Zo kun je het Google account verwijderen

Voordat de verschillende diensten van Google kunnen worden gebruikt moet er een Google account zijn aangemaakt. Dit Google account kan erg makkelijk worden aangemaakt. Enkele functies waarvoor het Google account kan worden gebruikt zijn onder andere: e-mailen met Gmail, bestanden bewaren in de cloud van Google (Google Drive) en met behulp van Google Docs kan er aan documenten worden gewerkt.

Maar, wat nou als je de diensten van Google niet meer wilt gebruiken? Is het dan mogelijk om het Google account te verwijderen?

Is het daarbij ook mogelijk om deze verwijdering later weer te herstellen? En is het aan te raden om het Google account te verwijderen?

Waarom het Google account verwijderen

De antwoorden op deze vragen komen allemaal in dit uitgebreide blogartikel terug. Recent schreven wij al uitgebreide artikelen over een Google account. Daarbij keken we onder meer naar hoe je een dergelijk account aan moet maken. Ook hebben we uitgebreid besproken hoe je op dit account in kunt loggen en hoe je het account eventueel kunt herstellen.

In dit artikel leggen we de focus dus op het verwijderen van het Google account. Heb je er wel oren naar om jouw Google account te verwijderen? Of wil je je alvast goed voorbereiden op de mogelijke toekomst? Lees dit artikel dan op je gemakje door en onderneem vervolgens de gewenste actie(s).

Is het mogelijk om een Google account te verwijderen?

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: ja, het is mogelijk om een Google account te verwijderen. Google is min of meer verplicht om deze optie aan te bieden, aangezien niet iedereen levenslang hun Google account wil behouden.

Het is dus zeker mogelijk om een Google account te verwijderen, maar Google plaatst hierbij wel een waarschuwing.

Op de support website van Google is namelijk het volgende te lezen: U kunt op elk gewenst moment uw Google-account verwijderen. Als u van gedachten verandert, kunt u het mogelijk niet meer herstellen.

Kun je het Google account verwijderen

Deze waarschuwing heeft Google uiteraard niet zomaar op hun support website geplaatst. Nee, als je ervoor kiest om jouw Google account te verwijderen, is het namelijk zo dat je al jouw e-mails, bestanden, agenda’s en foto’s kwijt raakt.

Het is dus zeker aan te raden om enkele nachten goed te slapen voordat deze beslissing wordt genomen. Neem geen overhaaste beslissing. Nadat het Google account is verwijderd raken alle bijbehorende gegevens en bestanden kwijt.

Zoals de waarschuwing van Google hierboven al aangeeft, is het ook niet altijd mogelijk om jouw Google account weer te herstellen. Moraal van dit verhaal: het is mogelijk om een Google account te verwijderen, maar doe dit alleen als u hier 100% achter staat. Als u nog enigszins twijfelt over het verwijderen van uw account, kunt u het account beter aanhouden. Het kost u in feite niks en u kunt achteraf geen spijt krijgen van het verwijderen van het Google account.

Sta jij op het punt om jouw Google account te verwijderen?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt hebben ze steeds meer diensten waar je gebruik van kunt maken. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Google moet je in het bezit zijn van een Google account.  Als je het Google account hebt verwijderd kun je de diensten van Google niet meer gebruiken.

Waarom het Google account verwijderen

Enkele diensten die zonder Google account niet kunnen worden gebruikt zijn onder andere:

 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps

Weet jij zeker dat je het Google account wilt verwijderen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van het Google account?

Hoe kan je een Google account verwijderen?

Heb je eenmaal besloten om jouw Google account definitief te verwijderen? Dan kan je hiervoor onderstaand stappenplan volgen.

Dit stappenplan is niet al te lastig en vergt ook geen technische kennis. Volg onderstaande stappen op en verwijder razendsnel jouw Google account.

Stappen om het Google account te verwijderen
Google account verwijderen bevestigen
 • Stap 1: de eerste stap die je moet nemen, is het inloggen op jouw Google account. Hoe je dit exact kunt doen, hebben wij recent in een ander blogartikel uitgelegd.
 • Stap 2: ga vervolgens in jouw Google account naar het navigatievenster aan de linkerkant en klik daar op ‘Gegevens en personalisatie’.
 • Stap 3: scroll nu iets naar beneden tot dat je in het venster ‘Je gegevens downloaden, verwijderen of hier een plan voor maken’ ziet. Klik hier op.
 • Stap 4: je komt nu in een venster uit waarin je met één druk op de knop jouw Google account kunt verwijderen. Klik op ‘Je account verwijderen’ en jouw Google account wordt definitief gesloten.

Waar moet je goed op letten?

Wij kunnen ons voorstellen dat er verschillende redenen zijn waarom je het Google account wilt verwijderen.

Mogelijk maak je je zorgen om jouw privacy of wil je het account van bijvoorbeeld een overleden dierbare verwijderen.

Dit zijn allemaal legitieme redenen om het Google account te verwijderen, maar we willen je wel op de gevolgen van deze actie wijzen.

Waarschuwing wanneer het google account wordt verwijderd

Door een Google account te verwijderen, worden namelijk ook alle bestanden en gegevens van dat account verwijderd. Dit betekent dat agenda’s, bestanden, foto’s en e-mails definitief verwijderd worden. Ook betekent dit dat je geen toegang meer hebt tot bijvoorbeeld Gmail, Google Drive of Google Docs. Je kunt simpelweg niet meer inloggen, aangezien het account niet meer bestaat.

Ook is het goed om de volgende waarschuwing van Google in acht te nemen: Je raakt de toegang kwijt tot abonnementen en content die je met het account op YouTube of Google Play hebt gekocht. Voorbeelden hiervan zijn tv-programma’s, muziek, films, games en apps. Na het verwijderen van jouw Google account heb je dus ook géén toegang meer tot deze bestanden en downloads. Hou ook daar bijzonder goed rekening mee.

Sta jij op het punt om jouw Google account te verwijderen?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt hebben ze steeds meer diensten waar je gebruik van kunt maken. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Google moet je in het bezit zijn van een Google account.  Als je het Google account hebt verwijderd kun je de diensten van Google niet meer gebruiken.

Waarom het Google account verwijderen

Enkele diensten die zonder Google account niet kunnen worden gebruikt zijn onder andere:

 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps

Weet jij zeker dat je het Google account wilt verwijderen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van het Google account?

Is het mogelijk om de verwijdering terug te draaien?

Heb je toch wel enige spijt van het verwijderen van het Google account. In sommige situaties is het nog mogelijk om het Google account te herstellen.

Dit dien je dan wel binnen een bepaalde periode en op een bepaalde manier te doen. In ons recente blogartikel ‘Google account herstellen’ kan je daar meer informatie over vinden.

Als je jouw Google account wilt herstellen, moet je het juiste antwoord op verschillende beveiligingsvragen kunnen geven. Alleen op die manier is het voor Google mogelijk om te verifiëren dat jij de daadwerkelijke eigenaar van het Google account bent.

Google account verwijderen ongedaan maken

In sommige situaties is het dus mogelijk om de verwijdering terug te draaien, maar dit dien je wel spoedig te doen. Lees ons blogartikel Google account herstellen voor meer informatie omtrent dit onderwerp.

Is het verwijderen van een Google account aan te raden?

In sommige situaties is het zeker aan te raden om een Google account te verwijderen. Als je nooit gebruik van de Google diensten maakt, is het eigenlijk overbodig om dit account te hebben. Ook als je bang voor jouw privacy bent of vanwege overlijden bijvoorbeeld het Google account van een familielid wilt verwijderen, is dat zeker aan te raden. Voordat je het account gaat verwijderen, moet je wel goed nadenken.

Het is niet aan te raden om het volledige account in een opwelling te verwijderen. De mogelijke vervelende gevolgen heb je reeds in dit artikel kunnen lezen. Denk dus altijd goed na over het verwijderen van jouw Google account en handel nooit uit emoties.

Ontdek Google Docs en Google Drive

Heb je besloten om jouw Google account toch niet te verwijderen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen ; met bijvoorbeeld Google Docs en Google Drive kan je van meerdere voordelen genieten.

Van deze voordelen geniet je eigenlijk pas écht als je alle ins en outs over Google Docs en Google Drive weet. Wil je graag die kennis bijspijkeren?

Wij kunnen het boek ‘Ontdek Google Docs en Google Drive’ van harte aanraden. Dit boek is door een professional geschreven, bevat onwijs veel nuttige informatie en geeft je ook veel praktische informatie over jouw Google account.

Na het lezen van dit boek wil je ongetwijfeld jouw account nooit meer verwijderen. Je weet dan namelijk welke mogelijkheden/voordelen een Google account allemaal met zich mee brengt. Ons advies? Verwijder je Google account niet en schaf dit boek aan. Neem op het gemakje dit boek door en ga vervolgens aan de slag met jouw Google account. Je kunt onwijs veel plezier aan jouw Google account beleven!

Sta jij op het punt om jouw Google account te verwijderen?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt hebben ze steeds meer diensten waar je gebruik van kunt maken. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Google moet je in het bezit zijn van een Google account.  Als je het Google account hebt verwijderd kun je de diensten van Google niet meer gebruiken.

Waarom het Google account verwijderen

Enkele diensten die zonder Google account niet kunnen worden gebruikt zijn onder andere:

 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps

Weet jij zeker dat je het Google account wilt verwijderen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van het Google account?

Geef een reactie