FTP Download: Beste Gratis FTP Client voor Windows 2023

FTP, oftewel File Transfer Protocol, is een standaardprotocol waarmee bestanden via een netwerk kunnen worden overgebracht. Met CuteFTP kun je bestanden eenvoudig naar een server uploaden en van de server downloaden. Het gebruikt een client-servermodel en biedt in de premium versie extra functies. Om CuteFTP te kunnen gebruiken heb je een licentie nodig. FTP is van essentieel belang voor het efficiënt delen en overdragen van gegevens tussen computersystemen. CuteFTP biedt een handige oplossing om FTP-verbindingen beheren.

Met CuteFTP is bestandsoverdracht via FTP veilig en betrouwbaar. Door de nieuwste versie te gebruiken kunnen bestanden snel en efficiënt worden overgedragen. Daarnaast biedt CuteFTP verschillende abonnementen voor verschillende gebruikers aan.

Een voordeel van FTP is dat het verschillende authenticatiemethoden, zoals gebruikersnaam/wachtwoord en anonieme toegang ondersteunt. Met een FTP-client zoals Cyberduck kun je bestanden veilig uploaden, downloaden en beheren. Hierdoor kun je toegang tot specifieke bestanden of mappen op een externe server krijgen. Met FTP kun je bestanden gratis overzetten.

Wanneer je naar directe FTP-oplossingen zoekt, zijn er verschillende softwareprogramma’s, zoals Core FTP, Cyberduck, CoffeeCup beschikbaar. Al deze FTP softwareprogramma’s kunnen je helpen bij het beheren van je bestandsoverdrachten.

De beste gratis FTP-clients voor Windows

FileZilla is Voor Windows een populaire FTP-client. Het is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, waardoor het ideaal is voor het beheren van je website. Of je nu een beginner of een professional bent, FileZilla biedt alle benodigde functies om bestanden efficiënt te uploaden en te downloaden. Het is met zowel Windows als macOS compatibel en heeft handige functies zoals synchronisatie en het hervatten van onderbroken overdrachten.

Een groot voordeel van de populaire ftp client FileZilla, is de gebruiksvriendelijke interface. Het is handig om bestanden naar je website over te zetten. Een alternatief voor FileZilla is Core FTP. Core FTP heeft twee vensters: één voor lokale bestanden en één voor bestanden op de externe server. Met Core FTP (of FTP Voyager) kun je bestanden gemakkelijk van je computer naar je website overzetten. Om bestanden over te zetten kun je bestanden eenvoudig selecteren en met behulp van Core FTP tussen beide locaties verplaatsen. 

FTP download

Daarnaast biedt ook  FileZilla handige functies voor het beheren van een website, zoals het pauzeren en hervatten van bestandsoverdrachten. Het ondersteunt FTPS (FTP over SSL/TLS) voor extra beveiliging en biedt de mogelijkheid om wachtrijen met bestanden voor geautomatiseerde overdrachten op de website aan te maken. Kortom, FileZilla is een uitstekende keuze als je naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke FTP-client zoekt waarmee je bestanden op je website kunt beheren.

Heb jij problemen met het versturen van grote bestanden?

Computer met behulp van Cyberduck met de server verbinden

Met FTP kun jij grote bestanden zonder problemen downloaden.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden en mappen gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden direct vanaf een andere computer kunnen downloaden
 • Foto’s, video’s en bestanden direct vanaf een website kunnen downloaden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

WinSCP: Biedt naast FTP met krachtige functies zoals synchronisatie ook ondersteuning voor SFTP en SCP.

WinSCP is een veelzijdige FTP-client die ondersteuning biedt voor het standaard FTP-protocol, SFTP (SSH File Transfer Protocol) en SCP (Secure Copy). Wanneer je naar een betrouwbare en veilige manier zoekt voor het overzetten van bestanden, dan is WinSCP de perfecte keuze. Je kunt deze FTP-client van de website van WinSCP downloaden. Hierdoor kun je bestanden met behulp van een ftp client zoals Core FTP LE, FTP Voyager tussen de lokale computer en externe servers veilig overzetten. Dit is handig wanneer jij jouw website vanaf een externe server wilt beheren.

WinSCP is een krachtige ftp-client met een handige synchronisatiefunctie. Het is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk alternatief voor andere ftp-clients zoals Core FTP LE en FTP Voyager. Met WinSCP kun je mappen en bestanden tussen je lokale systeem en de server automatisch up-to-date houden. Dit is vooral handig wanneer je regelmatig wijzigingen in bestanden op zowel je computer als de server aanbrengt. Op deze manier blijft je website altijd actueel.

Daarnaast biedt WinSCP een ingebouwde teksteditor waarmee je bestanden met behulp van de FTP client direct op de server kunt bewerken, zonder dat je ze eerst hoeft te downloaden. Dit is handig wanneer je de website vanuit de FTP client bij wilt werken. Met behulp van een ftp client kun je wijzigingen in codebestanden of configuratiebestanden op de website van jouw keuze gemakkelijk aanbrengen. Dankzij deze functie kun je snel en eenvoudig aanpassingen maken.

WinSCP is een uitstekende keuze als je behoefte aan meer dan alleen FTP-functionaliteit hebt. Het biedt geavanceerde opties, zoals ondersteuning voor SSH-sleutels en proxy’s, waardoor het voor zowel ervaren gebruikers als beginners een krachtige ftp client tool is. Met deze ftp client kun je bestanden tussen je computer en een server eenvoudig overzetten.

Core FTP LE: Een lichtgewicht client met geavanceerde beveiligingsfuncties en eenvoudige bediening.

Core FTP LE is een lichtgewicht FTP-client met geavanceerde beveiligingsfuncties. Door SSL-versleuteling en SSH-ondersteuning blijven je gegevens tijdens het verzenden veilig. Door de intuïtieve interface kan deze FTP-client zowel door de ervaren gebruiker als de beginner eenvoudig worden gebruikt. Voor betrouwbare en gebruiksvriendelijke FTP-overdrachten is Core FTP LE de juiste keuze.

FileZilla downloaden en installeren 

Voordat je FileZilla kunt gebruiken moet je de software van de officiële website downloaden en deze op je computer installeren. Volg de eenvoudige stappen hieronder om dit te doen:

 1. Ga met je webbrowser naar de officiële website van FileZilla (https://filezilla-project.org).
 2. Druk op de downloadknop om het installatiebestand naar de computer te downloaden.
 3. Zodra het bestand is gedownload, moet je de installatiewizard starten door het installatiebestand te openen door er met de linkermuisknop op te dubbelklikken.
 4. Volg de instructies op het scherm om FileZilla op je computer te installeren.

Nadat je FileZilla succesvol hebt geïnstalleerd kun je het programma direct gebruiken. Hieronder vertellen we hoe je dit programma voor de overdracht van bestanden tussen de lokale computer en de server over kunt zetten:

Verbinding met een server maken

Nu je, de gratis FTP-client FileZilla, hebt geïnstalleerd kun je een verbinding tussen de lokale computer en de server tot stand brengen. Om bestanden eenvoudig tussen de computer en een server over te dragen wordt FilieZilla het vaakst als FTP-client gebruikt. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om de verbinding tussen de lokale computer en een server tot stand te kunnen brengen:

FTP download en verbinding met server maken
 1. Wanneer je de meeste functionaliteiten wilt benutten kun je FileZilla opstarten door het programma via het bureaubladpictogram of via het startmenu te openen.
 2. Bovenaan vind je een werkbalk met verschillende knoppen en velden. Hier moet de vereiste serverinformatie worden ingevoerd:
  • Hostnaam: Voer hier het IP-adres of de domeinnaam van de server waarmee je wilt verbinden in.
  • Gebruikersnaam: Typ hier jouw gebruikersnaam voor toegang tot de server in.
  • Wachtwoord: Voer jouw wachtwoord dat bij de opgegeven gebruikersnaam hoort in.
  • Poort: In de meeste gevallen kun je dit veld leeg laten, tenzij je specifieke poortinformatie van de serverbeheerder hebt ontvangen.

Nu je succesvol met de server verbonden bent, kun je door jouw bestanden navigeren en beheren. FileZilla biedt een intuïtieve interface waarmee je gemakkelijk tussen jouw lokale bestanden (aan de linkerkant) en de bestanden op de server (aan de rechterkant) kunt schakelen.

Hieronder staan enkele handige tips om efficiënt met bestanden te werken waardoor je de productiviteit kunt verbeteren.

 • Om door mappen te kunnen bladeren, moet je op een map dubbelklikken om deze te openen.
 • Om terug in de mappenstructuur naar een hoger niveau te gaan kun je de pijlknoppen boven aan het paneel gebruiken.
 • Daarnaast kun je snel naar de meeste specifieke mappen navigeren door het pad in het “Pad:” veld bovenaan in te voeren.

Ftp Rush V en Ftp Rush App besproken

Hieronder bespreken we twee populaire FTP-clientprogramma’s: Ftp Rush V en Ftp Rush App. Deze programma’s vergemakkelijken het beheren en het overdragen van bestanden via FTP. Ftp Rush V is een desktopversie voor Windows-gebruikers, terwijl Ftp Rush App een handige mobiele app voor Android- en iOS-apparaten is. Beide programma’s bieden verschillende functies en tools om je FTP-ervaring te verbeteren en efficiënter te maken. Laten we eens kijken naar wat ieder programma te bieden heeft en hoe ze zich van elkaar onderscheiden.

Ftp Rush V: Een geavanceerde FTP-client met ondersteuning voor meerdere verbindingen en automatische taken.

Ftp Rush V is voor het uploaden en het downloaden van grote bestanden vanaf een server een krachtige FTP-client. Deze FTP-client kan met verschillende servers worden verbonden en kan meerdere bestanden tegelijkertijd overdragen. Daarnaast ondersteunt het meerdere verbindingen, waardoor je efficiënter kunt werken. Om tijd te besparen kun je automatische taken instellen. Ftp Rush V kun je ook gebruiken om bestanden op externe opslagdiensten zoals Google Drive en OneDrive te beheren.

Ftp Rush App: Een mobiele app waarmee u bestanden kunt beheren en overdragen via FTP op uw smartphone of tablet.

Met de Ftp Rush App kun je bestanden gemakkelijk  op je smartphone of tablet beheren en overdragen. De app kan vanuit de Google Play Store (voor Android apparaten) en uit de Apple App Store (voor Apple apparaten)  worden gedownload en heeft een gebruiksvriendelijke interface die zelfs snel door beginners kan worden gebruikt.

Een belangrijke functie van de Ftp Rush App is dat je bestanden tussen je mobiele apparaat en een FTP-server eenvoudig over kunt zetten. Met een paar tikken op het scherm kun je bestanden selecteren, kopiëren, verplaatsen of verwijderen. Hierdoor kun je bestanden gemakkelijk met anderen delen of belangrijke gegevens back-uppen.

Daarnaast kun je met de Ftp Rush App bestanden tussen jouw mobiele apparaat en verschillende cloudopslagplatforms zoals Google Drive, OneDrive synchroniseren. Hierdoor heb je ongeacht waar je bent altijd toegang tot jouw bestanden.

Gratis ftp-software downloads en Build uitgebracht

Er zijn veel gratis ftp-software downloads, zoals FileZilla, Cyberduck en WinSCP beschikbaar. Met behulp van deze software kunnen bestanden van en naar een ftp-server worden geüpload en gedownload. Het is belangrijk dat je de compatibiliteit controleert en bekijkt of het programma aan je behoeften voldoet.

FTP download via FTP software

Populaire gratis FTP-clients die je kunt downloaden

Er zijn veel gratis FTP-clients, zoals FileZilla, WinSCP en Cyberduck beschikbaar. Deze clients kunnen gratis worden gedownload en gebruikt om bestanden naar een server te sturen. Ze gebruiken het FTP-protocol om bestanden veilig en snel tussen computers op het internet over te brengen. Of je nu een webontwikkelaar bent die bestanden moet uploaden of gewoon regelmatig grote bestanden wilt delen, deze gratis FTP-clients kunnen je hierbij helpen.

FileZilla is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze voor het beheren en het overzetten van bestanden. Het ondersteunt FTP en SFTP en heeft handige functies zoals pauzeren en hervatten van bestandsoverdrachten. WinSCP is vooral populair voor Windows-gebruikers, en biedt ondersteuning voor FTP, SCP en SFTP. Het is een handige tool waarmee bestanden tussen verschillende systemen veilig kunnen worden overdragen. Cyberduck is een open source FTP-client met een intuïtieve interface en integratie met Dropbox. Het is handig voor het beheren en het overzetten van bestanden via FTP en kan daarnaast ook met Dropbox synchroniseren.

Naast de genoemde opties zijn er nog vele andere goede gratis FTP-clients beschikbaar die aan verschillende behoeften kunnen voldoen. Enkele voorbeelden hiervan is CuteFTP wat een FTP-client met zowel een gratis als premium versie is. De premium versie biedt extra functies zoals de mogelijkheid om de bestandsoverdracht te kunnen plannen en automatische back-ups. Core FTP LE is vanwege de eenvoudige interface en snelle bestandsoverdrachten een populaire FTP-client. Probeer verschillende clients uit en kies degene die het beste bij jouw specifieke behoeften past.

Regelmatige nieuwe versies van FTP-software

Ontwikkelaars brengen regelmatig nieuwe versies van FTP-software uit om bugs op te lossen en nieuwe functies toe te voegen. Deze vernieuwde versies zorgen ervoor dat de software optimaal blijft werken en aan de gebruikersbehoeften voldoet. Bezoek de officiële websites van softwareontwikkelaars om altijd de nieuwste versies te kunnen downloaden. Reguliere updates verbeteren prestaties, beveiliging en functionaliteiten.

Softwareontwikkelaars gebruiken de feedback van gebruikers om problemen op te sporen en aanpassingen in hun FTP-clients te maken. Je kunt je feedback met de ontwikkelaars delen waardoor zij de gebruikservaring kunnen verbeteren. De softwareontwikkelaars luisteren naar suggesties en voegen vaak gewilde functies in toekomstige updates toe. Het is slim om naar de nieuwste versie te updaten, zodat je van deze verbeteringen kunt profiteren.

Bij het updaten van FTP-software zijn licenties belangrijk. Zorg ervoor dat je de juiste licenties hebt. Licenties bepalen de voorwaarden en de beperkingen van de functies die van de software kunnen worden gebruikt. Sommige licenties vereisen mogelijk een nieuwe versie of een abonnement om de updates te kunnen installeren / gebruiken. Commerciële aanbieders kunnen beperkingen aan het aantal gebruikers, de locatie waar het programma op de computer wordt geïnstalleerd en commercieel gebruik opleggen. Begrijp deze beperkingen voordat je de software aanschaft. Lees de licentievoorwaarden zorgvuldig door om juridische problemen te voorkomen en er zeker van te zijn dat je de FT-client legaal kunt gebruiken.

Heb jij problemen met het versturen van grote bestanden?

Computer met behulp van Cyberduck met de server verbinden

Met FTP kun jij grote bestanden zonder problemen downloaden.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden en mappen gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden direct vanaf een andere computer kunnen downloaden
 • Foto’s, video’s en bestanden direct vanaf een website kunnen downloaden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

SmartFTP: een introductie en functies

SmartFTP is een krachtige FTP-client met een moderne interface en handige functies. Hiermee kun je bestanden via FTP gemakkelijk tussen je computer en externe servers overzetten. Of je nu een beginner of een professional bent, SmartFTP biedt alles wat je nodig hebt om bestanden efficiënt te kunnen beheren en te delen.

Moderne interface voor intuïtieve navigatie

Bij SmartFTP valt de moderne interface meteen op. Deze is voor gebruiksgemak ontworpen, waardoor beginners snel aan de slag kunnen. Je kunt gemakkelijk door mappen bladeren en bestanden selecteren om ze naar de gewenste locatie te verplaatsen.

Ondersteuning voor SSL/TLS-versleuteling

Veiligheid staat bij SmartFTP hoog in het vaandel. De software ondersteunt SSL/TLS-versleuteling, waardoor jouw bestanden veilig tussen jouw computer en de externe server worden overgedragen. Met deze software kun jij je bestanden veilig overdragen. Dit betekent dat je gegevens tijdens het uploaden of downloaden tegen onderschepping door kwaadwillende beschermd zijn.

Gegevens van data overdacht versleutelen

Bestandssynchronisatie om bestanden efficiënter te kunnen beheren

Een handige functie van SmartFTP is dat je bestanden tussen lokale mappen en externe servers kunt synchroniseren. Met SmartFTP kun jij je bestanden gemakkelijk en efficiënt beheren en synchroniseren, zodat je waar je ook bent altijd de nieuwste versies hebt.

Of je nu op je laptop, desktop of onderweg werkt, met SmartFTP blijven je bestanden altijd up-to-date. Dit is vooral handig wanneer je regelmatig wijzigingen in je bestanden aanbrengt en ervoor wilt zorgen dat ze op zowel je computer als de server hetzelfde zijn. Met SmartFTP kun je instellen welke mappen moeten worden gesynchroniseerd en hoe vaak dit moet gebeuren, waardoor je tijd kunt besparen en je bestanden op zowel de lokale computer als de server hetzelfde blijven.

Uitgebreide functionaliteiten voor professioneel gebruik

SmartFTP is speciaal voor professionals ontworpen en biedt een breed scala aan handige functies. Met dit softwarepakket kun je gemakkelijk met verschillende cloudopslagdiensten, zoals Google Cloud Storage verbinden. Daarnaast ondersteunt SmartFTP protocollen zoals SFTP, FTPS en WebDAV, waardoor je flexibel kunt kiezen welke methode het beste bij jouw behoeften past. Hierdoor kun je bestanden moeiteloos tussen lokale en externe opslaglocaties beheren.

Waarom Winscp gebruiken als je een FTP-client nodig hebt?

WinSCP is een handige FTP-client waarmee je bestanden via verschillende protocollen, zoals FTP, SFTP en SCP over kunt dragen. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en handige functies, zoals de mogelijkheid om je sessies op te slaan waardoor je tijd kunt besparen als je met dezelfde server wilt verbinden. Daarnaast kun je bestanden beheren, zoals kopiëren, verplaatsen en verwijderen, en taken met scripts automatiseren. Bovendien is WinSCP open-source software, wat betekent dat de broncode voor iedereen vrij beschikbaar is.

Conclusie: Gebruik ftp download om gegevens efficient te kunnen beheren

In dit blogartikel hebben we verschillende aspecten van FTP-download behandeld. We hebben de beste gratis FTP-clients zoals FileZilla, Ftp Rush V voor Windows en de Ftp Rush App voor mobiele apparaten besproken. Je kunt deze FTP-clients gebruiken om bestanden via het internet te beheren en over te dragen. Daarnaast hebben we andere nuttige software, zoals SmartFTP en Winscp besproken.

Gegevens van FTP download beveilgen

Een FTP-client is handig  om bestanden tussen computers of servers veilig en snel over te kunnen zetten. Met de stapsgewijze handleiding voor de installatie en het gebruik van FileZilla kan je meteen aan de slag. We hebben ook informatie over gratis ftp-software downloads en nieuwe versies van FTP software gegeven, zodat je de juiste tools gemakkelijk kunt vinden.

Wil jij jouw gegevensbeheer verbeteren? Aarzel niet om een FTP-client zoals wij in dit artikel hebben besproken te gebruiken. Met deze tools kun je je bestanden gemakkelijk beheren, delen en veilig tussen verschillende locaties overdragen. Profiteer vandaag nog van de voordelen die FTP-download je biedt en vereenvoudig je workflow!

Veel gestelde vragen

Wat is een FTP-client?

Een FTP-client is software waarmee je bestanden tussen jouw computer en een externe server via het File Transfer Protocol (FTP) uit kunt wisselen. Hierdoor kun je bestanden met behulp van een FTP-client op afstand uploaden, downloaden, verwijderen of bewerken.

Welke gratis FTP-clients zijn er voor Mac-gebruikers beschikbaar?

Voor Mac-gebruikers zijn er verschillende gratis FTP-clients, zoals Cyberduck, FileZilla en Transmit beschikbaar. Je kunt deze clients downloaden en gebruiken om bestanden via het internet te beheren en over te dragen. Je kunt deze clients downloaden en gebruiken om bestanden via het internet te beheren en over te dragen. Deze clients bieden een gebruiksvriendelijke interface en handige functies om gegevens efficiënt te kunnen beheren.

Is FTP-download veilig?

Wanneer je de juiste beveiligingsmaatregelen neemt, zoals versleutelde verbindingen (SFTP of FTPS) en sterke wachtwoorden gebruikt kan een FTP-download veilig zijn. Het is belangrijk dat je de beveiligingsinstellingen van je FTP-client op de juiste manier configureert om ongeautoriseerde toegang tot je bestanden te voorkomen. Je wilt immers niet dat iemand zonder toestemming bij je gegevens kan komen.

Kan ik met een FTP-client meerdere bestanden tegelijkertijd downloaden?

Ja, met de meeste FTP-clients kunnen meerdere bestanden tegelijkertijd worden gedownload. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om grote hoeveelheden gegevens efficiënt naar je collega’s over te brengen.

Kan ik een FTP-client voor websitebeheer gebruiken ?

Ja, veel mensen gebruiken een FTP-client voor websitebeheer. Met een FTP-client kun je bestanden eenvoudig naar jouw webserver uploaden, wijzigingen in HTML- of CSS-bestanden aanbrengen en andere taken die verband houden met het beheren van een website uitvoeren.

Heb jij problemen met het versturen van grote bestanden?

Computer met behulp van Cyberduck met de server verbinden

Met FTP kun jij grote bestanden zonder problemen downloaden.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden en mappen gemakkelijk met anderen delen
 • Bestanden direct vanaf een andere computer kunnen downloaden
 • Foto’s, video’s en bestanden direct vanaf een website kunnen downloaden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg