Dubbele Foto’s op Mac? Ontdek hoe je ze verwijdert!

Heb je ooit het gevoel gehad dat je Mac vol zit met dubbele foto’s? Het kan behoorlijk frustrerend zijn om door een overvolle fotobibliotheek te bladeren en steeds dezelfde afbeeldingen tegen te komen. Maar maak je geen zorgen, want in dit artikel vertellen wij hoe je gemakkelijk van die dubbele foto’s afkomt. Of je nu dubbele bestanden of dubbele foto’s in iPhoto hebt, wij hebben de oplossing voor jou. Lees dit artikel om eenvoudig van deze dubbele foto’s af te komen en op jouw Mac ruimte vrij te maken.

Het is belangrijk om dubbele foto’s in de iPhoto-bibliotheek op de Mac te verwijderen, niet alleen omdat ze ruimte innemen, maar ook omdat ze de prestaties van je apparaat kunnen beïnvloeden. Door deze duplicaten op te schonen, kun je niet alleen kostbare schijfruimte vrijmaken, maar ook de snelheid en efficiëntie van je Mac verbeteren. Door dubbele bestanden en foto’s van de Mac te verwijderen maak je niet alleen de computer schoon maar het helpt ook om de gegevens beter georganiseerd te houden.

Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar waarmee dubbele foto’s kunnen worden gevonden en waarmee je de dubbele foto’s kunt verwijderen op de Mac. Of je nu handige apps gebruikt of de ingebouwde functies van macOS benut, we zullen alles stap voor stap doornemen. Dus laten we meteen beginnen en die vervelende dubbele foto’s verwijderen op de Mac!

Waarom dubbele foto’s verwijderen op Mac?

Dubbele foto’s nemen onnodige ruimte op de Mac in beslag. Het kan moeilijk zijn om door een grote verzameling van dubbele foto’s te navigeren. Door dubbele foto’s te verwijderen op de Mac, houd je je fotobibliotheek georganiseerd en overzichtelijk.

 • Dubbele foto’s in iPhoto nemen kostbare opslagruimte in beslag waardoor de prestaties van je Mac en de gedeelde bibliotheek kunnen worden beïnvloed. Door deze foto’s te verwijderen, maak je ruimte vrij en optimaliseer je de prestaties van je Mac.
 • Wanneer er meerdere versies van dezelfde foto met een andere bestandsnaam zijn opgeslagen kan dat erg verwarrend zijn. Deze dubbele bestanden / foto’s kunnen worden gevonden door rechtsboven op dubbele foto’s zoeken te drukken.
 • Door dubbele foto’s te verwijderen, kun je gemakkelijker door je iPhoto fotobibliotheek op de Mac bladeren zonder steeds dezelfde afbeeldingen tegen te komen. Bestanden kunnen worden verwijderd door rechtsboven op de foto te klikken.
 • Binnen een georganiseerde fotobibliotheek die in iPhoto zijn opgeslagen helpt bij het vinden van specifieke foto’s. Het vermijdt dubbele onderdelen en maakt het gemakkelijker om de gewenste foto’s terug te vinden.
 • Het bespaart tijd en moeite wanneer je back-ups maakt of je fotocollectie naar andere apparaten over te zetten. Hierdoor hoef je niet langer met dubbele onderdelen in je iPhoto-bibliotheek te worstelen en kun je de bestanden gemakkelijker beheren.
 • Met een georganiseerde fotobibliotheek kun je verwarring voorkomen bij het delen van foto’s met anderen. Dit komt doordat alleen de beste versie van de bestanden / foto’s wordt getoond. 

Het is dus belangrijk om regelmatig met behulp van tools op dubbele foto’s op je Mac te controleren en deze te verwijderen. Gelukkig zijn er verschillende handige apps beschikbaar waarmee duplicaten kunnen worden geïdentificeerd en opgeruimd. Neem de tijd om dit proces uit te voeren en geniet vervolgens van een georganiseerde en efficiënte fotobibliotheek op je Mac.

Zo kun je dubbele foto's verwijderen op Mac

Begint de opslagruimte op je Mac vol te raken?

Reservekopie iPhone verwijderen en bestanden automatisch synchroniseren

Door dubbele foto’s van je Mac te verwijderen kun jij je opslagruimte opruimen.

 • Dat is: altijd genoeg opslagruimte voor nieuwe bestanden en backups
 • Gemakkelijk door je foto’s kunnen bladeren zonder dat je dubbele exemplaren tegenkomt
 • De prestaties van je apparaat verbeteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Dubbele foto’s verwijderen op de Mac

Gebruik de ingebouwde functie “Toon duplicaten” in de Foto’s-app om dubbele foto’s te vinden en de dubbele foto’s te verwijderen op de Mac.

 1. Open de Foto’s-app op je Mac.
 2. Klik bovenaan in de menubalk op “Weergave“.
 3. Selecteer “Toon duplicaten”.
 4. De app zal nu alle dubbele foto’s weergeven die zich in je fotobibliotheek op de mac bevinden.

Zoek en markeer eenvoudig alle dubbele foto’s en onderdelen die je wilt verwijderen.

 • Ga naar een van de dubbele foto’s.
 • Klik met de rechtermuisknop (of houd de Control toets op het toetsenbord ingedrukt) en kies “Markeer > Markeer als duplicaat” om deze dubbele foto te verwijderen. 
 • Herhaal deze stap om alle andere dubbele foto’s die je wilt verwijderen op je Mac te vinden.

Verwijder alle geselecteerde duplicaten met één klik uit je fotobibliotheek:

 • Klik met de rechtermuisknop (of houd de Control toets op het toetsenbord ingedrukt) op een van de gemarkeerde duplicaten.
 • Kies “Verwijder geselecteerde onderdelen”.

Op deze manier kun je dubbele foto’s snel en efficiënt van je Mac opruimen. Door de dubbele foto’s te verwijderen komt er meer ruimte in je fotobibliotheek vrij.

Let op: Deze functie is alleen op de recente versies van macOS beschikbaar en werkt mogelijk niet in oudere versies van iPhoto.

Probeer het eens uit en maak jouw fotobibliotheek weer overzichtelijk door dubbele foto’s te verwijderen op Mac met slechts een paar klikken! Heb je genoeg van de chaos in jou fotobibliotheek? Ruim jouw fotobibliotheek dan snel en efficiënt met bovenstaande stappen op.

Conclusie

Met de ingebouwde functie “Toon duplicaten” in de Foto’s-app op de Mac kun je dubbele foto’s gemakkelijk vinden en verwijderen. Markeer en selecteer alle duplicaten die je wilt verwijderen eenvoudig en verwijder ze met één klik uit je fotobibliotheek. Het opruimen van dubbele foto’s zorgt voor meer ruimte en een overzichtelijkere fotobibliotheek op de Mac.

Zoeken naar dubbele bestanden en dubbele bestanden verwijderen

Begint de opslagruimte op je Mac vol te raken?

Reservekopie iPhone verwijderen en bestanden automatisch synchroniseren

Door dubbele foto’s van je Mac te verwijderen kun jij je opslagruimte opruimen.

 • Dat is: altijd genoeg opslagruimte voor nieuwe bestanden en backups
 • Gemakkelijk door je foto’s kunnen bladeren zonder dat je dubbele exemplaren tegenkomt
 • De prestaties van je apparaat verbeteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Snel dubbele foto’s verwijderen op Mac, iPhone en iPad

Maak je je zorgen over de overtollige dubbele foto’s die je in je fotobibliotheek hebt opgeslagen? Geen paniek! Met een paar eenvoudige stappen kun je snel van deze duplicaten afkomen. Hieronder staan enkele handige tips om dubbele foto’s te verwijderen op Mac, iPhone en iPad.

 1. Gebruik iCloud-fotobibliotheek: Om te voorkomen dat duplicaten tussen apparaten worden gesynchroniseerd, kun je de iCloud fotobibliotheek gebruiken. Hiermee wordt voorkomen dat dubbele onderdelen automatisch worden gesynchroniseerd.
 2. Gebruik apps van derden: Er zijn verschillende apps beschikbaar die speciaal voor het detecteren en verwijderen van dubbele foto’s zijn ontworpen. Enkele populaire opties zijn Gemini Photos en Duplicate Cleaner for iPhoto. Deze apps kunnen snel naar duplicaten in je fotobibliotheek scannen en ze met één druk op de knop verwijderen.
 3. Zorg voor synchronisatie: Voordat je met het verwijderingsproces begint, is het belangrijk dat al je apparaten gesynchroniseerd zijn. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat alle duplicaten op alle gekoppelde apparaten worden gedetecteerd en verwijderd.

Met deze eenvoudige stappen kun je op al jouw Apple-apparaten snel afscheid nemen van die vervelende dubbele foto’s. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak ruimte vrij in je fotobibliotheek!

Hoe kun je dubbele foto’s met de Terminal op Mac vinden en verwijderen?

 • Open de Terminal-app op je Mac.
 • Gebruik de software om duplicaten van de foto te vinden en uit specifieke mappen te verwijderen.
 • Verwijder gevonden duplicaten handmatig met behulp van het “rm” commando.

Om dubbele foto’s op je Mac te vinden en te verwijderen, kun je de Terminal-app gebruiken. Volg hiervoor deze eenvoudige stappen:

 1. Open de Terminal-app op je Mac om dubbele foto’s te verwijderen. Dit kun je doen door naar de map ‘Hulpprogramma’s’ in de map ‘Programma’s’ te gaan en vervolgens met de muis op het pictogram van het ‘Terminal ‘ te dubbelklikken.
 2. Gebruik het “find” commando gevolgd door het pad naar de map waarin je naar duplicaten wilt zoeken. Bijvoorbeeld, als je duplicaten in de map ‘Afbeeldingen’ wilt vinden, typ dan het volgende commando:
  find /pad/naar/map/Afbeeldingen -type f -name “*.*” -exec md5 {} \; | sort | uniq -d –all-repeated=separate
  Dit zal een lijst van alle dubbele bestanden die in een specifieke map op de Mac  staan en vervolgens kun je deze dubbele foto’s verwijderen.
 3. Duplicaten kunnen ook handmatig worden verwijderd. Hiervoor kun je het “rm” commando gevolgd door het pad naar het bestand dat je wilt verwijderen gebruiken. Bijvoorbeeld, als je een duplicaat genaamd “foto.jpg” uit de map ‘Afbeeldingen’ wilt verwijderen, typ dan het volgende commando:
  rm /pad/naar/map/Afbeeldingen/foto.jpg
  Zorg ervoor dat je bij het verwijderen van bestanden voorzichtig bent en controleer altijd dubbel of je het bestand wilt verwijderen.

Met behulp van de Terminal op je Mac kun je dubbele foto’s gemakkelijk vinden en vervolgens kun je de dubbele foto’s verwijden op de Mac. Volg deze eenvoudige stappen en maak ruimte op je harde schijf vrij door onnodige duplicaten te wissen.

Conclusie: Efficiënt dubbele foto’s verwijderen op Mac

Als je naar een snelle en effectieve manier op zoek bent om dubbele foto’s te verwijderen op je Mac, dan is dit artikel precies wat je nodig hebt. We hebben verschillende methoden besproken die je kunt gebruiken om snel van alle duplicaten af te komen.

In het artikel hebben we uitgelegd waarom het belangrijk is om dubbele foto’s te verwijderen op je Mac. Het neemt niet alleen onnodige ruimte in beslag, maar kan ook voor een rommelige bibliotheek zorgen en de prestaties van je apparaat vertragen.

dubbele foto's verwijderen op Mac

We hebben laten zien hoe je dubbele foto’s kunt verwijderen in de standaard Foto’s-app op de Mac. Met slechts een paar klikken kun je alle duplicaten identificeren en verwijderen. Hierdoor kan de bibliotheek netjes en georganiseerd blijven.

Daarnaast hebben we een methode besproken waarmee je met behulp van iCloud-fotobibliotheek dubbele foto’s snel van de iPhone, iPad en Mac kunt verwijderen. Met deze functie kun je bestanden automatisch tussen apparaten synchroniseren zodat de duplicaten efficiënter kunnen worden beheerd.

Voor de meer technisch onderlegde gebruikers hebben we zelfs laten zien hoe je dubbele foto’s met behulp van de Terminal kunt vinden en van de mac Kunt verwijderen. Deze methode biedt meer controle over het proces, maar vereist wel wat technische kennis.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien of ik dubbele foto’s op mijn Mac heb?

Om te controleren of je dubbele foto’s hebt op je Mac, kun je de standaard Foto’s-app gebruiken. In de standaard foto’s app zit een ingebouwde functie waarmee je duplicaten kunt vinden en de dubbele foto’s kunt verwijderen op de Mac.

Worden mijn foto’s permanent verwijderd als ik dubbele foto’s verwijder?

Ja, als je dubbele foto’s verwijderd worden deze permanent uit je bibliotheek verwijderd. Het is echter altijd slim om een back-up van belangrijke bestanden te maken voordat je wijzigingen aan gaat brengen.

Kan ik dezelfde methoden gebruiken om dubbele video’s te verwijderen?

Ja, dezelfde methoden kunnen ook worden toegepast om dubbele video’s te vinden en te verwijderen op je Mac.

Zal het verwijderen van dubbele foto’s mijn apparaat sneller maken?

Ja, het opruimen van duplicaten kan de prestaties van je apparaat verbeteren omdat er minder bestanden op de computer staan die verwerkt moeten worden.

Kan ik deze methoden ook voor andere bestandstypen dan foto’s gebruiken?

Natuurlijk! De methoden die wij voor het verwijderen van dubbele foto’s hebben besproken kunnen ook op andere bestandstypen worden toegepast. Of het nu om dubbele documenten, muziekbestanden of video’s gaat, de principes blijven hetzelfde. Het is belangrijk om ongeacht het type bestand dat je op wilt ruimen een georganiseerde en efficiënte digitale omgeving te behouden. Dus ga aan de slag en maak ongeacht het formaat ruimte op je Mac vrij door dubbele bestanden te verwijderen. 

Begint de opslagruimte op je Mac vol te raken?

Reservekopie iPhone verwijderen en bestanden automatisch synchroniseren

Door dubbele foto’s van je Mac te verwijderen kun jij je opslagruimte opruimen.

 • Dat is: altijd genoeg opslagruimte voor nieuwe bestanden en backups
 • Gemakkelijk door je foto’s kunnen bladeren zonder dat je dubbele exemplaren tegenkomt
 • De prestaties van je apparaat verbeteren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg