Galerij foto’s terughalen – Volg deze eenvoudige stappen!

Heb je ooit per ongeluk een belangrijke afbeelding van je Android-telefoon verwijderd? Geen zorgen, want we hebben goed nieuws voor je! Hier ontdek je hoe je die verloren foto’s kunt herstellen en weer in je galerij terug kunt krijgen. Het kan gebeuren dat je per ongeluk op de verkeerde knop drukt en voordat je het weet is de foto verdwenen. Maar maak je geen zorgen, er zijn handige methoden die je kunnen helpen om verwijderde galerijfoto’s terug te halen. Lees dit artikel voor meer informatie.

Het terughalen van afbeeldingen in de galerij is van groot belang, omdat ze vaak waardevolle herinneringen vastleggen. Of het nu om vakantiefoto’s, familieportretten of speciale momenten gaat, niemand wil kostbare herinneringen kwijtraken. Dus als jij ook die foto die per ongeluk is verwijderd wilt herstellen, blijf dan voor nuttige informatie en handige tips waarmee je galerij foto’s kunt terughalen lezen.

Het maakt niet uit welk apparaat of welke versie van Android je gebruikt, wij hebben de juiste oplossingen voor jouw afbeeldingen. Dus selecteer een methode en laten we jouw waardevolle foto’s op jouw Android telefoon terughalen! 

Opmerking: De methoden die we in dit artikel bespreken werken binnen een paar dagen na het verwijderen van de afbeeldingen. Volg deze stap-voor-stap uitleg om de afbeeldingen te herstellen.

Laten we beginnen!

Het verlies van foto’s op je Android telefoon voorkomen

Maak regelmatig een back-up van je afbeeldingen om verlies te voorkomen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals een kopie van de afbeeldingen op een externe harde schijf of in de cloud opslaan. Volg deze stap voor stap handleiding om een back-up van je foto’s op Windows te maken. 

Zo kun je galerij foto's terughalen
 1. Gebruik een betrouwbare cloudopslag dienst zoals Google Foto’s of Dropbox om je afbeeldingen en foto’s veilig op te slaan. Deze apps bieden automatische back-upmogelijkheden voor je foto’s, zodat ze veilig in de cloud kunnen worden bewaard. Dit is vooral handig als je een Windows-apparaat gebruikt.
 2. Gebruik de ingebouwde back-upfunctie van je Android-telefoon. Ga naar de instellingen en zoek naar ‘Back-up maken en terugzetten’. Hier kun je ervoor kiezen om je afbeeldingen en video’s regelmatig naar Google Drive te laten back-uppen.
 3. Sluit je telefoon regelmatig op een Windows computer aan en kopieer de afbeeldingen en video’s handmatig naar een externe harde schijf of USB-stick.

Daarnaast is het belangrijk dat je telefoon regelmatig wordt geüpdatet, vooral als je veel video’s opneemt en bekijkt. Updates kunnen problemen met de galerij app oplossen en ervoor zorgen dat alles inclusief het afspelen van video’s soepel blijft werken.

Met deze eenvoudige stappen kun je het verlies van foto’s en video’s op je Android-telefoon voorkomen en er zeker van zijn dat al jouw waardevolle herinneringen veilig zijn bewaard.

Wil jij weten hoe jij je verloren foto’s terug kunt halen?

Zo kun je galerij foto's terughalen

Door je galerij foto’s terug te halen heb jij weer gemakkelijke toegang tot je per ongeluk verwijderde foto’s

 • Dat is: je verloren foto’s gemakkelijk terug kunnen halen
 • Geen angst dat jij je foto’s permanent verliest
 • Altijd toegang tot je foto’s

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Verwijderde galerij foto’s terughalen met behulp van een back-up op een Android telefoon

Hieronder vertellen we hoe je verwijderde foto’s en video’s eenvoudig via een back-up kunt herstellen. Ontdek hoe je met stapsgewijze instructies galerij foto’s kunt terughalen met behulp van een back-upbestand. Kom meer te weten over verschillende back-upopties, zoals het maken van een back-up voor afbeeldingen, die voor Android gebruikers beschikbaar zijn.

 • Verwijderde foto’s kunnen vaak met een back-up die je voordat de foto’s werden verwijderd hebt gemaakt worden hersteld.
 • Als je regelmatig een back-up van je Android telefoon maakt, is de kans groot dat je de verloren gegane foto’s gemakkelijk kunt terughalen.
 • Een veelgebruikte methode om verwijderde foto’s terug te halen, is door Google Foto’s te gebruiken. Deze app biedt automatische back-ups en synchronisatie van al je foto’s en video’s naar de cloud.
 • Om verwijderde galerij foto’s via Google Foto’s terug te halen, open je simpelweg de app en ga je naar het menu “Prullenbak”. Hier vind je alle recentelijk verwijderde media die nog niet permanent zijn gewist.
 • Je kunt ervoor kiezen om individuele foto’s of meerdere foto’s tegelijkertijd uit de prullenbak te herstellen.
 • Naast Google Foto’s zijn er ook andere apps in de Play Store beschikbaar waarmee je verloren gegane foto’s via een back-up kunt herstellen. Enkele populaire opties zijn DiskDigger, Dumpster en Restore Image (Super Easy).
 • Het is belangrijk om regelmatig een back-up van je foto’s en andere belangrijke bestanden te maken om ervoor te zorgen dat je ze in geval van verlies of verwijdering kunt herstellen.
 • Zorg ervoor dat je back-ups op een externe locatie, zoals de cloud of een externe harde schijf maakt, om te voorkomen dat je gegevens verliest als je telefoon beschadigd raakt of verloren gaat.

Met deze eenvoudige stappen en handige apps kun je via een back-up de verwijderde foto’s gemakkelijk terughalen op je Android telefoon. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt om ongewenst verlies van foto’s te voorkomen.

Galerij foto’s terughalen met je iCloud-account

Hieronder vertellen we hoe hoe je iCloud kunt gebruiken om verloren galerij foto’s terug te halen. Ontdek welke stappen nodig zijn om toegang tot je iCloud-fotobibliotheek te krijgen en ontbrekende afbeeldingen terug te vinden. Kom meer over de compatibiliteit tussen Android en iCloud te weten wanneer je galerij foto’s gaat terughalen.

belangrijke galerij foto's terughalen

Met je iCloud-account kun je verloren gegane foto’s uit je galerij eenvoudig terughalen. Volg de onderstaande stappen om weer toegang tot je kostbare herinneringen te krijgen:

 1. Zorg ervoor dat je iPhone met internet is verbonden en dat de optie ‘iCloud-fotobibliotheek’ in de instellingen is ingeschakeld.
 2. Open de ‘Foto’s’-app op je iPhone en tik op het tabblad ‘Albums’.
 3. Scroll naar beneden en zoek naar het album ‘Gedeeld’ of ‘Onlangs verwijderd’.
 4. Tik op het gewenste album en blader door de beschikbare foto’s.
 5. Als je een specifieke foto wilt herstellen, tik er dan op en selecteer ‘Herstel’. De foto wordt nu in je galerij teruggezet.

Als je een Android-apparaat gebruikt, kun je ook toegang tot je iCloud fotobibliotheek krijgen  en ontbrekende afbeeldingen herstellen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Download de officiële ‘iCloud’-app voor Android via de Google Play Store. Met deze app kun je al je foto’s, video’s en bestanden eenvoudig opslaan en op al je apparaten synchroniseren. Het is de perfecte oplossing om al je belangrijke gegevens waar je ook bent veilig en toegankelijk te houden. Mis geen enkel moment en bewaar al je waardevolle herinneringen met de iCloud app voor Android.
 2. Installeer de app en log met dezelfde Apple ID als die van je iCloud account in.
 3. Zodra je bent ingelogd, kun je de foto’s in je iCloud fotobibliotheek bekijken en herstellen.
 4. Tik op de galerij foto’s om deze terug te halen en selecteer ‘Herstel’ zodat je deze galerij foto’s kunt terughalen naar je galerij.

Met behulp van je iCloud account en de juiste stappen kun je verloren gegane galerij foto’s gemakkelijk terughalen. Of je nu een iPhone of Android-apparaat gebruikt, zorg ervoor dat je altijd een back-up van je belangrijke foto’s in de cloud maakt, zodat ze veilig bewaard blijven.

Wil jij weten hoe jij je verloren foto’s terug kunt halen?

Zo kun je galerij foto's terughalen

Door je galerij foto’s terug te halen heb jij weer gemakkelijke toegang tot je per ongeluk verwijderde foto’s

 • Dat is: je verloren foto’s gemakkelijk terug kunnen halen
 • Geen angst dat jij je foto’s permanent verliest
 • Altijd toegang tot je foto’s

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Terughalen van permanent verwijderde foto’s op Android: 3 methoden

 • Ontdek drie effectieve methoden om permanent verwijderde foto’s terug te halen.
 • Ontdek hoe je apps, software of professionele diensten kunt gebruiken zodat verloren galerij foto’s kunt terughalen op de Android telefoon.
 • Kom meer over de voor- en nadelen van de verschillende methodes te weten waarmee je galerij foto’s kunt terughalen.

Wil je graag je kostbare galerij foto’s terughalen die per ongeluk op je Android-apparaat permanent zijn verwijderd? Geen zorgen! Er zijn verschillende methoden beschikbaar waarmee je deze verloren herinneringen kunt herstellen. Hieronder worden drie effectieve methoden besproken die je kunt gebruiken om weer toegang tot jouw waardevolle foto’s te krijgen.

 1. Gebruik van herstel-apps:
  • Er zijn in de Google Play Store verschillende apps beschikbaar die speciaal voor het terughalen van verwijderde foto’s zijn ontworpen. Enkele populaire opties zijn DiskDigger, Dumpster en EaseUS MobiSaver.
  • Download en installeer een betrouwbare app naar keuze op je Android-apparaat.
  • Volg de instructies van de app om een scan naar verwijderde foto’s uit te voeren.
  • Zodra de scan is voltooid, kun je de herstelde foto’s bekijken en ze indien nodig naar je galerie terughalen.
 2. Gebruik van herstelsoftware:
  • Als je liever desktopsoftware gebruikt, kun je programma’s zoals Dr.Fone, iMobie PhoneRescue of Remo Recover proberen.
  • Sluit je Android-apparaat op je computer aan en start de herstelsoftware.
  • Volg de instructies van de software om een scan op je apparaat uit te voeren.
  • Nadat de scan is voltooid kun je de herstelbare foto’s bekijken en selecteren welke galerij foto’s je wilt terughalen.
 3. Professionele diensten:
  • Als alle andere methoden niet succesvol zijn geweest, kun je overwegen om professionele dataherstel diensten in te schakelen.

Tips om het verwijderen van foto’s te voorkomen op je Android telefoon

Hieronder geven we handige tips en trucs om onbedoeld verwijderen van foto’s in de galerij te voorkomen. Voorkom dat je kostbare herinneringen verliest doordat je ze per ongeluk hebt gewist.

 • Schakel de prullenbak functie in: Veel Android-telefoons bieden een prullenbak functie voor de galerij app. Hiermee worden verwijderde foto’s gedurende een bepaalde periode in de prullenbak bewaard voordat ze permanent worden gewist. Controleer of deze functie is ingeschakeld en pas indien nodig de instellingen aan.
 • Gebruik apps voor het beveiligen van foto’s: Er zijn verschillende apps beschikbaar die extra bescherming tegen het per ongeluk wissen van foto’s bieden. Deze apps kunnen ook helpen bij het organiseren en back-uppen van je foto’s. Enkele populaire opties zijn Google Foto’s, Gallery Lock en Dumpster.
 • Regelmatig controleren en organiseren: Neem regelmatig de tijd om je galerij door te nemen en ongewenste foto’s te verwijderen. Door dit regelmatig te doen, minimaliseer je de kans op per ongeluk wissen. Organiseer je foto’s in albums of mappen om ze gemakkelijk terug te kunnen vinden.

Voorkom dat waardevolle herinneringen verloren gaan door slimme maatregelen te nemen zodat het per ongeluk verwijderen van foto’s op je Android telefoon kan worden voorkomen. Zorg ervoor dat je de beschikbare functies, zoals de prullenbak en beveiligings apps gebruikt. Bovendien is het belangrijk om regelmatig je galerij te controleren en te organiseren. Op deze manier kun je van al je foto’s genieten zonder angst voor onbedoeld wissen.

Conclusie: galerij foto’s terughalen

Je hebt nu alle belangrijke informatie over de mogelijkheden waarmee je de onbedoelde gewiste galerij foto’s kunt  terughalen op je Android-telefoon. Hieronder staat een samenvatting van de belangrijkste punten:

Galerij foto's terughalen met behulp van de cloud
 1. Het voorkomen van het verlies van foto’s op je Android-telefoon is van essentieel belang. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups van je foto’s maakt en gebruik cloudopslag diensten zoals iCloud, Dropbox, Google Drive of je eigen cloud opslag om je gegevens veilig te bewaren.
 2. Als je per ongeluk foto’s hebt verwijderd, kun je proberen om ze via een back-up terug te halen. Controleer of je een recente back-up hebt gemaakt en herstel indien mogelijk de per ongeluk verwijderde foto’s.
 3. Als je een iCloud account hebt, kun je ook proberen om verwijderde galerij foto’s via deze service terug te halen. Log op je iCloud account in en zoek naar de optie om verwijderde items te herstellen.
 4. In sommige gevallen kunnen foto’s vanwege verschillende redenen, zoals beschadiging van het geheugen of softwarefouten permanent worden verwijderd. Gelukkig zijn er methoden beschikbaar zoals gespecialiseerde software of professionele hulp inschakelen waarmee je permanent verwijderde foto’s kunt herstellen.
 5. Om toekomstige problemen met het verliezen van foto’s te voorkomen, raden we aan om voorzorgsmaatregelen te nemen zoals regelmatig back-ups van de smartphone te maken, voorzichtig te zijn bij het verwijderen van bestanden en het gebruik van onbetrouwbare apps of websites te vermijden.

Nu je van deze belangrijke punten op de hoogte bent, kun je met vertrouwen aan de slag gaan om je galerij foto’s terug te halen. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en indien nodig professionele hulp in te schakelen. Veel succes met de verschillende mogelijkheden waarmee je galerij foto’s kunt terughalen!

Veel gestelde vragen

Kan ik verwijderde foto’s zonder een back-up terughalen?

Ja, in sommige gevallen kun je verwijderde galerij foto’s terughalen zonder dat je daar een back-up voor nodig hebt. Er zijn gespecialiseerde softwareprogramma’s beschikbaar die bij het herstellen van verloren gegevens kunnen helpen.

Wat moet ik doen als mijn Android-telefoon geen back-ups maakt?

Als je Android-telefoon geen automatische back-ups maakt, kun je een back-up handmatig maken door de foto’s naar een computer, externe harde schijf of cloudopslag dienst over te zetten.

Kan ik permanent verwijderde foto’s zonder professionele hulp herstellen ?

Het kan moeilijk zijn om permanent verwijderde foto’s zelf te herstellen, vooral als er sprake is van fysieke schade aan het apparaat. Het inschakelen van professionele hulp kan in dergelijke gevallen de beste optie zijn.

Hoe vaak moet ik een back-up van mijn galerij foto’s maken?

Regelmatig back-ups maken van uw galerij foto’s is van cruciaal belang om waardevolle herinneringen te behouden. Hoe vaak je een back-up moet maken, hangt van verschillende factoren zoals de frequentie en de waarde van de foto’s af. Als je dagelijks nieuwe foto’s maakt en ze erg belangrijk zijn, is het verstandig om dagelijks een back-up met behulp van cloudopslag of externe harde schijven te maken. Maak je minder vaak foto’s of zijn ze minder belangrijk, dan kun je ervoor kiezen om wekelijks of maandelijks een back-up te maken. Het belangrijkste is dat je regelmatig een back-up maakt om de galerij foto’s veilig te houden.

Wil jij weten hoe jij je verloren foto’s terug kunt halen?

Zo kun je galerij foto's terughalen

Door je galerij foto’s terug te halen heb jij weer gemakkelijke toegang tot je per ongeluk verwijderde foto’s

 • Dat is: je verloren foto’s gemakkelijk terug kunnen halen
 • Geen angst dat jij je foto’s permanent verliest
 • Altijd toegang tot je foto’s

Dit is nog maar een topje van de ijsberg