Dropbox inloggen ander account – Snel wisselen van accounts!

Welkom bij onze blogpost over “Dropbox Inloggen Ander Account”. We leggen uit hoe je dit kunt doen en waarom het handig kan zijn. Je hoeft alleen maar de juiste gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om op een ander Dropbox account in te loggen . Dit is vooral handig als je toegang tot een gedeelde map wilt krijgen. Het proces van inloggen op een ander account is voor zowel Windows, Mac als Google Chromebook gebruikers. We bespreken de voordelen van het koppelen van meerdere teams accounts en eventuele problemen met betrekking tot het koppelen van Dropbox accounts. 

Dropbox is populair, maar soms heb je toegang tot een ander Dropbox account op Windows nodig. Het hebben van een tweede gratis Dropbox account op Windows voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik kan handig zijn. Door meerdere accounts te koppelen, kun je eenvoudig tussen de accounts schakelen zonder dat je constant in- en uit hoeft te loggen. Dit is vooral handig als je aparte accounts voor werk en persoonlijk gebruik hebt, of als je met anderen die Dropbox gebruiken samenwerkt.

Hieronder zullen we dieper op de stappen die nodig zijn om toegang tot een andere Dropbox-account te krijgen en de veelvoorkomende uitdagingen waar je hierbij tegenaan kunt lopen ingaan. Daarnaast zullen we het proces uitleggen en mogelijke oplossingen bieden. Laten we beginnen!

Hoe koppel of ontkoppel je twee Dropbox-accounts?

Het kan voorkomen dat je meerdere Dropbox-accounts hebt en dat je ze wilt koppelen om gemakkelijk toegang tot al je bestanden te hebben. Gelukkig is het proces om twee Dropbox-accounts aan elkaar te koppelen vrij eenvoudig. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

dropbox inloggen ander account koppelen
 1. Log op je eerste Dropbox account in.
 2. Ga naar de instellingen van je account.
 3. Zoek naar de optie ‘Koppelingen’ of ‘Verbinding met een ander account maken’.
 4. Druk op deze optie en volg de instructies om de verbinding met je tweede Dropbox account te maken.
 5. Voer indien nodig de inloggegevens van het tweede account in.

Nu zijn je twee accounts succesvol gekoppeld! Hierdoor kun je nu zonder iedere keer opnieuw in te loggen gemakkelijk tussen beide accounts schakelen.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Hoe kun je accounts eenvoudig ontkoppelen zonder dat je gegevens verliest?

Misschien wil je soms een van je gekoppelde accounts ontkoppelen, maar maak je je zorgen over het verlies van gegevens. Maak je geen zorgen, er is een manier om toegang tot het account te krijgen zonder dat jij je gegevens verliest.

 1. Log op het Dropbox account dat je wilt ontkoppelen in.
 2. Ga naar de instellingen van dat account.
 3. Zoek naar de optie ‘Verbinding verbreken’ of ‘Account ontkoppelen’.
 4. Druk op deze optie en bevestig dat je het account wilt ontkoppelen.

Opmerking: Het ontkoppelen van een account betekent niet dat je gegevens verloren gaan. Je kunt nog steeds toegang tot de bestanden in dat account hebben. Ze worden echter niet langer automatisch met je andere gekoppelde accounts gesynchroniseerd.

Wat moet je doen als je per ongeluk de verkeerde accounts hebt gekoppeld?

Het kan gebeuren dat je per ongeluk de verkeerde Dropbox-accounts hebt gekoppeld en nu tussen de juiste accounts wilt wisselen. Hieronder staat wat je in dat geval kunt doen:

 1. Log op het Dropbox-account dat momenteel aan het verkeerde account is gekoppeld in.
 2. Ga naar de instellingen van dat account.
 3. Zoek naar de optie ‘Verbinding verbreken’ of ‘Account ontkoppelen’.
 4. Druk op deze optie om het huidige account te ontkoppelen.

Nu kun je de stappen volgen die eerder zijn genoemd om het juiste Dropbox accounts te koppelen.

Tips om ervoor te zorgen dat het koppelingsproces soepel verloopt

Het koppelen van meerdere Dropbox accounts kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kan het proces soepel verlopen. Hieronder staan enkele tips om ervoor te zorgen dat het koppelingsproces met meerdere Dropbox-accounts zonder problemen verloopt:

 1. Gebruik een unieke accountnamen: Geef ieder Dropbox account een unieke naam om verwarring te voorkomen. Dit kan helpen om de verschillende accounts van elkaar te onderscheiden en voorkomt dat bestanden per ongeluk naar het verkeerde account worden geüpload.
 2. Gebruik mappen en labels: Organiseer de bestanden in ieder Dropbox-account door mappen en labels te gebruiken. Hierdoor kun je de gewenste bestanden snel vinden en voorkom je dat bestanden per ongeluk worden verwijderd of verplaatst.
 3. Stel de machtigingen zorgvuldig in: Controleer de machtigingen voor ieder Dropbox account zodat de juiste personen toegang tot de bestanden hebben. Dit is met name belangrijk als je accounts met anderen, zoals collega’s of familieleden deelt.
 4. Gebruik de Dropbox desktopapplicatie: Installeer de Dropbox-desktopapplicatie op iedere computer waarop je toegang tot de verschillende Dropbox-accounts wilt hebben. Hierdoor kun je eenvoudig tussen de accounts schakelen en bestanden synchroniseren zonder dat jij iedere keer opnieuw in hoeft te loggen.
 5. Gebruik de juiste synchronisatie-instellingen: Pas de synchronisatie-instellingen afhankelijk van je behoeften voor ieder Dropbox account aan. Je kunt ervoor kiezen om bepaalde mappen alleen online beschikbaar te maken of om bestanden automatisch te synchroniseren als er wijzigingen worden aangebracht.
 6. Gebruik de Dropbox Business functies: Als je meerdere Dropbox accounts voor zakelijke doeleinden gebruikt, overweeg dan om naar Dropbox Business over te stappen. Deze versie biedt extra functies en beheermogelijkheden die het beheer van meerdere accounts makkelijker maken.
 7. Houd je wachtwoorden veilig: Zorg ervoor dat je sterke en unieke wachtwoorden voor ieder Dropbox account gebruikt en sla deze op een veilige plaats op. Dit helpt om je accounts tegen ongeautoriseerde toegang te beschermen.

Met deze tips kun je het koppelingsproces met meerdere Dropbox accounts soepel laten verlopen. Door zorgvuldig te plannen en de juiste instellingen te gebruiken, kun je efficiënt met meerdere accounts werken en kun je de bestanden veilig en georganiseerd houden.

Bij je Dropbox account aanmelden en afmelden

Bij je Dropbox account aanmelden is een eenvoudig proces dat vanaf verschillende apparaten, zoals je computer, smartphone of tablet kan worden gedaan. Het is belangrijk om te weten hoe je dit moet doen, zodat je snel toegang tot al je bestanden en documenten hebt.

Met behulp van verschillende apparaten bij Dropbox aanmelden

Om via een computer op je Dropbox account in te loggen moet je naar de officiële website van Dropbox gaan en op de knop ‘Aanmelden’ drukken. Voer vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en druk op ‘Inloggen’. Als de ingevoerde gegevens correct zijn, word je naar het dashboard van je account doorgestuurd.

Wanneer je via een smartphone of tablet bij Dropbox wilt aanmelden moet je eerst de officiële Dropbox app uit de App Store (iOS) of Google Play Store (Android) downloaden en installeren. Open de app als de installatie is voltooid en druk op ‘Aanmelden’. Voer jouw e-mailadres en wachtwoord in en druk op ‘Inloggen’.

Problemen die zich kunnen voordoen tijdens het aanmelden en hoe deze op te lossen

Tijdens het aanmeldingsproces bij Dropbox kunnen er soms problemen optreden. Een veelvoorkomend probleem is dat je het wachtwoord bent vergeten. Als dit gebeurt, kun je onderaan het aanmeldingsvenster op de ‘Wachtwoord vergeten?’  link drukken. Volg vervolgens de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.

dropbox inloggen ander account en sterk wachtwoord gebruiken om het account te beveiligen

Een ander probleem kan zijn dat jouw account vanwege verdachte activiteiten tijdelijk geblokkeerd is. In dit geval moet je contact met de klantenservice van Dropbox opnemen om het probleem op te lossen en weer toegang tot jouw account te krijgen.

Veiligheidsmaatregelen bij het afmelden om ongeautoriseerde toegang te voorkomen

Als jij bij jouw Dropbox account wilt afmelden is het belangrijk dat jij beveiligingsmaatregelen  neemt om ongeautoriseerde toegang tot jouw account te voorkomen. Vooral als je op een openbaar apparaat of een gedeelde computer werkt, is het belangrijk dat je uitlogt als je klaar bent met het gebruik van Dropbox.

