Google Authenticator App – Veilige verificatie voor Android en iOS

Wil jij jouw online accounts met de LastPass authenticatie en verificatie beter beveiligen? Wanneer je naar een veilige manier voor authenticatie en verificatie voor meerdere accounts zoekt, dan is Google Authenticator misschien wel de app die je nodig hebt! In dit artikel vertellen we over de mogelijkheden van onze authenticatie tool, Google Authenticator, en waarom het een essentiële tool kan zijn voor jouw digitale veiligheid. We leggen uit hoe je derden kunt blokkeren en hoe je onze tool kunt gebruiken.

Google Authenticator is een authenticatie-app die speciaal is ontworpen om de beveiliging van jouw online accounts te versterken. Deze app biedt de optie om extra authenticatie aan de apps zoals de LastPass die je gebruikt toe te voegen. Met behulp van deze app kun je met een authenticator tweestapsverificatie veilig instellen, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om toegang tot jouw persoonlijke informatie te krijgen. Voor authenticatie zijn verschillende opties beschikbaar. Het werkt eenvoudig: nadat je jouw accountgegevens hebt ingevoerd, genereert Google Authenticator een unieke code op jouw apparaat die je in moet voeren om veilig in te loggen. Met Google Authenticator heb je verschillende opties voor authenticatie, waardoor je stap zelf kunt bepalen hoe je in wilt loggen.

Waarom zou je Google Authenticator gebruiken? Nou, omdat de authenticatie alleen jouw toegang tot jouw accounts geeft, biedt het verschillende opties. Ons eindoordeel: de LastPass is een betrouwbare en veilige optie voor het beheren van jouw wachtwoorden. Zelfs wanneer iemand anders jouw wachtwoord heeft, kunnen ze zonder de juiste verificatiecode van Google Authenticator niet inloggen. Deze stap van authenticatie zorgt ervoor dat alleen jij toegang tot je account hebt en voorkomt dat anderen ongeautoriseerd toegang krijgen. Dit betekent dat zelfs als er bij andere cloud providers sprake van een datalek is, jouw informatie dankzij de authenticatie stap nog steeds veilig blijft.

Hieronder zullen we dieper ingaan op hoe Google Authenticator voor het verbeteren van de veiligheid werkt en welke functies het biedt. Een QR-code is een belangrijk aspect voor het waarborgen van de veiligheid. Dus blijf lezen en ontdek hoe deze Google Authenticator app jou kan helpen om jouw online beveiliging naar een hoger niveau te tillen. Met stap voor stap instructies en handige functies is deze app een must-have voor iedereen die zijn online accounts wil beschermen.

Wat is de Google Authenticator app en hoe werkt het?

De Google Authenticator app is een veilige app die voor tweestapsverificatie wordt gebruikt. Deze app is een handige aanvulling op de beveiliging van de LastPass-code en andere apps. Met deze app kun je een authenticator aan je online accounts, zoals e-mail, sociale media en bankieren toevoegen, om de beveiliging te verbeteren. Het is een stap die je kunt nemen om je apps veiliger te maken. Het werkt op basis van een authenticator die veilige verificatiecodes die elke 30 seconden veranderen genereert. Op deze manier zorgt de Google Authenticator app voor extra beveiliging bij het gebruik van apps.

Wat is de Google Authenticator App

Wil jij veilig op je accounts in kunnen loggen?

Google authenticator als extra beveiliging

Door de Google Authenticator app te gebruiken kun jij je accounts met een extra beveiligings laag beveiligen

 • Dat is: anderen kunnen zelfs als ze je wachtwoord weten niet op je accounts inloggen
 • Je gegevens zijn beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang
 • Je persoonlijke gegevens zijn altijd veilig

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Wat doet de Google Authenticator app?

De Google Authenticator app is een van de beste apps voor het genereren van unieke codes. Deze codes kun je gebruiken om veilig op verschillende online platforms, zoals Facebook en Instagram in te loggen. Deze codes zijn slechts tijdelijk geldig en veranderen elke 30 seconden. Je kunt ze met behulp van een authenticator app, zoals de Google Authenticator app op je telefoon genereren. Deze apps zijn ook voor andere apparaten beschikbaar. Hierdoor is het zelfs als ze je wachtwoord hebben bemachtigd voor hackers moeilijker om toegang tot je accounts te krijgen. 

Hoe werkt Google Authenticator?

De apps gebruiken een technologie genaamd Time-based One-Time Password (TOTP) om voor extra beveiliging te zorgen. Wanneer je de apps installeert, wordt er een geheime sleutel gegenereerd die alleen bij jou en de serviceprovider bekend is. Deze sleutel wordt gebruikt om de verificatiecodes te genereren.

Wanneer je op een platform dat apps zoals Google Authenticator ondersteunt in wilt loggen, voer je zoals gewoonlijk eerst je gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens open je de Google Authenticator-app waarop een code wordt weergegeven die met het betreffende account overeenkomt. Je voert deze code op het inlogscherm in om met een authenticator toegang tot je account te krijgen.

Hoe genereert de app verificatiecodes?

De Google Authenticator app genereert verificatiecodes met behulp van een algoritme dat rekening houdt met de huidige tijd en de geheime sleutel die aan je account is gekoppeld. Het algoritme zorgt ervoor dat de codes veilig en betrouwbaar zijn. Op basis van deze informatie wordt iedere 30 seconden een nieuwe code gegenereerd. Deze unieke codes, ook wel bekend als “ook”, kunnen uitsluitend voor het specifieke account waarvoor ze zijn gegenereerd worden gebruikt.

De relatie tussen Google Authenticator en tweestapsverificatie

Google Authenticator is een veelgebruikte app voor tweestapsverificatie. Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag aan je accounts toe door te vereisen dat je niet alleen je wachtwoord, maar ook een verificatiecode die door de app wordt gegenereerd invoert. Dit zorgt ervoor dat zelfs als iemand je wachtwoord heeft, ze nog steeds fysieke toegang tot jouw telefoon en een authenticator nodig hebben om de verificatiecode te verkrijgen.

Belangrijke kenmerken van de app

 • Eenvoudig in gebruik: De Google Authenticator app is op zowel Android- als iOS-apparaten gemakkelijk te installeren en te configureren. Met deze handige app kun je jouw accounts met een extra beveiligingslaag beveiligen. Of je nu een smartphone of een tablet hebt, de Google Authenticator app is voor beide apparaten beschikbaar. Het is een handige manier om jouw online accounts tegen ongeautoriseerde toegang te beschermen.
 • Offline toegang: De app werkt zonder internetverbinding, waardoor je zelfs als er geen internet beschikbaar is altijd toegang tot je verificatiecodes hebt. Dit is handig wanneer je onderweg of in een afgelegen gebied bent. Met deze app kun je je codes ook als er even geen internet is gemakkelijk bekijken.

Hoe genereert de Google Authenticator app verificatiecodes?

De Google Authenticator app is een populaire app die voor tweestapsverificatie wordt gebruikt. Deze app is erg handig en veilig, omdat het een extra laag van beveiliging aan je accounts toevoegt. Met Google Authenticator kun je eenvoudig een unieke code genereren die je naast je wachtwoord in moet voeren om toegang tot je account te krijgen. Deze code wordt op basis van een geheime sleutel die alleen jij en de app wet gegenereerd Maar hoe werkt het eigenlijk? Hieronder gaan we dieper in op de manier waarop de app unieke verificatiecodes genereert en hoe het met andere diensten synchroniseert.

Tweestapsverificatie met behulp van de Google Authenticator App

Het genereren van unieke verificatiecodes door de app

Google Authenticator genereert verificatiecodes op basis van een tijds gebaseerd algoritme. Wanneer je de app installeert, wordt er een geheime sleutel gegenereerd die alleen bij jou en de betreffende dienst, zoals Google of een ander platform dat tweestapsverificatie ondersteunt bekend is. 

Iedere keer dat je op een beveiligde website of applicatie in wilt loggen, open je de Google Authenticator-app en voer je je pincode in. De Google Authenticator app is een handige tool waarmee je veilig in kuunt loggen. Vervolgens zal de app een unieke zescijferige code genereren die slechts voor korte tijd geldig is. Deze code wordt gegenereerd om beveiliging te bieden. Deze code gebruik je dan naast je gebruikersnaam en wachtwoord als extra beveiligingslaag. Het is ook belangrijk dat je deze code onthoudt.

De rol van tijds gebaseerde eenmalige wachtwoorden (TOTP) in het proces

Het tijds gebaseerde algoritme dat Google Authenticator gebruikt, staat als Time-Based One-Time Password (TOTP) bekend. Dit algoritme gebruikt de huidige tijd om iedere 30 seconden een nieuwe unieke code te genereren.

Deze codes zijn op een combinatie van factoren, waaronder de geheime sleutel, het huidige tijdstip en de tijdzone-instellingen van je apparaat gebaseerd. Hierdoor is iedere code slechts voor een korte periode geldig en kan deze niet worden hergebruikt.

Hoe synchroniseert de app met andere diensten?

Wanneer je Google Authenticator op een nieuw apparaat installeert of wanneer je een nieuwe telefoon krijgt, moet je de app met de betreffende diensten synchroniseren, zodat je de toegang tot je verificatiecodes behoudt.

Om dit te doen, open je de Google Authenticator-app op het nieuwe apparaat en voer je de geheime sleutel die in de oude app of via een qr-code wordt weergegeven handmatig in. Vervolgens zal de nieuwe app met dezelfde geheime sleutel worden gesynchroniseerd, waardoor dezelfde codes kunnen worden gegenereerd.

Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer je Google Authenticator met een nieuw apparaat synchroniseert, het oude apparaat niet langer kan worden gebruikt om verificatiecodes te genereren. Zorg er dus voor dat je altijd toegang tot ten minste één werkend exemplaar van Google Authenticator hebt.

Waarom zou je de Google Authenticator app gebruiken?

Google Authenticator is een handige app die je kunt gebruiken om de beveiliging van je online accounts te versterken. Ten opzichte van een account met een wachtwoord en gebruikersnaam beveiligen biedt de authenticator app verschillende voordelen. Hieronder staan enkele redenen waarom je Google Authenticator zou moeten overwegen:

 1. Bescherming tegen ongeoorloofde toegang tot accounts: Met Google Authenticator wordt er een extra beveiligingslaag aan je accounts toegevoegd. Naast het wachtwoord, moet je ook een unieke code die iedere 30 seconden verandert invoeren. Dit betekent dat zelfs als iemand jouw wachtwoord weet, ze zonder de juiste code nog steeds geen toegang kunnen krijgen.
 2. Verhoogde beveiliging ten opzichte van alleen een wachtwoord: Wachtwoorden kunnen gemakkelijk worden geraden of gehackt, vooral als ze zwak zijn of als je dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts gebruikt. Met Google Authenticator heb je echter een extra beveiligingslaag die moeilijker te omzeilen is. Zelfs als iemand jouw wachtwoord weet, hebben ze nog steeds de unieke code nodig die alleen op jouw mobiele apparaat beschikbaar is.
 3. Tweestapsverificatie als extra beveiligingslaag: Google Authenticator gebruikt tweestapsverificatie, wat betekent dat er twee stappen nodig zijn om toegang tot je account te krijgen. De eerste stap is het invoeren van je wachtwoord en de tweede stap is het invoeren van de code die door de app wordt gegenereerd. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag, omdat zelfs als iemand jouw wachtwoord weet, ze nog steeds fysieke toegang tot jouw mobiele apparaat nodig hebben om de code te verkrijgen.

Risico’s bij online transacties verminderen

Online transacties brengen altijd een zeker risico met zich mee, vooral als het om gevoelige informatie zoals financiële gegevens gaat. Door een de authenticator te gebruiken kun je de risico’s verminderen. Hier komt de Google Authenticator app weer goed van pas:

Google Authenticator app gebruiken om de kans op diefstal te verminderen
 1. Extra beveiliging bij inloggen op websites: Veel websites bieden tegenwoordig ondersteuning voor Google Authenticator als een extra beveiligingslaag tijdens het inlogproces. Dit betekent dat je naast je gebruikersnaam en je wachtwoord, ook een unieke code die door de app wordt gegenereerd in moet voeren. Hierdoor wordt het zelfs als ze jouw inloggegevens hebben bemachtigd voor hackers moeilijker om toegang tot jouw account te krijgen. Met de authenticator wordt de beveiliging van jouw account versterkt.
 2. Privacy van jouw online social media kanalen beveiligen: Door de Google Authenticator app te gebruiken kunnen anderen niet zomaar bij jouw Facebook, Instagram, LinkedIn of ander social media account inloggen. Op deze manier beperk je de kans dat anderen ongeautoriseerde toegang tot jouw account kunnen hebben.

Google Authenticator op Android installeren

Google Authenticator is een handige app die extra beveiliging voor je online accounts biedt. Met deze app kun je tweestapsverificatie instellen, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om toegang tot je persoonlijke gegevens te krijgen. Hieronder laten we je zien hoe je de Google Authenticator app op Android-apparaten kunt installeren.

Wil jij veilig op je accounts in kunnen loggen?

Google authenticator als extra beveiliging

Door de Google Authenticator app te gebruiken kun jij je accounts met een extra beveiligings laag beveiligen

 • Dat is: anderen kunnen zelfs als ze je wachtwoord weten niet op je accounts inloggen
 • Je gegevens zijn beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang
 • Je persoonlijke gegevens zijn altijd veilig

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Eenvoudig stappenplan voor het installeren op Android

De Google Authenticator app kan eenvoudig op je Android-apparaat worden geïnstalleerd. Hieronder beschrijven we de stappen die je voor de installatie moet volgen:

 1. Open de Google Play Store op je Android-telefoon of tablet.
 2. Zoek in de zoekbalk bovenaan het scherm naar “Google Authenticator”.
 3. Tik op de app met het officiële Google-logo en selecteer “Installeren”.
 4. Wacht tot de app is gedownload en op je apparaat is geïnstalleerd.

Nu heb je succesvol de Google Authenticator app geïnstalleerd en kun je hem direct gebruiken!

Compatibiliteit van de app met Android-apparaten

De Google Authenticator app is met een breed scala aan Android-apparaten, waaronder smartphones en tablets van verschillende merken zoals Samsung, Huawei, Xiaomi en meer compatibel. Zolang jouw apparaat op een recente versie van het Android-besturingssysteem draait, zou je bij het installeren en het gebruiken van de app geen problemen moeten ondervinden.

De Google Authenticator app via de Play Store downloaden en installeren

Om ervoor te zorgen dat je de officiële versie van Google Authenticator downloadt, raden we je aan om de app via de Play Store te downloaden. Hieronder volgen de stappen:

 1. Open de Play Store op je Android-apparaat.
 2. Zoek in de zoekbalk bovenaan het scherm naar “Google Authenticator”.
 3. Tik op de app met het officiële Google-logo en selecteer “Installeren”.
 4. Wacht tot de app is gedownload en op je apparaat is geïnstalleerd.

Het is belangrijk dat je bij het installeren van apps van externe bronnen altijd voorzichtig bent, aangezien dit tot beveiligingsrisico’s kan leiden. Door de Google Authenticator app rechtstreeks via de Play Store te downloaden, weet je zeker dat je een veilige versie van de app krijgt.

Het belang van het controleren van app-rechten tijdens de installatie

Wanneer je een app wilt installeren is jet belangrijk dat je aandacht besteedt aan de rechten die deze vraagt.  App rechten geven aan welke toegang een app tot verschillende functies en gegevens op je Android-apparaat heeft. Vooral als je een de authenticator gebruikt is het raadzaam om bij het verlenen van toestemmingen aan apps altijd kritisch te zijn.

De Google Authenticator app voor tweestapsverificatie gebruiken

Google Authenticator is een handige app waarmee je tweestapsverificatie voor je online accounts in kunt stellen. Met deze extra beveiligingslaag wordt het voor hackers moeilijker om toegang tot je persoonlijke gegevens te krijgen. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Tweestapsverificatie, ook wel bekend als two-factor authentication (2FA) met de authenticator, vereist dat je naast je wachtwoord nog een extra stap moet nemen om  toegang tot je account te krijgen. In dit geval genereert de Google Authenticator app unieke verificatiecodes die iedere 30 seconden veranderen. Deze codes worden bij het inloggen op verschillende online platforms als aanvullende beveiliging gebruikt.

Google Authenticator app gebruiken om de persoonlijke gegevens te beschermen

Stappen om tweestapsverificatie met behulp van de app in te stellen

Tweestapsverificatie kan met behulp van Google Authenticator eenvoudig en in slechts een paar stappen worden ingesteld:

 1. Download de Google Authenticator app op je smartphone via de App Store (voor iOS) of Play Store (voor Android).
 2. Open de app en tik op “Beginnen”.
 3. Kies “Scan barcode” of “Handmatig invoeren” om een nieuw account toe te voegen.
 4. Als je voor “Scan barcode” kiest, moet je de camera op de QR-code die op het scherm van het betreffende online account wordt weergegeven richten.
 5. Als alternatief kun je ook voor “Handmatig invoeren” kiezen. Vervolgens moet je het accounttype (bijvoorbeeld Google, Facebook, Twitter) kiezen en de bijbehorende geheime sleutel invoeren.
 6. Nadat je de QR-code hebt gescand of de gegevens handmatig hebt ingevoerd, genereert de app een unieke verificatiecode die je kunt gebruiken om op het betreffende account in te loggen.
 7. Voer deze code op het inlogscherm van het online account in en voltooi zo het tweestapsverificatie proces.

Hoe werkt tweestapsverificatie in combinatie met wachtwoorden?

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag aan je accounts toe door bij het inloggen naast je wachtwoord ook om een unieke verificatiecode van de Google Authenticator app te vragen. Dit betekent dat zelfs als iemand je wachtwoord weet, ze nog steeds geen toegang tot je account kunnen krijgen.

Wanneer je op een beveiligd online account probeert in te loggen, vraagt ​​het systeem om zowel je wachtwoord als de huidige verificatiecode die door de Google Authenticator app wordt gegenereerd.

Stapsgewijze handleiding om de Google Authenticator app op Android in te stellen

De Google Authenticator app kan eenvoudig op je Android-apparaat worden ingesteld en biedt een extra beveiligingslaag voor je accounts. Volg de onderstaande stapsgewijze handleiding om snel aan de slag te gaan:

 1. Open de Google Play Store op je Android-apparaat en zoek naar “Google Authenticator”.
 2. Tik op de app om deze te installeren en open vervolgens de app.
 3. Klik op “Aan de slag” om het configuratieproces te starten.

Accounts via QR-codes of handmatige invoer aan de Google Authenticator app koppelen

Nu je de Google Authenticator app hebt geïnstalleerd, is het tijd om je accounts eraan toe te voegen. Dit kan op twee manieren: via QR-codes of handmatige invoer.

Via QR-codes:

 1. Open de website of applicatie waarvoor je tweestapsverificatie in wilt schakelen.
 2. Zoek in de beveiligingsinstellingen naar het gedeelte voor tweestapsverificatie.
 3. Kies “Google Authenticator” als optie voor tweestapsverificatie.
 4. Er wordt nu een QR-code weergegeven, scan deze binnen de Google Authenticator app met behulp van de camera van je telefoon.
 5. Het account wordt automatisch aan je lijst met vertrouwde accounts toegevoegd.

Handmatige invoer:

 1. Als er geen QR-code beschikbaar is, kun je een account ook handmatig toevoegen door in de Google Authenticator app op “Handmatig toevoegen” te tikken.
 2. Voer de naam van het account en de geheime sleutel die door de website of applicatie wordt verstrekt in.
 3. Tik op “Opslaan” om het account aan je lijst toe te voegen.

Het belang van het maken en bewaren van back-ups voor herstelopties

Wanneer je de Google Authenticator in gaat stellen is het belangrijk dat je een back-up van je belangrijke gegevens maakt en deze veilig bewaard. Dit zorgt ervoor dat je, zelfs als je telefoon verloren gaat of wordt vervangen toegang tot je accounts behoudt.

Om een back-up te maken:

 1. Ga naar de instellingen van de Google Authenticator app.
 2. Tik op “Accounts exporteren”.
 3. Je hebt nu de mogelijkheid om een QR-code of een herstelbestand te genereren.
 4. Sla deze back-up op een veilige plaats op, bijvoorbeeld in een wachtwoordmanager of op een externe harde schijf.

Probleemoplossing bij mogelijke foutmeldingen tijdens het instellen

Tijdens het instellen van de Google Authenticator app kunnen er soms foutmeldingen optreden. Deze foutmeldingen kunnen verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om te weten hoe je ermee om moet gaan. Een veelvoorkomende foutmelding is bijvoorbeeld “Ongeldige QR-code”. Dit betekent dat de QR-code die je hebt gescand niet geldig is of niet met de juiste gegevens overeenkomt. In dit geval moet je ervoor zorgen dat je de QR-code correct scant en dat je de juiste gegevens invoert. 

Het kan ook voorkomen dat de tijd op je apparaat niet correct is ingesteld, wat tot een foutmelding kan leiden. Zorg ervoor dat de tijd en datum op je apparaat correct zijn ingesteld voordat je verder gaat met het instellen van de app. 

Een andere veelvoorkomende foutmelding is “Geen internetverbinding”. Dit betekent dat je apparaat geen verbinding met het internet kan maken, wat voor het instellen van de Google Authenticator app noodzakelijk is. Controleer of je apparaat met een wifi-netwerk is verbonden of dat je mobiele gegevens hebt ingeschakeld. Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je proberen om je apparaat opnieuw op te starten of contact met je internetprovider opnemen. 

Google Authenticator app gebruiken om de bestanden in de Cloud te beschermen

Daarnaast kun je een foutmelding krijgen waarin staat dat de code al in gebruik is. Dit betekent dat iemand anders de code al op een ander apparaat heeft ingevoerd. Dit kan gebeuren als je Google Authenticator op meerdere apparaten hebt geïnstalleerd. In dit geval moet je ervoor zorgen dat je de code op slechts één apparaat gebruikt.

Conclusie van de “Google Authenticator-app”

Nu je bekend bent met wat Google Authenticator is en hoe het werkt, waarom zou je het dan gebruiken? Nou, de Google Authenticator app biedt een extra beveiligingslaag voor je online accounts. Met behulp van tweestapsverificatie genereert de app unieke codes die je naast je wachtwoord in moet voeren om toegang tot je account te krijgen. Dit betekent dat zelfs als iemand jouw wachtwoord heeft, ze nog steeds die extra code nodig hebben om binnen te komen. Het is een snelle en eenvoudige manier waarmee je ervoor kunt zorgen dat alleen jij toegang tot je gegevens hebt.

Dus waar wacht je nog op? Volg de stapsgewijze handleiding in dit artikel en installeer de Google Authenticator app op je Android-apparaat. Bescherm al je belangrijke online accounts vandaag nog met deze handige app en slaap gerust wetende dat jouw gegevens veilig zijn.

Veel gestelde vragen over de Google Authenticator app

Kan ik de Google Authenticator app op meerdere apparaten gebruiken?

Ja, dat kan! Je kunt dezelfde Google Authenticator-app op meerdere apparaten installeren en deze met dezelfde accounts synchroniseren. Op deze manier kun je ongeacht het apparaat dat je gebruikt gemakkelijk toegang tot de verificatiecodes krijgen.

Wat moet ik doen als ik mijn telefoon verlies of kwijtraak?

Als je jouw telefoon verliest of kwijtraakt waarop Google Authenticator is geïnstalleerd, maak je geen zorgen. Zorg ervoor dat je een back-up van de herstelcodes die worden gegeven wanneer je Google Authenticator instelt maakt. Met deze codes kun je jouw accounts op een nieuw apparaat herstellen.

Kan ik Google Authenticator voor andere diensten dan Google gebruiken?

Ja, zeker! Hoewel het de naam “Google” in de titel heeft, kan Google Authenticator voor verschillende online diensten en platforms die tweestapsverificatie ondersteunen worden gebruikt. Denk aan sociale media, e-mailproviders, financiële instellingen en meer.

Kan ik nog steeds toegang tot mijn accounts krijgen als ik mijn telefoon niet bij me heb?

Als je jouw telefoon waarop Google Authenticator is geïnstalleerd niet bij je hebt, kun je door de herstelcodes die tijdens de installatie zijn verstrekt te gebruiken nog steeds toegang tot jouw accounts krijgen. Het is altijd handig om deze codes ergens veilig op te slaan voor het geval dat.

Is de Google Authenticator app gratis te gebruiken?

Ja, absoluut! De Google Authenticator app is zowel in de App Store als de Play Store voor zowel Android- als iOS-apparaten gratis beschikbaar. Je kunt het zonder extra kosten downloaden en gebruiken om jouw accounts met tweestapsverificatie te beveiligen.

Wil jij veilig op je accounts in kunnen loggen?

Google authenticator als extra beveiliging

Door de Google Authenticator app te gebruiken kun jij je accounts met een extra beveiligings laag beveiligen

 • Dat is: anderen kunnen zelfs als ze je wachtwoord weten niet op je accounts inloggen
 • Je gegevens zijn beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang
 • Je persoonlijke gegevens zijn altijd veilig

Dit is nog maar een topje van de ijsberg