Google Chromecast 3 review ervaringen

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn apparaten steeds slimmer geworden. Ook televisies zijn steeds slimmer geworden. Zo kan een moderne televisie worden gebruikt voor het kijken van video´s en afbeeldingen. Bij oudere televisies kunnen deze mogelijkheden vaak niet worden gebruikt.

Om de slimme functies op een oudere televisie te kunnen gebruiken moet er een mediaspeler op de tv worden aangesloten. Google heeft een eigen mediaspeler ontwikkeld. Deze mediaspeler wordt ook wel de Google Chromecast genoemd. Door deze mediaspeler op de televisie aan te sluiten kunnen de mogelijkheden van de oudere televisie aanzienlijk worden uitgebreid.

Voordat een mediaspeler kan worden gebruikt moet dit apparaat met behulp van de HDMI kabel met de televisie worden verbonden. Hiervoor moet de televisie natuurlijk wel over een HDMI poort beschikken.

Ben jij benieuwd wat de ervaringen met de Google Chromecast zijn? Wij hebben de Google Chromecast getest en vertellen graag over onze bevindingen. Daarnaast vertellen wij in dit artikel over de mogelijkheden van de Google Chromecast. 

Televisie kijken via de Chromecast

Om televisie via een Chromecast te kunnen kijken zijn er enkele apps beschikbaar. Een van de apps waarmee televisie programma´s via de provider kunnen worden bekeken is de app die via de provider wordt geleverd.

Als je online naar televisie wilt kunnen kijken moet je wel over een interactief televisie abonnement bij een televisieprovider beschikken.

Providers zoals KPN en Ziggo hebben een eigen app ontwikkeld waarmee online naar televisie kan worden gekeken. 

TV kijken via de Google Chromecast

In de app van een provider kunnen alle televisiezenders worden bekeken die via de televisie beschikbaar zijn. Doordat de zenders bij providers kunnen worden uitgebreid kan het televisiepakket bij iedere abonnee anders zijn. Ziggo heeft zijn interactieve televisie app Ziggo Go genoemd. Bij KPN wordt deze app KPN play genoemd.

Binnen beiden apps zijn alle zenders beschikbaar die normaal via de televisie kunnen worden bekeken. Naast de apps voor de interactieve televisie heeft NPO ook een eigen app ontwikkeld. Met deze NPO app kunnen de publieke zenders zowel live als een aflevering uit het verleden worden bekeken.

Wil jij de mogelijkheden van de TV uitbreiden?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn het aantal mogelijkheden van de televisie enorm uitgebreid.

Zo kan er met een slimme televisie via het internet naar informatie worden gezocht of content via het internet op de televisie worden opgezocht. Bij een oudere televisie kunnen deze slimme functies niet worden gebruikt.

Chromecast CTA

Om deze functie op een oudere televisie te kunnen gebruiken moet er een mediabox op de televisie worden aangesloten. Google heeft een eigen Mediaspeler ontwikkeld die ook wel de Chromecast wordt genoemd.

YouTube op je televisie kijken

Wanneer je een YouTube video op de telefoon aan het kijken bent., maar deze liever op groot scherm wilt zien, dan kan deze video via de Chromecast naar de televisie worden gestreamd.

Streamen van een YouTube video wordt ook wel casten genoemd. Voordat er kan worden gecast moet de televisie en de smartphone of tablet met hetzelfde netwerk zijn verbonden.

YouTube video kijken via de Chromecast

Het grote voordeel van de Google Chromecast is dat de mobiele telefoon en tablet als afstandsbediening kan worden gebruikt. Dit is erg handig tijdens het kijken naar een video via online televisie, YouTube of Netflix.

Als je een YouTube video op de telefoon of tablet aan het kijken bent, dan zie je rechtsboven in de Youtube app het cast pictogram. Wanneer op het cast pictogram wordt gedrukt zal de video naar de televisie worden gestreamd.

Door de video naar de televisie te streamen zal de video vanaf de mobiele telefoon of tablet op de televisie worden afgespeeld.  

Naast het streamen van de video kan er met de YouTube app op de telefoon of tablet een afspeellijst worden gemaakt.

Video’s die aan deze afspeellijst worden toegevoegd zullen vervolgens achterelkaar op de televisie worden afgespeeld. Iedere telefoon en tablet die met het wifi netwerk verbonden zijn, kunnen naar de televisie casten.

Google Chromecast cast symbool
Cast symbool
Chromecast als afstandsbediening gebruiken

Doordat er meerdere apparaten zijn die tegelijkertijd kunnen casten kan de YouTube app op de televisie door ieder verbonden apparaat worden bediend. Naast het bedienen van de YouTube app kan er door de verschillende apparaten een nieuwe video aan de afspeellijst worden toegevoegd.

Netflix op je televisie kijken

Netflix is een bekende speler als het om het kijken van films en series via het internet gaat. Voordat een video via Netflix kan worden gekeken moet er een betaald account worden aangemaakt. Er zijn verschillende abonnementen voor Netflix beschikbaar. Het goedkoopste abonnement kost maar een tientje per maand.

Voor het grote aanbod aan films en series die via Netflix kunnen worden bekeken is dat vrij goedkoop.

Als je een abonnement op Netflix hebt, kun je onbeperkt naar iedere video binnen Netflix kijken. Door het grote aanbod aan films, series en documentaires zit er altijd wel iets leuks tussen.

Netflix bekijken via de Chromecast

Voordat Netflix via de Chromecast kan worden bekeken moet de app van Netflix op de smartphone of tablet zijn geïnstalleerd. Vanuit de Netflix app op de telefoon of tablet kan naar de gewenste film of serie worden gezocht.

Als de gewenste film / serie is gevonden kan deze via de Chromecast naar de televisie worden gestreamd. Het streamen van een film binnen Netflix is erg makkelijk. De video / film kan namelijk worden gestreamd door een keer op het cast symbool binnen de Netflix app te drukken. Vervolgens zal de video vanaf de televisie worden afgespeeld.

Uitzending gemist kijken op de Chromecast

Soms kan het voorkomen dat er een uitzending wordt uitgezonden op het moment dat je niet thuis bent. Om deze uitzending op een later tijdstip terug te kunnen kijken kan het programma met behulp van een app via de Google Chromecast worden teruggekeken. Een voorbeeld van een app waarmee programma’s kunnen worden teruggekeken is de app NLziet.

Voordat de betaalde app NLziet kan worden gebruikt moet er een account bij NLziet worden aangemaakt. Als een account wordt gemaakt moet er een abonnement op deze dienst worden afgesloten.

Uitzending terugkijken

Nadat er een abonnement op NLziet is afgesloten kunnen de gemiste opnames van zowel de Nederlandse publieke als de commerciële omroepen via de Chromecast worden bekeken. Met de app NLziet kunnen programma’s van verschillende zenders worden teruggekeken. Om verschillende programma terug te kunnen zijnen zijn de zenders van NPO, RTL XL en SBS opgenomen. 

De app NLziet is niet de enige app waarmee uitzendingen kunnen worden bekeken. Met behulp van de NPO app kunnen zenders namelijk ook teurg worden gekeken. De NPO app is gratis. Alleen in vergelijking met de NLziet App is het aanbod van de programma’s die teruggekeken kunnen worden beperkt.

Met de app van NPO kan alleen naar de gemiste opnames van de publieke zenders worden gekeken. Terugkijken van zenders is niet het enige waarvoor deze app kan worden gebruikt. Met de NPO app kan er ook naar Live tv worden gekeken. 

Een tab van je Chrome browser op je computer doorzenden naar televisie

Wanneer er met de browser Google Chrome wordt gewerkt kan er een extensie voor de Chromecast worden geïnstalleerd. Een extensie is een programmaatje dat binnen de browser kan worden geïnstalleerd om de mogelijkheden van de browser uit te breiden. 

Nadat de extensie voor de Chromecast is geïnstalleerd kunnen de pagina’s uit Google Chrome direct op de televisie worden weergegeven.

Tijdens het casten wordt het gehele geselecteerde tabblad van Google Chrome naar de televisie gestreamd.    

Google chrome tabblad naar Chromecast streamen

Streamen van een tabblad van de browser gaat niet altijd even vloeiend. Wanneer een bewegend beeld vanuit de browser naar de Chromecast wordt gecast kan dat nog weleens haperend beeld opleveren. Casten van een website is vooral handig om via het internet naar informatie te zoeken of de inhoud van een website op een groot scherm te kunnen bekijken. 

Wil jij de mogelijkheden van de TV uitbreiden?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn het aantal mogelijkheden van de televisie enorm uitgebreid.

Zo kan er met een slimme televisie via het internet naar informatie worden gezocht of content via het internet op de televisie worden opgezocht. Bij een oudere televisie kunnen deze slimme functies niet worden gebruikt.

Chromecast CTA

Om deze functie op een oudere televisie te kunnen gebruiken moet er een mediabox op de televisie worden aangesloten. Google heeft een eigen Mediaspeler ontwikkeld die ook wel de Chromecast wordt genoemd.

Foto’s vanaf je telefoon direct bekijken op je televisie

Om de foto’s en video’s die op de telefoon of tablet staan opgeslagen via de televisie te bekijken kan de media via de Chromecast naar de televisie worden gestreamd.

Voor het streamen van een foto of video kunnen de standaard geïnstalleerde apps van de telefoon of tablet worden gebruikt. 

Media naar de tv streamen

Om de foto’s en video’s op het televisie scherm te kunnen bekijken moet de foto of video app op de telefoon of tablet worden geopend. Binnen de app is een cast symbool aanwezig. Door op het cast pictogram te drukken zullen de foto’s en video’s naar de televisie worden gestreamd waardoor ze op het televisie scherm te zien zijn.

Muziek luisteren via de Chromecast

Voor het luisteren naar muziek via de telefoon of tablet zijn er tegenwoordig verschillende apps beschikbaar. Bij deze apps kun je onder andere denken aan Google Music en Spotify.

Vanuit deze apps kan de muziek naar de Chromecast worden gestreamd. Het streamen van de muziek naar de Chromecast kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer er een muziek installatie op de Chromecast is aangesloten. 

Muziek naar de Chromecast streamen

Binnen de App van Google Music en Spotify kan er een afspeellijst met muzieknummers worden gemaakt. Door deze afspeellijst te maken kan er ongestoord naar de samengestelde muziek worden geluisterd. 

Films kijken via de Chromecast

Voor het bekijken van video’s via de Chromecast zijn er verschillende apps beschikbaar. Bij de apps voor het kijken van een film via de Chromecast kun je denken aan onder andere Netflix, Film1 of HBO. 

Ook kunnen de eigen gemaakte films of films die op de telefoon, computer of tablet staan opgeslagen via de Chromecast op de televisie worden bekeken. 

Film kijken via de Chromecast

Om de eigen films via de Google Chromecast te kunnen bekijken kunnen apps zoals bijvoorbeeld Plex of Beamer worden gebruikt. Het programma Beamer is alleen beschikbaar op de computers die door Apple zijn ontwikkeld. 

Conclusie van de Google Chromecast

Met de functionaliteiten van de Chromecast kan de oude televisie toch slim worden gemaakt. Door de televisie slim te maken kunnen er extra functionaliteiten aan de oudere televisie worden toegevoegd. Een van deze functionaliteiten is het kunnen streamen van media zoals foto’s en video’s naar de televisie. 

Naast de functionaliteiten die de Chromecast kan bieden voor het uitbreiden van de functionaliteiten is de mobiele telefoon of tablet als afstandsbediening voor YouTube, Netflix en online tv kijken een erg handige toevoeging.

Wil jij de mogelijkheden van de TV uitbreiden?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn het aantal mogelijkheden van de televisie enorm uitgebreid.

Zo kan er met een slimme televisie via het internet naar informatie worden gezocht of content via het internet op de televisie worden opgezocht. Bij een oudere televisie kunnen deze slimme functies niet worden gebruikt.

Chromecast CTA

Om deze functie op een oudere televisie te kunnen gebruiken moet er een mediabox op de televisie worden aangesloten. Google heeft een eigen Mediaspeler ontwikkeld die ook wel de Chromecast wordt genoemd.

Geef een reactie