Daarnaast kun je overwegen om tweestapsverificatie voor extra beveiliging in te schakelen. Met tweestapsverificatie wordt er naast jouw wachtwoord ook om een unieke code die naar jouw telefoon wordt gestuurd gevraagd als je probeert in te loggen. Dit zorgt ervoor dat zelfs als iemand anders jouw wachtwoord heeft alleen jij toegang tot jouw account hebt.

Waarom het belangrijk is om regelmatig uit al jouw accounts uit te loggen

Het is algemeen bekend dat we vaak meerdere online accounts, waaronder sociale media, e-mail en cloudopslagdiensten zoals Dropbox hebben. Om de veiligheid en de privacy van jouw gegevens te waarborgen is het van essentieel belang dat jij regelmatig uit al deze accounts, inclusief Dropbox uitlogt.

Om ongeautoriseerde toegang tot je bestanden te voorkomen is het belangrijk dat je altijd bij Dropbox uitlogt. Dit geldt bij fysieke toegang door anderen, maar ook bij verlies of diefstal van je apparaat. Regelmatig uitloggen minimaliseert het risico op privacy-inbreuk en beschermt je persoonlijke en zakelijke gegevens. Gebruik sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie voor extra beveiliging van je Dropbox-account, zodat je de controle houdt over wie er toegang tot je bestanden heeft.

Op je pc tussen gekoppelde Dropbox-accounts schakelen

Om op je pc gemakkelijk toegang tot verschillende Dropbox accounts te krijgen moet je eerst de Dropbox desktopapplicatie openen. Druk vervolgens in de rechterbovenhoek van het venster op je profielfoto. Hier zie je een lijst met gekoppelde accounts. Druk eenvoudig op het gewenste account om je bestanden direct te beheren. Zo kun je zonder steeds opnieuw in te hoeven loggen efficiënt blijven werken.

Snelkoppelingen en tips om gemakkelijk tussen accounts te schakelen

Als je meerdere Dropbox-accounts hebt, kan het handig zijn als je op je pc snel tussen deze accounts kuntg schakelen. Gelukkig biedt Dropbox enkele handige snelkoppelingen en tips waarmee je gemakkelijk naar een ander account over kunt schakelen.

 1. Gebruik de desktop app: Door de desktop app van Dropbox op je Windows-computer te installeren, kun je eenvoudig toegang tot al je gekoppelde accounts krijgen. Open gewoon de app en druk op het pictogram van het account dat je wilt openen. Dit bespaart tijd omdat je niet steeds in en uit hoeft te loggen.
 2. Sneltoetsen: Dropbox heeft verschillende sneltoetsen die specifiek zijn ontworpen om het schakelen tussen accounts makkelijk te maken. Zo kun je afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt tegelijkertijd op Ctrl + Shift + 1 of Cmd + Shift + 1 drukken om direct naar het eerste account dat aan de desktop app is gekoppeld over te schakelen.
 3. Accountnaam wijzigen: Een andere handige tip is om de accountnaam in Dropbox naar een naam die jij herkent aan te passen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om het juiste account snel te selecteren als je over wilt schakelen.
 4. Gedeelde mappen: Als er gedeelde mappen tussen jouw verschillende Dropbox accounts zijn, kun je deze mappen vanuit ieder account waarbij je ingelogd bent openen. Dit betekent dat je bestanden tussen accounts kunt delen zonder dat jij steeds over hoeft te schakelen.

Welke functies zijn er beschikbaar als je op meerdere accounts tegelijkertijd ingelogd bent?

Wanneer je op meerdere Dropbox accounts tegelijkertijd bent ingelogd, heb je de toegang tot alle functies en mogelijkheden die in ieder afzonderlijk account beschikbaar zijn. Dit betekent dat je in al jouw gekoppelde accounts bestanden kunt uploaden, downloaden, delen en bewerken.

Hieronder staan enkele belangrijke functies die beschikbaar zijn als je op meerdere accounts ingelogd bent:

 1. Opslagruimte: Ieder Dropbox account heeft een bepaalde hoeveelheid gratis opslagruimte (meestal 2 GB). Als je meerdere accounts gekoppeld hebt, wordt de totale opslagruimte van al deze accounts gecombineerd. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld twee accounts met ieder 2 GB aan opslagruimte hebt, je in totaal 4 GB aan ruimte hebt om bestanden op te slaan.
 2. Bestandsdeling: Je kunt bestanden tussen jouw verschillende Dropbox-accounts delen door ze eenvoudigweg van het ene account te kopiëren en in het andere account te plakken. Dit is handig als je een bestand van jouw persoonlijke account naar jouw zakelijke account over wilt zetten.
 3. Synchronisatie: Alle wijzigingen die in bestanden of mappen in een van jouw gekoppelde accounts worden aangebracht, worden automatisch met al jouw andere accounts gesynchroniseerd.

Multcloud: Dropbox via de app en website toevoegen

Multcloud is een handige tool waarmee je verschillende cloudopslag diensten kunt beheren en bestanden tussen verschillende accounts over kunt zetten. Met Multcloud kun je Dropbox aan je lijst met cloudopslag diensten toevoegen. Hieronder vind je een vergelijkingstabel van de functies, voordelen en nadelen van het toevoegen van Dropbox via de Multcloud-app en website:

dropbox inloggen ander account en bestanden in de cloud bewaren
FunctiesMultcloud-appMultcloud-website
Bestanden tussen Dropbox accounts overzettenJaJa
Synchronisatie van bestanden tussen Dropbox en andere cloudopslag dienstenJaJa
Op één plek toegang tot bestanden vanuit verschillende cloudopslag diensten JaJa
Meerdere Dropbox accounts vanuit één dashboard beheren JaJa
Automatische synchronisatie van bestanden tussen Dropbox en andere cloudopslag dienstenJaJa
Ondersteuning voor het delen van bestanden en mappen tussen Dropbox-accountsJaJa
Mogelijkheid om bestanden via Multcloud in Dropbox te zoeken en te sorteren JaJa

Voordelen van het toevoegen van Dropbox via de Multcloud app:

 • Eenvoudige en intuïtieve interface
 • Snelle bestandsoverdracht tussen Dropbox accounts
 • Mogelijkheid om bestanden tussen Dropbox en andere cloudopslagdiensten te synchroniseren
 • Handige functies voor het beheren van meerdere Dropbox accounts

Voordelen van het toevoegen van Dropbox via de Multcloud website:

 • Op één plek toegang tot bestanden vanuit verschillende cloudopslagdiensten 
 • Mogelijkheid om bestanden via Multcloud in Dropbox te zoeken en te sorteren 
 • Ondersteuning voor het delen van bestanden en mappen tussen Dropbox-accounts
 • Automatische synchronisatie van bestanden tussen Dropbox en andere cloudopslagdiensten

Nadelen van het toevoegen van Dropbox via de Multcloud-app en website:

 • Mogelijke beperkingen op het aantal bestanden dat tegelijkertijd kan worden overgedragen
 • Soms zijn er langere wachttijden bij het overzetten van grote bestanden

Om Dropbox toe te voegen via de Multcloud-app en website, volg je de onderstaande stappen:

 1. Download en installeer de Multcloud-app op je apparaat.
 2. Open de app en maak een account aan of log met je bestaande Multcloud-account in.
 3. Druk op ” Cloud toevoegen” en selecteer “Dropbox” uit de lijst met beschikbare cloudopslag diensten.
 4. Volg de instructies om je Dropbox-account te autoriseren en toegang tot Multcloud te geven.
 5. Zodra je Dropbox account  is toegevoegd, kun je bestanden tussen je Dropbox-accounts en andere cloud overzetten, synchroniseren en beheren. 

In de mobiele Dropbox-app tussen accounts schakelen

Met de nieuwste update van de Dropbox-app kun je op je mobiele apparaat gemakkelijk tussen meerdere accounts schakelen. Dit is handig als je zowel een persoonlijk als een zakelijk account hebt en regelmatig tussen deze accounts moet wisselen. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je op een ander account in kunt loggen en in de mobiele Dropbox app snel tussen verschillende accounts kunt wisselen.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Instructies voor het wisselen tussen verschillende Dropbox-accounts op je mobiele apparaat

Vooral als je zowel persoonlijke als zakelijke bestanden wilt beheren kan het handig zijn om meerdere Dropbox accounts op je mobiele apparaat te hebben. Gelukkig biedt de Dropbox app ondersteuning voor het schakelen tussen verschillende accounts. Hieronder staan de instructies waarmee je dit kunt doen:

 1. Open de Dropbox-app op je mobiele apparaat.
 2. Druk in de linkerbovenhoek van het scherm op het menu-icoon.
 3. Navigeer naar beneden en druk op “Instellingen”.
 4. Druk op “Accounts toevoegen” en selecteer “Dropbox account toevoegen”.
 5. Voer de inloggegevens van het account waartussen je wilt schakelen in.
 6. Nadat je bent ingelogd, kun je naar het hoofdmenu terugschakelen door op het menu-icoon te drukken.

Welke functies zijn bij het gebruik van meerdere accounts in de mobiele app beschikbaar?

Meerdere accounts in de Dropbox app gebruiken biedt verschillende handige functies en mogelijkheden:

 1. Toegang tot al je bestanden: Met meerdere accounts kun je eenvoudig tussen persoonlijke en zakelijke bestanden schakelen zonder dat je uit en weer in hoeft te loggen.
 2. Bestandsdeling: Je kunt bestanden tussen verschillende accounts delen, waardoor samenwerking met anderen gemakkelijker wordt.
 3. Offline toegang: Als je offline werkt, kun je nog steeds toegang tot bestanden van verschillende accounts die op je mobiele apparaat zijn gedownload krijgen.
 4. Synchronisatie: Wanneer je wijzigingen in bestanden op een account aanbrengt, worden deze automatisch met andere apparaten waarop hetzelfde account is geïnstalleerd gesynchroniseerd.

Problemen die bij het schakelen tussen accounts op kunnen treden en hoe je deze problemen op kunt lossen

Hoewel het schakelen tussen Dropbox-accounts over het algemeen probleemloos verloopt, kunnen er soms problemen optreden. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

 1. Vergeten wachtwoord: Als je het wachtwoord van een van je accounts vergeten bent, kun je de “Wachtwoord vergeten”-optie gebruiken om een herstelproces te starten en toegang tot je account te krijgen.
 2. Tweestapsverificatie: Als je tweestapsverificatie voor een account hebt ingeschakeld, moet je mogelijk een extra beveiligingscode invoeren om toegang tot dat specifieke account te krijgen.
 3. Account niet zichtbaar: Het kan voorkomen dat een account in de Dropbox-app niet zichtbaar is. Controleer of je met het juiste e-mailadres en wachtwoord bent ingelogd en of het account correct aan de app is gekoppeld.

Waarom het belangrijk is dat je sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie gebruikt als je met meerdere accounts werkt

Als je meerdere Dropbox accounts gebruikt is het belangrijk dat je sterke wachtwoorden gebruikt en tweestapsverificatie inschakelt. Hiermee kun je de beveiliging van je accounts verbeteren en je bestanden tegen ongeautoriseerde toegang beschermen.

Persoonlijke veiligheid bij het koppelen aan een teamaccount

Voor samenwerking binnen teams kan het handig zijn als jij je persoonlijke Dropbox account aan een teamaccount koppelt, maar het is ook belangrijk dat jij de nodige maatregelen neemt om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Hieronder bespreken we waarom persoonlijke veiligheid bij het koppelen aan een teamaccount van essentieel belang is en geven we tips over hoe jij jouw persoonlijke bestanden kunt beveiligen. Daarnaast zullen we naar de beveiligingsmaatregelen die door Dropbox voor teamaccounts worden geboden kijken.

dropbox inloggen ander account en met collega's samenwerken

Waarom is persoonlijke veiligheid belangrijk als je het teamaccount aan jouw privé account koppelt?

Wanneer jij jouw persoonlijke Dropbox account aan een teamaccount koppelt, kunnen andere leden van het team toegang tot jouw bestanden en documenten krijgen. Voor samenwerking kan dit handig zijn, maar het brengt ook risico’s op het gebied van privacy en beveiliging met zich mee. Het is daarom van essentieel belang dat jij ervoor zorgt dat jouw persoonlijke gegevens goed beschermd blijven.

Tips om jouw persoonlijke gegevens tijdens het werken met een teamaccount te beschermen

Om ervoor te zorgen dat alleen jij toegang tot jouw persoonlijke bestanden hebt wanneer je deze met anderen in een teamaccount deelt, volgen hieronder enkele handige tips:

 1. Gebruik sterke wachtwoorden: Zorg ervoor dat je sterke, unieke wachtwoorden voor zowel je Dropbox account als eventuele gekoppelde teamaccounts gebruikt. Vermijd het eenvoudige wachtwoorden zoals “123456” of “password”. Gebruik liever een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens.
 2. Schakel tweestapsverificatie in: Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag aan je account toe door tijdens het inloggen naast je wachtwoord ook om een verificatiecode te vragen. Deze code kan via een authenticato app op je mobiele telefoon worden gegenereerd. Door tweestapsverificatie in te schakelen, maak je het voor onbevoegden moeilijker om toegang tot jouw account te krijgen.
 3. Beheer machtigingen zorgvuldig: Zorg ervoor dat je de machtigingen voor gedeelde bestanden en mappen binnen het teamaccount goed beheert. Geef alleen de benodigde toegang aan andere teamleden en beperk indien nodig hun mogelijkheid om jouw bestanden te bewerken of te delen.
 4. Controleer de activiteiten logboeken regelmatig: Dropbox biedt een activiteiten logboekfunctie waarmee je kunt controleren wie er toegang tot jouw bestanden heeft gehad en welke wijzigingen er zijn aangebracht. Door deze logboeken regelmatig te controleren, kun je verdachte activiteiten snel detecteren en indien nodig actie ondernemen.

Beveiligingsmaatregelen die door Dropbox voor teamaccounts worden geboden

Dropbox begrijpt het belang van veiligheid bij het werken met teamaccounts en biedt verschillende beveiligingsmaatregelen om de persoonlijke gegevens van de gebruikers te beschermen.

Conclusie: “dropbox inloggen ander account”

In deze blogpost hebben we verschillende methoden besproken om op een ander Dropbox account in te loggen, zoals het koppelen of hwt ontkoppelen van accounts, het aanmelden en het afmelden bij je eigen account, en hoe je op je pc tussen gekoppelde accounts kunt schakelen. Daarnaast hebben we naar het toevoegen van Dropbox via Multcloud en het schakelen tussen accounts in de mobiele app gekeken. Tot slot hebben we aandacht aan persoonlijke veiligheid bij het koppelen aan een teamaccount besteed.

Nu je met deze verschillende methoden bekend bent, kun je gemakkelijk tussen meerdere Dropbox-accounts switchen en efficiënter met jouw bestanden en documenten werken. Of je nu persoonlijke of zakelijke doeleinden hebt, het is belangrijk om te weten hoe je toegang tot het juiste account krijgt. Blijf van eventuele updates of nieuwe functies die Dropbox biedt op de hoogte om jouw ervaring nog beter te maken.

dropbox inloggen ander account en bestanden in de cloud bewaren

Veel gestelde vragen over het inloggen op een ander Dropbox-account

Hoe kan ik mijn huidige account van mijn pc ontkoppelen?

Om jouw huidige account van jouw pc te ontkoppelen moet je naar de instellingen in jouw Dropbox-applicatie gaan. Zoek naar de optie ‘Account loskoppelen’ en volg de instructies om het proces te voltooien.

Kan ik in de mobiele app meerdere accounts tegelijkertijd open hebben?

Nee, momenteel ondersteunt de mobiele Dropbox app het gelijktijdig openen van meerdere accounts niet. Je moet bij het ene account uitloggen voordat je op een ander account in kunt loggen.

Kan ik bestanden tussen twee gekoppelde accounts delen?

Ja, als je twee Dropbox-accounts hebt gekoppeld, kun je bestanden en mappen tussen deze accounts eenvoudig delen. Selecteer gewoon de bestanden die je wilt delen en gebruik de optie ‘Delen’ om toegang aan het andere account te verlenen.

Is er een limiet voor het aantal accounts dat ik kan koppelen?

Er is geen specifieke limiet voor het aantal accounts dat je aan jouw Dropbox kunt koppelen. Je kunt zoveel accounts als voor jouw persoonlijke of zakelijke behoeften nodig is koppelen.

Kan ik mijn teamaccount veilig aan mijn persoonlijke account koppelen?

Ja, Dropbox biedt beveiligingsmaatregelen om jouw teamaccount veilig aan jouw persoonlijke account te koppelen. Zorg ervoor dat je sterke wachtwoorden gebruikt en eventuele extra beveiligingsfuncties activeert om de veiligheid van jouw gegevens te waarborgen.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg