Hoe kun je het Google account herstellen?

Dankzij de opkomst van het internet is het bewerken en bewaren van bestanden vele malen makkelijker geworden. Zo kunnen bestanden tegenwoordig in een online opslagruimte worden bewaard.

Google heeft een eigen clouddienst ontwikkeld. Deze dienst wordt ook wel Google Drive genoemd. Het voordeel hiervan is dat deze bestanden zich in ‘de cloud’ bevinden.

Google account herstellen

Dit betekent dat je overal ter wereld toegang tot de bestanden hebt. Om hier toegang tot te krijgen, moet je uiteraard wel inloggen met de juiste inloggegevens. Voordat je in kunt loggen, moet je een Google account aanmaken. Het aanmaken van een Google account is op zich niet al te lastig.

Recent schreven wij een artikel waarin van A tot Z staat beschreven hoe een Google account kan worden aangemaakt. In dit artikel richten we onze focus op een ander onderdeel van een Google account.

In sommige gevallen is het namelijk noodzakelijk om jouw Google account te herstellen. In dit artikel kijken we naar verschillende vragen die betrekking op dit onderwerp hebben:

waarom moet je het google account herstellen
  • Wanneer is het noodzakelijk om jouw Google account te herstellen?
  • Waarom zou je jouw Google account willen herstellen?
  • Hoe kan je jouw Google account herstellen?
  • Waar moet je op letten bij het herstellen van jouw Google account?

Uitgebreide antwoorden op bovenstaande vragen kan je in dit uitgebreide artikel vinden. Ga er even goed voor zitten, lees het artikel rustig door en ga vervolgens aan de slag met het herstellen van jouw Google account!

Wanneer is het noodzakelijk om jouw Google account te herstellen?

Er zijn verschillende redenen waarom je het Google account moet herstellen. Deze situaties zijn echter uiteenlopend, waardoor wij ervoor gekozen hebben om al deze situaties hieronder uitgebreid te bespreken.

De eerste situatie is dat je jouw wachtwoord vergeten bent. Je hebt ongetwijfeld momenteel bij onwijs veel websites en online diensten een wachtwoord. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat de wachtwoorden kunnen worden vergeten of dat het wachtwoord is kwijtgeraakt.

Google account herstellen als je het wachtwoord bent vergeten

In dat geval is er geen nood aan de man. Google heeft namelijk een mogelijkheid in het leven geroepen waarmee het wachtwoord kan worden gereset. Om het wachtwoord te kunnen herstellen moeten er verschillende vragen worden beantwoord. Het is belangrijk dat deze vragen waarheidsgetrouw worden ingevuld. Als hier verkeerde gegevens worden ingevoerd kan het wachtwoord niet worden hersteld.

Met deze beveiliging probeert Google om mogelijke hacks tegen te gaan. Voor het herstellen van jouw wachtwoord kan je allereerst proberen in te loggen. Je krijgt dan vanzelf een melding te zien dat jouw wachtwoord niet correct is. Klik vervolgens op ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten’ en volg de stappen. Beantwoord de vragen en reset vervolgens het wachtwoord. Ons advies is om dit wachtwoord nu wél goed te onthouden.

Je kunt het wachtwoord op een briefje schrijven en dit briefje in jouw klus bewaren. Je kunt er echter ook voor kiezen om een digitale password manager te gebruiken. Een andere situatie waarin je jouw Google account kunt herstellen, is als je jouw e-mailadres vergeten bent. In dat geval kan je het beste de volgende stappen volgen:

  • Stap 1: weet je jouw e-mailadres niet meer? Dan moet je de volledige naam in jouw account weten plus het telefoonnummer of back-up mailadres dat je bij het aanmaken van het Google account ingevoerd hebt. Druk vervolgens op ‘ik ben mijn gebruikersnaam vergeten’
  • Stap 2: volg vervolgens de stappen. Bij deze stappen moet je – op meerdere manieren – aantonen dat jij de rechtmatige eigenaar van het Google account bent. Hierbij krijg je mogelijk een code op jouw mobiele telefoon of jouw back-up e-mailadres toegestuurd.
  • Stap 3: je krijgt vervolgens een lijst met mogelijke gebruikersnamen te zien. In deze lijst staat jouw gebruikersnaam dus óók. Lees de verschillende gebruikersnamen door en je herkent ongetwijfeld direct jouw gebruikersnaam.

Het vergeten van jouw gebruikersnaam brengt dus niet direct problemen met zich mee. Dankzij de herstelmogelijkheden van Google kunnen de gegevens behorende bij gebruikersaccounts vaak worden achterhaald.

Er is nog een andere situatie waarin je jouw Google account moet herstellen. Dat is de situatie waarin iemand anders toegang probeert te krijgen tot jouw Google account. Google heeft gelukkig de beveiliging prima op orde en heeft dus door als een persoon in jouw Google account probeert te komen.

Als beveiliging zet Google min of meer een slot op jouw account. Jij bent de enige die het antwoord op de vragen heeft om zo het account te kunnen ontgrendelen. Tot slot is de laatste als volgt: je hebt jouw Google account verwijderd, maar je wilt dat graag weer terugdraaien. In sommige situaties is dit mogelijk, maar in sommige situaties ook niet.

Google zegt hier het volgende over: Als je je Google-account hebt verwijderd, kun je het misschien toch nog terugkrijgen. Maar als het al een tijdje geleden is dat je je account hebt verwijderd, kun je mogelijk niet de gegevens in je account herstellen. Als het lukt om je account te herstellen, kun je weer op de gebruikelijke manier bij Gmail, Google Play en andere Google-services inloggen. Voor het herstellen van jouw verwijderde account moeten enkele vragen worden beantwoord.

Vervolgens moet er een wachtwoord voor jouw account worden ingesteld. Dit wachtwoord mag je nog nooit eerder voor het Google account gebruikt hebben. Het kan echter dus ook zo zijn dat het niet meer lukt om jouw Google account te herstellen. In dat geval moet er een volledig nieuw Google account worden aangemaakt.

Heb jij problemen met het Google account?

Als je problemen hebt met het Google account moet dit account worden hersteld. Voor het herstellen kun je een e-mail laten sturen naar een alternatief  herstel e-mail adres wat je hebt aangemaakt voor het Google account.

Zo kun je het Google account herstellen

Ben jij benieuwd hoe het herstellen van het Google account in zijn werk gaat?

Waarom zou je jouw Google account willen herstellen?

Ja, het antwoord op bovenstaande vraag heb je eigenlijk hierboven al kunnen lezen. Er zijn meerdere situaties waarin je min of meer gedwongen bent om jouw Google account te herstellen. Door jouw Google account te herstellen, kan je (opnieuw) toegang tot jouw Google account krijgen. Dat is eigenlijk al voldoende reden om jouw Google account te herstellen. Met het Google account kan je namelijk allerlei handige diensten gebruiken.

Hoe kan je jouw Google account herstellen?

Hoe je jouw Google account kunt herstellen, heb je hierboven ook al kunnen lezen. We willen jouw adviseren om altijd strikt de stappen van Google op te volgen. Google heeft de beveiliging prima op orde en heeft daar verschillende procedures voor opgesteld.

Dankzij deze procedures is het mogelijk om de veiligheid van jouw Google account te waarborgen. Volg daarom strikt de stappen van Google op, beantwoord alle vragen eerlijk en volg vervolgens de rest van de stappen. Alleen op deze manier is het mogelijk om jouw Google account te herstellen!

Zo kun je het Google account herstellen

Waar moet je op letten bij het herstellen van jouw Google account?

Een van de belangrijkste punten waar je op dient te letten, is dus het beantwoorden van de beveiligingsvragen. Bij het aanmaken van jouw Google account heb je reeds antwoord moeten geven op bepaalde vragen.

Zodra je jouw Google account wilt herstellen, krijg je deze vragen voorgeschoteld. Het is daarbij uiteraard de bedoeling dat je de antwoorden geeft die je bij het aanmaken van het account óók hebt gegeven.

Google account herstellen

Daarnaast willen we jou ook aanraden om de diensten van Google altijd op een veilige manier te kunnen gebruiken. Wil je weten hoe je het maximale uit de diensten van Google kunt halen? Wij kunnen het boek ‘Ontdek Google Docs en Drive’ van harte aanraden. In dit boek vind je veel informatie over verschillende diensten van Google.

Ook kan je in dit boek meer informatie vinden over het aanmaken, herstellen en verwijderen van een Google account. Al met al vormt dit boek het perfecte naslagwerk voor een ieder die met een Google account werkt.

Heb jij problemen met het Google account?

Als je problemen hebt met het Google account moet dit account worden hersteld. Voor het herstellen kun je een e-mail laten sturen naar een alternatief  herstel e-mail adres wat je hebt aangemaakt voor het Google account.

Zo kun je het Google account herstellen

Ben jij benieuwd hoe het herstellen van het Google account in zijn werk gaat?

Geef een reactie