E mail versturen met webmail outlook

Heb je een Microsoft account en zou je willen weten hoe je kunt e-mailen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van webmail outlook? Of is het e-mailen nog nieuw voor je en wil je weten hoe het werkt? Dan kun je dat in dit artikel lezen. Want in dit artikel leggen we de basis van webmail Outlook uit. 

Hoe werkt e mailen?

Wanneer je wilt gaan e mailen zijn er twee mogelijkheden. Er kan namelijk worden gekozen uit de installatie van een mail programma op de computer of het verzenden en ontvangen van berichten via het internet. Digitale post wordt naar e-mail adressen verstuurd. Een e mail adres is te vergelijken met een postcode en huisnummer. Zonder dat de postcode en huisnummer van de andere persoon bekend zijn kan post nooit bij de juiste ontvanger aankomen.

Voor digitale post werkt dit precies op dezelfde manier. Om digitale post naar iemand anders te kunnen sturen moet het e-mail adres bekend zijn. Met behulp van het e-mail adres kan de internet provider de andere persoon herleiden zodat het bericht door de juiste persoon kan worden ontvangen. Er zijn verschillende manieren waarop een e-mail adres kan worden aangemaakt. Binnen dit artikel hebben we het over e-mailen met outlook.com.

Wanneer je een computer hebt gekocht waarop Windows 8 of 10 staat geïnstalleerd wordt er tijdens de installatie naar de gegevens behorende bij het Microsoft account gevraagd. Deze gegevens zijn nodig om met een Windows computer te kunnen werken. Een Microsoft account bestaat uit een e-mail adres dat op @hotmail.com, @hotmail.nl @live.nl, @live.com of de nieuwste variant @outlook.com eindigt.

Met de computer kunnen werken is niet het enige waarvoor dit account kan worden gebruikt. Het Microsoft account kan namelijk ook worden gebruikt om mail via outlook.com en Windows live mail te versturen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van outlook webmail?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen gewest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Outlook webmail cta

Het internet kan tegenwoordig zelfs als communicatie middel worden gebruikt. Vaak wordt voor de communicatie via het internet de mail gebruikt. Aan een e-mail kunnen bijlages worden gekoppeld zodat bestanden, foto’s en video’s met anderen kunnen worden gedeeld.

Outlook.com aanmelden

Als je nog niet over een Microsoft account beschikt moet dit account worden aangemaakt. Een Microsoft account kan op de website www.outlook.com worden aangemaakt. Nadat er een e-mail adres via outlook.com is aangemaakt kunnen er verschillende diensten van Microsoft worden gebruikt.

Zo kan dit account worden gebruikt om via Skype met elkaar te bellen met beelden. Dit wordt ook wel videobellen genoemd.

Naast de communicatie mogelijkheden levert het Microsoft account een online opslagruimte.

Deze opslagruimte wordt Microsoft OneDrive genoemd. Binnen OneDrive kan een reservekopie van de belangrijke bestanden worden gemaakt.

In het artikel: “Wat is een Microsoft account?” staan alle mogelijkheden van het Microsoft Account beschreven.

Microsoft account aanmaken om met outlook webmail te kunnen mailen

Wat is webmail outlook?

Wat is outlook webmail

Microsoft (de oprichter van Windows) biedt mogelijkheden om online berichten te versturen. Een website waarmee e-mails kunnen worden ontvangen en verstuurd wordt  webmail genoemd. Microsoft heeft zijn webmail Outlook genoemd.

Wanneer je naar de website www.outlook.com gaat wordt naar de gebruikersnaam en het wachtwoord behorende bij het Microsoft account gevraagd. Voor de gebruikersnaam van het Microsoft account wordt een e-mail adres gebruikt dat bij Microsoft is aangemaakt. Door deze gegevens in te voeren wordt de mail omgeving met de binnengekomen e-mail getoond.

De pagina waarop alle binnengekomen e mail te zien is wordt ook wel Inbox genoemd. Aan de linkerkant van de Inbox zijn alle aangemaakte mappen te zien. Door mappen te gebruiken kunnen de e mails net als de post worden gearchiveerd.

Door de berichten te archiveren zijn de belangrijke berichten op een later tijdstip makkelijker terug te vinden. Om bij de e mails te kunnen komen moet er bij outlook mail worden ingelogd. Voor het inloggen moeten de gebruikersnaam en het wachtwoord worden opgegeven. Met behulp van de gebruikersnaam en het wachtwoord worden de berichten voor anderen beveiligd.

Wanneer er geen gebruik gemaakt zou worden van een gebruikersnaam en wachtwoord om bij outlook mail in te loggen zou iedereen toegang kunnen krijgen tot jouw e mail.

Het kan dan zomaar voorkomen dat vreemde mensen jouw berichten zonder jouw toestemming kunnen lezen of berichten versturen. Zelfs zonder dat jij hier zelf van op de hoogte bent.

Inloggen met het Microsoft account bij outlook webmail

Outlook webmail mappen beheren

Als je al enige tijd aan het e mailen bent kunnen alle binnen gekomen e mails zich op een gegeven moment aardig op gaan stapelen.

Het zou dan fijn zijn om de belangrijke mails van de normale e mails te kunnen scheiden.

Binnen webmail van outlook bestaat er hiervoor de mogelijkheid om de binnen gekomen e mails van elkaar te onderscheiden. Het onderscheiden van deze e mails heb je volledig zelf in de hand.

Zo kunnen er mappen worden aangemaakt waar de binnengekomen e-mails naartoe verplaatst kunnen worden.

Voor het maken van een nieuwe map moet er aan de linkerkant van de Inbox boven de verschillende mappen met de linker muisknop op de knop met de tekst: “nieuwe map” worden drukt.

Mappen beheren in outlook webmail

Door hierop te drukken kan er een naam aan de nieuwe map worden gegeven. Deze naam kan volledig naar eigen wens worden ingevuld. Bij het maken van een nieuwe map is het verstandig om voor een duidelijk herkenbare naam te kiezen. Aan deze naam kan de map met gearchiveerde berichten worden herkend.

Nadat de gewenste naam is ingetypt moet de naam worden bevestigd door op de enter toets van het toetsenbord te drukken. Om de mail naar de nieuwe map te kunnen verplaatsen moet er links met de linkermuisknop links naast het gewenste bericht worden gedrukt.

Er wordt dan bovenaan de pagina een menu getoond. Binnen dit menu staat een knop met de tekst: “Verplaatsen naar”. Door hierop te drukken komt er een invoerveld tevoorschijn. Binnen dit veld kan de naam van de gewenste map worden ingevoerd. Door hier op de gewenste map te drukken wordt de mail in de juiste map geplaatst.

Prioriteit

Naast de mogelijkheid om zelf een map binnen de webmail van outlook aan te maken, wordt er onderscheid gemaakt tussen normale berichten en berichten met prioriteit door middel van tabbladen.

Binnen outlook webmail de prioriteit van de e-mail opgeven

Hiermee wordt er een onderscheid tussen de belangrijke (prioriteit) berichten en de normale e mail gemaakt. Naast het kunnen onderscheiden van de belangrijke en normale mail zijn er verschillende mappen waarmee een onderscheid tussen verschillende berichten kan worden gemaakt.

Zo worden de verzonden berichten in de map verzonden items opgeslagen. Daarnaast is er een speciale map waarin de te versturen berichten worden opgeslagen. Deze map wordt uitgaande mails genoemd. Hier staan de mails die nog niet zijn verzonden maar wel klaar staan om verzonden te worden.

De berichten die in uitgaande mails staan kunnen met track and trace worden vergeleken waarmee pakketen kunnen worden gevolgd. Nadat de mail vervolgens is verstuurd wordt deze automatisch in de map verzonden items geplaatst.

Verzenden van e mail binnen de webmail van outlook

Als je een bericht naar iemand toe wilt sturen druk je links boven op nieuw bericht. Hierna komt er een venster tevoorschijn waarbinnen je de e mail kunt gaan schrijven. Bovenaan dit venster staat het woord Aan.

Wanneer je hierop klikt kan je iemand uit jouw adres boek selecteren. Hierover vertel ik verderop meer.

E-mail opstellen

Onder de ontvanger staat onderwerp. Bij het onderwerp voer je dan een titel in waaraan de ontvanger meteen kan herkennen waarover het bericht gaat. En daaronder staat het veld waar het bericht zelf getikt kan worden. Als je klaar bent met de e-mail, druk je met de linker muisknop op het pijltje waar verzenden bij staat. Nadat je hierop gedrukt hebt komt de mail in postvak uit te staan. En als de mail uiteindelijk is verzonden kan deze binnen de map verzonden items worden teruggevonden.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van outlook webmail?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen gewest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Outlook webmail cta

Het internet kan tegenwoordig zelfs als communicatie middel worden gebruikt. Vaak wordt voor de communicatie via het internet de mail gebruikt. Aan een e-mail kunnen bijlages worden gekoppeld zodat bestanden, foto’s en video’s met anderen kunnen worden gedeeld.

Outlook webmail contacten

Wanneer je regelmatig naar dezelfde persoon een e-mail wilt versturen, is het natuurlijk wel zo makkelijk om niet iedere keer hetzelfde hele e-mail adres in te hoeven voeren.

Wanneer je dan een adresboek hebt waarin je de contacten kunt vinden werkt dat een stuk prettiger. Binnen de outlook webmail is hier een hele makkelijke mogelijkheid voor.

Zo kan je ervoor kiezen dat de contacten waarnaar je vaker berichten wilt versturen binnen je adresboek staan opgeslagen. Bij outlook webmail hebben ze dit makkelijker gemaakt.

Contacten beheren in Outlook webmail

Wanneer je een mail verstuurd naar een persoon wordt deze meteen binnen het adresboek opgeslagen. Om deze persoon de volgende keer terug te kunnen vinden type je de naam waarna deze persoon meteen tevoorschijn komt. 

Outlook webmail concepten

Soms wil je een goede e mail maken waaraan je alvast een beginnetje kunt maken zodat je daar op een later tijdstip verder aan kunt werken. Het is dan natuurlijk wel fijn als deze mail makkelijk kan worden gevonden. Binnen outlook webmail is hier een speciale map voor gemaakt. Deze map wordt concepten genoemd. In deze map staan de e-mails waaraan nog gewerkt wordt opgeslagen.

Wanneer er een mail wordt geschreven en vervolgens outlook webmail afsluit worden deze mails automatisch opgeslagen. Hierdoor kan het aangemaakte bericht de volgende keer gemakkelijk worden gevonden. Zo hoef je niet bang te zijn dat de opgestelde berichten zonder dat ze verstuurd zijn verloren gaan. Concepten zijn vooral erg handig voor belangrijke e mails waarbij je zeker wilt weten dat er geen fouten in zitten.  

Mail verwijderen in Outlook webmail

Mail verwijderen uit outlook webmail

Wanneer je een e-mail krijgt waarbij je al aan de titel ziet dat het om reclame of onbelangrijke post gaat kan de mail eenvoudig worden verwijderd. Om een bericht te kunnen verwijderen moet er met de linker muisknop op het rondje naast het bericht worden gedrukt. Er komt dan bovenaan het scherm een menu met verschillende mogelijkheden tevoorschijn.

Tussen deze mogelijkheden staat er een icoontje in de vorm van een prullenbak met de tekst verwijderen ernaast. Door op deze knop te drukken wordt de geselecteerde e-mail verwijderd. Berichten die worden verwijderd komen automatisch in de map met de tekst: “verwijderde items” te staan.

Outlook mail doorsturen

Wanneer je een e-mail hebt ontvangen kan het voorkomen dat deze moet worden gedeeld. Bijvoorbeeld omdat er belangrijke informatie in staat.

Deze mail kan dan gemakkelijk worden gedeeld door met de linkermuisknop bovenaan het bericht op de knop met de tekst: “Doorsturen” te drukken.

e-mail doorsturen

Nadat er met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Doorsturen” is gedrukt moet de naam van de ontvanger worden ingevoerd. Deze naam kan bovenaan de mail bij de tekst: “Aan” worden ingevuld. Vervolgens gaat het verzenden van de mail op dezelfde manier als hoe er een nieuwe mail wordt verstuurd.  

Outlook mail beantwoorden

Als je een e-mail van iemand hebt gekregen kan het handig zijn als hier direct zonder dat er een nieuwe mail gemaakt hoeft te worden op kan worden gereageerd. Reageren op een bericht kan door met de linker muisknop op het pijltje wat in een rondje naar links wijst te drukken. Naast dit pijltje staat de tekst: “Beantwoorden”.

Door met de linkermuisknop op deze knop te drukken wordt er een mail met de ontvangen inhoud aangemaakt. Daarnaast staat de persoon van wie de mail ontvangen is direct als ontvanger. Door vervolgens op verzenden drukt weet je zeker dat de mail bij de juiste persoon beland.

Outlook uitloggen

Heb je de e-mail gelezen of ben je klaar met mailen en wil je outlook webmail afsluiten? Dan kan je jezelf bij outlook Webmail afmelden. Door je bij outlook webmail af te melden voorkom je dat degene die na jou de computer gaat gebruiken je mail adres kan misbruiken.

Daarnaast kan degene die na jou de computer gaat gebruiken ook de berichten die je verstuurd en ontvangen hebt niet lezen als je afgemeld bent.

Hierdoor is het veiliger om de mail af te sluiten wanneer de computer even niet door jouw wordt gebruikt.

Uitloggen bij outlook webmail

Om je af te melden bij outlook webmail druk je met de linker muisknop op jouw initialen waar de optie Afmelden tevoorschijn komt. Nadat je op Afmelden hebt gedrukt ben je bij outlook uitgelogd. Om vervolgens weer te kunnen mailen moeten de gegeven van het Microsoft account opnieuw worden ingevoerd.

Meer doen met het internet?

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden welke mogelijkheden het internet nog meer te bieden heeft? Want in het begin kan het internet nog vele vragen met zich meebrengen. Maar daar is wel een oplossing voor. Want door aanschaf van een boek als naslagwerk leer je hoe je verantwoord kunt internetten. Als je niet verantwoord internet, dan liggen er al snel gevaren op de loer.

Maar als je niet weet hoe je een gevaarlijke website van een ongevaarlijke website kunt onderscheiden, dan kan het gebeuren dat je op een verkeerde website terecht komt, waarna je privacygevoelige informatie op straat komt te liggen.

Door het lezen van de informatie, die je in dit boek kunt vinden, leer je niet alleen hoe je veilig kunt internetten, maar je leert ook de vele mogelijkheden die het internet te bieden heeft. Door middel van het lezen van Het grote Internet en e-mail boek leer je stapsgewijs meer met het internet doen. De link naar dit boek vind je hier.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van outlook webmail?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen gewest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Outlook webmail cta

Het internet kan tegenwoordig zelfs als communicatie middel worden gebruikt. Vaak wordt voor de communicatie via het internet de mail gebruikt. Aan een e-mail kunnen bijlages worden gekoppeld zodat bestanden, foto’s en video’s met anderen kunnen worden gedeeld.

Geef een reactie