Externe harde schijf kapot? Zo herstel je de bestanden

Voor het bewaren en het overdragen van grote hoeveelheden gegevens zijn externe harde schijven erg handige apparaten. Helaas komen beschadigingen door onjuist gebruik of slijtage regelmatig voor, wat vervelende symptomen kan veroorzaken, vooral als je belangrijke bestanden hebt opgeslagen. Als dit gebeurt, is het belangrijk om snel te handelen om zo gegevensverlies te beperken en in sommige gevallen zelfs voorkomen.

Het is een geruststellende gedachte dat er manieren zijn waarmee de gegevens van een kapotte externe harde schijf kunnen worden hersteld. Het is niet ongewoon dat externe harde schijven defect raken, daarom is het belangrijk om de signalen te herkennen. Wanneer uw externe harde schijf geluiden maakt of niet meer door uw computer wordt herkend, kan dit op een probleem duiden. Ongeacht het merk kun je dataherstelsoftware gebruiken waarmee je kunt proberen de verloren gegevens terug te halen. In sommige gevallen moeten er verdere stappen worden ondernemen.

Om toekomstige problemen met uw externe harde schijf te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig back-ups van belangrijke gegevens te maken en de externe harde schijf op de juiste manier te behandelen en te bewaren. Door de harde schijf op de juiste manier te gebruiken kan de kans op slijtage en beschadiging worden verkleind.

Externe harde schijf kapot externe harde schijf

Wanneer de harde schijf onverwachts defect raakt kan dit erg frustrerend zijn. Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop de verloren gegevens terug kunnen worden gehaald. Door voorzichtig met het opslagapparaat om te gaan en regelmatig een back-up van de belangrijke bestanden te maken kunnen toekomstige problemen worden voorkomen en de gegevens veilig blijven.

Hoe herken je een defecte externe harde schijf?

Een externe harde schijf is een handig apparaat om bestanden op te bewaren en naar andere apparaten zoals laptops en computers worden overgedragen. Maar wat als deze plotseling kapot gaat? Het kan erg frustrerend zijn als uw externe harde schijf niet meer werkt, vooral als er belangrijke bestanden op staan. Wij begrijpen hoe stressvol dit kan zijn en daarom vertellen wij in dit artikel hoe je verloren gegevens kunt herstellen en hoe je kunt herkennen of de externe harde schijf defect is.

Ben jij toe aan een nieuwe externe harde schijf voor de laptop?

externe harde schijven voor laptops de externe harde schijf

Door de oude externe harde schijf te vervangen kun jij je bestanden razendsnel tussen verschillende apparaten uitwisselen.

 • Dat is: je kunt vanaf ieder apparaat bij je bestanden
 • Meer opslagruimte voor je bestanden
 • Met een snelle externe harde schijf kunnen bestanden sneller worden overgezet

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Symptomen van een defecte externe harde schijf

Trage prestaties zijn een van de meest voorkomende symptomen van een defecte externe harde schijf. Als het openen van bestanden langer duurt dan normaal en de overdrachtssnelheid traag is, kan dit op een probleem met de harde schijf duiden. Een ander symptoom is onverwachte foutmeldingen die tijdens het gebruik van de externe harde schijf verschijnen. 

Bovendien kunnen ongebruikelijke geluiden ook op een probleem met externe harde schijf wijzen. Als u bijvoorbeeld klikgeluiden hoort terwijl je probeert om toegang tot je bestanden te krijgen, kan dit betekenen dat er fysieke problemen met de interne componenten van de harde schijf zijn. 

Merk speelt een rol bij bepalen oorzaak van het defect

Het merk van de externe harde schijf kan invloed hebben op het bepalen van de oorzaak van het defect. Sommige merken staan bekend om hun betrouwbaarheid en hebben minder kans op defecten, terwijl andere merken vaker problemen hebben. Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs de meest betrouwbare merken nog steeds defect kunnen raken. 

Voorkom verdere schade door onmiddellijk te stoppen met het gebruik van de externe harde schijf

Als je vermoedt dat de externe harde schijf defect is, is het belangrijk dat je deze niet verder gebruikt. Door een defecte harde schijf te blijven gebruiken, kan er meer schade ontstaan en kan de kans op gegevensverlies vergroten. Het is daarom sterk aan te bevelen om de harde schijf totdat het probleem is opgelost niet te gebruiken.

Aansluiten op andere computer of USB-poort

Een andere manier om te controleren of de externe harde schijf defect is, is door deze op een andere computer of op een andere USB-poort aan te sluiten. Als de externe harde schijf werkt wanneer deze op een andere computer of poort wordt aangesloten, kan het probleem bij de oorspronkelijke computer of poort die je gebruikte liggen. Als de externe harde schijf echter nog steeds niet werkt, kan dit op een probleem met de harde schijf zelf duiden. 

Gebruik diagnostische tools

Met behulp van diagnostische tools kun je eventuele problemen met uw externe harde schijf bepalen. Er zijn verschillende programma’s waarmee de gezondheid van de harde schijf kan worden gecontroleerd en eventuele problemen kunnen worden geïdentificeerd. Deze tools kunnen ook nuttig zijn om te controleren of de harde schijf nog steeds binnen de garantietermijn valt.

Actie ondernemen om gegevensverlies te voorkomen

Het is cruciaal om te beseffen dat externe harde schijven, net als interne harde schijven, gevoelig zijn voor storingen en defecten. Deze defecten kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt, zoals fysieke schade, softwareproblemen of menselijke fouten. Het is daarom belangrijk om regelmatig een back-up van de gegevens te maken en om de externe harde schijf op eventuele problemen te controleren. 

Als je merkt dat de externe harde schijf niet meer werkt zoals het hoort, is het raadzaam om zo snel mogelijk te handelen. Door snel te handelen, kun je voorkomen dat er belangrijke gegevens verloren gaan en de levensduur van de externe harde schijf verlengen. 

Oplossingen voor het repareren en redden van een beschadigde harde schijf

Een beschadigde harde schijf kan een groot probleem zijn voor de computer of ander apparaat waarop deze is aangesloten. Het kan leiden tot verlies van belangrijke gegevens die je hebt bewaard. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt wanneer je problemen met de harde schijf hebt opgemerkt. Op deze manier kan verdere schade worden voorkomen.  

Defecte externe harde schijf repareren

Gevolgen van een kapotte externe harde schijf

Als de externe harde schijf kapot gaat, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Je kunt alle gegevens die erop staan zoals foto’s, video’s en documenten kwijtraken. Dit kan tot stress en frustratie leiden, vooral als er geen back-up van de gegevens is gemaakt. 

Een andere mogelijke oorzaak van een kapotte externe harde schijf is fysieke beschadiging. Als de schijf valt of aan water of vuur wordt blootgesteld kan dit in permanente beschadiging van de hardwarecomponenten resulteren.

Oplossingen voor het repareren van een beschadigde harde schijf

Gelukkig zijn er voor het repareren van een beschadigde externe harde schijf verschillende oplossingen beschikbaar:

 1. Gebruik software zoals EaseUS: Er zijn verschillende softwareprogramma’s waarmee je een kapotte externe harde schijf kunt herstellen. Deze programma’s kunnen helpen bij het opsporen en repareren van beschadigde sectoren op de schijf.
 2. Professionele hulp: Als de externe harde schijf fysiek is beschadigd, kan het nodig zijn om professionele hulp in te roepen. Een professional kan de schijf openen en proberen de gegevens te redden door deze naar een nieuwe harde schijf over te zetten.
 3. Vervang de harde schijf: Als geen van bovenstaande opties werkt, moet je de externe harde schijf mogelijk vervangen. Zorg ervoor dat je een back-up van al je belangrijke gegevens hebt gemaakt voordat u dit doet.

Gegevens terughalen van een defecte externe harde schijf: hoe doe je dat?

Als je externe harde schijf kapot gaat, kan dit tot het verlies van belangrijke gegevens  leiden. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om deze gegevens terug te halen. Hieronder bespreken we enkele methoden waarmee je de gegevens kunt herstellen.

Gebruik professionele gegevensherstelsoftware

Een van de eerste stappen die je kunt nemen om de verloren data terug te krijgen is door professionele gegevensherstelsoftware te gebruiken. Op de markt zijn verschillende softwareprogramma’s die speciaal zijn ontworpen voor het herstellen van data van een kapotte harde schijf beschikbaar.

Deze software werkt door middel van een scanproces waarbij alle bestanden op de externe harde schijf worden gezocht en hersteld. Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle programma’s even effectief zijn en sommige zelfs meer kwaad dan goed kunnen doen. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig een softwareprogramma te kiezen.

Gegevens verlies door een kapotte harde schijf

Probeer de harde schijf op een andere computer aan te sluiten

Als de eerste methode niet werkt, kun je proberen om de externe harde schijf op een andere computer aan te sluiten. Dit kan helpen bij het vaststellen of het probleem bij de computer of bij de harde schijf zelf ligt. Het is belangrijk om te weten of alle gegevens veilig zijn.

Als de externe harde schijf nadat je deze op een andere computer hebt aangesloten nog steeds niet werkt, betekent dit waarschijnlijk dat de harde schijf fysiek beschadigd is. In dat geval moet je professionele hulp inschakelen om het herstel van de gegevens te kunnen waarborgen.

Overweeg professionele hulp in te schakelen

Als de externe harde schijf kapot is en u geen toegang heeft tot de belangrijke gegevens, kan het verleidelijk zijn om deze gegevens zelf proberen terug te halen. We raden echter aan om professionele hulp in te schakelen om verdere schade aan de harde schijf en uw gegevens te voorkomen.

Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het herstellen van data van kapotte harde schijven. Deze bedrijven hebben de nodige ervaring en expertise om uw gegevens veilig en effectief te herstellen.

Maak altijd een back-up van de belangrijke gegevens

Een van de beste manieren om verlies van belangrijke gegevens te voorkomen bij een kapotte externe harde schijf is door regelmatig een back-up te maken. Back-ups kunnen op verschillende manieren worden gemaakt, zoals het gebruik van cloudopslag of het maken van een kopie op een andere externe harde schijf. Doordat problemen soms spontaan kunnen ontstaan is het belangrijk regelmatig een kopie van de recentste versie van de bestanden te maken. Op deze manier wordt de kans op het verlies van bestanden beperkt wanneer er onverhoopt toch iets met de computer of externe harde schijf gebeurt.

Ben jij toe aan een nieuwe externe harde schijf voor de laptop?

externe harde schijven voor laptops de externe harde schijf

Door de oude externe harde schijf te vervangen kun jij je bestanden razendsnel tussen verschillende apparaten uitwisselen.

 • Dat is: je kunt vanaf ieder apparaat bij je bestanden
 • Meer opslagruimte voor je bestanden
 • Met een snelle externe harde schijf kunnen bestanden sneller worden overgezet

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Zorg ervoor dat u de juiste stappen volgt

Als je besluit om zelf de data met behulp van softwareprogramma’s terug te halen, zorg er dan voor dat je de juiste stappen volgt om verdere schade aan de harde schijf te voorkomen. Dit kan onder meer het vermijden van het overschrijven van gegevens op de harde schijf en het vermijden van fysieke manipulatie van de harde schijf omvatten.

Stappen om bestanden te herstellen van een kapotte externe harde schijf

Als je externe harde schijf kapot gaat, kan het een ramp zijn als er belangrijke bestanden opgeslagen stonden. Gelukkig betekent een kapotte harde schijf niet altijd dat je jouw bestanden definitief kwijt bent. Hieronder bespreken we de stappen die je kunt nemen om de bestanden van een kapotte externe harde schijf te herstellen.

Stap 1: Sluit de kapotte externe harde schijf op een andere computer aan

De eerste stap die je bij het herstellen van bestanden van een kapotte externe harde schijf  moet nemen is door deze op een andere computer aan te sluiten. Dit zal helpen om vast te stellen of het probleem bij de computer of bij de harde schijf zelf ligt. Als de andere computer de externe harde schijf wel kan lezen, dan is er waarschijnlijk iets mis met jouw eigen computer en niet met de harde schijf. Als de andere computer ook geen toegang heeft tot de gegevens op de externe harde schijf, dan is er waarschijnlijk iets mis met de harde schijf.

Stap 2: Gebruik herstelsoftware om bestanden te herstellen

Als blijkt dat er iets met jouw externe harde schijf mis is, kun je verloren bestanden met behulp van herstelsoftware proberen terug te halen. Voor het terughalen van gegevens zijn verschillende programma’s beschikbaar zoals EaseUS Data Recovery Wizard en Recuva.

Stap 3: Klik op “scannen” om de software te laten zoeken naar verloren bestanden

Wanneer je een herstelprogramma hebt geïnstalleerd, moet deze eerst worden geopend. Nadat het programma is geopend moet je met de linkermuisknop op  “scannen” drukken. De software zal dan binnen de kapotte externe harde schijf naar verloren bestanden zoeken. Zoeken naar verloren bestanden kan even duren. De tijd dat dit proces in beslag neemt, is afhankelijk van de opslagcapaciteit van de harde schijf en de hoeveel gegevens die erop stonden.

Stap 4: Niet alle bestanden kunnen worden hersteld

Als het gaat om het herstellen van bestanden van een kapotte externe harde schijf, is het belangrijk om te weten dat niet alle bestanden kunnen worden hersteld. Dit hangt namelijk van de ernst van de schade aan de harde schijf af. Als er fysieke schade aan de harde schijf is, dan zijn sommige bestanden mogelijk voorgoed verloren gegaan.

Stap 5: Maak een back-up van alle herstelde bestanden

Zodra jouw herstelsoftware klaar is met scannen en eventuele verloren bestanden heeft gevonden, moet je ervoor zorgen dat je een back-up van deze gegevens maakt. Werk altijd met kopieën van jouw bestanden om verdere schade aan de originele gegevens te voorkomen.

Kortom, als jouw externe harde schijf kapot gaat en je wilt jouw belangrijke gegevens terughalen, volg dan bovenstaande stappen om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vergeet niet dat niet alle gegevens kunnen worden hersteld, dus het is belangrijk om regelmatig back-ups van jouw belangrijke bestanden te maken.

Waarom falen harde schijven en waarop letten bij het kiezen van een datarecoveryspecialist?

Harde schijven zijn een essentieel onderdeel van moderne computersystemen en worden gebruikt om grote hoeveelheden gegevens op te slaan. Ze kunnen echter ook falen, wat tot verlies van belangrijke gegevens kan leiden. In deze sectie zullen we bespreken waarom harde schijven kunnen falen en waar je op moet letten bij het kiezen van een datarecoveryspecialist.

Harde schijven kunnen om verschillende redenen falen

Er zijn verschillende redenen waardoor harde schijven kunnen falen. Een van de meest voorkomende oorzaken is fysieke schade, zoals wanneer de harde schijf valt of wordt blootgesteld aan extreme temperaturen. Andere mogelijke oorzaken zijn logische fouten, zoals beschadigde bestanden of corrupte software, en slijtage na verloop van tijd.

Als je merkt dat je externe harde schijf niet meer werkt, kun je proberen de oorzaak te achterhalen door naar vreemde geluiden te luisteren of de SMART-status te controleren. SMART staat voor Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology en is een systeem dat is ontworpen om problemen met harde schijven te detecteren voordat ze ernstige problemen veroorzaken.

Het hebben van een back-up is essentieel

Het hebben van een back-up is essentieel om verlies van belangrijke gegevens te voorkomen. Als je regelmatig back-ups van je gegevens maakt, kun je deze snel herstellen wanneer er iets met je harde schijf misgaat. Er zijn verschillende manieren om back-ups te maken, waaronder het gebruik van externe harde schijven, cloudopslag en netwerkopslag.

Als een back-up niet mogelijk is of als u belangrijke gegevens op uw harde schijf hebt verloren die niet kunnen worden vervangen, kan een datarecoveryspecialist helpen om deze gegevens te herstellen. Bij het kiezen van een datarecoveryspecialist is het belangrijk om te letten op hun ervaring, expertise en slagingspercentage bij soortgelijke gevallen.

Externe harde schijf op de computer aansluiten

Fysiek beschadigde harde schijven kunnen alleen met behulp van professionele technieken worden hersteld

Terwijl sommige gevallen van gegevensverlies met softwaretools kunnen worden opgelost, kan een fysiek beschadigde harde schijf alleen worden hersteld door professionele datarecoverytechnieken te gebruiken. Deze technieken omvatten het demonteren van de harde schijf in een stofvrije laboratoriumomgeving en het gebruik van speciale apparatuur en software om de gegevens te herstellen.

Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een datarecoveryspecialist voor uw harde schijf naar iemand met ervaring en expertise op dit gebied te zoeken. Een goede specialist zal ook in staat zijn om je advies te geven over hoe je toekomstige gegevensverlies op uw harde schijf kunt voorkomen.

Conclusie

Harde schijven kunnen door verschillende redenen falen, maar door voorzorgsmaatregelen te nemen zoals het maken van back-ups en het kiezen van een betrouwbare datarecoveryspecialist, kun je de kans op gegevensverlies verminderen. Onthoud dat fysiek beschadigde harde schijven alleen door professionele technieken kunnen worden hersteld, dus zorg ervoor dat je iemand met de juiste expertise en ervaring kiest.

Ben jij toe aan een nieuwe externe harde schijf voor de laptop?

externe harde schijven voor laptops de externe harde schijf

Door de oude externe harde schijf te vervangen kun jij je bestanden razendsnel tussen verschillende apparaten uitwisselen.

 • Dat is: je kunt vanaf ieder apparaat bij je bestanden
 • Meer opslagruimte voor je bestanden
 • Met een snelle externe harde schijf kunnen bestanden sneller worden overgezet

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voordelen en nadelen van het inschakelen van een datarecoveryspecialist

Data verliezen kan een ramp zijn voor zowel individuen als bedrijven. Het kan leiden tot financiële verliezen, reputatieschade en zelfs juridische problemen in sommige gevallen. Wanneer een externe harde schijf kapot gaat en er belangrijke gegevens op staan, kan het inschakelen van een datarecoveryspecialist de beste optie zijn om de verloren data te herstellen. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van het inschakelen van zo’n specialist.

Voordelen van het inschakelen van een datarecoveryspecialist

Een specialist heeft de expertise en ervaring om verloren data te herstellen

Een datarecoveryspecialist is getraind en heeft jarenlange ervaring in het herstellen van verloren of beschadigde gegevens op de harde schijf. Ze hebben kennis over verschillende soorten bestandssystemen, hardware-architectuur, softwaretools en methodologieën die nodig zijn om gegevens te herstellen. Dit betekent dat ze in staat zijn om zelfs de meest complexe problemen op te lossen die bij het terughalen van gegevens op uw harde schijf op kunnen treden.

Een specialist kan vaak meer data herstellen dan softwarematige oplossingen

Hoewel er veel software-opties beschikbaar zijn voor het terughalen van gegevens, kunnen deze vaak niet alle soorten problemen met uw harde schijf aanpakken. Een specialist kan echter vaak meer data herstellen dan softwarematige oplossingen omdat ze toegang hebben tot gespecialiseerde apparatuur en technologieën die niet voor het grote publiek beschikbaar zijn.

Een specialist kan de harde schijf veilig openen en repareren zonder verdere schade toe te brengen

Wanneer een externe harde schijf kapot gaat, kan het openen van de behuizing om toegang tot de interne componenten te krijgen riskant zijn. Het kan verdere schade toebrengen aan de harde schijf waardoor gegevens permanent verloren kunnen gaan. Een datarecoveryspecialist heeft echter de expertise om dit proces op een veilige manier uit te voeren zonder verdere schade toe te brengen.

Nadelen van het inschakelen van een datarecoveryspecialist

Het kan duur zijn om een specialist in te schakelen, vooral als de harde schijf ernstig beschadigd is

Het inschakelen van een datarecoveryspecialist kan duur zijn, vooral als er sprake is van ernstige fysieke of logische beschadiging aan de harde schijf. In sommige gevallen kunnen de kosten tot duizenden euro’s oplopen. Dit kan een probleem zijn voor individuen of kleine bedrijven met beperkte middelen.

Het kan even duren voordat de data hersteld is, afhankelijk van de ernst van de schade

Het herstellen van verloren gegevens op de harde schijf is vaak tijdrovend en complex werk dat veel tijd in beslag kan nemen. Afhankelijk van hoe ernstig het probleem is, kan het dagen of zelfs weken duren voordat alle gegevens volledig zijn teruggehaald. Dit kan voor bedrijven die snel toegang tot hun gegevens nodig hebben een uitdaging zijn. Gelukkig biedt de EaseUS software een oplossing voor dit probleem.

Er is geen garantie dat alle verloren data kan worden hersteld

Hoewel een datarecoveryspecialist in staat is om veel verloren of beschadigde gegevens te herstellen, is er geen garantie dat alle gegevens teruggehaald kunnen worden. In sommige gevallen kan de schade te ernstig zijn en kunnen sommige bestanden permanent verloren gaan.

Al met al heeft het inschakelen van een datarecoveryspecialist zowel voordelen als nadelen. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegenover de waarde van de verloren gegevens en te beslissen wat het beste is voor uw specifieke situatie.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een datarecoveryspecialist?

Wanneer uw externe harde schijf kapot gaat en je belangrijke gegevens wilt herstellen, is het van groot belang om de juiste datarecoveryspecialist te kiezen. Hieronder vindt u enkele belangrijke punten waarop je bij het maken van een keuze moet letten.

Ervaring

Een van de eerste zaken waarop je bij het kiezen van een datarecoveryspecialist moet letten is de ervaring die zij met het type externe harde schijf waarvan u gegevens wilt herstellen hebben. Niet alle datarecoveryspecialisten zijn bekend met alle merken en modellen, dus controleer of ze ervaring hebben met uw specifieke apparaat.

Geavanceerde technologieën en tools

Een andere factor om rekening mee te houden is of de datarecoveryspecialist gebruik maakt van geavanceerde technologieën en tools om de gegevens veilig te stellen en te herstellen. Dit kan onder meer inhouden dat ze in een stofvrije ruimte werken, gebruik maken van speciale software of hardware, of beschikken over gespecialiseerde apparatuur voor bepaalde soorten schade.

ISO-certificering

Het is ook belangrijk om te controleren of de datarecoveryspecialist een ISO-certificering heeft. Dit betekent dat ze aan internationale normen voor kwaliteit en beveiliging van uw gegevens voldoen. Een ISO-certificering geeft aan dat de specialist zich aan strikte richtlijnen voor databeveiliging, privacybescherming en klantenservice houdt.

Voorkom verdere schade

Voorkom verdere schade aan de externe harde schijf door deze niet zelf te openen of proberen de gegevens te herstellen. Laat dit aan een professionele datarecoveryspecialist over. Het openen van de harde schijf kan tot meer schade leiden en het verlies van gegevens die anders nog gered hadden kunnen worden vergroten.

Kosten en garanties

Bij het kiezen van een datarecoveryspecialist is het ook belangrijk om rekening te houden met de kosten en garanties die zij voor hun diensten  bieden. Let op dat goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn, dus kies niet alleen op basis van de laagste prijs. Vraag naar garanties zoals ‘no cure no pay’ of een gratis diagnose, zodat je weet waar je aan toe bent.

Privacybescherming

Zorg ervoor dat je een datarecoveryspecialist kiest die privacy respecteert en de gegevens tijdens het herstelproces veilig houdt. Dit betekent onder meer dat ze met versleutelde bestanden en beveiligde verbindingen werken om ervoor te zorgen dat de persoonlijke informatie niet in de verkeerde handen valt.

Kortom, bij het kiezen van een datarecoveryspecialist is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder ervaring, technologieën en tools, ISO-certificering, voorkomen van verdere schade, kosten en garanties, en privacybescherming. Door deze punten in gedachten te houden kunt u er zeker van zijn dat je de juiste specialist kiest om de gegevens veilig te stellen en te herstellen.

Veelgestelde vragen over data recovery en hard disk recovery

Als je ooit belangrijke bestanden of gegevens door een kapotte externe harde schijf hebt verloren, dan weet je hoe frustrerend dit kan zijn. Gelukkig zijn er manieren om deze verloren data met behulp van data recovery of hard disk recovery terug te halen. In deze sectie beantwoorden we veelgestelde vragen over deze onderwerpen.

Wat is data recovery en hoe werkt het?

Data recovery is het proces van het terughalen van verloren gegane data op een beschadigde harde schijf. Dit kan door verschillende redenen worden veroorzaakt, zoals fysieke schade aan de harde schijf, virusaanvallen, softwarefouten of menselijke fouten.

Het proces van data recovery begint bij het identificeren van de oorzaak van dataverlies en het vaststellen van de beste methode om de gegevens te herstellen. Dit kan afhankelijk van de ernst van de beschadiging en het type harde schijf variëren.

datarecovery om de kans op gegevens verlies te verkleinen

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van dataverlies op een harde schijf?

Er zijn verschillende redenen waarom je gegevens kunt kwijtraken op een harde schijf. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Fysieke schade: bijvoorbeeld als de harde schijf valt of aan hoge temperaturen wordt blootgesteld.
 • Virusinfecties: malware kan bestanden beschadigen of verwijderen.
 • Softwarefouten: sommige programma’s kunnen per ongeluk bestanden verwijderen of beschadigen.
 • Menselijke fouten: per ongeluk bestanden verwijderen of formatteren.

Hoe kan Remo Recover helpen bij het herstellen van verloren gegane data?

Remo Recover is een krachtige tool voor data recovery die je kan helpen om verloren gegevens van verschillende soorten harde schijven terug te halen. Het programma is ontworpen om zelfs de meest complexe gevallen van dataverlies aan te kunnen en biedt verschillende methodes om verloren gegevens terug te halen.

Met Remo Recover kun je:

 • Verwijderde bestanden terughalen die niet in de prullenbak zitten.
 • Geformatteerde partities herstellen.
 • Beschadigde partities herstellen.
 • Data terughalen van gecrashte systemen.

Is het mogelijk om meer dan één keer data te herstellen van een beschadigde harde schijf?

Ja, het is mogelijk om meer dan één keer data van een beschadigde harde schijf te herstellen. Dit hangt wel af van de ernst van de beschadiging en hoeveel er nog op de harde schijf overblijft. Als er veel fysieke schade is, kan dit moeilijk zijn en moet je misschien professionele hulp inschakelen.

Het wordt echter aanbevolen om regelmatig back-ups van belangrijke bestanden en gegevens te maken, zodat je deze altijd kunt herstellen als er iets met je harde schijf misgaat.

Data recovery en hard disk recovery zijn cruciale processen voor het terughalen van verloren gegane data op een beschadigde harde schijf. Het is belangrijk om te weten wat de meest voorkomende oorzaken zijn van dataverlies en hoe je deze kunt voorkomen. Met tools zoals Remo Recover kun je verloren gegevens terughalen en ervoor zorgen dat je altijd toegang hebt tot belangrijke bestanden en gegevens.

Conclusie: Tips voor het omgaan met een kapotte externe harde schijf

Een defecte externe harde schijf kan veel problemen veroorzaken, vooral als er belangrijke gegevens op staan. Het is dus van groot belang om te weten hoe je hiermee om moet gaan. In deze conclusie hebben we enkele tips besproken die jouw bij het repareren, redden en terughalen van gegevens van een beschadigde harde schijf kunnen helpen.

Als eerste hebben we besproken hoe u een defecte externe harde schijf kunt herkennen. Het is essentieel om snel te handelen zodat er verdere schade aan de schijf kan worden voorkomen.

Vervolgens hebben we oplossingen besproken voor het repareren en redden van een beschadigde harde schijf. Hierbij is het belangrijk om te weten dat dit niet altijd mogelijk is en dat je soms professionele hulp nodig hebt.

Daarnaast hebben we uitgelegd hoe je gegevens van een kapotte externe harde schijf kunt terughalen en welke stappen je moet nemen om bestanden van een kapotte externe harde schijf te herstellen.

We hebben ook aandacht besteed aan waarom harde schijven falen en waarop u moet letten bij het kiezen van een datarecoveryspecialist. Hierbij is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de reputatie en ervaring van de specialist.

Tot slot hebben we de voordelen en nadelen besproken van het inschakelen van een datarecoveryspecialist en waarop je bij het kiezen van een specialist moet letten. Het is belangrijk om te weten dat dit een kostbare optie kan zijn, maar soms de enige manier om de gegevens terug te krijgen.

Kortom, als je te maken hebt met een kapotte externe harde schijf, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en deze tips in gedachten te houden. Vergeet niet dat professionele hulp beschikbaar is als je er zelf niet uitkomt.

Ben jij toe aan een nieuwe externe harde schijf voor de laptop?

externe harde schijven voor laptops de externe harde schijf

Door de oude externe harde schijf te vervangen kun jij je bestanden razendsnel tussen verschillende apparaten uitwisselen.

 • Dat is: je kunt vanaf ieder apparaat bij je bestanden
 • Meer opslagruimte voor je bestanden
 • Met een snelle externe harde schijf kunnen bestanden sneller worden overgezet

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geef een reactie