrouwbare bronnen zoals de officiële website downloadt om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.

Bestanden met Cyberduck uploaden

Cyberduck is een handige tool waarmee je bestanden eenvoudig naar een externe server kunt uploaden. Of je nu grote bestanden, afbeeldingen of documenten wilt overzetten, met Cyberduck gaat het snel en gemakkelijk. Hieronder laten we je zien hoe je bestanden met behulp van deze applicatie kunt uploaden.

Bestanden met Cyberduck uploaden en downloaden

Kies de bestanden die je naar een externe server wilt uploaden

Voordat je met het uploaden van bestanden begint, moet je ervoor zorgen dat je de juiste bestanden hebt geselecteerd. Dit kunnen individuele bestanden of hele mappen die je naar de externe server wilt kopiëren zijn. Zorg ervoor dat alle benodigde bestanden zich op één makkelijk te vinden locatie bevinden voordat je verdergaat.

Sleep de geselecteerde bestanden naar het gewenste doel in Cyberduck-interface

Nu kun je de gewenste bestanden daadwerkelijk naar de externe server uploaden. Open Cyberduck op de computer en breng de verbinding met de server waarop je de bestanden wilt plaatsen tot stand. Navigeer vervolgens naar de gewenste map op de server waarin je de bestanden wilt bewaren.

Om de gewenste bestanden te uploaden, hoef je ze alleen maar vanuit hun oorspronkelijke locatie (bijvoorbeeld jouw computer) te slepen en ze in het gewenste doelgebied binnen Cyberduck neer te zetten. Je zult zien dat er een voortgangsbalk verschijnt die aangeeft hoe ver het uploadproces gevorderd is.

Wacht totdat de upload voltooid is voordat je verder gaat

Het uploaden van bestanden kan afhankelijk van de grootte en de snelheid van je internetverbinding even duren. Het is belangrijk dat je geduldig bent en wacht totdat het uploadproces volledig is voltooid voordat je met andere taken verdergaat.

Tijdens het uploaden kun je de voortgang via de voortgangsbalk in Cyberduck in de gaten houden. Zodra alle bestanden succesvol zijn geüpload, kun je verdergaan naar de volgende stap.

Controleer of de bestanden succesvol zijn geüpload door ze op de externe server

Nadat alle bestanden zijn geüpload, is het verstandig om te controleren of alles goed is gegaan. Dit kun je doen door naar de externe server waarop je hebt geüpload te gaan en te kijken of de bestanden daar aanwezig zijn.

Open een webbrowser en log in op het controlepaneel van jouw externe server. Navigeer naar de map waarin je zojuist hebt geüpload en controleer of alle bestanden aanwezig zijn. Als dit het geval is, betekent dit dat de upload succesvol is verlopen.

Via het SFTP (SSH File Transfer Protocol) met een externe server verbinden

Om de verbinding via het SFTP-protocol met een externe server tot stand te brengen, kun je de populaire software genaamd Cyberduck gebruiken. Met Cyberduck kun je bestanden veilig tussen jouw computer en een externe server overdragen.

Het SFTP-protocol gebruikt het SSH (Secure Shell) om een beveiligde verbinding tussen jouw computer en de server tot stand te brengen. Dit betekent dat alle gegevens die tijdens het bestandsoverdrachts proces worden verzonden en ontvangen versleuteld zijn, waardoor ze tegen onderschepping van kwaadwillende beschermd zijn.

Computer met behulp van Cyberduck met de server verbinden

Om de verbinding via SFTP in Cyberduck met een externe server te maken, moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Open Cyberduck op jouw computer.
 2. Druk op “Open Connection” of het pluspictogram in de linkerbovenhoek om een nieuwe verbinding toe te voegen.
 3. Selecteer “SFTP (SSH File Transfer Protocol)” als het protocol voor de verbinding.
 4. Voer het IP-adres of de hostnaam van de externe server bij “Server” in. Dit wordt meestal door jouw hostingprovider of systeembeheerder verstrekt.
 5. Voer jouw gebruikersnaam en wachtwoord bij de juiste velden in. Deze referenties geven jou de toegang tot de externe server.
 6. Druk op “Connect” om verbinding te maken met de externe server.

Zodra je succesvol via SFTP met de externe server verbonden bent, kun je bestanden tussen jouw computer en de server overdragen.

Door mappen op de externe server bladeren en bestandsinformatie bekijken

Met Cyberduck kun je gemakkelijk door mappen navigeren en de inhoud bekijken. Jouw lokale bestanden worden aan de linkerkant weergegeven en de bestanden op de externe server aan de rechterkant. Dubbelklik op een map om deze te openen en te verkennen. Gebruik het pijltje naar links dat bovenaan het venster staat om naar vorige mappen terug te gaan. Maar dat is niet alles wat Cyberduck te bieden heeft. 

Met deze handige tool kun je ook gedetailleerde informatie over specifieke bestanden op de externe server bekijken. Denk hierbij aan zaken zoals bestandsgrootte, creatiedatum en laatste wijzigingsdatum. Met deze informatie bij de hand kun je snel en efficiënt beslissen welke bestanden voor jouw werkzaamheden relevant zijn. 

Of je nu een webontwikkelaar bent die vaak bestanden naar een externe server moet uploaden of een content creator die bestanden op afstand moet kunnen openen, Cyberduck is een belangrijk hulpmiddel. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en vele functies maakt deze software het beheren en het verkennen van bestanden op externe servers eenvoudig en plezierig. Wacht niet langer en download Cyberduck vandaag nog om zelf te ervaren hoe makkelijk het is om jouw bestanden te beheren.

Handleiding om in Cyberduck naar SFTP-gegevens te zoeken

Voordat je in Cyberduck naar SFTP-gegevens kunt zoeken moet je allereerst de applicatie openen. Zodra je Cyberduck hebt geopend, zoek je naar de optie “Open Connection” en druk je erop. Deze knop bevindt zich meestal in de werkbalk bovenaan het scherm.

Kies het SFTP-protocol en voer de servernaam in

Nadat je de verbindingsopties hebt geopend, zal er een nieuw venster verschijnen waarin je uit verschillende protocollen kunt kiezen. Aangezien we naar SFTP-gegevens zoeken, moeten we ervoor zorgen dat het SFTP-protocol is geselecteerd. Druk op het vervolgkeuzemenu naast “Protocol” en kies “SFTP”.

Nu kun je de servernaam invoeren. Dit is meestal een URL of IP-adres dat door de beheerder van de server waarmee je verbinding wilt maken wordt verstrekt. Typ eenvoudigweg de servernaam in het veld naast “Server” en zorg ervoor dat eventuele spaties of typfouten worden vermeden.

Heb jij problemen met het versturen van grote bestanden?

Computer met behulp van Cyberduck met de server verbinden

Met Cyberduck kun jij gemakkelijk grote bestanden versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden en mappen gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden worden direct naar een andere computer verzonden
 • Foto’s, video’s en bestanden gemakkelijk met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om verbinding te maken

Zodra je het SFTP-protocol hebt geselecteerd en de juiste servernaam hebt ingevoerd, moet jij jouw inloggegevens invoeren om de verbinding met de server tot stand te brengen. Voer jouw gebruikersnaam in het veld naast “Gebruikersnaam” en jouw wachtwoord in het veld naast “Wachtwoord” in. Zorg ervoor dat je de juiste inloggegevens gebruikt, anders kan de verbinding niet tot stand worden gebracht.

Soms moet je geavanceerde instellingen zoals het poortnummer aanpassen. Voer het juiste poortnummer in als de server een specifieke poort vereist. Daarnaast kun je SSH-sleutels configureren om de verbinding met de server te maken. Raadpleeg de documentatie van jouw serverprovider om erachter te komen hoe je SSH-sleutels kunt genereren en gebruiken.

Nu kun je met de SFTP-server verbinden! Druk eenvoudigweg op de knop “Verbinden” of een vergelijkbare knop die in Cyberduck beschikbaar is. Het programma zal nu proberen om met behulp van de verstrekte inloggegevens een verbinding met de opgegeven server te maken.

Problemen met aanhoudende verbindingen in Cyberduck oplossen

Een van de meest voorkomende redenen waarom gebruikers in Cyberduck problemen met aanhoudende verbindingen ondervinden, is een instabiele internetverbinding. Het is belangrijk om te controleren of jouw internetverbinding goed werkt voordat je andere stappen onderneemt. Om te controleren of jouw internetverbinding stabiel is, kun je het volgende doen:

Bestanden via Cyberduck uploaden en de internetverbinding controleren
 1. Controleer of andere websites en online services normaal werken. Als andere websites traag laden of helemaal niet toegankelijk zijn, kan dit erop wijzen dat er een probleem met jouw internetverbinding is.
 2. Herstart jouw modem en router om eventuele tijdelijke technische problemen op te lossen.
 3. Verbind jouw computer indien mogelijk rechtstreeks via een Ethernet-kabel met het modem om draadloze netwerkproblemen uit te sluiten.

Wanneer je merkt dat jouw internetverbinding instabiel is, kun je voor verdere assistentie bij het oplossen van het probleem contact met jouw internetprovider opnemen.

Controleer of de server correct is geconfigureerd en online is

Een andere mogelijke oorzaak van aanhoudende verbindingsproblemen in Cyberduck kan bij de server liggen waarmee je probeert te verbinden. Het is belangrijk dat de server correct is geconfigureerd en online beschikbaar is. Hieronder staan enkele stappen die je kunt nemen om dit te controleren:

 1. Controleer of je de juiste servergegevens, zoals het IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord hebt ingevoerd. Zorg ervoor dat deze gegevens correct zijn en met de serverconfiguratie overeenkomen.
 2. Probeer met een andere server te verbinden om te zien of het probleem specifiek voor één server is of algemeen van aard is.
 3. Controleer of de server online is door naar de website van de betreffende dienstverlener te gaan of contact met de beheerder van de server op te nemen.

Wanneer je vermoedt dat er een probleem met de serverconfiguratie is of als je niet kunt bevestigen dat de server online is, kun je voor verdere assistentie contact met jouw hostingprovider of systeembeheerder opnemen.

Probeer de verbinding opnieuw tot stand te brengen door Cyberduck opnieuw te starten

Wanneer je in Cyberduck aanhoudende problemen met de verbinding blijft ondervinden, kan het helpen om Cyberduck eenvoudigweg opnieuw op te starten. Dit kan eventuele tijdelijke technische problemen die mogelijk invloed op jouw verbinding hebben gehad verhelpen.

Cyberduck in de Mac App Store: Met het gezin delen en meer functies

Voor het maken van een verbinding met verschillende servers en het beheren van bestanden is Cyberduck een populaire app. Deze handige tool is voor de Mac via de App Store beschikbaar, waardoor gebruikers eenvoudig toegang tot de nieuwste versie en regelmatige updates hebben. Hieronder bespreken we de voordelen die je krijgt als je Cyberduck via de Mac App Store koopt. Daarnaast vertellen we hoe je aankopen met gezinsleden kunt delen en bespreken we andere handige functies.

Beschikbaarheid in de Mac App Store

Een van de belangrijkste voordelen die de beschikbaarheid via Cyberduck via de Mac App Store met zich meebrengt, is dat het voor iedere gebruiker gemakkelijk toegankelijk is. Met slechts een paar klikken kun je deze krachtige app downloaden en op jouw Mac-apparaten installeren. Dit betekent dat je niet langer naar een externe website of naar alternatieve bronnen hoeft te zoeken om Cyberduck te verkrijgen.

Gedeelde aankopen met gezinsleden delen

Een andere geweldige functie die beschikbaar is wanneer je Cyberduck via de Mac App Store koopt, is dat je gedeelde aankopen met je gezinsleden kunt delen. Dit betekent dat je slechts één exemplaar hoeft te kopen als meerdere personen binnen jouw gezin Cyberduck willen gebruiken Hierdoor kun je geld besparen en kun je licenties eenvoudig binnen jouw familie beheren.

Regelmatige updates en toevoeging van nieuwe functies

Wanneer je Cyberduck via de Mac App Store koopt, kun je er zeker van zijn dat je regelmatige updates en toevoegingen van nieuwe functies kunt verwachten. De ontwikkelaars werken voortdurend aan het verbeteren van de app en voegen regelmatig nieuwe functionaliteiten toe om aan de behoeften van gebruikers te kunnen voldoen. Dit betekent dat je altijd up-to-date blijft met de nieuwste versie en van de beste prestaties en beveiliging kunt profiteren.

Eenvoudig beheer van licenties en installaties binnen het gezin

Als je Cyberduck via de Mac App Store koopt kun je licenties en installaties binnen jouw gezin veel makkelijker beheren. Met behulp van Apple’s Family Sharing-functie kunnen gezinsleden zonder extra kosten toegang tot dezelfde aankoop krijgen. Dit betekent dat je maar een exemplaar hoeft te kopen en dat je geen ingewikkelde licentiecodes hoeft te delen. Het proces is naadloos en gebruiksvriendelijk, waardoor iedereen binnen jouw gezin snel met Cyberduck aan de slag kan.

Conclusie: Een overzicht van Cyberduck voor efficiënte bestandsoverdracht

In dit artikel hebben we een gedetailleerd overzicht van Cyberduck, een krachtige tool voor efficiënte bestandsoverdracht gegeven. We hebben besproken hoe je Cyberduck kunt downloaden en op zowel Mac als Windows kunt installeren en hoe je bestanden met behulp van deze software kunt uploaden. Daarnaast hebben we de mogelijkheid benadrukt om SFTP met Cyberduck te gebruiken en een handleiding gegeven om in de applicaties naar SFTP-gegevens te zoeken.

Bovendien hebben we nuttige tips geboden om problemen met aanhoudende verbindingen in Cyberduck op te lossen. Ten slotte hebben we vermeld dat Cyberduck in de Mac App Store beschikbaar is. Naast de FTP-software kun je hier ook extra functies ontdekken, de Cyberduck installatie met het gezin delen en meer. Met al deze informatie heb je nu een goed begrip van hoe je Cyberduck voor jouw bestandsoverdrachts behoeften optimaal kunt gebruiken.

Cyberduck verbinding met server maken

Wanneer je naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke tool voor efficiënte bestandsoverdracht zoekt, is Cyberduck zeker de moeite waard om te proberen. Het biedt talloze handige functies en ondersteunt verschillende protocollen zoals FTP, SFTP en WebDAV. Of je nu een professional bent die grote bestanden moet overbrengen of gewoon naar een eenvoudige manier zoekt om bestanden naar servers te uploaden, Cyberduck kan aan jouw behoeften voldoen.

Veel gestelde vragen

Kan ik Cyberduck op Linux gebruiken?

Ja, Cyberduck is ook voor Linux-gebruikers beschikbaar. Je kunt de Linux-versie van Cyberduck downloaden en op jouw systeem installeren om bestanden efficiënt over te dragen.

Ondersteunt Cyberduck meerdere talen?

Ja, Cyberduck ondersteunt meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en meer. Je kunt de taal van de interface eenvoudig in de instellingen van de applicatie wijzigen.

Kan ik bestanden met Cyberduck tussen verschillende servers synchroniseren?

Ja, met Cyberduck kun je bestanden tussen verschillende servers synchroniseren . Het biedt een handige synchronisatiefunctie waarmee je wijzigingen in bestanden automatisch op alle gekoppelde servers bij kunt werken.

Is het mogelijk om via Cyberduck met clouddiensten zoals Dropbox of Google Drive te verbinden?

Ja, Cyberduck biedt ondersteuning voor verschillende clouddiensten zoals Dropbox en Google Drive. Hiermee kun je gemakkelijk toegang tot jouw cloudopslag krijgen en bestanden direct tussen jouw computer en deze diensten overbrengen.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Cyberduck?

Nee, Cyberduck is voor persoonlijk gebruik gratis te gebruiken. Er zijn echter ook betaalde versies voor commercieel gebruik beschikbaar die extra functies en ondersteuning bieden.

We hopen dat deze FAQ’s je hebben geholpen bij het beantwoorden van eventuele vragen die je over Cyberduck hebt. Als je nog steeds twijfels hebt, aarzel dan niet om voor meer informatie contact met de klantenservice van Cyberduck op te nemen.

Heb jij problemen met het versturen van grote bestanden?

Computer met behulp van Cyberduck met de server verbinden

Met Cyberduck kun jij gemakkelijk grote bestanden versturen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden en mappen gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden worden direct naar een andere computer verzonden
 • Foto’s, video’s en bestanden gemakkelijk met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg