Hoe kun je op je Google account inloggen?

In de afgelopen jaren heeft Google een immense groei door weten te maken. Het bedrijf is momenteel één van de grootste bedrijven ter wereld. Als we alleen naar bedrijven kijken die digitale diensten aanbieden, is Google zelfs het allergrootste bedrijf ter wereld.

Dat komt deels door hun eigen zoekmachine. Als jij via het internet naar informatie wilt zoeken is er een grote kans dat je de zoekmachine van Google hebt gebruikt. De zoekmachine is de dienst waar Google ooit mee begonnen is.

Door de jaren heen heeft het Amerikaanse bedrijf echter meer en meer diensten ontwikkeld. Ook heeft Google in de afgelopen jaren enkele bedrijven overgenomen.

Wist je bijvoorbeeld dat het moederbedrijf van Google eigenaar van YouTube is? Door dergelijke partijen over te nemen, heeft Google nóg meer macht gekregen.

Beschikbare functies door bij het Google account inloggen

Het is prettig om te kunnen vermelden dat Google deze macht absoluut niet misbruikt. Nee, Google gaat zeer correct met de macht om en levert onwijs veel handige diensten. Voordat de diensten van Google kunnen worden gebruikt heb je een Google account nodig.

Recent schreven we al twee uitgebreide artikels over het Google account. In die artikels vertelden we hoe het Google account kan worden aangemaakt en hoe dit account kan worden hersteld. In dit artikel richten we onze pijlen op een ander facet: het inloggen op jouw Google account. Graag vertellen we jou in dit artikel van alles over het inloggen op jouw account. We vertellen welke gegevens je nodig hebt en waar je zoal op moet letten.

Met Google inloggen bij Google Drive

Waar kan je op jouw Google account inloggen?

Het is niet mogelijk om overal met jouw Google account in te loggen. Nee, dit kan alleen als je toegang wilt krijgen tot één van de Google diensten. Hiervoor kan je bijvoorbeeld naar myaccount.google.com gaan.

Op deze pagina kan je inloggen en vervolgens de verschillende diensten van Google gebruiken. Het is echter ook mogelijk om rechtstreeks bij één van de Google diensten in te loggen.

Google account inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord

In dat geval kun je bijvoorbeeld naar de zoekmachine van Google gaan en ‘Google drive’ intypen. Je kunt dan voor het bovenste zoekresultaat kiezen. Hierbij word je direct doorgeleid naar de pagina waar je in kunt loggen met jouw Google account.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt hebben ze steeds meer diensten waar je gebruik van kunt maken. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Google moet je met het Google account inloggen. Nadat je bent ingelogd kun je onder andere:

Mogelijkheden door een Google account aanmaken
 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps
 • Zoeken naar informatie op het internet
 •  Kijken naar video’s
 • E-mail berichten versturen

Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt doen nadat je met het Google account hebt ingelogd?

Hoe kan je inloggen met jouw Google account?

Wil je graag toegang krijgen tot jouw Google drive? Dan kan je daarvoor de bovengenoemde instructie volgen. Typ op Google ‘Google drive’ in en kies vervolgens voor het bovenste zoekresultaat. Je komt dan direct bij Google Drive uit, waarbij je vervolgens in kunt gaan loggen. Voor het inloggen heb je enkele gegevens nodig:

 • Jouw gebruikersnaam (emailadres)
 • Jouw wachtwoord

De gebruikersnaam die voor het Google account wordt gebruikt is een e-mailadres dat bij Google is aangemaakt.

Met dit e-mail adres kunnen met behulp van het mailprogramma Gmails e-mails worden verstuurd en ontvangen.

Google account inloggen veiligheid

Bij het aanmaken van een Google account heb je jouw gebruikersnaam bepaald. De kans is groot dat je destijds een Gmail account aangemaakt hebt. Een Gmail account kan als volgt opgebouwd zijn: coenjansen@gmail.com. Maar, het is ook mogelijk dat je voor coen.jansen@gmail.com of voor coenjansen1988@gmail.com gekozen hebt. Doordat je dit emailadres volledig zelf kunt bepalen, is het aan te raden om dit e-mailadres goed te onthouden.

Er zijn tegenwoordig veel mensen die over een e-mail adres beschikken. Hierdoor zijn er veel e-mail adressen in gebruik. Het kan hierdoor voorkomen dat het gewenste e-mail adres al in gebruik is. Houd hier rekening mee en bewaar het e-mailadres bij voorkeur op een veilige plek. Als je even twijfelt over welk emailadres je ook alweer gebruikt, kan je altijd nog op die veilige plek even het emailadres bekijken.

Vervolgens moet je ook jouw wachtwoord invoeren. Google stelt strikte eisen aan een wachtwoord. Het wachtwoord mag bijvoorbeeld niet ‘Welkom’ zijn. Nee, de restricties die Google aan het wachtwoord stelt, worden af en toe veranderd. Over het algemeen is het noodzakelijk om letters, cijfers en eventueel leestekens te gebruiken. Een wachtwoord al 88FHDY30*3LI is bijvoorbeeld onwijs lastig te raden voor hackers.

Het enige waar jij rekening mee moet houden, is dat je het wachtwoord moet onthouden. Je kunt het wachtwoord opschrijven en dit briefje in de kluis bewaren. Je kunt ook voor een digital password manager kiezen. Het belangrijkste is dat je weet wat het wachtwoord is én dat het wachtwoord nooit aan anderen worden gegeven. Een wachtwoord is privacy gevoelig en daarom moet hier zeer strikt mee worden omgegaan.

Heb je jouw gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld? Dan kan je op ‘enter’ drukken of op ‘inloggen’ klikken. Je wordt vervolgens direct doorgestuurd naar Google drive – of naar een andere Google dienst waarbij je probeert in te loggen.

Heb je problemen met het inloggen?

Helaas komt het regelmatig voor dat mensen problemen met het inloggen hebben. Deze problemen kunnen ontstaan doordat mensen niet altijd hun emailadres en/of wachtwoord onthouden.

Bewaar deze gegevens altijd goed en probeer ze vooral in jouw hoofd op te slaan. Mocht je ooit op een andere computer in willen loggen, heb je jouw inloggegevens direct bij de hand.

problemen met het inloggen bij het google account

Een ander probleem kan zijn dat jouw account wegens veiligheidsredenen tijdelijk vergrendeld is. Het account kan worden ontgrendeld door antwoord te geven op beveiligingsvragen. Deze beveiligingsvragen en bijbehorende antwoorden heb je zelf gekozen bij het aanmaken van een Google account.

Sommige kwaadwillende proberen in jouw Google account te komen; gelukkig heeft Google dit in de meeste situaties direct door. Als reactie hierop vergrendelen ze jouw account, zodat jij écht de enige bent die toegang tot het account kunt krijgen. Als je probeert in te loggen, kan dit eerst dus enige vertraging bieden. Je moet echter goed onthouden dat Google dit puur vanwege het veiligheidsaspect doet. Google vergrendelt nooit zomaar jouw Google account. Daar moet simpelweg een belangrijke aanleiding voor zijn.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt hebben ze steeds meer diensten waar je gebruik van kunt maken. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Google moet je met het Google account inloggen. Nadat je bent ingelogd kun je onder andere:

Mogelijkheden door een Google account aanmaken
 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps
 • Zoeken naar informatie op het internet
 •  Kijken naar video’s
 • E-mail berichten versturen

Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt doen nadat je met het Google account hebt ingelogd?

Inloggegevens herstellen

Ben je onverhoopt jouw gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten? Dan kan je deze gegevens herstellen. Hierbij spelen de beveiligingsvragen een belangrijke rol.

Je moet namelijk aan Google laten zien dat jij de rechtmatige eigenaar van het account bent.

Aangezien jij als enige antwoord op de beveiligingsvragen gegeven hebt, ben jij ook de enige die toegang kan krijgen tot het Google account. Voor het herstellen van jouw inloggegevens heeft Google handige stappenplannen op het internet gezet.

Google account herstel

Maar, wij hebben recent ook een uitgebreid artikel geschreven over het herstellen van jouw Google account. Lees dat artikel op je gemak door en volg de genoteerde stappen strikt op. Alleen op die manier is het mogelijk om jouw inloggegevens te herstellen.

Waar kan je met jouw Google account inloggen?

Je kunt bij alle diensten van Google online inloggen met jouw eigen account. Dit geldt dus voor Gmail, voor Google Docs, voor Google Drive en voor Google+.

Bij al deze diensten van Google maak je gebruik van hetzelfde wachtwoord en bijbehorende gebruikersnaam.

Wil je gebruik maken van één van de diensten van Google? Dan weet je dus met welke inloggegevens je in moet loggen.

Met het Google account inloggen om de diensten van Google te kunnen gebruiken

Ontdek Google Docs en Drive

Hierboven noemden we al even Google Docs en Google Drive. Deze twee online diensten behoren tot de populairste online diensten ter wereld.

Wil jij ook gebruik maken van deze handige diensten? In dat geval kunnen wij het boek ‘Ontdek Google Docs en Drive’ van harte aanraden.

Dit boek staat boordenvol interessante en nuttige informatie omtrent deze diensten. Bovendien kan je in dit boek vinden hoe je in kunt loggen en hoe je eventueel jouw account kunt herstellen.

Door dit boek aan te schaffen en door te lezen, kan je op de juiste manier aan de slag gaan met jouw Google account. We raden dit boek – en het gebruik van Google Docs en Google Drive – van harte aan. Veel succes en plezier met jouw Google account!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt hebben ze steeds meer diensten waar je gebruik van kunt maken. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Google moet je met het Google account inloggen. Nadat je bent ingelogd kun je onder andere:

Mogelijkheden door een Google account aanmaken
 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps
 • Zoeken naar informatie op het internet
 •  Kijken naar video’s
 • E-mail berichten versturen

Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt doen nadat je met het Google account hebt ingelogd?

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie