Waar kan ik een game computer goedkoop kopen?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door de technische ontwikkelingen zijn computer spelletjes grafisch steeds gedetailleerder geworden. Om deze grafische spelletjes te kunnen spelen moet de computer over goede eigenschappen beschikken. 

Door bedrijven die computers ontwikkelen worden computers vaak in verschillende segmenten uitgebracht. Hierdoor is er voor ieder type computergebruiker en voor ieder budget een geschikte computer te vinden. 

Een computer waarmee kan worden gegamed wordt een game pc genoemd. Ben jij benieuwd hoe je voor een laag bedrag kunt gamen. In dit artikel vertellen we waarop je moet letten als je een game computer goedkoop gaat kopen. 

Is een game computer goedkoop?

Tijdens de zoektocht naar een goede game computer zal het grote aanbod aan computers je niet ontgaan zijn. Tegenwoordig is er voor ieder budget een computer beschikbaar. De toepassingen waarvoor de computer kan worden gebruikt wordt door de eigenschappen van de componenten van de computer uitgerust.

Om een goede en overwogen keuze te kunnen maken worden computers in verschillende categorieën onderverdeeld.

Het segment bepaald de toepassingen waarvoor de computer kan worden gebruikt. Enkele categorieën waarin computers kunnen worden gevonden zijn onder andere:

Game computer goedkoop tips
 • Computers voor licht gebruik. Deze computers kosten tussen de 400 en 700 euro. Een computer uit deze categorie kan worden gebruikt voor kantoortoepassingen zoals het bewerken van documenten en het maken van presentaties worden gebruikt
 • Gemiddeld gebruik. Deze computers kosten tussen de 700 en 900 euro. Met deze computers kunnen kleine wijzigingen aan foto’s en video’s worden aangebracht. Daarnaast kunnen de lichtere computerspelletjes worden gespeeld
 • Budget game pc. Deze computers kosten tussen de 900 en 1200 euro. Computers uit dit segment kunnen worden gebruikt voor het bewerken van foto’s en video’s en de zwaardere computer spelletjes
 • High end computers: Deze computers kosten vanaf 1200 euro Met een high end computer kan snel aan iedere toepassing worden gewerkt. Daarnaast kunnen computers uit dit segment worden gebruikt voor het maken van 2d en 3d animaties. Zelfs virtual reality behoort bij deze modellen tot de mogelijkheden

Is jouw computer te langzaam om de nieuwste games te kunnen spelen?

Hoe kun je een Game pc samenstellen

Door een goedkope game pc te kopen kun jij alle nieuwe games spelen.

 • Dat is: je computer start razendsnel op
 • De nieuwe games in hoge kwaliteit kunnen spelen
 • Razendsnel aan toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Wat voor game pc heb ik nodig?

Tijdens de zoektocht naar een game computer is het belangrijk te bedenken voor welke toepassingen de computer in gebruik kan worden genomen. Om vlot aan grafische toepassingen te kunnen werken moet de computer over componenten met goede eigenschappen beschikken. 

Tegenwoordig kunnen computers zowel online als offline worden gekocht. Door het grote aanbod aan winkels waar een pc kan worden gekocht zijn er regelmatig aanbiedingen waardoor een game computer goedkoop kan worden gekocht. 

Naast de verschillende prijzen tussen de computers en winkels zijn er regelmatig vaste periodes waarin computers een stuk goedkoper zijn. Enkele periodes waarin producten vaak goedkoper kunnen worden gekocht zijn onder andere: 

 • De tijd wanneer de scholen weer starten worden computers, laptops en tablets vaak goedkoper aangeboden
 • Black Friday
 • Kerst
 • Sinterklaas

Windows of een Apple game computer goedkoop?

Als je een nieuwe gamecomputer goedkoop wilt kopen zal je vast de term besturingssysteem zijn tegengekomen. Een besturingssysteem is het hart van de computer en wordt gebruikt om de componenten van de computer met de software samen te laten werken. 

Een computer zonder besturingssysteem is een dood apparaat. Zelfs de computer kan zonder besturingssysteem niet functioneren. Het besturingssysteem wordt daarom ook wel als het hart van de computer gezien. 

besturingssysteem voor een game computer goedkoop

Voor de computer / laptop zijn verschillende besturingssystemen beschikbaar. Op de meeste apparaten staat het besturingssysteem Windows, Mac OS of Chrome OS geïnstalleerd. Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen voor en nadelen. 

De opslagcapaciteit voor een game computer goedkoop

Voordat je een gamecomputer goedkoop gaat kopen is het belangrijk te kijken naar de opslagcapaciteit. Om bestanden op te kunnen slaan en te kunnen bewaren heeft een computer een opslagruimte nodig. Deze opslagruimte wordt ook wel de opslagcapaciteit genoemd. 

Voor deze bewaren van bestanden en het installeren van een programma heeft de computer een harde schijf nodig.

Tegenwoordig kunnen harde schijven in twee verschillende categorieën verdeeld. De harde schijven die vaak worden gebruikt zijn: 

Game computer goedkoop opslagcapaciteit
 • De traditionele harde schijf: Deze harde schijf werkt met een laser en een flater. De flater is een grote magnetische schijf waarop met de laser gegevens worden geschreven en van de flater worden gelezen
 • Een SSD schijf: De SSD schijf is het beste met een SD kaart vergeleken. Dit is een digitale harde schijf waardoor bestanden sneller kunnen worden gelezen en weggeschreven. Doordat de gegevens sneller kunnen worden gelezen kunnen bestanden sneller worden geopend en programma’s / de computer sneller gestart

Is jouw computer te langzaam om de nieuwste games te kunnen spelen?

Hoe kun je een Game pc samenstellen

Door een goedkope game pc te kopen kun jij alle nieuwe games spelen.

 • Dat is: je computer start razendsnel op
 • De nieuwe games in hoge kwaliteit kunnen spelen
 • Razendsnel aan toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Game computer goedkoop installeren

Wanneer je een computer voor het gamen wilt kopen kun je kiezen voor een vooraf samengestelde computer te kiezen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een eigen computer samen te stellen. In het artikel: Game pc samenstellen uitgebreid beschreven. 

Nadat je de computer / laptop hebt gekocht / samengesteld moet deze worden geïnstalleerd. Tijdens de installatie van een computer / laptop moet het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Bij de installatie wordt meerdere keren om een bevestiging gevraagd, 

Aan het einde van de installatie kan het besturingssysteem worden gepersonaliseerd. Door de computer te personaliseren kunnen er verschillende persoonlijke gegevens wijzigen. Enkele dingen waar tijdens de installatie om wordt gevraagd zijn onder andere: 

 • De naam van de computergebruiker
 • Het e-mailadres van de computergebruiker
 • Wachtwoord voor de beveiliging van de computer
 • De kleur van het startmenu
 • Een achtergrond

Wanneer de computer volledig is geïnstalleerd kan deze direct worden gestart. Alleen voordat er spelletjes kunnen worden gespeeld of met een programma / app aan een toepassing te kunnen werken moet deze eerst worden geïnstalleerd. 

Programma’s kunnen tegenwoordig via het internet worden gedownload of vanaf een installatie dvd worden geïnstalleerd. Nadat het programma is geïnstalleerd moet het programma worden geactiveerd. Voor deze activatie wordt bij de aanschaf van een programma een serienummer geleverd. 

Een zelf samengestelde of een samengestelde game computer kopen

Wanneer je de computer wilt kopen voor het werken aan zware toepassingen heb je met een game computer het beste apparaat in handen. In de online / offline elektronica winkel staan vaak een groot aanbod aan computers. Deze computers zijn allemaal vooraf samengesteld waardoor je soms specificaties hebt die je mist of niet nodig is. 

In vergelijking met de samengestelde computer levert het bouwen van een game computer verschillende voordelen op. Door de computer zelf samen te stellen kan de computer volledig naar eigen wens worden samengesteld. 

Tijdens het samenstellen van de computer moeten verschillende componenten worden uitgezocht.

Componenten worden door de computer gebruikt om te kunnen functioneren. Enkele belangrijke componenten voor de computer zijn onder andere: 

Game computer goedkoop gebruiken
 • Processor (dit component voert tijdens het werken aan toepassingen berekeningen uit. De snelheid waarin de processor berekeningen uit kan voeren wordt met het aantal GHZ uitgevoerd)
 • Videokaart (Met dit componenten worden beelden verwerkt 
 • Netwerkkaart
 • Werkgeheugen (dit is het tijdelijke geheugen waarop bestanden tijdens het werken tijdelijk kunnen worden opgeslagen)

Is jouw computer te langzaam om de nieuwste games te kunnen spelen?

Hoe kun je een Game pc samenstellen

Door een goedkope game pc te kopen kun jij alle nieuwe games spelen.

 • Dat is: je computer start razendsnel op
 • De nieuwe games in hoge kwaliteit kunnen spelen
 • Razendsnel aan toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geef een reactie