ESET NOD32 Antivirus review ervaringen

Ben jij tijdens de zoektocht naar een goede virusscanner de naam ESET NOD32 tegengekomen? Wil je graag weten of dit een goede virusscanner is en wat de ervaringen van andere mensen zijn? Ik gebruik ESET NOD32 Antivirus al enkele jaren om mijn computer tegen de gevaren van het internet te kunnen beschermen. In dit artikel vertel ik over mijn bevindingen om de computer met deze virusscanner tegen de gevaren van het internet te kunnen beveiligen.

Wat is ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 is een antivirus programma voor het beveiligen van de computer.
Een antivirus programma is gemaakt om de computer tegen de kwetsbaarheden van de computer en het internet te kunnen herkennen. Voor het herkennen van computervirussen op de computer maakt ESET NOD32 Antivirus gebruik van de LiveGrid®-scanengine. Met de LiveGrid®-scanengine kan het programma de computer altijd beschermen.

Deze bescherming werkt tegen aanvallen en schadelijke software die de computer mogelijk in gevaar kunnen brengen. Met ESET NOD32 Antivirus haal je een complete beveiligingsoplossing in huis.
Deze complete beveiligingsoplossing gaat samen met een minimale systeem belasting.

Doordat de computer bijna niet belast wordt kan de computer lekker snel blijven werken terwijl de computer goed wordt beveiligd. Voor de computer beveiliging wordt kunstmatige intelligentie gebruik waardoor alle bedreigingen kunnen worden gedetecteerd. Bij bedreigingen van de computer kan worden gedacht aan onder andere: 

  • Computer virussen 
  • Spyware 
  • Trojaanse paarden 
  • Wormen
  • Adware 

Ben jij benieuwd hoe je de computer tegen de gevaren van buitenaf kunt beschermen?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Voor veel van deze taken wordt het internet gebruikt.

ESET NOD32 Antivirus CTA

Doordat het internet voor het werken op de computer een steeds belangrijkere rol is gaan spelen komt er steeds meer gevoelige informatie op de computer te staan. Door een goede virusscanner op de computer te installeren kan de computer tegen de gevaren van buitenaf worden beschermd. Het is hierdoor erg belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd.

ESET NOD32 Antivirus downloaden

Voordat ESET NOD32 als computerbeveiliging kan worden gebruikt moet het programma op de computer worden geïnstalleerd. Voor het installeren van deze computer beveiliging kan een live installatie worden gebruikt. Om de computer met de live installatie te kunnen installeren moet er een installatiebestand van het internet worden gedownload. De live installatie kan via deze link voor een klein bedrag worden gekocht.

Voordat de installatie kan worden gestart moet de taal waarin je het programma wilt gebruiken worden geselecteerd. Als de gewenste taal is gekozen moet er met de linkermuisknop op doorgaan worden gedrukt.

Nadat er met de linkermuisknop op doorgaan is gedrukt moet er even worden gewacht totdat de installatie bestanden zijn gedownload. 

ESET NOD32 Antivirus installeren

Het gedownloade installatiebestand komt onderaan de browser te zien. Door met de linkermuisknop op dit installatiebestand te drukken wordt het installatie programma geopend. 

ESET NOD32 activeren

ESET NOD32 Antivirus voorwaarden accepteren

Om het programma te kunnen installeren moeten de voorwaarden worden gelezen en geaccepteerd. Voor het accepteren van de voorwaarden druk moet met de linkermuisknop op ik ga akkoord worden gedrukt.  

Nadat de voorwaarden zijn geactiveerd kom je in de volgende stap. Bij deze stap moet de activeringscode worden ingevoerd. 

ESET NOD32 Antivirus activeren met licentiecode

De activeringscode wordt tijdens de aanschaf van ESET NOD32 in het ingevoerde e mail adres verstuurd. Nadat deze code is ingevoerd kan het programma verder gaan met de installatie. Als het programma al op de computer is geïnstalleerd kan de oude versie door de nieuwe versie worden vervangen. In dat geval wordt de activeringscode automatisch ingevuld. 

ESET NOD32 installeren

Tijdens de installatie van ESET NOD32 Antivirus wordt er naar de voorkeur van de detectie gevraagd. Voor de beste bescherming van de computer moet voor ESET LiveGrid® in combinatie met het detecteren van potentieel ongewenste toepassingen worden gekozen.

Nadat de keuze voor het type detectie is gemaakt kan de installatie worden gestart. De uiteindelijke installatie kan worden gestart door met de linkermuisknop op installeren te drukken.

Als de installatie is voltooid komt de tekst gereed in het venster te staan. Door met de linkermuisknop op gereed te drukken zal het installatie scherm worden gesloten. 

ESET installeren

Wat zijn potentieel ongewenste toepassingen?

Potentieel ongewenste toepassingen zijn programma’s die niet direct schadelijk hoeven te zijn. Potentieel ongewenste toepassingen worden ook wel Grayware genoemd. 

Deze programma’s kunnen worden gebruikt voor het installeren van aanvullende ongewenste software. Door deze aanvullende software kan het gedrag van digitale apparaten worden gewijzigd.

Potentieel ongewenst programma detecteren

Naast het wijzigen van het gedrag kunnen er activiteiten worden uitgevoerd die de gebruiker niet heeft goedgekeurd of had verwacht. Een voorbeeld van een potentieel ongewenste toepassing is Adware. Als Adware op de computer wordt geïnstalleerd wordt er tijdens de zoektocht naar informatie op het internet ineens veel meer reclame getoond. 

Ben jij benieuwd hoe je de computer tegen de gevaren van buitenaf kunt beschermen?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Voor veel van deze taken wordt het internet gebruikt.

ESET NOD32 Antivirus CTA

Doordat het internet voor het werken op de computer een steeds belangrijkere rol is gaan spelen komt er steeds meer gevoelige informatie op de computer te staan. Door een goede virusscanner op de computer te installeren kan de computer tegen de gevaren van buitenaf worden beschermd. Het is hierdoor erg belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd.

Eerste scan na installatie

Nadat ESET NOD32 antivirus op de computer is geïnstalleerd zal het programma naar de nieuwste versie worden bijgewerkt. Nadat het programma is bijgewerkt zal de eerste scan op de computer worden gestart. Tijdens de computerscan wordt op de computer naar ongewenste en kwaadaardige programma’s gezocht. Als de scan is voltooid kunnen de gevonden programma’s worden verwijderd. 

ESET NOD32 bijwerken naar nieuwe versie

De ontwikkelaars die achter ESET NOD32 zitten zijn continue bezig om het programma beter te maken. Door het programma te verbeteren kunnen de laatst gevonden virussen aan de bibliotheek met virussen worden toegevoegd. Doordat de nieuwe virussen aan de bibliotheek worden toegevoegd kunnen de nieuwe virussen worden herkend. Daarnaast wordt er door de ontwikkelaars van deze virusscanner gekeken hoe het programma kan worden verbeterd. 

Updates voor de virusscanner worden vaak automatisch geïnstalleerd. Het kan soms voorkomen dat deze automatische updates niet goed werken. In dat geval kan de virusscanner handmatig naar de nieuwste versie worden bijgewerkt. Om het programma handmatig bij te kunnen werken moet er eerst naar de nieuwste versie van het programma worden gezocht. Voor het zoeken naar de laatste versie moet binnen het menu met de linkermuisknop op bijwerken worden gedrukt. 

Virus definitie van ESET NOD32 antivirus bijwerken

Nadat er met de linkermuisknop op bijwerken wordt gedrukt wordt er naar de nieuwste versie gezocht. Wanneer er een nieuwe versie beschikbaar komt wordt deze automatisch geïnstalleerd. Na de installatie beschik je over de nieuwste versie van het programma.

In de nieuwste versie zijn alle virussen opgenomen waardoor de nieuwst gevonden virussen kunnen worden herkend. Tegelijkertijd wordt de techniek achter het programma verbeterd waardoor de werking van het programma na de update wordt verbeterd.  

Realtime beveiliging

ESET NOD32 kan automatisch scannen. Het automatisch scannen wordt ook wel realtime scannen genoemd. Deze realtime scan zal op de achtergrond worden uitgevoerd. Een voorbeeld van een real time scan is als er met de computer naar informatie op het internet wordt gezocht. Bijvoorbeeld wanneer de virusscanner tijdens de zoektocht op het internet een geïnfecteerde pagina heeft gedetecteerd.

Als een geïnfecteerde pagina tijdens de zoektocht op het internet wordt gedetecteerd wordt daar een melding van gegeven. In deze melding staat dan dat er een ongewenste activiteit is gevonden. Door de realtime beveiliging te gebruiken kan op een veilige manier op het internet naar informatie worden gezocht. Scannen naar geïnfecteerde pagina’s is niet het enige waarvoor de realtime beveiliging kan worden gebruikt.

De realtime beveiliging kan namelijk ook voor opslag mediums die op de computer worden aangesloten worden gebruikt. Wanneer een USB-apparaat op de computer wordt aangesloten zal er door de virusscanner worden gevraagd of het opslagmedium moet worden gescand. Door deze scan toe te passen kan de computer altijd veilig worden gebruikt. 

Computer scannen met ESET NOD32 Antivirus

Naast de realtime beveiliging kan de computer handmatig worden gescand. Door een handmatige scan aan te zetten wordt er een diepte scan uitgevoerd. Met een diepte scan zal op de hele computer naar ongewenste programma’s op de computer worden gezocht. 

Om de computer goed te kunnen beveiligen is het aan te bevelen om de computer met enige regelmaat volledig te scannen.

Het kan namelijk voorkomen dat toepassingen die tijdens de real-time scan op de computer worden gescand op een later moment alsnog als virus worden gezien. 

Computer scannen met ESET NOD32

Voor de beste scan resultaten kan de computer het beste in veilige modus worden gestart. Als de computer in veilige modus is opgestart kunnen alleen de belangrijke processen worden gestart. Doordat alleen de belangrijke processen zullen worden gestart kan een ongewenst programma niet worden gestart waardoor het virus makkelijker kan worden verwijderd.

ESET NOD32 licentie kopen

Als je hebt besloten dat je ESET NOD32 Antivirus als virusscanner wilt kopen zijn er enkele varianten beschikbaar. Bij deze versies kan er gekozen worden voor het aantal gebruikers en voor de tijdsduur. Dus voor de tijd waarin het programma kan worden gebruikt.

Ben jij benieuwd hoe je de computer tegen de gevaren van buitenaf kunt beschermen?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Voor veel van deze taken wordt het internet gebruikt.

ESET NOD32 Antivirus CTA

Doordat het internet voor het werken op de computer een steeds belangrijkere rol is gaan spelen komt er steeds meer gevoelige informatie op de computer te staan. Door een goede virusscanner op de computer te installeren kan de computer tegen de gevaren van buitenaf worden beschermd. Het is hierdoor erg belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer wordt geïnstalleerd.

Geef een reactie