Forms Office: Maak eenvoudig online formulieren met Microsoft

Ben je ooit gefrustreerd geraakt door gegevens via papieren formulieren handmatig te verzamelen? Maak je geen zorgen, want Microsoft Forms is hier om je te redden! Met deze software kun je digitale formulieren gemakkelijk maken en gegevens op Microsoft’s gebruiksvriendelijke platform verzamelen. 

Of je nu een toets wilt maken, mensen wilt laten reageren of enquêtes wilt houden, Microsoft Forms heeft alles wat je nodig hebt. Het staat vol met handige functies waarmee je vragen toe kunt voegen, de lay-out aan kunt passen en zelfs scores automatisch kunt berekenen. De vragenlijst kan door mensen worden ingevuld en de reactie kan door hen worden gewijzigd.

Waarom zou je naar digitale formulieren via Google Forms overstappen? Nou, naast het besparen van tijd en papierwerk, biedt het gebruik van digitale formulieren talloze voordelen. Je kunt gegevens beter en sneller invullen en direct voor analyse en rapportage naar een pagina sturen. Bovendien kunnen mensen hun antwoorden waar ze ook zijn eenvoudig invullen.

Waar wacht je nog op? Ontdek hoe Microsoft Forms je leven met een digitale quiz gemakkelijker kan maken en vermijd gedoe met papieren formulieren!

Werking en functionaliteit van Microsoft Forms

Microsoft Forms is een handig hulpmiddel binnen Office 365 waarmee je formulieren gemakkelijk kunt maken. Met slechts een klik kun je formulieren maken. De functionaliteit en werking van Microsoft Forms bieden voor gebruikers verschillende voordelen. Hieronder worden de belangrijkste punten besproken. 

vragenlijst met Microsoft Forms maken
 • Eenvoudige interface voor het maken van formulieren: Met Microsoft Forms kun je formulieren zelfs zonder technische kennis snel en gemakkelijk maken. De interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor je binnen enkele minuten een professioneel ogend formulier kunt creëren.
 • Mogelijkheid om verschillende soorten vragen toe te voegen: Microsoft Forms biedt diverse vraagtypen, zoals meerkeuzevragen, open vragen, schalen en datumselectie. Hierdoor kun je aangepaste enquêtes, quizzen of feedbackformulieren die aan je specifieke behoeften voldoen maken.
 • Automatische opslag en analyse van gegevens: Wanneer respondenten het formulier invullen, worden alle antwoorden automatisch in een Excel-bestand of SharePoint-lijst opgeslagen. Hierdoor kun je de verzamelde gegevens eenvoudig analyseren en rapporten genereren om inzicht in de resultaten te krijgen.
 • Integratie met andere Office 365-toepassingen: Een ander voordeel van Microsoft Forms is de naadloze integratie met andere Office 365-toepassingen zoals Excel, SharePoint en Teams. Je kunt bijvoorbeeld enquêteresultaten voor verdere analyse naar Excel exporteren of formulieren via Teams delen om samenwerking te bevorderen.

Met de werking en functionaliteit van Microsoft Forms kun je formulieren efficiënt en effectief maken, gegevens verzamelen en analyseren. Of je nu enquêtes wilt houden, feedback wilt verzamelen of quizzen wilt kunnen maken, Microsoft Forms biedt de tools die je nodig hebt om dit te bereiken. Dus, met Microsoft Forms kun je reacties ontvangen en verwerken.

Wil jij formulieren gemakkelijk kunnen maken?

Quiz met Microsoft Forms maken

Met Microsoft Forms kun jij gemakkelijk formulieren maken.

 • Dat is: gemakkelijk enquêtes kunnen maken
 • De meningen van anderen gemakkelijk kunnen verzamelen
 • Eenvoudig een beter inzicht in resultaten kunnen krijgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voordelen van Microsoft Forms

Met Microsoft Forms kun je op een eenvoudige en efficiënte manier formulieren maken en gebruiken. Of het nu om enquêtes, het verzamelen van feedback of het organiseren van evenementen gaat, Microsoft Forms biedt verschillende voordelen die je werk gemakkelijker maken. Met Microsoft Forms kun je wijzigingen in de reacties snel en gemakkelijk aanbrengen. Je kunt uit de vele opties die Microsoft Forms biedt kiezen welke het beste bij jouw behoeften past. Maar het belangrijkste is

 • Tijdbesparing bij het verzamelen en verwerken van gegevens: Met Microsoft Forms hoef je gegevens niet langer handmatig te verzamelen en te verwerken. Het platform kan dit proces automatiseren waardoor je kostbare tijd kunt besparen. Gewoon de gewenste vragen aan het formulier toevoegen en de rest wordt voor je gedaan.
 • Door automatische validatie verbeterde nauwkeurigheid: De automatische validatie van antwoorden is een ander voordeel van Microsoft Forms. Hierdoor worden foutieve of onvolledige antwoorden direct herkend en de nauwkeurigheid van de verzamelde gegevens verbeterd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je betrouwbare informatie ontvangt.
 • Real-time resultaten en rapportage beschikbaar: Met Microsoft Forms heb je direct toegang tot real-time resultaten en rapportages. Je kunt dus meteen zien hoe mensen op jouw formulieren reageren. Dit stelt je in staat om snel op trends of problemen die zich voordoen te reageren.
 • Via verschillende apparaten gemakkelijke toegang tot formulieren: Of je nu op een computer, tablet of smartphone werkt, met Microsoft Forms kun je altijd gemakkelijk toegang tot je formulieren krijgen. Gewoon met je Microsoft-account inloggen en je kunt waar je ook bent aan de slag.

Met al deze voordelen is het duidelijk dat Microsoft Forms een handige tool is voor het maken en gebruiken van formulieren. Het bespaart tijd, verbetert de nauwkeurigheid en geeft je direct toegang tot waardevolle gegevens. Probeer het vandaag nog uit en ervaar zelf hoe eenvoudig het kan zijn om formulieren te beheren! Maar niet vergeten dat Google Forms een alternatief is voor het maken en beheren van formulieren.

Effectieve tips voor het maken van formulieren met Microsoft Forms

Wanneer je met behulp van Microsoft Forms formulieren gaat maken, zijn er enkele effectieve tips die je op kunt volgen, zodat je formulieren optimaal functioneren en gemakkelijk kunnen worden ingevuld. Hieronder staan een paar handige suggesties zodat de formulieren door iedereen kan worden begrepen zodat de formulieren gemakkelijk kunnen worden ingevuld. 

 • Gebruik duidelijke en beknopte vraagstellingen voor je Google Forms of MS Forms: Zorg ervoor dat de vragen in het formulier helder en begrijpelijk zijn. Vermijd onnodig jargon en gebruik eenvoudige taal.
 • Gebruik bij het stellen van vragen in Google Forms een logische volgorde: Organiseer je vragen op een manier die logisch is voor de gebruiker. Begin met algemene informatie en ga vervolgens naar meer specifieke details. Maar zorg ervoor dat je niet te complex wordt, als dit voor de gebruiker verwarrend kan zijn.
 • Personaliseer de look and feel van je formulier met thema’s en afbeeldingen. Hierdoor kan de betrokkenheid van gebruikers worden vergroot. 
 • Test je formulier voordat je deze deelt: Voordat je jouw formulier openbaar maakt, is het belangrijk om het eerst zelf te testen. Controleer of alles goed werkt en of er geen fouten in de vraagstelling of logica zijn. 

Door deze tips toe te passen, kun je gemakkelijk met Microsoft Forms een quiz maken die niet alleen effectief is, maar ook eenvoudig door gebruikers kan worden ingevuld. Klik op ‘aan de slag’ om jouw eigen formulieren te maken zonder dat je Google nodig hebt!

Door de vragen zonder vakjargon te stellen en eenvoudig te begrijpen zinnen in jouw eigen taal te gebruiken, kun je een formulier maken dat door bijna iedereen gemakkelijk kan worden begrepen. Gaat het om een enquête? Stel de vragen dan in een chronologische volgorde zodat de gebruiker gemakkelijk door het formulier kan navigeren. Vergeet niet om het formulier te testen voordat je deze deelt. Door het formulier te testen weet je zeker dat alles soepel verloopt en er geen problemen zijn die gebruikers bij het invullen van het formulier kunnen hinderen.

Wil jij formulieren gemakkelijk kunnen maken?

Quiz met Microsoft Forms maken

Met Microsoft Forms kun jij gemakkelijk formulieren maken.

 • Dat is: gemakkelijk enquêtes kunnen maken
 • De meningen van anderen gemakkelijk kunnen verzamelen
 • Eenvoudig een beter inzicht in resultaten kunnen krijgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Gebruik Microsoft Forms vanuit andere toepassingen

Microsoft Forms is een handige tool waarmee enquêtes, quizzen en formulieren kunnen worden gemaakt. Het biedt verschillende mogelijkheden om deze formulieren met andere toepassingen te delen en in andere toepassingen te integreren. Hieronder staan enkele manieren waarop je Microsoft Forms vanuit andere toepassingen kunt gebruiken.

Quiz met Microsoft Forms maken
 • Formulieren insluiten in SharePoint-sites of Teams-chats: Met Microsoft Forms kun je eenvoudig je gemaakte formulieren insluiten in SharePoint-sites of Teams-chats. Dit stelt gebruikers in staat om direct binnen de betreffende toepassing toegang te krijgen tot het formulier en hun reacties in te dienen.
 • Delen via e-mail of QR-code genereren voor offline gebruik: Je kunt je Microsoft Forms-formulier ook delen via e-mail door simpelweg de link naar het formulier op te nemen. Daarnaast is het mogelijk om een QR-code te genereren die mensen kunnen scannen met hun mobiele telefoon om direct bij het formulier uit te komen. Dit kan handig zijn voor situaties waarin offline gebruik gewenst is.
 • Koppelingen naar enquêtes delen op sociale media of websites: Wil je jouw enquête breder verspreiden? Dan kun je gemakkelijk koppelingen naar jouw Microsoft Forms-enquêtes delen op sociale media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. Ook kun je de koppeling plaatsen op websites of blogs om zo meer respondenten aan te trekken.

Met behulp van de functies van Microsoft Forms kun je jouw enquêtes en formulieren efficiënt en effectief verspreiden. Of je nu Google Forms of Microsoft Forms gebruikt, met Microsoft Forms kun je jouw formulieren eenvoudig in andere toepassingen integreren en delen. Hiervoor hoef je Excel niet meer uit de kast te halen.

Mogelijke koppelingen en integraties met Microsoft Forms

Met Microsoft Forms kun je formulieren op een eenvoudige manier maken en delen. Maar wist je dat er ook verschillende mogelijkheden zijn om Microsoft Forms te koppelen en te  integreren met andere tools en apps, zoals Google Forms? Hieronder staat een overzicht van de mogelijke koppelingen en integraties met Google en andere apps.

 • Ingevulde formuliergegevens eenvoudig naar Google Sheets verzenden om de verzamelde informatie met behulp van de combinatie van Microsoft Forms en Google Sheets verder te analyseren. Op deze manier krijg je alle verzamelde data handig bij elkaar.
 • Wil je direct op de hoogte worden gesteld wanneer iemand een nieuw antwoord indient? Dat is mogelijk! Met Microsoft Forms kun je automatisch meldingen ontvangen zodra er nieuwe antwoorden binnenkomen.
 • Dankzij de integratie met Power Automate kun je geautomatiseerde workflows creëren. Stel bijvoorbeeld in dat een nieuw ingediend antwoord automatisch naar een specifieke persoon of afdeling binnen jouw organisatie wordt doorgestuurd. 
 • Dit bespaart niet alleen tijd, maar hierdoor kun je ook makkelijker met collega’s samenwerken. Met behulp van Google kunnen deze geautomatiseerde workflows eenvoudig worden opgezet en beheerd.
 • Naast Excel en Power Automate, biedt Microsoft Forms koppelingen met andere apps zoals Outlook en OneDrive. Hierdoor kun je formulieren eenvoudig aan e-mails toevoegen of bestanden in de cloud opslaan. Niet alleen dat, je kunt de formulieren ook in Google Drive opslaan. Wij raden je aan om deze functie te testen omdat dit voor het organiseren van je documenten erg handig kan zijn.

Helaas kan informatie niet rechtstreeks via Microsoft Forms naar Google Sheets worden verzenden. Om deze koppeling tot stand te brengen kun je Power Automate als alternatief gebruiken.  

Bij het gebruik van Microsoft Forms hoef je je over privacy geen zorgen te maken. Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en voldoen aan strikte privacyrichtlijnen. Om ongeautoriseerde toegang te voorkomen gebruikt Microsoft Forms geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals versleuteling. Ze delen jouw gegevens niet zonder jouw toestemming en je kunt zelf bepalen wie toegang tot jouw formulieren heeft. Met Microsoft Forms kun je formulieren met een gerust hart maken en gegevens verzamelen.

Of je nu een bedrijf runt of gewoon een formulier voor persoonlijk gebruik wilt maken, met Microsoft Forms en de verschillende koppelingen en integraties kun je gegevens gemakkelijk en efficiënt verzamelen en verwerken. 

Ja, met Microsoft Forms kun je formulieren op een mobiel apparaat maken en invullen. Zo kun je voor de ultieme combinatie van gemak en efficiëntie altijd en overal toegang tot jouw formulieren hebben. En het beste van alles? Je hoeft je geen zorgen over de taalvandalen te maken, want Microsoft Forms biedt beveiliging tegen ongewenste wijzigingen.

Conclusie: Optimaliseer je formulieren met Microsoft Forms

Microsoft Forms is een krachtige tool waarmee je formulieren eenvoudig en efficiënt kunt maken en beheren. Met de werking en functionaliteit van Microsoft Forms kun je allerlei soorten formulieren zoals enquêtes, quizzen, feedbackformulieren en meer op een gebruiksvriendelijke manier aanmaken. Het is niet moeilijk om met Microsoft Forms aan de slag te gaan. Je hebt geen uitgebreide technische kennis nodig om de tool te gebruiken. Daarnaast biedt Microsoft Forms veel handige functies waardoor formulieren nog makkelijker kunnen worden beheerd.

Het gebruik van Microsoft Forms biedt verschillende voordelen, niet alleen kun je formulieren snel en gemakkelijk zonder technische kennis maken, maar je kunt de resultaten ook automatisch laten analyseren. Dit bespaart tijd en geeft inzicht in de verzamelde gegevens. Daarnaast kun je eenvoudig samen met anderen aan hetzelfde formulier werken waardoor het proces nog efficiënter verloopt.

Quiz met Microsoft Forms maken

Wil je effectieve formulieren met Microsoft Forms maken ? Dan zijn er een aantal handige tips die je op kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van duidelijke vragen, logica een aan je formulier toevoegen en de lay-out personaliseren. Met behulp van deze tips kun je betere respons krijgen en waardevolle informatie verzamelen.

Een ander voordeel van Microsoft Forms is dat het naadloos met andere toepassingen, zoals Microsoft Excel, SharePoint of Teams kan worden geïntegreerd. Hierdoor kun je de verzamelde gegevens direct verwerken of met anderen binnen jouw organisatie delen. Bovendien maakt de integratie met deze applicaties het gebruik van Forms Office gemakkelijker en efficiënter.

Tot slot biedt Microsoft Forms verschillende mogelijkheden voor koppelingen en integraties. Zo kun je bijvoorbeeld externe tools gebruiken om data te importeren of naar andere systemen exporteren.

Optimaliseer jouw formulieren vandaag nog met Microsoft Forms en profiteer van de gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en integratiemogelijkheden die deze tool biedt.

Veelgestelde vragen

Kan ik Microsoft Forms op mijn mobiele apparaat gebruiken?

Ja, de mobiele app van Microsoft Forms is voor zowel iOS als Android beschikbaar. Met deze app kun je formulieren eenvoudig maken, bewerken en op je smartphone of tablet bekijken. Op deze manier is het makkelijker om taalvandalen te bestrijden en de formulieren correct te maken / houden.

Kunnen de resultaten van mijn formulieren automatisch worden geanalyseerd?

Ja, in Microsoft Forms zijn analysetools ingebouwd waarmee je de resultaten van de formulieren automatisch kunt laten analyseren. Zo krijg je snel inzicht in de verzamelde gegevens.

Kan ik met anderen aan hetzelfde formulier samenwerken?

Ja, met Microsoft Forms kun je gemakkelijk met anderen aan hetzelfde formulier samenwerken. Je kunt tegelijkertijd aanpassingen maken en opmerkingen achterlaten zodat je efficiënt samen kunt werken. 

Zijn er in Microsoft Forms sjablonen beschikbaar?

Ja, Microsoft Forms biedt een breed scala aan sjablonen die je als basis voor jouw formulieren kunt gebruiken. Deze sjablonen besparen tijd en helpen bij het maken van professionele enquêtes of quizzen.

Kan ik de gegevens uit mijn formulieren naar andere programma’s zoals Excel exporteren?

Ja, je kunt gegevens uit Microsoft Forms eenvoudig naar andere programma’s zoals Excel exporteren.

Wil jij formulieren gemakkelijk kunnen maken?

Quiz met Microsoft Forms maken

Met Microsoft Forms kun jij gemakkelijk formulieren maken.

 • Dat is: gemakkelijk enquêtes kunnen maken
 • De meningen van anderen gemakkelijk kunnen verzamelen
 • Eenvoudig een beter inzicht in resultaten kunnen krijgen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg